Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal cz.4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 20:24   #2911
heroine86
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Gofrownica działa na tej samej zasadzie co sandwicz tylko ma inny kształt foremek w sandwiczu dodatkowo zrobisz tosty a w gofrownicy nie bardzo - chyba że takie mega płaskie :P
no w sumie wiem, że to jeden grzyb
chyba kupię ten opiekacz w biedrze, może jeszcze będzie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Kurcze a mnie choróbsko łapie smarkam cały dzień i kicham kupiłam sobie w aptece witaminy i febrisan, mam nadzieję że trochę mnie to wzmocni bo nie chcę być chora
biednaś kuruj się mnie ostatnio coś rozkładało w niedzielę i poniedziałek, ale TŻ zaaplikował mi witaminki, czosnek i Coldrex i jestem jak nowo narodzona ostatnio w ogóle moje choroby trwają max 2 dni

U mnie dziś kiepsko z jedzeniem, bo cały dzień zaganiana byłam. No więc:

ś: placki otrębowe z jogobellą light
o: pierś z kurczaka pieczona w ziołach, trochę serka wiejskiego + 4 łyżki buraczków z chrzanem (sama robiłam :P)
p: szklanka soku pomarańczowego
k: serek wiejski light+3 plasterki wędliny+ łyżeczka ziaren słonecznika+łyżeczka ziaren dyni; 2 łyżki buraczków, kromka chlebka chrupkiego
W ciągu dnia: kilka herbat zielonych, kilka kaw no i cola light

Aaaa, no i byłam na bieżni dzisiaj pół godziny i trochę pojeździłam na rowerku i twisterek kilka minut
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:34   #2912
sweet__chocolate
Raczkowanie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
o kurde, to rzeczywiście szał ciał w tym rossmanie szkoda, że nic nie udało Ci się kupić

No zobaczysz, może akurat skrzyp Ci pomoże

wydaje mi się, że mało jesz praktycznie zero białka... śniadanie bardzo małe, a obiad mizerny... faktycznie banana i awokado powinno się unikać na diecie, ale w takich ilościach jakie Ty zjadłaś to Ci nie zaszkodzi zresztą mało kalorii Ci dzisiaj wyszło
a ćwiczysz coś?

poważnie? myślałam, że jadlospis ok
musli, które mam to za te 3 łyżki 110kcal i jogurt 100kcal
drugie śniadanie 110kcal
obiad, hmm rzeczywiście bo 500g brokuł ma jakieś 110kcal pieczarki no też mało, cebula hmmm i zjadłam 1/3 z całości, która wyszła ile to mogło być kcal? 150kcal?
podwieczorek pół banana to jakieś 75kcal i jogurt 150kcal
duża kromka pieczywa jakies 180kcal, pasta 70kcal
w sumie 945kcal no troszkę mało, nie zwróciłam uwagu, wartości tak podaję mniej więcej, jeśli mam jakieś błędne dane proszę o poprawkę

a może za mało piję, wczoraj i dzisiaj wypiłam po około 1litra wody i około 750ml zielonej herbaty hmm?

Start: 03.12.2012r.
Cel: -10,1kg

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Za mną już: -4,4kg
sweet__chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:41   #2913
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet__chocolate Pokaż wiadomość
poważnie? myślałam, że jadlospis ok
musli, które mam to za te 3 łyżki 110kcal i jogurt 100kcal
drugie śniadanie 110kcal
obiad, hmm rzeczywiście bo 500g brokuł ma jakieś 110kcal pieczarki no też mało, cebula hmmm i zjadłam 1/3 z całości, która wyszła ile to mogło być kcal? 150kcal?
podwieczorek pół banana to jakieś 75kcal i jogurt 150kcal
duża kromka pieczywa jakies 180kcal, pasta 70kcal
w sumie 945kcal no troszkę mało, nie zwróciłam uwagu, wartości tak podaję mniej więcej, jeśli mam jakieś błędne dane proszę o poprawkę

a może za mało piję, wczoraj i dzisiaj wypiłam po około 1litra wody i około 750ml zielonej herbaty hmm?
hmm, to muesli tyle ma kcal?
pół banana hmm to jakieś 45 kcal

płynów moim zdaniem wystarczająco chociaż niektórzy piją 3 litry samej wody więc to pojęcie względne
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-01-25, 20:56   #2914
sweet__chocolate
Raczkowanie

Cytat:
hmm, to muesli tyle ma kcal?
pół banana hmm to jakieś 45 kcal

płynów moim zdaniem wystarczająco chociaż niektórzy piją 3 litry samej wody więc to pojęcie względne
oj uwierz, że to jedne z tych mniej kalorycznych, stałam w markecie przy regale z musli jakieś pół godziny i czytałam wszystkie etykiety i te miały najmniej,
moja teściowa ostatnio kupiła chyba z lubelli to na 30g miały 164kcal czy coś takiego czy 184kcal teraz nie chcę skłamać jakoś tak :/
hmm a z tym bananem coś mi się pochrzaniło :P hihi

mam nadzieję, że w końcu waga ruszy.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

a co do ćwiczeń, to chodzę na aqua aerobik 1-2 razy w tygodniu, zależy jak mam czas bo pracuję na 2 zmiany, i dziennie w domku ćwiczę brzuszki, uda i pośladki, mam steper, kołyskę, piłkę i ciężarki na nogi i ręce

zmykam spać bo jutro ciężki dzień, nie wiem czy dam radę pokazać się tu do soboty więć trzymajcie kciuki bo mam mega ciężki egzamin!!!!!

buziaki pa

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Stary 2012-01-25, 20:57   #2915
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde, nieładnie się zachował ale jak nie chce, to jego strata... będzie sam w swoje urodziny... może jeszcze ochłonie i mu się odmieni
taaaaa, już ochłonął i wymyślił że to on przyjedzie do domu.... dla mnie tam lepiej, przynajmniej dzieci nie będę musiała z babcią zostawić a one zobaczą tate.

Cytat:
no w sumie wiem, że to jeden grzyb
chyba kupię ten opiekacz w biedrze, może jeszcze będzie
Powinien jeszcze być ja chyba jutro zrobię gofry w tym opiekaczu - moje dzieci się ucieszą

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:03   #2916
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
oj uwierz, że to jedne z tych mniej kalorycznych, stałam w markecie przy regale z musli jakieś pół godziny i czytałam wszystkie etykiety i te miały najmniej,
moja teściowa ostatnio kupiła chyba z lubelli to na 30g miały 164kcal czy coś takiego czy 184kcal teraz nie chcę skłamać jakoś tak :/
hmm a z tym bananem coś mi się pochrzaniło :P hihi

mam nadzieję, że w końcu waga ruszy.

a co do ćwiczeń, to chodzę na aqua aerobik 1-2 razy w tygodniu, zależy jak mam czas bo pracuję na 2 zmiany, i dziennie w domku ćwiczę brzuszki, uda i pośladki, mam steper, kołyskę, piłkę i ciężarki na nogi i ręce

zmykam spać bo jutro ciężki dzień, nie wiem czy dam radę pokazać się tu do soboty więć trzymajcie kciuki bo mam mega ciężki egzamin!!!!!

buziaki pa
dlatego ja jem owsiankę na śniadanie :P albo placki otrębowe no albo chlebek Dukana

ruszy ruszy, tylko musisz być cierpliwa tym bardziej, że ćwiczysz

trzymamy za egzamin! powodzenia

Cytat:
taaaaa, już ochłonął i wymyślił że to on przyjedzie do domu.... dla mnie tam lepiej, przynajmniej dzieci nie będę musiała z babcią zostawić a one zobaczą tate.

Powinien jeszcze być ja chyba jutro zrobię gofry w tym opiekaczu - moje dzieci się ucieszą
To w sumie może i dobrze dobrze, że się opamiętał

jeju, ale mam ochotę na gofry buuu...
Stary 2012-01-25, 21:13   #2917
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
to na pewno wina baterii, a nie wagi
damy radę z tymi centymetrami będziemy super laski
a mi najpierw idzie w boczki, a potem w buzię :/ nienawidzę swojej okrągłej twarzy
Ja czapek nie noszę od podstawówki. Mama zawsze mi kupowała, a ja i tak nie chodziłam. Tzn, wychodziłam z domu z czapką na głowie, jak minęłam dom to hyc czapkę to plecaka zawsze tak było :P do tej pory mi zostało; tylko teraz użera się ze mną mój mąż, zamiast mamy kupił mi czapkę w tym roku i dla świętego spokoju założyłam ze dwa razy gryzie mnie to to zawsze, no nie mogę! nie mówiąc, że zawsze zepsuje mi ona moje ułożone włosy i jeszcze je elektryzuje mówię NIE czapkom! mój TŻ jest przewrażliwiony na tym punkcie, bo jest lekarzem :P więc wiadomo, goni mnie i pilnuje :P
Mi też mama zawsze kazała nosić czapkę ale ja byłam uparta
Mąż ciągle na mnie się drze (choć nie jest lekarzem) że mam chodzić w czapce bo ja od dziecka mam co chwilę chore zatoki i potem lezę i zdycham i faszeruję się tabletkami. Mąż zawsze potem jest na mnie zły i twierdzi, że to moja wina bo bez czapki chodzę. Jak juz jest bardzo zimno to kaptur od kurtki ubieram, mam taki fajny i duży więc włosów mi nie rozwala a ciepło w uszy jest

Cytat:
no ja właśnie też szukałam teraz czegoś na wyprzedażach, ale jakoś pusto same takie jakieś nieładne... nie wiem w końcu czy jest sens kupować. Jak coś znajdę super extra i jeszcze w niskiej cenie to kupię
Dokładnie mam tak samo. Szukałam i nic ładnego nie znalazłam, wszystko już wyprzedane zostały jakieś resztki których nikt nie chciał bo sa brzydkie. Jak przypadkowo zobaczę jakieś super kozaki to też kupię a tak to już daję sobie spokój z chodzeniem po sklepach i szukaniem.

Cytat:
fajnie, chciałabym mieć taki efekt
ręce Ci się trzęsą po jednej kawie? to ja Ci nie powiem ile ja piję dziennie bo na zawał zejdziesz
JA bardzo mało piję kawy. A takiej zwykłej to w ogóle. Jedynie piję rozpuszczalną i to taką z jednej płaskiej łyżeczki z mlekiem obowiązkowo. Mój organizm jest po prostu nie przyzwyczajony do większej ilości kawy i jak zrobię sobie taką z dwóch czubatych łyżeczek to serce wali mi jak szalone a ręce trzęsą się jak galareta. No i od razu mnie przeczyszcza Kilka dni temu oglądałam program na temat kawy, wypowiadała się dietetyczka że kawa na czczo to straszna rzecz i przez to się tyje bo kawa na czczo wzmaga apetyt - zwłaszcza wieczorem się chce jeść później. Oprócz tego kawa wytrąca z naszego organizmu wapń i aby tego uniknąć trzeba pić kawę z mlekiem Jak znajdę ten artykuł to Wam wrzuce linka

Cytat:
no właśnie, bardzo mało jak na orbitreka jak to drą się u mnie na bazarku: taaaniucha!
hihi, okej
No na prawdę tanio. Fakt, że to mechaniczy orbitrek a nie magnetyczny ale mimo to i tak warto kupić jeśli ktoś chciałby schudnąć

Cytat:
dziękuję za zaproszenie rzeczywiście ładnie wygląda
a Ty na zdjęcia po prostu sexi pretty woman jak bym nie była hetero to bym się zakochała w Tobie
Nie ma za co
hehehe a się uśmiałam już pare dziewczyn tu na forum też mi tak pisało, że zakochałoby się we mnie gdyby były facetami albo homo :P

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 21:18   #2918
sanderaM
Rozeznanie

Ja myślę że się na umiałam na egzamin ale strasznie się stresuję Jutro od razu po wracam do domku już za mną tęsknią :P
Moje menu:
ś:płatki + mleko
2ś: jogurt
o: 5 pierogów
p:banan
k: bułka z szynką i ogórkiem
i wpadł kawałezek czekolady nie jest źle
tylko jestem strasznie głodna ...
Trzymajcie jutro za mnie kciuki
Stary 2012-01-25, 21:20   #2919
meeedzik
Zakorzenienie

Agunia zazdroszczę Ci silnej woli, u mnie z nią ostatnio krucho przed chwilą zjadłam Tż gryza snickersa i 2 garście orzeszków ziemnych wstyd jak nie wiem, ciągle podjadam.
Monia dobrze, że chociaż to Twój mąż wymyślił, może akurat uda mu się przyjechać.

Dziewczyny dziękuję za życzenia zdrowia, mam nadzieję, że i mnie szybko puści. Zjadłam witaminy i zaraz do łóżka uciekam.

Wiecie co, ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad zmianą koloru włosów, oczywiście nie teraz ale może na wiosnę? Podobają mi się moje jasne pióra, ale nie chcę tak ciągle niszczyć włosów rozjaśnianiem teraz co miesiąc muszę robić odrosty. Kiedyś nie podobałam się sobie w ciemnych włosach, wszyscy mówili, że mi nie pasują, ale może teraz będzie lepiej? Niby nie mam jasnej karnacji, bo mam taką raczej opaloną, oczy też mam ciemne bo piwne, więc brąz włosy powinny mi pasować. Może do takich włosków zrobić prostą grzywkę taką do brwi? Sama już nie wiem Chciałabym zmiany na wiosnę.
Stary 2012-01-25, 21:30   #2920
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też mama zawsze kazała nosić czapkę ale ja byłam uparta
Mąż ciągle na mnie się drze (choć nie jest lekarzem) że mam chodzić w czapce bo ja od dziecka mam co chwilę chore zatoki i potem lezę i zdycham i faszeruję się tabletkami. Mąż zawsze potem jest na mnie zły i twierdzi, że to moja wina bo bez czapki chodzę. Jak juz jest bardzo zimno to kaptur od kurtki ubieram, mam taki fajny i duży więc włosów mi nie rozwala a ciepło w uszy jest
hehe, widzę, że mamy podobnie też wolę kaptur

Cytat:
JA bardzo mało piję kawy. A takiej zwykłej to w ogóle. Jedynie piję rozpuszczalną i to taką z jednej płaskiej łyżeczki z mlekiem obowiązkowo. Mój organizm jest po prostu nie przyzwyczajony do większej ilości kawy i jak zrobię sobie taką z dwóch czubatych łyżeczek to serce wali mi jak szalone a ręce trzęsą się jak galareta. No i od razu mnie przeczyszcza Kilka dni temu oglądałam program na temat kawy, wypowiadała się dietetyczka że kawa na czczo to straszna rzecz i przez to się tyje bo kawa na czczo wzmaga apetyt - zwłaszcza wieczorem się chce jeść później. Oprócz tego kawa wytrąca z naszego organizmu wapń i aby tego uniknąć trzeba pić kawę z mlekiem Jak znajdę ten artykuł to Wam wrzuce linka
ja też piję rozpuszczalną, parzona fuuuj

naprawdę? a ja zawsze rano piję na czczo... ale ona mnie stawia na nogi i od razu czuję się lepiej też słyszałam, że z mlekiem lepiej, ale ja czasem mam ochotę na zwykłą, czarną zależy od dnia i czy mam akurat mleko w lodówce i oczywiście nie słodzę

Cytat:
No na prawdę tanio. Fakt, że to mechaniczy orbitrek a nie magnetyczny ale mimo to i tak warto kupić jeśli ktoś chciałby schudnąć
też tak uważam

Cytat:
Nie ma za co
hehehe a się uśmiałam już pare dziewczyn tu na forum też mi tak pisało, że zakochałoby się we mnie gdyby były facetami albo homo :P
bo to prawda jesteś śliczna i masz ciało jak modelka

Cytat:
Napisane przez sanderaM Pokaż wiadomość
Ja myślę że się na umiałam na egzamin ale strasznie się stresuję Jutro od razu po wracam do domku już za mną tęsknią :P
Moje menu:
ś:płatki + mleko
2ś: jogurt
o: 5 pierogów
p:banan
k: bułka z szynką i ogórkiem
i wpadł kawałezek czekolady nie jest źle
tylko jestem strasznie głodna ...
Trzymajcie jutro za mnie kciuki
no nie jest źle a czekoladka dobra na myślenie
no i oczywiście trzymamy za jutrzejszy egzamin!

Cytat:
Wiecie co, ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad zmianą koloru włosów, oczywiście nie teraz ale może na wiosnę? Podobają mi się moje jasne pióra, ale nie chcę tak ciągle niszczyć włosów rozjaśnianiem teraz co miesiąc muszę robić odrosty. Kiedyś nie podobałam się sobie w ciemnych włosach, wszyscy mówili, że mi nie pasują, ale może teraz będzie lepiej? Niby nie mam jasnej karnacji, bo mam taką raczej opaloną, oczy też mam ciemne bo piwne, więc brąz włosy powinny mi pasować. Może do takich włosków zrobić prostą grzywkę taką do brwi? Sama już nie wiem Chciałabym zmiany na wiosnę.
hmm, może rzeczywiście potrzebujesz zmiany ja radziłabym Ci iść do fryzjera, może on Ci coś zaproponuje tylko do jakiegoś dobrego, co umie dobierać fryzury i kolor właśnie do karnacji i konturu twarzy
Stary 2012-01-25, 21:45   #2921
meeedzik
Zakorzenienie

Heroine właśnie na wiosnę chcę się wybrać. Mam fajną fryzjerkę, która zawsze robi mi włoski tak jak chcę i nie mam problemu z tym, że jak ma mi podciąć końcówki to obcina dosłownie końce, a nie 5cm mam nadzieję, że ona też mi dobrze doradzi. A ja mam ochotę na zmianę podobają mi się takie brązowe błyszczące włoski zastanawiałam się też ostatnio nad baleyage brąz + blond może tak na początek, żeby zobaczyć jak mi będzie w ciemniejszych ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 21:48   #2922
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine właśnie na wiosnę chcę się wybrać. Mam fajną fryzjerkę, która zawsze robi mi włoski tak jak chcę i nie mam problemu z tym, że jak ma mi podciąć końcówki to obcina dosłownie końce, a nie 5cm mam nadzieję, że ona też mi dobrze doradzi. A ja mam ochotę na zmianę podobają mi się takie brązowe błyszczące włoski zastanawiałam się też ostatnio nad baleyage brąz + blond może tak na początek, żeby zobaczyć jak mi będzie w ciemniejszych ?
myślę, że na początek to byłoby dobre rozwiązanie a jak bardzo jasne masz teraz?
Stary 2012-01-25, 21:50   #2923
meeedzik
Zakorzenienie

Heroine teraz mam platynę zapraszam do albumu tam będziesz mogła zobaczyć
Stary 2012-01-25, 22:04   #2924
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:

naprawdę? a ja zawsze rano piję na czczo... ale ona mnie stawia na nogi i od razu czuję się lepiej też słyszałam, że z mlekiem lepiej, ale ja czasem mam ochotę na zwykłą, czarną zależy od dnia i czy mam akurat mleko w lodówce i oczywiście nie słodzę

Ooo mam ten filmik na temat picia kawy!! Bardzo mądrze mówi dietetyczka o skutkach picia kawy. Filmik nie jest długi i warto go obejrzeć!!!

http://wirtualnaporadnia.wp.tv/i,Wir...x.html#m948072

koniecznie obejrzyjcie jeśli pijecie kawe!!!!!
Od kawy na prawdę się tyję i tu wszystkiego sie dowiecie!!!!

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Monia dobrze, że chociaż to Twój mąż wymyślił, może akurat uda mu się przyjechać.

Dziewczyny dziękuję za życzenia zdrowia, mam nadzieję, że i mnie szybko puści. Zjadłam witaminy i zaraz do łóżka uciekam.

Dla mnie to lepiej jak on przyjedzie, choć z drugiej strony chciałabym zobaczyć Niemcy ale poczekam do wakacji ;]

Co do włosów to pamietam jak wklejałas zdjęcia w ciemniejszym kolorku i będę szczera: w blondzie Ci przepięknie, wyglądasz jak anioł i na prawdę nie powinnaś zmieniać koloru. Nikomu nie jest tak pięknie w blondzie jak Tobie - na prawdę! Ale decyzja należy do Ciebie więc zrobisz jak uważasz pamietaj, ze jak farbniesz się na ciemny kolor i Ci sie nie spodoba to ciężko będzie wrócić do blondu i dopiero wtedy sobie zniszczysz włoski

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
bo to prawda jesteś śliczna i masz ciało jak modelka
dziękuję no jak modelka to na pewno nie :P ja mam milion rozstępów, za grube uda i flakowate pośladki :P

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-25, 22:06   #2925
meeedzik
Zakorzenienie

Monia właśnie wiem, ale kiedyś gdy miałam ciemne włosy, to byłam też grubsza i brzydsza, więc może też dlatego. Wiem, że ciężko zejść z ciemnego koloru, bo przechodziłam kiedyś przez to. Dlatego zastanawiałam się najpierw nad baleyage, na początek trochę ciemniejszych pasemek? sama już nie wiem
Dziękuję Moniu
Stary 2012-01-25, 22:09   #2926
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie cierpię parzonej, w ogóle mi nie smakuje i jeszcze te fusy... bleee
ja bez mleka nie wypiję a gorzkiej to nawet nie tknę bo bym zwymiotowała chyba :P cukru też nie używam ale słodzik owszem do kawy 4 tableteczki słodzika wrzucam, do herbaty 3 tableteczki. Jedna tabletka ma 0,03 kcal.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Monia właśnie wiem, ale kiedyś gdy miałam ciemne włosy, to byłam też grubsza i brzydsza, więc może też dlatego. Wiem, że ciężko zejść z ciemnego koloru, bo przechodziłam kiedyś przez to. Dlatego zastanawiałam się najpierw nad baleyage, na początek trochę ciemniejszych pasemek? sama już nie wiem
Dziękuję Moniu
A może na początek coś zmywalnego sobie nałóż? szamponetkę? albo idź do sklepu z perukami i przymierz sobie jakieś

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-25, 22:15   #2927
meeedzik
Zakorzenienie

Monia szamponetka w moim wypadku, to nie dobry pomysł, bo na blond włosach nawet nie wiem czy złapie, a jak już to się zmyje po pierwszym myciu i zostanie mi nieciekawy kolor hehe te peruki to dobry pomysł tylko nie widziałam u mnie takiego sklepu
Stary 2012-01-25, 22:21   #2928
monika01011986
Zakorzenienie

A mi z dietą nie idzie znowu najadłam się chleba na kolację... z 4 kromki ale takie małe co prawda... i z serkiem topionym! ja nie wiem co mi jest :/
od 1 lutego biorę się za siebie! Tak jak rok temu! zaczęłam 1 lutego w tamtym roku i w tym tez tak zacznę! do wakacji będę laska :P
Dzieci śpią już od godziny, popisałam trochę z Wami i idę się kąpać. Muszę głowę umyć żeby jutro już zaczesać sobie włosy do góry bo ciągle chodzę z włosami na bok, żeby farby na skórze nie było widać i wyglądam okropnie z taką fryzurą ;p Jak wyjdę z wanny to jeszcze tu zajrzę

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-25, 23:29   #2929
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine teraz mam platynę zapraszam do albumu tam będziesz mogła zobaczyć
dziękuję za zaproszenie śliczne masz te włoski ale myślę, że z ciemniejszym kolorkiem możesz spróbować może zmywalną na początek?

Cytat:
Ooo mam ten filmik na temat picia kawy!! Bardzo mądrze mówi dietetyczka o skutkach picia kawy. Filmik nie jest długi i warto go obejrzeć!!! koniecznie obejrzyjcie jeśli pijecie kawe!!!!!
Od kawy na prawdę się tyję i tu wszystkiego sie dowiecie!!!!
ona mówi, że jak się wypije kawę to się potem długo długo nie chce jeść ja tam od razu po wypiciu jem śniadanie i nie mam wilczego apetytu w okolicach 16 nie wiem, może to zależy od człowieka ja nie zrezygnuję z kawy, za bardzo ją kocham

Cytat:
dziękuję no jak modelka to na pewno nie :P ja mam milion rozstępów, za grube uda i flakowate pośladki :P
ja też :P
ale Ty już ze względu na wzrost mogłabyś być modelką, a ja nie

Cytat:
Ja też nie cierpię parzonej, w ogóle mi nie smakuje i jeszcze te fusy... bleee
ja bez mleka nie wypiję a gorzkiej to nawet nie tknę bo bym zwymiotowała chyba :P cukru też nie używam ale słodzik owszem do kawy 4 tableteczki słodzika wrzucam, do herbaty 3 tableteczki. Jedna tabletka ma 0,03 kcal.
Hmm, nie lubię za bardzo smaku słodzika, szczególnie tego w tabletkach jedynie to sussinę gold w proszku ona nadaje się do wypieków i smakuje praktycznie jak cukier jak byłam na Dukanie to używałam

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:25 ----------

A niedługo tłusty czwartek nie przepadam za pączkami jakoś szczególnie, ale mam ochotę nie jadłam chyba z 5 lat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 23:34   #2930
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
narobiłaś mi smaczka na ciepłe gofry z polewą czekoladową
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 00:14   #2931
monika01011986
Zakorzenienie

ja już wykąpana i pachnąca jeszcze się muszę wybalsamować ale to później :P póki co zrobiłam sobie herbatkę truskawkową z Liptona i zjadłam własnie jabłko miałam straszną ochotę na jabłuszko a tak dawno nie jadłam....
Poszłam sprawdzić wagę i wyobraźcie sobie że jak weszła z mokrą głową to wyskoczyło znowu 59,2!! Weszłam drugi raz i tym razem wyszło 59,7... ale weszłam trzeci raz i wyszło 59,4 ! Jutro muszę koniecznie kupić nowe baterie bo już waga szwankuje.
W końcu zmyłam farbę ze skóry ! mam już czyściutką i jutro mogę włoski do góry zaczesać Wypiję herbatkę i zmykać do wyrka.

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
narobiłaś mi smaczka na ciepłe gofry z polewą czekoladową
ja uwielbiam z bitą śmietaną wprost kocham ale to dobre dla kogoś kto chce przytyć a nie schudnąć także Elduś my nie możemy tego zjeść

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:
Monia szamponetka w moim wypadku, to nie dobry pomysł, bo na blond włosach nawet nie wiem czy złapie, a jak już to się zmyje po pierwszym myciu i zostanie mi nieciekawy kolor hehe te peruki to dobry pomysł tylko nie widziałam u mnie takiego sklepu
złapać to na pewno by złapało a dobrze jak po jednym myciu kolor by zszedł to byś sobie wtedy farbę nałożyła gdyby Ci się spodobało no ale faktycznie nie wiadomo tak do konca jak włoski po szamponetce będą wyglądały, czy całkowicie da się ją zmyć? :/ U mnie sklepu z perukami tez nie ma. Może na allegro popatrz będziesz sobie peruke ubierała hehe a jak Ci się ciemny kolor znudzi to tylko ją zdejmiesz i będziesz znowu blond hihihi

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
ona mówi, że jak się wypije kawę to się potem długo długo nie chce jeść ja tam od razu po wypiciu jem śniadanie i nie mam wilczego apetytu w okolicach 16 nie wiem, może to zależy od człowieka ja nie zrezygnuję z kawy, za bardzo ją kocham
No ja tego nie wiem bo nie piję na czczo kawy wiadomo, że nie wszyscy tak mają ale pewnie sporo ludzi tak ma.
To się z pewnością tyczy ludzi którzy na noc się objadają to później rano nie są głodni i jak wypiją tylko kawę to w ogóle już mogą nic nie jeść.
Ja kawkę rozpuszczalną też lubię z mlekiem i bardzo często piję ją na drugie śniadanko ale jakbym musiała to bym zrezygnowała z niej, na szczęście nie muszę , Ty tez nie musisz bo śniadanko przecież jesz normalnie

Cytat:
ja też :P
ale Ty już ze względu na wzrost mogłabyś być modelką, a ja nie

No wzrost mam faktycznie prawidłowy jak na modelkę ale z moimi nogami nie miałabym szans. Zresztą ja już za stara jestem! Mam 26 lat i dwoje dzieci także nie nadaję się :P

Cytat:
Hmm, nie lubię za bardzo smaku słodzika, szczególnie tego w tabletkach jedynie to sussinę gold w proszku ona nadaje się do wypieków i smakuje praktycznie jak cukier jak byłam na Dukanie to używałam
Ja kiedyś używałam słodzika który miał 0,01 kcal. Był ohydny! Nie dało się go pić z niczym! Później byłam u siostry na kawce i ona kupiła sobie słodzik który miał 0,03 kcal w jednej tabletce i tak mi posmakował że sobie też kupiłam i używam do dziś. Powiem Ci że w smaku jest identyczny jak cukier, na prawdę piję z nim wszystko i jest pyszny No i przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia, że używam cukier

Cytat:
A niedługo tłusty czwartek nie przepadam za pączkami jakoś szczególnie, ale mam ochotę nie jadłam chyba z 5 lat
Oj ja pączki bardzo lubię ale ostatniego pączka jadłam rok temu w tłusty czwartek właśnie Jeden ma 300 kcal z tego co pamiętam więc strasznie dużo. Te z Biedronki pączki są przepyszne! Z cukrem pudrem uwielbiam
Pamiętam jak w tamtym roku pisałyśmy z dziewczynami na tym wątku która ile pączków zjadła To była dopiero spowiedź haha!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-26, 00:24   #2932
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
ja już wykąpana i pachnąca jeszcze się muszę wybalsamować ale to później :P póki co zrobiłam sobie herbatkę truskawkową z Liptona i zjadłam własnie jabłko miałam straszną ochotę na jabłuszko a tak dawno nie jadłam....
Poszłam sprawdzić wagę i wyobraźcie sobie że jak weszła z mokrą głową to wyskoczyło znowu 59,2!! Weszłam drugi raz i tym razem wyszło 59,7... ale weszłam trzeci raz i wyszło 59,4 ! Jutro muszę koniecznie kupić nowe baterie bo już waga szwankuje.
W końcu zmyłam farbę ze skóry ! mam już czyściutką i jutro mogę włoski do góry zaczesać Wypiję herbatkę i zmykać do wyrka.
Ja idę też się zaraz wybalsamować

no coś te baterie szwankują

ja chyba też niedługo zmykam spać, bo głodna się robię obejrzałam już wszystkie seriale na dziś, mogę iść do łóżka

Ale mi narobiłyście smaka na gofry język mi do ucieka

Cytat:
No ja tego nie wiem bo nie piję na czczo kawy wiadomo, że nie wszyscy tak mają ale pewnie sporo ludzi tak ma.
To się z pewnością tyczy ludzi którzy na noc się objadają to później rano nie są głodni i jak wypiją tylko kawę to w ogóle już mogą nic nie jeść.
Ja kawkę rozpuszczalną też lubię z mlekiem i bardzo często piję ją na drugie śniadanko ale jakbym musiała to bym zrezygnowała z niej, na szczęście nie muszę , Ty tez nie musisz bo śniadanko przecież jesz normalnie
pewnie tak dlatego będę dalej pić, bo ją kocham! w dodatku dzisiaj kupiłam sobie moją ulubioną Jacobs Velvet, bo była w promocji! ona jest przepyszna z mlekiem

Cytat:
Ja kiedyś używałam słodzika który miał 0,01 kcal. Był ohydny! Nie dało się go pić z niczym! Później byłam u siostry na kawce i ona kupiła sobie słodzik który miał 0,03 kcal w jednej tabletce i tak mi posmakował że sobie też kupiłam i używam do dziś. Powiem Ci że w smaku jest identyczny jak cukier[COLOR=Silver][COLOR=black], na prawdę piję z nim wszystko i jest pyszny No i przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia, że używam cukier
hmm, a jaki to słodzik?

Cytat:
Oj ja pączki bardzo lubię ale ostatniego pączka jadłam rok temu w tłusty czwartek właśnie Jeden ma 300 kcal z tego co pamiętam więc strasznie dużo. Te z Biedronki pączki są przepyszne! Z cukrem pudrem uwielbiam
Pamiętam jak w tamtym roku pisałyśmy z dziewczynami na tym wątku która ile pączków zjadła To była dopiero spowiedź haha!
Nie jadłam pączków z Biedronki, więc nie wiem jak smakują No te 300 kcal mnie przeraża
mój TŻ zażyczył sobie na Tłusty Czwartek domowe pączki no chyba oszaleję, jak on będzie je jadł, a ja będę się przyglądać muszę to przemyśleć, czy opłaca mi się robić bo znając mnie to się nie powstrzymam
Haha to musiała być przerażająca spowiedź
Stary 2012-01-26, 08:14   #2933
meeedzik
Zakorzenienie

Hej laseczki
Monia właśnie tego się najbardziej boję, że szamponetka nie zmyje się całkowicie a później będę miała włosy szaro bure chyba przy następnej wizycie u fryzjera zrobię parę ciemniejszych pasemek i zobaczymy jak to będzie wyglądało
A co do dietki to mnie też ostatnio nie wychodzi ciągle podjadam. Może jak wiosna przyjdzie i będzie ładna pogoda to będę miała większą motywację.
Heroine dziękuję i nie ma za co a zastanawiałam się też nad jakimś kolorkiem karmelowym może albo jakiś słoneczny blond, żeby był bardziej naturalny. No sama już nie wiem, no ale mam czas do następnej wizyty u fryzjera więc albo zrobię trochę brąz pasemek albo może jakiś ciemniejszy odcień blondu

A co do pączków to ja uwielbiam te z Lidla ale nie wydaje mi się, że by jeden miał 300 kcal, bo są one mniejsze jak takie zwykłe i nie są wcale tłuste, a w środku mają żel owocowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 08:16   #2934
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:

ja uwielbiam z bitą śmietaną wprost kocham ale to dobre dla kogoś kto chce przytyć a nie schudnąć także Elduś my nie możemy tego zjeść
ja myślę, że warto jednego dnia sobie zrobić zapas kcal, żeby sobie zjeść takiego gofra jak ktoś zje go sobie raz to nic się nie stanie... czasem można sobie pzowolić na mała przyjemność... tylko wiaodmo- żeby nie skończyło się na tuzinie tych gofrów
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:07   #2935
sweet__chocolate
Raczkowanie

: jupi::j upi::ju pi:

Dziewczyny ruszyło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Nie dużo, ale w końcu ruszyło -0,5kg
hahaha aż śmieszne co to jest pół kg ale się tak cieszę, może teraz będzie prościej

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Stary 2012-01-26, 10:23   #2936
meeedzik
Zakorzenienie

Sweet_chocolate super, że waga w końcu ruszyła mam nadzieję, że teraz będzie już z górki
Eldo ale robicie mi smaka tymi goframi tylko wiem, ż jak zrobię to na pewno nie skończy się na jednym
Stary 2012-01-26, 10:30   #2937
kasiaaa178
Rozeznanie

Hej dziewczyny można do Was dołączyć??? Mam nadzieje że z taką grupą wsparcia uda mi się wkońcu zrzucić kilka kg... Odchudzam się od kiedy pamiętam i mi nie wychodzi, bo jak tylko zobacze jakieś efekty to wrzucam na luz- zero dyscypliny;p Moim ogromnym problemem jest to, że prowadzę bardzo nieregularny tryb życia. Pracuje w różne dni tygodnia w godz 9-21 więc trudno mi przygotowywać jakieś posiłki na zapas bo albo jestem zmęczona i już mi się nie chce albo poprostu nie mam czasu i pomysłu. Tak więc w pracy jem jakieś badziewie typu bułeczki, zupki chińskie itp itd a du...a rośnie;P Moim postanowieniem od dzisiaj jest przygotowywanie jakiś sałatek do pracy i jakiś dań ,żeby się nie zapychać byle czym. Najgorsze jest to, że jak wrócę do domu to poprostu rzucam się na jedzenie tak mnie ssie... POMOŻECIE??

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę'
kasiaaa178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:35   #2938
czbasia
Zakorzenienie

Hej chudzinki!!
Nie odzywalam sie ost nic, ale jakas wsciekla byłam. Ale na beizaco jestem co tam u Was. Poza tym nei bylo sie czym chwalic. Waga ani drgnela. Dzis znowu rano wchodze na wage a tu niespeodzianka. 54,9!!!! Nie pameitam kiegy tyle mialam. Do pazdziernika waga 55,5 z malymi wahaniami- ale tylko w gore. Ponizej 55 nie mialaalm baaardzo dawno No to teraz co u mnie... zabiegana jestem. w poneidzialek mialam dermatologa (no nie moge sobie z twarza poradzic w zimie taka mam wysuszona, czerwona podrazniona jak pancerz i ochodzi plaami) nie wiem ogrzewania i zimny chyba skora nie lubi. We wtorek dentysta. No i szlak mnie trafi. Ost bylam poltora roku temu i poszlam na kontrol a tu kolejne trzy ubytki. No szlak mnie trafi. A wczoraj bylam u kosmetyczki, henne sobie zrobilam na brwi no i umowilam sie w koncu na makijaz slubny paznokcie i fryzjera. Jeszcze w kwietniu musze pojsc na probny bo nie bylam nigdy na makijazu u kosmetyczki Zobaczymy. No nic.. milego dzionka
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:50   #2939
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine dziękuję i nie ma za co a zastanawiałam się też nad jakimś kolorkiem karmelowym może albo jakiś słoneczny blond, żeby był bardziej naturalny. No sama już nie wiem, no ale mam czas do następnej wizyty u fryzjera więc albo zrobię trochę brąz pasemek albo może jakiś ciemniejszy odcień blondu

A co do pączków to ja uwielbiam te z Lidla ale nie wydaje mi się, że by jeden miał 300 kcal, bo są one mniejsze jak takie zwykłe i nie są wcale tłuste, a w środku mają żel owocowy
Fryzjer prawdę Ci powie lepiej stopniowo dochodzić do jakiegoś koloru, więc ciemny blond na początek byłby okej moim zdaniem

A wiesz, że ostatnio przyglądałam się tym pączkom z Lidla jakaś mania na diecie i faktycznie one jakieś takie mniejsze nie wiem co mają w środku, bo nie próbowałam :P

Cytat:
: jupi::j upi::ju pi:

Dziewczyny ruszyło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Nie dużo, ale w końcu ruszyło -0,5kg
hahaha aż śmieszne co to jest pół kg ale się tak cieszę, może teraz będzie prościej
super! gratulacje!!!

Cytat:
Eldo ale robicie mi smaka tymi goframi tylko wiem, ż jak zrobię to na pewno nie skończy się na jednym
no właśnie ten zapach, ten smak ahhhh

Cytat:
Napisane przez kasiaaa178 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny można do Was dołączyć???
cześć Kasia ja też niedawno dołączyłam, bo jest tu mega sympatycznie, dziewczyny się wspierają i wątek jest żywy też uwierzyłam, że mogę schudnąć także witaj
Stary 2012-01-26, 10:50   #2940
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Hej chudzinki!!
Nie odzywalam sie ost nic, ale jakas wsciekla byłam. Ale na beizaco jestem co tam u Was. Poza tym nei bylo sie czym chwalic. Waga ani drgnela. Dzis znowu rano wchodze na wage a tu niespeodzianka. 54,9!!!! Nie pameitam kiegy tyle mialam. Do pazdziernika waga 55,5 z malymi wahaniami- ale tylko w gore. Ponizej 55 nie mialaalm baaardzo dawno No to teraz co u mnie... zabiegana jestem. w poneidzialek mialam dermatologa (no nie moge sobie z twarza poradzic w zimie taka mam wysuszona, czerwona podrazniona jak pancerz i ochodzi plaami) nie wiem ogrzewania i zimny chyba skora nie lubi. We wtorek dentysta. No i szlak mnie trafi. Ost bylam poltora roku temu i poszlam na kontrol a tu kolejne trzy ubytki. No szlak mnie trafi. A wczoraj bylam u kosmetyczki, henne sobie zrobilam na brwi no i umowilam sie w koncu na makijaz slubny paznokcie i fryzjera. Jeszcze w kwietniu musze pojsc na probny bo nie bylam nigdy na makijazu u kosmetyczki Zobaczymy. No nic.. milego dzionka
cześć no to brawa za przekroczenie magicznej granicy 55 kg
ja byłam wczoraj u dentysty, a za tydzień idę po raz kolejny. Stracę majątek na dentyście no ale chcę w końcu zrobić z tym ład, bo od zepsutych zębów różne choróbska się wykluwają

Dzień dobry tak w ogóle niedawno wstałam

A propo wczorajszego artykułu witam się z Wami z kubkiem kawy z mlekiem zaraz jakieś śniadanko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości