|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Cytat:
byłam kiedyś w parku linowym, na wyjeździe integracyjnym z pracy, ale było wtedy zimno i padał deszcz i straaasznie się zmęczyłam to nie na moje nogi takie zabawy niestety, już więcej nie pójdę ale nie żałuję ze spróbowałam Cytat:
![]() ja żałuję trochę że nie robimy jednak zaproszeń samodzielnie, ale w sumie to nie mamy czasu... ja ledwo miałam czas przysiąść na tyle żeby wybrać coś na Allegro Cytat:
Widzę ze wszystkie PMki korzystają z pogody i weekendu bo coś cichutko tu od wczoraj
|
|||
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Cytat:
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za przyjęcie
![]() Ja z moim przyszłym niedoszłym mieszkamy w Warszawie, ale ślub odbędzie się w mojej rodzinnej miejscowości (okolice Płońska - ca. 50 km od Wwy). Znamy się 2 i pół roku i w sumie stanowimy przykład miłości od pierwszego wejrzenia (tak tak 0 ja też się zarzekałam że to tylko takie przysłowie). Generalnie zaręczyny odbyły się w styczniu (18 go dokładnie - w moje imieniny ) i do tamtej pory udało nam się załatwić mnóstwo rzeczy:* salę (okazało się że w lutym 2011 nie ma absolutnie żadnych wolnych sobót w sierpniu 2012!!! pozostał nam wrzesień - ale w smie jesteśmy zadowoleni bo w tym roku wakacyjna pogoda wcale nie zachęcała). * orkiestrę (swojskie granie ;p) * fotografa i kamerzystę (Panią fotogra wyszukałam w necie, kamerzysta kręcił weselicho mojego brata * wódeczkę (nie wiem jakie są teraz wódkowe trendy, ale my postawiliśy na żubrówkę białą) * obrączki (klasyczne złote krążki z grawerem) teraz zaczęłam wędrówki po salonach mody ślubnej z różnym skutkiem - przeważnie Panie zsyłają nas na drzewo i nie chcą się produkować z pomocą doboru sukni ale zdarzają się miłe wyjątki w sumie jeszcze nie splądrowałam wszystkich salonów ale generalnie poszukiwania ruszyły pełną parą!pozdrawiam was wszystkie i miłej końcówki weekendu!!!
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Nie było mnie w tym tygodniu bo był mój TŻ na tydzień i tylko jemu poświęcałam czas bo w końcu nie widzieliśmy się tyle czasu..a dziś juz niestety pojechał ale tylko na 3 tygodnie
|
|
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
no pewnie
jak nastepnym razem przyjedzie to idziemy na wesele...tak mi sie niechce no ale trzeba![]() widziałam że sprawiłaś sobie suknie bardzo ładna, taka delikatna.Kupowałaś nową czy używana? |
|
|
|
#2917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kupiłam nową w salonie, wyszło to trochę drożej, ale nie żałuję. W sumie suknia rozmiarem idealnie na mnie, trzeba tylko skrócić 2-3 cm w zależności od obcasa. Jak na suknie ślubną bardzo wygodna i lekka
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() ja właśnie wróciłam od babci jak zywkle z kupą nowych ubrań i się obijam a notatki z mikrobiologii nieubłaganie wołają żeby się pouczyć w końcu jutro egzamin ![]() jagodziu jak tam po ślubie brata
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak chciałam odprowadzić kuzynkę z Sebastianem to nas dwóch kolesi zaatakowało pod moim własnym blokiem oczywiście z pekniu(tak blok(składający się z 11 pięter i 11 klatek) po drugiej stronie a mieszkają tam sami menele alkoholicy ćpuny patologia. Mój sebastian dostał 3 razy na szczęście lekko bo stałam przed nim i broniłam go własną piersią. Uratowała nas moja sąsiadka z parteru bo zaczęłam krzyczeć ludzie ratunku. Dzięki bogu że ktoś usłyszał mój zachrypnięty głos. Jak wróciliśmy się do domu i powiedzieliśmy co się stało to mój brat narąbany stwierdził że on ich pozabija. Nie mogliśmy go utrzymać. Chyba z pół godziny tak się szarpał. Oczywiście PAuliny rodzice pretensje że przez nas ich córka trafi do szpitala za stresu itd. (bo jest w ciąży). A ja się pytam jak przez nas??!! To nasza wina że nas dwóch kolesi zaatakowało?? I to moja wina że mój narąbany brat zaczął odwalać?? Ciekawe co oni by zrobili na moim miejscu jak by ktoś ich drugą połówkę atakował?? No i stwierdzili że ja w ciązy nie jestem więc nic o życiu nie wiem itd. W.k.u.r.w.i.ł.a.m się strasznie.... No jak mogą mówić że to moja wina i tżta?? eh.... długa historia więc nie będę się rozpisywać.
|
|
#2920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze to jest swoja i w idealnym stanie.
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
no to tak zawsze jest może to jeszcze wasza wina że ich córeczka w ciąży jest
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i podczas przyjęcia sypnęła taki tekst: bo wy macie pieniądze czy coś takiego czy że nas stać. I dało się to zrozumieć w taki sposób że my mamy pieniądze i że ona chyba na nie liczy. No powiem tak niech się nie zdziwi.
|
|
#2923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jagodziu ale to chyba tak z reguły jest że jak facet zrobi dziecko dziewczynie bez ślubu to jej rodzice podchodzą do sprawy że to jego wina. Tak było trochę z moimi rodzicami ale zmienili śpiewkę. Kasy od niego nie chcieli tylko żeby ślub wziął z moja siostra ale nie wyszło. Dali sobie z nimi spokój. No to niezłą teściowa będzie miał Twój braciszek
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-09-04 o 15:25 |
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może i nam jednak uda się zrobić jakieś spotkanko ![]() No to sporo masz już pozałatwiane A w których salonach warszaskich już byłaś i gdzie Cię kiepsko potraktowano?Cytat:
A z tą napaścią to jakaś masakra, mieszkam w Warszawie, zdawałoby się stolicy przestępczości, ale w życiu nie miałam sytuacji, żeby mnie nawet próbował ktoś napaść! Nawet na Pradze, a swego czasu często bywałam... w tym Lublinie to macie jakieś straszne jazdy...
|
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam Wam napisać, ze wczoraj na tańcach było super !
![]() grał nasz Zespół weselny, są ekstra ! ![]() mój TŻ musimy wprowadzić jakieś trdniejsze "figury" bo poziom podstawowy mamy opanowany do perfekcji ![]() a co najważniejsze nasza pierwsza piosenka Krawczyk "tylko Ty, tylko ja" nie sprawia nam żadnych trudności |
|
|
|
#2930 |
|
Podróżniczka
|
Dziewczyny witam się na szybko. Nie miałam netu przez dwa dni. Wczoraj byliśmy na imprezie u mamy TZta. Było całkiem sympatycznie, ale zmarzłam i się przeziębiłam. Ale generalnie spędziłam miłe kilka dni w towarzystwie TŻta strasznie się cieszę, że nasze relacje się poprawiły. Teraz mam nadzieję, ze nie tylko chwilowo zapanowała sielanka
A w ogóle taka masa nadrabiania wątku mi została, że szok Na szybko doczytałam tylko o sytuacji Jagodzi. Szokujące zachowanie na ślubie tej kobiety I zachowanie rodziny, strasznie mi przykro, że to najbliższe osoby tak się w stosunku do Ciebie zachowują. No i ten napad! Na prawdę to co się dzieje na świecie to się w głowie nie mieści. Strach po własnym osiedlu chodzić. Megan713 - witaj |
|
|
|
#2931 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki! Jakiś czas temu wróciłam
Zrobiłam po drodze zakupy i już mi się pięknie pałeczki z kurczaka pieką w piekarniku ![]() Na rozmowie o pracę było super - albo tak mi się przynajmniej wydaje Samą rozmowę przeprowadzała ze mną strasznie miła, młoda babeczka Miałam wrażenie, że powstała między nami nić porozumienia Hehe tylko nie wiem, czy w odpowiedzi na pytanie: "proszę o sobie opowiedzieć" nie powinnam wymienić swoich nadrzędnych cech charakteru bo jakoś z lekkiej adrenalinki zaczęłam mówić o tym co studiuję i jakiej pracy szukam hehe ale chyba najważniejsze, że nie było ciszy Zresztą to jaka jestem myślę, że zobaczyła podczas naszej rozmowy, trwała spokojnie te 10 minut No a jestem przecież miła, kulturalna i robię dobre pierwsze wrażenie (jak to mówią, "miła aparycja") hehe więc zobaczymy... Potrzebują pracownika od zaraz, jeśli by się na mnie zdecydowała to możliwe że zadzwoni dziś do 20 (bo do tej godziny mają czynne w niedziele)... Strasznie mi się tam spodobało, mimo że mieszczą się w centrum handlowym, więc trochę hałasu i sztucznego światła tam niestety jest... Ach, jakże byłabym szczęśliwa gdybym dostała tę pracę! Spełnienie marzeń (aktualnie ;p) póki co... a przede wszystkim płynność finansowa i możliwość odkładania na Nasz Dzień...Dobra, lecę porządkować i szykować pozostałe, pozamięskowe składniki obiadku ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Och tak, zapomniałam Witam serdecznie nowe PMki ![]() Jagodziu - strasznie mi przykro, jestem w szoku po tej relacji z napadem... a teściowa Twojego brata to prawdziwa jędza, niewychowane babsko, masakra :/ Trzymaj się dzielnie ![]() Neniu - miałam Ci pogratulować świetnej ciotki super, że Twoja sukniowo - szarfowa wizja spełnia się jeszcze bardziej Nie mogę się doczekać aż nam ją pokażesz ![]() Dobra lecę, bo zarosłam tu kurzem, zjem i na 19 idę sobie do kościółka
|
#2932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam wczoraj na srebrnym weselu, trochę przedsmak naszego wesela.....ale kłócę się dziś cały dzień z TŻetem, dziwnie się zachowuje, najpierw się nie chce ze mną zobaczyć, potem chce....powiedziałam żeby dał sobie spokój, bo teraz już nie wierzę, że naprawdę chce się spotkać, a nie czuje się zmuszony......ech, ciężko to wyjaśnić, nie jest dobrze.......on ma wszystkie ślubne sprawy gdzieś.......myśli, że jak kościół, sala, zespoł i foto jest załatwione to już nic nie musi robić do czerwca ;/ nie pojmuje nawet, jakie znaczenie ma wygląd garnituru i jego dodatków, że musi jakoś pasować do sukni, że trzeba wcześniej zamówić kwiaty, a nie iść tydzień wcześniej do kwiaciarni......i nie przyjmuje argumentów......zaczynam się czuć przy nim samotna......
|
|
#2933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykre, że z TŻem nie da rady się dogadać... a jeśli chodzi o sprawy ślubne, to wydaje mi się że każda z nas przynajmniej raz na sobie doświadczyła olewatorstwo swego lubego w tej kwestii... To jest niestety typowe dla facetów, że nie przeżywają tego dnia tak mocno i uczuciowo jak my kobietki I nie mówię tu o tym, że mają to totalnie gdzieś, lecz sądzę, że dla nich emocję będą miesiąc przed i w ciągu Tego Dnia Dodatkowo - nie martwią ich (zazwyczaj) takie szczegóły jak kolorystyka, kwestie estetyczne itd., po prostu część z nich wychodzi z założenia, że jest to nasza działka Mój TŻ nie raz też już nie ma siły słuchać o moich planach, choć generalnie nauczył się mi przytakiwać ładnie, coraz rzadziej podważa moje argumenty mówiące o tym, że czymś trzeba się zająć już konkretnie teraz Nie przejmuj się tak TŻem Jak emocje opadną umówcie się na spokojną (!), poważną rozmowę to sądzę, że będą duże szanse na wyjaśnienie wszystkich wątpliwości i smutków ![]() Za kciuki pokornie dziękuję
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Tak was czytam, ale dalej skupić się nad niczym nie mogę. TŻta wysłałam z paczką znajomych na jacht. Sama wolałam zrezygnować. Dawno już tak nie chorowałam. Na środę mamy imprezę zaplanowaną, więc muszę być na siłach. No i w końcu moją siostrzenicę malusia muszę wyściskać, bo narazie to z daleka do niej podchodzę.
Sztuczka powodzenia z pracą!!!! Mały_człowieczku dużo spokoju dla TŻta i ocieplenia stosunków Wam życzę! MagdziaS Tobie życzę zdrówka ![]() Jagodziu a Tobie współczuję sąsiadów, takiej okolicy, no i starć z teściówką brata. No i życzę Ci byś kobiety za często nie musiała widywać ![]() ![]() I bardzo się cieszę, że nic więcej Wam się nie stało. Nie lubię takich wiadomości. Bardzo nie lubię!
|
#2935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Słoneczne, niedzielne helloooołłłł
Cytat:
![]() A co do aukcji, to chyba internet trzyma pieczę nad Twoim oszczędzaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, witajcie
Lecę poczytać co tam naskrobałyście
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
Tak siedzę, siedzę i załatwiam spotkanie z kamerzystą i fotografem.
Oglądam ich prace w necie i przyszło mi do głowy, że nie zastanawialiśmy się jeszcze do jakiej piosenki chcemy zatańczyć pierwszy taniec ![]() Jedyne co wiemy w tym temacie (tańca) to przede wszystkim to, że na bank potrzebne będą lekcje tańca - bo mój ukochany ma nogi z drewna, na szczęście sam o tym wie i chce pójść na lekcje tańca.Druga rzecz w tym, że narzeczony chciałby taniec łączony poważny z disco, coś w tym stylu: 1. http://www.youtube.com/watch?v=21F7FP3_54M Co o tym myślicie, wiem, że niektórzy mówią, że to oklepane ale ja nie byłam na weselu gdzie był taki pierwszy taniec moi znajomi i rodzina raczej też nie
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Cytat:
przejście 1 trasy zajęło nam niecałą godzinkę. tam też są korty tenisowe, mini golf, boisko do kosza- słowem świetne miejsce na aktywne popołudnie jagodzia133 dobrze, że spotkanie z tymi gnojkami skończyło się tak jak się skończyło. kurcze, strasznie niebezpieczne osiedle tam macie. co do teściowej brata- brak słów. mam nadzieję, że nie będziesz musiała zbyt często przebywać z nią w 1 pokoju, bo na Twoim miejscu chyba bym jej non stop coś odpyskowywała. |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, zeby oddzwonili a na czym polegalaby ta praca? jakis sklep z ciuchami?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

już nie mogę się doczekać, aż będziemy mieć swoje 
to nie na moje nogi takie zabawy niestety, już więcej nie pójdę
wybraliśmy już okładkę (tylko na naszej będzie AiM) 
Hehe
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

bo jakoś z lekkiej adrenalinki zaczęłam mówić o tym co studiuję i jakiej pracy szukam hehe ale chyba najważniejsze, że nie było ciszy 

na szczęście sam o tym wie i chce pójść na lekcje tańca.
jakis sklep z ciuchami?