Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 15:06   #2911
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

My dajemy dicoflor w kapsułkach, otwieram i wsypuje do butelki, mam tez to samo w saszetkach, ten obok Sanprobi to podobno najlepsze probiotyki.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 15:06   #2912
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

No i na śmierć bym zapomniała: Zuzanna kończy dzisiaj 4 miesiące
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 15:24   #2913
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

dla duzej pannicy!

My przez te dwa miesiace kapalismy w oilatum, a dzis kupilam hippa.

Mam wrazenie, jakby czesc z Was nie zrozumiala pytania Zanety, bo ona pytala po czym poznajecie, ze dziecko sie NIE najada, a Wy odpisujecie, jak sie dziecko najada.
Zaneta u mnie placz...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:40   #2914
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ale tu dzisiaj cisza... W ogóle pusto się tu robi...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:00   #2915
zanka205
Zakorzenienie

Lena ma chyba jednak trzydniowke bo dzis pojawila sie wysypka

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:19   #2916
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
śniłaś mi się dzisiaj przyszłaś do mnie pod okno i gadałysmy przez nie (mieszkam na 4 piętrze ) a potem nagle czekałaś na mnie na dole i byłaś z TZ i z Filipkiem i sobie gadałyśmy strasznie laska z Ciebie była w tym śnie więc domniemam ze tak samo jest w realu i ogólnie strasznie miło nam się rozmawiało

a my dziś po dniu w większości poza domem, najpierw zakupy w silesii i mój syn stał się posiadaczem tej zabawki nie mogłam sie powstrzymać jak weszłam do nowego sklepu :smyk megastore
potem zaliczyliśmy cmentarze , żeby się we wtorek nie bujać z małym i godzinami szukać miejsca
mój synek dziś znów mnie zaskoczył, był MEGA GRZECZNY, i dał spokojnie wszystko załatwić, na koniec podróży zasnął i nawet kooopka mu nie przeszkadzała

a teraz po kąpieli z tatusiem zasnął

fajnie, że wtorek znowu wolny i spędzimy go najpierw w 3 a potem z rodzinką bo TŻ ma urodziny
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:24   #2917
zanetaa88
Zakorzenienie

U mnie to chyba kryzys,
te piersi to nie takie jak powinny być,
a Emi je z dwóch piersi jak nigdy.

Wypiłam już karmi,
muszę się przełamać na tą herbatkę laktacyjną,
bo jakoś nie umiem.

I dlatego Emi tak domaga się piersi w nocy częściej.

Tak,tak Aga właśnie chodziło o to jak dzieci pokazują,
że sie nie najadają

Emi skończyłam wczoraj 3 miesiące przecież i ma 14 tydzień a to ten skok...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 17:29   #2918
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
, ale to zleciało

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My dajemy dicoflor w kapsułkach, otwieram i wsypuje do butelki, mam tez to samo w saszetkach, ten obok Sanprobi to podobno najlepsze probiotyki.
ja tez jak cos się dzieje mojej starszej to daje dicoflor i też w kapsułkach, kiedys kupowałam w saszetkach, ale w kapsułkach wygodniejsza, a ostatnio luknełam,że jest w kropelkach

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Oliwka też miała trzydniówkę, tylko jak miała 6 miesięcy, a jak Lenka ma to nie dawaj jej antybiotyku, po trzech dniach wychodzi wysypka, a później zchodzi, tego się nie leczy

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:30   #2919
Lili 83
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi
Allegro mnie wciągnęło! Zamawiam, zamawiam

My w ubiegłym tygodniu chrzciliśmy. Impreza w domu, 11 osób. Mieso do obiadu i strogonowa zamówiłam z knajpy. Placki u kucharki. Jedzenie było pyszne, sama bym takiego w życiu nie zrobiła

Dzisiaj tż ma urodziny
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:33   #2920
agadus
Wtajemniczenie

dziubek ładna ta zabawka, ale aż tyle kosztuje kurcze dużo za zawieszkę, prawie 40 zł.

Stary 2011-10-30, 17:34   #2921
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
U nas taka sama sytuacja, ron temu pierwsze Święta w nowym mieszkaniu z Sarenka w brzuchu (jeszcze wtedy myślałam ze to Igor ), a teraz juz pod choinke dostanie prezent
a mi sie chce spać i to bardzo, ale dziecko chce się bawić
U nas też pierwsze święta na nowym mieszkanku rok temu z Dominisiem w brzuszku, było cudownie mimo moich nudności A teraz nie mogę doczekać sie juz świat, tego nastroju, wspólnego ubierania choinki, i dzieciaczki nasze na święta będą juz takie duże i będą raczki wyciągać do bombek
Teściowa wymyśliła sobie wspólną wigilię z moimi rodzicami, ale nic z tego, wigilia będzie tylko z nasza trójeczką, a na święta możemy już sobie iść w odwiedziny

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
wiecie co?? niby ta jarzynowa to taki przeżytek,ale ja ją bardzo lubię ,praktycznie w każdym wykonaniu... nawet jak wszystkie jarzyny pływają w majonezie-jak u mojej teściowej
sałatka jarzynowa nie taka strasznie kaloryczna...
ale ze słodyczami mam większy problem,tez nie umiem sobie z nimi ostatnio poradzić...

Oj u nas tez króluje sałatka jarzynowa, u nas nazywamy ja warzywną. Nie ma urodzin czy świąt bez tej sałatki

Zanetko a z jakiej masz firmy parowar, my mamy z philipsa i dostaliśmy taką książeczkę z kilkoma przepisami. Na stronie philipsa i tefala są też umieszczone przepisy na parowar.
My bardzo często robimy warzywa na parze, czyli ziemiaczki naa dole, wyżej kalafior, brokuła, burak, marchew, cukinia, fasolka szparagowa a piersi z kurczaka w różnej marynacie smażymy na patelni grillowej.
Mi bardzo smakuje też łosoś gotowany na parze, wcześniej marynujemy w oliwie, rozmarynie, kardamonie, pieprz cytrynowy, sól morska, tymianek - PYCHA, pod koniec parowania dodaje trochę śmietany i utworzy się taki fajny sosik. Wiem że niektórych produktów, które tutaj wymieniłam nie możesz jeść, ale cała magia gotowania na parze polega na rożnych przyprawach, i marynatach do mięs i ryb.
Możesz mi podać maila to prześlę Ci moje nazbierane z rożnych stron ulubione przepisy.

U nas wszystko w porzadku. Dominik od dwóch dni "gada"jak najety - CUDOWNE TO JEST. Do tej pory to tak sobie gaworzył najwięcej na przewijaku, albo po kąpieli, a teraz to praktycznie cały dzień ma coś do powiedzenia
Brumku my tez przyjmujemy actiferol w saszetkach, bo wyszła nam lekka anemia, wyniki tylko lekko były obniżone, żelazo w normie, ale Pani dr zaleciła tak profilaktycznie podawać żelazo przez 2mc, żeby troszkę wzmocnić organizm. Po tym actiferolu na razie nie ma zadnych problemów brzuszkowych i kupa nawet jest codziennie, a do tej pory była co drugi dzień.
Ale za to tsh wyszło nam trochę za wysokie, niby norma na wynikach była do 8, a Dominik miał 6,5, ale wg naszej Pani dr, norma u takich dzieciaczków jest do 6, a nawet niektóre źródła podają do 5 i kazała skonsultować się z endokrynologiem, który oceni czy należny już leczyć. Ja mam niedoczynność tarczycy, więc to genetyczna choroba, ale nie myślałam, że już tak szybko by się ujawniła. Mamy się zgłosić do Akademi Medycznej Por. endokrynologii dziecięcej w Gdańsku.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:37   #2922
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziubek ładna ta zabawka, ale aż tyle kosztuje kurcze dużo za zawieszkę, prawie 40 zł.
no w smyku ona o 9,99 jeszcze droższa ale w sumie to nie wygląda na zawieszkę bo duża jest , dlatego ją kupiliśmy

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Oj u nas tez króluje sałatka jarzynowa, u nas nazywamy ja warzywną. Nie ma urodzin czy świąt bez tej sałatki
sałatka jarzynowa-hmmm pewnie mówimy o tym samym ale u mnie to się nazywa szałot
Stary 2011-10-30, 17:38   #2923
agadus
Wtajemniczenie

Żaneta musisz uzbroić się w cierpliwość i jak najczęściej przestawiać Emilie do cysi, to kwestia 2-3 dni i wszystko wróci do normy

Stary 2011-10-30, 17:44   #2924
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne,fajne te zabawki my już 4
to nie są takie małe zwykłe zawieszki, one są duże, bardziej jak maskotki z fajnymi dodatkami (gryzaczki, grzechotki, lusterka)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-30, 17:48   #2925
agadus
Wtajemniczenie

wstawcie zdjecie w klubie jak mozecie, to moze i ja sie skusze
sorki,pisane jedna reka

Stary 2011-10-30, 17:55   #2926
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
wstawcie zdjecie w klubie jak mozecie, to moze i ja sie skusze
sorki,pisane jedna reka
ja w klubie wstawiałam kiedyś filmik jak Zuzek ciągnie za nogę lalkę z lamaze dalej ją za te nogi ciąga
ja zabawki kupuję używane na all
może jakbym miła więcej kasy to bym nowe kupiła ale po tych co mam, nie widać, że były używane
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-30, 18:06   #2927
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Lamaze są genialne. LalkaSophie to ulubiona zabawka Agaty. Jest duża, mapiękne kolory, szeleści. Ja tą lalkę upolowałam za dyche nówke na allegro
Zaraz wstawie zdjęcie z lalką o taką mamy kliik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg agata z lalką.jpg (63,4 KB, 62 załadowań)

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-10-30 o 18:08
Stary 2011-10-30, 18:07   #2928
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Kajool, Beata, a co trzeba zrobić żeby dostać takie paczuszki z Hippa czy Bobovity? Bo chyba przegapiłam temat jak była o tym wcześniej mowa.

My już u rodziców, mała jak się zorientowała, że to nie postój tylko zostajemy tu na dłużej to wpadła w niezłą panikę- odstawiła numer pod tytułem "noś mnie na rączkach i nie próbuj nawet mnie odłożyć jeśli nie chcesz ogłuchnąć"! Na szczęście się oswoiła i zrozumiała, że dziadkowie są fajni. Żegnam się na jakiś czas, cho będę próbowała Was podczytywać.
ja chyba sie zarejestrowalam na stronie hippa ale glowy nie dam obciac. Nie pamietam

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziewczyny które dajecie już słoiczki, jakie macie łyżeczki? Jakieś specjalne, spodziewam się że plastikowe... wybierałyście je jakoś, czy kupiłyście pierwszą-lepszą?
dla mnie najlepsze sa rossmanowskie, dlugie, wyprofilowane, b. fajnie sie karmi

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
to ija może zacznę jakieś brzuszki robić... tylko jak tu być regularnym przy dwójce dzieci... musze sie mocno zmotywować...

a łyżeczkę jak mam "termoaktywną" z Tommee Tippee i bardzo ją lubię,bo ma miękką końcówkę i nie łatwo zrobić nią dziecku krzywdę w dziąsła. http://allegro.pl/tommee-tippee-4-ly...886502099.html jest na prawdę super.

to i ja się zabieram do pracy na basen nie mam czasu

to wyobraź sobie,że ja mam tyle wzrostu co Ty i 20kg więcej

Telik ale jazda rewelacja ksiądz odlotowy ale ten truposzek mega wypaśny
mozesz mi polowe oddac, coby po rowno bylo

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Babonik, Patik, Wodaqua, trzymam żeby się wszystko udało!

chętnie oddam trochę Ja bym się chciała z 5 pozbyć

Brumek, przecież Ty taki szczuplaczek jesteś

A co do anemii, to ja też miałam, no i niestety Adasiowi żelazo w syropie podaję. Niby morfologia była w normie ale w dolnych granicach. Tylko szkoda że średnio go toleruje Brzuszek mu dokucza i ciężko kupkę zrobić mam nadzieję że będę mogła to odstawić niedługo.

super

O, ja dokładnie to samo daję. Ale szczerze mówiąc - lekarka wpisała 2,5 ml, daję mu mniej trochę a i tak brzuszek dokucza

mocne !

u nas dokładnie to samo.... tylko by spał, albo płakał że śpiący...
No, poza wieczorem - pojechaliśmy na imieniny, a że to imprezowy chłopak to dzielnie towarzyszył, ani nie płakał, ani nie marudził, siedział zadowolony u taty na kolanach
Ale już dobrze poznaje swoich - przyjechali moi rodzice, to uśmiech i w ogóle, a jak go chciała ciocia na ręce wziąć to podkówka i ryk..
dziś do teściów jedziemy, ciekawe jaka reakcja będzie....

Mój dzieć się zmianą czasu na szczęście nie przejął, co prawda zbudził się o 6.00 ale po pięknie przespanej nocy więc mu już tą porę darowałam

Wizaż jest fajny Czytam wiadomość Babonika z 8:10, gdy na pulpicie mam 7:50

A przy okazji do poczytania, może kogoś zainteresuje https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=216
aniu twoje kg tez moge przyjac a co

Cytat:
zdrowka dla Lenki

Nie lubie zmiany czasu. Malego ledwo do 18 przetrzymalam, taki byl zmeczony. Moze jutro sie uda lepiej. No i wrocil mu apetyt.
Ja jestem znowu slomiana wdowa TZ wyjechal do Niemiec do roboty.
Stary 2011-10-30, 18:09   #2929
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
to nie są takie małe zwykłe zawieszki, one są duże, bardziej jak maskotki z fajnymi dodatkami (gryzaczki, grzechotki, lusterka)
święta prawda
Stary 2011-10-30, 18:13   #2930
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Lamaze są genialne. LalkaSophie to ulubiona zabawka Agaty. Jest duża, mapiękne kolory, szeleści. Ja tą lalkę upolowałam za dyche nówke na allegro
Zaraz wstawie zdjęcie z lalką o taką mamy kliik

ale duza, cos mi sie zdaje ze bede na allegro szukac, mozw cos upolije

Stary 2011-10-30, 18:29   #2931
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez jak cos się dzieje mojej starszej to daje dicoflor i też w kapsułkach, kiedys kupowałam w saszetkach, ale w kapsułkach wygodniejsza, a ostatnio luknełam,że jest w kropelkach
Mieliśmy w kropelkach strasznie niewygodne sie aplikuje, myślalam ze bedzie jaks pipetka, a trzeba wytrzasac

Cytat:
my mamy dwie

wstawiam film do piłeczki OBALL

http://www.youtube.com/watch?v=gVKvf...eature=related

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 18:52   #2932
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Nie lubie zmiany czasu. Malego ledwo do 18 przetrzymalam, taki byl zmeczony. Moze jutro sie uda lepiej. No i wrocil mu apetyt.
Ja jestem znowu slomiana wdowa TZ wyjechal do Niemiec do roboty.
U Nas to samo. O 18tej ledwo na oczy patrzył, ale przetrzymałam jeszcze pół godziny i dopiero wykąpałam. Potem zjadł, a ponieważ był mega śpiący to położyłam go do łóżeczka i zasnął w 10 minut Pierwszy raz będzie w nocy w łóżeczku spał. Ciekawe czy za pół godziny nie wstanie wyspany, myśląc że to drzemka Aż się boję tej nocki bo sama padam na pysk i jak zasnę to armata mnie nie obudzi Jutro zdam Wam relację jak było

A ile czasu podajecie Dicoflor?
Ja dawałam 6 tygodni, ale teraz jak mi się skończył to przestałam, żeby sam już budował swoją florę bakteryjną. I nie wiem czy dobrze

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 18:52   #2933
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A przy okazji do poczytania, może kogoś zainteresuje https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=216
Oh Aniu dziękuję Ci za tego posta. Nie mogę ścierpieć tego całego "zazdraszam", już zaczęłam się zastanawiać czy to jakiś regionalizm? Przepraszam z góry, jeśli kogoś uraziłam, jednak nic na to nie poradzę, że tak to mnie drażni.

Cytat:
witajcie
ale się mogłam wkurzyć na ta moja małą, już 2h nie śpię, pierwszym razem nakarmiłam ją, i położyłam wszystko było ok, ale ona w nocy ma cos takiego, że na rękach to ładnie śpi, a jak się ja położy do łóżeczka to kręci się jak gąsienica dopiero co wyciągnięta z ziemi, a ja siedze jak ten dziadek pod butką z piwem,głowa mi się kiwa, spać się chce ale przeciesz sie nie położę, ehhh, musiałam kompa włączyć bo mnie coś trafi, Nati w łóżeczku, kołysanka włączona, i myślicie że usypia?? a gdzie tam, wierci się, ciekawe o której uśnie i o której wstanie, coś mi się zdaję, że kolejna noc nie przespana i dzień do doopy
Moja mała często po nocnym jedzeniu nie chce spać. Kładę ją do łóżeczka a ona tam gada i się śmieje. Zostawiam jej włączoną lampkę nocną i sama kładę się spać. Zawsze zasypia tylko troszkę później niż ja.

Scio - dziękuję za odpowiedzi w sprawie kleiku.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 19:02   #2934
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tego się właśnie boję... Ale poczytałam o tym leku, że nie powoduje tych efektów ze strony brzuszka i żyję nadzieją, że to prawda

Czuję się wywołana do tablicy, bo ja też używam tego "'zazdraszczam' na forum, choć oczywiście wiem że czegoś takiego w ogóle nie ma Ale jakoś tak stało się to dla mnie nieodłącznym elementem forumowania, jak słowo "tż"
Nie miałam nikogo konkretnie na myśli, ale tak często to słowo widzę że.....
A co do żelaza, no to niestety każde jakoś tam działa zapierająco, innych skutków ubocznych raczej nie powoduje, ale mam nadzieję że Twój będzie odporny na takie działanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wcześniej uzywałam tylko zwykłego mydełka
A wy w czym kąpiecie maluszki?
Ja w Babydream niebieskim

Cytat:
klask i:
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
aniu twoje kg tez moge przyjac a co
wreszcie ktoś je chce ode mnie zabrać

Cytat:
Oh Aniu dziękuję Ci za tego posta. Nie mogę ścierpieć tego całego "zazdraszam", już zaczęłam się zastanawiać czy to jakiś regionalizm? Przepraszam z góry, jeśli kogoś uraziłam, jednak nic na to nie poradzę, że tak to mnie drażni.

Ja się już też zaczęłam zastanawiać czy z moją znajomością języka ok, jak kolejny raz czytam tak a nie inaczej

A u nas dzień ok, nawet u teściów przeżyłam, podobnie jak spotkanie ze szwagrem
A teraz mały popłakuje bo mu brzuszek dokucza cholerne żelazo

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 19:17   #2935
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Telik Mustela do mycia jest super w połączeniu z balsamem cudnie pachnie i jest b.wydajna

dziewczyny jaka jest różnica pomiędzy fotelikiem Pebble a Cabrio?
bo muszę zamówić i nie wiem czym się różnią.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 19:18   #2936
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A wy w czym kąpiecie maluszki?
Obecnie żel Hipp do ciała i włosów. Wypróbowałam także nivea 2w1 oraz Oilatum Soft, ponieważ miałam sporo próbek. Wszystko dobre, mała nie miała żadnych uczuleń. W sumie zapach Hipp bardziej mi się podoba niż Nivea.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 19:48   #2937
zanetaa88
Zakorzenienie

Carmela ta piłka to od ilu lat jest? bo na allegro pisze wszędzie 6+ ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 19:57   #2938
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Mnie Mustela śmierdzi. Mam próbkę (jak się napisze donich mejla to przysyłają) i o ile ich krem do tyłka jest fajny, gęsty, wydajny, to ten żel mi śmierdzi, toteż leży i czeka na lepsze czasy.

Moja Agata nawet ładnie dziś zjadła jabłuszko. Pluje (bo ostatnio nauczyła się pluć, fontanne robić, tojak jej wkładam do buzi łyżkę to właśnie tak robi. Ale nie poddałam się i pod koniec juz ładnie jadła.

Co do zmiany czasu, to Pszczoła padła mi o 17.30 ale o 20.20 ją obudziłam, wykąpał ją mąż, naoliwiłam, nakarmiłam i wierci się teraz w łóżeczku.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-10-30, 19:57   #2939
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
v
U nas ok.
Wyzdrowieliśmy,jedynie ja jeszcze charczę.

Zanko,Marinko jak dzieci?
Nie doczytałam bo tak na raty troche
Cieszę się słońce, że lepiej z Wami!
Wrr paskudne choróbska, teraz już limit na choroby wyczerpany i będzie tylko samo zdrówko!
A Igi ok, gorączka już przeszła, uff...

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

A u nas pokrótce Karolinka zjadła dziś na obiadek cały słoiczek (nom bez jednej łyżeczki ) Marchewki z ziemniaczkami i ani razu sie nie skrzywiła a jadła pierwszy raz hehe kochana jest poźniej odpłyneła przy końcu słoiczka (gdyby nie to, zjadlaby caluśki ) tak samo jak ostatnio Igi Marinki przy Marchewce hehe i spała 3 godzinki moze cos dodają do tych marchewek hehe
[/B]
He he
No to mi pasowało by dawać małemu marchewkę co 3 godziny, żeby mi tak ładnie zasypiał bez lulania
Oczywiście żartuję, ale byłby kwadratowy potem

Cytat:
Obecnie żel Hipp do ciała i włosów. Wypróbowałam także nivea 2w1 oraz Oilatum Soft, ponieważ miałam sporo próbek. Wszystko dobre, mała nie miała żadnych uczuleń. W sumie zapach Hipp bardziej mi się podoba niż Nivea.
Ja teraz kąpie w Oilan, był w tesco za 7 zł taki duży... Zdziwiłam się, bo tak kosztuje sporo więcej...Może jakiś błąd w kodowaniu ? Wzięłam też balsam ( 7 zł ). Z datą wszystko ok.
Tak to nivea albo niebieski babydream.

I dołączam się do chrzcinowym kciuków ( chociaż już po )

A ja dziś byłam w szkole.
Potem pojechałam po moich chłopaków, bo byli u teściów.
Przyjechała siostra Tżta... Ale mnie wkurzała, o matko ;/
Tylko takie coś słyszałam - Igor, ty grubasie!, Grubas!
Boże, dziewczyny, jak ja jej nie lubię. W ogóle zero klasy, taktu...
Pomijając to, że moje dziecko nie jest grube, tylko DUŻE!
Lekarka mówiła ostatnio, że przy takim wzroście mógłby ważyć dużo więcej i było by ok!
Ale mów tu takiej
Co za idiotka. Uff, już mi lepiej.

NO i GRATULUĘ KOLEJNYCH MIESIĘCZNIC SKARBÓW!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 20:06   #2940
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czy to jest możliwe, że Emi zaczęła jeść z dwóch piersi
i te dwie piersi ma za mało?

Jedna pierś od kilku dni to jest tylko przystawka,
a druga pierś to główne danie,
ale mam wrażenie że nawet ta druga to za mało.
No i jedzenie na leżąco w nocy jak zawsze było - odpada.
Denerwuje się przy tym.
W ogóle mam wrażenie, że moje piersi nie są aż tak pełne jak powinny

1.Jak wasze dzieci dają znać że się nie najadają?
Po prostu przy odbjaniu jeszcze sie kręci i próbuje jeść pieluszkę, i jest niespokojny. czasem to jest mylące bo podobnie zachowuje sie jak jest juz spiący i chce zasnąć, ale wtedy zazwyczaj tak wtula główkę we mnie.

A Dominik dostał dzisiaj od cioci taka zabawkę, bardzo fajna do wózka i ma taki dźwięk dzwoneczków. http://rajzabawek.eu//index.php?prod...127d3f2002ee3a

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości