|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
O to też jest jakaś opcja, żeby stelaż zostawiać w aucie. Ja również chciałabym wychodzić sama na spacerki. Poza tym mam psa, który także ma swoje potrzeby. Wiadomo jak TŻ będzie w domu to problemu nie będzie, ale w ciągu dnia to już będę zdana sama na siebie. W najgorszym wypadku trzeba będzie trenować bicepsy ![]() Chyba, że producenci zaczną produkować jakieś lżejsze wózki
|
|
|
|
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie - gondola zimą jest niezbędna - niby w ubiegłą zimę było dość ciepło ale w lutym zaczęły się koszmarne mrozy. Ja również nie wyobrażam sobie żeby nie wyjść z maluchem na krótki spacer na świeżym powietrzu, dziecko zazwyczaj ucina sobie drzemkę i nie jest tak marudne. Z doświadczenia znajomych wiem, że jeśli się z dzieckiem nie wyjdzie na świeże powietrze oraz jeśli się go raz dziennie nie wykąpie to jest strasznie marudne Moim zdaniem lepiej kupić mniej szmatek (z których zapewne nie wszystkie się założy maluchowi) a zainwestować w jego wygodę i bezpieczeństwo tj. dobry wózek, bezpieczny fotelik i wygodny materacyk do łóżeczka. No to się wymądrzyłam niczym smerf ważniak Kasiu_11_83 jeszcze nie znam płci ale zapewne poznam na usg połówkowym. Jutro lecę na pobranie krwi i oddać mocz, a w środę mam wizytę u gina to zapewne dostanę skierowanie na usg. Poza plamieniami mam koszmarną przypadłość - powiększająca się macica wcisnęła mi jeden z narządów w żebra (prawdopodobnie wątrobę) i zazwyczaj po spacerze albo jeśli coś w domu porobię zaczyna mnie koszmarnie boleć cały bok - ból jest tak silny że koniecznie muszę się położyć - bez względu na to gdzie jestem - czasem jest to ławka w parku a czasem paleta w markecie Podobno to normalna dolegliwość w późniejszych miesiącach a u mnie tak wcześnie się zaczęło
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-06-03 o 17:34 |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jezu jaką mam ochotę na Michałki białe, chyba pójdę do sklepu Najbliżej mam do Biedry, a wiem, że jest tam czekolada Michałkowa biała.. Będę tego żałować, ale co tamA was gdzie wywiało?
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj przed jutrzejszymi badaniami oszczędnie bez cukru - położna uprzedzała aby przed badaniem nie jeść słodyczy ani owoców i nie pić soków bo później wychodzi bardzo wysoki cukier
|
|
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja teraz mam skierowanie tylko na morf, mocz i APTT. Zrobię w środę
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
snow jeszcze nie mam ale co z tego jestem wiecznie wkur...ona |
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne, bo zawsze nadrabiam bardzo dokładnie...Gdzieś mi umknęło, no nic ![]() Mój lekarz to Krzysztof Wojcieszek (jest jeszcze Andrzej, jego brat i też ginekolog - przyjmuje koło belki. Bardzo dobry, ale to nie ten ). Przyjmuje na przeciwko LO I, w bocznym wejściu przy aptece Salubris. I jest na prawdę godny polecenia, taki lekarz, to skarb!
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Niby taki fotelik nie jest dobry, ale jeśli dobrze się poszuka to myślę że znajdzie się odpowiedni. Poza tym, dziecka nie wozi się cały czas w wózku, spacerki krótkie na początku.. No ale to jest kwestia indywidualna, a taki fotelik na prawdę jest o wiele lżejszy i nieraz jeszcze zastąpicie gondolę fotelikiem
![]() A co do firmy wózka, polecam Tako Jumper moja znajoma ma, i powiedziała że to najlepszy wózek, jaki mogłaby kupić a kupiła go za 500zł, prawie nowy (babka 3 razy wyszła z dzieckiem w tym wózku) ![]() Ja też w sumie nad nim się zastanawiam, ale właśnie na tej giełdzie oglądałam wózek jakiejś innej firmy, nie pamiętam jakiej - i też super jak go kupimy, to ocenię czy warto ![]() No, a ja gadałam dziś z siostrą z Norwegii, i powiedziała że przed ślubem zabiera mnie do SPA mmm już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#2919 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie szukam jakiejś książki z bajkami i wierszami żeby zacząć maluchowi czytać
|
||
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia_11_83 a jaką książkę czytasz?? Już Cię pytałam, ale chyba nie zauważyłaś ![]() Ja dopiero zaczynam się wkręcać w "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" czytałyście może tę trylogię??Mąż wyskoczył do sklepu po jogurty, bo właśnie takiej kolacji sobie zażyczyłam Miłego wieczorku, jutro pewnie będzie nas więcej i zagęści się trochę na forum
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Pożarłam garnek kapuśniaku a teraz pyzy z kapuchą kiszoną i popijam maślanką owocową
|
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
Widzałyście?
http://www.filmweb.pl/film/Jak+urodz...ać-2012-603172 niebawem premiera - myślę że warto pójść i się pośmiać
|
|
|
|
#2923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytam "Nie jestem seryjnym mordercą" D. Wells'a - taki troszkę kryminał. Ostatnio czytałam dużo o świecie prawniczym to teraz się na morderstwa przerzuciłam. Kurczę byłam w Biedrze po Michałkową czekoladę i nie było Mąż idzie dziś na jakiś bankiet dla trenerów i będzie %%%, zresztą wczoraj też pił, o czym powiedział mi dziś przez telefon Komu dobrze Ja już zapomniałam o piciu i szybko sobie nie przypomnę
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do jutra laseczki
|
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 |
|
Przyczajenie
|
Ja powoli też się rozglądam za wózkami i podoba mi się ten 3 w 1
xgo xlander jest to typowo miejski wózek bo lekki ja mieszkam na 4 piętrze bez windy więc musi być lekki ale stabilny ten model poleciła mi koleżanka i jej się super sprawuje.Tylko ciężko go znaleść ona sama dostała od teściów ![]() Mi podobają się też wszystkie które mają zamiast zwykłego pałąka w spacerówce blat a na nim miejsce na jedzenie czy picie dla malucha na spacerach duże ułatwienie
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tylko jedną wpisana mimo iz byłam już na 3 wizytach, ale tej 1szej w 6 tyg. mi nie wpisał, i przezierności mi nie wpisał... mam tylko wpisaną wizyte w 10 tyg. i wszystkie badania
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ząbkuję ![]() Znowu zaczyna mi się wyżynać "ząb mądrości" i boli jak cholera Od kilku lat, co jakiś czas zaczyna się wyżynać i nie może do końca a ból okropny i do tego jak jem to mi przeszkadza
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
madzius wspolczuje ząbka
ryczec mi sie chce dola mam.nie wiem czemu.jeszcze wanny nie mamy do wtorku bo ten remont jest a ja jutro rano do gina i nawet sie porzadnie wykapac nie moge jestem wkuta na tż nawet nie wiem o co, bo nic nie zrobil, co chwile pyta czy kochanie cos mi zroic do edzenia a foch.........moja maa ostatnio mi poiwdeizla ze dziecko przemuje stany matki.to moja dzidziaq bedzie wiecznie ryczec widocznie![]() wogole dziewczyny trzymajcie prosze kciuki bo ja na 10ta rano ide do gina wiec pewnie wejde dopiero po wizycie )) wiem ze marti ma tez jutro![]() dobra ide cos zjesc bo mnie zgaga wziela musze cos przegryzc na to bo oszaleje.,.l.
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
No ja miałam 3 tygodnie temu kryzys. Przed ciążą nie zdążyłam wyleczyć jednego ząbka... Zaczął boleć, a że to pierwszy trymestr to dentysta powiedział że musze poczekać jeszcze... No i poczekałam tydzień, po czym ząbek pękł
a to jest szóstka, górna, więc jak na ślubie się uśmiechnę to będzie widać, że czegoś brakuje. Pękł, trzyma się jeszcze jakoś (pękł w połowie) ale trzeba go już wyrwać. Muszę poczekać, po ślubie pójdę to pęknięcie na szczęście jedynie czuć, nie widać nic ![]() A fotkę sukienki wrzucę jutro wieczorem, bo dziś trochę źle się czuję (mam ból jakbym miała dostać okres... to chyba normalne, nie?) a rano mam trochę spraw jeszcze do pozałatwiania ![]() czarnamadonna1982 - współczuję tego doła. Ja tak miałam ze 3 dni temu... A co do wizyty - 3mamy kciuki I pocieszę Cię - ja mam co wieczór zgagę, też mnie właśnie wzięła ale mi najlepiej pomaga mleko a zaraz idę sobie zjeść Monte bo miałam dziś ochotkę
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-03 o 21:42 |
|
|
|
#2931 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
dziś wróciłam od dziadków, ale byłam tak zmęczona, że nie chciało mi się nadrabiac ![]() u dziadków w porządku, oczywiście standardowo kupiłam sobie tam kolczyki i syniowi z okazji dnia dziecka kupiłam niedrapki i pajacyka ![]() widzę jakieś nowe nicki, więc witam wszystkie nowe mamusie ![]() wracając do tematu jedzenia to jadłam dziś już czereśnie pyszne i oczywiście truskawki, ale to już normalka ![]() aha, w piątek zaczęliśmy 19 tydzień
|
#2932 |
|
Rozeznanie
|
o, miałam wstawić zdjęcie w poprzednim poscie i zapomniałam heh
|
#2933 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dla marti też ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() A prezenty piękne ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|
#2934 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ta babka co robila tez mowila ze po 2h cukier wraca do normy---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
3mamy mocno za Ciebie i za Mart![]() bedzie dobrze )to moje dziecko bedzie smierdzacy leniem;p przez to L4 jestem najwiekszym leniem na swiecie;p jak bedziecie miec w krzyzowce pytanie kto jest najwiekszym leniem to wpiszcie mnie;p ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
a tak na powaznie to wspolczuje
|
|||||
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
|
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
Hey. Pierwszy raz nadrabianie was w poniedziałek zajęło mi 5 min
Zawsze czytałam was z 40 min i tak mijał mi czas w pracyW nocy miałam niezłą akcję. Obudziłam się o 4 i nie spałam z 40 min bo nie dałam rady zasnąć- taka wyspana byłam , a jak budzik zadzwonił o 5.40 to ledwo z łózka wstałam![]() Mąż już dzisiaj wraca, jeszcze o 13 chłopaki grają finał i do domku ![]() Jejku jak mnie maluch kopie od rana. Jest taki silny!! To chyba chłopak, bo nie mogę sobie wyobrazić, żeby dziewczynka tak mocno kopała Jakie to wspaniałe uczucie A może rusza się też przez sen Już nie mogę się doczekać, żeby je zobaczyć. Tak mi się dłuży od ostatniej wizyty.. No i chciałabym poznać płeć. Im bliżej wizyty tym bardziej obojętne mi jest czy to syn, czy córeczka, ale chciałabym wiedzieć, żeby nie mówić już tak bezosobowo. A tu jeszcze 9 dni![]() Dziewczynki nie martwcie się fochami, to tylko hormony. Spróbujmy nad tym zapanować, żeby nie tracić tego cudownego stanu na złe samopoczucie bez powodu (Tak, łatwo powiedzieć Czarna trzymam kciuki za wizytę i czekam na relacje. Dziś dzień ważenia. Na wadze 56,0gk (start: 53,5kg), czyli mam już 2,5 kg na plusie Pierwszy raz w życiu tyyyllle ważę W brzuszku na wysokości pępka 79cm (start: 74cm). No i pochwalę się, że zaczynam dziś 19 tydzień ciąży (ostatni z 1 z przodu ).
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeść
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję rozpoczętych 19 tygodni i Kasi, i agrafce ![]() Smętnie się zapowiada ten dzień - zimno i szaro za oknem, więc rozgrzewam się inką, pewnie trochę posiedzę z Wami, a potem zagrzebię w kocu i książce Udanego dnia wszystkim życzę |
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
czesc koffane my wczoraj caly dzien poza domem mala przez 2 dni slicznie spi i nie wstaje o 5
ma 1 pobudke na smoczka i koniec wiec superco do wozka to ja radzilab ym kupic jedo bartatine uzywana gondole na zime pozniej dobra spacerowke ja przynajmniej tak teraz bym zrobila bo siwtnie nadaje sie na spacery w zimiew foteliku an i razu nie wozilam malej w lecie moznaby bylo ale w zimie jak dla mnie moze tylko zeby jezdzic a jakim sklepie co do kg mam juz 7 i dalej nieziemski apetyt i dalej potwornie boli mnie gardlo---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- aerien83 u mnie tez nie ma i juz zaczynam sie martwic na poczatku 16 cos czulam motylki pozniej przewalanie takie dziwne a teraz nic dalej tlumacze sobie duzym brzuchem
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i apetyt bez zmian, czyli mega ![]() Co do ruchów, to dokładnie: też tłumaczę sporym brzuchem, i też się czasem martwię, ale skoro jest nas dwie, i obie jesteśmy w drugiej ciąży, to może to normalne kiedy masz następną wizytę? Ja 15 czerwca, już odliczam dni.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

Dziecko musi być chronione od wiatru, ewentualnego śniegu czy deszczu. Nie wiem czy w foteliku zmieściłby się bobas w kombinezonie

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Mąż idzie dziś na jakiś bankiet dla trenerów i będzie %%%, zresztą wczoraj też pił, o czym powiedział mi dziś przez telefon

jestem wkuta na tż nawet nie wiem o co, bo nic nie zrobil, co chwile pyta czy kochanie cos mi zroic do edzenia a foch.........moja maa ostatnio mi poiwdeizla ze dziecko przemuje stany matki.to moja dzidziaq bedzie wiecznie ryczec widocznie

bedzie dobrze