Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 17:38   #2791
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
brawo ale duży chłopak ja caly czas myslalam ze my mamy podobny termin zobaczymy ile mój bedzie w pon wazył

a wogole to od pon znów urosłam o 2 cm...bo zaczełam się mierzyc bo znalazłm centymetr ale dzisiaj cos mie nie pasowało bo nie mogłam majtek zalozyc hehe tzn ciezko mi sie schylic, a wczoraj sie poryczalam bo nie mogłam sobie wanny umyc bo jak sie schyliłam to myslałam że umre

co do l4 to mi lekarz ostatnio wypisal chodzace bo wlasnie mowił ze słyszał o kontrolach i dla niego to niedorzeczne że kobiety w ciąży kontroluja że niech się wezma za prawdziwych kretaczy....
TŻ mi przywiózł cisnieniomierz bo musze sobie 2 razy dziennie mierzyc za to ze mam takie niskie...

nic mi sie nie chce dzisiaj, zaraz sie uwale spac chyba....i dołka mam jakiegos

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

http://allegro.pl/hm-kombinezon-zimo...485547597.html
http://allegro.pl/hm-zimowy-kombinez...501497314.html
http://allegro.pl/hm-kombinezon-spiw...503053313.html
http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...503116012.html

ja miałam te misie z FP teraz mam Rainforest z FP......misie są fajne ale po mies miałam dosc muzyczki hehhe no i podobno dziecko bardziej zwraca uwage na zywsze kolory... mi sie jescze z Tiny Love podobaja
Fajne te kombinezoniki
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:43   #2792
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Trele z Alisą była zhoda bo miała być Magdą. Ale ja chciałam Magdalenę a Ł. Magdę . Alisa jak przyszła tak bez wahania została.

No i u nas to tak nie działa-musi być zgoda. Choćby nie wiem co wszystkie ważne i ważniejsze decyzje są wspólne, wiec to jeszcze nie pewniak.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 17:59   #2793
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dziwczyny, dużo z Was ma problem ze skurczami.Dostałam taką książeczkę co mam jeść i tu jest napisana taka ciekawostka:
BANANY- Doskonałe źródło wit.z gr.B. Zawierają dużą ilość wit. B6 , która zmnejsza nudności oraz magnez i potas, które warunkują prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Ich niedobór powoduje skurcze łydek, drżenie rąk i nerwowość.

Może to Wam pomoże?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:00   #2794
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

I jeszcze Anke 85 bym dodała
Melduje się

Więc ....

u mnie i małego huligana Gabriela jest bezproblemowo
Gabriel jest coraz większy, co bardzo wyraźnie czuje.

Jutro zaczynamy 28 tydzień

Młode kopie mocniej, mam wrażenie, że łapkami kopie jak mały króliczek w środku mnie, obraca się bardzo dużo i widać przez skórę jak rozpycha się, ale szczerze, to nie wiem czy to nóżka wypycha skórę, czy może łapka.

Czasem mam wrażenie że to główka wystaje albo tyłek .

Wczoraj TŻ przyłożył głowe do brzucha i uslyszał bicie jego serca
(spróbujcie posluchać jak się martwicie jak dziecko długo milczy) szkoda że ja go nie moge usłyszeć
wyraz jego twarzy po usłyszeniu serduszka po prostu bezcenny.

to wszystko jest już takie prawdziwe.

wyprawka (z wyjątkiem kosmetyków) skompletowana w całości, mam aż nadto wszystkiego, cały pokój jest zawalony dzidziusiowymi akcesoriami, masa pudeł, doslownie labirynt zrobił się, wypełniony ubrankami, zabawkami, mam nawet 2 wanienki, ach ciężko to wszystko wymienić, a ja sama straciłam rachube w tym wszystkim, co mam.

Czeka mnie przemeblowanie pokoju, ogolnie musze wywalić wsio do góry nogami i zorganować życie dla nas trzech .

dużo śpię, dużo jem, obwód brzuszka równe 100cm, 26 kilo na plusie, włosy przestały wypadać, mniej sensacji żołądkowych.
mam huk roboty do zrobienia i ZERO sił.
TŻ ma zmiane w pracy 11-7:30 i cięęęęężko będzie poobracać przeprowadzkę (tfu, przemeblowanie) z jego godzinami pracy. zaledwie 2 dni w tygodniu wolnego i wtedy będziemy działać. ja palcem, on mięśniami

czekam na syndrom wicia gniazda, bo czasu coraz mniej! boje się że nie zdąże!

jedyne co musze mieć, to torba szpitalna i kosmetyki do malego.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-08-28 o 19:48
anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:07   #2795
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam wszystkie mamy!

Dzisiaj zaczynamy 28 tydzień. Jeszcze 12

Nadrabiam częściami
Dzisiaj byłam u koleżanki która ma 3,5 miesięcznego synka, jest boski Taki już obecny, uśmiechnięty Miałam okazję przewozić go w mojej bryce i się okazuje, że musiałam wyjąć półkę w bagażniku i zdjąć większe koła ze stelaża, żeby go zmieścić w środku Zastanawiam się gdzie ja tam gondolę jeszcze wcisnę jak np. będę jechała do rodziców, bo z samym fotelikiem to ciężko.... Jakoś będę sobie musiała radzić
A dzieciaczka można zapinać w foteliku tyłem do kierunku jazdy ale na przednim siedzeniu? Z wyłączoną poduszką oczywiście. Pewnie to mniej bezpiecznie niż z tyłu, ale ciężko mi będzie prowadzić i mieć dzieciaka z tyłu....hmmmm

Za pół godzinki lecimy na szkołę rodzenia, ciekawe jak dzisiaj będzie.

W ogóle to podliczyłam ile wydałam już na wyprawkę i mało z krzesła nie spadłam, a jeszcze dużo drogich rzeczy mi brakuje... Wy tu takie normalne kwoty podajecie i się zastanawiam czy ja taka rozrzutna jestem.... tym bardziej, że wszystkie ciuszki kupowałam na przecenach, trochę też w lumpku, kombinezony uzywane...no i wszystko sami kupujemy (dostałam tylko rożek, 3 body, 2 koszulki i czapeczkę).

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Dzidzia Ta Medela chodzi podobno głośno jak kosiarka ,prawda to?
Jest dość głośna ale tragedii nie ma. Koleżanki synek przy tym dzwięku zasypia bo to taki jednostajny jest.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42494241]Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę i uciekam... Rano mąż obudził mnie przykra wiadomością... Nasz kociaczek odszedł Niby jestem dorosła baba i mogłam się spodziewać, że skoro odrzuciła go matka, ważył 10dag i był schorowany to może być źle, ale po raz kolejny wierzyłam, że uda mi się zwierzakowi pomóc.. Wczoraj jeszcze byliśmy u weterynarza, dostał antybiotyk i było dużo lepiej. Dziś już leżał w łazience i jeszcze tylko miauknął cichutko na mój widok...
[/QUOTE]

Przykro mi...

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witajcie

Rybko odpiszę tutaj na Twoje pytanie o samopoczucie: a więc czuje się dobrze, brakuje mi troche ludzi, pracy bo siedzę w domku sama. Do pracy mam wrócic koło 23 września więc jeszcze trochę. Mąż ze mna wariuje bo ciągle mu jęczę że nudy i siedzę sama... Tak bardzo chciałabym zacząć juz starania o dzidziusia ale to jeszcze ze 2 miesiące. W piątek ide na wizytę i mam nadzieję że gin zobaczy jakieś dojrzałe jajeczko i z moją owulką jest ok. Miałam juz pierwszy okres i akurat w piątek (mniej wiecej) bedzie połowa cyklu.

Czasem zdaża mi się myśleć (za duzo myśleć) o tym co mnie spotkało i polecą łezki ale staram się trzymać. Czas to najlepsze lekarstwo

Nie moge się powstrzymac od zaglądania tutaj na wątek i mam nadzieję że Wam to nie przeszkadza. Jakaś czastka mnie ciągnie mnie tutaj.

Pozdrawiam wszystkie mamusie
Niunia będzie gites, mówię Ci to. Trzymam kciuki za wizytę u gin, oby owulka działała jak w zegarku

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Przedstawiam Wam moją modnisię (tak mi wkroczyła do kuchni jak przygotowywałam śniadanie)

Ale pannica! Świetnie wygląda! I jest taka podobna do mamusi Też bym chciała mieć małego klona hehehhe

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczynki wpadłam was ponadrabiać troszeczkę (mam 20 str )i pochwalić się że w poniedziałek podpisaliśmy umowę i wynajmujemy mieszkanie a teraz oczywiście wielkie zamieszanie i brak czasu, zamówiliśmy meble do salonu no i zaczynamy odświeżać mieszkanie (biedny Tż spał dziś tylko 4h z racji tego że nie może wziąść wolnego)
Martwie się tylko ruchami małego jest ich jakoś tak mało
A i dziś zaczęliśmy 25 tydzień
Za mieszkanko! Powodzenia w remontowaniu.
Obserwuj się. Mój mały też czasem się mniej rusza, a czasem bardzo szaleje. Chyba też zacznę liczyć. Zapytam dziś położnej na SR jak to robić dokładnie.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello!
Przeżyłam chwilę grozy. I największej głupoty jaką mogłam zrobić.
Pisałam Wam wczoraj, że Mały mi się nie ruszał od wczesnego popołudnia. Otóż nie ruszył się przez całą noc. Nie spałam. Siedziałam w salonie i najpierw gadałam do brzucha, potem szturchałam... Potem, gdzieś od północy do 7 rano to ryczałam. Mąż mnie błagał, żebyśmy jechali na IP, a ja głupia ryczałam, że nie, bo jak się okaże, że małemu serduszko nie bije, to ja tego nie przeżyję. I, że jeszcze 5 minut i na pewno się ruszy. O 7 zawlókł mnie do spania, ryczał razem ze mną. Zasnęłam, a o 9 obudziła mnie taka impreza w brzuchu, że myślałam, że Mały wyskoczy mi przez pępek. Kopie mnie teraz strasznie. Ma może 10-15 minut odpoczynku i znowu jazda. Jestem wściekła na siebie, że nie pojechałam na IP, ale byłam tak przerażona, pełna czarnych myśli i jednocześnie uporu, że na pewno nic się nie stało, że aż sama siebie nie poznawałam. Wydaje mi się, że on mi się obrócił poprzecznie. Bo czuję wyraźnie po dwóch stronach brzucha, w kierunku pleców ruchy, a nie czuję tak jak wcześniej wyraźnych ani na górze, ani na dole. Jutro mam wizytę u gina. Ale obiecałam już sobie, że jak znowu będzie miał dłuższą przerwę w ruchach to gnamy na IP.

Wiem, jestem idiotką Nie pomyślałabym, że tak się zachowam.
Kurcze ale mnie nastraszyłaś! Dobrze, że jest ok.

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Wrzucam pierwszą część ubrankowej części wyprawki Mam mega misz-masz, bo tak: 1. zdjęcie to duże pajace i takie cieplejsze śpiochy 2. bluzki z krótkim rękawem (wszystkie oprócz tej najbardziej dziewczęcej są spore ;p), 3. bluzki z długim rękawkiem 4. spodenki (od wielkich do malutkich), 5. dwa wielkie kompleciki do spania i taki dresik, 6. śpiochy malutkie (nawet nie wiem czy Kuba się w nie wmieści), 7. śpiochy średnie, 8. śpiochy większe, 9. i 10. to kombinezonik (kupiłam mały i nie "śliski", bo złapałam za niecałe 3 dyszki i będzie akurat na jedną zimę, a jest na maksa cieplutki ).

Zaraz pędzę dalej robić fotki
WOW! Superowe ciuszki!
A kombinezon jest świetny!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:13   #2796
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dostalam poobijane lozko znaczy widzialam tylko kawalek bo nie chce do konca rozpakowywac ale brzegi ma poscierane, mogli to jakos inaczej zabezpieczyc a nie w samej czarnej folii
Jak odesle to kurier bedzie mnie ponad 50 zl kosztowal a TZ do mnie z tekstem ze przesadzam bo nie bede tego widziala i mnie zdenerwowal..

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:23   #2797
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Dostalam poobijane lozko znaczy widzialam tylko kawalek bo nie chce do konca rozpakowywac ale brzegi ma poscierane, mogli to jakos inaczej zabezpieczyc a nie w samej czarnej folii
Jak odesle to kurier bedzie mnie ponad 50 zl kosztowal a TZ do mnie z tekstem ze przesadzam bo nie bede tego widziala i mnie zdenerwowal..

Lineczko, masakra z tymi kurierami w Polsce. Wyobrażam sobie co czujesz. Złóż skargę, napisz o tym w opiniach o kurierze, nie zostawiłabym tego tak

Ani

Stary 2013-08-28, 18:27   #2798
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:

No jeśli jest bardzo poobijane- reklamowałabym. Ale jeśli tylko kawalątek, to może faktycznie odpuścić, a np. kupić dekorację na zagłówek? Pewnie wyjdzie taniej niż odesłanie kurierem
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:28   #2799
Kociak85
Zadomowienie

Dziewczyny, jak któraś jutro zrobi zakupy w tym Realu to niech da znać jak to w końcu jest. Bo w gazetce znalazłam coś takiego jak w załączniku. To ten proszek w końcu ile kosztuje? 10 zł czy 15? Ja będę wysyłać mojego tatę po te zakupy więc chcę mu tak informację przekazać żeby wiedział czego szukać. Bo jak kosztuje 15 zł no to bardziej się opłaca tą Lovelę w Lidlu kupić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg real.jpg (41,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-08-28, 18:31   #2800
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Lineczko, masakra z tymi kurierami w Polsce. Wyobrażam sobie co czujesz. Złóż skargę, napisz o tym w opiniach o kurierze, nie zostawiłabym tego tak
ale ja nawet nie wiem z jakiej formy był ten kurier bo jak zadzwonił do mnie to ja byłam w Warszawie i powiedział że on kończy teraz pracę i że może jeżeli chcę oczywiście zostawić z drugiej strony domu to łóżko, bo ono jednak trochę miejsca zajmuje
Cytat:
No jeśli jest bardzo poobijane- reklamowałabym. Ale jeśli tylko kawalątek, to może faktycznie odpuścić, a np. kupić dekorację na zagłówek? Pewnie wyjdzie taniej niż odesłanie kurierem
no same kanty są pościerane, chyba za mało folii było dlatego chyba mi się nawet nie opłaca wysyłać, bo to kolejne 2 tygodnie, co prawda nie wiem kiedy je rozłożymy

a słuchajcie, jakie kupujecie podpaski? Bo tak stałam przed tą półką i się zastanawiałam i w końcu wzięłam te największe z Belli takie maxi green one mają chyba 6 kropelek na 7
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-28 o 18:32
Stary 2013-08-28, 18:33   #2801
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
brawo ale duży chłopak ja caly czas myslalam ze my mamy podobny termin zobaczymy ile mój bedzie w pon wazył

a wogole to od pon znów urosłam o 2 cm...bo zaczełam się mierzyc bo znalazłm centymetr ale dzisiaj cos mie nie pasowało bo nie mogłam majtek zalozyc hehe tzn ciezko mi sie schylic, a wczoraj sie poryczalam bo nie mogłam sobie wanny umyc bo jak sie schyliłam to myslałam że umre

co do l4 to mi lekarz ostatnio wypisal chodzace bo wlasnie mowił ze słyszał o kontrolach i dla niego to niedorzeczne że kobiety w ciąży kontroluja że niech się wezma za prawdziwych kretaczy....
TŻ mi przywiózł cisnieniomierz bo musze sobie 2 razy dziennie mierzyc za to ze mam takie niskie...

nic mi sie nie chce dzisiaj, zaraz sie uwale spac chyba....i dołka mam jakiegos

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

http://allegro.pl/hm-kombinezon-zimo...485547597.html
http://allegro.pl/hm-zimowy-kombinez...501497314.html
http://allegro.pl/hm-kombinezon-spiw...503053313.html
http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...503116012.html

ja miałam te misie z FP teraz mam Rainforest z FP......misie są fajne ale po mies miałam dosc muzyczki hehhe no i podobno dziecko bardziej zwraca uwage na zywsze kolory... mi sie jescze z Tiny Love podobaja
Nie pomyślałam żeby na allegro poszukać , ale sprobuje popisac do sprzedających czy wyślą ..
Cytat:
Trele z Alisą była zhoda bo miała być Magdą. Ale ja chciałam Magdalenę a Ł. Magdę . Alisa jak przyszła tak bez wahania została.

No i u nas to tak nie działa-musi być zgoda. Choćby nie wiem co wszystkie ważne i ważniejsze decyzje są wspólne, wiec to jeszcze nie pewniak.

To tak jak z Majką . Przyszło i zostało ..
Jakby miał być chłopak to do dziś by były cyrki . Nigdy bym się nie zgodziła na Rodżera
Cytat:
Jutro zaczynamy 28 tydzień
Dobrze że się odezwałaś ..
Cytat:

Kurde , u Ciebie tez jak nie urok to sra.czka ..
Ja bym dzwonila do sklepu , niech zabierają na swój koszt

Mnie zaczyna bolec ząb , który miał wytrzymać do porodu
tego mi teraz brakuje ..

Jadę do tesco , muszę w końcu kupic jakieś kosmetyki dla małej ..

Basiaaaaaa .. Co u maluszków ?

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-08-28 o 18:37
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 18:43   #2802
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Nie pomyślałam żeby na allegro poszukać , ale sprobuje popisac do sprzedających czy wyślą ..

To tak jak z Majką . Przyszło i zostało ..
Jakby miał być chłopak to do dziś by były cyrki . Nigdy bym się nie zgodziła na Rodżera

Dobrze że się odezwałaś ..

Mnie zaczyna bolec ząb , który miał wytrzymać do porodu
tego mi teraz brakuje ..

Jadę do tesco , muszę w końcu kupic jakieś kosmetyki dla małej ..

Basiaaaaaa .. Co u maluszków ?
Ja na bieżąco podglądam

Co zamierzasz kupić? ja nie wiem nic póki co

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
ale ja nawet nie wiem z jakiej formy był ten kurier bo jak zadzwonił do mnie to ja byłam w Warszawie i powiedział że on kończy teraz pracę i że może jeżeli chcę oczywiście zostawić z drugiej strony domu to łóżko, bo ono jednak trochę miejsca zajmuje

no same kanty są pościerane, chyba za mało folii było dlatego chyba mi się nawet nie opłaca wysyłać, bo to kolejne 2 tygodnie, co prawda nie wiem kiedy je rozłożymy

a słuchajcie, jakie kupujecie podpaski? Bo tak stałam przed tą półką i się zastanawiałam i w końcu wzięłam te największe z Belli takie maxi green one mają chyba 6 kropelek na 7
aj, nie dobrze :/

ja zamierzam kupić cos na styl always night, bo belli green nie mamy w uk.
ogólnie największe jakie będą dostepne.

Ani

Stary 2013-08-28, 18:43   #2803
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ktosiula to nic fajnego z tym klonem bo ona poza drobiazgami jest cała mną. Łącznie z charakterem. Czasem mam ochotę ją na balkon wystawić. Ale musi być ze mnie jędza .

Ooo widzisz, Nemosku zapomniałam. Tak, laktator jest dość głośny, ale tak bez przesady .

Leze sobie w wannie i oczy same mi się zamykają. Dziś miałam ciut więcej energii to i polazilam trochę. No i padam :/.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-28, 18:48   #2804
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Ktosiula to nic fajnego z tym klonem bo ona poza drobiazgami jest cała mną. Łącznie z charakterem. Czasem mam ochotę ją na balkon wystawić. Ale musi być ze mnie jędza .

Ooo widzisz, Nemosku zapomniałam. Tak, laktator jest dość głośny, ale tak bez przesady .

Leze sobie w wannie i oczy same mi się zamykają. Dziś miałam ciut więcej energii to i polazilam trochę. No i padam :/.

Leżenie w wannie- good idea
A ja czekam aż mi chlebuś wyrośnie I upiekę, co by małż miał na rano do pracy kanapki

A ja mam pytanie: jak się kupuje używany laktator, to można jakoś wymienić tę nakładkę? Bo jak można, to kupię lepszy używany, niż tańszy nowy
Stary 2013-08-28, 18:51   #2805
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nasturcja zależy jaki laktator. W medeli wystarczy wymienić membranę. Reszta jest rozkładana na takie części, że wszystko możesz wymyć i wyparzyć.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-28, 18:53   #2806
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Nasturcja zależy jaki laktator. W medeli wystarczy wymienić membranę. Reszta jest rozkładana na takie części, że wszystko możesz wymyć i wyparzyć.

Dzięki! Jesteś niezastąpiona
Stary 2013-08-28, 19:04   #2807
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziwczyny, dużo z Was ma problem ze skurczami.Dostałam taką książeczkę co mam jeść i tu jest napisana taka ciekawostka:
BANANY- Doskonałe źródło wit.z gr.B. Zawierają dużą ilość wit. B6 , która zmnejsza nudności oraz magnez i potas, które warunkują prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Ich niedobór powoduje skurcze łydek, drżenie rąk i nerwowość.

Może to Wam pomoże?
ooo to muszę więcej bananów jeść narazie śliwki wcinam
Cytat:
chyba sobie już daruję, przeżyję to jakoś

Cytat:

ja zamierzam kupić cos na styl always night, bo belli green nie mamy w uk.
ogólnie największe jakie będą dostepne.
no ja tez brałam największe i najbardziej chłonne

w sobotę odbiorę laktatory: ręczny i elektryczny i jeszcze dostanę podgrzewacz do mleka i pokrowiec na butelkę tylko ciekawe czy moja butelka z TT będzie tam pasować ^^

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-28 o 19:08
Stary 2013-08-28, 19:19   #2808
Dzastin08
Wtajemniczenie

Nadrobiłam tak na szybko.

Domi,duży chłopak już z Jaśka.. a TP przesunął Ci się aż o 2 tygodnie więc może ominie Cię ta nieszczęsna data 01.11.2013

Anulka, fakt czas płynie nie ubłaganie, mamy wspólną przypominajkę

Oleńka, świetne te bodziaki

Beatka
, czekamy na efekty sesji

Widzę,że niektóre wywołane mamuśki się odezwały. (Dzidzia za przywołanie Iskry)
Super,że u Was wszystko ok u Was
I Trele też się odezwala-czyli nie urodziła jeszcze- uff

za tygodnie mamusie.

Spadam do Tż bo podobnie jak maż Babku później mi marudzi,że za długo siedzę przed kompem jak on jest

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:22   #2809
lineczka1989
Zakorzenienie

prosze bardzo, tak wygląda kawałek tapety sówkowej :P jest jeszcze ładniejsza niż na aukcji na allegro i na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130828_191604.jpg (59,2 KB, 38 załadowań)

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-28, 19:24   #2810
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to muszę więcej bananów jeść narazie śliwki wcinam

chyba sobie już daruję, przeżyję to jakoś

no ja tez brałam największe i najbardziej chłonne

w sobotę odbiorę laktatory: ręczny i elektryczny i jeszcze dostanę podgrzewacz do mleka i pokrowiec na butelkę tylko ciekawe czy moja butelka z TT będzie tam pasować ^^
mama tż upolowała mi okazje na Avent.
to wszystko ze zdjęcia warte jest £124.99 a ona zapłaciła £24.99

Tesco zrobiło promocję £60 off a ona miała jeszcze kupon na cashback off za £40 i tak stówka zleciała z ceny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Canterbury-20130828-00504.jpg (112,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Canterbury-20130828-00505.jpg (125,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Canterbury-20130828-00506.jpg (109,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Canterbury-20130828-00507.jpg (100,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Canterbury-20130828-00508.jpg (114,5 KB, 15 załadowań)

Ani

Stary 2013-08-28, 19:25   #2811
Antibia86
Rozeznanie

zabijcie mnie ale co to jest?
http://allegro.pl/7-061-2-laktator-e...486111175.html
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:28   #2812
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha to chyba dla jakiś zwierząt, krowki, świnki bo nie wygląda to na marzenie mamy

Ani

Stary 2013-08-28, 19:29   #2813
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
chyba dla krowy

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:30   #2814
Antibia86
Rozeznanie

no własnie tez tak myslałam ale kategoria wskazuje na ludzkie hehhehe
Stary 2013-08-28, 19:34   #2815
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie tez tak myslałam ale kategoria wskazuje na ludzkie hehhehe
może to służy do tortur kobiet

Ani

Stary 2013-08-28, 19:36   #2816
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po USG. Nasze dziecko jest okropnie uparte i przekręciło się do nas tyłem... Widzieliśmy przez chwilę tylko policzek, oczko i kawałek noska . i UWAGA UWAGA ! Jaśko Jaśkiem pozostał, mój syn ma tak ogromne worki że lekarz zapewnił zaraz na początku że dziewczynką to on napewno nie będzie . No i waży 2089g. Termin porodu przesunął mi się na 16.10 i to jest ta najbardziej prawdopodobna data Rybko proszę zmień mi na pierwszej stronie

Powoli przeprowadzam Jaśka z mojego domu tutaj i zajęłam się teraz układaniem tych wszystkich maleńkich ubranek w szafkach Jak znajdę chwilę to porobię kilka zdjęć moich śliczności

A nadrabiać Was będę na spokojnie
No to super, że Jasiek jest Jaśkiem Jak my się dowiedzieliśmy, że będzie synek to podsłyszałam rozmowę męża z jego bratem. Mój małż "No ale takie miał jajca, że nie ma mowy, że pomyłka!" xD Co prawda oni zawsze tak specyficznie rozmawiają, ale mnie to rozwaliło ;p

Ja dzisiaj ułożyłam wszystko w komodzie, ale jak pomyślę, że i tak jeszcze raz będę wyciągać żeby wyprać to mi się odechciewa ^^

Cytat:
W ramach kontroli, dzwoniła do mnie położna, i jak jej powiedziałam o nocnej akcji, to aż zaklęła Powiedziała, ze jutro z samego rana mnie widzi na ktg. A jak Mały znowu zrobi sobie przerwę, to mąż ma mnie jak worek ziemniaków do auta wrzucić i gnać na IP.
Normalnie Bejbziol mnie wykończy nerwowo, a jeszcze się nie urodził..
I bardzo dobrze Ci powiedziała! Od razu z mężem na IP żeby się nie stresować!

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Właśnie bo nie napisałam, chodzi nam o to że po 1 mieszkamy z moimi rodzicami, w domu piętrowym, nie zawsze jestem na górze, a w lecie też łóżeczko mogę np wystawić na ogród, po 2 dużo z mężem jeździmy do sącza lub do zawoi do rodziny, wtedy nie byłoby problemu gdzie malutka ma spać, po 3 jakbyśmy jechali do teściów, chcieli np małą zostawić na jakiś czas to wiedziałabym że spokojnie sobie śpi w łóżeczku a nie gdzieś obstawiona poduszkami na jakimś łóżku
Więc nie chodzi o to że ono by było do codziennego użytku tylko od czasu do czasu
Moim zdaniem to drugie chyba fajniejsze, ale nie wiem, bo my łóżeczko turystyczne dostaniemy w spadku, więc się nie rozglądałam :/

Cytat:
Dziś parę razy już kopnął, teraz przez te dwa dni było takie zamieszanie że nawet nie myślałam o tym czy kopie sama już nie wiem albo jestem przewrażliwiona albo tak myślę że chyba spodziewałam się że ruchy inaczej się odczówa, nie wiem już sama, jeszcze tydz do wizyty, wypytam lekarza, chociaż na ostatniej wizycie powiedział że jest ok a mówiłam mu że jakoś słabo czuję ruchy i mało a po za tym jak czuję że mały się rusza to przykładam rękę w to miejsce i wtedy lepiej go czuje, to jest normalne?
Ja zawsze lepiej czuję jak przyłożę rękę Chociaż akurat z wyczuwaniem ruchów nie mam problemów, bo mi tam mały piłkarz chyba rośnie ;p

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jaki sen Też bym się uśmiała

lubieolowki, ale wyprawka! Super i tyle tego... No coraz większe te nasze wyprawki się robią

Ja za to byłam na zakupach i.... kupiłam w h&m sukienkę z przeznaczeniem na Święta za całe 32 zł z rabatem ale generalnie się nałaziłam i teraz muszę leżeć.
I zapisałam się na to USG 3D na pojutrze
: love::l ove: W takich chwilach naprawdę chciałabym czekać na córeczkę xD

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:36   #2817
Antibia86
Rozeznanie

heheh ogladam laktatory a Piotruś do mnie ' co tam mamunia obciagacze ogladasz?" myslałąm ze spadne z kanapy ze śmiechu
Stary 2013-08-28, 19:39   #2818
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeju dziewczyny torbiel przy kości ogonowej mi się odezwała! nie moge ani siedzieć ani leżeć, nie chce znowu tego bólu eh nie wiem co robić, normalnie wyć mi się chce

Kyte albo przeoczyłam albo nie pisałaś, co o Twojej torbieli lekarz powiedział? Trzeba coś z tym robić?

Cytat:
Aha .. No ale pewnie już tak zostanie Przecież nie popuścisz :devil:
A jak było z Aliską ? Była zgoda czy to tez bardziej Twój wybór ?

O kurde współczuje ..

A ja teraz mam podwójna zagwózdkę , bo pierw szukałam takiego kombinezonu z H&M jak ma Antibia i nie mogę znaleźć , a już innego nie chcę a teraz jeszcze karuzela Anulki aaa..
Karuzelka nie potrzebna od samego początku, to możesz spokojnie na all poszukac jak ktoś zechce wysłać

Cytat:
Leżenie w wannie- good idea
A ja czekam aż mi chlebuś wyrośnie I upiekę, co by małż miał na rano do pracy kanapki

A ja mam pytanie: jak się kupuje używany laktator, to można jakoś wymienić tę nakładkę? Bo jak można, to kupię lepszy używany, niż tańszy nowy
Ale Cię ostatnio na wypieki wzięło

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:39   #2819
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja oczywiście z doskoku ale żeby mi jakoś "pożytecznie" dzień zleciał znalazłam sobie masę zajęć i planuję je wszystkie dzisiaj zrealizować

Jesteśmy już po USG. Nasze dziecko jest okropnie uparte i przekręciło się do nas tyłem... Widzieliśmy przez chwilę tylko policzek, oczko i kawałek noska . i UWAGA UWAGA ! Jaśko Jaśkiem pozostał, mój syn ma tak ogromne worki że lekarz zapewnił zaraz na początku że dziewczynką to on napewno nie będzie . No i waży 2089g. Termin porodu przesunął mi się na 16.10 i to jest ta najbardziej prawdopodobna data Rybko proszę zmień mi na pierwszej stronie

Powoli przeprowadzam Jaśka z mojego domu tutaj i zajęłam się teraz układaniem tych wszystkich maleńkich ubranek w szafkach Jak znajdę chwilę to porobię kilka zdjęć moich śliczności

A nadrabiać Was będę na spokojnie
Domii, gratulacje zdrowego maleństwa i życzenia szczęścia, spokoju i zdrowka w małżeństwie, na dobre i na złe

Ani

Stary 2013-08-28, 19:40   #2820
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
jaki cudowny wynalazek
Cytat:
heheh ogladam laktatory a Piotruś do mnie ' co tam mamunia obciagacze ogladasz?" myslałąm ze spadne z kanapy ze śmiechu

a mnie dziś mamuśka wkurzyła

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości