|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
Sałatki nie robiłam ![]() Cytat:
![]() A mnie brzuch teraz po nich rozbolał, bo ostatnio nie jadłam nic takiego smażonego, a żołądek mam niestety cholernie wrażliwy jeśli chodzi o jedzenie A tam, wydaje Ci się
|
||
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
A no chyba faktycznie mi się wydawało
hehehe
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja tez mam wrazliwy zoladek. Dluugo nie jadlam zupy kalafiorowej i jak zjadlam po kilku tygodniach, to mnie brzuch bolal okropnie. Tak samo mam z kapusta kiszona.
|
|
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
co do pogody mazurskiej to przed wyjazdem ogladalismy prognoze i mialy byc burze i pochmurno itp... a bylo slonecznie i goraco
![]() dam znac jak po wizycie mam nadzieje ze sie dowiem czy juz blisko do porodu czy cos :P pocieszyloby mnie to hihi
|
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą, dziewczyny wiecie co się dziś dowiedziałam? Że mój tż-cik planuje iść do tej samej szkoły co ja! Tzn. do liceum zaocznego Bo on aktualnie ma tylko zawód, a jeśli zdobędzie wykształcenie średnie ma podobno więcej zarabiać.. kurcze nie wyobrażam sobie siedzieć z nim w tej samej klasie
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcialabym chodzic do szkoly razem z TZtem. Tak samo nie chcialabym ze swoim facetem pracowac. Wspominalas wczesniej, ze TZ bedzie sie zajmowal dzieckiem jak ty pojdziesz do szkoly. Chyba bedziecie musieli w takim razie zmienic plany? |
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do żołądka, nigdy nie miałam problemów, zawsze mogłam wszystko jeść i w ogóle.. ale są jakieś świetne tabletki na żołądek żeby właśnie nie mieć z nim problemów ale to raczej was nie dotyczy mnie od wczoraj ta skóra boli, boli nic nie przechodzi.. ;x Patiisia, fakt mi teraz też ochoty na tosty narobiłaś.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Patisia ja też bym z Tżtem nie chciała chodzić do jednej klasy
śmiesznie mogłoby to wyglądać. ![]() Ale chyba właśnie to Ci plany pokrzyżuje, bo kto w tedy z małym by siedział jak będziecie w szkole?
|
#2919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego będę się starać o przyjęcie mnie od razu do 2 klasy, ponieważ pierwszą zaliczyłam jakby nie patrzeć, w technikum ![]() Tak, podczas gdy będziemy w szkole synek będzie albo z prababcią albo z babcią W sumie to dopiero dzisiaj się dowiedziałam że tż planuje iść do szkoły akurat tam. Chociaż z drugiej strony to będzie fajnie, w piątek lekcje kończą się o 20, to będę miała chociaż z kim wracać W dalszym ciągu jednak boję się o reakcję dziadków.. Dla mnie to będzie chyba najlepsze wyjście, gdyż po technikum i tak nie znalazłabym u nas w mieście pracy, a na studia nie byłoby mnie stać, a tak mam nadzieję że dorobię sobie na te studia chociaż (bo będę miała kiedy), no i spędzę więcej czasu z synkiem. Nie będzie też nerwów w postaci nie przygotowania na niezapowiedzianą kartkówkę czy odpytywanie.Cytat:
Za mną tosty chodziły od paru już dni, no to je w końcu zrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
I nici z przyswajania wiedzy!
|
|||
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim przypadku to nie takie hop siup zrobić sobie tosty, muszę pierw do sklepu dymać po ten toster Dziewczyny powiedzcie mi, przeczuwałyście co będzie mieć czy dopiero po wizycie wiedziałyście jaka płeć ?
|
|
#2921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czasem tak dla jaj jak tż-ta proszę o coś to mówię "proszę, proszę, proszęęęę" i do tego ładny uśmiech i rzęsy idą w ruch Zazwyczaj działa ![]() Tak, przeczuwałam, od początku byłam pewna że to będzie dziewczynka, z tż wybraliśmy imię dla małej już w 2-3 mc ciąży. Dopiero na usg wyszło jaką mam wspaniałą intuicję, no i jest- mój kochany Filipek
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także raczej niespodzianki nie będzie
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooo widzisz, pomysł super
może podziała hehehe Kurczaki, ale intuicja ja jakoś nie wiem... chociaż ostatnio jak byłam z koleżanką na zakupach to weszłam do smyka, bo musiałam za czymś popatrzeć. i tak jak sobie szłam między regałami, to uśmiechnęły się do mnie takie cudne, różowe body z babeczką na środku. ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Tydzień do porodu, ale czas leci jak tam się czujesz?
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na usg niemal się rozryczałam jak się okazało że to chłopiec Oczywiście nie mówię że u Ciebie tak będzie, bo może Twoja intuicja jest lepsza
|
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do d*** z taka intuicja |
||
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie nie przeczuwam nic, po za tym co zwróciłam uwagę na te ubranka ![]() Chciałam zawsze pierw synka ale oczywiście jak będzie córa to też będzie super ważne żeby zdrowe było to się tylko liczy
|
|
#2927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo rodzice to tam palicho, moja mama sama takie coś zrobiła, więc dlaczego mi by miała zabraniać, tym bardziej że za niedługo kończę 18 i sama będę decydować o mojej przyszłości. A u dziadków jestem na razie na utrzymaniu, więc boję się że będą mnie krytykować że idę na łatwiznę itp. A więc dziś już druga rzecz jaka nas łączy ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Ja się właśnie ciągle obawiam że coś będzie nie tak Tyle teraz chorych dzieci się rodzi, i to w moim bliskim otoczeniu że aż strach pomyśleć że mój synek też mógłby być chory
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
Czuje się w porządku
Tylko cholernie boję się porodu... Przez sobotę/niedzielę byłam w szpitalu (lekarz kazał, bo mały się jakoś mozolnie ruszał, a jak tylko wylądowałam w szpitalu na obserwacji, to szaleje do dziś jak wariat jakiś... więc się wyleżałam tam niepotrzebnie... )Po tym pobycie w szpitalu mam stracha, bo leżąc na ktg słyszałam jak się dziewczyna męczyła przy porodzie... ponad 30 minut tego słuchałam i jestem przerażona Także póki tam nie wylądowałam chciałam rodzić, a teraz boje się chwili dostania skurczów...
|
#2929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc zobaczymy. aż nie mogę się doczekać ![]() zapałeczka, och nie dziwie się, ale pomyśl, że tobie może pójdzie łatwo. Ja to się bardziej obawiam albo krępuje tego że ludzie będą nade mną stali i w ogóle niż samego porodu tak mi się wydaje. możliwe jest żeby dziecko leżało bokiem? znaczy nie wiem jak to się nazywa
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Patisia ja też się martwię, ale lepiej się nie denerwować, bo to nic dobrego nie przyniesie.
zapaleczka wcale się nie dziwię, bo ja też się boję, mimo, że ja to dopiero będę w marcu gdzieś rodzić, jak wszystko dobrze pójdzie. Ale nie denerwuj Ty się tak, bo nie możesz. Odpoczywaj i się relaksuj Twoje maleństwo wszystko odczuwa... Aguu córusia to tatusia a synuś mamusi ja teraz mam bliżej nieokreślone myśli co bym chciała
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
wrocilam od ginka... mala przytyla przez 3 tyg pol kilo
wazy 2700 ![]() widzialam buzke w 4D ^^ przecudna i jeszcze otwierala ja... Moja słodzinka ![]() mala nie wybiera sie jeszcze na swiat wiec ze wczesniejszego porodu nici no ale skoro ona tak chce to dam rade chociaz szczerze powiem ze powoli fiksuje i chce juz miec ja na zewnatrz ![]() w srode bede miala robione KTG
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Ach zazdroszczę Wam, że już niedługo będziecie mogły tulić, całować swoje maleństwa
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Jak jej dobrze tam to po co na siłę wyciągać
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
praktycznie o 1 kg więcej od mojego Filipka Mi mój F. coś nie chce |
|
|
|
|
#2936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym zawsze chciałam pierwszego syna. a jak ex tatuś chciał syna to ja uparcie że córkę co w sumie było mi bez różnicy, teraz nastawiłam sie na syna więc zobaczymy co to będzie ![]() Cytat:
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny uciekam spać, tzn. w wyrko się położyć, może coś poczytam...
bo dzisiaj prawie cały dzień przesiedziałam przy komputerze... Śpijcie dobrze
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Karla slicznie malenka rosnie
jakos wytrzymasz, juz tylko trzy tygodnie do terminu, dasz radePatiisia synek chce ci zrobic niespodzianke i dlatego sie nie pokazuje ![]() Karo mi wszyscy bez wyjatku mowili, ze bedzie dziewczynka, nawet moj maly kuzynek, to ja na to, ze na zlosc bedzie chlopiec i jest mala wredota po mamusi, nie dal laski z siebie zrobic
|
|
|
|
#2939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej tak mi każdy mówi ![]() Dobranoc ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Ale za to jaka kochana |
||
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Patiisia, czytałam o tym i chodzi o to że komputery dawały jakieś promieniowanie czy coś.. co podobno już jest nieaktualne, znaczy że monitory mają już teraz jakąś osłonę i nie są niebezpieczne dla kobiet w ciąży. ^^
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

Sałatki nie robiłam 

Tyle teraz chorych dzieci się rodzi, i to w moim bliskim otoczeniu że aż strach pomyśleć że mój synek też mógłby być chory
)
no ale skoro ona tak chce to dam rade chociaz szczerze powiem ze powoli fiksuje i chce juz miec ja na zewnatrz
jakos wytrzymasz, juz tylko trzy tygodnie do terminu, dasz rade