![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koty - część VIII
Niestety drugiego nie znalazłam, ale wyniki kota były niemal identyczne: http://i.imgur.com/4EJtlFW.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
I właśnie wtedy zaczęły się drzeć ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- W końcu bury, a bure zobowiązuje ![]() Nie, właśnie moczu nie czuć, nigdy nie było czuć. Za to jak obcinałam choinki to odkryłam, gdzie przynajmniej 1 kot ma kuwetę ![]() Tamte koty są raczej tylko dlatego, że jest jedzenie, czasem tylko jeden jakiś spał. Będę się za to brała, bo wiadomo, pchły, choroby. Nie mogę sobie na to pozwolić. Zamierzam kupić coś odstraszającego . Figlowi może zrobię klatkę , podobną jak króle mają . Z tym, że z budką, żeby nie marzł ![]()
![]() |
#2913 |
Nie depcze krokusów
|
![]() |
#2914 |
|
#2915 |
Zakorzenienie
|
Hej kociarze
![]() Czy jest na forum ktoś, kto podróżował z kotem? Albo jest obeznany w temacie? Albo może podzielicie się swoimi sposobami, co robicie z kotem, gdy wy musicie wyjechać np. służbowo albo na urlop? Czeka mnie latem podróż w jedną stronę 1500km. Nie będzie mnie łącznie 3 tygodnie. Chciałabym wziąć kota ze sobą, bo szczerze mówiąc nie wiem co z nim zrobić. Nie mam tu rodziny, która by mogła się nim zając, a większość znajomych tez akurat będzie na urlopach. Sąsiadka wyjeżdża na całe wakacje, więc dom właściwie będzie pusty. Nawet jeśli jakaś koleżanka mojej córki zgodzi się tu przychodzic, to musiałaby przyjść dwa razy dziennie, bo Rambo o 9.00 i o 21.00 dostaje mokrą karmę. Suchej praktycznie nie rusza. Poza tym nie wiem co z wychodzeniem na dwór. On lubi chodzić po dworze, ale przeciez nie można go wypuścic rano i wpuścić dopiero wieczorem. Nie wiem jak to rozwiązać. No i problem kuwety. Czy znajde kogoś, kto zgodzi się czyścić kuwetę.... Nie chciałabym go dawać do kociego hotelu. Nie brałam pod uwagę tego, że będę wyjeżdżać na tak długo. Co myślicie o tak długiej podróży? Kiedys wiozłam małego kocurka, który miał 12 tygodni. Musiał byc prawie na głodnego - tak zadecydowała pani hodowca, od której bralam kotka. Niby wtedy nie musi siusiu, kupkę itp. Wtedy kotek jechał z nami 1000 km. Teraz muszę jechac najpierw 1100km, a więc 12 godzin jazdy. Po tygodniu ok. 1500km i po kolejnych dwóch tygodniach znowu 1500km. Rambo jest bardzo spokojnym i cierpliwym kotem, do tego śpiochem. Ale czy te cechy wystarczą, żeby znieść całodniową podróż? Wiem, że potrzebny będzie paszport i chip. Teraz ma tylko tatuaz w uszach, ale to chyba za mało na podróż zagraniczną. Musze dowiedziec od weta co i jak. Ale wszelkie sugestie mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli cale zycie urinary? tak twierdzi weterynarz i co z kicia, ktora problemow z pecherzem nie ma, a tez chce jesc urinary? ![]() a moglabym mieszac w stosunku 1:1 normalna karme z weterynaryjna urinary, tak zeby maly nie mial nawrotow, a kicia mogla ja normalnie jesc razem z nim bez zadnego ryzyka?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2014-02-23 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nimfa boska ta kocia impreza ![]()
![]() |
#2918 |
|
Też byłam zaskoczona, bo zwykle gdzieś tam jeden mi umknął, a dzisiaj zachodzę, a tam 4 + 5 Figiel. I jakoś żaden się nie kwapił do ucieczki
![]()
#2919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mi by też najbardziej odpowiadało, gdyby ktoś do mnie przyjechał zaopiekowac sie kotem. Ale niestety nie ma takiej opcji. Całą rodzinę mam w Polsce. Poza tym nie ma tam nikogo, kto by mógł rzucic pracę, dzieci itp. i przyjechac tutaj na 3 tygodnie. Będę jeszcze pytac wszystkich znajomych i sąsiadów. Może ktos się zgodzi przychodzić do nas do domu. No ale podróż z kotem musze wziąć pod uwagę. Będzie to okres wakacji, urlopów.... ciężko będzie kogoś znaleźć w tym czasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
Rybiorku na jednym zdjęciu w jednym takim wątku Rusia wygląda jak królowa łaskawie zgadzająca się na psią audiencję
![]()
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
no, królowej się nie dotyka, halo
![]()
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |||
Wtajemniczenie
|
Cudnie, Mała uwielbia mi tak molestować kapcie balerinki. Jak mi się w jednym przedarła podeszwa, to drugiego jej podarowałam do zabawy. Wsadza przednie łapki tam, gdzie powinny być palce i sunie jak na deskorolce
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale od koleżanki po fachu się takich gróźb nie spodziewałam ![]() Nieładnie ![]() ![]() A i czy Ty czasem nie wspominałaś o jakiejś przeprowadzce, a co za tym idzie zmniejszeniu Feli obstawy? ![]() W ogóle co się tu wyprawia, porwanie, podżeganie, pomocnictwo, udział w zorganizowanej grupie przestępczej, groźby ![]() Jeszcze tylko tajemnego handlu kocimiętką brakuje ![]() ![]() ![]() Cytat:
Z Grubcia wyczesałam takie dwie kule wielkości pięści, łysy nadal nie jest, wręcz nawet nie widać różnicy. Nadal się z niego sypie ![]() Mała ma bardzo mało podszerstka, więc dużo nie wyszło. Grubcio też gryzł, ale przekupiłam go przysmakami i dzielnie to zniósł, Mała się na chwilę obraziła i nie chciała przysmaków (wytrzymała całą minutę ![]() Ale impreza, ale to w końcu prawie ostatki ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-02-24 o 01:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedyne co udalo mi sie kupic to pasta zakwaszajaca mocz z metionina, firmy Grau. To by wystrczylo, gdybym mu dawala kilka razy w tygodniu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2928 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Cytat:
![]()
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
|
A jak ! Ja do Figla zawsze mówię, że ma za nimi nie chodzić
![]() Muszę go ciachnąć. Hmm... Już po altanie walają się kawałki gąbki, ale ja ten narożnik wyrzucę . Nie ma tam co nabroić ![]() ![]() Tak Ci się podoba moja skarpetka ![]() Ano tak, a ja się dziwię ![]()
#2930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z moich doświadczeń jako kociej opiekunki - trzy tygodnie to jeszcze czas, jaki kot może sam spędzić w domu, zwłaszcza przy dwukrotnych wizytach w ciągu dnia. Jeśli chodzi o wypuszczanie kota na dwór, to robiłam tak z kotem moich teściów, czyli byłam rano koło 6, karmiłam go i wypuszczałam, potem koło 18.00 go zwoływałam i zostawiałam na noc w domu. Ale to kot, z którym mieszkaliśmy i jest bardzo ze mną związany, wiedziałam, że na wołanie wróci, z cudzym kotem bym nie ryzykowała. Przy okazji petsitterów - chyba mogę się pochwalić ![]() http://www.zpazurem.pl/artykuly/cats...ieka_nad_kotem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym cwaniara mala zdjela sobie w nocy kubraczek, dzis idziemy na kontrole i mam nadzieje ze w czwartek zdejma jej szwy. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Nie depcze krokusów
|
Kupiłam len mielony, bo nie było w pestkach. Glut z pestek jest przezroczysty, z mielonego powstaje mętny kleik. Koty jedzą chętnie, jeśli utopię w nim glutki. Podaję im raz dziennie wraz z ostatnią kolacją (parę chrupek przed snem) i zauważyłam, że nie odbija im się, a wcześniej obydwoje mieli z tym problemy, przy czym tylko jedno wymiotowało.
Po Porcie mają cudownie miękką sierść ![]() Co w tym takiego strasznego? Ludzie wyjeżdżają na takie urlopy. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Felut nadal przebywa pod biegunem, nie znajdziecie go! ![]() zorganizowanej i licznej, przyznaje się - ci wszyscy goście, to moje ziomale ![]() u nas dziś będzie drugi etap wyczesywania, wczoraj czyściłam kociastej uszy i stwierdziłam, że już nie będę przeginać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2934 |
Zadomowienie
|
Nie zostawilabym w zyciu domu ew mieszkania bez zadnej opieki nawet na tydzien bo bym sie bala ze nie bede miala do czego wracac. Kuzynce ostatnio w Anglii ograbili mieszkanie jak tylko polecieli rodzina do Polski a TESCIOWA nadal byla w domu ale ich sploszyla...dwojce znajomym mieszkajacym w Niemczech jeden jechal do PL drugi do Turcji jechali na urlopy z rodzinami wystarczyl tydzien by im sie wlamali. Dla mnie to niewykonalne zwlaszcza ze mam kwiaty, kota i papuge
![]()
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy Edytowane przez CzekoladowyMus Czas edycji: 2014-02-24 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Nic nie widziałam, nic nie czytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kotom czasem podaję, ale niestety zdarza się, że po nim zwracają.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-02-24 o 10:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
KOTerator
|
Papugę masz i jeszcze się nie pochwaliłaś?!
Kwiaty - jakie kwiaty? Tzn. jakie są nietrujące dla kota i ładne? Za każdym razem jak biorę się za szukanie to słabo mi od tej ilości trujących i do dziś nie mam żadnego kwiatka odkąd mam koty... Moi sąsiedzi wyjechali na rok, nikt do domu nie zagląda bo rodziny nie mają, sąsiadom nam ani tym drugim klucza nie zostawili, zasłonili żaluzje i odpukać pół roku bez włamania minęło już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2939 |
KOTerator
|
Haha dlatego napisałam: ładne!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Nie depcze krokusów
|
Ja tam lubię paprotki... Ładnie kwitną.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.