Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 13:53   #2911
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
aa2 to w Zabrzu jest jakaś bezpłatna szkoła rodzenia?????? Będę wdzięczna za namiary, bo nie potrafię znaleźć
no własnei w zabrzyu chyba nei, w szpitalu na trauguta jest płatna itd, ja dzwonie do pyskowic tam ponoc bezpłatnie, no a jak nei pyskowice to we wrzesniu w gliwicach babka zaczyna nowy cykl i ma bezpłatnie, a kiedy ty masz dokładnei termin?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:54   #2912
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a sister jak Twoj humorek dzis? wczoraj na chwilę K. odciągnąl moją uwagę i już zapomnialam Ci odpisać. Skleroza nie boli
hihih
a humorek szczerze bez zmian, kiepsko. Zabija mnie nuda, ciągle to leżenie i leżenie, z tatą stosunki bez zmian i mąż ciągle nalega na tę budowę. Niby się zgodziłam, ale jak pomyślę, że miałabym się wyprowadzić tam to płakać mi się chce.. Po nocach śni mi się to miejsce i ta budowa i nie są to miłe sny..

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:54   #2913
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

co do skurczy i herbaty- herbata(zwłaszcza mocna i gorzka) tak jak i kawa wypłukuje magnez z organizmu, dlatego może być przyczyną skurczy
a no widzisz! dzięki

to jeszcze jedna anegdotka o K/ bo mnie wlasnie przed chwilą zabił. Tłumaczylam mu kilka razy że w brzuszku jest dzidzia. I teraz podchodzi do mnie, mowi "dzidzia, dzidzia" podwija mi do gory bluzkę i szuka A potem mowi "ma" co znaczy nie ma
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:54   #2914
anciaahk
kosmitka

Cytat:
a malin i wiesiołka wlasnie też sie boje Zwłaszcza ze ciąza byla tak dlugo zagrozona. Chyba bez konsultacji z ginem nie będę pić
Podpytam o to gina na kolejnej wizycie.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:55   #2915
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Kapka - dziękuję Ci bardzo a czy 3 sztuki półśpiochów to nie za mało? Ja boję się, że będę stale prać. Może kupię tak jak Ty ze 3 sztuki w rozmiarze 62. Nie wiem, w co się takie dziecko na spacerek ubiera we wrześniu czy październiku??
Kurcze, jak pomyślę o spacerkach to jakaś abstrakcja dla mnie - ja, dziecko i spacer. Nie umiem sobie tego wyobrazić.
Mam czapeczki i skarpetki i niedrapki - wszystko używane, ale w kartonie, jeszcze nie zostało spisane .

Zadziałało , dziękuję. Wydrukuję i porównam ze swoją listą, fajnie to zrobiłaś.
Na noc staram się pić herbatkę zieloną z meliską, fajnie wycisza. I obiecuję poprawę z wodą. A ta woda może być z sokiem malinowym skoro on skurcze powoduje?
kochana skurcze wywołuje z lisci malin, sok malinowy ten zageszczany nie-pytałam i ponoc soczek mozna
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:55   #2916
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Aa2 u nas ta szkoła w sumie dużo nie kosztuje -180zł, ale jak doliczyłabym dojazdy 10x50 zł to już wychodzi konkretna sumka .
Ja za swoją szkołę płaciłam 100 zl za wykłady- 2 razy w tyg, trwały od 2 do 3 godzin w zależności od tematu przez miesiąc. Prowadzone przez lekarzy i położe ze szpitala gdzie chcę rodzić. Dodatkowo byłą opcja ćwiczeń też 2 razy w tyg, ale że chodze na jogę i codzienne czasem kilkugodzinne spacery no i cwiczę sobie rano i wieczorem- to odpuściłam. Też kosztowały 100 zł na miesiąc

Ale ceny faktycznie zróżnicowane są

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja staram sie wypijac około 3 litrów dziennie ale chyba wychodzi około 2 czasem w gorsze dni mniej
a czasem oprócz tej mamy i ja pije żywca gazowanego z sokiem malinowym-to tak zeby ta niegazowana mi sie nie znudziła za szybko heheh
Ja też ponad 3 litry wypijam- suszy mnie cały czas Każdą mineralną gazowaną i nie, różne herbatki, czasem mleko. Odrzut mam tylko od soków i słodkich rzeczy
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Ja też biorę prenatal, całą ciążę ten zwykły, nie smakuje za dobrze ale wyniki w normie więc nie ma co kombinować z droższymi. Dodatkowo zakupiłam już sobie herbatkę z malin oczywiście jeszcze nie piję no i biorę wiesiołek podobno warto.
Cytat:
ja tez biore prenatal ale ten zwykły pytałam ginki o to czym sie różnią i ona mówiła ze tym ze te co ty bierzesz czesto przepisywane sa kobietą które maja mdłości itd i ze mozna je rozpuścic w wodzie czy jogurcie
ja za 90 tabsów zapłaciłam35 zł a i tak ich nie lubie bo smierdza mi zioałami bee

co do wody to właśnei jakoś smakowo ona mi smakuje dlatego ja pije , a na skurcze łykam magnez hehe
Też biorę prenatal. Smak ma okropny. Jak skrzyżowanie witaminy b z jakimiś ziołami. fuj fuj fuj Ale wyniki mam super, nie będę zmieniać, planuję do końca okresu karminia piersią się nim wspomagać. A, no i zażywać magne-b6. 2 tabletki na skurcze i "na wszelki wypadek" jak to powiedział mój lekarz. Praktycznie od początku ciąży. Nie mam problemów z żadnymi skurczami ani nni

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Kurczaczek coś nie mogę was nadrobić a to już południe i brak pomysłu na obiad
Z bali ale takich czterostronnie struganych kańciatych (nie te teraz popularne okrągłe), wiesz temat budowy takiego domku to temat rzeka dużo różnych możliwości jest ale specjalistą jest mój tż bo to jego marzenie ja się tylko pod nie podłączyłam i czerpie korzyści tak krótko u nas taniej wyszło bo nie robiła tego żadna firma tylko tż z dwoma najętymi cieślami ze wschodu Polski, zaczęli jesienią, harowali zimą i dach można było już późną wiosną robić więc konstrukcja szybko. Ale oni zawzięci byli w największe mrozy szykowali drewno więc trzeba brać to pod uwagę. No wykończenie ścian (mamy płyty gk w środku) ocieplenie całości i cała ta wykończeniówka to już przeciąga się w nieskończoność, drewno na zewnątrz na przyszły rok trzeba zabezpieczyć żeby przez kolejne 10 lat nic się z nim nie działo, wiesz może nie będę zanudzać innych dziewczyn tu na forum i dopiszę coś na PW bo nie chce wątku dzieciaczkowego zmieniać w budowlany dopowiem tylko tyle, że parę lat temu można było kupić stary domek ze zdrowym drewnem za bezcen opłacało się go rozebrać przewieźć i drewno wykorzystać do budowy swojego, ale teraz to już nie bardzo można takie w dobrym stanie znaleźć a odpowiednio przygotowane bale z tartaku + firma zajmująca się budową takich domków to koszt porównywalny z budową domu z pustaków czy cegły na dzień dzisiejszy, więc właściwie dla zapaleńców jak ja to mówię fanatyków drewna ta opcja zostaje
To zazdrosze. Mnie też się marzy taki domek, miałam nadzieję że to troche tańsze jest niz budowa normalnego domku, bo jednak z pieniędzmi jest ciężko. Mamy swoje mieszkanie, ale w centrum miasta, a mnie się marzył od zawsze dom. Działka też niby jest na ślicznym uboczu, 30 km pod miastem. No ale pieniążki, pieniążki

Dobrze, że Twój mąż taki pasjonat, i że sam umie zrobić. Bo raz że to satysfakcja, a dwa, że i na pewno taniej i ładniej... Jak będę miała jakieś pytania to na pewno będę Ciebie pytać
Stary 2011-07-06, 13:56   #2917
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jeszcze nie zapłaciliśmy, więc możemy zrezygnować, ale chyba nie ma sensu. Inne szkoły do których dzwoniliśmy chciały nawet do 450 zł. Trafiła się też położna, która sama w ciąży i niby może poprowadzić zajęcia za ok 250- czy nawet więcej- indywidualnie z dojazdem ale to tylko 4 spotkania...
Jakoś drogo ogólnie a pewnie darmowych nie znajdziemy. Też mi trochę szkoda, ale co zrobić, tż mi mówi, że mam nie żałować bo to pierwsze dziecko, dużo się nauczymy a przy kolejnych nie bedzie już tego wydatku

U mnie plan:
1.Fizjologia porodu
2.ćwiczenia
3.film z porodu i gadka o porodzie
4.spotkanie kobiet-połóg ( tż-tkowie nie wchodzą), a szkoda, może jakby posłuchał co będę przezywać to by mi powspółczuł już teraz
5.kąpiel noworodka
6.spotkanie z psycholog
7.karmienie piersia abc
8.spotkanie z pediatra
9.ćwiczenia
10.ćwiczenia
11.spotkanie z pediatrą noworodek, dziecko starsze
12. pożegnanie z ćwiczeniami.

jakoś tak skromnie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:58   #2918
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
dziewczyny a pijecie ten napar z lisci malin? kellysss o tym pisala kiedys...

co do szkoły rodzenia - idę po raz drugi u nas jest za free więc mogę sobie pozwolić. Ostatnio znow ogarniała mnie panika na mysl o porodzie, a szkoła i połozne działaja na mnie kojąco - daja mi złudne wrażenie że będę spokojna i będę wiedziała co robić wiem że to zmyła, ale chcę w nią wierzyć
Ja po zajęciach popadam w popłoch bo nic z nich nie zapamiętuję

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
na co to?
Wiesiołek biorę na jakby to delikatnie powiedzieć... wilgotność. Od jakiegoś czasu po wspólnym "kolorowaniu" z mężem cierpię z niedoboru a słyszałam że olejek z wiesiołka to poprawia.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
wiesiołek z tego co wiem może powodować skurcze - czytałam o nim sporo kiedy się staraliśmy o małą i wtedy zalecano go brać do owulacji, bo skurcze mogłyby spowodować poronienie czy jakoś tak. Także wiesiołek i herbata malin to u mnie na pewno ale po 36 tc.
tego nie słyszałam, doradzono mi branie jego ze względu właśnie na regulowanie wilgotności i tych spraw. Kurde a ja go biorę 2 kapsułki dziennie, dobrze że mówicie bo w nieświadomości żyłam

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:59   #2919
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesiołek biorę na jakby to delikatnie powiedzieć... wilgotność. Od jakiegoś czasu po wspólnym "kolorowaniu" z mężem cierpię z niedoboru a słyszałam że olejek z wiesiołka to poprawia.

tego nie słyszałam, doradzono mi branie jego ze względu właśnie na regulowanie wilgotności i tych spraw. Kurde a ja go biorę 2 kapsułki dziennie, dobrze że mówicie bo w nieświadomości żyłam
hmmm chodzi o TĘ wilgotność? Pomaga?

Wymianka.
Stary 2011-07-06, 13:59   #2920
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
hihih
a humorek szczerze bez zmian, kiepsko. Zabija mnie nuda, ciągle to leżenie i leżenie, z tatą stosunki bez zmian i mąż ciągle nalega na tę budowę. Niby się zgodziłam, ale jak pomyślę, że miałabym się wyprowadzić tam to płakać mi się chce.. Po nocach śni mi się to miejsce i ta budowa i nie są to miłe sny..
hormonku mój kochany Przemysl to sobie tyle razy zebys nie zalowala, ale ja myslę ze dobrze zrobiłas z tą budową. Zmiany sa zawsze trudne, ale to tak niedaleko taty, będziesz mogla zawsze zajrzec do niego, a będzie Wam na pewno łatwiej i lepiej we dwoje. Teraz najwazniejszy jest M. i Amelka
Stary 2011-07-06, 14:01   #2921
anciaahk
kosmitka

Cytat:
hihih
Jeśli ta budowa jest takim dramatem, to czemu się decydujecie?
Cytat:
to jeszcze jedna anegdotka o K/ bo mnie wlasnie przed chwilą zabił. Tłumaczylam mu kilka razy że w brzuszku jest dzidzia. I teraz podchodzi do mnie, mowi "dzidzia, dzidzia" podwija mi do gory bluzkę i szuka A potem mowi "ma" co znaczy nie ma
Przepraszam, jeśli to było - a ile on ma lat? Mamy 2-letnie bliźniaki w rodzinie i fantastycznie pokazują gdzie jest Franek i od razu wiedzą, która ciocia ma duży brzuch, haha. Ale im wytłumaczono, że... połknęłam dziecko .
Cytat:
kochana skurcze wywołuje z lisci malin, sok malinowy ten zageszczany nie-pytałam i ponoc soczek mozna
Uff no to dobrze, przynajmniej tyle. Zakupię więc muszyniankę i będę się nawadniać.
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ja za swoją szkołę płaciłam 100 zl za wykłady- 2 razy w tyg, trwały od 2 do 3 godzin w zależności od tematu przez miesiąc. Prowadzone przez lekarzy i położe ze szpitala gdzie chcę rodzić. Dodatkowo byłą opcja ćwiczeń też 2 razy w tyg, ale że chodze na jogę i codzienne czasem kilkugodzinne spacery no i cwiczę sobie rano i wieczorem- to odpuściłam. Też kosztowały 100 zł na miesiąc
To 100 zł to nie jest tak dużo. Ja sobie swoją odpuszczę, bo jednak 700 zł to dla mnie teraz za dużo.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Baaardzo. Aż za.
A co do planu zajęć to ciekawie wygląda. I dobrze, że macie szkołę na miejscu. Na wszystkim nie da się zaoszczędzić.

Stary 2011-07-06, 14:04   #2922
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
no zauważyłam

ale oszczędzaj się - ładnie plossssssę
no już leże, prawie nic nie robiłam tzn, jechałam samochodem , mini spożywkę kupiłam i pogadałam z koleżanką z obuwniczego i padam , najchętniej bym sie przespała ... a tu za 2 godz trzeba być na szkole rodz.

Cytat:
W temacie mężów swojego trzymam akurat na tym polu krótko, od początku. Zresztą akurat np. mama tu mnie wspiera. On chyba widzi i rozumie, że pewnych rzeczy mi nie wolno. Od ok 2-3tygodni sam sprząta, a przez remont sprząta codziennie. Staraliśmy się o dziecko długo, więc musi zrozumieć, że musimy teraz uważać na wszystko. A po drugie chyba nie chce, bym szybciej urodziła, gdy zakupy w powijakach a remont zrobiony w 50%.
Małgosia uważaj na siebie!!! A chłopa trza podszkolić, ze spożywki również . Mój 4 lata po ślubie wszystko umie kupić.
Mój jak chce to potrafi ale wkurza mnie że "za chwilkę" poodkurza, jak ma zamiar zrobić to za 3 dni, jak już gołą stopą się nie stanie na podłodze, no litości, jak już to już. Nic mu się nie stanie a ja się ogibam jeść sam sobie też zrobi, ale nie lubię tego jęczenia, że co on by tu zjadł jak nic w lodówce nie ma no wyjełabym wtedy szczotę i lała
No my już prawie 2 po ślubie, i go rozpuściłam, moja wina. Za dużo siedziałam w domu i nadrabiłam z nudów

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co kupowac A jak juz sie wezme, to bym chciała u jednego sprzedawcy i tyle sztuk ile trzeba)
też bym tak chciała kupić

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej mamuśki wpadam tylko na chwilę
jadę właśnie do banku podpisywać umowę kredytową proszę o kciuki
miłego dnia
Kciukasy! Ale umowa już pewnie podpisana
Cytat:
dziewczyny a pijecie ten napar z lisci malin? kellysss o tym pisala kiedys...

co do szkoły rodzenia - idę po raz drugi u nas jest za free więc mogę sobie pozwolić. Ostatnio znow ogarniała mnie panika na mysl o porodzie, a szkoła i połozne działaja na mnie kojąco - daja mi złudne wrażenie że będę spokojna i będę wiedziała co robić wiem że to zmyła, ale chcę w nią wierzyć
Kochana a Ty do Świdnika może jedziesz a może dziś ?? Bo ja dziś idę to może się spotkamy

Cytat:
stosowanie tych specyfików podobno ułatwia poród, szyjka się otwiera itp. Ale stosowanie ich wcześniej to wg mnie właśnie możliwość wywołania porodu, tzn. przyspieszenia, a tego bym nie chciała. Dlatego ja mówię im TAK ale w okresie bezpiecznym czyli po 36 tc, ż nawet jakby bardzo podziałały to z małą będzie ok
No właśnie powyżej 36 tyg to i ja się zastanowię

No miałam sobie na zakupy pójść, skoczyłam do Diversa bo wyprzedaż, ja do kasy ze spódnicą i koszulką dla TŻ a karty nie wziełam płatniczej no i dla mnie nic nie kupione i dla dzidzia dziś też nie kupiłam, ale to nadrobię
Skleroza nie boli ale swoje robi

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:04   #2923
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Podpytam o to gina na kolejnej wizycie.
podpytaj i konicznie daj znac co powiedzial ja tez swojego podpytam i juz będą dwie opinie

Cytat:
oj tez tak mialam dwa lata temu - wpadalam do domu i wszytsko zapisywalam w zeszycie co mi zostalo jeszcze w glowie ale mimo wszystko mialam takie poczucie ze COS robię zeby się przygotowac
Stary 2011-07-06, 14:05   #2924
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
jakoś tak skromnie
Moja 350zł i plan:

Poród-wykład
Poród aktywny
I dni po porodzie

Karmienie piersią
Pielęgnacja i kąpiel
Wyprawka

Wykłady we wtorki a w czwartki gimnastyka więc też 12 spotkań

więc tymbardziej nie ma szału

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-07-06, 14:06   #2925
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Ja chodziłam z zeszycikiem jak na studia i ładnie wszystko notowałam

Cytat:
To 100 zł to nie jest tak dużo. Ja sobie swoją odpuszczę, bo jednak 700 zł to dla mnie teraz za dużo.
700 to dużo. A nie ma w okolicy żadnej innej?
Stary 2011-07-06, 14:08   #2926
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Baaardzo. Aż za.
A co do planu zajęć to ciekawie wygląda. I dobrze, że macie szkołę na miejscu. Na wszystkim nie da się zaoszczędzić.
Serio. Kurcze to spytam ginkę czy mogę łykać bo u mnie różnie bywa.

Wymianka.
Stary 2011-07-06, 14:08   #2927
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Tak właśnie TĘ, przed ciążą pomagało, teraz jeszcze nie wiem bo biorę od soboty. Ale jak ma takie działanie to chyba odstawię i będę mieć problem z "docieraniem"

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-07-06, 14:08   #2928
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:

Przepraszam, jeśli to było - a ile on ma lat? Mamy 2-letnie bliźniaki w rodzinie i fantastycznie pokazują gdzie jest Franek i od razu wiedzą, która ciocia ma duży brzuch, haha. Ale im wytłumaczono, że... połknęłam dziecko
on ma roczek i 4 miesiące i jeszcze nie bardzo pojmuje o co chodzi

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Kochana a Ty do Świdnika może jedziesz a może dziś ?? Bo ja dziś idę to może się spotkamy
Malgosia do Swidnika ale dzis jeszcze bo chce zacząć w 30 tygodniu, czyli za tydzien.
Stary 2011-07-06, 14:09   #2929
agnieszka 0605
Zakorzenienie

kapka aaaa..... to brzmi inaczej jak się okazja trafiła to czemu nie a dużo płaciliście za taką działkę, jeśli można wiedzieć oczywiście ?

Cytat:
na to też działa dlatego bierzę się go kiedy sie np. stara o dziecko, zeby był świeży śluz i żeby go było dużo, ale skur cze tez powoduje, dlatego ja byłabym ostrożna. Zapytaj najlepiej lekarza

Cytat:
Jeśli ta budowa jest takim dramatem, to czemu się decydujecie?
.
pisałam o tym na klubie, a tak w skrócie: dom, w którym mieszkamy wymagałby duuużego remontu wiec wolimy/musimy się pobudować. Kwestia tylko: gdzie? U mnie, albo na działce teściów -> i tu zaczynają się schody

Stary 2011-07-06, 14:14   #2930
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mój jak chce to potrafi ale wkurza mnie że "za chwilkę" poodkurza, jak ma zamiar zrobić to za 3 dni, jak już gołą stopą się nie stanie na podłodze, no litości, jak już to już. Nic mu się nie stanie a ja się ogibam jeść sam sobie też zrobi, ale nie lubię tego jęczenia, że co on by tu zjadł jak nic w lodówce nie ma no wyjełabym wtedy szczotę i lała
No my już prawie 2 po ślubie, i go rozpuściłam, moja wina. Za dużo siedziałam w domu i nadrabiłam z nudów
Gonić go, gonić do roboty . Bo przy dziecku się to przyda .
Małgosia nieoceniona kuchareczko a masz jakiś patent na rybkę w śmietanie? Bo mam szczupaka i właśnie w śmietanie bym go przygotowała, kiedyś robiłam, ale za cholerkę nie pamiętam.
Cytat:
podpytaj i konicznie daj znac co powiedzial ja tez swojego podpytam i juz będą dwie opinie
To już w poniedziałek.
Cytat:
Ja chodziłam z zeszycikiem jak na studia i ładnie wszystko notowałam
700 to dużo. A nie ma w okolicy żadnej innej?
W sumie słuszna metoda, na to bym nie wpadła.
700 zł to razem z dojazdami, a w moim mieście raczej nie ma. Jutro pójdę do przychodzi i spróbuję podpytać położnych.

Lausanne to bliźniaki starsze, mają dokładnie 1 rok i 10 miesięcy. Ale nie gadają wcale, a Twój jak czytam coś tam już próbuje.;

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
pisałam o tym na klubie, a tak w skrócie: dom, w którym mieszkamy wymagałby duuużego remontu wiec wolimy/musimy się pobudować. Kwestia tylko: gdzie? U mnie, albo na działce teściów -> i tu zaczynają się schody
To muszę klub nadrobić.

Stary 2011-07-06, 14:14   #2931
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
hormonku mój kochany Przemysl to sobie tyle razy zebys nie zalowala, ale ja myslę ze dobrze zrobiłas z tą budową. Zmiany sa zawsze trudne, ale to tak niedaleko taty, będziesz mogla zawsze zajrzec do niego, a będzie Wam na pewno łatwiej i lepiej we dwoje. Teraz najwazniejszy jest M. i Amelka
niby tak, ale to wszytko nie takie łatwe teraz mieszkam w zupełnie innym miejscu, zero sąsiadów, zielono, ogród, a tam z jednej i drugiej strony ktoś mieszka. To już zupełnie inne życie jak dla mnie. Ale nie mam wyjścia, wiem, że to koniecznośc i nie wiem przed czym sie bronie...

Stary 2011-07-06, 14:16   #2932
lausanne
Wtajemniczenie

idę pelnic obowiązki dobrej matki papa
Stary 2011-07-06, 14:16   #2933
anciaahk
kosmitka

Cytat:
niby tak, ale to wszytko nie takie łatwe teraz mieszkam w zupełnie innym miejscu, zero sąsiadów, zielono, ogród, a tam z jednej i drugiej strony ktoś mieszka. To już zupełnie inne życie jak dla mnie. Ale nie mam wyjścia, wiem, że to koniecznośc i nie wiem przed czym sie bronie...
A w miejscu gdzie mieszkasz nie da się postawić nowego domku?

Stary 2011-07-06, 14:17   #2934
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Malgosia do Swidnika ale dzis jeszcze bo chce zacząć w 30 tygodniu, czyli za tydzien.
to za tydzień sie spotkamy, powiedz mi czy coś muszę ze sobą brać, mogę bez męża chodzić, jakieś cenne rady na dziś ?

Cytat:
Gonić go, gonić do roboty . Bo przy dziecku się to przyda .
Małgosia nieoceniona kuchareczko a masz jakiś patent na rybkę w śmietanie? Bo mam szczupaka i właśnie w śmietanie bym go przygotowała, kiedyś robiłam, ale za cholerkę nie pamiętam.
;
Próbowałam tylko tego pomysłu "na rybę w sosie śmietanowo-koperkowym" , właśnie szczupca i sandacza, ale jak kto lubi, mojemu tż samkowało mi średnio

Najlepszy patent na rybkę, w dzwonki pokroić, opruszyć solą, pieprzem, można ale minimalnie dodać przyprawy do ryb, posiekać drobno cebulką, wkropić kilka kropel cytryny, to w folię i na grilla, rybka niebo w gębie aż mi się ślinotok włączył

25.08.2011

Stary 2011-07-06, 14:19   #2935
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

Ale ceny faktycznie zróżnicowane są

Ja też ponad 3 litry wypijam- suszy mnie cały czas Każdą mineralną gazowaną i nie, różne herbatki, czasem mleko. Odrzut mam tylko od soków i słodkich rzeczy

Też biorę prenatal. Smak ma okropny. Jak skrzyżowanie witaminy b z jakimiś ziołami. fuj fuj fuj Ale wyniki mam super, nie będę zmieniać, planuję do końca okresu karminia piersią się nim wspomagać. A, no i zażywać magne-b6. 2 tabletki na skurcze i "na wszelki wypadek" jak to powiedział mój lekarz. Praktycznie od początku ciąży. Nie mam problemów z żadnymi skurczami ani nni

To zazdrosze. Mnie też się marzy taki domek, miałam nadzieję że to troche tańsze jest niz budowa normalnego domku, bo jednak z pieniędzmi jest ciężko. Mamy swoje mieszkanie, ale w centrum miasta, a mnie się marzył od zawsze dom. Działka też niby jest na ślicznym uboczu, 30 km pod miastem. No ale pieniążki, pieniążki

Dobrze, że Twój mąż taki pasjonat, i że sam umie zrobić. Bo raz że to satysfakcja, a dwa, że i na pewno taniej i ładniej... Jak będę miała jakieś pytania to na pewno będę Ciebie pytać
polecam się ...ja będę pytać męża satysfakcja jest ale i wyrzeczeń masa no ale to jak przy każdej budowie, dziewczyny tutaj te co się budują czy wybudowały pewno potwierdzą ... mąż osiwiał ja przeszłam kilka załamań nerwowych ale najtrudniejsze za nami niedługo jako te dziadki po przejściach będziemy mogli cieszyć się życiem na nowo
Stary 2011-07-06, 14:20   #2936
anciaahk
kosmitka

Małgosia wlasnie nie chciałabym z pomysłu, kiedyś jadłam i średnie to było. A grilla nie posiadam . Chyba że w piekarniku jest taka funkcja o czym nie wiem .

Stary 2011-07-06, 14:22   #2937
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A w miejscu gdzie mieszkasz nie da się postawić nowego domku?
można
tylko z moim tata mamy "małe" problemy i nie bardzo możemy się z nim dogadać, mąż nie chce mieszkać obok niego, na "jego" działce i przez te afery i kłótnie min. teście powiedzieli że nam pomogą finansowo ale jeśli pobudujemy się na ich działce długa i burzliwa historia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 14:24   #2938
anciaahk
kosmitka

Aga to rzeczywiście nie jest wesoło , ale decyzja jak rozumiem już zapadła? W sumie przy dziecku to może i dobrze, że wokół będą sąsiedzi - zawsze będzie miało więcej towarzystwa do zabawy, co?

Stary 2011-07-06, 14:24   #2939
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia wlasnie nie chciałabym z pomysłu, kiedyś jadłam i średnie to było. A grilla nie posiadam . Chyba że w piekarniku jest taka funkcja o czym nie wiem .
Myśle że około 180 stopni i 30 minut i rybka była by uparowana.
To samoodczucie widze mamy co do pomysłu na.
aaa i do takie rybki warto dodać albo troszeczkę masła , albo oliwy

25.08.2011

Stary 2011-07-06, 14:26   #2940
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Myśle że około 180 stopni i 30 minut i rybka była by uparowana.
To samoodczucie widze mamy co do pomysłu na.
aaa i do takie rybki warto dodać albo troszeczkę masła , albo oliwy
Zastanawiam się tylko, czy go wcześniej usmażyć? Czy tylko przyprawić, zalać śmietaną, cebulka i piec?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości