Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-14, 21:16   #2911
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Mala czarna - super wygląda, dlatego pytałam o tę halkę, bo właśnie nie wygląda na taką z kołem... mam nadzieję, że nie będziesz miała koła bo tak prezentuje się świetnie!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 09:30   #2912
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja też jestem 87 więc nie jesteś sama :P możemy się licytować na miesiące
hahaha nie wiem na ile to jest pocieszające, ale nie jesteś sama

Dziewczyny, ale mi się nic nie chce! właśnie wstałam z łóżka, a zasnęłam wczoraj chyba koło 21 jestem tym tygodniem tak zmęczona, że zasypiałam w połowie filmu.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 14:10   #2913
Kate Noir
Zakorzenienie

hej

mała czarna strasznie Ci zazdroszczę, że masz już wszystko dobrane! Chyba nie muszę pisać jak bardzo mi się to wszystko podoba

Dziewczyny, które są w ciąży, albo są po (czyli większość ) może doradzicie mi z czego ucieszyłaby się taka przyszła mamusia? Zastanawiam się nad prezentem. Ubranek nie będę kupować bo ma ich multum (pracuje w branży).

edit: Przypomniała mi się koszulka Gosi - takiej na pewno u siebie nie kupi. Podobają mi się też taki z odciskami stópek albo z napisem "noszę w sobie bohatera".

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-12-15 o 15:07
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:39   #2914
Wiolinkax
Zadomowienie

[/COLOR]Kate : ja kupiłam rok temu siostrze pod choinke (była w ciąży wtedy ) książke ,,W oczekiwaniu na dziecko" link do niej http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-n...2565,ksiazka-p

a pózniej dokupiłam jej jeszcze 2 część do niej, była zachwycona nimi z tej drugiej nadal korzysta

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Dziewczyny może macie jakieś pomysły na wypieki świąteczne? bo ja narazie nie mam pojęcia co upiec
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 00:14   #2915
Malgos_12
Zakorzenienie

Kate - napisalam posta w pracy i nie chcialo mi wyslac ale zaproponowalam dokladnie te sama ksiazke co Wioli ja mam i polecam bo napisana fajnym jezykiem, a druga czesc dostane jako prezent swiateczny
ewentualnie poduszke rogal do karmienia i do spania tez sie nadaje z tego co wiem to motherhood ma takie lepiej wypchane
Stary 2013-12-16, 11:38   #2916
Strazaksam
Raczkowanie

GG do Strazaksam

Witam podkarpackie Pm-ki .Być może niektóre mnie kojarzą chociaż nie bywałem na forum od dłuższego czasu ( absorbująca budowa domu ) .gdybym mógł jakoś pomóc zapraszam do kontaktu .Banerek pod postem zdradza czym się specjalizuję
Strazaksam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:29   #2917
agniecha_17
Zadomowienie

kate poduszka do karmienia szczególnie na samym początku jest mega przydatna więc także polecam, ja dostałam od koleżanki tort z pampersów (to zawsze sie przydaje;p), od kuzynki chustę, noszenie dzidziusia w chuście odciąża kręgosłup a poza tym ma sie wolne ręce więc można coś zrobić, fajne są też leżaczki bujaczki
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:30   #2918
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Melduje, że żyjemy Byliśmy w środę na USG i wszystko w porządku z Maluszkiem 8 cm szczęścia No i prawdopodobnie będzie Synuś Do klubu wrzucę Wam zdjęcie jak chcecie
No to super Blue, zdjęcie słodkie, gratuluję
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Anteria - nawet jak ci powie płeć to masz 50% więc to to samo jakbyś sama zgadywała
niektórym się potwierdza, innym nie ... ale w sumie 50% to dużo hehhe
Ja już wcześniej mówiłam że u mnie w 12 tyg gin określił płeć i później cały czas tylko się to potwierdzało J
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
mała - cudowne! Kiecka jest prześliczna a buty to bym Ci chętnie podprowadziła
Świetny pomysł z tymi literami. No i tulipany - też cudownie! Będzie to wszystko wyglądało mega zaj...!
Potwierdzam, sukienka boska, inne pomysły też super
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które są w ciąży, albo są po (czyli większość ) może doradzicie mi z czego ucieszyłaby się taka przyszła mamusia? Zastanawiam się nad prezentem. Ubranek nie będę kupować bo ma ich multum (pracuje w branży).

edit: Przypomniała mi się koszulka Gosi - takiej na pewno u siebie nie kupi. Podobają mi się też taki z odciskami stópek albo z napisem "noszę w sobie bohatera".
Koszulka super.
Ja mam np ramkę na zdjecie i odcisk rączki/ nóżki, mam też album do uzupełania do trzech latek dziecka.
Może jakiś prezent hand made/personalziowany.

U nas Wyszły dwa zęby i dziecko się uspokoiło. Nie wiem jak przebrniemy przez to ząbkowanie.

I ogromne klask i:dla Wioli. Nie dość że przysłała mi naklejkę do lidla to jeszcze piękne życzenia na Święta
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:44   #2919
mala_czarna_21
Zakorzenienie

ależ jesteście kochane

i do tego jakie pomocne dla Kate, Wiolix z kartą i zyczeniami fajnie jak banda obcych bab czasem okazuje się lepsza od "realnych" znajomych

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 21:20   #2920
Wiolinkax
Zadomowienie

Gosia: moja siostra też była i jest zadowolona z tych książek, teraz korzysta z tej 2 części a pierwszą część mówi że już by mi chętnie pozyczyła hihi

Ifwcia: dziękuje ciesze się że mogłam jakoś pomóc, mam nadzieje że się przydała naklejka

Mała: my to przez to forum to już prawie nie takie obce hehe tak na serio to dużo w tym prawdy co mówisz, czasem ktoś zupełnie nam obcy okaże nam pomoc a na własnej rodzinie nie można polegać...często się o tym słyszy, a przykre to
Stary 2013-12-16, 22:52   #2921
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja już wcześniej mówiłam że u mnie w 12 tyg gin określił płeć i później cały czas tylko się to potwierdzało J

U nas Wyszły dwa zęby i dziecko się uspokoiło. Nie wiem jak przebrniemy przez to ząbkowanie.
kochana bo 50% to bardzo dużo, więc komuś musi się sprawdzić
a tak na serio to ja uważam, że w tym czasie po prostu nie ma co się za bardzo nastawiać, że taka płeć zostanie. Mojej kuzynce powiedzieli, że chłopiec a na połówkowym wyszła dziewczynka - urodziła się w listopadzie i takie zjawisko obserwowałam na wątku mamuśkowym, wielu się potwierdziło, ale wielu też się zmieniło...

Dobrze, że już pierwsze zęby są, mam nadzieję, że teraz będziecie przechodzić to lepiej ...
Stary 2013-12-17, 11:57   #2922
talkative2
Zakorzenienie

No to tak... Musze trochę skrócić bo nie mam czasu, ale postaram się wszystko napisać

Czarna - suknie mnie zabiła. Jest cudna. Baaaardzo mi się podoba i prześlicznie leży....

Dzidziusie dzidziusie... Hehehe no Paula ja niedużo młodsza i też jeszcze chwilę mi trzeba , więc się nie rzucaj Chociać tutaj coraz bardziej zaczybamy czuć grunt pod nogami, więc kto wie... Może niedługo już i nad tym zaczniemy mysleć... (tfu tfu!)

Z moim okiem lepiej! wymęczyłam się przez 3 dni strasznie! Poszłam w niedzielę do kontroli i nie było poprawy.... Powiedzieli, żebym przyszła jeszcze raz we wtorek bo ma być wtedy okulista. Niespodziewanie w poniedziałek (Czyli wczoraj) nastąpiła ogroooomna poprawa i dzisiaj jak poszłam to okulistak stwierdziła, że jeszcze ze dwa dni i powinno być całkiem ok Poza tym to nie mam na nic czasu. Wczoraj siedzieliśy ponad 11 godzin w pracy i dzisiaj już dzownili czy możemy przyjść wcześniej bo jest taki zapierdziel... I dowiedzieliśmy się, ze od stycznia, jak minie ta fala pracy, mamy mieć kolejne szkolenia ) No i tak to tyle...
A i jutro jedziemy oglądać mieszkanie kolejne. Ma być niestety dostępne od 7 stycznia, a my się mamy wyprowadzić do 30go, ale jak coś to ten tydzień przekimamy u znajomych, albo może tutaj tydzień dłużej zostaniemy. Mieszkanie wydaje się bardzo fajne, więc chyba warto Było inne świetne - w miejsowośći, w której pracujemy, ale ktoś nam je zwinął sprzed nosa dzień wcześniej ...

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:00   #2923
Malgos_12
Zakorzenienie

Talk - tak to jest w okresie przedświątecznym, że jest strasznie dużo roboty...cieszę się, że z okiem już lepiej, a jak sprawuje się autko?
Stary 2013-12-17, 12:45   #2924
siempre
Wtajemniczenie

Talk Dobrze, że już z okiem lepiej. Widzę, że nowy rok zmiany na lepsze przyniesie

Ale nam się wątek dzidziusiowy zrobił

Dziewczyny jak tam przygotowania przed świętami ?? My w wigilię jedziemy do moich rodziców, chociaż teściowa wymyśliła sobie żeby moi rodzice przyjechali do niej. Ogólnie małe zamieszanie bo ja w pierwszy i drugi dzień świąt idę do pracy a rodzice chcieliby mnie odwiedzić a nie ma kiedy, bo po świętach znajomi już na sylwestra przyjeżdżają. Ciężko się dogadać i dogodzić wszystkim ;/

W niedzielę zaczęłam sezon na desce Fajnie bo teraz mieszkam w górach i mam kilometr do stoku więc pewnie w każdej wolnej chwili będę śmigać.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:42   #2925
Malgos_12
Zakorzenienie

Siempre - my tradycyjnie ze znajomymi spędzamy święta, oni to jak nasza rodzina tutaj

przygotowań jako takich w sumie nie mam wiele, troszkę posprzątam - coś przygotuję na wigilię, choinkę już mam, więc prawie jestem gotowa hahah

mam troszkę prania bo chciałabym już poprać wszystkie dziecięce ciuszki...

zazdroszczę bliskości stoku, chętnie pośmigałabym na nartach
Stary 2013-12-17, 13:51   #2926
bluesky89
Zakorzenienie

Ja już mam posprzątane, w tym tygodniu będziemy piec ciasteczka, a dopiero w poniedziałek zacznie się gotowanie po trochę. No i w sobotę ubieramy choinkę
Stary 2013-12-17, 15:46   #2927
Malgos_12
Zakorzenienie

Żeby nie wypaść z dzidziusiowego tematu to pokaże wam co przyszło w paczce od moich rodziców

https://picasaweb.google.com/1098247...48313446576242 od tego zdjęcia do końca
Stary 2013-12-17, 17:37   #2928
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Żeby nie wypaść z dzidziusiowego tematu to pokaże wam co przyszło w paczce od moich rodziców

https://picasaweb.google.com/1098247...48313446576242 od tego zdjęcia do końca
Śliczne rzeczy Malgos
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:00   #2929
Wiolinkax
Zadomowienie

a ja właśnie tyle co skończyłam uszka lepić już mi plecy wysiadają... a wypieki też pewnie zaczniemy z mamą w tym tygodniu, za choinke też się wezmę w sobote, w poniedziałek i wtorek to już gotowanie na maksa

zakończyłam dziś zakupy prezentowe ufff cóż za ulga
Stary 2013-12-17, 20:02   #2930
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Gosiu to paczka musiała być olbrzymia! rzeczy słodkie i takie kochane!

talk cieszę się, że z okiem lepiej. Super że się Wam układa wsyztko! Bardzo się cieszę

sempire u mnie ostatnie panieńskie święta spędzam wigilię z rodzicami, rodzeństwem i dziadkami w święta jeździmy z zaproszeniami najprawdopodobniej

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:32   #2931
paula54
Zakorzenienie

Małgoś - śliczności! Uwielbiam oglądać takie rzeczy dla maluszków
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:53   #2932
Malgos_12
Zakorzenienie

Malaczarna - mimo tego, że wszystko było złożone i wózek wtedy jest na serio mały to rzeczywiście paczka była ogromna, ja nie wiem jak to tż przytaszczył z autka do domu, a spokojnie weszła bym do teo pudła

ja muszę posprzątać troszkę, ale nie będę się jakoś szczególnie nadwyrężać, gotowania też nie mam za dużo, bo jedziemy do znajomych i każdy ma przydział mimo wszystko nie mogę doczekać się świąt - bardzo lubię ten czas
Stary 2013-12-17, 21:54   #2933
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
[/COLOR]Kate : ja kupiłam rok temu siostrze pod choinke (była w ciąży wtedy ) książke ,,W oczekiwaniu na dziecko" link do niej http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-n...2565,ksiazka-p

a pózniej dokupiłam jej jeszcze 2 część do niej, była zachwycona nimi z tej drugiej nadal korzysta
myślę, że książka nie byłaby zbytnio trafionym prezentem dla mojej siostry Poza tym ma już 2 odchowanych dzieciaków, ale dzięki za pomysł

Cytat:
ewentualnie poduszke rogal do karmienia i do spania tez sie nadaje z tego co wiem to motherhood ma takie lepiej wypchane
Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
kate poduszka do karmienia szczególnie na samym początku jest mega przydatna więc także polecam, ja dostałam od koleżanki tort z pampersów (to zawsze sie przydaje;p), od kuzynki chustę, noszenie dzidziusia w chuście odciąża kręgosłup a poza tym ma sie wolne ręce więc można coś zrobić, fajne są też leżaczki bujaczki
nie słyszałam o takiej poduszce! chyba kupię jej jak już urodzi Dzięki

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Koszulka super.
Ja mam np ramkę na zdjecie i odcisk rączki/ nóżki, mam też album do uzupełania do trzech latek dziecka.
Może jakiś prezent hand made/personalziowany.
Fajne pamiątki Nad tym też pomyślę. Oczywiście już jest za późno by coś zamówić, ale znajdę multum innych okazji

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość

W niedzielę zaczęłam sezon na desce Fajnie bo teraz mieszkam w górach i mam kilometr do stoku więc pewnie w każdej wolnej chwili będę śmigać.
zazdroszczę! Jak to jest mieszkać w górach? Pisałam Wam kiedyś, że dla mnie Rz. to już w sumie góry

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
a ja właśnie tyle co skończyłam uszka lepić już mi plecy wysiadają... a wypieki też pewnie zaczniemy z mamą w tym tygodniu, za choinke też się wezmę w sobote, w poniedziałek i wtorek to już gotowanie na maksa

zakończyłam dziś zakupy prezentowe ufff cóż za ulga
Nigdy nie opanowałam sztuki lepienia uszek... po świętach spróbuję. Teraz nie ma sensu bo jadę na gotowe
Stary 2013-12-18, 20:03   #2934
Malgos_12
Zakorzenienie

Kate Noir - aaa to twoja siostra już doświadczona mamusia, to rzeczywiście książka nie dla niej, ale poduszka jak najbardziej się przydaje i do spania i do karmienia potem i świetnie odciąża ręce
- są mniejsze lub większe
http://motherhood.pl/sklep
Stary 2013-12-18, 21:42   #2935
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Kate Noir - aaa to twoja siostra już doświadczona mamusia, to rzeczywiście książka nie dla niej, ale poduszka jak najbardziej się przydaje i do spania i do karmienia potem i świetnie odciąża ręce
- są mniejsze lub większe
http://motherhood.pl/sklep
ale fajna strona Na pewno mi się przyda.

Co słychać? Nawet nie wiecie jak już nie mogę się doczekać wolnego
Stary 2013-12-18, 22:00   #2936
Malgos_12
Zakorzenienie

Kate Noir - mi zostało jeszcze 9 dni pracujących niestety na święta mam tylko 2 dni wolnego: w wigilię i pierwszy dzień
Stary 2013-12-18, 22:38   #2937
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Kate Noir - mi zostało jeszcze 9 dni pracujących niestety na święta mam tylko 2 dni wolnego: w wigilię i pierwszy dzień
9 dni? w tym roku czy idziesz na chorobowe?

Ja w wigilię pracuję, po pracy wsiadam w pociąg, gnam do rodziców i mam wolne do 2 stycznia
Stary 2013-12-18, 22:42   #2938
Malgos_12
Zakorzenienie

Kate - 3 stycznia ide na macierzynski niestety swieta i nowy rok w pracy, ale jakos dam rade
Stary 2013-12-19, 06:46   #2939
Ifwka
Zakorzenienie

Ja dzisiaj 4h w pracy a i to mamy imprezę pożegnalna bo jedna Pani na emeryture odchodzi a potem wolne do 6 stycznia
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:16   #2940
talkative2
Zakorzenienie

Hej Hej Widzę, że u Was już całkiem przedświątecznie - pieczenia, sprzątania itd... Ja niestety nie mam na nic takiego czasu, ani warunków póki co , jak mieszkam z tymi dziwakami :P

Małgosiu - autko póki co bardzo ok. Chociaz TZ się jeszcze przyzywczaja, bo autko ma bardzo dużą moc (dużo koni mechanicznych), więc wystarczy czasami ciut mocniej gazu dać i daje głos hehee ale jesteśmy bardzo zadowoleni
Nie mogę uwierzyć, że już pierzesz rzeczy dla Maluszka! ALe cudnie

My wczorja byliśmy oglądać mieszkanie. Bardzo ładne. 3 pokoje tzn dwie sypialnie i living room wpłaciliśmy agencji kaskę i mają nas sprawdzać. PRawdopodobnie w tym tygodniu będzie odpowiedź Mieszkanie w nowym, śłicznym bloku, ze wspólnym terenem dla mieszkańców na dachu, z numerowanymi miejscami parkingowymi (zadaszonymi). Naprawdę bardzo fajne , więc mam nadzieję, że się uda. Niestety dostępne od 9-10 stycznia, ale albo tutaj jeszcze przemiszkamy, jeśli tamci nikogo nie znajdą do tego czasu, albo przekimamy tydzień u znajomych ten czas , bo my mamy w teorii 30go się wyprowadzać

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości