Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 10:25   #2911
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Aaa właśnie!!Magiczny 30 tydzień pyknął
No to jeszcze 10 tygodni

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja też porównywałam już kiedyś, co kto i za ile ma, i zdecydowałam się na r_p77 http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926
Akurat miał wszystko, co chciałam, dlatego zrobiłam zakupy żeby potem nie filować i nie szukać.

Dziś wizyta

Też muszę tego sprzedawcę prześwietlić w takim razie .
Trzymam za wizytę

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się i ja i zaraz jade do labu na badania, bo w sobotę wizyta u endo

aaa no i witam się w 29 tc
za tydzień
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:27   #2912
babku
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Ja też porównywałam już kiedyś, co kto i za ile ma, i zdecydowałam się na r_p77 http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926
Akurat miał wszystko, co chciałam, dlatego zrobiłam zakupy żeby potem nie filować i nie szukać.

[/FONT]
Zanim napisałaś już zdążyłam go prześwietlić i mnie też na razie wychodzi, że ma najwięcej potrzebnych mi rzeczy i najtaniej.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:27   #2913
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Dostalam poobijane lozko znaczy widzialam tylko kawalek bo nie chce do konca rozpakowywac ale brzegi ma poscierane, mogli to jakos inaczej zabezpieczyc a nie w samej czarnej folii
Jak odesle to kurier bedzie mnie ponad 50 zl kosztowal a TZ do mnie z tekstem ze przesadzam bo nie bede tego widziala i mnie zdenerwowal..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja bym zrobila fotki i wyslała do sprzedawcy, zeby wymienił na swój koszt, Łóżeczko było źle zabezpieczone.

Cytat:

a słuchajcie, jakie kupujecie podpaski? Bo tak stałam przed tą półką i się zastanawiałam i w końcu wzięłam te największe z Belli takie maxi green one mają chyba 6 kropelek na 7

Mam 2 paczki BELLA MAMA. Później jak się krwawienie zmniejszy to przejde na jakieś zwykłe duże podpaski na noc.

Cytat:
prosze bardzo, tak wygląda kawałek tapety sówkowej :P jest jeszcze ładniejsza niż na aukcji na allegro i na zdjęciu
Piękna! Ciekawe jak się na ścianie będzie prezentować! Kiedy kladziecie?

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
SUPER! całą stówę?! niesamowite

W ogóle tak pomyślałam, że skoro dzisiaj stuknął 27 tydzień to pokażę jeszcze brzucha (dla porównania 10 tydz )
Ładny! Maluczki ale widoczny

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Okazja super, polowałam wiele okazji na necie dla młodego, ale tak pojechać z ceną jak ona, to na bank mi sie nie uda.
ma kobitka oko
to prawie za bezcen.

mój brzucho był maleńki, prawie żaden w 10 tygodniu.
taki brzucho zaczynałam mieć dopiero w 14-15 tygodniu.
ostatnie 4 tygodnie temu "wybebeszyło" mnie dosyć sporo i nagle.

kupiłam sobie poduszkę, taka dmuchana do spania między nogi.
ciężko z nogami mi było, a poza tym te nieszczęsne skurcze dały o sobie znać.
pregni pillow się zwie ta poduszka, o taka:
http://www.pregnipillow.co.uk/

a to, co się stało z ta poduszką po napompowaniu i doslownie przesunięciu po niej stopy i to po niecałych 7 godzinach od jej posiadania.
krew myślałam że mnie zaleje wczoraj, szlag mnie trafił, miałam ochote to rozszarpać na strzępy, ale cudem się powtrzymałam.
teraz bój z reklamacją i ide po normalny rogal, w żadnym wypadku dmuchany.
odradzam!!!
Co za dziadostwo....

Cytat:
Kurczę, dzięki za wszystkie miłe komentarze Mam tylko nadzieję, że Kubuś ma tam wystarczająco dużo miejsca Póki co szaleje jak nie wiem, więc chyba jest ok
W ogóle tak mnie ciekawi jak mniej więcej u Was wygląda z wagą? Szybko poleciała do góry, czy dużo itd? Bo czytałam sobie ostatnio w mądrej książce (W oczekiwaniu na dziecko ;p), że w pierwszym trymestrze się przybiera ok. 1-2kg, a w drugim 5,4-6,5kg. Ja trochę się martwię swoją wagą. Od samego początku mam tylko 5kg na plusie od wagi sprzed ciąży i to przybyło wszystko w ostatnim miesiącu. W pierwszym trymestrze spadło mi 3 kg i tak się trzymało prawie do końca lipca... Nie wiem czy tak nagle przybieranie na wadze jest ok? Wolałabym żeby powoli i regularnie od początku mi przybywało:/ Spytam się ginki jak za tydzień będę na wizycie, ale teraz się trochę martwię tym :/:/
Ja przytyłam 3,5 kg. Jestem w 28 tyg. W pierwszym trymestrze nic nie przybrałam,a teraz tak jakoś 0,5 kg na tydzień idzie. Myślę, że nie musisz się martwić.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

byłam prywatnie podejrzeć małego- 40 zł za USG. a wizyta prywatnie późnieji.. i USG wszystko ok, ale jest długi i chudy. Lekarz ma stwierdzić czy nie za mało przybiera, bo w ciągu 2 tyg tylko 200g. A teraz ogólnie powinien ważyć wiecej, ale lekarz powiedział ze na wizycie sie dowiem dokładnie.. no włąsnie. A moj lekarz z NFZ nic nie powiedział jak zapytaam czy 1300g( dokładnie 1289) w 32 tyg to nie za mało.. "tak ma widocznie byc" dlatego włąsnie nie wiem jak szybko iść na tą prywatną wizytę do lekarza i czy nie cisnąć tego z NFZ żeby zrobił jakieś badania..
czy schizuję??
Wydaje mi się, że nie musisz się martwić. czekaj spokojnie na wizytę i zobaczysz ile urósł.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:30   #2914
rinco
Wtajemniczenie

Jestem wkurzona i zdołowana, nadal nie mamy imienia dla dziecka i źle mi z tym. Mnie się podoba Dominik, ale mąż nie bardzo go chce, bo za długie, bo jak zdrabiać itp. Ciągle wybrzydza. On by najchętniej dał jakieś takie pospolite, które mnie się kompletnie nie podobają. Jak tak dalej pójdzie to damy dziecku na imię Noname
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:31   #2915
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Też muszę tego sprzedawcę prześwietlić w takim razie .
Trzymam za wizytę

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zanim napisałaś już zdążyłam go prześwietlić i mnie też na razie wychodzi, że ma najwięcej potrzebnych mi rzeczy i najtaniej.
Mi wyszło u niego ponad 500zł

Ale mnie od paru dni boli kość ogonowa Kość ogonowa też może się jakoś rozłazić?

Dobra, idę Kudłatym kuwetę umyć...
Zapowiada się leniwy dzień

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:32   #2916
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
hm.. wg tej siatki, jeeli jest tak jak ja to rozumuje to teraz ok 1700 to jest 10centyl.. a mój ma mniej.. czyli wychodzi że ma nie wiem, 8centyl? czyli w sumie mało
Mój lekarz ostatnio pokazał na co go stać :/ badan nie chciał zlecić, USG tak samo.. sprawdził tylko tętno i dowcipnie. Z czego dodatkowo wyśmiał lekarza z 30letnim doświadczeniem minimum... no ale już to opisywałam.
Dlatego sie zastanawiam ,czy już schizuje czy cos może być na rzeczy..

No ale własnie nie czuje zeby on mi padł" w sensie, wydaje mi sie ze jest na tej samej wysokości, moze troche sie "rozalał" ale ja w sumie nie wiem jak to jest jak jest brzuch nisko bo to moja pierwsa ciaża kurdę muszę to ogarnąć jakoś,.. a dzisiaj faktycznie sie troche przepracowalam i może nawet przeciążyłam .. teraz mam w planie dużo odpoczywać bo ta nerka jakoś mnie ostatnio coraz cześciej boli i te biodro też.. z tym ze póki co ,musze pokoik uszykować ale najważniejsze juz mam zrobione

też Ci sie dziury w H@Mowskich legginsach zrobiły? bo mi też.. i zastanawiam sie czy to pod reklamacje podlega.. chyba musze paragon znaleźć

Ja słyszałam że nie wolno majtek, ale nie wyobrażam sobie do wc iść bez, znająć moje szczescie bym to zgubiła, a wcna korytarzu a na korytarzu pełno ludzi

tak Ci śpieszno ?

Nemosek - problem w tej prywatnej wiycie jest taki ze gość przyjeżdża tylko dwa razy w tyg. WTOREK i CZWARTEK. we wtorek jest rano- a w czwartek po południu. Mieliśmy isc jutro, ale monter bedzie.. a rano nie chce bo mąż chce iść ze mną.. ostatnio widzial małego chyba w 20tc..w przyszły czwartek mąż ma jazdy, a wiec wychodzi dopiero za 2 tygodnie, czyli wtedy co NFZ.. a mąż nie dostanie wolnego :/ Może mu sie jazdy uda przełożyc..

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

spać nie mogę.. czytam "w oczekiwaniu na dziecko" czyta ktoś?

ciekawe rzeczy można tam wyczytać. Np. o porodzie z zaskoczenia w domu- co robić i jak sie zachować. O KP, o seksie i innych ciekawostkach . Jestem już na prawie 400stronie ( ale ominęłam do 6 miesiąca, bo już mnie to minęło ) i od 6 poczytuje bo w sumie ciekawe rzeczy.. nawet są różne przepisy i są dla tych co biorą żelazo ( czyli też dla mnie. )

MAM ZGAGĘ

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

idę w kimę bo za 4 godziny jadę na morfo i inne badania . :/

wpadnę po południu
Rybko dopytaj się o te majtki po porodzie?
U mnie szpital zapewnia ligninę ale położna mówiła że po co się męczyć,najlepiej dla własnego komfortu mieć majtki siateczkowe i te wielkie podpachy.Ściągnąć tylko na wizytę i tyle.Na oddziale pozwalają nosić i każdy o tym wie.
Chyba nie będą robić problemów?

A jazdy nie uciekną niech przełoży

Ja miałam czytać Pierwszy rok życia dziecka

Aaby Nie ma za co
za zakupy, kogo kupowałaś?

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello!
Ja już po wizycie porannej, byłam na 7 w poradni Zrobili mi ktg, lekarza nie ma bo od 10 i nie chciało mi sie czekać, ale jako, ze na ktg wszystko ok, to położna powiedziała: odpoczywać!

Nemosku Ty ostatnio jechałaś do Gliwic- pamietasz może czy duże korki/ remonty były na zjeździe do Katowic? Bo mam dziś wizytę u lekarza tam i muszę pojechać.

Ryba, skontroluj tę wagę. Po co masz się stresować?

Muszę chałupę ogarnąć, bo Mama do mnie przyjeżdża dziś, a w domu b.urdel jak w kieleckiem.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

I ja jestem na liście Bezpiecznego Malucha!! To jeszcze czekam na info z tych warsztatów Mamo to ja
Przed Katowicami zamknięta była autostrada i był objazd zrobiony drogą wzdłuż autostrady i dlatego się korkowało bo wąsko i ciasno.
Nie wiem czy coś sprawdzali bo jechały po A 4 samochody na kogutach jakby z obsługi.Żadnego wypadku nie było więc trudno powiedzieć co było przyczyną.To było koło godziny 13.30.
Ale z powrotem była już przejezdna więc chyba na taki pechowy moment trafiłam.
Dobrze że ktg wyszło ok.

Maomami Brałaś coś na ból ?

Taszanta Jaki model wózka?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:35   #2917
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jestem wkurzona i zdołowana, nadal nie mamy imienia dla dziecka i źle mi z tym. Mnie się podoba Dominik, ale mąż nie bardzo go chce, bo za długie, bo jak zdrabiać itp. Ciągle wybrzydza. On by najchętniej dał jakieś takie pospolite, które mnie się kompletnie nie podobają. Jak tak dalej pójdzie to damy dziecku na imię Noname

Dominik bardzo ładnie A co do zdrobnień... Domi to dla dziewczynki, ale Domino, Domiś?!

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Aaby Nie ma za co
Te duże na allegro u r_p77, a apteczne na doz. pl - skorzystałam z tej promocji Oilatum. I właśnie dostałam maila, że jest do odbioru - odbierzemy dziś wracając od gina

Aaaa, wyciek!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:40   #2918
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Rybko dopytaj się o te majtki po porodzie?
U mnie szpital zapewnia ligninę ale położna mówiła że po co się męczyć,najlepiej dla własnego komfortu mieć majtki siateczkowe i te wielkie podpachy.Ściągnąć tylko na wizytę i tyle.Na oddziale pozwalają nosić i każdy o tym wie.
Chyba nie będą robić problemów?

A jazdy nie uciekną niech przełoży

Ja miałam czytać Pierwszy rok życia dziecka

Aaby Nie ma za co

Przed Katowicami zamknięta była autostrada i był objazd zrobiony drogą wzdłuż autostrady i dlatego się korkowało bo wąsko i ciasno.
Nie wiem czy coś sprawdzali bo jechały po A 4 samochody na kogutach jakby z obsługi.Żadnego wypadku nie było więc trudno powiedzieć co było przyczyną.To było koło godziny 13.30.
Ale z powrotem była już przejezdna więc chyba na taki pechowy moment trafiłam.
Dobrze że ktg wyszło ok.

Maomami Brałaś coś na ból ?

Nie brałam bo czekałam że może samo jakoś przejdzie ale musze jednak sięgnąć po paracetamol.

A wtedy na autostradzie nie było wypadku tylko z jakiejś ciężarówki coś się wysypało, jakieś kawałki metalu czy coś takie, wiem że musieli to posprzątać na jakimś odcinku, trąbili o tym w radiu bo pamiętam że gdzieś jechałam autem i właśnie ostrzegali wtedy żeby się przygotować na korki i utrudnienia

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:43   #2919
nemosek
Zakorzenienie

Beatka Będzie dobrze

Cytat:
witam się i ja i zaraz jade do labu na badania, bo w sobotę wizyta u endo

Cytat:
Witam się z rana
Ale wczoraj padłam jak kawka

Za pół roku

Bardzo wielu rzeczy nie wiedziałam więc sobie zapisujęDziękuję

Może net będzie
A co do wagi dziecka ja też pewnie bym się obawiała i na pewno domagała bym się od lekarza z NFZ dodatkowych badań.

W takim razie dużo odpoczywaj wykorzystuj męża póki możesz Piękny brzuszek

Może zrób sobie jakąś delikatną kawkę połóż się otwórz okno.Mam nadzieję że zaraz przejdzie

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Aaa właśnie!!Magiczny 30 tydzień pyknął
Nie ma za co

Niunia Za zaległą 100

Kyte O mamo u mnie też przecież,tak w ogóle zapomniałam powiedzieć
Dzień dobry

Witamy się wyjątkowo z Tymkiem w 30 tygodniu

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

Mi wyszło u niego ponad 500zł

Ale mnie od paru dni boli kość ogonowa Kość ogonowa też może się jakoś rozłazić?

Dobra, idę Kudłatym kuwetę umyć...
Zapowiada się leniwy dzień

Poszalałaś,ale na pewno dużo kupiłaś

Myślę że właśnie dlatego Cie boli bo się rozchodzi

Cytat:
Dominik b.ładne,przekonaj męża.

A jakie są jego propozycje?

Co się nie odzywasz w ogóle

Właśnie przed chwilą dzwoni domofon-kurier a ja w szlafroku i rozczochrana.Zarzuciłam szybko spodenki i bluzkę,ale uczesać się już nie zdążyłam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-08-29 o 10:46
Stary 2013-08-29, 10:44   #2920
Kociak85
Zadomowienie

Dziewczyny, a te podkłady na łóżko to jakiej wielkości brałyście? 60x60 cm starczą?
Stary 2013-08-29, 10:45   #2921
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Nie brałam bo czekałam że może samo jakoś przejdzie ale musze jednak sięgnąć po paracetamol.

A wtedy na autostradzie nie było wypadku tylko z jakiejś ciężarówki coś się wysypało, jakieś kawałki metalu czy coś takie, wiem że musieli to posprzątać na jakimś odcinku, trąbili o tym w radiu bo pamiętam że gdzieś jechałam autem i właśnie ostrzegali wtedy żeby się przygotować na korki i utrudnienia
Ale to było na bramkach w Balicach i od strony Katowic
Wtedy akurat stałam w korku do bramek ale od strony Krakowa także nie dotyczyło na szczęście nas.
Złom się wysypał

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 10:48   #2922
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a te podkłady na łóżko to jakiej wielkości brałyście? 60x60 cm starczą?
Starcza. Wazne by pod tyłek jej położyć. Na całym lozku nie muszą byc

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:49   #2923
nasturcja7667
Zadomowienie

Nemosku, dzięki za info! Nie widzę żadnych info o remontach, więc moze dojedziemy bezproblemowo.

Zamknęli u nas wode dobrze, ze zdążyłam umyć włosy [tak, kobieta ma priorytety ] i napuścić sobie do wiadra i misek. No bo jak sikam ciągle, to jak to potem tak zostawić w toalecie

A i chciałam Wam powiedzieć, ze temat wagi to tabu!!
Od początku przytyłam prawie 14 kg. Ja w weekend przekroczyłam magiczne 60kg to wyłam jak bóbr Gin twierdzi, że to głównie woda + dziecko i minimalne zapasy tłuszczu i, że w kilka tygodni zejdzie. Ale ja i tak
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:51   #2924
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Nemosek ja też jakos tyle przybralam. Po sobie tego nie widze. Waga mi szybciej leci do gory niż w pierwszej ciazy,a tu jeszcze dobre 3 miesiące.... :sciana:

Zbieram sie z dzieciakami na spacer

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:51   #2925
iskra75
Raczkowanie

witajcie dziewczyny coś się ostatnio budzę punkt 9:00 wstaję biorę tabl.tarczycową.. pół godz czekam i wtedy Młody zaczyna marsza tupać
Taszanta ja oszalałam na punkcie wózka Mutsy.. już prawie brałam w komisie ale obawiałam się że niektóre plamki nie zejdą, a poza tym był dość mocno <jak na mało używany> styrany życiem. Miałam okazję chwilę nim pojeździć i pow. że żaden inny
Aaby u nas zwapnienie wyszło na "połówkowym", niby bylo w lewej komorze serduszka i było moocno widoczne.. przestraszyłam się bo ja sama jestem po operacji serducha, więc zaraz myślałam że pewnie będzie jakaś wada albo cuś.. jednak p.genetyk uspokoiła że to albo zaniknie albo po prostu Maluch będzie miał szmery po ur. i że nie jest to nic groźnego a świadczy o przebytej w I trymestrze infekcji <a ja ciągle miałam katar albo opryszczkę na gębie...> No i teraz na poniedziałkowej wizycie kontrolnej gin stwierdził że już nic nie widzi... więc ale upewnimy się jutro
Stary 2013-08-29, 10:59   #2926
lubieolowki
Raczkowanie

hej dziewczyny z góry przepraszam, że nie cytuję, ale na telefonie mi coś nie ogarnia:p
Gratulacje za studniówki i tygodnie!!! Już coraz bliżej do celu
Ja na ból głowy zawsze kładę się na pół godzinki
Dominik to super imię! Może zacznij o maluchu tak mówić,a jak mąż się będzie czepiał to powiedz,że jak da jakąś lepszą propozycje to pogadacie:p w ogóle dziecku można imię zmienić jeszcze 2 tyg po urodzeniu,więc daj Dominik, a najwyżej jak będzie wielki problem to zmienicie:p

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:09   #2927
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

Dominik bardzo ładnie A co do zdrobnień... Domi to dla dziewczynki, ale Domino, Domiś?!
Dla mnie mógłby być nawet Dominiczek albo po prostu Dominik. I tak za parę lat jak pójdzie do szkoły to nie będzie chciał, żeby mu zdrabiać.

Cytat:
Dominik b.ładne,przekonaj męża.

A jakie są jego propozycje?

Co się nie odzywasz w ogóle
Właśnie nie wiem jak go przekonać, już próbuję i raz jest lepiej raz gorzej
On by chciał jakieś takie zwykłe Piotruś, Krzysiu... Nieeeeeee Pomijam już to, że w rodzinie są już takie imiona.
A nie odzywam się, bo nie mam czasu, w ciągu dnia zajmuję się Sebą, jak śpi to robię coś w domu typu pranie, prasowanie, a wieczorami zanim sprawdzę pocztę, facebooka to już mało czasu zostaje na nadrabianie wątku A nie mam neta w telefonie, tak to bym może była bardziej na bieżąco.

Cytat:
Dominik to super imię! Może zacznij o maluchu tak mówić,a jak mąż się będzie czepiał to powiedz,że jak da jakąś lepszą propozycje to pogadacie:p w ogóle dziecku można imię zmienić jeszcze 2 tyg po urodzeniu,więc daj Dominik, a najwyżej jak będzie wielki problem to zmienicie:p
Ja już tak o nim mówię to mąż przewraca oczami albo się śmieje
Zmiana odpada, nie chcę cudować, trzeba wybrać imię, nazwać dziecko i tyle.

Jeszcze zostaje kwestia drugiego imienia, przy tym to pewnie się rozwiedziemy...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:09   #2928
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dobre pytanko

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Nemosku, dzięki za info! Nie widzę żadnych info o remontach, więc moze dojedziemy bezproblemowo.

Zamknęli u nas wode dobrze, ze zdążyłam umyć włosy [tak, kobieta ma priorytety ] i napuścić sobie do wiadra i misek. No bo jak sikam ciągle, to jak to potem tak zostawić w toalecie

A i chciałam Wam powiedzieć, ze temat wagi to tabu!!
Od początku przytyłam prawie 14 kg. Ja w weekend przekroczyłam magiczne 60kg to wyłam jak bóbr Gin twierdzi, że to głównie woda + dziecko i minimalne zapasy tłuszczu i, że w kilka tygodni zejdzie. Ale ja i tak
za wizytę i za drogę
dobrze że zdążyłaś napuścić.Oni to zawsze znajdą sobie odpowiednią porę
Gorzej z grubsza sprawą
Waga spadnie zobaczysz gin dobrze mówi.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 11:10   #2929
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
hm.. wg tej siatki, jeeli jest tak jak ja to rozumuje to teraz ok 1700 to jest 10centyl.. a mój ma mniej.. czyli wychodzi że ma nie wiem, 8centyl? czyli w sumie mało
Mój lekarz ostatnio pokazał na co go stać :/ badan nie chciał zlecić, USG tak samo.. sprawdził tylko tętno i dowcipnie. Z czego dodatkowo wyśmiał lekarza z 30letnim doświadczeniem minimum... no ale już to opisywałam.
Dlatego sie zastanawiam ,czy już schizuje czy cos może być na rzeczy..

No ale własnie nie czuje zeby on mi padł" w sensie, wydaje mi sie ze jest na tej samej wysokości, moze troche sie "rozalał" ale ja w sumie nie wiem jak to jest jak jest brzuch nisko bo to moja pierwsa ciaża kurdę muszę to ogarnąć jakoś,.. a dzisiaj faktycznie sie troche przepracowalam i może nawet przeciążyłam .. teraz mam w planie dużo odpoczywać bo ta nerka jakoś mnie ostatnio coraz cześciej boli i te biodro też.. z tym ze póki co ,musze pokoik uszykować ale najważniejsze juz mam zrobione

też Ci sie dziury w H@Mowskich legginsach zrobiły? bo mi też.. i zastanawiam sie czy to pod reklamacje podlega.. chyba musze paragon znaleźć

Ja słyszałam że nie wolno majtek, ale nie wyobrażam sobie do wc iść bez, znająć moje szczescie bym to zgubiła, a wcna korytarzu a na korytarzu pełno ludzi

tak Ci śpieszno ?

Nemosek - problem w tej prywatnej wiycie jest taki ze gość przyjeżdża tylko dwa razy w tyg. WTOREK i CZWARTEK. we wtorek jest rano- a w czwartek po południu. Mieliśmy isc jutro, ale monter bedzie.. a rano nie chce bo mąż chce iść ze mną.. ostatnio widzial małego chyba w 20tc..w przyszły czwartek mąż ma jazdy, a wiec wychodzi dopiero za 2 tygodnie, czyli wtedy co NFZ.. a mąż nie dostanie wolnego :/ Może mu sie jazdy uda przełożyc..

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

spać nie mogę.. czytam "w oczekiwaniu na dziecko" czyta ktoś?

ciekawe rzeczy można tam wyczytać. Np. o porodzie z zaskoczenia w domu- co robić i jak sie zachować. O KP, o seksie i innych ciekawostkach . Jestem już na prawie 400stronie ( ale ominęłam do 6 miesiąca, bo już mnie to minęło ) i od 6 poczytuje bo w sumie ciekawe rzeczy.. nawet są różne przepisy i są dla tych co biorą żelazo ( czyli też dla mnie. )

MAM ZGAGĘ

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

idę w kimę bo za 4 godziny jadę na morfo i inne badania . :/

wpadnę po południu
babka mi w h&m powiedziała że jesli poszło na szwie tak jak mi to normalnie gwaranacja jest na to 2 lata takze jak masz paragon to idz

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiliśmy wczoraj używany wózek Mutsy, taka szybka decyzja, mam nadzieję że będzie wygodny w użytkowaniu bo za wiele o wózkach nie czytałam wcześniej i nie wiem co mi pasuje, i mam pytanie mamy cały komplet- gondolę, wózek, fotelik, torbę, parasolkę- czy coś jeszcze potrzebne w takim zestawie?

no i nie ma folii przeciwdeszczowej, czy to jest takie niezbędne, że powinnam dokupować taki gadget? W sumie nie planuje jakoś po deszczach się włoczyć, ale nie wiem jak szybko taki wózek przemaka jak by coś?

I jeszcze mam pytanie do dziewczyn które kupowały używane wózki- jak je odświeżałyście? Do pralki wejdą tylko niektóre elementy, jak i czym czyścić te większe?
i jaki kupiliscie? folie mozesz uniwersalna kupic wazne że jest torba a co do prania to ja normalnie do wanny i szczoteczka
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:17   #2930
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Nemosek ja też jakos tyle przybralam. Po sobie tego nie widze. Waga mi szybciej leci do gory niż w pierwszej ciazy,a tu jeszcze dobre 3 miesiące.... :sciana:

Zbieram sie z dzieciakami na spacer

He he ja nic o wadze nie pisałam więc to chyba nie do mnie.
Ale jak kogoś to interesuje to +8 stoi sobie w miejscu.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny coś się ostatnio budzę punkt 9:00 wstaję biorę tabl.tarczycową.. pół godz czekam i wtedy Młody zaczyna marsza tupać
Taszanta ja oszalałam na punkcie wózka Mutsy.. już prawie brałam w komisie ale obawiałam się że niektóre plamki nie zejdą, a poza tym był dość mocno <jak na mało używany> styrany życiem. Miałam okazję chwilę nim pojeździć i pow. że żaden inny
Aaby u nas zwapnienie wyszło na "połówkowym", niby bylo w lewej komorze serduszka i było moocno widoczne.. przestraszyłam się bo ja sama jestem po operacji serducha, więc zaraz myślałam że pewnie będzie jakaś wada albo cuś.. jednak p.genetyk uspokoiła że to albo zaniknie albo po prostu Maluch będzie miał szmery po ur. i że nie jest to nic groźnego a świadczy o przebytej w I trymestrze infekcji <a ja ciągle miałam katar albo opryszczkę na gębie...> No i teraz na poniedziałkowej wizycie kontrolnej gin stwierdził że już nic nie widzi... więc ale upewnimy się jutro

I oby dalej nic nie zobaczył

Kurcze nie mogę zapłacić grupera przez Paypal,juz dzwoniłam i nie wiedzą co się dzieje i jeszcze nie mogą udzielić mi pełnej info bo na męża konto jest zarejestrowane.Nic czekam na mail w którym mają mi wyjaśnić sprawę.
Zawsze coś
Jakbym wiedziała że to tyle zachodu kosztuje to w bym miała

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Dla mnie mógłby być nawet Dominiczek albo po prostu Dominik. I tak za parę lat jak pójdzie do szkoły to nie będzie chciał, żeby mu zdrabiać.

Właśnie nie wiem jak go przekonać, już próbuję i raz jest lepiej raz gorzej
On by chciał jakieś takie zwykłe Piotruś, Krzysiu... Nieeeeeee Pomijam już to, że w rodzinie są już takie imiona.
A nie odzywam się, bo nie mam czasu, w ciągu dnia zajmuję się Sebą, jak śpi to robię coś w domu typu pranie, prasowanie, a wieczorami zanim sprawdzę pocztę, facebooka to już mało czasu zostaje na nadrabianie wątku A nie mam neta w telefonie, tak to bym może była bardziej na bieżąco.

Ja już tak o nim mówię to mąż przewraca oczami albo się śmieje
Zmiana odpada, nie chcę cudować, trzeba wybrać imię, nazwać dziecko i tyle.

Jeszcze zostaje kwestia drugiego imienia, przy tym to pewnie się rozwiedziemy...
To nie nadrabiaj tylko napisz czasem co u Was.
Myślisz że wszystkie tutaj nadrabiamy
Znaczy ja się staram,ale jestem tylko człowiekiem i nieraz coś pominę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 11:25   #2931
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja

Ooo, pochwal się koniecznie! Jaki kupiliście?
My też chcemy Mutsy, tylko zastanawiamy się między 4Rider i Igo...

Dziś wizyta
Cytat:
Rybko

My kupiliśmy taki starszy model- Urban Rider, o coś takiego:
http://tablica.pl/oferta/wozek-mutsy...er-IDejRR.html

Dopiero teraz czytam o jego wadach i zaletach, nic mi to w sumie nie mówi, bo nie wiem czego oczekuję od wózka ale to w sumie sprzęt w większości na pół roku-rok więc jak coś nie będzie pasować to nie trzeba się długo męczyć.

Ale jaka to kobyła, ten cały zestaw to ledwo do samochodu upchnęliśmy, a mamy kombi nie wyobrażam sobie tego po schodach targać

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Mnie przekonała jedna opinia z netu, że lepiej kupić używany Mutsy niż nowy jakiś polski Tako itp. bo ten nowy Tako to po miesiącu będzie wyglądał jak używany Mutsy

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość

i jaki kupiliscie? folie mozesz uniwersalna kupic wazne że jest torba a co do prania to ja normalnie do wanny i szczoteczka
O dzięki , ale to można normalnym proszkiem czy trzeba jakimś dziecięcym ?

Kurcze chyba trzeba wstać z łóżka

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:28   #2932
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Maomami to może byc spadek cukru. Lyknij łyżkę białego cukru a zaraz potem cos z weglami zjedz, makaron na przykład.
Beatko nie da się być przygotowanym nunu :P. Czytam dalej

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:31   #2933
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dziś dopiero pierwszy raz poczułam że jesień idzie.I w nocy obudziłam się, nie mogłam zasnąć i zastanawiałam się czy jestem psychicznie przygotowana na dziadziusia, i dalej nie wiem tylko teraz pytanie czy da się tak faktycznie na to pierwsze i kolejne dziecko przygotować.
nie myśl o tym
a jesień.. no cóż, w końcu mamy końcówkę sierpnia
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurcze jakoś dziwnie się czuje, głowa mnie boli, mam wrażenie że mi ją zalewa jakaś gorąca fala, mam takie uczucie jakby mnie ktoś otumanił, mierzyłam ciśnienie ale jest ok 115/75.
Nagle zrobiło mi sie gorąco, ręce mi się pocą kurcze pierwszy raz się tak źle czuje
poleż odpocznij, weź tabletkę a jak nie to do lekarza!
Cytat:
[/COLOR]Aaa właśnie!!Magiczny 30 tydzień pyknął

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja bym zrobila fotki i wyslała do sprzedawcy, zeby wymienił na swój koszt, Łóżeczko było źle zabezpieczone.

Piękna! Ciekawe jak się na ścianie będzie prezentować! Kiedy kladziecie?
to nie łóżeczko tylko łóżko sypialniane, jednak zostawiamy nie będziemy się motać już, trudno
a tapetę będziemy kłaść za jakieś 2-3 tygodnie dopiero
Cytat:
kurcze, może sobie przemyśli i przytaknie na imię
Cytat:
Mnie przekonała jedna opinia z netu, że lepiej kupić używany Mutsy niż nowy jakiś polski Tako itp. bo ten nowy Tako to po miesiącu będzie wyglądał jak używany Mutsy
ja się z tym nie zgadzam jeżeli ktoś nie dba o wózek to może i będzie zniszczony, a kupować Mutsy tylko dlatego że to Mutsy.. no cóż...trochę zalatuje snobizmem, poza tym to że Tako czy Tutek to Polska firma to nic nie ma do rzeczy, bo one wcale takie złe nie są..
poza tym... opinie w internecie są różne, więc ja się nimi nie sugeruję
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-29 o 11:32
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 11:33   #2934
iskra75
Raczkowanie

no my od początku stwierdziliśmy że wózek kupujemy używany.. bo co z tego że kupisz nowy za 2-3 tys czy nawet więcej a po przejeździe przez próg sklepu nie jest wart nawet połowy.. jak z autem
Stary 2013-08-29, 11:35   #2935
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:

Witamy się wyjątkowo z Tymkiem w 30 tygodniu [COLOR=Silver]:
W razie pozdrowienie dla Tymka od Tymka

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:38   #2936
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

Dopiero teraz czytam o jego wadach i zaletach, nic mi to w sumie nie mówi, bo nie wiem czego oczekuję od wózka ale to w sumie sprzęt w większości na pół roku-rok więc jak coś nie będzie pasować to nie trzeba się długo męczyć.

Ale jaka to kobyła, ten cały zestaw to ledwo do samochodu upchnęliśmy, a mamy kombi nie wyobrażam sobie tego po schodach targać

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

wiesz zalezy co, ja miałam taki jasno błekitny ozek wiec czesto musialam np budkeprzepierac ale to wlewałam normalny żel do prania a nawet płyn do naczyc( najlepiej usuwał plamy ) a gondolka przeważnie jest mało uzywana ok kilku miesięcy więc mocno sie nie brudziła. Mutsy ma tez takie impregnaty do wózków do tapicerek i koł ale mozesz np podejsc do rowerowego zeby ci "zawieszenie' posprawdzali nasmarowali przez zima
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:40   #2937
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
ja się z tym nie zgadzam jeżeli ktoś nie dba o wózek to może i będzie zniszczony, a kupować Mutsy tylko dlatego że to Mutsy.. no cóż...trochę zalatuje snobizmem, poza tym to że Tako czy Tutek to Polska firma to nic nie ma do rzeczy, bo one wcale takie złe nie są..
poza tym... opinie w internecie są różne, więc ja się nimi nie sugeruję
dlatego myśmy pojechali do komisów pomacali.. a że w większości ja się będę wozić z Maluchem to i tak ja mam decydujący głos
jeszcze i tak kilka chce spr "pod ręką" może akurat coś innego upatrzę i oszaleję po raz drugi

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

aaaa zapomniałam napisać Pani w komisie mówiła że wózki najlepiej czyści się zwykłymi wilgotnymi chusteczkami- u niej spr się "Dada" z Biedrony może ktoś wypróbuje
Stary 2013-08-29, 11:42   #2938
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Tako nie są złymi wózkami tak jak inne polskie marki.Posunę się nawet do stwierdzenia że nieraz lepiej wykonane,dopracowane.Wszy stko zależy od modelu.

Ja już dostaję kręćka z tymi wózkami,nie ma ideału chyba że sama go sobie zaprojektuję i wykonam
Staram się kierowaś zdrowym rozsądkiem i czytam opinie w necie ale ludzie nieraz i głupoty wypisują albo to konkurencja działa bo nijak ma się to nieraz do rzeczywistości.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 11:43   #2939
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

No.. przeczytałam. Mnie też się podobają mutsy, ale my wózka nie kupujemy. A szkoda . Miał być, ale po tej akcji z oszustem zostalismy na lodzie i na WSZYSTKIM musimy grosik oszczedzac. Bardzo mi żal bo marzyłam ze w drugiej ciąży będę sobie mogła pozwolić na wszystko, na co będę miała ochotę. Nawet jeśli to będą bezsensowne gadzety. No ale

Ja po wizycie. Pozamykana wszędzie na 4 spusty. Chwile posluchalam serduszka. Lekarz jak uslyszal zalecenia od Pani Dr od usg to mało na bacznosc "tak jest" nie salutował. ::P

Waga wychodzi niecałe 5,5kg do przodu ale ponoć ten rupiec w gabinecie dodaje (co sie zgadza z waga u mojej mamy, wiec liczę 4,5).
23.09 kolejna wizyta i będziemy mierzyć wage mlodego i powoli umawiac termin ciecia. To tyle.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:43   #2940
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
W razie pozdrowienie dla Tymka od Tymka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości