![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
Witajcie po kilkudniowej przerwie.
Gratuluję poniższym mamom cudownych pociech ![]() Magdalena512 Bahamadia_25 nie_wiem U mnie małe zmiany: W niedzielę dostałam skurczu podbrzusza, który trwał kilka godzin w różnym nasileniu, co zaskutkowało skróconą i miękka szyjką, mam przez najbliższe 2 tyg. nie przemęczać się i wypoczywać, a później mogę rodzić ![]() Niestety obawiam się, że Was nie narobię, może jutro będę miała więcej czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
Witam się wieczornie. Kurcze mam jakąś nerwicę przedporodową ![]() wszystko mnie tak drażni że nie potrafie sobie z tym poradzić.... i jeszcze swędzi, wrrrrrrrrrrrrrrrrrr dopiero teraz zauważyłam, że dziś rozpoczęłam 38 tydzień ![]() ![]() do CC jeszcze tydzień i 1 dzień !!!! Ja już chcę!!
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
joamic-to jak u sibei w hurtowni to juz co innego-a masz może fotę jak jest rozłożony ten kocyk?
Magdalena512-super,że się odezwałaś ![]() cieszę się,że wszytsko u Was dobrze i że Ty taka szczęśliwa ![]() ![]() a kubuś superaśny słodziak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aniu-super wyglądasz!!! ![]() ja to się troszkę obawaiam jak mój brzuch będzie wyglądał po porodzie.... fatal-ja kupiłąm w DOZ majtasy siatkowe,te ogromiaste podpachy,sól fizjologiczną,podkłady na łóżko,maść majerankową,nakładki na sedes i coś tam jeszcze,ale nie pamiętam co... Glamourous- ale ty masz maleńki brzuszek ![]() ![]() czy któraś z Was ma paciorkowca i w związku z tym lekarz zastosował jakies leki?? ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- co do kombinzeonu to ja nie mam i się zastanawiam czy kupic używany na allegro za 40+ przesyłka czy za 100 w smyku taki jaki mi się też podoba,jaki mogę obejrzeć,dotknąć,itd
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
ja to chyba dzisiaj nie pośpię
skurcze mam co 15-20 minut, i poza tym cały czas bolą mnie plecy i jak na miesiączkę mój tż położył się spać, dziecko spakowałam do szkoły napisałam na kartce co i jak w szkole, bo nie ogarniają walizkę spakowałam czekam na mojego syncia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
goferek cos sie zaczyna
![]() jak ja bym chciala aby tym razem byly skurcze brzucha!! tylko tego sobie zycze! ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- swoja drogą- nie nawidze okreslenia "no nie wiesz? taki bol jak na miesiaczke" mnie na miesiaczke NIGDY nic nie bolalo i nie mam zielonego pojecia co to za bol ![]()
![]() |
#2917 |
Raczkowanie
|
ja mam bolesne miesiączki więc trudno mi zrozumieć, że ktoś ma niebolesne
narazie się nie kładę bo nie mija, i tak nie będę spać |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Goferek-tez mam bolesny okres i wcale mi tych bóli nie brakuje w czasie ciązy...
tez juz zaliczyłam parę skurczy niedawno to juz sobie przypomiałam jak to boli i podbrzusze i krzyż ![]() ![]() ![]() trzymaj się dzielnie ![]()
#2919 |
Zakorzenienie
|
goferq prysznic sobie wez
![]() |
#2920 |
Raczkowanie
|
leżałam w wannie już niedawno
ale nie przeszło ale też się nie nasiliło nawet się nie boję tak bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Goferek no to kciuki za ciebie
Ja tez nie spie bo znow tak mnie swedzi ze zeswirowac mozna
#2922 |
Wtajemniczenie
|
cześć wszystkim.
wpadłam tu z sentymentu ![]() życzę wszystkim nierozpakowanym szybkich porodów i zdrowych maluszków! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() goferek trzymam kciukasy Dzisiejszej nocy przeżyłam dwa schizy eh. Zawsze jak się kładę to się dzidziol strasznie rozpycha i kopie, a dziś nic, więc pukam do niego...nic; i stukam...nic; i jeszcze raz...nic. Poprzekręcałam się z boku na bok - jest kopnął, ale tak delikatnie jak nie on. Znów się wiercę - dostał czkawki - ulga. Nie tak dawno się przebudziłam, a w brzuchu cisza i wpadłam na pomysł że mu latarką po brzuchu pojeżdżę zawsze łapał światełko. A tu nic - i schiz. I od razu myśl 'kto mnie zawiezie na IP' , tż w pracy a sąsiedzi śpią. Dzwonić po karetkę? Przypomniało mi się, ze mamy w domu stetoskop, więc łap i szukam tętna, omęczyłam się no ale jest serduszko bije - ulga. Potem sobie tak myślę, piję herbatę uspakajającą, żeby lepiej spać, więc na małego też działa - zazwyczaj piję już w łóżku, a wczoraj przed kompem. Już przynajmniej wypróbowałam skuteczny środek na poskromienie małego ![]() Niedawno mnie tak po swojemu słodko i boleśnie pokopał - szczerze mówiąc wolę to niż ciszę. Mam nadzieję, że mnie jeszcze senność weźmie, bo przez tego schiza mam teraz oczy jak 5zł. Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-10-26 o 02:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
witam z rana
![]() mi sie wczoraj udało zasnąć zaraz jak tż poszedł do pracy ale za to przebudziła sie o 4:30 i nie moglam zasnąć a chwile później dołączył do mnie Mikołaj i już pospane hehe nieda sie zasnąć jak ten mały rozrabiaka grandzi w brzuszku......ale niedługo już tż wróci z pracy ![]() ja wczoraj wieczorem dostałam skurczy nawet były do zniesienie tylko sie "osrałam" bo sie zaczeły coraz częstsze w szybkim tempie ale przeszło......dzisiaj jedziemy do rodziców ![]() a skurcze miałam tak: S 10min S 10 min S 7 min S 7 min S 5 min i ![]() oj chawa wiem co przeszłaś ja w sobote tydzień temu aż sie poryczałam bo sie skubaniec niechciał ruszać a normalnie to szaleje jak niewiem nawet teraz co niby miejsca dziecko niema i sie uspokaja to mojemu mały metraż nie przeszkadza w niczył tylko ja ostatnio coraz częściej mam łzy w oczach albo aż jękne jak mnie pitolnie i testuje rozciągliwość brzuszka heehhe stwierdziłam to tż, że bidulek chyba wyjść chce tylko nie wie którędy i sie uparł, że bokiem da rade heheh......no ale kończąć historie to już mieliśmy jechać do szpitala ale poszłam pod prysznic a tu dalej nic dopiero jak po prysznicu sie położyłam to sie zaczoł ruszać a ja znowu w płacz ale tym razem z tż razem i to już ze szczęścia ![]()
#2925 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek
Goferku jak u Ciebie?? Ggora trzymam kciuki ![]() Chawa-to ja niemal calutką ciżę się tak martwie jak Ty ... u mnie znow na odwrót-jak odsłonie brzuch too Mała ucieka od światał i sie uspokaja jeszcze bardziej
![]() |
#2926 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wstałam o 6.30 (mąż wstaje do pracy o tej godzinie) i dostałam schiza bo mały się nie ruszał ale z prawej strony brzucha czułam jego ciałko. Dopiero maleństwo kilka razy uraczyło mamusię kopniakem gdy ta zjadła 3 linijki tabliczki mlecznej czekolady i popiła ją ciepłą herbatką. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
do 12 jakoś mnie trzymało, a potem przeszło
od rana znowu bóle chyba to jednak dłużej potrwa niż myślałam idę dziecko zaprowadzić do szkoły przelecę się po zakupy to może coś się konkretniej ruszy tż się ze mną w nocy solidaryzował chyba miał skurcze łydek, kulejący poszedł do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skurcze łydek mnie też wczoraj dopadły :/ Dzidzia rusza mi się w brzucholku teraz... ![]() ![]() ![]() Po tej całej akcji oczy mam jak 5zł i chce mi się jeszcze spać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do przeterminowania - też niestety tak czuję ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Wtajemniczenie
|
Witam
U mnie dzis 32tc i wizyta u gin.Mam nadzieje,ze jest jakas poprawa i obedzie sie bez szpitala.
#2932 |
Wtajemniczenie
|
tuszka
![]() tarasia ![]() apropos ruchów, to i ja mam świry po nocy od paru dni, że ruchów nie czuję ![]() ![]() zjadłam sniadanie, narazie nic, pójdę po coś słodkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Rozeznanie
|
Ja mam dodatniego GBSa ale antybiotyk mam dostać już na porodówce.
![]() |
#2934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wyniki mam mieĆ jutro na GBSa- ale zżera mnie ciekawośĆ ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- polecam colę z lodówki- od razu dostałam kopniaczka ![]() p.s. chyba glam pisała, ze w szpitalu kiedyś podali jej zimne i słodkie do picia na spr. ruchów ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-26 o 07:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ciągle mi czasu brakuje :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja powiem szczerze, że dużo siedze, ale jak musze sprzątać to latam po domu, myje podłogi, skacze po meblach i jest okej tfu tfu ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zadomowienie
|
Wiedziałam, że z tym okresowym brakiem smyrania nie jestem odosobniona - nieźle można się zestresować - współczuję tym, które to przeżyły, przeżywają i przeżyją. Najważniejsze, ze wszystko wróciło do normy - teraz to mnie mały boleśnie smyra po pęcherzu, ale teraz to przynajmniej będę to doceniać
![]() sozaa to ja Ci współczuję - ja przynajmniej się wyspałam - a Ty niedość że sie o martwiłaś o dziecko to jeszcze nie wyspana ![]() Mój tż jeszcze o niczym nie wie - dowie sie jak wróci. Cytat:
![]() A wyczytałaś na ile przed porodem takie coś występuje - bo ja jeszcze nie chcę rodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zadomowienie
|
![]() Widze, ze schizy z ruchami dopadaja wieksza czesc. U mnie druga noc z rzedu pol na pol przespana, cos sobie ubzduralam, ze mi wody odchodza i od 1.30 nie spalam. Zasnelam przed 5, a budzik o 5 zadzwonil na leki ![]() ![]() A z kopniaczkami to ja tak mialam tydzien temu, ze bylam przerazona, bo maly w nocy sie nie rusza, ale rozmawialam z ginka i kazala zapisywac godziny aktywnosci malego i jak narazie ma te same pory kopania, przeciagania i spania ![]() fatal ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- mol_aa skorzystam z tego co piszesz i też zacznę zapisywać godziny aktywności dzieciaka. Zapisujesz tylko kiedy zaczyna sie ruszać czy czas trwania ruchów również? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko NIE MA PÓR SPANIA! serio ja nie wiem kiedy ona spi, bo non stop sie rusza.
![]() |
#2940 |
Zadomowienie
|
Chawa zapisuje kiedy zaczyna sie ruszac, bo z dlugoscia aktywnosci juniora to jest roznie - zalezy co zjem lub czego sie napije
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.