|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Eweewe-ja tez cie podziwiam
![]() Fajnie jak byscie juz wiosna mieszkali razem.Trzymam kciuki ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Jakierko-wyżynarka to takie cos np. do przycinania desek Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Agrafko-brawa za wene twórczą do mgr ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Misiaczka-camembert-hahaha ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2912 |
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam. Brak mi czasu. Nawet śniadania jeszcze nie zjadłam. Wpadnę jutro lub pojutrze. Mama ma dziś urodziny, piekę ciasto, bo wczoraj nie dałam rady. Później jeszcze babeczki muszę zrobić i siebie zanim przyjedzie siostra z dzieciakami, bo ciągle chodzę w piżamie.
Miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Surka-Laura dzis o 6 byla tak rozgadana ze masakra. Wzielam ja nakarmilam i lezala u mnie jak tz do pracy pojechal.Nagadala sie do 7.30 i pospala do 8.30
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Sammi ale bedziecie miec super sylwka ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2914 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko dzis obudziło się o 4 i ni chu chu spać ![]() ![]() ![]() Dawno sie tak nie wyspałam.... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A do butelki (też mamy TT) zmieniałam już jakiś czas temu na 2, ale na razie laktacja śmiga więc nie uzywamy ![]() A z Tż padłam, będziecie najwyżej karmić Alexa na zmianę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdraszczam słoneczka, u nas pochmurno ![]() Surka zrobiłaś mi dzień ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Laura w koncu poszla spac.Ide po kawe i zastanawi sie co kupi tz w moim imieniu na wieczor panienski naszej sasiadki
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Spotykamy sie w naszym gronie jak co sobote ale najpierw my w babskim gronie a potem sasiad z tzem dołączą do nas ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zostałaam sama. Tż wziął Piotrka na spacer, a ja mu bede robić słoiki(jabłko z bananem) Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie u nich,czy to sypialnia, czy kuchnia, czy jadalnia to wszystkie ich meble wydają sie byc jednakowe ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44153715]Misia oglądałam te książeczki w Lidlu, fajne ![]() Mój płacze, ale nie ze strachu, tylko z faktu, że mu zakrztuszenie przerwało picie. Często miewamy takie akcje, wtedy jest dosłownie histeria. Potwierdzam, mam kuchnię z Bodzio i jestem bardzo zadowolona. Solidne, pojemne meble. Może mistrzostwo świata w stylistyce to to nie jest, ale użyteczne w 100% i właśnie - teraz po 4 latach chcę dokupić szafkę i wiem na bank, że dostanę w takim samym kolorze w 3 dni szafkę. U nas pierwsze, odciąganko i nyny.[/QUOTE] o dobrze wiedzieć, że jestes z ich mebli zadowolona my kupujemy tylko kilka szafek dolnych i jedną wiszącą narazieno i sprzet, a reszte dokupimy w nowym roku bo nie chcemy wyskoczyć z wszystkich oszczędnosci. I też trafiło na nich bo wiem, ze jak pójde za rok-dwa to bedą miec te same meble i nie bedzie problemu dokupic. Mamy jedna scianke 2m i druga 3,6 m wiec nie tak znowu mało. Tzt kuje dziure do wentylacji- uwielbiam kurz z kutych ścian ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Iwona-wspolczuje kurzu.Ja właśnie po wielu dniach walki pokonalam kurz po szlifowaniu gladzi.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2919 |
Zadomowienie
|
Ja wszystko myje w płynie do mycia naczyń biały jeleń i wkładam do urzadzenia do gotowania warzyw na parze
![]() ![]() Sammmi nie zazdrosc. meczyłam sie 4 miesiace w nocy wiec mam teraz nagrode. mam nadzieje ze na stałe a nie chwilowo ![]() Teraz spimy na werandzie bo pada dzisiaj i nie chciałam zeby mała tak w deszczu stałą. Ale spi sobie wiec musze chatke ogarnac bo jutro mam najazd gosci. Siostra z chłopakiem brat i pra babcia nas nawiedza ![]() Świeta spedzamy sami we 3 . Choinka juz kupiona prezenty tez juz popakowane. W przyszłym tyg. gotowanie i ubieranie choinki. Sylwester robimy u nas , Mała bedzie spac u góry wpadna znajomi i posiedzimy sobie przy 2 disco ![]() A i potem wrzuce moje reczne robótki bo juz koncze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
c.d rozszerzania diety
gotujecie codziennie ziemniaka? bez soli tak? a oliwy dodac? można ugotować już na drugi dzień czy nie widzi wam sie to? czy ktos próbował podac warzywko do ręki ? kusi mnie to jak coś to 3 łyżeczki moge podać na raz?? i podawac przez 3 dni tylko to? chciałam zacząć od dyni ale nie ma nigdzie w okolicznych sklepach wiec trafiło na ziemniaka a przy glutenie zostane jak już zaczelam, bede dodawać do warzywek po łyżeczce kaszki. ja wiem, zę to wszystko było juz przerabiane ale jak mam to zrobić już teraz to gacie mi sie trzesą ze strachu czy dobrze robie ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- nienawidze gładzi, to jest najgorsze co moze byc! |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Aga Plast-my swieta tez we troje spedzamy
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Iwona-ja zrobilam na pierwszy raz sama zupke-ugotowalam marchew z ziemniakiem, dodalam lyzeczke oleju rzepakowego i zblenderowalam.Dalam troche wiecej marchwi zeby lepszy smak byl. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2922 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś obudziłam się z bólem szyi i kolana...
co ja w nocy robilam ![]() ![]() ![]() chyba zle leżałam ide spać, bo mlody spi, a ja mam jakis taki podly nastrój dobranoc ![]() odezwe sie pozniej, tz wraca z pracy po 13 to zajmie sie mlodym akurat jak sie obudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Dalam najpierw 4 lyzeczki i w kolejnych dniach coraz wiecej
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Sam, my niestety odkad na mm to i smoczka uzywamy :/ Mam jeszcze ten mniejszy, ale chyba niedlugo zmienie. Wyparzam raz dziennie w sterylizatorze smoczki i bitelki, a pp zuzyciu myje woda z plynem. Lepiej zmien smoczek na wiekszy, bo Aleks pewnie sie meczy wysysajac mleczko z tej malej dziureczki. Sammi, no to super z tym sylwestrem, oby zabawa sie udala ![]() Rocky, mhm, to halasu wyzynarki i ja bym nie zniosla ![]() A Laura moze mniej pije mleczka bo juz ladnie ja dokarmiasz normalnym jedzonkiem? Elaine, ![]() Anulka, sto lat dla mamy i bawcie sie dobrze. My za chwile wyruszamy na spacer i przy okazji odbierzemy mleczko z apteki. Milego dnia wszystkim ![]() Pozdrawia was maly pomicnik Mikolaja Eduardo ![]() ![]() Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
#2926 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44154605] Sammi, ja prezentów pakować nie umiem totalnie... U mnie w ruch idą torebki :P[/QUOTE] nie wiem, czy sie z torebkami nie przeproszę w tym roku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to samolotem w końcu sie nie wybieracie? Cytat:
![]() My kupiliśmy szafki do tego mieszkania i wychodzi na to, że w tamtym mogą sie nie zmieścić wszystkie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Warzywa do ręki nie dawałam. Dała za to wczoraj pałeczkę kukurydzianą i stwierdzam, że jeszcze nie przyszedł na nie czas. Franiowi smakowały. Musiałam mu je wyciągać z ręki i przesuwać. Ale ta papka zostawała mu w buzi i przy niektórych kawałkach prawię sie krztusił. Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() EN- gratulacje ![]() Co do FB to nich kazdy pisze gdzie chce i woli. Nie rozumie zali. Przeciez nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jesli ktos jest zazdrosny o FB to nirch sie tam udziela i tyle. Jesli ktos nie chce to jego sprawa i tyle. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Czuje sie okropnie. Głowa cały czas mnie boli, w żołądku się kotłasi a czasami taki ból złapie, że aż mi niedobrze. Tż jeszcze w pracy, nie wiadomo o której wróci. A tu trzeba chałupkę ogarnąć i jakieś ciasto zrobić. I chwalę się swoją kostką. Franio tak się nią bawi. Miała być pod choinkę jednak jest na teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Aga Plast-ja mieszalam marchew z ziemniakiem.
Jakierko-moze byc ze stale pokarmy pasuja Laurze i mniej mleka pije.A Edzio to przesliczny pomocnik ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Nie widze w apce fotek tylko Edzio mi sie pokazal i Surki obrazek-hahaha ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Pozdro ze spaceru.U nas chlodno i ponuro.Co chwile mzy ale memu dziecku trzeba swiezego powietrza bo nie chce jesc.O 10 wypila 60 ml godzinke temu 100 ml herbaty jej tz dal i zupki nie chciala.Moze po spacerze zglodnieje. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Ugotowalam jej marchew z ziemniakiem i pietruszka.Dobre wyszlo ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2933 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Padłam. A ja ostatnio usłyszałam głupi bardzo głupi kawał w klimacie powyżej. Co księdzu przeszkadza w sexie???......tornister ![]() ![]() Cytat:
No nadrobiłam. Ja dopiero śniadanie zjadłam. Tosiek ma drugą drzemkę a po południu idziemy do koleżanki poznać jej 1,5 miesięczną córeczkę Gabrysię ![]() Szukam inspiracji na ozdoby świąteczne które samemu można zrobić ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
u mnie mgła i mokro, brzydko, ja to wyskocze tylko dziś do sklepu bo mam zniżkę do ccc -30% tylko jak kupię buty to gdzie je schowam przed tż ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
Ona, ale wielka ta kostka! Widze tylko miniaturki zdjec, ale nawet z nich widac jaki masz super talent
![]() Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś chciałam isc do liceum plastycznego, jednak tu były potrzebne fundusze. Potem asp. A wyszło jak wyszło. Teraz spełniam się w pracy i mam 2 w 1 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Ona-a jako kto pracujes-
#2938 |
Wtajemniczenie
|
SAMANTHA mój już po 4 miesiącu i ma do soku TT2 , a do mleka TTX.
Hej, hej, hej ! Młody dalej ma straszny katar, więc ze spacerku lipa ![]() Niby do moich rodziców na 16:00, a później z teściami o 19:00. Zawsze taka bieganina. Nie lubię tego, że z teściami później, bo z moją rodziną bym chciała dłużej posiedzieć. Ale u mnie się nie pije na Wigilii, a u Tżta tak i dlatego u moich rodziców jest pierwsza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2939 |
Zakorzenienie
|
kurna jak zwykle sie ☠☠☠łam w zakrecaniu grzejników i dałam na 5 zamist na * a wietrzyłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Fiazo masakra
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.