|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
podobno to jeden z bezpiecznych antybiotyków w okresie ciąży.
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Pani co ty będziesz z tych jabłek robić ?
![]() Zeberka, Amilcia wytrwalości natalia dla Mikiego, a martwiłaś się, że chudziutki jestEsia Bacha powodzenia w obserwacji ciala Fiol OMG już... Perse fajni ci panowie? Kathe i jak w pracy atmosfera? ewccik czemu sie nie wybierasz na kontrole? anitaxas przytulam, zbliża sie nieuchronnie rocznica mojego 2 # Alfa dla WiktoraEwelkiedy masz termin @? Luna dla dzieciaLucy ucałuj Emi Inutil zazdroszczę spędzania całych dni z Julkiem ![]() prince zadbaj o siebie, bądź dla siebie dobra. jak z tż? czarnula zdrówka
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tztem akurat dobrze. Tylko caly dzien w pracy a ja z małą sama caly dzien... No ale cos za cos..
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdziwy podróżnika z Mikołaja od małego. Piękne zdjęcia
Zdrówka kochana, myślę że antybiotyk nie zaszkodzi
|
#2915 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Melduję, że nie wróciłam z zakupów z pustymi rękami, nie kupiłam wszystkiego co chciałam, bo nie było tego co chciałam, a jak było to ceny kosmiczne, jak to w małym mieście. Zaopatrzyłam się w butelkę Aventu, nożyczki do obcinania paznokci, pieluszki tetrowe, kombinezon, husteczki nawilżające. Jutro pewnie ciąg dalszy zakupów |
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze że sie przełamałaś Czarnulka nie przejmuj się, antybiotyk nie zaszkodzi Małej
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2918 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!
Cytat:
MAGA! Jestes wielka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ![]() klask i:Cytat:
IZA! moze spróbuj sie wdrozyc. naprawde po kilku cyklach wszystko Ci sie rozjasni i z wykresu mozna sie sporo dowiedziec. Tylko trzeba jeszcze trafic na takiego lekarza co tez jest do tego przekonany. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:I jak Ci z tym zakupami? a w ogóle to foty zrób i wstaw!
|
||||||||
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie przykro mi z powodu babci
dobrą ma tam chociaż opiekę??Esia właśnie tak będę robić
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
cieżko powiedzieć, czasami jak przychodzę i widzę, że stoi przed nią obiad i nikt jej nie pomaga jeść to mam ochotę usiąść i płakać. dlatego też chodzę do niej 3 razy dziennie, dobrze, że mam blisko z pracy. ale dla mnie to już wielka pomoc, że nie muszę jej myć, przewijać....
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
DASTI! a moze znajdziecie jakąs opiekunke-która bedzie chciał tylko dorobic i np bedzie jej pasowac tez tylko byc co którys dzien.
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- robię obiad ziemniaki, kurczak, mizeria i może uda mi się iść na spacer ![]() miłego weekendu
||
|
|
|
#2923 | |||
|
Zakorzenienie
|
o, to marzy mi się przejażdżka
![]() fioluś- czosnek na wieczór bo teraz idę do Mamy- zaraz będą goście dobrze kochana, że przełamałaś się z zakupami BERBIE- poświęć dla siebie chociaż kawałeczek weekendu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
prince- butelkę też z miłością dziecku można podać, my się karmimy naprzemiennie ale jak wrócę za miesiąc do pracy pozostanie tylko mm Dasti- super pomysł, żeby stopniowo do pracy wracać, w Twojej branży tym bardziej, może jednak do czasu powrotu znajdziesz kogoś zaufanego do opieki? agusia- padam, jakie widoki.... Nic mi nie lepiej... Tz-et miał mieć wolne ale jest w pracy do rana, rano zajrzy do nas a potem pojedzie do domu, przyjedzie jak gospodarstwo ogarnie i zostanie do wieczora- zajmie się Kasią abym mogła choróbsko wyleżeć Zaraz idę do Mamy na imieninowe rodzinne spotkanie, Kasię już zniosłam do Dziadków. I takie ciepłe myśli mnie nachodzą- rok temu- dzień przed Mamy imieninową imprezą poczęła się Kasia. Pandowaliśmy wtedy a siostra mi pisze w środku nocy smsa- "Masz miejsce w lodówce bo tor skończyłam- chciałam przynieść do waszej lodówki" Już jej miałam odpisać, że jak chce być chrzestną to musi sama miejsce zorganizować ale zgasiliśmy światło i napisałam, że śpimy i niech przyniesie i poprzekłada w mojej lodówce co trzeba ![]() Heh- ulubione hasło Tz-eta jak patrzy na Kasię- "Temu to dziecko takie fajne mamy bo to na pandę było montowane"
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-29 o 16:50 |
|||
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
mega
szacun, jaką ty masz pamięć w ciąży !!Cytat:
![]() ![]() cieszę się, dla siebie masz już wszystko ?? podkłady itp ? kocyki, ręczniczki z kapturkiem itp są ?? Na internecie dużo tańsze rzeczy są niż w sklepach. Cytat:
uśmiałam się do łez fajne hasło Mikołaj też pandowy ![]() Czyli za niedługo rok będzie od naszego spotkania Nita, Zeberka i ja w dwupaku
|
|
|
#2925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem... najgorsze, ze ojciec dzis przyjezdza i mi glupio ![]() a jutro w tym samym miescie??? Cytat:
napisz koniecznie jak kolega siostry ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-09-29 o 18:20 |
|||
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Panika jutro planujemy jechać do większego miasta i pewnie potem pojedziemy do moich rodziców i tam będziemy nocować i w poniedziałek pojedziemy do lekarza, będziemy mieć bliżej po prostu
|
|
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis urzad miasta rozbroil mnie i rozbawil do lez. otrzymalam list od nich z nakazem podania do ktoregos tam dznia gdzie sie wyprowadzil moj TZ
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
Z Darią było dziś fatalnie ... Pojechaliśmy na pogotowie, lekarz zbadał małą (osłuchowo ok.) w gardle czopy - ANGINA. A wczoraj gardło oglądała nasza pediatra ... Kolejny antybiotyk i męczymy sie dalej...Ja wracam do pracy a TŻ idzie na l4. Zeberko - zapomniałam jeszcze napisać "dobrą kochanką" ![]() Prince - hej! Agusia - cudownie Wam, zazdroszczę, kocham góry Fiol - za zakupy !
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-09-29 o 19:03 |
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj Bidulka! Duzó zdrowia dla Dareczki!! |
|
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny,
chyba mnie juz zapomnialyscie....mialam ostatnio przejscia...wyladowalam na 5 dni w szpitalu .... pisalam Wam ze od 17 wrzesnia wrocilam od pracy, we wtorek poklowalo mnie w brzuchu sporadycznie, w srode tak samo, w czwartek juz mialam klucie z bolem brzucha, szef kazal mi isc do domu, ale ja stwierdzilam ze pojade na IP i juz mnie stamtad nie wypuscili tzn wyszlam na 3h do domu zeby po rzeczy pojechac i wrocilam, stwierdzono u mnie skracanie sie szyjki badz zapalenie pecherza, wiec wzieto mnie na patologie na obserwacje i badania.... w nocy mialam robione jeszcze posiewy z dwoch dziurek i wymaz z szyjki, jezu jak mnie bolalo jak mi wsadzano wziernik normalnie podjezdzalam do gory na fotelu...oczywscie pobrano krew, jeszcze mialam ja pobierana 2 krotnie...nastepnego dnia mialam z rana usg na innym sprzecie wyszlo ze szyjka ok - lekarz powiedzial ze poprostu na IP jest mniejsza rozdzielczosc na sprzecie, a inny lekarz ktory mnie badal 5 dnia ze pierwsze badanie musialo trafic na skurcz macicy i dlatego wyszla jakby byla skrocona...mocz wyszedl oki, krew tez. Powiem Wam ze jak lezalam na patologii to praktycznie 5 razy dziennie przychodzono i badano pacjentkom wlacznie ze mna tetno dzidziusia - mialy maly przenosny sprzet, codziennie cisnienie bylo mierzone. Mialam juz odstawiac powoli luteine tak zalecil prowadzacy lekarz, ale w szpitalu zwiekszona mi dawke (2x2) mam aplikowac az do 34tc i standardowo 3x1 nospa...do poniedzialku dano mi l4, w poniedzialek mam wizyte u lekarza prowadzacego ciekawa jestem co teraz zrobi - wysle mnie do pracy?! czy dalej na l4?! Boze dziewczyny bylam przerazona jak mi powiedziano o tej szyjce na IP ryczalam cala droge, Tz akurat wtedy wyjechal za granice, musialam mojej mamie powiedziec, probowalam nie plakac, ale sie nie dalo....w szpitalu troche sie uspokoilam, ale pozniej jeszcze bylo gorzej jak Tz zadzwonil do mnie i mu powiedzialam co sie stalo.... Achh generalnie lekarz musi bardzo dobrze badac i obserwowac moja szyjke mimo wszystko, bo jesli bedzie sie skracac to maja mi zalozyc passera czy jakos to sie zwie.....mam prowadzic oszczedzajacy sie tryb zycia... kurna normalnie jak nie urok to sraczka.... W szpitalu poznalam kilka dziewczyn i wiecie co?! maja w brzuszkach same dziewczynmi nawet wietnamka ktora ze mna byla na sali bedzie miec blizniaczki dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- dzis zaczelysmi 27tc
|
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję przeżyć. oszczędzaj się! o pracy możesz już chyba zapomnieć, swoją drogą dziwnego masz lekarza, że kazał ci do pracy wrócić.. zaczynam mieć mocne postanowienie nie pozwolić lekarzowi przerwać mojego zwolnienia aż do porodu.
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
scielo mnie.... nie wrocisz do pracy, bez pzesady!!!!
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Amilciu, matko... biedna Darulka
Oby jej przeszło jak najszybciej Domyślam się ile nerwów Was to kosztuje... Ciebie szczególnie, bo jesteś z Małą non stop w domu.Bez pomocy najbliższych... Ech ![]() Myśleliście kiedyś o przeprowadzce bliżej rodziny? Pytam, bo moja mama ostatnio wierci mi dziurę w brzuchu o przeprowadzce na południe.. Agusia, miłego wypoczynku. Widoki przepiękne, zazdroszczę Maga, zbieram szczękę z podłogi, streszczenie pierwsza klasa ![]() Kundziu, ale akcja wyobrażam sobie przez co musiałaś przechodzić - koszmar. Trzymaj się dzielnie. I błagam Kobieto - zostań już w domu do końca ciąży ![]() Zeberko - padłam |
|
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, jakoś będzie, oby lepiej... przecież nie może być ciągle źle...
Cytat:
Jak tylko TŻ znajdzie gdzieś bliżej pracę. On ważniejszy bo zarabia 3 razy tyle co ja Dobranoc wszystkim
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
grzecznie
![]() siostra się upiera, że to kolega i że nie wiadomo czy coś z tego będzie ![]() amilcia- kurcze, oby tym razem leki szybko zadziałały i Darii nie dokuczało na jedno dobrze, że do pracy idziesz- oderwiesz się troszkę od domu a z drugiej strony martwić się będziesz i myśleć jak się czuje Darka... no cóż ja pominę bo przejażdżka mi się marzy a roweru brak ![]() Cytat:
![]() natalka- ale nam się rok obrócił...to było chyba 5 października... kunegunda- zastanawiałam się gdzie przepadłaś.... uważaj na siebie, ale się najadłaś strachu....
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziś mamy na liczniku 38t1d |
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
hej
filusiek zobaczysz jeszcze będziesz sie niecierpliwić, że Staś nie chce wychodzić
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekam na Ewel, miała dziś testować...
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

podobno to jeden z bezpiecznych antybiotyków w okresie ciąży.

dla Mikiego, a martwiłaś się, że chudziutki jest

klask i:
dobrą ma tam chociaż opiekę??

Domyślam się ile nerwów Was to kosztuje... Ciebie szczególnie, bo jesteś z Małą non stop w domu.
Mówiłam to lekarzowi że mam tak długie cykle,w tym cyklu monitoring zaczelismy od 14 dc.On uważa ze dupek od 12 dnia na pewno nie zablokuje owulki.