|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Chociaż ja o tej porze to nawet jeszcze nie myślę o spaniu ![]()
![]() |
#2912 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() No ale szybko do mnie dotarło, ze wtedy będzie już płaczący maluch i tez sobie raczej nie pośpisz ![]()
![]() |
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też spać nie potrafię... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem miałam młyn we domu bo przyjechał brat tz-ta z dzieciarnią i nie miałam czasu zagladać na wizaż. super że Ci Ascofer tak pomógł na lepsze wyniki, jak go zażywałaś? bo mnie gin nie powiedział jak, chyba będę łykać tak jak pisza w ulotce a jeszcze jej nie czytałam. .. ![]() A ja tak tyje chociaż normalnie jem, nie odmawiam sobie niczego w sumie, owoce, warzywa, mięsko itd ale ja mam teraz inną przemianę materii, zero zaparć, dużo ruchu i ogólnie dobrze się czuje, a poza tym jak pamiętasz schudłam na początku do 73kg więc w sumie przez ciąże przytyłam 6kg a gdybym tyła bardziej to bym się na łóżko porodowe nie zmieściła ![]() ślicznie wyszedł Ci pępuszek DaKaro ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Dzięki Monia za poprawienie humoru z rana ![]() Aga, udanego wypoczynku!! To ile jeszcze tam jesteście? Wstałam z bólem pleców ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Ja tam w pierwszej ciąży na końcówce narzekałam, to wszyscy mówili: "wyśpij się teraz, potem się nie da. Ciesz się póki możesz" itp.
i co? na końcówce męczyłam się strasznie, bałam się co będzie jak dziecko się urodzi, a okazało się, że Filip spał pięknie, budził się na karmienie, nie płakał, a ja w końcu mogłam się wyspać, nic mnie nie bolało, nie łaziłam sikać do 1 h w nocy, a wstawałam co jakieś 3 h dać cyca, a jak skończyłam karmić piersią to i 6 h spał w nocy dzień dobry
#2920 |
Zadomowienie
|
dzień dobry- wszystkim wyspanym i niewyspanym-ja nie wyspana
![]() ![]() za to widze,że pierworódki cierpią na bezsennosc... 1 w nocy to dla mnie środek nocy ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Bella ja też mam Angelcare AC401 Beatka- gratuluję wyników ![]() Monia- u mnie jest PSIPSIA ![]() ![]() Aga- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Rozeznanie
|
Witam brzuchatki w sobotni poranek.
Ja juz od godz nie spie,chybz z glodu. Monia super wiersz ![]() Tz jeszcze spi ale dzis do pracy idzie,jutro jedziemy nad morze,mam nadzieje ze nam pogoda dopisze. ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- U mnie w domu zawsze byla,,cipa" I ,,siusiak" |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdraszczam ![]() ![]() Cytat:
Chociaż ja tamte też staram się osobno, żeby nie wszystkie na raz. A teraz już to żelazo kazał mi łykać raz na dwa dni, a miałam morfologię przed nim 9, a po braniu mam 12 troszkę ponad. I z 32 tydzień ![]() Cytat:
![]() Czyli nie musi być wcale tak żle ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ! ![]() Witam znad miski płatków, ale muszę jeszcze czymś poprawić to śniadanko. Potem pasuje mi się udać na miasto, może skoczę na bazar, tuż to dzis sobota handlowa ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-21 o 07:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zadomowienie
|
DaKaro-piękny brzuś
![]() iustyna- witaj ![]() ![]() Meszsares- ja się modlę,żeby oprócz blizny wycieli mi trochę tłuszczu na brzuchu ![]() Bartessa- mam nadzieje,że wyjaśni się sytuacja męża ![]() Agulaaa- super pościel ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- życzę miłego dnia,u nas znów chyba lato ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale mnie Julka skopała z rana strasznie, wczoraj nawet siedziała grzecznie cały dzień a dzisiaj od rana nadrabia, teraz już wiem przynajmniej jakimi kończynami mnie maltretuje ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
to będę żażywac 1tabl. dziennie - dzięki kochana ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-21 o 07:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też bym chciała ale co zrobić.... Ja na tym południu to już w ogóle odizolowana od Was ![]() Cytat:
![]() ![]() Hej hej ![]() ![]() Gratki ![]() U mnie pępek też wklęsły a jak mała się wypycha to robi sie równy z brzuchem ![]() Cytat:
![]() DZIEŃ DOBRY! Noc mialam tragiczną...... dostałam dziwnych skurczy, wzięłam nospe i magnez i po godzinie przeszło.... za to zaczęły mnie piekielnie boleć nogi.... mąż siedział nade mną z zegarkiem w ręce bo myslał że to już TE skurcze! ![]() ![]() Co do określeń narządów to też mam mieszane odczucia... jak słyszę niektóre okreslenia to nie wiem czy się smiać czy płakać..... ale jak ja to będę nazywać to się jeszcze nie zastanawiałam ![]() ![]() Perspektywa nieprzespanych nocy.... już się doczekać nie mogę ![]() A tak serio.... moja kuzynka urodziła rok temu, w wieku 20 lat - jej mąż ma tyle samo...ale szczerze mówiąc to szczena mi za każdym razem opada jak ich widzę..... ona opiekuje sie małą przez dzień, natomiast w nocy nie wstaje w ogóle! Mlody tata od samego początku jak tylko mała sie przeciągała w łózeczku wstawał, podawał mamusi do karmienia, przewijał usypiał itd, i tak jest do tej pory, bo nadal jest karmiona piersią, w nocy dodatkowo butelka - którą oczywiście młody tata wstaje robić i podaje małej, a rano o 7 przynosi mała mamie do łózka i wychodzi do pracy ![]() ![]() Nadrobiłam, trzeba wstać na siku, kawe i jedzonko i znowu dłuuugi dzień.... ehh zapowiada się upalnie ![]() Miłej soboty ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Wtajemniczenie
|
Ania do przyszlej niedzieli/poniedzialku... Glodna jestem, bo wczoraj na kolacje zjadlam tylko arbuza, ktorego cala noc wysikiwalam, ale byl dobry... |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
witam z rana dziewuszki,zapowiada sie ladny dzien ale nie moglam spac bo tak mnie skora na brzuchu ciagnie. No i wczoraj wzielam pierwsza tabletke antybiotyku i myslalam, ze sie rozrycze, bo strasznie nie chcialabym aby cos sie malemu stalo.
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dziewczynki
![]() U nas też piękne słoneczko, za godzinkę jadę na działkę na grilla ![]() ![]() Brunetka musiałyście wyglądać przekomicznie w tej poczekalni. Śniła mi się dzisiaj nerolka ![]() No i mamy od niej pozdrowienia ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-21 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry kobiety
![]() ja już po śniadanku, kawce i drożdżówce ![]() ![]() u nas też ciepło i ładniutko od rana, może po południu wybiorę się gdzieś na spacer..mąż dopiero wieczorkiem będzie... co do prania ciuszków to ja już poprałam. mi wyszły dwa prania, ale ja prałam te najmniejsze rozmiary jakie mam (56 i 62), poprasowałam, powkładałam w woreczki i już są w komodzie ![]() ![]() dobra idę się zabrać za to sprzątanie...bleee...napr awdę mam dzisiaj lenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
jej a ja jeszcze nic nie uprałam
![]() w poniedziałek do 13.00 ma przyjechać serwis i to sprawdzą, a jak nic nie naprawią to już gadałam z tatą, że wezmę ubranka do wora, u nich wypiorę i przywiozę suche
#2931 |
Zakorzenienie
|
pieleszka lovela też bezzapachowa, ale ja kupiłam płyn do płukania też i było ok
![]()
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj to chyba sobie zrobię dzień lenia, torta skończyłam prawie, jeszcze napis zrobie i dekoracje z czekolady i będzie git - na razie tężeje w lodówce, obiad muszę jakiś zrobic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My też po ciężkiej nocy bo mały miał koszmary i przyszedł w nocy mi do łóżka. Śniło mu się że jest "motylkiem wodnym" i wpadł do wody ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem dziewczyny gdzie Wy macie taką ładną pogodę. U mnie się na deszcz zanosi.
![]() |
#2934 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o kurcze ale bezpośrednio u mnie tą "cipa" to bardzo obraźliwie się odbiera ale co kraj to obyczaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ja witam z rana oczywiście nie wyspana i dalej obolała ![]() ![]() a młody coraz częściej wystawia rączkę albo stópkę bo takie małe kulki się pod skórą przesuwają ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() U nas dziś w nocy była mega burza ![]() Cytat:
![]() brumek z Ciebie to nocny marek ![]() Cytat:
![]() a teraz jak ja leżę to on po powrocie z pracy cały swój czas poświęca Filipowi dopóki nie położy go spać. Jeżdza razem na basen co niedzielę (taki ich męski dzień ![]() Mogłabym ponarzekac na TŻta w różnych dziedzinach ale na pewno nie moge powiedzieć nic złego na temat tego jakim jest ojcem, w tej roli odnajduje się super
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To powiedz że masz Pipke ![]() Moja koleżanka mówi do syna, gdzie masz siosiora.To łapie się za jajuszka i ucieka ![]() Brumek zgadzam się z Tobą. Ja też mam zamiar nazywać rzeczy po imieniu, a nie wymyślać zdrobnienia ![]() Aga ale Wam fajnie !! Relaksujcie się na całego! Beatka za mną chodzi znowu pizza domowej roboty. Dawno jej nie robiłam ![]() ![]() Pokaż torta ![]() Agulaabar fajnie z tym tż Twojej kuzynki ![]() ![]() Zanka jak długo karmiłaś piersią? I faktycznie co 3-4 h daje się cyca?Jakoś sobie tego nie umiem wyobrazić ![]() Ja już ogarnęłam salon i sypialnie, nie chce mi się myć podłóg ![]() Mam już powoli dojeżdża do domu ![]() U nas okropnie duszno ![]() Idę do wanny i jadę w miasto ![]() Sweet ![]() Ja też jestem ciekawa jak poród przebiegł u Nerolki ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Zapomniałam ![]() ![]() ZACZYNAMY 31 TYDZIEŃ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Żaneta no mi udało się karmić jakoś 2 miesiące, bo pokarm sam zanikał, choć na początku był rewelacyjny i Filip szybko na nim przybierał
no i młody miał żółtaczkę, więc lekarze zalecili mi jak najczęściej karmić żeby częściej kupkę robił bo w ten sposób wydalał z organizmu bilirubinę i szybciej żółtaczka schodziła ogólnie karmi się na żądanie, czyli jak dziecko chce to mu się daje, najpierw jadł do 2 h w dzień, w nocy dawałam mu pospać i jak się budził i płakał dawałam cyca, a później jak żółtaczki nie miał już to zupełnie na żądanie karmiłam, ale średnio co 3-4 h był głodny, a i moje piersi po tym czasie były pełne mleka i karmienie dawało ulgę na modyfikowanym rzadziej się karmi, większy odstęp czasu chyba 4 h ale jej ja już nie pamiętam, tak dawno Filip był niemowlakiem
#2940 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.