Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 21:05   #2851
nunny
Wtajemniczenie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Małgoś - tutaj jest cudownie... w obecnej sytuacji nie chcę wracać do Wawy :/
To zostań !
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:21   #2852
Wiolinkax
Zadomowienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Gosia: to mikołaj udany, fajne prezenty ja dostałam strój mikołajki tzn czapka spódniczka i góra wszystko satynowe hehe i do tego kubek dla leniwych tzn taki z przyciskiem, który po naciśnięciu sam miesza w środku (nie trzeba łyżeczki) i perfume

pokaże wam moje choinki
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:29   #2853
Wiolinkax
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P10808066.jpg (64,4 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-12-08, 22:23   #2854
Malgos_12
Zakorzenienie

Wioli - te choinki są suuuper!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:46   #2855
Ifwka
Zakorzenienie

Talk to widzę że prezenty jednak wypaśne sobie zrobiliście J
No i gratulacje za zdane testy i zakup autka, własne 4 - ry kółka to super sprawa. Mam nadzieję że z mieszkaniem też się Wam tak poszczęści.

Paula wrzuć fotke w nowych okularach

Wiolinka prezent od mikołaja super; choinki rewelacyjne, a ja z moim rękodziełem w czarnej

Więcej nie pamiętam, u mnie fatalnie. Ząbkowanie przechodzimy bardzo źle, szkoda mi tej mojej niuńki no ale nijak już nie mogę jej pomóc
Cały wieczór w sobotę robiłyśmy z mamą pierniczki na choinkę i piernika takiego zwykłego do jedzenia. Bosze o 23 poszłam dopiero spać
Warunki drogowe u mnie tragiczne. Pod domem ślisko cały weekend było ( oczywiście gość odpowiedzialny za odśńieżanie nie raczył posypać piaskiem) dzisiaj rano już pół drogi zasypane śniegiem, więc powtórka z tamtego roku. Tż ma iść w tej sprawie do burmistrza. Znowu trasa Łańcut-Rzeszów) niby odśnieżona ale korki że matko boska; spóźniłam się pół godziny do pracy a jechałam 1,5 h, co normalnie rano 40 min

Tż wrócił wczoraj z integracji i stwierdził że sam już nie pojedzie bo się biedak nie miał z kim bawić na wieczorku tanecznym
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 12:42   #2856
paula54
Zakorzenienie

Wrzucę Wam na pewno zdjęcie, ale dopiero jak odbiorę, czyli w okolicy świąt

Ifwka - czytałam o problemach Oliwki z ząbkami. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło, bo pewnie już wszyscy w domu razem z nią cierpią i mają dość

Wioli - piękne choinki! U mnie w pracy koleżanka mnie zaskoczyła, bo wyciągnęła moją zeszłoroczną bo "szkoda było wyrzucać, bo taka ładna i będzie akurat na teraz". Też jestem w ciemnej de, miałam robić karczochy, choinki, kartki... chyba nic nie zrobię, tym bardziej, że jeszcze teściowej obiecałam zasłony obrąbić. I do tego kupiłam za 2 zł kawałek fajnego materiału i planuję go na sukienkę przerobić (tylko jeszcze nie mam dokładnego planu działania). A na deser - do piątku mam czas na złożenie projektu o finansowanie. Więc piszę. Jak widać... Obym zdążyła!
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 12:50   #2857
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Warunki drogowe u mnie tragiczne. Pod domem ślisko cały weekend było ( oczywiście gość odpowiedzialny za odśńieżanie nie raczył posypać piaskiem) dzisiaj rano już pół drogi zasypane śniegiem, więc powtórka z tamtego roku. Tż ma iść w tej sprawie do burmistrza. Znowu trasa Łańcut-Rzeszów) niby odśnieżona ale korki że matko boska; spóźniłam się pół godziny do pracy a jechałam 1,5 h, co normalnie rano 40 min
Ifwka powiedz mi jak ty znosisz te dojazdy ? Z tego co pamietam masz okolo 40 km. do pracy .
Stary 2013-12-09, 14:37   #2858
agniecha_17
Zadomowienie

widze że w tym roku u każdej z was mikołaj był bogaty

my z tż sprawiliśmy sobie wspólny prezent sesja mikołajkowa Sebastianka dodatkowo kupiłam tż bon na zakupy do jednej z sieciówek niestety nie miałam czasu latać po sklepach ani siedzieć na allegro i poszukiwać prezentu wiec poszłam na łatwizne a od tż dostałam tableta.

staram sie was podczytywać na bieżąco nawet pare razy próbowałam odpisać z komórki ale wiadomości mi nie wysłało i później już mi sie drugi raz tego samego nie chciało pisać

Sebuś już ma 2 miesiące, czas strasznie szybko leci, cały czas mam zajęcia przy małym albo jakieś porządki, gotowanie, pieczenie bo co chwile znajomi wpadają synka naszego zobaczyć, jak już mam wolną chwile to czytam książki lub przeglądam strony z wystrojem wnętrz bo do końca zimy pasuje już mieć wizję jak ma wyglądać kuchnia łazienka i pokoje bo poxniej zacznie sie szukanie i porównywanie cen w sklepach

małgoś jeszcze miesiąć i synek będzie już z wami na świecie! jeśli dużo nie przytyłaś to 2 tyg po poroodzie i bedziesz miała tą samą wagę co przed

blue fajnie że tak szybko po powrocie twój tż znalazł pracę, a ty jak sie czujesz w Polsce?

iwfka a ile ząbków ma już Oliwka? a dajecie coś znieczulającego dla małej? ostatnio od znajomych dowiedziałam sie że dają dziecku jakies specjalne lekarstwa i mała im przez chwile nie płacze
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:07   #2859
Wiolinkax
Zadomowienie

Małgoś: dziękuje
Ifwka: również dziękuje, no właśnie miałam pytać czy w tym roku też coś działasz w tym kierunku, bo pamietam chyba rok temu robiłaś karczochy no ale wiadomo brak czasu, obowiązki, praca i jeszcze Oliwka, a jeszcze jak jej ząbki idą to jest co robić masz jakiś przepis na te pierniczki? wow jaka zima u Ciebie
Paula: dziękuje Kochana! ooo widzisz zeszłoroczna ale napewno dalej śliczna no pamiętam rok temu to tu była wręcz,,gorączka,, na papierową wiklinę większość dziewczyn coś tworzyła...ale bez obaw jeszcze dwa tygodnie to napewno coś zrobisz jeszcze, kto jak kto ale Ty to napewno

hehe a my dziś z tż-tem kupiliśmy sobie (w ramach jeszcze mikołajek) zestaw garnków indukcyjnych w lidlu i dostaliśmy do tego książkę Pascal & Okrasa

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Aga: fajny pomysł na sesje z małym, pochwal się nam fotami
Stary 2013-12-09, 22:21   #2860
Malgos_12
Zakorzenienie

Aga - jak jakoś wiele nie przytyję przez te 1,5 miesiąca to może skończę z wagą niższą niż przed ciążą choć zadowoli mnie i waga równa tej sprzed ciąży - przynajmniej na początek
Nie dziwię się, że masz dużo zajęć, jednak dzidziuś jest pochłaniający
czekamy zatem na zdjęcia

Iwfka - współczuję dojazdów, wiem co to znaczy... ja jeszcze jeździłam pociągami ...
biedactwa ... smarujesz jej czymś dziąsła?

Do mnie dziś przyszedł jeszcze jeden Mikołaj Koleżanka z USA przysłała mi kilka rzeczy dla syneczka i wspaniały body lotion z Bath and Body works (uwielbiam tą firmę!!)

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-12-09 o 22:22
Stary 2013-12-10, 06:58   #2861
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
Sebuś już ma 2 miesiące, czas strasznie szybko leci, cały czas mam zajęcia przy małym albo jakieś porządki, gotowanie, pieczenie bo co chwile znajomi wpadają synka naszego zobaczyć, jak już mam wolną chwile to czytam książki lub przeglądam strony z wystrojem wnętrz bo do końca zimy pasuje już mieć wizję jak ma wyglądać kuchnia łazienka i pokoje bo poxniej zacznie sie szukanie i porównywanie cen w sklepach

iwfka a ile ząbków ma już Oliwka? a dajecie coś znieczulającego dla małej? ostatnio od znajomych dowiedziałam sie że dają dziecku jakies specjalne lekarstwa i mała im przez chwile nie płacze
To już duży chłopak z Sebastianka
Oliwka ma dopiero jednego ząbka, ale myśle że do Świąt wyjda wszystkie jedynki ale strasznie to przechodzi. Daję jej nurofen bo ma tez gorączkę, no i dziąsła calgelem smaruję, ale to tylko na chwilkę pomaga.
Pochwal się koniecznie zdjęciami
Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Ifwka: również dziękuje, no właśnie miałam pytać czy w tym roku też coś działasz w tym kierunku, bo pamietam chyba rok temu robiłaś karczochy no ale wiadomo brak czasu, obowiązki, praca i jeszcze Oliwka, a jeszcze jak jej ząbki idą to jest co robić masz jakiś przepis na te pierniczki? wow jaka zima u Ciebie

hehe a my dziś z tż-tem kupiliśmy sobie (w ramach jeszcze mikołajek) zestaw garnków indukcyjnych w lidlu i dostaliśmy do tego książkę Pascal & Okrasa
Piernika robiłyśmy z mamą z gazety a pierniczki z takiego fajnego przepisu, jak nie zapomnę to przeslę Ci go; jakby co to sie przypomnij mi
Mi brakuje 2 naklejek żeby książkę zgarnąć ale chyba już nie dam rady bo na razie wszystko co chciałam w lidu to już kupiłam.
Mam w planach choinki z piórek, buty Mikołaja i kilka bombek; wszystko na prezenty. Wczoraj prawie buty skończyłam, zabrakło mi tylko kilku rzeczy do ozdoby.
Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Ifwka powiedz mi jak ty znosisz te dojazdy ? Z tego co pamietam masz okolo 40 km. do pracy .
Doajazdy masakra, wczoraj 1,5 h, dzisiaj wyjechałam wcześniej i przyjechałam w 40 min, śniegu nie było na drodze i całkeim inaczej się jechało od razu. Jeszcze musze załatwić dbanie o droge u mnie pod domem, bo dzwoniłam wczorwaj do gminy i prosiłam o odśnieżenie i posypanie piaskiem i nic, olał mnie gość, dlatego dzisiaj ide tam osobiście bo juz mnie wkurzaja strasznie
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Aga - jak jakoś wiele nie przytyję przez te 1,5 miesiąca to może skończę z wagą niższą niż przed ciążą choć zadowoli mnie i waga równa tej sprzed ciąży - przynajmniej na początek
Nie dziwię się, że masz dużo zajęć, jednak dzidziuś jest pochłaniający
czekamy zatem na zdjęcia

Iwfka - współczuję dojazdów, wiem co to znaczy... ja jeszcze jeździłam pociągami ...
biedactwa ... smarujesz jej czymś dziąsła?

Do mnie dziś przyszedł jeszcze jeden Mikołaj Koleżanka z USA przysłała mi kilka rzeczy dla syneczka i wspaniały body lotion z Bath and Body works (uwielbiam tą firmę!!)
Małgoś już tak blisko , może nawet w tym roku jeszcze urodzisz
Fajne prezenty
Dziąsła smaruję ale to jakoś średniopomaga, bratowa ma jakiś żel z Anglii i chyb amusze poprosić żeby mi też taki załatwiła bo chyba skuteczniejszy.
Ogólnie Oliwka to na prawde aniołek tylko teraz te zęby dają nam strasznie w kość.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-12-10, 09:37   #2862
Malgos_12
Zakorzenienie

Iwfka -mam nadzieje ze synek poczeka do nowego roku z urodzinami
wiem ze tutaj bardzo chwala sobie bonjella czy jakos tak, gdybys potrzebowala to daj znac to ci wysle
Stary 2013-12-10, 10:26   #2863
Ifwka
Zakorzenienie

Dzięi Małgoś, jakby co to się będe odzywać
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-12-10, 10:49   #2864
paula54
Zakorzenienie

mam pytanie do dziewczyn siedzących w UK- siostra jedzie na sylwka do Irlandii (tej od Belfastu) - chcę jej dać trochę kasy, żeby mi przywiozła jakieś fajne słodycze i przekąski, których u nas nie kupi (tak, wiem, łasuch jestem ). Ile mniej więcej jej dać, żeby mogła te 3-4 rzeczy kupić (takie, które tam są normalnie dostępne) i co sobie zażyczyć? W ogóle nie mam pojęcia jakie tam są ceny i co dobrego można chcieć

Btw. jestem robocopem - poszłam spać o 6, wstałam o 10 totalnie wyspana. Poza skurczem łydki nic mi nie jest, czuję się jak po normalnie przespanej nocy
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 14:37   #2865
Malgos_12
Zakorzenienie

jakies zwykle czekolady beda kosztowac okolo 1funta albo i mniej ale jak chcesz jakies czekoladki z bailys-em albo cos takiego to mysle ze z 5 funtow trzeba liczyc choc to zalezy jakie i gdzie kupujesz
Stary 2013-12-10, 15:52   #2866
Wiolinkax
Zadomowienie

Ifwka: dziękuje za przepis napewno skorzystam! może nawet na te święta upieke je ja mam jedną naklejke na zbyciu na tą książkę bo mi została, więc jakbyś chciała to wal śmiało to mogę Ci wysłać
Stary 2013-12-10, 22:53   #2867
Kate Noir
Zakorzenienie

ahhh chciałabym się zostać, ale musiałam wrócić...

Prawdę mówiąc życie tutaj mnie męczy. Praca-dom-praca... nie mam czasu na nic, a mam ochotę po prostu odpocząć. Strasznie potrzebuję wolnego.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:17   #2868
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Melduje, że żyjemy Byliśmy w środę na USG i wszystko w porządku z Maluszkiem 8 cm szczęścia No i prawdopodobnie będzie Synuś Do klubu wrzucę Wam zdjęcie jak chcecie
Stary 2013-12-13, 12:05   #2869
nunny
Wtajemniczenie

Dawaj !
Stary 2013-12-13, 12:22   #2870
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - to świetnie! myślicie powoli nad imionami czy już macie jakieś typy?
Stary 2013-12-13, 12:27   #2871
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Melduje, że żyjemy Byliśmy w środę na USG i wszystko w porządku z Maluszkiem 8 cm szczęścia No i prawdopodobnie będzie Synuś Do klubu wrzucę Wam zdjęcie jak chcecie

Super że wszystko w porządku oj to wasze maleństwo już duże nasze ma dopiero 4,5 no ale nasze jest młodsze. No i gratuluje prawdopodobnie synka Sama też bym chciała zobaczyć zdjęcie

Ja ciągle tak jakby w jednym miejscu, ciągle zmęczona nie mam siły na nic mam nadzieję że nie długo to minie bo idą święta a i ślub nasz coraz bliżej

Dziewczyny znacie jakiś fajny i sprawdzony przepis na sernik?
Stary 2013-12-13, 13:02   #2872
bluesky89
Zakorzenienie

Gosia, jeśli będzie chłopczyk to Kacper, a jeśli okaże się jakimś sposobem, że jednak dziewczynka, to Lena
Stary 2013-12-13, 13:13   #2873
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Gosia, jeśli będzie chłopczyk to Kacper, a jeśli okaże się jakimś sposobem, że jednak dziewczynka, to Lena

Lenka bardzo ładne imię, mi się podoba ale jak zaproponowałam mojemu Tż-towi to nie przeszło. A Kacperek też ładne
Stary 2013-12-13, 13:20   #2874
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Super że wszystko w porządku oj to wasze maleństwo już duże nasze ma dopiero 4,5 no ale nasze jest młodsze. No i gratuluje prawdopodobnie synka Sama też bym chciała zobaczyć zdjęcie

Ja ciągle tak jakby w jednym miejscu, ciągle zmęczona nie mam siły na nic mam nadzieję że nie długo to minie bo idą święta a i ślub nasz coraz bliżej

Dziewczyny znacie jakiś fajny i sprawdzony przepis na sernik?
mam ale nie mam pojęcia gdzie go zapodziałam - wychodził pyszny i puszysty ....
byłaś też na usg?

Cytat:
kochana akurat w tym czasie płeć nie jest pewna, więc masz 50% o widzę, że same Kacperki się rodzą, ale nie dziwię się bo to ładne imię hahah Lena też mi się podoba
Stary 2013-12-13, 13:32   #2875
bluesky89
Zakorzenienie

Z tego co ginka mi mówiła, to daje jakieś 70 %, że to chłopiec Ale się nie nastawiam na razie
Stary 2013-12-13, 13:36   #2876
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
mam ale nie mam pojęcia gdzie go zapodziałam - wychodził pyszny i puszysty ....
byłaś też na usg?

Tak, ja w sumie mam na każdej wizycie usg, ale cieszy mnie to bo wiem co i jak z maleństwem. Za tydz za to mam genetyczne badania i już się martwię, ale jestem dobrej myśli ale wiadomo to jest zawsze stres Mam nadzieję też że zobaczymy w końcu kogo tam noszę
Stary 2013-12-13, 13:37   #2877
bluesky89
Zakorzenienie

Anteria, a w którym Ty tygodniu jesteś? Na genetycznych jeszcze raczej Ci nie powie jaka płeć, bo to za szybko...
Stary 2013-12-13, 13:41   #2878
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Anteria, a w którym Ty tygodniu jesteś? Na genetycznych jeszcze raczej Ci nie powie jaka płeć, bo to za szybko...

Teraz, w sumie już się gubię w liczeniu tych tygodni ale normalnie mam 12 tydz i 6 dzień, więc teoretycznie chyba już 13 co do płci to różnie mówią, a to będzie usg 3d więc może być coś tam widać...
Stary 2013-12-13, 13:43   #2879
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co ginka mi mówiła, to daje jakieś 70 %, że to chłopiec Ale się nie nastawiam na razie
kochana ja nie myślałam, że ty już w 15 tc to rzeczywiście inna sprawa z tą płcią - kurcze ale czas leci!

a jak tam tż? zadowolony z pracy?

Anteria - nawet jak ci powie płeć to masz 50% więc to to samo jakbyś sama zgadywała
niektórym się potwierdza, innym nie ... ale w sumie 50% to dużo hehhe
Stary 2013-12-13, 13:46   #2880
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
kochana ja nie myślałam, że ty już w 15 tc to rzeczywiście inna sprawa z tą płcią - kurcze ale czas leci!

a jak tam tż? zadowolony z pracy?

Anteria - nawet jak ci powie płeć to masz 50% więc to to samo jakbyś sama zgadywała
niektórym się potwierdza, innym nie ... ale w sumie 50% to dużo hehhe

Heh no wiadomo, nie nastawiam się, ale jakby lekarz powiedział że będzie dziewczynka może trochę przystopowało by to mojego Tż-ta który od początku jest pewny że to chłopiec i tak się zwraca do mojego brzucha, nie pozłościłabym się gdyby miał rację, ale jeżeli nie to ja się i tak będę cieszyć, nie chciałabym żeby on nie był zawiedziony...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości