Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 11:52   #2911
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

Kunegunda no własnie miałabym przerwę tygodniową...

Black pod żadnym pozorem nie używaj już tamponów!! Ja też używałam przez jakiś czas! A po # minie w styczniu rok a ja nie miałam tampona ani raz od tego czasu!! Poza tym na wizycie u gina pytał mnie czy używam powiedziałam mu że kiedyś używałam ale teraz nie a on mi powiedział żebym już wcale nie używała ich chyba że nie będę miała wyjścia!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-12-13 o 11:54
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:53   #2912
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Kochana, nie przewidzisz co lepsze. Teraz w szpitalu wszyscy mi kręcili nosem, że może powinniśmy byli odczekać dłużej po pierwszym # a przecież czekaliśmy 5 miesięcy. Co ma być, to będzie.

Ja zasnęłam "szybko", bo około 2. Ale też miałam ciężkie sny i co chwilę się budziłam. M.in. śniło mi się, że z jakąś dziewczyną kręciłyśmy amatorski horror i wszędzie była krew. Mam nadzieję, że nam ta bezsenność niedługo minie.
Sheh! włąsnie co ma być to będzie ! i bądz tu mądry!
Ale koszmarki masz- kręcić horror! Życze by Ci minela szybko bezsennosć!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:01   #2913
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
no wlasnie ja sie tego boje, ze bede czekac 3-4 cykle, a potem moze nie byc tak latwo zajsc jak za pierwszym razem .
nie nakręcaj się. Każdy inny. Nie tworzyć czarnych scenariuszy! Nikt tego nie wie!
Też dostałam standardowe L4 - 10 dni roboczych.

Cytat:
Ja zasnęłam "szybko", bo około 2. Ale też miałam ciężkie sny i co chwilę się budziłam.
ja dziś będę mieć takie sny, bo w tramwaju skończyłam genialny kryminał. Jeśli lubicie, lub wasi bliscy lubią, polecam jako prezent gwiazdowy. Ja sobie na pewno kupię I część, ojcu II (którą właśnie przeczytałam, pożyczoną od znajomych). Ziarno prawdy Zygmunta Miłoszewskiego. Jestem wielką miłośniczką gatunku, wiele w życiu przeczytałam, tandety i naciągania organicznie nie trawię. Jestem zachwycona.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:12   #2914
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Kunegunda no własnie miałabym przerwę tygodniową...

Black pod żadnym pozorem nie używaj już tamponów!! Ja też używałam przez jakiś czas! A po # minie w styczniu rok a ja nie miałam tampona ani raz od tego czasu!! Poza tym na wizycie u gina pytał mnie czy używam powiedziałam mu że kiedyś używałam ale teraz nie a on mi powiedział żebym już wcale nie używała ich chyba że nie będę miała wyjścia!!

myslałam,ze z tamponami to tlyko teraz w tym cyklu zrobie sobie przerwe, no chyba,ze przy nastepnej @ bede siedziala w domu, to jeszcze jakos na podpaskach polece.
Ja zawsze wlasnie uzywalam tamponow. Lepiej sie czuje, bardziej komfortowo.
Dlaczego gin Ci nie kazal juz uzywac tamponow??

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:16   #2915
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
myslałam,ze z tamponami to tlyko teraz w tym cyklu zrobie sobie przerwe, no chyba,ze przy nastepnej @ bede siedziala w domu, to jeszcze jakos na podpaskach polece.
TAMPONY SA NIEZDROWE!!!! ja tez kiedsy czytalam, potem lekarz tez mi mowil, jedynie wskazane jest tamponowanie sie jak sie korzysta z basenu publicznego, nawet jak sie nie ma @ - działą ja blokada dla bakterii - tylko oczywscie po wyjsciu z basenu odrazu wyciagac...
uzywajac tampona krew Ci czesciaowo wsiaka z korek ale czesc poprostu jest zahamowana i sie mnoza bakterie, zamiast wylatywac na zewnatrz na podpaske..

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg

Edytowane przez kunegunda.bis
Czas edycji: 2011-12-13 o 12:18
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:26   #2916
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
TAMPONY SA NIEZDROWE!!!! ja tez kiedsy czytalam, potem lekarz tez mi mowil, jedynie wskazane jest tamponowanie sie jak sie korzysta z basenu publicznego, nawet jak sie nie ma @ - działą ja blokada dla bakterii - tylko oczywscie po wyjsciu z basenu odrazu wyciagac...
uzywajac tampona krew Ci czesciaowo wsiaka z korek ale czesc poprostu jest zahamowana i sie mnoza bakterie, zamiast wylatywac na zewnatrz na podpaske..
Tak dokładnie mój gin też tak mówil, ja uzywam tampona raz na miesiac jak mam @ jak ide na basen i po godzinie wyjmuje i na tym koniec a tak to podpaski, zreszta nawet chyba wole podpaski (tak zwane kanapki z ketchupem )

dziewczyny jak myslicie bo tak sie zastanawiam czy moze wybrac sie na jakies badania ? od wrzesnia staranka u mnie i na razie nic, bejbika nie ma mam cykle regularne, w pierwsza ciaze zaszlam praktycznie od razu tylko ten paskudny pusty pecherzyk ogolnie ciaza jak stwierdzil gin byla bardzo mocna pod tym wzgledem ze utrzymywala sie do ponad 11 tygodnia z pustym pecherzykiem i zadnych plamien od razu dostalam jakby okres i polecialo wszystko wciagu tygodnia, nie bralam zadnych lekow na podtrzymanie typu duphaston Czy moze jeszcze czas i probowac dalej ? chyba jak do konca lutego nic nie wyjdzie to sie gdzie wybiore

wczoraj widzialam w sklepie dla bejbikow takie sliczne spioszki żółte z napisem "kocham swoja mamusie"

Edytowane przez Messuah
Czas edycji: 2011-12-13 o 12:28
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:28   #2917
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
bo nie są zdrowe a później przez nie mogą być problemy! także ja miałam wyrzuty sumienia że to może przez to bo jechałam praktycznie cały czas na tamponach i teraz koniec!! Mam chyba z 2 opakowania tamponów i sobie tak leżą i zawsze przy sprzątaniu mówię że je wyrzuce a zawsze zostawiam hehe niech sobie leżą jeszcze hehe....

Messuah to jeszcze krótko się staracie no ale jak chcesz to na początek możesz zbadać prolaktyne i progesteron a ilu dniowe masz @??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-12-13 o 12:31
Stary 2011-12-13, 12:48   #2918
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
TAMPONY SA NIEZDROWE!!!! ja
Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Tak dokładnie mój gin też tak mówil,
Cytat:
bo nie są zdrowe a później przez nie mogą być problemy! t
ja bym nie popadała w paranoję... Tamponów używam sporadycznie i nie mam zamiaru przestać. Moje koleżanki używają 24/24 - tak bym nie mogła...
Nigdy nie miałam (a miesiączkuję już 20 lat ) żadnej infekcji, żadnego grzybka czy innej cholery. I jak jest potrzeba to używam tamponów.

Cytat:
dziewczyny jak myslicie bo tak sie zastanawiam czy moze wybrac sie na jakies badania ? od wrzesnia staranka u mnie i na razie nic, bejbika nie ma
Spokojnie. Lekarz Ci powie: Czekać...

Stary 2011-12-13, 12:54   #2919
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ja bym nie popadała w paranoję... Tamponów używam sporadycznie i nie mam zamiaru przestać. Moje koleżanki używają 24/24 - tak bym nie mogła...
Nigdy nie miałam (a miesiączkuję już 20 lat ) żadnej infekcji, żadnego grzybka czy innej cholery. I jak jest potrzeba to używam tamponów.
Tak ale ja mówie że jak potrzeby nie ma typu większe wyjście np weselne to jasne że to komfortowe jest i lepiej sie człowiek czuje czy jak idzie na basen to ok! Można założyć ale tak normalnie jak wychodzisz gdzies na zakupy czy do pracy to po co je zakładać??szkoda że teraz taka mądra jestem....

Na pierwszej wizycie u gina jak przeprowadzał wywiad ze mną spytał czy używam powiedziałam że kiedyś tak ale teraz nie...i powiedział żebym nie używała bo od tego też mogą być problemy z zaciążeniem! To jego słowa!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-12-13, 12:56   #2920
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Można założyć ale tak normalnie jak wychodzisz gdzies na zakupy czy do pracy to po co je zakładać??
hmmm czasem są prace takie, że musisz używać tamponów i już. Wszystko jest bardzo, ale to bardzo indywidualne. A lekarze też mają różne poglądy...

Stary 2011-12-13, 12:57   #2921
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak dokładnie mój gin też tak mówil, ja uzywam tampona raz na miesiac jak mam @ jak ide na basen i po godzinie wyjmuje i na tym koniec a tak to podpaski, zreszta nawet chyba wole podpaski (tak zwane kanapki z ketchupem )

dziewczyny jak myslicie bo tak sie zastanawiam czy moze wybrac sie na jakies badania ? od wrzesnia staranka u mnie i na razie nic, bejbika nie ma mam cykle regularne, w pierwsza ciaze zaszlam praktycznie od razu tylko ten paskudny pusty pecherzyk ogolnie ciaza jak stwierdzil gin byla bardzo mocna pod tym wzgledem ze utrzymywala sie do ponad 11 tygodnia z pustym pecherzykiem i zadnych plamien od razu dostalam jakby okres i polecialo wszystko wciagu tygodnia, nie bralam zadnych lekow na podtrzymanie typu duphaston Czy moze jeszcze czas i probowac dalej ? chyba jak do konca lutego nic nie wyjdzie to sie gdzie wybiore

"
mozesz poobsewowawc cykl mi endo gin powiedziała abym liczyla dni od dnia najbardziej plodnego az do pojawienia sie @ jesli liczba dni jest krótsza niz 8 jest to niepokojace i kazala mi do niej przyjsc jesli jest powyzej (a najlepiej 12-14 dni jesli ma sie cykl ok 29dni)...wiec obserwuje, ja jak narazie nie widze u siebie dni plodnych a to juz 13 dzien, choc powiem szczerze ze jak sie staralismy o dzidziusia tez po sluzie nie stwierdzilam ze sa dni plodne i zaszlam (policzylam mniej wiecej ze miedzy 12-16 dniem moge zajsc)

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-12-13, 13:26   #2922
Messuah

Cytat:
bo nie są zdrowe a później przez nie mogą być problemy! także ja miałam wyrzuty sumienia że to może przez to bo jechałam praktycznie cały czas na tamponach i teraz koniec!! Mam chyba z 2 opakowania tamponów i sobie tak leżą i zawsze przy sprzątaniu mówię że je wyrzuce a zawsze zostawiam hehe niech sobie leżą jeszcze hehe....

Messuah to jeszcze krótko się staracie no ale jak chcesz to na początek możesz zbadać prolaktyne i progesteron a ilu dniowe masz @??
@ mam przez 5 dni, cykl tez obserwuje, niby z moich obserwacji wynika ze cykle mam ksiazkowe tzn czuje ze mam dni plodne bo mam wiecej sluzu i czasami tez czuje w czasie owulacji ze przez dzien cos mnie tam boli w brzuchu i to tak niby wychodzi w dzien owulacji nie wiem czy to akurat to ale tak mi sie wydaje, piersi tez mnie bola od polowy cyklu az do @, i w polowie cyklu tez mam szał macicy na meza rozmawialam z lekarzem ostatnio przez tel to powiedzial zeby sie na razie tylko tulic i czekac, opowiadal ze ostatnio przyszla do niego kobieta ktora starala sie o dzidzie ponad dwa lata i przyniosla mu wykresy swoich obserwacji jak to nazwal rodem wykres kosmiczny z NASA robila testy owu itp. i ona jej powiedzial zeby spala z mezem a nie z termometrem i ...... teraz jest w 7 tygodniu :brzyda l:

a ta prolaktyne i progesteron to z krwi tak badanie ? i w kazdym dniu cyklu mozna zrobic ? bo moze bym sobie zrobila nawet z ciekawosci
Stary 2011-12-13, 13:32   #2923
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
a ta prolaktyne i progesteron to z krwi tak badanie ? i w kazdym dniu cyklu mozna zrobic ? bo moze bym sobie zrobila nawet z ciekawosci
ja powiem Ci tak, u mnie przed # zawsze mnie piersi bolaly tak 3-4 dni przed i wiedzialam ze sie juz zbliza, natomiast po # wogole mnie piersi nie bolaly.
Progesteron bodajze w 21dc jesli masz 28dc, a prolatyne slyszlam ze najlpiej w 3dc

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-12-13, 13:42   #2924
amilcia
Wtajemniczenie

Ja miałam zlecone zrobić progesteron między 18 a 23 dc przy cyklach 28-30.

Robiłam chyba w 19 dc - miałam za niski i to prawdopodobnie było przyczyną #

Dziewczyny, mam temperature 37 i boli mnie gardło, szumi w uszach i chlupie w nosie, ja się wykończe Chyba muszę TŻ-towi ubrania dla Meli na tydzień przygotować bo nie wiem czy szybko wyjdę

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:47   #2925
agatkaa1
Zakorzenienie

messuah heh chodziło mi ile dniowe masz cykle hihi :P a badanie robi się około 7 dni po owulacji! i tak z krwi to się robi!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-12-13, 13:51   #2926
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam temperature 37 i boli mnie gardło, szumi w uszach i chlupie w nosie, ja się wykończe Chyba muszę TŻ-towi ubrania dla Meli na tydzień przygotować bo nie wiem czy szybko wyjdę
Biedactwo, wszystko na raz Cię dopadło może i lepiej, że idziesz do szpitala, bo będziesz pod opieką

Ja się trochę denerwuję, o 15.30 mam wizytę u gina. Pierwszy raz do niego idę, ciekawe co mi powie...

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:54   #2927
Messuah

Cytat:
messuah heh chodziło mi ile dniowe masz cykle hihi :P a badanie robi się około 7 dni po owulacji! i tak z krwi to się robi!
aaaaa sorry zle zrozumialam cykle zawsze mialam co 28 dni jak w zegarku a po # cykle mam 30 dniowe jak w zegarku

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
ja powiem Ci tak, u mnie przed # zawsze mnie piersi bolaly tak 3-4 dni przed i wiedzialam ze sie juz zbliza, natomiast po # wogole mnie piersi nie bolaly.
Progesteron bodajze w 21dc jesli masz 28dc, a prolatyne slyszlam ze najlpiej w 3dc
jakbym czytala o sobie.... tez przed # bolaly mnie piersi od polowy cyklu a po # nic od czerwca do pazdzernika, dopiero teraz w tym cyklu co mialam w listopadzie znowu zaczely bolec mnie piersi od owulacji... dziwne, no ale moze cos sie reguluje w organizmie ciekawa jestem jak bedzie w tym cyklu

Stary 2011-12-13, 13:56   #2928
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Biedactwo, wszystko na raz Cię dopadło może i lepiej, że idziesz do szpitala, bo będziesz pod opieką

Ja się trochę denerwuję, o 15.30 mam wizytę u gina. Pierwszy raz do niego idę, ciekawe co mi powie...
trzymam kciuki Kochana ja mam jutro lekarza i juz sie denerwuje..

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-12-13, 13:58   #2929
Messuah

Czyli progesteron miedzy 18 a 23 dniem cyklu a prolaktyne okolo 3 dnia cyklu ?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
trzymam kciuki Kochana ja mam jutro lekarza i juz sie denerwuje..
Też trzymam kciuki a na taki stan zawsze robie sobie zielona herbate i kroje do tego mnostwo korzenia imbiru (ale nie w proszku) i zalewam wrzatkiem i po chwili sobie to pije.... mi to pomaga
Stary 2011-12-13, 14:04   #2930
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Też trzymam kciuki a na taki stan zawsze robie sobie zielona herbate i kroje do tego mnostwo korzenia imbiru (ale nie w proszku) i zalewam wrzatkiem i po chwili sobie to pije.... mi to pomaga
imbir jest bardzo rozgrzewajacy, ja dzis mam zupke dyniowa wlasnie z imbirem, a herbate zielone codziennie pije

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-12-13, 14:05   #2931
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Amilcia! Ależ Cie wzięło! Powiedz o wszystkim jutro w szpitalu! Jak już idziesz to niech Ci pomoga!

Maga! - trzymam kciuki za wizyte

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:07   #2932
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
hehe spoko a co lekarz to inna opinia!! Każdy zleca zrobić inaczej! ja np robiłam w 27dc i wyszło mi jakbym była w pierwszej fazie cyklu!

Teraz Panika robiła w 21dc!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-12-13, 14:10   #2933
amilcia
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty. Będzie dobrze dziewczynki.
Idę po Mele, potem po wyniki, może uda mi się też zdrzemnąć, wpadnę wieczorkiem.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:23   #2934
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

to jak Dziewczyny, wysylalamy poczta polska priorytetami w tym tygodniu prezenty na swieta?!

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-12-13, 14:39   #2935
Messuah

aż sobie zrobilam herbatke z imbirem moze mnie troche rozgrzeje bo mi ciagle w rece zimno a w nogi zawsze cieplo
zrobilam twarozek z rzodkiewka i zielona cebulka i czekam na meza
Stary 2011-12-13, 14:52   #2936
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość

Miałam takie coś
Ale to grozne nie jest ?? A ja juz nie wiem czy to jajnik moze.... bo mi sie wnetrznosci poprzesuwaly i nie wiem co mnie boli.. wszystko naraz ... Ide do lekarza w tym tyg jednak bo codziennie to mam

Cytat:

Naczytalam sie dziewczynki tu o ciezarowkach i tak sobie mysle,ze fajnie macie,ze juz bliziutko porodu, bedziecie mialy swoje malenstwa juz na rekach.... to oczekiwanie zapewne jest wspaniale.... No i sie nakrecilam jeszcze bardziej,ze chyba szybciej starania zaczniemy....
Po @ pojde do gina i zobaczymy. Ale jak mysle o tym,ze znow bedziemy sie starac, o dziecku w ogole to jakos mi lepiej troszke,bo # to dla mnie mega tragedia byla,jest nadal...
Boli ciagle, czesto placze....ale czasu nie cofne

Przytulam cie mocno... trzymam kciuki, zeby Wam sie ulozylo tak jakbyscie tego pragneli......

Cytat:
- to gratuluje 28 tygodnia a kto jest między nami? Kasiah chyba i Lucy.
Mnie więzadła bolą od 30 tygodnia, teraz jak śpie to jak zmieniam boczki to nawet w nocy mnie bolą. Jesteś szczupła to dla Ciebie ciężar już jest pewnie dlatego boli.

.
dziekuje Leci ten czas.....

Wlasnie ide do lekarza w tym tygodniu... Wyszykowalam sie do pracy ale nie doszlam.... Bol mnie zlapal, do tego taka obrecz na brzuchu czuje..... I leze, wzielam nospe... Czekam ...... na rozwoj wydarzen, mam nadzieje , ze to nic powaznego....

Cytat:

Ja zasnęłam "szybko", bo około 2. Ale też miałam ciężkie sny i co chwilę się budziłam. M.in. śniło mi się, że z jakąś dziewczyną kręciłyśmy amatorski horror i wszędzie była krew. Mam nadzieję, że nam ta bezsenność niedługo minie.
te koszmary to stresy osttatnio ktore przechodzisz... Kochanie. tule mocno

Cytat:
Zaraz po # nie mozna .. a ja nie wiedzialam i uzywalam.. na szczescie nic , zadne bakterie mnie nie zaatakowaly.......

Cytat:

Trzymaj sie malenka......
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:59   #2937
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
przyniosla mu wykresy swoich obserwacji jak to nazwal rodem wykres kosmiczny z NASA robila testy owu itp. i ona jej powiedzial zeby spala z mezem a nie z termometrem

Cytat:
Chyba tak trzeba, ale nie lekarz inaczej zlecił

Cytat:
Teraz Panika robiła w 21dc!
hehe Gagatek czujny, ale robiłam w 20 dc (lekarz tak kazał), w 21 dc miałam wynik (a cykle ok. 30 dniowe)
Wynik: progesteron 1,5, prolaktyna 23,10. Jak lekarz to usłyszał (zadzwoniłam) kazał mi przyjść w najbliższy czwartek... heh więc Huston mamy problem. Ale przynajmniej wiem, że jest jakiś konkretny problem. Nadmienię, że zawsze miałam dobre wyniki, więc nie znasz dnia i godziny na huśtawkę hormonalną

Stary 2011-12-13, 15:08   #2938
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
aż sobie zrobilam herbatke z imbirem moze mnie troche rozgrzeje bo mi ciagle w rece zimno a w nogi zawsze cieplo
zrobilam twarozek z rzodkiewka i zielona cebulka i czekam na meza
Mniam

U mnie za oknem grad i ciemno..... Ide ksiazeczke poczytac....
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:47   #2939
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Sheh! włąsnie co ma być to będzie ! i bądz tu mądry!
Ale koszmarki masz- kręcić horror! Życze by Ci minela szybko bezsennosć!
Oby, oby.
Cytat:
ja dziś będę mieć takie sny, bo w tramwaju skończyłam genialny kryminał. Jeśli lubicie, lub wasi bliscy lubią, polecam jako prezent gwiazdowy. Ja sobie na pewno kupię I część, ojcu II (którą właśnie przeczytałam, pożyczoną od znajomych). Ziarno prawdy Zygmunta Miłoszewskiego. Jestem wielką miłośniczką gatunku, wiele w życiu przeczytałam, tandety i naciągania organicznie nie trawię. Jestem zachwycona.
Jak polecasz, to muszę poszukać.
Cytat:
dziewczyny jak myslicie bo tak sie zastanawiam czy moze wybrac sie na jakies badania ?
Myślę, że mógłby lekarz coś Ci zlecić, żebyś się czuła spokojniejsza.
Cytat:
Biedaku
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Już pewnie na wizycie jesteś. Trzymam kciuki.
Cytat:
to jak Dziewczyny, wysylalamy poczta polska priorytetami w tym tygodniu prezenty na swieta?!
Ja jestem za.
Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Ale to grozne nie jest ?? A ja juz nie wiem czy to jajnik moze.... bo mi sie wnetrznosci poprzesuwaly i nie wiem co mnie boli.. wszystko naraz ... Ide do lekarza w tym tyg jednak bo codziennie to mam
Idź i niech Cię uspokoi.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:47   #2940
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość

Przytulam cie mocno... trzymam kciuki, zeby Wam sie ulozylo tak jakbyscie tego pragneli......
Wlasnie ide do lekarza w tym tygodniu... Wyszykowalam sie do pracy ale nie doszlam.... Bol mnie zlapal, do tego taka obrecz na brzuchu czuje..... I leze, wzielam nospe... Czekam ...... na rozwoj wydarzen, mam nadzieje , ze to nic powaznego....
Zaraz po # nie mozna .. a ja nie wiedzialam i uzywalam.. na szczescie nic , zadne bakterie mnie nie zaatakowaly.......
Dziekuje kochana
Ojej codzinnie.... niedobrze-koniecznie idz szybko do lekarza.
Nospa uspokoi bol tlyko na jakis czas,wiec nie zwlekaj dlugo z wizyta i sama sie nie faszeruj lekami.
Lepiej niech specjalista to sprawdzi.
NO wlansie,ze zaraz po # nie mozna tamponow to wiem. Bo wtedy to krwawienie po # to nie jest @ tlyko krwawienie oczyszczajace i gdy zabieg byl to z podraznienia i uszkodzen mechanicznych w organizmie.

Cytat:
No ja wlasnie uzywalm od dobrych kilku lat tamponow i wszysko bylo ok. zawsze w dzien. na noc koniecznie podpaska. Ale uzywam malych rozmiarow-wole czesciej zmieniac.
24/24 tamponow tez nie moglabym uzywac.
Mysle,ze z tymi tamponami to indywidualna bardzo sprawa. Zalezy tez od organizmu. Najgorzej jak ktos ma tendencje do infekcji.

Cytat:
Ojej slonce wracaj szybko do zdrowka. W szpitalu bedziesz przynajmniej caly czas pod kontrola,wiec tyle dobrego. Mam nadzieje,ze szybko poczujesz sie dobrze wszyskie dolegliwosci mina

Tz dzis o 16 wyjdzie z pracy i musimy jeszcze pojechac na miasto pozalatwiac kilka rzeczy.
Kurcze pewnie teraz bedzie za ten wolny weekend, szybkie wyjscie w piatek, wczoraj i dzis siedzial nastepne dni do wieczora....:/ eh....

Co kupujecie swoim Tz pod choinke?? Bo ja sama nie wiem....mam kilka pomyslow,ale nie wiem jeszcze i tak mysle na ile fundusze mi pozwola....
Ja w czwartek zamierzam wziac sie za sprzatanie przedswiateczne. Mama umyla okno juz u siebie i w kuchni,wiec ja musze u nas w pokoju, no i zamierzam generalnie w kuchni posprzatac, szafki pomyje-raz na jakis czas fajnie odswiezyc dokladnie,a swieta przynajmniej mobilizuja do tego
Kurcze jaka zamulona po tabletkach jestem od wczoraj....Ja ogolnie biore sporo lekow,ale teraz dodatkowo,bo tak ze mnie leci i tak brzuch boli....
Ale po @ znow ograniczam chyba leki,albo bede odstawiala,bo jesli mialabym szybko zajsc w ciaze,to nie chce zaszkodzic fasolce...

Lece z psiakiem na dwor....a pogoda taka,ze nawet jemu nie chce sie wychodzic....co chwile pada....

MIlego popoludnia

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości