|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
No to jeszcze 10 tygodni
![]() ![]() Cytat:
Trzymam za wizytę ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam 2 paczki BELLA MAMA. Później jak się krwawienie zmniejszy to przejde na jakieś zwykłe duże podpaski na noc. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem wkurzona i zdołowana, nadal nie mamy imienia dla dziecka i źle mi z tym. Mnie się podoba Dominik, ale mąż nie bardzo go chce, bo za długie, bo jak zdrabiać itp. Ciągle wybrzydza. On by najchętniej dał jakieś takie pospolite, które mnie się kompletnie nie podobają. Jak tak dalej pójdzie to damy dziecku na imię Noname
|
|
|
|
#2915 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mnie od paru dni boli kość ogonowa Dobra, idę Kudłatym kuwetę umyć... Zapowiada się leniwy dzień ![]()
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie szpital zapewnia ligninę ale położna mówiła że po co się męczyć,najlepiej dla własnego komfortu mieć majtki siateczkowe i te wielkie podpachy.Ściągnąć tylko na wizytę i tyle.Na oddziale pozwalają nosić i każdy o tym wie. Chyba nie będą robić problemów? A jazdy nie uciekną niech przełoży Ja miałam czytać Pierwszy rok życia dziecka ![]() Aaby Nie ma za co ![]() za zakupy, kogo kupowałaś?Cytat:
Nie wiem czy coś sprawdzali bo jechały po A 4 samochody na kogutach jakby z obsługi.Żadnego wypadku nie było więc trudno powiedzieć co było przyczyną.To było koło godziny 13.30. Ale z powrotem była już przejezdna więc chyba na taki pechowy moment trafiłam. Dobrze że ktg wyszło ok. Maomami Brałaś coś na ból ? Taszanta Jaki model wózka? |
||
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dominik bardzo ładnie ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Te duże na allegro u r_p77, a apteczne na doz. pl - skorzystałam z tej promocji Oilatum. I właśnie dostałam maila, że jest do odbioru - odbierzemy dziś wracając od gina Aaaa, wyciek!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wtedy na autostradzie nie było wypadku tylko z jakiejś ciężarówki coś się wysypało, jakieś kawałki metalu czy coś takie, wiem że musieli to posprzątać na jakimś odcinku, trąbili o tym w radiu bo pamiętam że gdzieś jechałam autem i właśnie ostrzegali wtedy żeby się przygotować na korki i utrudnienia
|
|
#2919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Beatka Będzie dobrze
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Niunia Za zaległą 100 ![]() Kyte O mamo u mnie też przecież,tak w ogóle zapomniałam powiedzieć Dzień dobry Witamy się wyjątkowo z Tymkiem w 30 tygodniu ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Myślę że właśnie dlatego Cie boli bo się rozchodzi ![]() Cytat:
A jakie są jego propozycje? Co się nie odzywasz w ogóle Właśnie przed chwilą dzwoni domofon-kurier a ja w szlafroku i rozczochrana.Zarzuciłam szybko spodenki i bluzkę,ale uczesać się już nie zdążyłam
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-08-29 o 10:46 |
||||
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a te podkłady na łóżko to jakiej wielkości brałyście? 60x60 cm starczą?
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy akurat stałam w korku do bramek ale od strony Krakowa także nie dotyczyło na szczęście nas. Złom się wysypał
|
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
Nemosku, dzięki za info! Nie widzę żadnych info o remontach, więc moze dojedziemy bezproblemowo.
Zamknęli u nas wode dobrze, ze zdążyłam umyć włosy [tak, kobieta ma priorytety ] i napuścić sobie do wiadra i misek. No bo jak sikam ciągle, to jak to potem tak zostawić w toalecie ![]() A i chciałam Wam powiedzieć, ze temat wagi to tabu!! ![]() Od początku przytyłam prawie 14 kg. Ja w weekend przekroczyłam magiczne 60kg to wyłam jak bóbr |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nemosek ja też jakos tyle przybralam. Po sobie tego nie widze. Waga mi szybciej leci do gory niż w pierwszej ciazy,a tu jeszcze dobre 3 miesiące....
Zbieram sie z dzieciakami na spacer Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
coś się ostatnio budzę punkt 9:00 wstaję biorę tabl.tarczycową.. pół godz czekam i wtedy Młody zaczyna marsza tupać Taszanta ja oszalałam na punkcie wózka Mutsy.. już prawie brałam w komisie ale obawiałam się że niektóre plamki nie zejdą, a poza tym był dość mocno <jak na mało używany> styrany życiem. Miałam okazję chwilę nim pojeździć i pow. że żaden inny Aaby u nas zwapnienie wyszło na "połówkowym", niby bylo w lewej komorze serduszka i było moocno widoczne.. przestraszyłam się bo ja sama jestem po operacji serducha, więc zaraz myślałam że pewnie będzie jakaś wada albo cuś.. jednak p.genetyk uspokoiła że to albo zaniknie albo po prostu Maluch będzie miał szmery po ur. i że nie jest to nic groźnego a świadczy o przebytej w I trymestrze infekcji <a ja ciągle miałam katar albo opryszczkę na gębie...> No i teraz na poniedziałkowej wizycie kontrolnej gin stwierdził że już nic nie widzi... więc
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
z góry przepraszam, że nie cytuję, ale na telefonie mi coś nie ogarnia:p Gratulacje za studniówki i tygodnie!!! Już coraz bliżej do celu ![]() Ja na ból głowy zawsze kładę się na pół godzinki ![]() Dominik to super imię! Może zacznij o maluchu tak mówić,a jak mąż się będzie czepiał to powiedz,że jak da jakąś lepszą propozycje to pogadacie:p w ogóle dziecku można imię zmienić jeszcze 2 tyg po urodzeniu,więc daj Dominik, a najwyżej jak będzie wielki problem to zmienicie:p
|
#2927 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() On by chciał jakieś takie zwykłe Piotruś, Krzysiu... Nieeeeeee A nie odzywam się, bo nie mam czasu, w ciągu dnia zajmuję się Sebą, jak śpi to robię coś w domu typu pranie, prasowanie, a wieczorami zanim sprawdzę pocztę, facebooka to już mało czasu zostaje na nadrabianie wątku Cytat:
Zmiana odpada, nie chcę cudować, trzeba wybrać imię, nazwać dziecko i tyle. Jeszcze zostaje kwestia drugiego imienia, przy tym to pewnie się rozwiedziemy...
|
|||
|
|
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
za wizytę i za drogę dobrze że zdążyłaś napuścić.Oni to zawsze znajdą sobie odpowiednią porę Gorzej z grubsza sprawą ![]() Waga spadnie zobaczysz gin dobrze mówi.
|
||
|
|
|
#2929 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do prania to ja normalnie do wanny i szczoteczka
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
więc to chyba nie do mnie.Ale jak kogoś to interesuje to +8 stoi sobie w miejscu. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
I oby dalej nic nie zobaczył ![]() Kurcze nie mogę zapłacić grupera przez Paypal,juz dzwoniłam i nie wiedzą co się dzieje i jeszcze nie mogą udzielić mi pełnej info bo na męża konto jest zarejestrowane.Nic czekam na mail w którym mają mi wyjaśnić sprawę. Zawsze coś Jakbym wiedziała że to tyle zachodu kosztuje to w ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Myślisz że wszystkie tutaj nadrabiamy Znaczy ja się staram,ale jestem tylko człowiekiem i nieraz coś pominę
|
|||
|
|
|
#2931 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://tablica.pl/oferta/wozek-mutsy...er-IDejRR.html Dopiero teraz czytam o jego wadach i zaletach, nic mi to w sumie nie mówi, bo nie wiem czego oczekuję od wózka Ale jaka to kobyła, ten cały zestaw to ledwo do samochodu upchnęliśmy, a mamy kombi Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Kurcze chyba trzeba wstać z łóżka
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Maomami to może byc spadek cukru. Lyknij łyżkę białego cukru a zaraz potem cos z weglami zjedz, makaron na przykład.
Beatko nie da się być przygotowanym nunu :P. Czytam dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2933 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesień.. no cóż, w końcu mamy końcówkę sierpnia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a tapetę będziemy kłaść za jakieś 2-3 tygodnie dopiero Cytat:
![]() Cytat:
poza tym... opinie w internecie są różne, więc ja się nimi nie sugeruję
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-29 o 11:32 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Raczkowanie
|
no my od początku stwierdziliśmy że wózek kupujemy używany.. bo co z tego że kupisz nowy za 2-3 tys czy nawet więcej a po przejeździe przez próg sklepu nie jest wart nawet połowy.. jak z autem
|
#2935 |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) a gondolka przeważnie jest mało uzywana ok kilku miesięcy więc mocno sie nie brudziła. Mutsy ma tez takie impregnaty do wózków do tapicerek i koł ale mozesz np podejsc do rowerowego zeby ci "zawieszenie' posprawdzali nasmarowali przez zima
|
|
|
|
|
#2937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeszcze i tak kilka chce spr "pod ręką" może akurat coś innego upatrzę i oszaleję po raz drugi ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- aaaa zapomniałam napisać Pani w komisie mówiła że wózki najlepiej czyści się zwykłymi wilgotnymi chusteczkami- u niej spr się "Dada" z Biedrony może ktoś wypróbuje
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już dostaję kręćka z tymi wózkami,nie ma ideału chyba że sama go sobie zaprojektuję i wykonam ![]() Staram się kierowaś zdrowym rozsądkiem i czytam opinie w necie ale ludzie nieraz i głupoty wypisują albo to konkurencja działa bo nijak ma się to nieraz do rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
No.. przeczytałam. Mnie też się podobają mutsy, ale my wózka nie kupujemy. A szkoda
. Miał być, ale po tej akcji z oszustem zostalismy na lodzie i na WSZYSTKIM musimy grosik oszczedzac. Bardzo mi żal bo marzyłam ze w drugiej ciąży będę sobie mogła pozwolić na wszystko, na co będę miała ochotę. Nawet jeśli to będą bezsensowne gadzety. No ale Ja po wizycie. Pozamykana wszędzie na 4 spusty. Chwile posluchalam serduszka. Lekarz jak uslyszal zalecenia od Pani Dr od usg to mało na bacznosc "tak jest" nie salutował. ::P Waga wychodzi niecałe 5,5kg do przodu ale ponoć ten rupiec w gabinecie dodaje (co sie zgadza z waga u mojej mamy, wiec liczę 4,5). 23.09 kolejna wizyta i będziemy mierzyć wage mlodego i powoli umawiac termin ciecia. To tyle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

za wizytę 

i to po niecałych 7 godzinach od jej posiadania.

padł" w sensie, wydaje mi sie ze jest na tej samej wysokości, moze troche sie "rozalał" ale ja w sumie nie wiem jak to jest jak jest brzuch nisko bo to moja pierwsa ciaża
kurdę muszę to ogarnąć jakoś,.. a dzisiaj faktycznie sie troche przepracowalam i może nawet przeciążyłam .. teraz mam w planie dużo odpoczywać bo ta nerka jakoś mnie ostatnio coraz cześciej boli i te biodro też.. z tym ze póki co ,musze pokoik uszykować 

tylko teraz pytanie czy da się tak faktycznie na to pierwsze i kolejne dziecko przygotować.