|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Hejka. ciezko u mnie ostatnio z czasem...
tyle co pamietam _ sylwus-super ze juz w domu Lenova - wszystkiego naj!!! do k. az boje sie wchodzic
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Aha... Dzień dobry
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#2913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Deli - powodzenia!!! |
|||
|
|
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
meneq dzięki za odpowiedz. Ja wczoraj znalazłam właśnie fajne butki nike bardzo lekkie i mięciutkie i tak jak mówisz fajnie się podeszwa zginała w 1/3 to może je kupię bo podobają mi się takie sportowe Obudziłam się znów bardziej chora |
|
|
|
#2915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Z naszych jestem bardzo zadowolona. Pokaz, jakie Ci sie podobaja |
||
|
|
|
#2916 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana, ide zaraz kawke robic ale niajpierw pocytuję co nie co
Już doczytałam że nie. Mam nadziję że się znajdzie,chociaz pogoda ma się zepsuć na weekend ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45559984]lodówkę mamy od wczoraj, już sobie pięknie np. włoszczyznę posegregowałam i do pudełek porcje na zupy czy do sosu porobiłam :d na zupy normalnie krojone, do sosu sobie jedną w kosteczkę drobniutko zrobiłam, i do krupniku pościerane na tarce ale mnie to cieszy! do krupniku to sobie jeszcze trochę kartofli obiorę, pokroję i zamrożę i w sumie będę mogła robić zupę na zasadzie: otwieram lodówkę, wyjmuję, w gar wrzucam i zupa sama się ![]() A powiedzcie mi, jak np. ma porcję fasolki po bretońsku i chcę zamrozić to - to jak? studzę całkowicie, do pojemnika i siup do zamrażalnika?[/QUOTE] Kurde, ale jak, tak surowe mrozisz?? I nc się z ziemniakami np nie dzieje?? W sumie super rozwiązanie. Nie wiem tylko co na to moja mama bo ona ostatnio zupy gotuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, sandałki nike, i tramki wysokie nike, wydaja się być oki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z weekendem szkoda gadać, jedziemy na chrziny, ja pewnie będę kierowca w drodze powrotnej a tu śnieg, kicha jak nie wiem. ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Oliwka wczoraj tylko raz spała. Jak wzięłam jąna spacer jeszcze po 4 to myślałam ż ekimnie chwilkę ale tyle rzeczy dookoła się działo że jednak nie. Jakoś dotrzymała do 7 ale usnęła przed 8 w trakcie jedzenia. Nocka spoko, jedna pobudka, wydawało mi się ze kataru już nie ma, a o 5:20 płacz ogromny, katar ogromny, nie dała się uspokoić, do wózka przeniosłam i mama już bujała.
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka, ale tak jest. Takich przypadkow nie wysylaja nawet na porodowke zazwyczaj. Historii tego typu jest multum na internecie.
Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Neti-przy dwóch drzemkach Oskara wygląda to tak że pierwszą ma po 9 drugą po 15-16. Przy jednej drzemce szedł spać dopiero o 12-13 (spał do trzech godzin,ale bywało też że 2 godziny z minutami,zależy jak intensywny miał dzień). Na noc przy dwóch drzemkach chodził spać po 21,teraz chodzi po 19-20, przy jednej drzemce było tak samo-nie szedł spać wcześniej. Oczywiście zdarzało się że spał 30-40 minut na drugiej drzemce,teraz też się zdarza ale to rzadko. Tak czy siak wolę dwie drzemki Fakt że są długie w porównaniu do dziewczyn ale zawsze takie mieliśmy i nigdy na to nie narzekałam. Może to zależy od tego że moje dziecko bardzo intensywnie spędza dzień? Potrzebuje snu. Aha i ja nie usypiam go wtedy jak przychodzi pora że już powinien spać tylko jak widzę że jest zmęczony i potrzebuje snu. Nic na przymus.Debrah,Blogerka- wiem że mam duże szczęście i nigdy nie uważałam inaczej Za to jak Oskar był noworodkiem to prawie w ogóle nie spał, drzemki 5-10 minut na rękach i tyle było jego spania. Nie wiem z czego to wynikało bo zazwyczaj małe dzieci jedzą i śpią tylko a on jadł,jadł,jadł i trochę spał
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Mala..chcialabym żeby miał 2 lub jedna dłuższą..ale co tam..tylko 1,5 godziny rilaxu
![]() Pozatym to zobaczcie jak różne są nasze pociechy, każda z nich potrzebuje mniej lub więcej snu..o różnych porach..mimo tego aktywnego już trybu dnia ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-13 o 08:50 |
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Black
dla Oliwii Yellow my mamy nike. Teraz ma takie czarne, kupowałam mu w weekend na wyprz za 54 zł i je do wózka ma i tak do dresów, a drugie ma elefanteny, ale to mój ojciec się szarpał ![]() Na rozmiar większe też w szafie ma naje, które też mój ojciec mu kupił w listopadzie chyba. I te co ma teraz to nie za bardzo na dłuższe chodzenie, ale te drugie są ok. A no i jeszcze mam dla niego Adidas czerwone takie trampko adidasy może na jesień się załapie rozmiar 23 ![]() Fewciu czekamy ![]() Meneq ja właśnie ostatnio macałam kalosze 21 W nocy jedna pobudka. Tak to ok, tylko przed spaniem popierdywał i popłakiwał, dałam Bobotic w kapsułce i poszedł spać. No i na bank jedna trójka sie pcha bo widziałam wczoraj jak japiszona darł |
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki. Tyle, ze 21, to pewnie w przyszlym roku dobre bedzie, bo teraz mamy 18 i to z bardzo gruba skarpetka |
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oskar wstaje 6-7 zależy... Teraz właśnie śpi więc idę wykorzystać swoje 1,5 godziny
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
A mi Zuzka dziś pobudkę zrobiła o 4:50. Poleżałysmy do 5:30 i trzeba było wstawać z łóżka.
Ale się denerwuje przed praca. Jeszcze się dowiedziałam ze szefu chce ze mną rozmawiać, to już w ogóle mam stresa :banghead: Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mam wolne ![]() Fajna pogoda jest. Jak Daria się obudzi to na spacerek pójdę z nią. Idę nadrabiać
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nic, jedziemy sami moi rodzice zgodizli się zostać z Hanią, szkoda bo chciałam wspólnie a z drugiej strony mniej zamieszania - wiecie idziemy dziś wyrobić nowy bo musimy mieć
|
|
#2927 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Daria od paru dni ma etap chowania wszystkiego. Ostatnio pół dnia szukałam jej butelki z której herbatke pije. Okazało się że Daria ją schowała. A gdzie? Ma takie autko na którym jeździ. I w tym autku z przodu jest taki schowek przez przypadek potem znalazłam ją.Wiesz co? Znajdzie się jak nie będziesz szukać. Zawsze tak jest ![]() Poka ![]() Cytat:
moja mama tak Darii ciachnęła grzywkę. MASAKRA!! Na szczęście już odrasta.Mówię jej żeby nie obcinała a co ona na to? " Ale Darii napewno przeszkadza że ma taką długą"...... Cytat:
Cytat:
za nockęCytat:
![]() śnieg?!??! ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
będzie dobrze!---------------- Daria od dwóch dni ma katarek mam nadzieję że nie będzie z tego nic większego tyle teraz chorób że już się boję
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
A my zaliczyłyśmy tugezę o 4:25, dziecko wstało i poszło sobie, także no.. |
|
|
|
#2929 | ||
|
Zadomowienie
|
Deli, powodzenia
Yellow, zdrowia Cytat:
Cytat:
|
|
#2930 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
mała, hope - też miałam wczoraj żurek
Cytat:
Ja do pracy normalny a jak wracam i się przebieram to nakładam do karmienia z allesa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj moja teściowa ma imieniny i rano jej dałam w prezencie komin z Mohito który sama dostałam w prezencie ale zupełnie nie mój kolor i styl. Myślałam że się posika z radości. Powiedziała że marzyła o czymś takim bo widziała że ja noszę ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
#2931 | |||
|
Zadomowienie
|
Blacka, brawo dla Oliwka za zjedzenie obiadku
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też się nie godzę na żaden śnieg Zdrówka dla Daruni ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Piotrek też 22-23 ![]() To dogodziłaś teściowej
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
to duże stópki maja ...
![]() Dawid 21 |
|
|
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Michał zaraz wstanie pewnie. Mam dziś spotkanie na które muszę go zabrać, potem mąż go zabierze, ale zapowiada się, że będzie wesoło... Piękna pogoda, ja się nie godzę na śnieg!! ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Michał też. Aaaa czyli nie tylko mój mąż wszstko odkłada na jutro
|
|
#2934 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no powiem ci, że nawet można kupić ziemniaki z mrożonek, pokrojone w kosteczkę, ale cenowo się nie opyla, raz z ciekawości wzięłam ![]() A warzywa na zupę - 2 marchewki pokrojone (na pół i wzdłuż, albo dwa razy wzdłuż, że z całej marchewki mam 4 lub 8 kawałków), kawałek selera (taki plaster 1cm grubości, bo seler mocny smak daje), pół pietruszki, kawałek pora - taką mam bazę na pomidorową na przykład, jak robię niewielki garnek. Normalnie to w pudełeczko plastikowe wsadziłam i tyle. Na krupnik w sumie tak samo, tylko pora drobniutko pokroiłam, a resztę na tarce na grubych okach, czyli tylko wrzucić mięso, wrzucić warzywa, potem kasza i kartofle właśnie i chyba już przygotuję. Surowe mrożone ok, nie lubię ugotowanych w zupie, bo smak zmieniają. Warzywa do sosu tak samo, tylko drobno pokroiłam wszystkie. A dzisiaj kupiłam w lidlu maliny mrożone, a co mam gdzie schować Chcę pierogi zrobić, ale to trochę roboty, jak sama z nimi obiema jestem to odpada. Cytat:
a słuchaj, wyście teraz jechali gdzieś na wesele, dobrze kojarzę? nie wsadziliście w torby podróżne gdzieś do kieszeni? albo do kosmetyczki podróżnej? Cytat:
Cytat:
![]() Dorka 18 po domu, adidaski ma 19---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Dziewczyny, sikam ![]() https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...01b4a586d45463 |
||||
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 20 ale wysokie podbicie i problem z bucikami bo chociaz na długość dobre to nie wciśnie
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45566814]no
powiem ci, że nawet można kupić ziemniaki z mrożonek, pokrojone w kosteczkę, ale cenowo się nie opyla, raz z ciekawości wzięłam ![]() A warzywa na zupę - 2 marchewki pokrojone (na pół i wzdłuż, albo dwa razy wzdłuż, że z całej marchewki mam 4 lub 8 kawałków), kawałek selera (taki plaster 1cm grubości, bo seler mocny smak daje), pół pietruszki, kawałek pora - taką mam bazę na pomidorową na przykład, jak robię niewielki garnek. Normalnie to w pudełeczko plastikowe wsadziłam i tyle. Na krupnik w sumie tak samo, tylko pora drobniutko pokroiłam, a resztę na tarce na grubych okach, czyli tylko wrzucić mięso, wrzucić warzywa, potem kasza i kartofle właśnie i chyba już przygotuję. Surowe mrożone ok, nie lubię ugotowanych w zupie, bo smak zmieniają. Warzywa do sosu tak samo, tylko drobno pokroiłam wszystkie. A dzisiaj kupiłam w lidlu maliny mrożone, a co mam gdzie schować Chcę pierogi zrobić, ale to trochę roboty, jak sama z nimi obiema jestem to odpada. a słuchaj, wyście teraz jechali gdzieś na wesele, dobrze kojarzę? nie wsadziliście w torby podróżne gdzieś do kieszeni? albo do kosmetyczki podróżnej? Agatka takiego konia do jeżdżenia miała na kółkach, i pod siodło można chować, i jak już ponad 2 lata miala, to schowała misia i pielusię (=tetrówkę) do spania... dramat, bez tego nie uśnie, przeszukaliśmy cały dom! coś mnie tknęło i tam zajrzałam... ![]() Dorka 18 po domu, adidaski ma 19---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Dziewczyny, sikam ![]() https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...01b4a586d45463[/QUOTE] Potwierdzam - duży zamrażalnik to skarb. Dziewczyny - czy wy mrozicie pieczywo? Notorycznie wychodzi tak, że kupujemy za duzo, ale jakoś się boję zamrozić? jakie to to po rozmrożeniu>? Ja mam w zamrażalniku zapas mięcha zawsze, mrożonych warzyw (mieszanek), szpinaku, pierogów (akurat teraz mi się skończyły), bardzo to ułatwia życie, ale jakoś nie mam nawyku mrożenia gotowego już jedzenia, w sensie porcji. Muszę się tym zainteresować. A propos dziecka, które poszło mam taką mysl : kiedy się wyjmuje z łóżeczka te dwa wolne szczebelki?
|
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
teraz wlasnie jest na peirwszej spi juz 2h jak wstanie bedzie obiadek a potem plac zabaw....Czy Ktoras sie wybiera na targi rodzinne? Szczepilyscie/szczepicie na ospe?? ...u nas sie wlecze znow ten kaszel od wczoraj inhalacja 3 razy dziennie plus Drosetux 3 razy dziennie - mam nadzieje ze to jej pomoze....
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Oskar ma 22 (no 21 na styk) +wysokie podbicie. Właśnie przyszły kapcie które mu zamówiłam i są trochę za duże,na grubszą skarpete będą ok. Celowo wzięłam 0,5 cm większe. Aaa i jak któraś chce zamawiać butki Zetpol to na all jest większy opis i tańsze 1,50
niż na stronie producenta.
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czesto mroze, ale warunek, ze jest swieze. Wtedy jest tak samo dobre po rozmrozeniu |
|
|
|
|
#2940 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, ja gotowe dania chcę pomrozić, z 5 porcji mieć chociaż, bo mąż do pracy zabiera (jak na cały dzień, do wieczora idzie, to głodny) a zwyczajnie nie zawsze mam czas ugotować. No i czasem zjedlibyśmy coś, co niekoniecznie dziecko, np. placki ziemniaczane, Dorce nie dam pewnie, a Agatka nie bardzo lubi - no to jakaś porcja zupy dla nich i już mogę placki nam robić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

ale mnie to cieszy! do krupniku to sobie jeszcze trochę kartofli obiorę, pokroję i zamrożę i w sumie będę mogła robić zupę na zasadzie: otwieram lodówkę, wyjmuję, w gar wrzucam i zupa sama się
, ale na całym świecie są przepisy dotyczące ratowania ciąży i szpitale raczej się ich trzymają - że poniżej któregoś tygodnia nawet nie próbują ciąży uratować... 
22.05.2008
14.08.2011

ale właśnie obawiam sie ze chyba juz nie ma miejsca w ktorym nie szukałam... no moze piwnica