Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 15:19   #2911
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dziewczyny, u nas niefajno... po szczepieniu w czwartek mały wczoraj placzliwy marudny, tylko a rekach, w poludnie podwyzszona temperatura to dalam paracetamol. pod wieczór kaszelek a w nocy juz masakra: katar, slina, kaszel taki mokry szarpiący, od rana to samo i teraz tez ma wyzsza temperature.. , jak maż wróci z wymiany opon to zbieram małego na IP bo nie moge patrzec jak sie dziecina meczy
trzymajcie za nas kciuki
O kurde
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Aha a wasze dzieci śpią na boku?? Bo moja tylko pierwszy miesiąc tak spała, teraz śpi na plecach na płasko...
Ja kładę na pleckach ale sam na ok się po jakimś czasie przekręca , widocznie mu tak wygodniej
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 15:28   #2912
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Daj spokoj nie widać po Tobie ze tyle wazysz a ile masz wzrostu?
u mnie to lipa, moglam powiedziec podczas cc zeby mi od razu zrobili odsysanie tłuszczu
Deli ja też chciałam prosić ale dostalam takie końskie znieczulenie,że mi też znieczuliło aparat gębowy i nic nie moglam powiedzieć

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Marsi chcę zgubić troszkę brzuszka i ud, co polecasz??
na zgubienie tłuszczyku to każda forma ruchu jest dobra, w zależności od tego ile czasu chcesz poświęcić na trening- możesz robić areoby pływanie, bieganie, rowerek) , dziewczyy tutaj ćwiczą z Ewą Chodakowśką- świetny trening
ja zawsze będę dla zaganianych polecać trening siłowy- jak nie masz hantli, pakuj w plecak książki lub maleństwo na ręce i rób przysiady wykroki itp.
ćwiczenia siłowe wykonujemy w seriach np 3 serie po 10-12 powtorzeń, po każdej serii ok jedna minuta odpoczynku
trening siłowy najlepiej robić 3 razy w tygodniu bo mięśnie muszą mieć czas aby się zregenerować, fajnie te dni wolne od ćwiczeń siłowych wykorzystań na ćwiczenia areobowe albo chociaż bardzo szybki marsz ( ja ostatnio tak z wózkiem łażę)
do tego trzeba pamiętać o diecie, przy spalaiu tłuszczyku ważne jest aby jeść dużo białka, powinien być w każdym posilku
najlepszym źródłem białka jest biale mięso,ryby jajka, potem nabiał, tylko,że w jogurcie,mleku czy kefirze jest tego ty,le,co kot napłakał bardziej polecam twarogi,serki wiejskie-tam bialka jest więcej

i pamiętaj,że tłuszczyku nie da się zgubić miesjcowo- a szkoda , bo w pierwszej kolejności zawsze nam schodzi,gdzie niekoniecznie sobie teżgo życzymy np z cycków
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 15:32   #2913
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie znów mnie kilka dni nie było ale staram się być na bieżąco. Teraz Wojtuś śpi więc mam chwilkę
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie rację. Uwielbiam Was i nie chcę stąd odchodzić. Wczoraj miałam po prostu strasznego doła, wszystko mnie wkurzało i czułam się masakrycznie przez cały dzień... A dzisiaj jest już dobrze.
Wypłakałam się TŻowi w rękaw (bardzo mnie wspiera, powiedział, że poszuka mi psychologa dobrego, jak będę potrzebować - na razie nie chcę, spróbuję sama się z tym uporać...). Potem rozmawiałam z siostrą i przyznała mi się, że ona dopiero teraz, nie tak dawno temu - bo w ciągu ostatnich 6 miesięcy - doszła psychicznie całkowicie do ładu, a jej córka ma już przecież 2,5 roku... To mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że chyba nie jestem jedyną kobietą, która cierpi psychicznie po porodzie naturalnym... Wiem na pewno, że drugi raz tak nie będę rodzić, ale z tym, co już było, muszę się po prostu pogodzić.

Ciało moje nie ucierpiało, bo naprawdę nie widać, nie czuć nic, nic a nic się nie zmieniło, tylko psychika nieco kuleje... Muszę się ogarnąć, znaleźć w sobie siłę na to, jakoś to będzie...

No i tak na marginesie już - byłam pewna, że mnie akurat depresja poporodowa nie dotknie, a jednak, pomyliłam się.

Dziękuję Wam za ciepłe słówka, smsy i wiadomości prywatne.

Zresztą, jak tak patrzę na moją córkę, to jest tak piękna i tak cudowna, że wszystko mi wynagradza... Ostatnio ma foszki i chce siedzieć tylko u mnie albo u tatusia na rękach. Babcia i dziadek są beee.

Z pozytywów, jestem właśnie na uczelni i zaliczyłam algebrę liniową na 4 i taką ocenę mam z egzaminu końcowego z tego przedmiotu. Trochę mi to poprawiło humor.
Fajnie że dalej będziesz z nami gratulacje za wyniki szkolne
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Black, super, ze juz lepszy humor dopisuje

Mitabe, dzieki za rady, bedziemy oklepywac.

Kubus w nocy bardziej kaszle niz w dzien, teraz ucina sobire komara i przez sen ladnie oddycha. Za to ja dalej zdycham, gnije w lozku, TZ ma wolne, dostalam sniadanie do lozka, a potem zabierze malego na spacer.
Tesciowa ma zamiar isc z nim, a ja juz sie o stopien przykrycia Kuby....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kuruj się i nie daj się chorobie. Buziaczki dla Kubusia i dużo zdrówka dla niego życzę
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I jeszcze coś. Pisałyścier dziewczyny że dzieciaczki jak śpią to główkę tak do tyłu odchylają. Mój też tak robi. W tym linku co ellmi wstawiła znalazłam taką odpowiedź matki która konsultowała to z różnymi lekarzami:
"Sypiają tak dzieci z całkiem normalnym napięciem mięśniowym. Mój starszy syn ma nieco niższe niż standardowe i tak właśnie sypiał. Młodszy zaś ma napięcie całkiem standardowe i tak właśnie śpi
Dzieci sypiają niespokojnie, wiercą się i każdy taki niekontrolowany ruch powodowałby przeturlanie się na plecki i najczęściej wybudzenie. Dzieci sprytnie zapobiegają temu, śpiąc właśnie z odgiętą główką. Dorosły też kombinuje jak może, żeby mu się wygodnie spało"
Mój też tak śpi i lekarka powiedziała że wszystko jest ok.
Cytat:
dziewczyny, u nas niefajno... po szczepieniu w czwartek mały wczoraj placzliwy marudny, tylko a rekach, w poludnie podwyzszona temperatura to dalam paracetamol. pod wieczór kaszelek a w nocy juz masakra: katar, slina, kaszel taki mokry szarpiący, od rana to samo i teraz tez ma wyzsza temperature.. , jak maż wróci z wymiany opon to zbieram małego na IP bo nie moge patrzec jak sie dziecina meczy
trzymajcie za nas kciuki
To jedź szybko niech to lekarz zbada bo z takiego małego kataru i kaszlu może rozwinąć się zapalenie płuc albo oskrzeli.
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
No to tak
1-przed kuracją rozstępową Marsi
2,3- po miesiacu i schudnięciu 2 kg
Widać kuracja pomogła ja poproszę o szczegóły z nią związane bo też swoich rozstępów muszę się pozbyć.
Cytat:
Moja Nada kończy 3 miesiące

W klubie, zdjęcie mojej hiphopówy,bo na pewno nie wszystkie widziały na fejsie
Gratulacje dla Nadii ślicznie wygląda twoja kruszynka
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 15:40   #2914
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Deli ja też chciałam prosić ale dostalam takie końskie znieczulenie,że mi też znieczuliło aparat gębowy i nic nie moglam powiedzieć

na zgubienie tłuszczyku to każda forma ruchu jest dobra, w zależności od tego ile czasu chcesz poświęcić na trening- możesz robić areoby pływanie, bieganie, rowerek) , dziewczyy tutaj ćwiczą z Ewą Chodakowśką- świetny trening
ja zawsze będę dla zaganianych polecać trening siłowy- jak nie masz hantli, pakuj w plecak książki lub maleństwo na ręce i rób przysiady wykroki itp.
ćwiczenia siłowe wykonujemy w seriach np 3 serie po 10-12 powtorzeń, po każdej serii ok jedna minuta odpoczynku
trening siłowy najlepiej robić 3 razy w tygodniu bo mięśnie muszą mieć czas aby się zregenerować, fajnie te dni wolne od ćwiczeń siłowych wykorzystań na ćwiczenia areobowe albo chociaż bardzo szybki marsz ( ja ostatnio tak z wózkiem łażę)
do tego trzeba pamiętać o diecie, przy spalaiu tłuszczyku ważne jest aby jeść dużo białka, powinien być w każdym posilku
najlepszym źródłem białka jest biale mięso,ryby jajka, potem nabiał, tylko,że w jogurcie,mleku czy kefirze jest tego ty,le,co kot napłakał bardziej polecam twarogi,serki wiejskie-tam bialka jest więcej

i pamiętaj,że tłuszczyku nie da się zgubić miesjcowo- a szkoda , bo w pierwszej kolejności zawsze nam schodzi,gdzie niekoniecznie sobie teżgo życzymy np z cycków
Kochana, gratuluje rocznicy, cholera, kupa lat ja prawie 6 lat z moim tzt no ale bez slubu
co do cwiczen, musze buty kupic przede wszystkim aaaaaaaa ale tak max do 200zl..
jeszcze 6-7 kg ale to cialo nie jest takie jędrne ech...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 15:59   #2915
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie dziewczyny.

Korzystając że mała śpi napiszę jeszcze o tej inhalacji.
W szpitalu nie każą zakładać tej maseczki całkiem na buzie bo może podrażniać i mogą pojawić się krostki.
Najlepiej kłaść koło buzi żeby tylko para docierała i wystarczy.
Ja inhaluję małą jak już śpi bo inaczej jest bunt
Nie dziwi mnie to bo para śmierdzi jak stary zmywak.

Silver i inne dziewczyny musicie bardzo uważać bo zapalenie oskrzeli i płuc króluje teraz na oddziałach dziecięcych.Nie chce straszyć ale w życiu bym nie pomyślała że taka mała infekcja przerodzi się w coś takiego.
I to w szpitalu przy wcześniejszych inhalacjach.
A co by było gdybym została w domu ten jeden dzień?
Ponoć u takich maluszków to szybka piłka. Nas z godziny na godzinę stan bardzo się pogorszył,ale szybka reakcja naszej pani doktor i dzięki temu nie było tragedii.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Trzymam Cię
Deli, bijkora, jakie ładne szczupłe brzuszki! Zaraz będę miała depresję
Marsi wielkie gratulacje!
Bishonka mnóstwo zdrówka dla Maleństwa!
Bijkora brawa dla Nadii

Dziewczyny moje kp chyba będzie się kończyć, ;( Odkąd Niunia w aparacie jest, to nie potrafi jeść piersi, złości się, widać,ze Jej przeszkadzają te szelki. Tak bardzo prosi,żeby je zdjąć, tak się żali.;( I nie chce jeśc. jak ściągnę troszkę mleczka, to z butelki je jak ta lala... Co robić? Tak mi jej szkoda.... Tak się strasznie męczy ;((( Mam okropnego dołka przez to

Dziewczyny korzystające z aplikacji BABY ESP - ściągnęłam z netu pełną wersję, jak któraś chce, to dajcie maila na priv.

A na koniec - odnośnie teściowych- mały dowcip:
Jaka jest najlepsza teściowa?? Teściowa na 102! 100 metrów od domu i dwa metry od ziemią
Moze zdejmuj na czas karmienia?

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 15:59   #2916
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli, ile wazysz?

Bijkora nie widac w ogole tych kg!!!

Marsi ehh zalamalas mnie nie chce jakiegos mega rozbudiwanego brzucha, chce plaski z lekkim zarysem miesni w sumie musze jeszcze tylko dol brzucha spalic i boczki

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 16:09   #2917
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wiecie co... To mi je co 3 godziny nie raz tylko uda mi się go przetrzymać do 4 i nie je porcji jaka jest zalecana tylko 120, 90 i dość. I weź tu tego smroda przestaw.. Nie mam pojęcia jak. MOże bym mu zagęszczała kleikiem choć jedną butelkę? Bo nawet po nocy jak mu zrobię 150 to mi z 60 zostawi..
A macie kłopoty z przybieraniem na wadze? Jeśli nie to bym olala.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie rację. Uwielbiam Was i nie chcę stąd odchodzić. Wczoraj miałam po prostu strasznego doła, wszystko mnie wkurzało i czułam się masakrycznie przez cały dzień... A dzisiaj jest już dobrze.
Wypłakałam się TŻowi w rękaw (bardzo mnie wspiera, powiedział, że poszuka mi psychologa dobrego, jak będę potrzebować - na razie nie chcę, spróbuję sama się z tym uporać...). Potem rozmawiałam z siostrą i przyznała mi się, że ona dopiero teraz, nie tak dawno temu - bo w ciągu ostatnich 6 miesięcy - doszła psychicznie całkowicie do ładu, a jej córka ma już przecież 2,5 roku... To mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że chyba nie jestem jedyną kobietą, która cierpi psychicznie po porodzie naturalnym... Wiem na pewno, że drugi raz tak nie będę rodzić, ale z tym, co już było, muszę się po prostu pogodzić.

Ciało moje nie ucierpiało, bo naprawdę nie widać, nie czuć nic, nic a nic się nie zmieniło, tylko psychika nieco kuleje... Muszę się ogarnąć, znaleźć w sobie siłę na to, jakoś to będzie...

No i tak na marginesie już - byłam pewna, że mnie akurat depresja poporodowa nie dotknie, a jednak, pomyliłam się.

Dziękuję Wam za ciepłe słówka, smsy i wiadomości prywatne.

Zresztą, jak tak patrzę na moją córkę, to jest tak piękna i tak cudowna, że wszystko mi wynagradza... Ostatnio ma foszki i chce siedzieć tylko u mnie albo u tatusia na rękach. Babcia i dziadek są beee.

Z pozytywów, jestem właśnie na uczelni i zaliczyłam algebrę liniową na 4 i taką ocenę mam z egzaminu końcowego z tego przedmiotu. Trochę mi to poprawiło humor.

gratulacje o

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nam lekarka też kazała oklepywać. Nie umiem patrzeć jak ona mi się męczy

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jak wasze dzieci zrobia kupsztala albo puszcza baka to smierdzi on??? Bo mojej czasem takim jajkiem zgnilym i nie wiem czy to normalne?

Cytat:
Witajcie babki

Baaardzo dawno sie nie odzywałam ale sprawa wygląda tak że obecnie jesteśmy w szpitalu.
Moja Kalinka dostała zapalenia płuc i kurujemy się już tydzień.Kiedy wyjdziemy to nie wiadomo bo teraz wyszło z wyników że przyplątał sie jeszcze rotawirus.

Przepraszam ale naprawdę nie miałam kiedy się odezwać.
Tysiące spraw i w dodatku ten szpital.
Siedzę tu a w dodatku zmarła mi babcia przedwczoraj
nie mogę być na pogrzebie bo nie zostawie małej z dusznościami samej w szpitalu.

Wiecie najgorsze jest to że zaczęło się baaardzo niewinnie.
Zwykły katarek i podkaszliwanie w nocy.
Odrazu w środę byłam u pediatry kazała obserwować małą a jak nie przejdzie zgłosić się w piątek.
Nie przeszło wiec dostałyśmy skierowanie do szpitala.
Nie bardzo chcieli nas przyjąć bo "taka mała infekcja ale jak się pani upiera to..."
I dobrze że się uparłam bo po 2 dniach mała dostała zapalenia płuc i trzeba było włączyć antybiotyk.
Jak ja się napłakałam. Te duszności,kaszel,płacz.Ma ła nie mogła się najeść bo się dusiła śluzem . Odśluzowanie(rurka w nosek aż do gardła i wyssanie śluzu),utrata masy itd.
Mała w stadium choroby wcale nie gugała tylko oczkami chlapała.
Nie spała całą noc z duszności i napadów kaszlu.
STRASZNE.
Ale jest już poprawa i nadzieja że wyjdziemy w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam was i mam małą nadzieję że chociaż trochę nas pamiętacie

Cytat:
Nie przejmuj się, ja też walczyłam o karmienie piersią ale się nie udało No ale odciągam i karmię naprzemiennie z mm (conajmniej 300 ml dziennie mojego-a warto podawać każdą ilość maminego mleka, nawet jakby to miało być 100ml dziennie).
Dużo zdrówka dla Darii, żeby się to nie przerodziło w coś gorszego

Czyli mówisz, że TŻtowi się "ulało" Ehhh faceci, zero wstydu
No te nasze dzieci z dnia na dzień będą coraz fajniejsze

No pewnie bo teściowa uszami osłuchuje Co to znaczy za zimno na dworzu? 10'C to zimno? I już nie można wychodzić? Najlepiej zamknąc w domu i ustawić ogrzewanie na 30'C.
Zdrówka dla Kubula

Co te nasze dzieciaki, się zmówiły? Trzymam kciuki, dobrze, że jedziesz.

Dziewczyny i co, nie powiecie mi ile taki maluch może jechać w foteliku??
Aha a wasze dzieci śpią na boku?? Bo moja tylko pierwszy miesiąc tak spała, teraz śpi na plecach na płasko...

Cytat:
Trzymam Cię
Deli, bijkora, jakie ładne szczupłe brzuszki! Zaraz będę miała depresję
Marsi wielkie gratulacje!
Bishonka mnóstwo zdrówka dla Maleństwa!
Bijkora brawa dla Nadii

Dziewczyny moje kp chyba będzie się kończyć, ;( Odkąd Niunia w aparacie jest, to nie potrafi jeść piersi, złości się, widać,ze Jej przeszkadzają te szelki. Tak bardzo prosi,żeby je zdjąć, tak się żali.;( I nie chce jeśc. jak ściągnę troszkę mleczka, to z butelki je jak ta lala... Co robić? Tak mi jej szkoda.... Tak się strasznie męczy ;((( Mam okropnego dołka przez to

Dziewczyny korzystające z aplikacji BABY ESP - ściągnęłam z netu pełną wersję, jak któraś chce, to dajcie maila na priv.

A na koniec - odnośnie teściowych- mały dowcip:
Jaka jest najlepsza teściowa?? Teściowa na 102! 100 metrów od domu i dwa metry od ziemią

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 16:12   #2918
mitabe
Rozeznanie

Dziewczyny kp,czy u którejś z was jest podejrzenie nietolerancji laktozy? Któreś maleństwo ma objawy?

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 16:15   #2919
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ZAPOMNIALABYM!!!
Kubek fiknal dzis z brzuszka na plecki - 3 razy pod rzad

Cytat:
Witajcie babki

Baaardzo dawno sie nie odzywałam ale sprawa wygląda tak że obecnie jesteśmy w szpitalu.
Moja Kalinka dostała zapalenia płuc i kurujemy się już tydzień.Kiedy wyjdziemy to nie wiadomo bo teraz wyszło z wyników że przyplątał sie jeszcze rotawirus.

Przepraszam ale naprawdę nie miałam kiedy się odezwać.
Tysiące spraw i w dodatku ten szpital.
Siedzę tu a w dodatku zmarła mi babcia przedwczoraj
nie mogę być na pogrzebie bo nie zostawie małej z dusznościami samej w szpitalu.

Wiecie najgorsze jest to że zaczęło się baaardzo niewinnie.
Zwykły katarek i podkaszliwanie w nocy.
Odrazu w środę byłam u pediatry kazała obserwować małą a jak nie przejdzie zgłosić się w piątek.
Nie przeszło wiec dostałyśmy skierowanie do szpitala.
Nie bardzo chcieli nas przyjąć bo "taka mała infekcja ale jak się pani upiera to..."
I dobrze że się uparłam bo po 2 dniach mała dostała zapalenia płuc i trzeba było włączyć antybiotyk.
Jak ja się napłakałam. Te duszności,kaszel,płacz.Ma ła nie mogła się najeść bo się dusiła śluzem . Odśluzowanie(rurka w nosek aż do gardła i wyssanie śluzu),utrata masy itd.
Mała w stadium choroby wcale nie gugała tylko oczkami chlapała.
Nie spała całą noc z duszności i napadów kaszlu.
STRASZNE.
Ale jest już poprawa i nadzieja że wyjdziemy w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam was i mam małą nadzieję że chociaż trochę nas pamiętacie
Zdrowia Kalince życzę

Cytat:

Kolejny chory dzieciaczek

Cytat:
Dziewczyny ile nadrabiania? ! :padam:

Poczytam pobieżnie, bo nie mam czasu niunia strasznie marudna, płacze w tym aparacie prawie cały czas... Tak mi jej szkoda
Buziaki dla biednej Blaneczki

Cytat:
Nie przejmuj się, ja też walczyłam o karmienie piersią ale się nie udało No ale odciągam i karmię naprzemiennie z mm (conajmniej 300 ml dziennie mojego-a warto podawać każdą ilość maminego mleka, nawet jakby to miało być 100ml dziennie).
Dużo zdrówka dla Darii, żeby się to nie przerodziło w coś gorszego

Czyli mówisz, że TŻtowi się "ulało" Ehhh faceci, zero wstydu
No te nasze dzieci z dnia na dzień będą coraz fajniejsze

No pewnie bo teściowa uszami osłuchuje Co to znaczy za zimno na dworzu? 10'C to zimno? I już nie można wychodzić? Najlepiej zamknąc w domu i ustawić ogrzewanie na 30'C.
Zdrówka dla Kubula

Co te nasze dzieciaki, się zmówiły? Trzymam kciuki, dobrze, że jedziesz.

Dziewczyny i co, nie powiecie mi ile taki maluch może jechać w foteliku??
Moja już od dawna śpi na plecach.

Cytat:
Moja Nada kończy 3 miesiące

W klubie, zdjęcie mojej hiphopówy,bo na pewno nie wszystkie widziały na fejsie

Co do karmienia piersią to u mnie nieciekawie się robi. Mała jak tylko ją próbuję dostawić od razu płacze. Nie chce jeść z piersi. Więc albo odciągam albo podaje jej mm W nocy tylko je z cycka na śpiocha. I co tu robić??? Jak żyć?

Bijkora ładny płaski brzuch masz Zazdroszczę, bo mój trochę opadnięty jest bleeeee

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 16:32   #2920
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, gratuluje rocznicy, cholera, kupa lat ja prawie 6 lat z moim tzt no ale bez slubu
co do cwiczen, musze buty kupic przede wszystkim aaaaaaaa ale tak max do 200zl..
jeszcze 6-7 kg ale to cialo nie jest takie jędrne ech...
ja chyba sobie kupie easy tone,w outlecie mozna dorwac do 200 zł

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp,czy u którejś z was jest podejrzenie nietolerancji laktozy? Któreś maleństwo ma objawy?
cos kiedys szaja pisala o objawach,strzelajace, sluzowate kupki

dzewczyny,tak mi zal Waszych chorych maluszków
Fewcia,dla Was tez przytulaki
Stary 2013-04-20, 16:52   #2921
mala_19kw
Zakorzenienie

O kurdę dziewczyny... Ale ja nie świeża dzisiaj jestem składam życzenia marsi z okazji rocznicy a dokładnie dziś mija 6lat jak jestem z tż na śmierć o tym zapomniałam

Tak w ogóle zdrzemłam się godzinę podczas kiedy synal słodko spał-ale jest ze mną gorzej jak było. Chyba idziemy na spacer bo usne w chacie.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-04-20 o 17:02
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-20, 16:53   #2922
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Deli, ile wazysz?

Bijkora nie widac w ogole tych kg!!!

Marsi ehh zalamalas mnie nie chce jakiegos mega rozbudiwanego brzucha, chce plaski z lekkim zarysem miesni w sumie musze jeszcze tylko dol brzucha spalic i boczki
51 ;p
Cytat:
ja chyba sobie kupie easy tone,w outlecie mozna dorwac do 200 zł

by;y ostatnio w biedroonc za 140 zl ale tez o tych mysle

cos kiedys szaja pisala o objawach,strzelajace, sluzowate kupki

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:04   #2923
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O kurdę dziewczyny... Ale ja nie świeża dzisiaj jestem składam życzenia marsi z okazji rocznicy a dokładnie dziś mija 6lat jak jestem z tż na śmierć o tym zapomniałam

Tak w ogóle zdrzemłam się godzinę podczas kiedy synal słodko spał-ale jest ze mną gorzej jak było. Chyba idziemy na spacer bo usne w chacie.
U mnie 7, pisałam ale nikt nie zauważył Wszystkiego najlepszego!!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:08   #2924
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczyny i wszystkiego najlepszego!!!

Marsi Tobie również życzę wszystkiego najlepszego. 12 lat to już kawał czasu

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:14   #2925
mala_19kw
Zakorzenienie

Laurko-Aż się cofnęłam żeby doczytać-faktycznie pisałaś (jakoś mi to umkneło).
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA-DUŻO DUŻO MIŁOŚCI I WYTRWAŁOŚCI DLA ZWIĄZKU
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-20, 17:15   #2926
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę, czytałam na telefonie i znowu nie mam cytatów. Zaraz się cofnę jeszcze brzuszki zobaczyć bo nie ma zdjęć w forumowej aplikacji;/

Fewcia: a może na czas karmienia zdejmuj małej aparaty? Te parę minut jej krzywdy nie zrobi, a niech chociaż karmienie i bliskość z mamą będą dla niej przyjemną chwilą wytchnienia... Ja bym tak chyba zrobiła.

Black: Dobrze, że jesteś jednak!
I gratuluje 4rki, ja mam tak mało czasu żeby się uczyć ( a sił i chęci jeszcze mniej), że kurdę za tydzień nie wiem co będzie ( a mam między innymi koło z psychometrii)

Marsi: Gratulacje z okazji rocznicy!
Ja też nie będę stara jak nam stuknie 12 lat - już jesteśmy 7 razem, z czego 5 lat po ślubie, a 25 lat skończę w maju.

Co do fryzjera: zaraz idę zaległości klubowe obejrzeć, ale na razie powiem Wam, że dzisiaj się spontanicznie zapisaliśmy z Tż na poniedziałek 18:30. Oboje na strzyżenie, ja oczywiście nie wiem czego chcę, ale to szczegół.

Bokeh: coś postanowiłaś co z włosami?

Co ja jeszcze miałam??....

Aha: trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia chorych maluszków. Bardzo Wam współczuję!

Aha: fewciu, ja miałam/mam kłopoty z biodrem (ale ja przypadek ekstremalny u mnie się źle skończyło bo lekarz coś mi pokićkał), serce mi się kraja jak patrzę na Twoją Blankę.. Ja miałam takie coś, tylko gips (tzw gips biodrowy) 5 razy przez 6 tygodni - z czego pierwszy raz jak miałam 5 lat. Eh, masakra jakaś.. Tulę Was mocno!!

Kurczę, jak czytam, że wasze dzieci nie chcą piersi to kurdę zachodzę w głowę jak to możliwe i o co kaman w ogóle?..
A przed ciążą sądziłam, że jedyny problem przy kp jaki może zaistnieć to po prostu "brak pokarmu" ale jak już się ten pokarm ma to już z górki.. a tu zupełnie inaczej. Moja na szczęście je pięknie i lubi bardzo się przytulać i ciumkać, nawet bez jedzenia.

Co do spania dzieciów w nocy:
Moja przez pierwszy miesiąc boczek , teraz tylko plecki w zasadzie. Na boku rzadko, w dzień.

Byliśmy na spacerku chustowym i kupiłam przy okazji Małej ten krem z filtrem nivea - oby się sprawdził bo drogi kurczę, 30 zł mała tubka.
Ale buźkę i główkę chronić trzeba więc trudno.

Co myślicie o chusteczkach BD??
Stary 2013-04-20, 17:17   #2927
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak
1-przed kuracją rozstępową Marsi
2,3- po miesiacu i schudnięciu 2 kg
wow

Cytat:
Daj spokoj nie widać po Tobie ze tyle wazysz a ile masz wzrostu?
u mnie to lipa, moglam powiedziec podczas cc zeby mi od razu zrobili odsysanie tłuszczu
twoj brzus te niczego sobie... a majtasy

ja mam sadełko nie wiem jak sie go pozbyć... ja nie jestem dobra w systematyczności zawsze miałam plaski i nic nie musiałam robić i teraz czuje sie taka bezradna tylko bym narzekała a nic nie robiła

Hania mi dziś w ogóle nie chce spać ! nie wiem o co kaman

z wlosami dalej nie wiem co mam czas tak do 9 maja

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-04-20 o 17:31
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:24   #2928
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

.
wooow gratuluje to widzę,że dziś bunga bunga nie tylko u mnie heheh

Debrah- no właśnie też mnie to zastanawia z karmieniem, przecież jak jest mleczko to najważniejsze
miałam sąsiadkę,która z powodu wady piersi nie mogła karmić dzieci - wiecie,że przez rok dziewczyna karmiła swoim mlekiem przez butelke
szok,że jej się chciało i była zdeterminowana
Stary 2013-04-20, 17:29   #2929
iffonka7
Zadomowienie

Maluszek właśnie mi usnal ale cos to chyba dlugo nie potrwa bo juz się kręci więc tylko tak na szybko że trzymam mocno kciuki za wszytskie chore dzieciaczki i gratuje kolejnych rocznic mamusią.

Byłam dzisiaj na uczelni a później na zakupach po pare ciuchów dla mnie i na sam koniec poszlam do smyka i przy kasie okazalo sie ze tak zaszalałam że na koncie mi kasy zabrakło dobrze że miałam jeszcze trochę gotówki w portfelu.

Ciągle mówicie o zmianie fryzury i ja też postanowiłam że zmienię, chyba w poniedziałek skoczę do fryzjera. Teraz ciągle je spinam bo do niczego innego się nie nadają mam długie, gęste i puszące się :/

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-04-20 o 17:31
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:38   #2930
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
meduzz znajomy lekarz pukal sie w glowe jak przy 10 st z Yae zaczelam wychodzic, ze za zimno. To mu usta zamknelam mowiac, jak sie robi w Pl. Podzialalo.
W instrukcji mojego jest napisane, zeby co godzine robic krotki odpoczynek i wyciagnac dziecko z fotelika. A tak to no limit
Dziękuję
Cytat:

Oooo tak, a najlepsze jest to, że jak się przytyje to już cycki tak chętnie nie wracają
Marsi z mojej strony również gratulacje długiego, szczęśliwego związku, oby tak do końca

Bijkora Świetne efekty!
Deli Jakie 6 kg lasko?
Black Czas leczy rany i na pewno trochę ochłoniesz z czasem
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:39   #2931
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
51 ;p
I jeszcze chcesz chudnac???
Ja mam 163cm wzrostu i jak wazylam 53kg to wygladalam jak chodzaca anoreksja

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Cytat:

Dziolszki gratulacje rocznic!!!!!!!

My za tydzien pierwsza rocznica slubu koscielnego

Cytat:
wooow gratuluje to widzę,że dziś bunga bunga nie tylko u mnie heheh

Debrah- no właśnie też mnie to zastanawia z karmieniem, przecież jak jest mleczko to najważniejsze
miałam sąsiadkę,która z powodu wady piersi nie mogła karmić dzieci - wiecie,że przez rok dziewczyna karmiła swoim mlekiem przez butelke
szok,że jej się chciało i była zdeterminowana
Moja przyjaciolka opiekuje sie blizniakami - ich mama przez 7miesiecy odciagala pokarm do butelek

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Maluszek właśnie mi usnal ale cos to chyba dlugo nie potrwa bo juz się kręci więc tylko tak na szybko że trzymam mocno kciuki za wszytskie chore dzieciaczki i gratuje kolejnych rocznic mamusią.

Byłam dzisiaj na uczelni a później na zakupach po pare ciuchów dla mnie i na sam koniec poszlam do smyka i przy kasie okazalo sie ze tak zaszalałam że na koncie mi kasy zabrakło dobrze że miałam jeszcze trochę gotówki w portfelu.

Ciągle mówicie o zmianie fryzury i ja też postanowiłam że zmienię, chyba w poniedziałek skoczę do fryzjera. Teraz ciągle je spinam bo do niczego innego się nie nadają mam długie, gęste i puszące się :/
Haha

Ja za 2tyg sciecie, a potem przed samymi chrzcinami machne se blonda

Maly dzisiaj histeria za histeria, masakra, nie umialam go ogarnac no i znowu sie powyginal

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:54   #2932
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

Dziekuję ja akurat w cyckach mogłabym zgubić spróbuję trening siłowy z Blanką czyli trzy serie dziennie, ale co drugi dzien czy trzy dni pod rząd? I szybki spacer? w te dni kiedy nie ćwiczę?
A moge jeszcze jakieś brzuszki robić? Bo została jakaś oponka ;/

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Moze zdejmuj na czas karmienia?
Chyba tak będę robić..
Wysłałam Ci aplikację

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Buziaki dla biednej Blaneczki

Co do karmienia piersią to u mnie nieciekawie się robi. Mała jak tylko ją próbuję dostawić od razu płacze. Nie chce jeść z piersi. Więc albo odciągam albo podaje jej mm W nocy tylko je z cycka na śpiocha. I co tu robić??? Jak żyć?
Dziękujemy z Blaneczką
Moja Niuńka też się denerwuje przy piersi, ale u Niej to może kwestia tego aparatu

Cytat:
j
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Fewcia: a może na czas karmienia zdejmuj małej aparaty? Te parę minut jej krzywdy nie zrobi, a niech chociaż karmienie i bliskość z mamą będą dla niej przyjemną chwilą wytchnienia... Ja bym tak chyba zrobiła.

Aha: trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia chorych maluszków. Bardzo Wam współczuję!

Aha: fewciu, ja miałam/mam kłopoty z biodrem (ale ja przypadek ekstremalny u mnie się źle skończyło bo lekarz coś mi pokićkał), serce mi się kraja jak patrzę na Twoją Blankę.. Ja miałam takie coś, tylko gips (tzw gips biodrowy) 5 razy przez 6 tygodni - z czego pierwszy raz jak miałam 5 lat. Eh, masakra jakaś.. Tulę Was mocno!!

Co do spania dzieciów w nocy:
Moja przez pierwszy miesiąc boczek , teraz tylko plecki w zasadzie. Na boku rzadko, w dzień.
Debrah, mam nadzieję,że te szelki pomoga i Niunia nie męczy się na marne Mam jakoś większe zaufanie do tego lekarza niż do poprzedniego..
Moja nie może teraz spać na boczku ze względu na bioderka, mamy zakaz absolutny, ale wcześniej spała troszkę.

Cytat:
I jeszcze chcesz chudnac???
Ja mam 163cm wzrostu i jak wazylam 53kg to wygladalam jak chodzaca anoreksja

Maly dzisiaj histeria za histeria, masakra, nie umialam go ogarnac no i znowu sie powyginal
Lady nie martw się, spróbuj sie skonsultować jeszcze, moe to takie naturalne wygięcia?
Ja bym chciała przy swoim wzroście - 172cm ważyć 55kg. Brakuje 7 kg
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 18:00   #2933
bokeh
Zakorzenienie

fewcia czyli wazymy tyle samo przy takim samym wzroscie
Stary 2013-04-20, 18:03   #2934
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Lady: to ja chyba jestem tą anoreksja: aktualnie 160/43kg. Nie potrafię więcej ważyć. A jednocześnie mam brzuch który wymaga ćwiczeń i troski ogólnej.

Stary 2013-04-20, 18:05   #2935
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję ja akurat w cyckach mogłabym zgubić spróbuję trening siłowy z Blanką czyli trzy serie dziennie, ale co drugi dzien czy trzy dni pod rząd? I szybki spacer? w te dni kiedy nie ćwiczę?
A moge jeszcze jakieś brzuszki robić? Bo została jakaś oponka ;/
same trzy serie przysiadów to mało
rozpiszę Ci coś i podeslę ale później bo teraz moje maleństwo mnie potrzebuje

podeślę na pw bo tutaj może gdzieś umknąć ok?
Stary 2013-04-20, 18:14   #2936
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lady: to ja chyba jestem tą anoreksja: aktualnie 160/43kg. Nie potrafię więcej ważyć. A jednocześnie mam brzuch który wymaga ćwiczeń i troski ogólnej.

Ja też jestem chodzący kościotrup 167cm/47kg.(przed ciążą 41) Chciałabym ważyć więcej ale ciężko mi przytyć-chociaż teraz po tabletkach anty. moja waga chyba nieco ruszy. Jem jak najęta.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-20, 18:15   #2937
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

ja mam sadełko nie wiem jak sie go pozbyć... ja nie jestem dobra w systematyczności zawsze miałam plaski i nic nie musiałam robić i teraz czuje sie taka bezradna tylko bym narzekała a nic nie robiła
U mnie to samo, zawsze miałam bardzo płaski brzuch i duże wcięcie w talii bez żadnych ćwiczeń a teraz patrzeć nie mogę i nie bardzo wiem jak się za to zabrać...
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-20, 18:31   #2938
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczyny i wszystkiego najlepszego!!!

Marsi Tobie również życzę wszystkiego najlepszego. 12 lat to już kawał czasu
Cytat:
Laurko-Aż się cofnęłam żeby doczytać-faktycznie pisałaś (jakoś mi to umkneło).
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA-DUŻO DUŻO MIŁOŚCI I WYTRWAŁOŚCI DLA ZWIĄZKU
Cytat:
Dziolszki gratulacje rocznic!!!!!!!

My za tydzien pierwsza rocznica slubu koscielnego

Dziękuję dziewczyny!!
Lady, tobie też za wczasu życzę wszystkiego najlepszego!
Może Pietraszka coś boli? Bidusio malutkie.

Ciekawe co u maleństwa Sylwietty.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:00   #2939
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
same trzy serie przysiadów to mało
rozpiszę Ci coś i podeslę ale później bo teraz moje maleństwo mnie potrzebuje

podeślę na pw bo tutaj może gdzieś umknąć ok?
dobrze, jesteś wielka!

Bokeh ja bym chciała mniej ważyć. Zawsze ważyłam około 55kg, ale szczerze, tylko ciii... chciałabym jeszcze mniej ważyć-jakieś 52kg
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:06   #2940
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U mnie to samo, zawsze miałam bardzo płaski brzuch i duże wcięcie w talii bez żadnych ćwiczeń a teraz patrzeć nie mogę i nie bardzo wiem jak się za to zabrać...
identiko! tez mialam super wciecie niby dalej mam ale obtluszczone...

moj aniolek maly, zasnela mi na raczkach po calym dniu niespania.... boli mnie reka i cala mi zdretwiala ale nie mam serca jej rozbudzac

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
dobrze, jesteś wielka!

Bokeh ja bym chciała mniej ważyć. Zawsze ważyłam około 55kg, ale szczerze, tylko ciii... chciałabym jeszcze mniej ważyć-jakieś 52kg
ja startowalam w ciazy z 59 kg imialam bardzo chuda buzie a dupsko duze :/

ja zawsze chudne na twarzy i wygladam marnie a uda i tylek nadal duze

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości