|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]() Co do wesela. Ja też skłaniałabym się, żeby dawać kopertę i min. tak żeby zwróciło się za "talerzyk". Wesele to wydatek i lepiej dostać w kopercie nawet 100 zł niż n-ty komplet sztućców.Koperty raczej nie są oznaczane i skąd para młoda ma wiedzieć kto i ile dał? Nie ma się czego wstydzić Sama nie zdecydowałabym się na dodanie w zaproszeniu wzmianki o pieniądzach zamiast prezentu, ale prośba o książkę/płytę/kupon lotto wydaje mi się rozsądniejsza niż masa kwiatów, ktoś jeszcze musi je dowieźć w miejsce wesela, potem do domu pary młodej, a one przy takich warunkach szybko zwiędną. Znam jeden przykład gdzie para młoda zrobiła stronę internetową i podali linki do prezentów, u świadkowej rezerwowało się dany prezent. Ale ta para urządzała mieszkanie i nie mieli nic. Prezenty były w każdej kategorii cenowej, począwszy od zwykłych sztućców, czy szklanek kończąć na pralce i zmywarce, na którą mogła się złożyć grupa np. znajomych. Edytowane przez user_k Czas edycji: 2013-07-22 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Najgorsze w takich wydarzeniach jest to, że człowiek traci wiarę w innych ludzi. Rysy na psychice ciężko usunąć.
Madzia_M77 a masz jakieś typy jeśli chodzi o kremy pod oczy typowo przeciwzmarszczkowe? ![]() Zaczynam mieć obsesję na punkcie zmarszczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zadomowienie
|
Odnośnie pytań o storczyka, to ma juz z 7 lat dlatego jest taki duży
![]() ![]() Mnie jeszcze nigdy nikt w Krakowie nie zaczepił, mieszkam na osiedu cracovi i wracam o różnych porach do domu ale i tak zamierzam zapisać sie na tajski boks we wrześniu, od dziecka chciałam trenować jakąś sztukę walki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie poczytałam trochę o tym. I studia prawnicze II stopnia np. 2 letnie to świetna sprawa dla osób, które chcą np. prowadzić swoją firmę, albo mają skończone studia dajmy na to z zarządzania i wyspecjalizują się w konkretnej dziedzinie. Nie oszukujmy się że, studenta po prawie 2, 2.5 czy 3.5 letnim raczej mało która kancelaria zatrudni. Ale jeśli okaże się, że dostanie się on na aplikację to czemu nie? Generalnie wydaje mi się też, że takie studia będą wybrane bardziej świadomie niż w wieku 19 lat. Chociaż rozumiem, że prawo jest "elitarnym" kierunkiem i należy to podtrzywać. Co do tych Wyższych Szkół tego i owego, to część z nich prezentuje wyższy poziom niż uczelnie państwowe (mówimy o konkretnych kierunkach) i są bardziej elastyczne, szybciej dostosowują program do potrzeb rynku. Weźmy np. Akademię Leona Koźmińskiego czy PJWSTK. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Typy p/zmarszczkowe też posiadam ![]() Avene Ystheal/Eluage Flavo C (nie forte, tylko ta pierwsza wersja) ewentualnie Redermic LRP Wszystkich z nich używałam/używam, najlepiej oceniam pierwszą pozycję - ma zrobione badania kliniczne - potwierdzony wpływ na syntezę kolagenu i zawiera kwas HA z tego co pamietam mieszankę - duży i frakcjonowany ![]() Pamiętam, że stosowałaś Epiduo - tym sposobem zapewnilaś sobie młody wygląd na dłużej, bo adapalen ma działanie "odmładzające" ![]() Ta obsesja jest nie na miejscu ![]() Po przewertowaniu LU, Biochemii i niektórych artykułów z PubMedu wyciągam wniosek, że najlepszym schematem anti-age jest: *filtrowanie cały rok *kwasy - delikatne złuszczanie *wit. C *retinoidy *mocne nawilżanie od zewnątrz i wewnątrz (to w pielęgnacji zewnetrznej) Od wewnątrz: *dużo wody *kwasy omega 3,6,9 *antyoksydanty - m.in selen, vit. E *banałów jak zbilansowana dieta nie będę Wam sprzedawać ![]() *dotlenienie organizmu czyli sport/ruch 3-4x w tyg *że o unikaniu stresu nie wspomnę ![]() Tak więc - kto dziś ćwiczył i co? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Turbo z Chodakowską, ale ledwie połowę wytrzymałam. Dopiero zaczynam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | ||
Zadomowienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Born in Poland. Living in America. Edytowane przez lakeithia Czas edycji: 2013-07-22 o 21:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Madzie_M77 bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hipologia koni? Cytat:
Zgadzam sie ![]() Jakbym miała do wyboru zaoczne UW i prywatnego Koźmina to wybrałabym tego drugiego ![]() Na polsko japońskiej studiował mój kolega. Bardzo polecał ![]() ![]()
![]() |
#2920 |
Zadomowienie
|
Fajną opcją, którą kiedyś sama stosowałam był Bust Lift z Lieraca - krem, ładnie napinał i wygładzał skórę na dekolcie i biuście
![]() ![]() Powiedziałabym że niekiedy niemożliwy ![]() ![]() Aaaaaa, zapomniałam - produkty które polecam teoretycznie rekomendowane są osobom starszym, z widocznymi objawami starzenia skóry - tak, robię to świadomie. Nie ma opcji, żeby komukolwiek zaszkodziły, poza ewentualnymi alergiami kontaktowymi, mogącymi zdarzyć się każdemu. Polecam dobierać preparaty do potrzeb skóry i jej kondycji, a nie do wieku. Od 20 r.ż. stosuję Redermic który LRP poleca 40-latkom, nie ma czegoś takiego jak przyzwyczajenie skóry czy uzaleznienie, nie wierzcie w takie bajki! Od 24/25 r.ż. włókna kolagenowe zaczynają się zapadać, możemy wtedy spokojnie używać teoretycznie "mocniejszych produktów". Jeśli wasza skóra "lubi" dany produkt nie stresujcie się że kiedyś nie będziecie miały co stosować ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-07-22 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |||
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41902520]Lady i błękitne_niebo, współczuję przeżyć, ja byłam tylko raz okradziona "na szczęście" w kraju... na uczelni :/ najlepsze w tym wszystkim było to, że złodziej ukradł jedynie telefon i wszystkie dokumenty bo ja nie noszę gotówki, więc niewiele zyskał a ja musiałam wyrabiać wszystkie dokumenty od nowa :/ poza tym kilka razy uszkodzono mi samochód, no ale jak widać takie uroki...[/QUOTE]
z racji tego gdzie pracuję, nie raz widziałam sceny niszczenia samochodów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 19? myślałam, że już Ci stuknęło 20-21 ![]() mnie wszystkie kremy pod oczy, które dotychczas używałam uczulały... teraz mam Lirene z korektorem zmarszczek i na razie jest ok. Cytat:
![]() chociaż co do list prezentów... słyszałam już, że robią tak z okazji I-ej Komunii dziecka ![]() Edytowane przez Olcia Czas edycji: 2013-07-22 o 22:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2926 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41911138]Nos przy sobie maly lakier do wlosow
![]() ![]() Super pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Wtajemniczenie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41911019]na stres polecam leczenie kanałowe zęba, po ponad godzinie na fotelu dentystycznym zeszło ze mnie całe życie, stres też
![]() Bhuuahahahaha ![]()
#2929 |
Zakorzenienie
|
czy stawiają człowieka na przegranej pozycji? nie wiem, z całą pewnością znacznie ograniczają szansę na znalezienie pracy. Idąc tym tropem można pokusić się o stwierdzenie, że tak naprawdę nie ma odpowiedniego kierunku, bowiem nawet te popularne i uważane za prestiżowe również nie zagwarantują nam pracy w zawodzie.
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41911138]Nos przy sobie maly lakier do wlosow
![]() ![]() Noszę dezodorant, bo ma mniejsze opakowanie, ale jednak to nie to samo. No ale liczy się element zaskoczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ćwiczyłam 6minx5 Ewy Chodakowskiej. A co do turbo to zawsze modyfikowałam kilka ćwiczeń, bo nie byłam w stanie zrobić wszystkich ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41911019]na stres polecam leczenie kanałowe zęba, po ponad godzinie na fotelu dentystycznym zeszło ze mnie całe życie, stres też
![]() ![]() Wspolczuje ,ale Odebralas sobie na pocieszenie marynarke z Z? ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41911138]Nos przy sobie maly lakier do wlosow ![]() ![]() ![]() Genialne! ![]() Ja tez wybrałam turbo. Wbrew pozorom, to prawdziwe turbo. Jest jak leczenie kanalowe, schodzi po nim całe życie. ![]() Ale warto! ![]() ![]() Bardzo lubię Twoje posty dotyczące ochrony/ pielęgnacji skory. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||||||
AGA :)
|
Cytat:
![]() U nas byłoby mniej wydatków związanych z tym weselem, jesli tż miałby garnitur. No, ale niestety musi kupić nowy. Aaah, no i jeszcze musimy sobie opłacić nocleg w pensjonacie w którym jest wesele także wszystko się kumuluje i wychodzi całkiem niezła sumka. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie dziwi mnie fakt, że zna wiele języków. Od wielu lat podróżuje po całym świecie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Konto usunięte
|
ja 40min hula-hop
![]() też wczoraj włączyłam ten program za namową siostry (bo jakoś nie jestem przekonana do Chodakowskiej) i po 10min stwierdziłam, że jednak dziś pokręcę hula-hop ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robię dokładnie tak jak Ty, szczególnie, że kilka lat temu, w wieku zaledwie 26lat usłyszałam od dermatoga (zajmującego się też medycyną estetyczną), że teraz to już w górki i trzeba działać, bo ze skórą będzie tylko gorzej i będzie się starzeć, szczególnie, że mam predyspocyzje.. Więc od kilku lat stosuję to, co lubi moja skóra, a że mam suchą, atopową, wymagającą i zniszczoną różnymi kuracjami, w tym sterydami, to najczęściej są to kremy dla osób w wieku 40-50lat. I jeśli moja skóra dobrze reaguje na krem 50+ to ja go stosuję nie przejmując się znaczeniem wiekowym. a na uwagi koleżanek, że co będę zrobić w wieku 50 lat odpowiadam, że się naciągnę gdzie trzeba i będę znowu piękna i gładka ![]() Co do prezentów i kasy na weselach, to ja nie cierpię tego tematu, bo nie ma dobrego rozwiązania. Ag4 napisała, że jak ją nie stać to nie idzie - jak my zapraszaliśmy ludzi na przyjęcie weselne to mówiliśmy im od razu, że mogą być bez prezentu, mogą przyjść bez koperty, byle przyszli, bo nam zależy na ich towarzystwie i tym, aby cieszyć się naszym szczęściem w ich otoczeniu. A że braliśmy ślub za czasów studenckich i u wszystkich było krucho z kasą to oczywiście nam się impreza nie zwróciła, ale w życiu bym nic nie zmieniła ![]()
![]() |
#2936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Żartobliwe" wierszyki proszalne są dla mnie nieco żenujące, ale podoba mi się zastępowanie kwiatów innymi prezentami. Nasi znajomi nowożeńcy poprosili o przewodniki turystyczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=carpaibex;41912658]Jasne, te które wymieniłaś tak, jeszcze dopisałabym SGH bo to chyba też szkoła płatna. Ja mam porównanie głównie z Poznania, wyższych szkół różnych cudów jest multum i większość z nich to pic na wodę. Znajomy jest na 2 roku finansów na jednej z nich, nie zdał żadnego egzaminu na koniec 1 roku, zapłacił za komisyjne i dziwnym trafem jest na drugim bez żadnego problemu
![]() Ja ćwiczyłam 6minx5 Ewy Chodakowskiej. A co do turbo to zawsze modyfikowałam kilka ćwiczeń, bo nie byłam w stanie zrobić wszystkich ![]() Haha, nie, ja jestem z 1994 ![]() SGH to szkoła państwowa, ale mogła Ci się skojarzyć z prywatną bo w rankingach ściga się z prywatną ALK. Obie uczelnie są najlepsze w Polsce jeśli chodzi o kierunki ekonomiczne. Sama chodzę na uczelnię prywatną (wybrałam ze względu na kierunek) i zdaję sobie sprawę, że jest to biznes i musi się to opłacać właścicielowi. U mnie zdarzają się różne sytuacje, ale nie było komisyjnych ani przymusowych poprawek, tymbardziej, że teraz poprawki są bezpłatne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.