Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 16:58   #2911
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wyglada trochę jak ręcznik
Zimą raczej nie widzę dla tego zastosowania, bo dziecko raczej trzeba bedzie rozbierać niz opatulac kolejnymi warstwami.
Mi ręcznika nie przypomina niezłe masz skojarzenia
Ja tam widzę zimą w dłuższej podróży. Sama zdejmuję kurtkę jak jedziemy gdzieś dalej w zimie. Zamiast kombinezonu wolałabym właśnie kocykiem przyrzucić. Poza tym łatwiej uprać kocyk niż cały fotelik potem
Stary 2013-09-25, 17:00   #2912
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Bardzo ładna

To jak to jest w końca z tą pościelą? Kupować i poduszkę i kołderkę? Czy rożek? Śpiworek?
Na poczatku bede miec spiworek lub zawijac w kocyk ,robic z tego rozek. Rozkow nie lubie jakos. Mam jeden ale nie podchodzi mi.
Pozniej cienszy spiworek letni. A na przyszla zime jakos kolderke.

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
tylko dzidziuś jak będzie kopał nóżkami, to może kopać w szczebelki, przynajmniej ja mam takie odczucie, lub włoży nóżkę i nie będzie mógł wyciągnąć. Ale to może ja jestem przewrażliwiona

Na pewno da rade wyjac

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
I drugie pytanie chcę karmić piersią i zastanawiam się nad laktatorem np. tym http://allegro.pl/babyono-laktator-r...527045444.html niedrogi a sądzę , że jeśli uda mi się karmić to będzie i tak rzadko używany więc nie widzę sensu wydawania kasy . Co o tym sądzicie ?

Przy Wiki mialam najzwyklejszy laktator,tzw strzykawkowy,nie wiem czy jeszcze takie produkuja I tez spelnial zadanie. Ja mialam mnostwo pokarmu i sciagalam nadmiar i oddawalam do domu samotnej matki. Wiec jeszcze jakas dzidzie wykarmilam oprocz mojej
Poczytaj opinie na temat tego laktatora,powinien byc OK.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
mam pytanie. Bo u mnie wkładka ciagle mokra, a najbardziej jak np ide na zakupy i niose siaty to czuje normalnie jak ze mnie leci i wkładka do wymiany. Macie cos takiego?? Czy to normalne??
U mnie tez dosc mokro.
W poprzedniej ciazy bylo jeszcze bardziej.
Wazne,zeby czesto wymieniac wkladki.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ja byka zrobiłam bo do spania biorą nadal tetrowe pieluchy, a jak były małe dostawały bo wyciągały smoczki. Fakt że szybko zasypiają.

Eee,te tetrowe pieluchy do spania to raczej nic zlego.
Gorzej jakby ze smoczkiem spaly...

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co dziś dostałam, tylko różowe i kremowe body kupiłam(za śmieszne pieniądze na allegro w dwupaku a gatunkowo są swietne), martwię się teraz co ja zrobię z tymi ciuszkami jak jednak moja ginekolog się pomyliła i z 80% Lenki zrobi się Gabryś
Aaaa i jeszcze ja w prawie 23 tyg
Fajne ciuszki i ladny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po połówkowym już na 100% dziewucha miałam 3d i jestem zachwycona ma mój nosek
wszystko idealnie waży aż 468g
A oto zdjęcie mojej córci
Myślimy nadal nad imieniem Julia czy Nadia ?
Gratulacje!
Julia podoba mi sie bardziej,ale faktycznie chyba sporo Julek. Z drugiej strony Nadii tez sie duzo pojawia.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
w ogóle zastanawiam się czy zamawiać body na krótki rękaw przecież i tak zimą urodzę więc chyba lepiej długie kupić ? bo znalazłam też body na krótki 7 szt za 35zł. ale nie wiem czy mi się przydadzą czy nie
Ja bede uzywac body z krotkim pod pajacyk jak chlodniej czy pod sweterek/bluzeczke na wyjscie.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o czymś takim?
http://allegro.pl/hitspiworek-kocyk-...509201610.html
Nigdy nie stosowalam kocyka do fotelika,nie przykrywalam niczym,wiec nie wiem czy to przydatne.
Stary 2013-09-25, 17:02   #2913
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o czymś takim?
http://allegro.pl/hitspiworek-kocyk-...509201610.html
Ja dzisiaj widziałam coś takiego w lumpku i nie mogłam zrozumieć po co są te otwory dopiero teraz zrozumiałam, że to do fotelika, heh.

em ma, kojarzę że Ty jesteś z lbn. Dziś byłam w SH na Wolskiej i tam jest dużo ubranek dla dziewczynek - gdybyś jeszcze czegoś szukała to myślę że warto tam zajrzeć
Stary 2013-09-25, 17:03   #2914
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Poza tym łatwiej uprać kocyk niż cały fotelik potem

Ale z fotelika pierzesz tylko pokrowiec.
U mnie chwila moment i byl suchy.
Stary 2013-09-25, 17:05   #2915
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Pomysłowe i bardzo fajne ale myślę że zimą i tak w kombinezoniku będzie i raczej będę w gondoli wozić małą,a w aucie jest ciepło więc może na wiosnę praktyczniejsze....sama nie wiem
Ja nie zamierzam używać fotelika nigdzie indziej niż w aucie.
Cytat:
A ja odradzam megapaki takie gdzie na zdjęciach każdy ciuch fotografowany jest na lalce. To są sprzedający, którzy wynajdują ciuchy w lumpeksach i sprzedają ze sporym narzutem na allegro. Do tego w takich pakach zazwyczaj jest duzo niepotrzebnych rzeczy (typu 5 par dżinsow w rozmiarze 56). Duzo bardziej opłacają się nawet mniejsze zestawy kupione po "prawdziwych" dzieciach. Tak przynajmniej zestaw jest sensownie skompletowany, a czesto jest sporo taniej.
Dla mnie mega paka to taka w której jest po 5 par śpioszków, 5 par pajacyków i tak dalej Dla mnie to Twoje to było mega paką Ja bym pewnie wybrała coś z mojego miasta żeby sobie na żywo zobaczyć. U nas na tablicy mnóstwo takich ogłoszeń jest.
Stary 2013-09-25, 17:06   #2916
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
A o to moja lista wyprawkowa : (co prawda jeszcze nic nie mam z tych rzeczy, ale planuje rozpocząć zakupy od połowy listopada może )

Do spania:
- łóżeczko drewniane (w komplecie będzie materac, ochraniacz na szczebelki, kołdra, poduszka, pościel, baldachim itp.)
- dodatkowy komplet pościeli
- prześcieradła na gumce (3)
- koc cienki (2)
- koc grubszy (2)
- rożek (3) - najlepiej na rzepy
- ceratki / podkłady na materac

Podróż:
- wózek gondola + spacerówka Xlander Xa
- fotelik samochodowy (być może też z Xa, albo inny)

Higiena i kąpiel:
- wanienka (najlepiej już z termometrem)
- ręczniki niemowlęce (3)
- porządna emulsja do kąpieli
- mleczko do ciała (hipp?)
- kremy do pupy - Alantan plus (na codzienne smarowanie) + Sudocrem (na odparzenia)
- chusteczki Dada (podobno tanie i dobre, ale na początek tylko jedna paczka żeby sprawdzić)
- obcinaczka do paznokci niemowlęca
- waciki niemowlęce i patyczki do uszu niemowlęce
- szczoteczka do włosów (średnio twarde sztuczne włosie - podobno najlepsza)
- grzebyk do włosów ( w razie gdy są potówki)
- podtrzymywać/leżaczek do wanienki (podobno świetna rzecz ułatwiająca kąpiel!)
- spirytus do pępuszka 70%
- sól fizjologiczna jałowa w ampułkach (gdy katar lub ropiejące oczka)
- sól morska do noska w sprey
- gruszka lub aspirator
- gaziki jałowe
- termometr z miękką końcówką elektroniczny

Pranie:
- płyn do prania Lovela / lub płatki mydlane

Przewijanie:
- Paczka Pampers Newborn (na razie jedna paczka tylko, bo nie wiadomo czy się nadadzą)
- pieluchy tetrowe (15)
- pieluchy flanelowe (5)

Karmienie:
- biustonosz do karmienia (2)
- wkładki laktacyjne Tommee Tippee
- maść do brodawek (nie wiem jeszcze jaką?)
- 2 butelki do karmienia awaryjne Tommee Tippee
- termoopakowanie

Ubranka:
Ogólnie -
- czapeczki cienkie bawełniane (2)
- czapeczki grubsze (1/2)
- skarpetki (5)
- łapki niedrapki (2)

Rozmiar 56:
- śpiochy (5)
- pajace (5)
- body z długim rękawem (5)
- body z krótkim rękawem (4)
- kaftaniki (4)

Rozmiar 62:
- kombinezon
- komplety bluza + spodenki (2/3)
- śpiochy (5)
- pajace (5)
- body z długim (5)
- body z krótkim (4)
- kaftaniki (4)
- spodenki (3)
- rajstopki (3)

Akcesoria:
- Laktator ręczny TT (zakpię dopiero po porodzie)
- czujnik oddechu
- przewijak na łóżeczko

Mimo, że nie chciałam dużo pisać to i tak wydaje mi się, że tych rzeczy jest mnóstwo. Część rzeczy może przez niektórych oceniona jako zupełnie zbędna, a ja jednak uważam że to podstawy np. nie wyobrażam sobie żeby łóżeczko nie miało baldachimu jak u nas w domu niemal przez 3/4 roku walczy się z komarami i muchami... albo czujnik oddechu - jakoś wbiłam sobie do głowy że bez tego ani rusz... laktator - ja wiem, że w 90% będę mieć nawał
Pewnie teraz mnie skatujecie, że jestem paranoiczka i po co tyle rzeczy
Ja nie skatuje bo moja lista była dłuższa ale już większość kupiona
Ale fajnie tak z głową...wiesz co chcesz
Stary 2013-09-25, 17:15   #2917
jin
Raczkowanie

Wczoraj w real kupiłam body z długim rękawem za 6 zeta i pajacyk za 10, więc mega tanio, a wszystko bardzo dobre gatunkowo. W Auchan są też sliczne ciuszki w przystępnych cenach, kocyki polarowe(z kapturkiem i uszkami pieska) po 15, a takie grubsze po 25(w smyku takie są po 50). Także polecam, wcześniej nie patrzyłam na ciuchy w tego typu sklepach bo wydawało mi się że są tandetne, a jednak miło się rozczarowałam.
Kocyk do fotelika według mnie się przydaje, bo przecież trzeba czymś okryć dziecko w zimie jak wysiadamy z samochodu, ale niekoniecznie z wycięciem na pasy, bo takim zwykłym tez można opatulić.

Edytowane przez jin
Czas edycji: 2013-09-25 o 17:26
jin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 17:33   #2918
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Ja nie zamierzam używać fotelika nigdzie indziej niż w aucie.

Dla mnie mega paka to taka w której jest po 5 par śpioszków, 5 par pajacyków i tak dalej Dla mnie to Twoje to było mega paką Ja bym pewnie wybrała coś z mojego miasta żeby sobie na żywo zobaczyć. U nas na tablicy mnóstwo takich ogłoszeń jest.
Moje to były 3 zestawy, tyle, ze od jednego sprzedawcy

W pierwszym były spiochy i spodenki, w drugim pajace, a w trzecim czapeczki/skarpetki/niedrapki/sliniaki.
Stary 2013-09-25, 17:37   #2919
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj widziałam coś takiego w lumpku i nie mogłam zrozumieć po co są te otwory dopiero teraz zrozumiałam, że to do fotelika, heh.

em ma, kojarzę że Ty jesteś z lbn. Dziś byłam w SH na Wolskiej i tam jest dużo ubranek dla dziewczynek - gdybyś jeszcze czegoś szukała to myślę że warto tam zajrzeć
A widzisz ile się można dowiedzieć
Póki co muszę dokładnie przejrzeć co mam. Wydaje mi się, że na 56 i 68 nic więcej mi nie trzeba
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale z fotelika pierzesz tylko pokrowiec.
U mnie chwila moment i byl suchy.
Fotelik pożyczamy więc wolałabym go jak najmniej prać i zużyć. Poszukiwałam w sumie jakiegoś pokrowca a nawinął mi się właśnie ten kocyk. Zobaczę jeszcze na co się zdecyduję.
Stary 2013-09-25, 17:48   #2920
Le La
Zadomowienie

lolita b.fajne ciuszki i brzusio super
lusso, katarzyniak gratulacje za udane wizyty
lusso co do imienia to mnie sie bardziej podoba Nadia, ale to jest Wasza coreczka i Wasz wybor
magnusia spokojnie, ja tez mialam atak paniki jak stwierdzilam, ze tego wszystkiego nie ogarne, ale na drugi dzien siadlam na spokojnie, porobilam listy i pomalu do przodu idzie.
Wychodze z zalozenia, ze czesc rzeczy kupuje w SH (ciuszki) a czesc dokupuje po sklepach.
Rzeczy typu rozki , posciel , wanienka, przewijak to raczej w hurtowni, a butelki, laktator na necie

A tak w ogole to widzialam dzisiaj fajne ogloszenie w SR o wypozyczalni laktatorow Medela. Tak mysle czy nie skorzystam, zobacze czy w ogole bedzie mi potrzebny, a jak tak to kupie sobie na allegro. Sa wysterylizowanie i w ogole , ale tak z drugiej strony to mam wrazenie, ze to jest taka raczej intymna rzecz i uzywac po kims ,juz sama nie wiem... Co o tym myslicie?

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-09-25 o 17:50
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:58   #2921
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Kocyk do fotelika według mnie się przydaje, bo przecież trzeba czymś okryć dziecko w zimie jak wysiadamy z samochodu, ale niekoniecznie z wycięciem na pasy, bo takim zwykłym tez można opatulić.
Ja uważam, że wcale nie trzeba. Dlaczego niby trzeba?

Jeśli przykrywałabym tym kocykiem malucha to raczej w sytuacji dłuższej podróży, gdzie kombinezon to w ogóle byśmy zdjęli (mamy to szczęście, że możemy się załadować i rozładować w garażu na spokojnie). Podejrzewam jednak że kocyk jako kocyk sprawdziłby się później-gdy kombinezon nie będzie już potrzebny
Cytat:
Moje to były 3 zestawy, tyle, ze od jednego sprzedawcy

W pierwszym były spiochy i spodenki, w drugim pajace, a w trzecim czapeczki/skarpetki/niedrapki/sliniaki.
No i pewnie ja bym tak samo poszukiwała. Co by nie było w sumie wychodzi mega paka Jednak cieszę się, że mam możliwość połazić sama i powybierać, bo jednak całkiem inaczej jak sie widzi i można pomacać.
A tak na marginesie to w ogóle nie znoszę jak jakiekolwiek ubranka dziecięce są pokazywane na lalce jakie by nie były-czy nowe czy używane.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 17:59   #2922
mala098
Raczkowanie

Czołem.

Ale fajnie jak tak się zapełnia pierwszy post- najpierw OM, potem TP, później coraz więcej płci, a teraz imion.
Fajnie, że nasze dzieciaczki już nie są bezosobowe.

A ja.. kupiłam jedno ubranko i więcej nie kupię, bo dostałam tak dużo od przyjaciółki po jej córeczce, że nie mam ku temu żadnego powodu.
Aż mi czasem przykro, gdy patrzę na te cuda i mówię sobie "nie kupuj, nie kupuj, masz już wszystko!", ale- zaszaleję i kupię Zośce zajęcia tańca w chuście z mamą.

A co to się stało, że dziś ie było pytania o obiad?

Pozdrowienia!!

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-09-25 o 18:00
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:00   #2923
vacuity
Rozeznanie

Moja wizyta u gin przełożona na jutro - jakieś mega opóźnienie więc kogo się da to przekładają...
Stary 2013-09-25, 18:03   #2924
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
No i pewnie ja bym tak samo poszukiwała. Co by nie było w sumie wychodzi mega paka Jednak cieszę się, że mam możliwość połazić sama i powybierać, bo jednak całkiem inaczej jak sie widzi i można pomacać.
A tak na marginesie to w ogóle nie znoszę jak jakiekolwiek ubranka dziecięce są pokazywane na lalce jakie by nie były-czy nowe czy używane.
Ja troche kupiłam sama w lumpeksie, ale wyszło mi duzo, duzo drożej
Stary 2013-09-25, 18:05   #2925
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

A tak w ogole to widzialam dzisiaj fajne ogloszenie w SR o wypozyczalni laktatorow Medela. Tak mysle czy nie skorzystam, zobacze czy w ogole bedzie mi potrzebny, a jak tak to kupie sobie na allegro. Sa wysterylizowanie i w ogole , ale tak z drugiej strony to mam wrazenie, ze to jest taka raczej intymna rzecz i uzywac po kims ,juz sama nie wiem... Co o tym myslicie?

a jaki jest koszt wypożyczenia takiego laktatora? Może lepiej kupić jakiś tańszy na all ale nowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 18:10   #2926
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Ja troche kupiłam sama w lumpeksie, ale wyszło mi duzo, duzo drożej
Ja mam fajne lumpki najbardziej uwielbiam dni gdy wszystko jest po 1 zł można się wtedy nałowić. Najdroższa rzecz którą kupiłam w lumpku to śpiworek do spania za 5 zł.
Stary 2013-09-25, 18:13   #2927
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam fajne lumpki najbardziej uwielbiam dni gdy wszystko jest po 1 zł można się wtedy nałowić. Najdroższa rzecz którą kupiłam w lumpku to śpiworek do spania za 5 zł.
U mnie jedyny sensowny w okolicy ma ceny z kosmosu - 80 złotych za kilogram. Wiec ostatnio za kilka par body i spodenek plus 2 koszulki zapłaciłam 50 złotych
Stary 2013-09-25, 18:29   #2928
souris5
Raczkowanie

Cytat:
U mnie jedyny sensowny w okolicy ma ceny z kosmosu - 80 złotych za kilogram. Wiec ostatnio za kilka par body i spodenek plus 2 koszulki zapłaciłam 50 złotych
Faktycznie ceny jak z kosmosu! Pewnie to przez brak konkurencji. U mnie w nową dostawę jest 50 zł/kg i to uważam za dużo, ale rzadko chodzę w dniu dostawy, potem cena spada co dzień o 10 zł.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:32   #2929
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Aż mi czasem przykro, gdy patrzę na te cuda i mówię sobie "nie kupuj, nie kupuj, masz już wszystko!"
Mam to samo!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 18:33   #2930
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Faktycznie ceny jak z kosmosu! Pewnie to przez brak konkurencji. U mnie w nową dostawę jest 50 zł/kg i to uważam za dużo, ale rzadko chodzę w dniu dostawy, potem cena spada co dzień o 10 zł.
Konkurencja jest, bo wokół duzo lumpeksow. Tylko tam nic nie ma (albo ja nie umiem szukać). Ale tez ceny poniżej 30-40 złotych za kilo nie schodzą.
Stary 2013-09-25, 18:38   #2931
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
A ja odradzam megapaki takie gdzie na zdjęciach każdy ciuch fotografowany jest na lalce. To są sprzedający, którzy wynajdują ciuchy w lumpeksach i sprzedają ze sporym narzutem na allegro. Do tego w takich pakach zazwyczaj jest duzo niepotrzebnych rzeczy (typu 5 par dżinsow w rozmiarze 56). Duzo bardziej opłacają się nawet mniejsze zestawy kupione po "prawdziwych" dzieciach. Tak przynajmniej zestaw jest sensownie skompletowany, a czesto jest sporo taniej.
no właśnie też to zauważyłam... dobrze też jak dziecko było urodzone mniej więcej w tym miesiącu co nasze.

apropo lumpków.... ja nienawidzę tam chodzić m.in przez zapach i nie tylko... Ewentualnie do takich gdzie są wieszaki (chociaż przy moim wzroście 161 to po wizycie w prawie każdym sklepie bolą mnie ręce i ramiona ) i nie ma wszystkiego "na kupie". Nie lubię grzebania nie tylko w lumpkach ale w ogóle. Kupiłam trochę ubrań dla dziecka od mojej znajomej, która likwiduje lumpka i mi trochę przebrała.
Co do kompletów body to kupowałam w smyku na wyprzedażach, 3sztuki po 25 zł lub 30zł. Były też pajace, kaftaniki itp.
U mnie w dwóch smykach dalej są resztki tych wyprzedaży i opłaca się tam kupić, są duże przeceny.

Cytat:
Napisane przez Le_La
u mnie w szpitalu też jest wypożyczalnia laktatorów. Jest też w komisie dziecięcym chyba od 1zł za dzień ale nie jestem pewna. Ja kupię elektryczny ale raczej używany.

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-09-25 o 18:42
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:43   #2932
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Emma, to może podzielisz się namiarami? Ja mieszkam w Świdniku i bardziej tutaj się orientuję w lumpkach, ale jeszcze w tamtym roku buszowałam po lubelskich, bo studiując codziennie byłam w lbn. No ale wtedy nie szukałam ubranek dziecięcych
Stary 2013-09-25, 18:54   #2933
Cicici
Rozeznanie

Kurde jeszcze 2,5 roku temu myslalam ze 25 zl za kg to duzo
Jadlam zacierke i ogladalam filmik http://www.youtube.com/watch?v=Jrlco1JFtHA no i caly monitor zapluty pekam ze smiechu
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:56   #2934
gosia261282
Gang Iren

Mi się jakoś nie widzi używany laktator,tzn sam mechanizm to OK,ale te części osobiste...
Poza tym z takiej wypożyczalni jakby się popsuł to co wtedy?
Stary 2013-09-25, 19:01   #2935
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Mi się jakoś nie widzi używany laktator,tzn sam mechanizm to OK,ale te części osobiste...
A tak naprawde po co jest laktator? Ja np nie bede zostawiac dziecka z tata i szwagierka mowi zebym nie kupowala na zapas ze jak bedzie potrzebny to w aptece mozna kupic. Ona w ogole nie uzywala, sama sobie recznie odciagala a pokarmu miala sporo.. Patrzylam ceny laktatorow i te elektryczne troche kosztuja..
Stary 2013-09-25, 19:02   #2936
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko można wyautoklawowac, wtedy jest zupełnie sterylne. Ale ja i tak kupię swój, jesli uznam, ze to potrzebne.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
A tak naprawde po co jest laktator? Ja np nie bede zostawiac dziecka z tata i szwagierka mowi zebym nie kupowala na zapas ze jak bedzie potrzebny to w aptece mozna kupic. Ona w ogole nie uzywala, sama sobie recznie odciagala a pokarmu miala sporo.. Patrzylam ceny laktatorow i te elektryczne troche kosztuja..
Podobno przy nawale moze uratować zycie. Ale wtedy najprostszy ręczny wystarczy.
Stary 2013-09-25, 19:06   #2937
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Podobno przy nawale moze uratować zycie. Ale wtedy najprostszy ręczny wystarczy.
Ale ze jakto? Nie strasz
Stary 2013-09-25, 19:10   #2938
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ze jakto? Nie strasz
Ze jak Ci piersi eksplodują od nadmiaru mleka (co czeste na początku), a młode odmawia ssania o odpowiedniej ilości to przykladasz laktator i odciaganie trochę, zeby sobie ulżyć. Wtedy tez małemu jest łatwiej ssac po pierś miększa.
Przynajmniej to czytałam, w praktyce mam zerowe zaświadczenie
Stary 2013-09-25, 19:11   #2939
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Mi się ciężko odciągało ręcznie.
Po pierwszym porodzie dorobiłam się zapalenia piersi,straszne zastoje mi się zrobiły,bo nie odciągnełam dobrze pokarmu.
Wtedy miałam najprostszy laktator,za 10 zł chyba kupiony (10 lat temu)
Stary 2013-09-25, 19:14   #2940
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Ze jak Ci piersi eksplodują od nadmiaru mleka (co czeste na początku), a młode odmawia ssania o odpowiedniej ilości to przykladasz laktator i odciaganie trochę, zeby sobie ulżyć. Wtedy tez małemu jest łatwiej ssac po pierś miększa.
Przynajmniej to czytałam, w praktyce mam zerowe zaświadczenie
Tak jak pisalam mam dosyc sprytna szwagierke i ona sama swoimi paluszkami odciagala mleko, mowila ze jak bylo za duzo to brala kapiel i odciagala.. Widzialam teraz laktator za 1000 zl

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Mi się ciężko odciągało ręcznie.
Po pierwszym porodzie dorobiłam się zapalenia piersi,straszne zastoje mi się zrobiły,bo nie odciągnełam dobrze pokarmu.
Wtedy miałam najprostszy laktator,za 10 zł chyba kupiony (10 lat temu)
Chyba jednak w grudniu zaopatrze sie w jakis reczny, medela mini elektryczny tez jest w niezlej cenie..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości