Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 07:26   #2911
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Hejka. ciezko u mnie ostatnio z czasem...
tyle co pamietam _ sylwus-super ze juz w domu

Lenova - wszystkiego naj!!!

do k. az boje sie wchodzic

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:27   #2912
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Aha... Dzień dobry

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:37   #2913
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Aha, nie wiem, może któraś z Was oglądała "Wydarzenia" na Polsacie.
Była tam 40-letnia kobieta, która w 6 miesiącu ciąży zgłosiła się do szpitala, bo źle się czuła. I w końcu wyszło na to, że musiała rodzić. Jak coś tam powiedziała, bo się nikt nią nie zajmował, to usłyszała, że "w tym wieku się nie rodzi, tylko na urlopy jeździ". A potem urodziła SAMA na łóżku, urodziła żywą córeczkę, widziała, jak się ruszała; ale dziecko zmarło, a okazało się, że w karcie od razu po porodzie zostało wpisane, że ciąża martwa.

Powiedzcie, jak takie rzeczy mogą się dziać?
slyszlaam w radiu, masakra!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić - moja Oliwka zaczęła się sama przestawiać na nocne spanie... Już wiele nocek z rzędu budzi się tylko raz na jedzenie.

A dziś zjadła mi pół dużego obiadku ze słoiczka.
brawo!!!!!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae wczoraj zrobila sobie ponad 2 godzinna drzemke pod wieczor i wstala o 19.30. Obawialam sie tego, jaka noc nas czeka, ale Zasnela jak zwykle o 21.30, w nocy budzila sie dwa razy o 1 i 4, za kazdym razem po 10min znow spala i na dobre wstala o 7.45. Tak wspanialej nocy dawno nie bylo!
patrze na zegarek w moim lapku i mysle - jakim cudem jak jest 7.37

Deli - powodzenia!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:37   #2914
YellowSheep
Rozeznanie

meneq dzięki za odpowiedz. Ja wczoraj znalazłam właśnie fajne butki nike bardzo lekkie i mięciutkie i tak jak mówisz fajnie się podeszwa zginała w 1/3 to może je kupię bo podobają mi się takie sportowe

Obudziłam się znów bardziej chora Bokeh chyba nici z naszych rolek...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:44   #2915
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
slyszlaam w radiu, masakra!

brawo!!!!!

patrze na zegarek w moim lapku i mysle - jakim cudem jak jest 7.37

Deli - powodzenia!!!

Haha

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

meneq dzięki za odpowiedz. Ja wczoraj znalazłam właśnie fajne butki nike bardzo lekkie i mięciutkie i tak jak mówisz fajnie się podeszwa zginała w 1/3 to może je kupię bo podobają mi się takie sportowe

Z naszych jestem bardzo zadowolona.
Pokaz, jakie Ci sie podobaja
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:58   #2916
Ifwka
Zakorzenienie

Witam się z rana, ide zaraz kawke robic ale niajpierw pocytuję co nie co
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Bokeh a może masz w portfelu albo Twój tż ma w portfelu?
Już doczytałam że nie. Mam nadziję że się znajdzie,chociaz pogoda ma się zepsuć na weekend
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45559984]lodówkę mamy od wczoraj, już sobie pięknie np. włoszczyznę posegregowałam i do pudełek porcje na zupy czy do sosu porobiłam :d na zupy normalnie krojone, do sosu sobie jedną w kosteczkę drobniutko zrobiłam, i do krupniku pościerane na tarce ale mnie to cieszy! do krupniku to sobie jeszcze trochę kartofli obiorę, pokroję i zamrożę i w sumie będę mogła robić zupę na zasadzie: otwieram lodówkę, wyjmuję, w gar wrzucam i zupa sama się

A powiedzcie mi, jak np. ma porcję fasolki po bretońsku i chcę zamrozić to - to jak? studzę całkowicie, do pojemnika i siup do zamrażalnika?[/QUOTE]
Kurde, ale jak, tak surowe mrozisz?? I nc się z ziemniakami np nie dzieje?? W sumie super rozwiązanie. Nie wiem tylko co na to moja mama bo ona ostatnio zupy gotuje
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wrócę jak mi się poprawi. Nie gniewajcie się.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
bokeh te sandałki miętowe
a w koszu na śmieci sprawdzałaś? albo w Hani zabawkach
Co do kosza na śmiecie, nie wiem czy Wam dawno temu pisałam: dzień ślubu baratanicy Tż, panna młoda ma się już ubierać, nie ma pierścionka zaręczynowego, wszyscy zaczynja szukać, nigdzie nie ma. W końcu mój Tż zagląda do kosza a tam na wierzchu leży. Mama pm sprzątała ze stołu i wszytsko co było bach do kosza, miin pieścionek
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Taaaa ja myślałam że Michał nie ma spodni więc kupowałam jak coś fajnego się trafiło. Ostatnio policzyłam, ma 21 par spodni
U mnie to samo ale w większości to dresiki takie po domu i od bratowej, a na wyjście gdzieś to niewiele ma.
Cytat:
Była tam 40-letnia kobieta, która w 6 miesiącu ciąży zgłosiła się do szpitala, bo źle się czuła. I w końcu wyszło na to, że musiała rodzić. Jak coś tam powiedziała, bo się nikt nią nie zajmował, to usłyszała, że "w tym wieku się nie rodzi, tylko na urlopy jeździ". A potem urodziła SAMA na łóżku, urodziła żywą córeczkę, widziała, jak się ruszała; ale dziecko zmarło, a okazało się, że w karcie od razu po porodzie zostało wpisane, że ciąża martwa.
Słyszałam jednym uchem. Masakra
Cytat:
Hje, smutne jest to, co piszesz, wręcz łamiące serce , ale na całym świecie są przepisy dotyczące ratowania ciąży i szpitale raczej się ich trzymają - że poniżej któregoś tygodnia nawet nie próbują ciąży uratować... Jak poród, to po prostu poród i tyle na ten temat... Masakra.
Ale ona rodziła w szpitalu.....ktoś powinien być przy niej a nie ża sama urodziła, co to za średniowiecze.
Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie na temat butów dla dzieci typu puma, adidas, nike? Warte uwagi czy raczej nie?
Ja mam adidasy marki adidas , sandałki nike, i tramki wysokie nike, wydaja się być oki
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić - moja Oliwka zaczęła się sama przestawiać na nocne spanie... Już wiele nocek z rzędu budzi się tylko raz na jedzenie.

A dziś zjadła mi pół dużego obiadku ze słoiczka.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale mam w środku stres.. nic kompletnie nie umiem na kolosa.. ale jak tu się uczyć skoro większe problemy mam;(

Piękna pogoda..ach! a wiecie, ze ponoc ma w weekend padać deszcz ze śniegiem? ;/ zal.pl ja tu wczoraj kwiatki widzę jak sobie rosną koło drogi a tu mi w pogodzie gadają o jakimś śniegu! oburzyło mnie to;]
Powodzenia na kolosie
A z weekendem szkoda gadać, jedziemy na chrziny, ja pewnie będę kierowca w drodze powrotnej a tu śnieg, kicha jak nie wiem.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Oliwka wczoraj tylko raz spała. Jak wzięłam jąna spacer jeszcze po 4 to myślałam ż ekimnie chwilkę ale tyle rzeczy dookoła się działo że jednak nie. Jakoś dotrzymała do 7 ale usnęła przed 8 w trakcie jedzenia.
Nocka spoko, jedna pobudka, wydawało mi się ze kataru już nie ma, a o 5:20 płacz ogromny, katar ogromny, nie dała się uspokoić, do wózka przeniosłam i mama już bujała.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:58   #2917
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ifwka, ale tak jest. Takich przypadkow nie wysylaja nawet na porodowke zazwyczaj. Historii tego typu jest multum na internecie.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:05   #2918
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej.

Neti-przy dwóch drzemkach Oskara wygląda to tak że pierwszą ma po 9 drugą po 15-16. Przy jednej drzemce szedł spać dopiero o 12-13 (spał do trzech godzin,ale bywało też że 2 godziny z minutami,zależy jak intensywny miał dzień). Na noc przy dwóch drzemkach chodził spać po 21,teraz chodzi po 19-20, przy jednej drzemce było tak samo-nie szedł spać wcześniej.
Oczywiście zdarzało się że spał 30-40 minut na drugiej drzemce,teraz też się zdarza ale to rzadko.
Tak czy siak wolę dwie drzemki Fakt że są długie w porównaniu do dziewczyn ale zawsze takie mieliśmy i nigdy na to nie narzekałam. Może to zależy od tego że moje dziecko bardzo intensywnie spędza dzień? Potrzebuje snu. Aha i ja nie usypiam go wtedy jak przychodzi pora że już powinien spać tylko jak widzę że jest zmęczony i potrzebuje snu. Nic na przymus.

Debrah,Blogerka- wiem że mam duże szczęście i nigdy nie uważałam inaczej
Za to jak Oskar był noworodkiem to prawie w ogóle nie spał, drzemki 5-10 minut na rękach i tyle było jego spania. Nie wiem z czego to wynikało bo zazwyczaj małe dzieci jedzą i śpią tylko a on jadł,jadł,jadł i trochę spał
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:47   #2919
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Mala..chcialabym żeby miał 2 lub jedna dłuższą..ale co tam..tylko 1,5 godziny rilaxu
Pozatym to zobaczcie jak różne są nasze pociechy, każda z nich potrzebuje mniej lub więcej snu..o różnych porach..mimo tego aktywnego już trybu dnia
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-13 o 08:50
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:00   #2920
hope01
Zakorzenienie

Black dla Oliwii

Yellow my mamy nike. Teraz ma takie czarne, kupowałam mu w weekend na wyprz za 54 zł i je do wózka ma i tak do dresów, a drugie ma elefanteny, ale to mój ojciec się szarpał
Na rozmiar większe też w szafie ma naje, które też mój ojciec mu kupił w listopadzie chyba. I te co ma teraz to nie za bardzo na dłuższe chodzenie, ale te drugie są ok.
A no i jeszcze mam dla niego Adidas czerwone takie trampko adidasy może na jesień się załapie rozmiar 23 też za 55 zł ;D i podeszwa ok

Fewciu czekamy

Meneq ja właśnie ostatnio macałam kalosze 21

W nocy jedna pobudka. Tak to ok, tylko przed spaniem popierdywał i popłakiwał, dałam Bobotic w kapsułce i poszedł spać. No i na bank jedna trójka sie pcha bo widziałam wczoraj jak japiszona darł

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:14   #2921
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Black dla Oliwii

Yellow my mamy nike. Teraz ma takie czarne, kupowałam mu w weekend na wyprz za 54 zł i je do wózka ma i tak do dresów, a drugie ma elefanteny, ale to mój ojciec się szarpał
Na rozmiar większe też w szafie ma naje, które też mój ojciec mu kupił w listopadzie chyba. I te co ma teraz to nie za bardzo na dłuższe chodzenie, ale te drugie są ok.
A no i jeszcze mam dla niego Adidas czerwone takie trampko adidasy może na jesień się załapie rozmiar 23 też za 55 zł ;D i podeszwa ok

Fewciu czekamy

Meneq ja właśnie ostatnio macałam kalosze 21

W nocy jedna pobudka. Tak to ok, tylko przed spaniem popierdywał i popłakiwał, dałam Bobotic w kapsułce i poszedł spać. No i na bank jedna trójka sie pcha bo widziałam wczoraj jak japiszona darł

Dzieki. Tyle, ze 21, to pewnie w przyszlym roku dobre bedzie, bo teraz mamy 18 i to z bardzo gruba skarpetka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 09:19   #2922
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.

Neti-przy dwóch drzemkach Oskara wygląda to tak że pierwszą ma po 9 drugą po 15-16. Przy jednej drzemce szedł spać dopiero o 12-13 (spał do trzech godzin,ale bywało też że 2 godziny z minutami,zależy jak intensywny miał dzień). Na noc przy dwóch drzemkach chodził spać po 21,teraz chodzi po 19-20, przy jednej drzemce było tak samo-nie szedł spać wcześniej.
Oczywiście zdarzało się że spał 30-40 minut na drugiej drzemce,teraz też się zdarza ale to rzadko.
Tak czy siak wolę dwie drzemki Fakt że są długie w porównaniu do dziewczyn ale zawsze takie mieliśmy i nigdy na to nie narzekałam. Może to zależy od tego że moje dziecko bardzo intensywnie spędza dzień? Potrzebuje snu. Aha i ja nie usypiam go wtedy jak przychodzi pora że już powinien spać tylko jak widzę że jest zmęczony i potrzebuje snu. Nic na przymus.

Debrah,Blogerka- wiem że mam duże szczęście i nigdy nie uważałam inaczej
Za to jak Oskar był noworodkiem to prawie w ogóle nie spał, drzemki 5-10 minut na rękach i tyle było jego spania. Nie wiem z czego to wynikało bo zazwyczaj małe dzieci jedzą i śpią tylko a on jadł,jadł,jadł i trochę spał
No, Oliwka ma np zazwyczaj dwie drzemki: ~10 i o 15. Srednio do 1.5 h. Zaypia o 20 ale wstaje o 6 a ostatnio nawet przed. Nic nie da przestawianie drzemek, skracanie, wydłużanie, przetrzymywanie wieczorem. I tak wstanie max o 6.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-13, 09:29   #2923
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No, Oliwka ma np zazwyczaj dwie drzemki: ~10 i o 15. Srednio do 1.5 h. Zaypia o 20 ale wstaje o 6 a ostatnio nawet przed. Nic nie da przestawianie drzemek, skracanie, wydłużanie, przetrzymywanie wieczorem. I tak wstanie max o 6.
Czyli nie tylko moje dziecko ma takie ładne drzemki.
Oskar wstaje 6-7 zależy...
Teraz właśnie śpi więc idę wykorzystać swoje 1,5 godziny
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-03-13, 09:29   #2924
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

A mi Zuzka dziś pobudkę zrobiła o 4:50. Poleżałysmy do 5:30 i trzeba było wstawać z łóżka.

Ale się denerwuje przed praca. Jeszcze się dowiedziałam ze szefu chce ze mną rozmawiać, to już w ogóle mam stresa :banghead:

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:41   #2925
s i l v e r
Zakorzenienie

dziś mam wolne więc będę z Wami
Fajna pogoda jest. Jak Daria się obudzi to na spacerek pójdę z nią.

Idę nadrabiać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 09:55   #2926
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
bokeh, a masz ułożoną matę z puzzli? może pod nią jest wsunięty, bo u nas Filip tak chowa różne wizytówki, które ma w swoim portfeliku
nie juz dawno poskładana

no nic, jedziemy sami moi rodzice zgodizli się zostać z Hanią, szkoda bo chciałam wspólnie a z drugiej strony mniej zamieszania - wiecie idziemy dziś wyrobić nowy bo musimy mieć
Stary 2014-03-13, 10:12   #2927
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wrócę jak mi się poprawi. Nie gniewajcie się.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

dziękuję dziewczyny za pomoc ale właśnie obawiam sie ze chyba juz nie ma miejsca w ktorym nie szukałam... no moze piwnica do ktorej nie chodzimy
Może Hania gdzieś schowała Daria od paru dni ma etap chowania wszystkiego. Ostatnio pół dnia szukałam jej butelki z której herbatke pije.
Okazało się że Daria ją schowała. A gdzie? Ma takie autko na którym jeździ. I w tym autku z przodu jest taki schowek przez przypadek potem znalazłam ją.
Wiesz co? Znajdzie się jak nie będziesz szukać. Zawsze tak jest
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a i zapomniałam, kupiłam Hani dzisiaj w tesco 2 bluzy po 7zł
Poka
Cytat:
moja mama podcięła dzisiaj Filipowi grzywkę, bo cyt. "denerwowała ją" i teraz ku.wa wygląda jak czubek, bo ma grzywkę jak od garnka obciętą a jak ją opieprzyłam, to się obraziła no uju złoty
Skąd ja to znam moja mama tak Darii ciachnęła grzywkę. MASAKRA!! Na szczęście już odrasta.
Mówię jej żeby nie obcinała a co ona na to? " Ale Darii napewno przeszkadza że ma taką długą"......
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzisiaj Blanka przybiegła do mnie z rana z bukietem kwiatów w rączce- cudowne to było

Dobrej nocki życze.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae wczoraj zrobila sobie ponad 2 godzinna drzemke pod wieczor i wstala o 19.30. Obawialam sie tego, jaka noc nas czeka, ale Zasnela jak zwykle o 21.30, w nocy budzila sie dwa razy o 1 i 4, za kazdym razem po 10min znow spala i na dobre wstala o 7.45. Tak wspanialej nocy dawno nie bylo!
za nockę
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale mam w środku stres.. nic kompletnie nie umiem na kolosa.. ale jak tu się uczyć skoro większe problemy mam;(

Piękna pogoda..ach! a wiecie, ze ponoc ma w weekend padać deszcz ze śniegiem? ;/ zal.pl ja tu wczoraj kwiatki widzę jak sobie rosną koło drogi a tu mi w pogodzie gadają o jakimś śniegu! oburzyło mnie to;]

śnieg?!??! ale jak to???

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:

ojjjjjjj zdróweczka!
Cytat:
Co do kosza na śmiecie, nie wiem czy Wam dawno temu pisałam: dzień ślubu baratanicy Tż, panna młoda ma się już ubierać, nie ma pierścionka zaręczynowego, wszyscy zaczynja szukać, nigdzie nie ma. W końcu mój Tż zagląda do kosza a tam na wierzchu leży. Mama pm sprzątała ze stołu i wszytsko co było bach do kosza, miin pieścionek
o matko
Cytat:
Daria tak samo. Identiko!
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale się denerwuje przed praca. Jeszcze się dowiedziałam ze szefu chce ze mną rozmawiać, to już w ogóle mam stresa :banghead:

będzie dobrze!

----------------
Daria od dwóch dni ma katarek mam nadzieję że nie będzie z tego nic większego tyle teraz chorób że już się boję
Stary 2014-03-13, 10:15   #2928
Debrah
Zakorzenienie

Cześć
A my zaliczyłyśmy tugezę o 4:25, dziecko wstało i poszło sobie, także no..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:34   #2929
insolito
Zadomowienie

Deli, powodzenia

Yellow, zdrowia

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a jaka ma ellmi?
Kurde no muszę w weekend gdzie kupić bo nie mam mu co założyć!

http://allegro.pl/hit-czapka-dwustro...044938869.html

Cytat:

[/COLOR]Oliwka wczoraj tylko raz spała. Jak wzięłam jąna spacer jeszcze po 4 to myślałam ż ekimnie chwilkę ale tyle rzeczy dookoła się działo że jednak nie. Jakoś dotrzymała do 7 ale usnęła przed 8 w trakcie jedzenia.
Nocka spoko, jedna pobudka, wydawało mi się ze kataru już nie ma, a o 5:20 płacz ogromny, katar ogromny, nie dała się uspokoić, do wózka przeniosłam i mama już bujała.
Biedna Oliwka

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 10:36   #2930
ILLUSION
Wtajemniczenie

mała, hope - też miałam wczoraj żurek

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Wstawiam jeszcze raz filmik bo widzę że nie umiałyście go odtworzyć
http://www.youtube.com/watch?v=Rlcrj...eature=mh_lolz
Ale słodko drepcze
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny kp, używacie staników do karmienia czy zwykłych?
Ja do pracy normalny a jak wracam i się przebieram to nakładam do karmienia z allesa.
Cytat:
Filip dostał dzisiaj od chrzesten taką fajną kurteczkę, wygląda jak miniaturka dorosłej trekkingowej kurtki; fajnie bardzo, bo właśnie miała mu dokupić jakąś sportową i mam
Pokaż kurteczkę... a tamtą czapę z all to jaki kolor brałaś?
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Taaaa ja myślałam że Michał nie ma spodni więc kupowałam jak coś fajnego się trafiło. Ostatnio policzyłam, ma 21 par spodni
Nie chcesz wiedzieć ile ja teg mam
Cytat:
moja mama podcięła dzisiaj Filipowi grzywkę, bo cyt. "denerwowała ją" i teraz ku.wa wygląda jak czubek, bo ma grzywkę jak od garnka obciętą a jak ją opieprzyłam, to się obraziła no uju złoty
O kurde, tez bym się wściekła gdyby tak bez mojej wiedzy
Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie na temat butów dla dzieci typu puma, adidas, nike? Warte uwagi czy raczej nie?
Ja mam dla Igora z adidasa jak będzie cieplej. Fajne są - leciutkie, podeszwa się zgina tak jak powinna, sztywny zapiętek, dobrze nóżkę trzymają. I w adidasa bucikach to jest fajne ze mają wyjmowaną wkładkę z liniami zaznaczonymi którą przykładasz do stópki dziecku i jak się mieści między wyznaczonymi polami to rozmiar jest ok.
Cytat:
Igor już ma 22-23
Cytat:
Czyli nie tylko moje dziecko ma takie ładne drzemki.
Oskar wstaje 6-7 zależy...
Teraz właśnie śpi więc idę wykorzystać swoje 1,5 godziny
Igor też ma dwie drzemki zwykle po 1,5 - 2 gorziny każda. Czasem jak ma drzemkę 3 godziny to wtedy tylko jedną.

Dzisiaj moja teściowa ma imieniny i rano jej dałam w prezencie komin z Mohito który sama dostałam w prezencie ale zupełnie nie mój kolor i styl. Myślałam że się posika z radości. Powiedziała że marzyła o czymś takim bo widziała że ja noszę i że nałoży już dzisiaj na spacer z Igorem

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:

Nie denerwuj się, będzie dobrze
Stary 2014-03-13, 10:41   #2931
insolito
Zadomowienie

Blacka, brawo dla Oliwka za zjedzenie obiadku

Cytat:
A mi Zuzka dziś pobudkę zrobiła o 4:50. Poleżałysmy do 5:30 i trzeba było wstawać z łóżka.

Cytat:

śnieg?!??! ale jak to??? [COLOR="Silver"]

Daria od dwóch dni ma katarek mam nadzieję że nie będzie z tego nic większego tyle teraz chorób że już się boję

Ja też się nie godzę na żaden śnieg

Zdrówka dla Daruni

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Igor już ma 22-23

Igor też ma dwie drzemki zwykle po 1,5 - 2 gorziny każda. Czasem jak ma drzemkę 3 godziny to wtedy tylko jedną.

Dzisiaj moja teściowa ma imieniny i rano jej dałam w prezencie komin z Mohito który sama dostałam w prezencie ale zupełnie nie mój kolor i styl. Myślałam że się posika z radości. Powiedziała że marzyła o czymś takim bo widziała że ja noszę i że nałoży już dzisiaj na spacer z Igorem [COLO

Piotrek też 22-23

To dogodziłaś teściowej

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:54   #2932
hope01
Zakorzenienie

to duże stópki maja ...

Dawid 21

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:07   #2933
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziękuję za życzenia !

U nas w domu i na osiedlu grypa. Tylko ja i Blanka trzymamy fason. jako, że rodzice mają małe gospodarstwo a tylko ja jestem na chodzie to wszystko na mojej głowie dlatego nie mam czasu- wybaczcie.

Dzisiaj Blanka przybiegła do mnie z rana z bukietem kwiatów w rączce- cudowne to było

Dobrej nocki życze.
Ale słodko, trzymajcie się zdrowo!

Cytat:

Powiedzcie, jak takie rzeczy mogą się dziać?
Straszne...

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nie chcesz wiedzieć ile ja teg mam

Michał zaraz wstanie pewnie. Mam dziś spotkanie na które muszę go zabrać, potem mąż go zabierze, ale zapowiada się, że będzie wesoło...
Piękna pogoda, ja się nie godzę na śnieg!!

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
to duże stópki maja ...

Dawid 21
Michał też.

Aaaa czyli nie tylko mój mąż wszstko odkłada na jutro
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:17   #2934
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Kurde, ale jak, tak surowe mrozisz?? I nc się z ziemniakami np nie dzieje?? W sumie super rozwiązanie. Nie wiem tylko co na to moja mama bo ona ostatnio zupy gotuje

no powiem ci, że nawet można kupić ziemniaki z mrożonek, pokrojone w kosteczkę, ale cenowo się nie opyla, raz z ciekawości wzięłam
A warzywa na zupę - 2 marchewki pokrojone (na pół i wzdłuż, albo dwa razy wzdłuż, że z całej marchewki mam 4 lub 8 kawałków), kawałek selera (taki plaster 1cm grubości, bo seler mocny smak daje), pół pietruszki, kawałek pora - taką mam bazę na pomidorową na przykład, jak robię niewielki garnek. Normalnie to w pudełeczko plastikowe wsadziłam i tyle. Na krupnik w sumie tak samo, tylko pora drobniutko pokroiłam, a resztę na tarce na grubych okach, czyli tylko wrzucić mięso, wrzucić warzywa, potem kasza i kartofle właśnie i chyba już przygotuję. Surowe mrożone ok, nie lubię ugotowanych w zupie, bo smak zmieniają.

Warzywa do sosu tak samo, tylko drobno pokroiłam wszystkie. A dzisiaj kupiłam w lidlu maliny mrożone, a co mam gdzie schować
Chcę pierogi zrobić, ale to trochę roboty, jak sama z nimi obiema jestem to odpada.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
nie juz dawno poskładana

no nic, jedziemy sami moi rodzice zgodizli się zostać z Hanią, szkoda bo chciałam wspólnie a z drugiej strony mniej zamieszania - wiecie idziemy dziś wyrobić nowy bo musimy mieć

a słuchaj, wyście teraz jechali gdzieś na wesele, dobrze kojarzę? nie wsadziliście w torby podróżne gdzieś do kieszeni?
albo do kosmetyczki podróżnej?

Cytat:

Może Hania gdzieś schowała Daria od paru dni ma etap chowania wszystkiego. Ostatnio pół dnia szukałam jej butelki z której herbatke pije.
Okazało się że Daria ją schowała. A gdzie? Ma takie autko na którym jeździ. I w tym autku z przodu jest taki schowek przez przypadek potem znalazłam ją.
Wiesz co? Znajdzie się jak nie będziesz szukać. Zawsze tak jest

Agatka takiego konia do jeżdżenia miała na kółkach, i pod siodło można chować, i jak już ponad 2 lata miala, to schowała misia i pielusię (=tetrówkę) do spania... dramat, bez tego nie uśnie, przeszukaliśmy cały dom! coś mnie tknęło i tam zajrzałam...

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
A my zaliczyłyśmy tugezę o 4:25, dziecko wstało i poszło sobie, także no..

Cytat:
to duże stópki maja ...

Dawid 21
Dorka 18 po domu, adidaski ma 19

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Dziewczyny, sikam

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...01b4a586d45463
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:19   #2935
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
to duże stópki maja ...

Dawid 21
U mnie 20 ale wysokie podbicie i problem z bucikami bo chociaz na długość dobre to nie wciśnie
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-13, 11:38   #2936
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45566814]no powiem ci, że nawet można kupić ziemniaki z mrożonek, pokrojone w kosteczkę, ale cenowo się nie opyla, raz z ciekawości wzięłam
A warzywa na zupę - 2 marchewki pokrojone (na pół i wzdłuż, albo dwa razy wzdłuż, że z całej marchewki mam 4 lub 8 kawałków), kawałek selera (taki plaster 1cm grubości, bo seler mocny smak daje), pół pietruszki, kawałek pora - taką mam bazę na pomidorową na przykład, jak robię niewielki garnek. Normalnie to w pudełeczko plastikowe wsadziłam i tyle. Na krupnik w sumie tak samo, tylko pora drobniutko pokroiłam, a resztę na tarce na grubych okach, czyli tylko wrzucić mięso, wrzucić warzywa, potem kasza i kartofle właśnie i chyba już przygotuję. Surowe mrożone ok, nie lubię ugotowanych w zupie, bo smak zmieniają.

Warzywa do sosu tak samo, tylko drobno pokroiłam wszystkie. A dzisiaj kupiłam w lidlu maliny mrożone, a co mam gdzie schować
Chcę pierogi zrobić, ale to trochę roboty, jak sama z nimi obiema jestem to odpada.

a słuchaj, wyście teraz jechali gdzieś na wesele, dobrze kojarzę? nie wsadziliście w torby podróżne gdzieś do kieszeni?
albo do kosmetyczki podróżnej?

Agatka takiego konia do jeżdżenia miała na kółkach, i pod siodło można chować, i jak już ponad 2 lata miala, to schowała misia i pielusię (=tetrówkę) do spania... dramat, bez tego nie uśnie, przeszukaliśmy cały dom! coś mnie tknęło i tam zajrzałam...

Dorka 18 po domu, adidaski ma 19

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Dziewczyny, sikam

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...01b4a586d45463[/QUOTE]
Potwierdzam - duży zamrażalnik to skarb.
Dziewczyny - czy wy mrozicie pieczywo?
Notorycznie wychodzi tak, że kupujemy za duzo, ale jakoś się boję zamrozić? jakie to to po rozmrożeniu>?

Ja mam w zamrażalniku zapas mięcha zawsze, mrożonych warzyw (mieszanek), szpinaku, pierogów (akurat teraz mi się skończyły), bardzo to ułatwia życie, ale jakoś nie mam nawyku mrożenia gotowego już jedzenia, w sensie porcji. Muszę się tym zainteresować.

A propos dziecka, które poszło mam taką mysl : kiedy się wyjmuje z łóżeczka te dwa wolne szczebelki?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:43   #2937
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny
Cytat:
Blogerka-zapewne nie Ty jedna tak uważasz,znajdzie się tu więcej mam które by wolały żeby dziecko spało raz a porządnie
Ja jednak wolę żeby Oskar spał 2x po 1,5 godziny niż raz 3h. Po prostu te 1,5 godziny mam tak opanowane do perfekcji że akurat zdąrze sobie wszystko zrobić i przede wszystkim mogę dwa razy zjeść coś na spokojnie
A znowu 3 godziny to dla mnie za dużo,zrobię wszystko a przez pozostały czas nie umiem sobie znaleźć miejsca
No i dwie drzemki = dwa rilaksy w ciągu dnia
No i wogóle czas mi jakoś szybciej do wieczora leci jak śpi dwa razy.
ja tez wole jak Tosia ma 2 drzemki teraz wlasnie jest na peirwszej spi juz 2h jak wstanie bedzie obiadek a potem plac zabaw....

Czy Ktoras sie wybiera na targi rodzinne?

Szczepilyscie/szczepicie na ospe??

...u nas sie wlecze znow ten kaszel od wczoraj inhalacja 3 razy dziennie plus Drosetux 3 razy dziennie - mam nadzieje ze to jej pomoze....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:46   #2938
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar ma 22 (no 21 na styk) +wysokie podbicie. Właśnie przyszły kapcie które mu zamówiłam i są trochę za duże,na grubszą skarpete będą ok. Celowo wzięłam 0,5 cm większe. Aaa i jak któraś chce zamawiać butki Zetpol to na all jest większy opis i tańsze 1,50 niż na stronie producenta.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-03-13, 11:50   #2939
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Potwierdzam - duży zamrażalnik to skarb.

Dziewczyny - czy wy mrozicie pieczywo?

Notorycznie wychodzi tak, że kupujemy za duzo, ale jakoś się boję zamrozić? jakie to to po rozmrożeniu>?

Ja mam w zamrażalniku zapas mięcha zawsze, mrożonych warzyw (mieszanek), szpinaku, pierogów (akurat teraz mi się skończyły), bardzo to ułatwia życie, ale jakoś nie mam nawyku mrożenia gotowego już jedzenia, w sensie porcji. Muszę się tym zainteresować.

A propos dziecka, które poszło mam taką mysl : kiedy się wyjmuje z łóżeczka te dwa wolne szczebelki?

Ja czesto mroze, ale warunek, ze jest swieze. Wtedy jest tak samo dobre po rozmrozeniu
Stary 2014-03-13, 11:51   #2940
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, ja gotowe dania chcę pomrozić, z 5 porcji mieć chociaż, bo mąż do pracy zabiera (jak na cały dzień, do wieczora idzie, to głodny) a zwyczajnie nie zawsze mam czas ugotować. No i czasem zjedlibyśmy coś, co niekoniecznie dziecko, np. placki ziemniaczane, Dorce nie dam pewnie, a Agatka nie bardzo lubi - no to jakaś porcja zupy dla nich i już mogę placki nam robić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości