|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
witajcie
ale się mogłam wkurzyć na ta moja małą, już 2h nie śpię, pierwszym razem nakarmiłam ją, i położyłam wszystko było ok, ale ona w nocy ma cos takiego, że na rękach to ładnie śpi, a jak się ja położy do łóżeczka to kręci się jak gąsienica dopiero co wyciągnięta z ziemi, a ja siedze jak ten dziadek pod butką z piwem,głowa mi się kiwa, spać się chce ale przeciesz sie nie położę, ehhh, musiałam kompa włączyć bo mnie coś trafi, Nati w łóżeczku, kołysanka włączona, i myślicie że usypia?? a gdzie tam, wierci się, ciekawe o której uśnie i o której wstanie, coś mi się zdaję, że kolejna noc nie przespana i dzień do doopy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Witajcie
Ach te nasze nieśpiąceponocach dzieci... Agadus współczuję nocki ![]() Właśnie karmię, a starsza śpiewa sobie w łóżeczku alfabet po angielsku ![]() Za oknem mega mgła - uwielbiam ją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas taka sama sytuacja, ron temu pierwsze Święta w nowym mieszkaniu z Sarenka w brzuchu (jeszcze wtedy myślałam ze to Igor ![]() ![]() a mi sie chce spać i to bardzo, ale dziecko chce się bawić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Wtajemniczenie
|
To tak jak u mnie ![]() ![]() ![]() Świąt też się nie mogę doczekać, ale zimy to już niekoniecznie. A na Sylwestra jedziemy albo do Zakopanego, albo do znajomych na działkę ![]() ![]()
#2885 |
Rozeznanie
|
no to nie śpię...
młoda ogląda baję, a ja przynajmniej w spokoju mogę się kawki napić ![]() Sylwester - o dziwo już się ze znajomymi umówiliśmy, bo tak zawsze wszystko na ostatnią chwilę. Na święta jedziemy do teściów, nad morze. Posiedzimy sobie u nich w domu, dzieciaki zostaną z dziadkami i najwyżej na karmienie będę kursować. Co do spotkań ze znajomymi, to od kąd mamy dzieci, wyszło które przyjaźnie przetrwały, a które znajomości okazały się bardzo powierzchowne. Babski wieczór też mi się marzy, ale dwójkę to już ciężej zostawić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
noc nie przespana,ale opis świetny ![]() widzę,że poczucie humoru nawet w nocy Cię trzyma ![]() oby takich nocy jak najmniej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
cierp ciało jak chciało ![]() żartuję.... też lubię jak przychodzą znajomi,tylko dlaczego ja wtedy z rana przy dzieciach a mąż kaca odsypia ![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję w imieniu PATIK,WODAQUA i SWOIM za wszystkie kciuki ![]() Zanetko- mi się zawsze chce śmiać jak Nikoś podkówkę robi,tzn serce mi mięknie od razu i dlatego chce mi się śmiać,że taki maluch a tak szybko potrafi mną zawładnąć ![]() AgaG. mam nadzieję,że następnym razem jak bedziesz w Wiśniczu to zaglądniecie do nas ![]() Patik- ja brzydko powiedziawszy "padlam wczoraj na ryj" . Mam juz dość,zrobiłam tylko sałatkę ,kurczaka w galarecie i muffinki ,przy okazji w domu narobił się burel,więc było sprzątanie do nocy...jak wieczorem siadłam to już nie wstałam ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale ze słodyczami mam większy problem,tez nie umiem sobie z nimi ostatnio poradzić... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kupy gratuluję ![]() Cytat:
![]() My o Tobie też ![]() miłej niedzieli ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Babonik, Patik, Wodaqua, trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do anemii, to ja też miałam, no i niestety Adasiowi żelazo w syropie podaję. Niby morfologia była w normie ale w dolnych granicach. Tylko szkoda że średnio go toleruje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas dokładnie to samo.... tylko by spał, albo płakał że śpiący... No, poza wieczorem - pojechaliśmy na imieniny, a że to imprezowy chłopak to dzielnie towarzyszył, ani nie płakał, ani nie marudził, siedział zadowolony u taty na kolanach ![]() Ale już dobrze poznaje swoich - przyjechali moi rodzice, to uśmiech i w ogóle, a jak go chciała ciocia na ręce wziąć to podkówka i ryk.. dziś do teściów jedziemy, ciekawe jaka reakcja będzie.... Mój dzieć się zmianą czasu na szczęście nie przejął, co prawda zbudził się o 6.00 ale po pięknie przespanej nocy ![]() ![]() Wizaż jest fajny ![]() ![]() A przy okazji do poczytania, może kogoś zainteresuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystko gotowe na wyjazd, teraz czekamy aż książę się obudzi ![]() ostatni raz jadł o 6 więc pewnie niebawem się obudzi. Iustyna biedny Kubuś, pewnie go tak potwornie swędzą te ukąszenia... No i Zuzkowy brzuszek też ![]() Cytat:
![]() A świąt też się strasznie doczekac nie mogę! ![]() Miłej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
ja swieta spedzam u tesciow bo tesciu ma 60 urodziny (swiateczny prezent z niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
witam,
Nati drugi raz obudziła się o 5 to ja wziełam do siebie, ale taka pokrzywiona wstałam, wszystko mnie boli, no ale co by nie było poleżałam troszkę ![]() a my święta i sylwka w tym roku w domu we czwórkę |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
stosuje ten krem na ciemieniuche z AA i nareszcie widze znaczącą poprawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku moja Agata ma pnad 4 miesiące i nie zauważyłam jeszcze ani jednego skoku. czasem jest marudna, ale ja te czasem wstaje lewą nogą. Zaraz napiszę i pw. Ja teznie mogę doczekać się świąt. Wczoraj nawet pytałam co kupimy Agatce na Mikołaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie Baboniku dlaczego? U Nas dziś właśnie tak jest: ja z Dominikiem, a mąż w sypialni śpi w najlepsze
![]() A potem wstanie i będzie chciał do mamusi na obiadek jechać. Takiego wała jak Polska cała ! ![]() ![]() Również trzymam kciuki za dzisiejsze chrzciny: Babonik, Patik, Wodaqua ![]()
#2895 |
Zakorzenienie
|
Jestem i JA
![]() padnięta jestem, wory pod oczami. Moja Emi wykminiła, że jest dodatkowa godzina i zamiast pięknie spać to ona sobie wstała o 1wszej i bawić się chciała ![]() z dwóch piersi zjadła i nic ![]() No padnięta jestem na maxa ! Teraz dama sobie drzemie a mi się spać nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, polecam Wam takie coś:
http://allegro.pl/tommee-tippee-slin...851981691.html miałam, nie tej firmy, ale właśnie takie, jak dziecko ma ok 4 miesiące i pierwsze obiadki, deserki, sa higieniczne, delikatne, maja kieszonkę na niespodzianki żywieniowe, od spodu ceratka ja na pewno kupię, oczywiście będę też używać wielorazowych |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To korzystaj póki śpi i też się kładź ![]() ![]() Edit. właśnie doczytałam, że Tobie NIE chce się spać ![]() ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-10-30 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, może to przez pogodę, albo coś bo ja dzisiaj pierwszy post pisałam po 2 i moja Nati też nie spała 3 h, łączę się z Wami, ja też zaraz się kładę, bo przyjdzie wieczór a ja po dobranocce pójdę już w kimę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wg suchych kilogramów, to niby tak, ale ja dobrze wodzę tu i ówdzie za dużo czegoś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A u nas nocka dobra ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-10-30 o 20:33 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
A u nas nocka bez zmian, po prostu dzieci poszly pozniej spac i obudzily sie normalnie, czyli o 7 (a o 8 po staremu). Ale ogolnie dzisiaj senny dzien, bo Antek ma juz od rana druga drzemke. Ja siedze teraz z kawa i pewnie zaraz sie obudzi, bo on ma wyczucie - zawsze cos chce, jak ja siedze z kawa. Mialo byc bezchmurnie, a to d...a |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Czy to jest możliwe, że Emi zaczęła jeść z dwóch piersi
i te dwie piersi ma za mało? Jedna pierś od kilku dni to jest tylko przystawka, a druga pierś to główne danie, ale mam wrażenie że nawet ta druga to za mało. No i jedzenie na leżąco w nocy jak zawsze było - odpada. Denerwuje się przy tym. W ogóle mam wrażenie, że moje piersi nie są aż tak pełne jak powinny ![]() 1.Jak wasze dzieci dają znać że się nie najadają? |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Podsumowując u mnie maluchy wstały: Zuzek wg starego czasu 9.00 - nowego 8.00 Kuba wg starego czasu 10.30 - nowego 9.30 Ale żebym się wyspała to raczej nie, bo 2 razy wstawałam małą karmić, raz po wodę na dół ( ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
Monia nam też dopiero krem z AA na ciemieniuchę pomógł. W ogóle to miałam problem, żeby kupić cokolwiek na to i zamawiali mi w aptece specjalnie.
Zaneta może to jeden z tych kryzysów laktacyjnych, związanych ze skokiem, kiedy wzrasta u dziecka zapotrzebowanie na pokarm? http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktac...ykul,4565.html ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Podczytuję, ale nie mam, kiedy odpisywać. Narzekacie, że krótko śpicie? ?Ja czuję się wyspana, gdy w ciągu nocy uda mi się bez wstawania przespać 3 godziny ciągiem (potem dobijam do 5-6 godzin z przerwami). A rzadko mi się to zdarza... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
No witaaajcie mumusie
zaciskam kciuki za dzisiejsze chrzciny Cytat:
dla mnie hitem jest parowar szcególnie latemi wiosną bo służy mi on przede wszyskim do warzyw nie ma lepszej fasolki szparagowej i kukurydzy niż ta z parowara dla mnie róznica kolosalna pozatym fajnie smakują:kalafior, brokuły, ziemniaczki(szcególnie młode) marchewka pozatym miesa i ryby wole pieczone w piekarniku ale faktycznie piers z kurczaka i z indyka całkiem smacznie wychodzą w ziołach no i łośoś w sosie teyiraki (lub w sosie sojowym) i w sezamie tez przyzwoite danie Cytat:
a co do odchudzania to ja planuje tak 4 kg schudnąć byłoby bosko no i jakby co to ja jestem od kilku lat zwolenikkiem Diety Plaż Południowych(SouthBeachDi et) Cytat:
![]() co najwyżej najliżsi znajomy na lampke szampana wpadną Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja jeszcze lubie do tego jakąś wędlinkę ale pewnie w święta BN sie skuszę najlepszą sałatkę robi moja teściowa Cytat:
wiem że robię milion błędów Cytat:
albo odchyla energicznie główkę do tyłu a my dopiero po śniadanku i pijemy kawkę, Jaś troche drzemie sobie rano stroił takie boskie miny i śmiał sie w głos wycałowałam go wyłaskotałam, wytuliłam i wygłaskałam porozmawialiśmy sobie o poważnych sprawach czasami sie sie boje że go zjem ![]() nie mogę się nadziwić jak on szybko rośnie jak sie świetnie rozwija bycie mamą jest niesamowite... ach co do ciemniuchy widziałam na głowie Jasia zaczątki ale wyczesałam 2 razy po oliwce i wykąpałam w Oilatum wcześniej uzywałam tylko zwykłego mydełka A wy w czym kąpiecie maluszki?
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
My myjemy w niebieskim babydream albo w emoliencie allerco (dostałam w szpitalu za free i tak pomału zużywam.
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-10-30 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Wtajemniczenie
|
Telik teraz podaje Lacido Baby,tylko nie cala saszetke a pol (jakos mi sie strasznie duzo cala wydawala).
Tez kapiemy mala w niebieskim babydream.
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
nie bój sie, pewnie to kryzys laktacyjny. dwa dni i nadrobią. moja jak sie najada to wypuszcza sutka i zasypia albo nie wypuszcza i zasypia albo jak wyciągam jej to nie protestuje zanadto. próby budzenia nie powodują jedzenia. bo czasmi puszcza by pogadac po czym rzuca sie jak wygłodniała znowu na niego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Hello!
Witam i...spadam. Miłego końca weekendu!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w emolientach, teraz mam oillan ale z ziajki ten płyn natłuszczający też dobry |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Wtajemniczenie
|
Telik ja kapię Nati w hipp, płyn do kapieli, mam też z nivea plyn do kapieli i z nivea sensitive łagodzący płyn do mycia ciała i włosów a z aptecznych używam oliatum, oczywiście nie stosuję wszystkiego na raz zależy który mi w rękę wpadnie
a co do kryzysu laktacyjnego to jest on ok 3 miesiąca, tak kiedys wyczytałam, zmieniają sie potrzeby dziecka i pokarm, na bardziej treściwy ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- ciekawe jak tam Babonik, Patik, Wodaqua napewno już po chrzcinach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.