|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 1,92% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
3 | 5,77% |
| Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
|
9 | 17,31% |
| Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
|
4 | 7,69% |
| Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
|
8 | 15,38% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
27 | 51,92% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Policzanka będzie wszystko dobrze
![]() Ja tego naprawdę nie rozumiem. Jak ludzie mogą być tak chamscy i mówić takie rzeczy?Ja mam chyba w otoczeniu same kulturalne osoby, bo nikt mi z takimi tekstami nie poleciał. A wiadomo-jestem okrąglejsza,jak każda kobieta w ciąży.
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
ja miałam na nfz
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Btw hellloołłłłlll ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- nie pisze ostatnio bo wiecie że ciagle kogoś mam kto mi wisi nad głowa Jeszcze tż mnie wczoraj trochę wkurzył i trochę mu pokazałam ze jestem zła ale wychamowałam bo wiem że jakbym pare słów więcej poweidziała to by była z tego wielka wojna
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Cytat:
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Co do prezentów/kwiatów to mój niestety nigdy romantyzmem nie grzeszył. No pomijam sam początek naszej znajomości kiedy to kwiaty dostawałam na każdym spotkaniu. Później niestety najwyraźniej zapomniał drogi do kwiaciarni Czasami Mu podpowiadałam,że bardzo by mi było miło jakby przyszedł raz na jakiś czas z kwiatkiem/kwiatami ale wiecie grochem o ścianę. Urodzinowo to by mi najchętniej dał pieniądze i żebym sama sobie kupiła jakiś giftbo wg. tłumaczeń "On to nie ma czasu wyrwać się z pracy albo nie wie co mi się teraz podoba " Snow ,Susanna gratuluję Wam usg ![]() papalinko to żaden wielki przepis Ja po dokładnym wymyciu skrzydełek,polewam je dwiema łyżkami oleju i nacieram przyprawą do kurczaka "Prymat" (próbowałam wielu firm ale z prymata jest naprawdę najlepsza). Zostawiam w lodówce na minimum 5h a potem sru do pieca na 1h w 180-200 stopniach. 10min. przed końcem pieczenia włączam termoobieg żeby skórka była chrupiąca Cytat:
hahaha co w tym jest ![]() Cytat:
Gratki Ależ Ty już zaawansowana ciążowo jesteś ![]() Gratki
|
||
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() A co do Przykrywania to zależy od tego jaka masz temperaturę - ja bede używać na początku rożka a potem spiworka bez rękawków. ewentualnie kocyk do przykrycia jakby było naprawdę zimno ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Maharet podwyzszone leukocyty w ciazy nie sa niczym dziwnym w końcu wg housa dziecko w brzuchu jest jak pasożyt ![]() Policzanko, nie stresuj się, na pewno wszystko jest ok a dzidzia czuje Twoje zdenerwowanie
|
|
|
|
|
#2916 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w deszczowy piątek
![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj również nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla jednej 10 kg to tragedia, inna chciałaby przytyć tylko te 10 kg albo aż te 10 kg. Jesteśmy w ciąży i kilogramów nam przybywa czy tego chcemy czy nie i nie mamy na to wpływu Ps. Ja jutro zaczynam 31 tc. i mam już 12,5 kg na plusie, i co? Cytat:
Graty Cytat:
Cytat:
|
|
#2917 |
|
Wtajemniczenie
|
aha jade dzisiaj do cyrku zalewskiego
120 zł nie moje ale Adi strasznie chce a i ale kase wyciągnełam z jego skarbonki...wredna matka jestem![]() I właśnie o to poszło z tż bo bierzemy jego siostrzenice Juz mnie to zaczyna wkurzać bo nigdzie się nie możemy ruszyć bez niej bo dziecko płacze i wszystkim jej szkoda. A jej rodzice sa teraz w niemczech więc ona jest z dziadkami. Tz mówi że nie należy nic przy niej mówic bo ona bierze to do siebie i potem płacze ( w niedziele pojechaliśmy z Adim na plac zabaw a potem do teściów to normalne że powiedzieliśmy gdzie byliśmy to później jak pojechaliśmy to siiostrzenica w ryk bo jej nie zabraliśmy ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- |
|
|
|
#2918 |
|
BAN stały
|
Doczytałam, że cholesterol też może być zwiększony.Ale martwi mnie ten cukier, czy ktoś miał za niski cukier w ciąży?W sumie ostatnio mam kiepski apetyt....
|
|
|
|
#2919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazywałaś ? musiałam przegapić Cytat:
a jak słyszę ten język to ![]() Cytat:
ale faceci takich rzeczy nie kumają
|
|
|
#2920 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
TŻ mi wczoraj powiedział, że nic się nie zmieniłam, ani po buzi, ani "gdzie indziej", tylko mi brzuchol urósł i piersi I ciągle mi powtarza, że jestem najpiękniejszą kobietą na świecie Takie komentarze durne trzeba wpuścić jednym uchem i drugim wypuścić ![]() Cytat:
Ja jestem ciągle zmęczona, zasypiam na stojąco ![]() Wczoraj byliśmy na ostatnich zajęciach ze szkoły rodzenia, a ja po chamsku zasypiałam Byłam taka zmęczona, że jak wróciliśmy do domu TŻ to od razu zasnęłam... Teraz znów zasypiam w pracy, a rano ledwo wyrobiłam się na autobus (aaa i nie wiem jakim cudem budzik nie dzwonił - tzn. teraz już wiem, zadzwoniłby, ale za tydzień w czwartek Jedziemy do jego brata, a mieliśmy jechać do kuzyna po rzeczy dla małej (łóżeczko i takie tam).
|
|
|
#2921 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
wróciłam po badaniach, kurde ciężko tak dużo godzin wytrzymać i nie iść siku w nocy eh a co będzie jak dzidzia większa? ;pCytat:
ja bym strasznie chciala Cytat:
też nienawidzę samolotu a co dopiero aaaaaaaaCytat:
czekamy na wieści po ![]() Cytat:
![]() odzywaj się czasem!Cytat:
Cytat:
zoo też lubię, ale tam też żyją pozamykane wiecznie no ale co tu na to zaradzić co do siostrzenicy... hm ona ma mniej niż 10lat? choć tyle że w bilecie Twoim by miała wstęp, ale wiadomo jak to dzieci, tam wata cukrowa, tam jakieś świecidełka itd.... też bym się wkurzyła bo co to Ty jesteś...
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ewacia ja Ci się nie dziwię. Nie znoszę jak ktoś ciągle na mnie wisi i pasożytuje.
Ale to tylko dziecko i ciężko odmówić, więc pewnie na przyszłość trzeba będzie się wstrzymywać z mówieniem o czymś takim przy niej. W ogóle to wczoraj do mnie dzwoniła koleżanka (ma termin końcem listopada i podobno ma mieć chłopca) i jej mówię,że będą jaja jak mi się chłopak urodzi, ale spoko, mam ciuszki uniseksowe i pokoik itp. tylko żal tych wszystkich dziewczynkowych ciuszków. Na co ona do mnie: to ich nie wyrzucaj! A ja mówię,że na pewno nie wyrzucę, bo są śliczne, a nóż widelec jeszcze mi się potem trafi dziewczynka. A ona na to,że ona mi mówi o tych uniseksowych, żebym nie wyrzucała to jej dam.Normalnie mnie zagięła, co to za rozporządzanie moim mieniem? ![]() To jej na szybko ściemniłam,że te uniseksowe to i tak mam w większości od brata itp. pożyczone i kupowałam tylko takie efektowne,wyjściowe dla dziewczynki. Przecież ja chcę mieć drugie dziecko, mój brat też o tym myśli i wiadomo,że zostawiam to wszystko dla nas. A co mi ktoś pożyczy to mu oddam. Ja się jakoś nikomu nie pchałam,że ma mi coś dawać-w sumie się zdziwiłam,jak ktoś mi to proponował. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Nie sądzę,żebym kiedyś poszła do cyrku. Do zoo pewnie tak,bo z dzieckiem trzeba i wmawiam sobie,że zwierzątka mają lepiej niż w takim cyrku. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Ja się boję spać u rodziców i teściów, za duże domy. A u siebie jak jest mąż to jest ok ![]() W naszej okolic w zeszłym roku włamali się sąsiadce do domu. Była zima, godz.17 więc już ciemno i jej się przysnęło. Złodzieje chyba myśleli,że nikogo nie ma i włamali się przez balkon ( a trzeba nadmienić,że to dom podpiwniczony i balkony są na wysokości 1 piętra). Ona coś usłyszała, zlazla na dół, zobaczyła ich i wrzask. Na szczęście od razu uciekli, a co jakby coś jej zrobili??
|
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Bardzo dziękuję za wczorajsze życzenia urodzinowe. Czarna tobie również sto latek , wszystkiego naj naj
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi ubrankami to jest tak dziwnie właśnie, wsumie cieszę się że narazie nic nie dostałam, bo wiem że później nie będzie nikt oczekiwał czegoś w zamian, a ja tak podejrzewam, że raczej będę sprzedawała na allegro ubranka z których mała już wyrośnie, żeby móc kupować następne
a jakby było dziecko jeszcze kiedyś, to znów pokupuje tak jak teraz, w większości śliczne używki ![]() jedna koleżanka tylko zaoferowała pożyczenie ubranek, ale na starsze dziecko chyba na 1-3 lata albo dalej nawet, z tego może skorzystam, mówiła że jest tego z metrowy karton, plus jakieś 5 pudełek i jak zobaczyła te ubranka które mam teraz to powiedziała że ja MAM MAŁO uwierzycie?;d a myślałam że dużo i kazała nic nie kupować bo już mi nic nie będzie potrzebne, a ona ma fajny gust, myślę że te ubranka będą fajne
|
#2926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ręce opadają. Ostatnio jak wzięliśmy ją na lotnisko na balony i wesołe miasteczko i mcdonald to kupe kasy straciliśmy a siostra tż naet dzieki ani nic nie powiedziała.Cytat:
Mnie wkurza to ze nigdzie sami nie możemy wyjść rodzinnie. ciul że 2 dzieci może wziąć dorosły a może ja bym chciała tylko ze swoja rodzina pójśc bo nigdzie nie chodzimy razem. Tż liczył że ja sama pójde z dzieciakami a ja mu ż ejak ma iść jedna osoba (wiadomo taniej wyjdzie ) to ma iśc on i koniec!
|
||
|
|
|
#2927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale że trzeba długo lecieć, to odpada, bo się boję latać ![]() Cytat:
Może po zmroku ma swój urok, ale miałam nieszczęście być w dzień ![]() ![]() ![]() Cytat:
Potem śpiworek(mam rozmiar 68 z odpinanymi rękawkami)/kocyk. Od roczku pościek. Serio ![]() Z Edim też miałam z NFZ Hejo, dopiero wstaliśmy
|
|
|
#2928 | |
|
czyli Endżi
|
O, to zobaczę co zarządzi nowy gin w nowej przychodni.
5 gin, do którego muszę iść w trakcie tej ciąży, jakby nie dało się załatwić żeby to trochę bardziej spójnie się odbywało ![]() Cytat:
Ja bym powiedziała, że ok, nie ma sprawy, możemy wziąć małą, potrzebne będzie parę groszy na jakąś wejściówkę (20zł, tak?) i watę cukrową. A np. sprawdziłaś, że w środę jest fajna pogoda więc szwagierka mogłaby wziąć gromadkę gdzieś nad jezioro. Na przykład. W luźnej atmosferze, bez pretensji.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-07-12 o 09:25 |
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bęczę jak głupia jak widzę różne filmiki nagrane jak ludzie traktują zwierzęta, albo jak widzę zwierzęta już po katowaniu przez człowieka ehhhhhhh nie pojmuje tego... choć staram się już teraz to ograniczać, jak widzę że ktoś wstawił jakiś filmik to omijam.. pamiętam jak było nagrane jak hycel złapał psa na ten sznurek i on miał połamaną miednicę i ciągnął go tak po chodniku!!!!! jakbym była tam obok to bym go ☠☠☠☠^%^%$ ubiła!!! i po tym już miałam taką traumę i jakoś tak przeżyłam ten filmik że od tamtej pory unikam jak mogę...co do włamania to o matko ja bym na zawał zeszła :/ ale całe szczeście że uciekli a nie rzucili się na nią !!! Cytat:
|
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
No ale jak ja chodzę prywatnie do gin to ona mi zrobi ten wymaz?I pewnie jej będę musiała płacić?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Dziewczyny a materac termoelastyczny to coś innego niż lateksowy?
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok dziecko jest pod opieką dziadków teraz niby, skoro oni się zgodzili zająć małą pod nieobecność jej rodziców którzy wyjechali, to zgodzili się je finansować w tym czasie, albo tą kasę na uatrakcyjnienie czasu dostali. zresztą nieważne, Ty biorąc ją od dziadków, powiedz im że tego i tego dnia robicie to i to i skoro ona idzie z Wami to potrzebujesz tyle i tyle kasy, bo wejściówka bo coś tam i tym podobne sytuacje
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas Zalewski był 20go maja (ja akurat byłam na połówkowym usg) i M. z Natalką poszli. Bilet wstępu jak już wspomniałaś 70zł no a wiadomo jak to dzieci-popcorn 10zł,wata cukrowa drugie tyle ale nie dał się ...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się zastanawiam czy mój gin mi to zrobi (wolę już jego, niż przed kimś znów nowym miałabym się rozkraczać :/ ) i czy płatne dodatkowo czy w wizycie to będzie hm no a u Ciebie no to w takim wypadku to rozumiem dawanie ubranek ktoś już nie planuje, nie chce dzieci, po prostu wydaje to co ma. A Ewcia raczej nie daleko się wyprowadzi bo dom obok więc raczej to nie rozwiąże sytuacji
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam zielonego pojęcia
![]() O 6 tż wstawał, a ja leżałam z zacieszem, bo Elena się ze mną bawiła i tż pyta, co ja taka szczęśliwa, że o 6 nie śpię, ja na to przez półsen: "Bo się córka ze mną bawi "A w ogóle problemów z kompem część dalsza, już wczoraj działał i znów padł Serio działam tysiąc razy lepiej przed serwisem i zaczynam poważnie podejrzewać, że oni tam coś zrobili, że teraz są takie problemy.Wcześniej się wyłączał, bo miał złe sterowniki, a teraz np. Wifi mi w ogóle nie działa
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
a wracając do wczorajszego tematu to ja kocham Francje, Paryż, i francuski styl. Dużo osób mówilo mi, że pojechali zobaczyli i nigdy nie wrócą. Mnie ten kraj zachwycił, zresztą moja Babcia sie tam urodziła więc szybko się zainteresowałam i nawet zaczęłam uczyć się języka. Obalam mit, że to trudny język, trudności ewentulanie może sprawić wymowa, gramatyka w porównaniu z angielskim jest banalna
![]() ale ja w ogóle jestem włóczykij i strasznie lubię podróżować i mogłabym się zaaklimatyzować w wielu krajach. Jestem zafascynowana Holandia, Amsterdam to magia. Stany zawsze chciałam zwiedzić, to był mój cel od gówniarza Hiszpania, Włochy, Chorwacja, Bułgaria, Niemcy, Szwajcaria ahhh rozmarzyłam siE
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Na NFZ też to robią?
Czasami Mu podpowiadałam,że bardzo by mi było miło jakby przyszedł raz na jakiś czas z kwiatkiem/kwiatami ale wiecie grochem o ścianę. Urodzinowo to by mi najchętniej dał pieniądze i żebym sama sobie kupiła jakiś giftbo wg. tłumaczeń "On to nie ma czasu wyrwać się z pracy albo nie wie co mi się teraz podoba "

Ależ Ty już zaawansowana ciążowo jesteś
nie wiedzialam, że tyle tego zwieźliśmy tutaj 

Juz mnie to zaczyna wkurzać bo nigdzie się nie możemy ruszyć bez niej bo dziecko płacze i wszystkim jej szkoda. A jej rodzice sa teraz w niemczech więc ona jest z dziadkami. Tz mówi że nie należy nic przy niej mówic bo ona bierze to do siebie i potem płacze ( w niedziele pojechaliśmy z Adim na plac zabaw a potem do teściów to normalne że powiedzieliśmy gdzie byliśmy to później jak pojechaliśmy to siiostrzenica w ryk bo jej nie zabraliśmy

Pewnie przez te bóle nerki i upały. Obawiam się, że urodzę maleńkiego chłopczyka...
nie da mi spać, mogdaly pomagają.tylko na krótko, q rennie nie mam
TŻ mi wczoraj powiedział, że nic się nie zmieniłam, ani po buzi, ani "gdzie indziej", tylko mi brzuchol urósł i piersi
teraz przez tydzień nie będę mogła spać