|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
chyba zdecydujemy się na tą pościel http://allegro.pl/baby-raj-mega-komp...561376787.html
wzór 25 co myślicie o tym? ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
w 12tc ![]() Już się przyzwyczaiłam do myśli, że mam w brzuchu Adasia ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
witaj ![]() ![]()
![]() |
#2792 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=magnusia;42981956]chyba zdecydujemy się na tą pościel http://allegro.pl/baby-raj-mega-komp...561376787.html
wzór 25 co myślicie o tym?[COLOR="Silver"] Śliczna, tylko lepszy byłby ochraniacz na całe łóżeczko. Nemezis witaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście, że tak ![]() 1.http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=10263064 2.http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857 3.http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=13041524 nie wiem czy linki się otworzą więc podam dla pewności jeszcze nazwy sprzedawców: 1.EwkaJ88 2.Krzysiu-Jarzyna 3.okularki_com proszę ![]()
![]() |
#2794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magnusia bardzo fajny zestaw. Ja chyba pójdę do sklepu kupić kołderki i pościel . Widziałam , że nawet mają ozdobne kołderki więc teoretycznie pościeli bym nie potrzebowała w razie czego sru do pralki i już nie wiem czy to dobry pomysł czy nie ? Czy jednak kupić ze dwie kołderki i z jeden komplet pościeli ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tez muszę pobuszować po allegro, bo nic prawie nie mam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Zakorzenienie
|
jakoś wydaje mi się, że taki częściowy jest bardziej przewiewny...
#2798 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 Czas edycji: 2013-09-25 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() rodziłam w Rydygierze, mój lekarz tam pracuje i właściwie na pierwszej wizycie powiedział że tam będę rodzić ![]() ![]() ![]() ![]() Mangusia pościel super ![]() ![]() uciekam bo mi podmiejski ucieknie ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-09-25 o 17:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Zadomowienie
|
magnusia zestaw bardzo fajny
witam nowa mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Konto usunięte
|
POLECANI SPRZEDAWCY:
Rodzyneczki r_p77 strefa_smyka babymarket_eu MEA_JA wasal83 robertfrankowski e-fifiannapl JustineX rajrodzica-pl my-baby-love kewis777 ABBY-pl r_p77 VogueKids sylwina555 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 |
Zadomowienie
|
magnusia - piękna!
![]() Pisałyście o ZUSie, ja nie dostałam ani jednego przelewu, a jak pracodawca wczoraj do nich dzwonił, to mu powiedzieli że trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo przecież mają czas...
#2803 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak się zastanawiam przy porodzie na pewno będzie mi bardzo gorąco z wysiłku więc może zakupić koszulę na ramiączkach?
I drugie pytanie chcę karmić piersią i zastanawiam się nad laktatorem np. tym http://allegro.pl/babyono-laktator-r...527045444.html niedrogi a sądzę , że jeśli uda mi się karmić to będzie i tak rzadko używany więc nie widzę sensu wydawania kasy . Co o tym sądzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jak to jest w końca z tą pościelą? Kupować i poduszkę i kołderkę? Czy rożek? Śpiworek? Nie ogarniam :p Cytat:
![]() Jedziemy dzisiaj z tż do Askota popatrzeć na wózki ![]() ![]() U mnie w 17 tc miał być chłopaczek (ale oglądany był na niewyraźnym sprzęcie nfz - ginka ostrzegała, że może się mylić, bo sprzęt nie pierwszej świeżości ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-09-25 o 11:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was zamawiała na allegro spodnie ciążowe?
#2806 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | |
Zadomowienie
|
Nemezis23 witaj
![]() ![]() Cytat:
Ciągle nie wiem w czym takiego malca kłaść do łóżeczka- kołderkę odradzają mi jedni, inni znów mówią, że nie używali rożka i że najlepiej robić rożek z kocyka, albo, że śpiworek tylko ehh... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dwie pary spodni.
#2809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
Rozeznanie
|
mam nadzieję że skorzystasz bo z tego co widziałam to obecnie nie mają dużo ciuszków a raczej akcesoria dla niemowlaków i mam ![]()
#2811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak wolę go mieć w domu . Nawet na wszelki wypadek jeśli będę musiała małego zostawić choćby po to by załatwić wszystkie sprawy jak zameldowanie , pesel czy zapisanie małego do przychodni . A , że później chcę mieć jeszcze jednego malucha więc laktator mi nie zginie tym bardziej , że właśnie nie chcę szaleć z ceną
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serduszka i moskitiera średnio mi są potrzebne- może uda mi się dogadac ze sprzedawcą aby to zamienić na cos innego np. dodatkowy komplet powłoczek- zobaczę jeszcze. Co do spania to w tym komplecie jest właśnie wszystko- kołderka, śpiworek i rożek- przetestuję wszystko i zobaczę co jest najlepsze dla Adasia i w razie czego dokupię jeszce. Poza tym planuję kupić tą glizdę (zobaczymy czy kupię ale na razie tak) http://www.otulacz.pl/czym-jest-woom...cko-budzi-sie/ ![]()
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie musiałabym jechać po nią w tym tyg bo już pewnie towar dojechał ale ja biorę tylko poszewkę na poduszkę,poszewkę na kołderkę,ochraniacz i rożek(biały wkład i prześcieradła już mam) Moim zdaniem taki krótki ochraniacz jest lepszy bo jest lepsza cyrkulacja powietrza,teraz już mało osób kupuje ochraniacze na całe łóżeczko ![]()
![]() |
#2816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze jedną u tego sprzedawcy.
![]() |
#2817 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie! Ja dziś byłam na tej krzywej cukrowej. Do przeżycia-słodkie, ale da radę. Minus taki, że po pół godzinie zalały mnie poty i było mi strasznie słabo...na chwilę odpłynęłam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2818 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do laktatora - ja na pewno kupuję, bo wiem, że w niedługim czasie po porodzie będę musiała zostawiać córkę z tatusiem w soboty na kilka godzin (mam zajęcia, na które muszę niestety jeździć, a szczegółowy plan na przyszły rok poznam pewnie dopiero w grudniu). Planuję karmić piersią, więc będę przygotowywać mleko i mrozić. Jeszcze nie zdecydowałam jakieś firmy kupić... Raczej ręczny, bo elektryczny to jednak zbyt drogi zakup. Dziewczyny, widzę że większość z Was kupuje zestawy pościeli. Mam pytanie - jak planujecie kłaść spać dzieci? W śpiworkach, czy przykryte kołderkami? Ja mam póki co śpiwór do spania (a raczej jest w drodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() uff ile muszę nadrobić ![]() od rana nie miałam prądu, niedawno włączyli ![]() ![]() wczorajsze warsztaty skończyły się około 21.30, spotkałam znajomego z żoną w ciąży, pogadaliśmy i wyszłam stamtąd o 22 ![]() ![]() Taka byłam głodna, że musieliśmy z mężem na zestaw kebaba jechać ![]() po przyjechaniu do domu walnęłam się od razu spać, nawet nie chciało mi się kąpać ![]() Co do warsztatów, to było średnio, ale po kolei. Pierwsza prezentacja z ratownikiem o zatrzymaniu oddychania, zachłyśnięciu, utracie przytomności u niemowląt. Gość mnie niesamowicie irytował ![]() ![]() Druga prezentacja smoczki i butelki, karmienie. Bardzo mi się podobało. Gość był konkretny, opanowany a przy tym miły, doskonale tłumaczył, uczulał na pewne spawy i co najważniejsze nie mówił tylko o smoczkach Nuka, podkreślał kilka razy że wcale nie uważa że są najlepsze i w ogóle tylko te. Trochę mi rozjaśnił kilka spraw. Kolejna prezentacja foteliki Maxi - Cosi i wózek. Facet chwilami był strasznie irytujący i przemądrzały. Kilka razy się zamotał he i ogólnie zachowywał jak typowy przedstawiciel ![]() ![]() Trzeci wykład: pani od komórek macierzystych z krwi pępowinowej i łożyska. Dla mnie to wyciąganie pieniędzy i czysty biznes. Film o wyleczonym Krzysiu wzruszający, grający na uczuciach no po prostu sielanka aczkolwiek nie było w nim ŻADNYCH konkretów. Polecam artykuł "sprzedawcy strachu": http://www.wprost.pl/ar/236489/Sprzedawcy-strachu/?pg=0 Ogólnie po występie tej pani pozostał mi niesamowity niesmak. Kolejny wykład położna akurat ze szpitala w którym chcę "rodzić". Bardzo fajna babka, jest też chyba doradcą laktacyjnym. Mówiła o karmieniu piersią, pozycjach, diecie matki karmiącej, rozszerzaniu diety, odstawianiu od piersi. Ogólnie bardzo zachwalała karmienie, programy wspierające karmienie i modę na karmienie, zachęcała kobiety przynajmniej przez 6 miesięcy. Zachęcała też do porodu naturalnego. Podobało mi się, że mimo że była troszeczkę taką fanatyczką karmienia to mówiła, że jak ktoś nie chce albo nie może to trzeba to uszanować i nie naciskać. Zdziwiło mnie tylko, że jej zdaniem kobieta nawet na chemii może karmić ![]() Miałam z nią po wykładzie pogadać i popytać, ale gość zawołał na to losowanie a później już jej nie było ![]() Kolejny wykład był o sztucznym karmieniu i mleku modyfikowanym. No cóż było widać, że kobitce głupio było mówić o zaletach mm po wykładzie położnej, właściwie to sama to wiedziała i stwierdziła że karmienie piersią jest najlepsze i nic nie jest wstanie go zastąpić. Jakoś z tego wybrnęła mówiąc o zaletach gdy kobieta nie może karmić. ogólnie nie żałuję spotkania, ale przedwczoraj dowiedziałam się przez przypadek, że wczoraj było też spotkanie "bezpieczna ciąża" z labolatorium w którym robię badania http://www.bezpiecznaciaza.diag.pl/ , niestety w tym samym dniu zresztą za późno się dowiedziałam. Szkoda bo to akurat mnie interesuje... Spotkania są w różnych miastach, może któraś z Was się załapie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Rozeznanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42982128]
Do mnie jak na początku przyszedł kontroler z zusu to wyleciał właśnie z takim tekstem, że kiedyś kobiety rodziły w polu, a ja ledwo co po zapłodnieniu i już na zwolnieniu ![]() [/QUOTE] ![]() no co za cham pospolity. Coś mu odpowiedziałaś? Ogólnie to te wszystkie historie ze szpitalami są okropne. przestaje wierzyć w ludzkość, zero zrozumienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.