|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
my dzis zalatwilismy sporo wizowych spraw, pieczen jest w piekarniku, posprzatalam kuchnie, zrobilam pranie, zlozylam kilka cv. I glowa mi peka
Tz kupil fajne 3 ksiazki z serii the biggest loser 100 przekasek i lekkich dan, 100 lekkich deserow, 100 zup i salatek Fajne szybkie przepisy Szczegolnie dobra jest ksiazka z deserami - naprawde fajne lekkie przepisy. Jak cos zrobimy ciekawego to dam Wam przepis I fajnie, ze przy kazdym daniu sa od razu wyliczone kcal i BWT na porcje
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, czekam na coś ciekawego.ja sobie tez musze jakas latwa ksiazke kucharska kupic;p
|
|
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Do lumpkow trzeba miec cierpliwosc przede wszystkim
Tutaj tez najczesciej kupuje w lumpkach, mozna naprawde piekne rzeczy wylowic
|
|
|
|
#2915 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny
obudziłam się z bólem głowy ale wczorajszy wieczór mega udany, udało nam się spotkać w 6, to nie lada wyczyn bo zazwyczaj którejś nie pasuje a wczoraj był komplet tylko gardło mnie pobolewa, za dużo lodu dodają do tych magraritek wyprawiłam Tż do pracy, piję kawę i zaraz biorę się za ogarnięcie mieszkania i przemienienie góry brudnego prania w czyste a później na zakupy i będę robić sernik na zimno ![]() Lucy te książki brzmią fajnie, czekam na jakieś przepisy ![]() witam wszystkie nowe Dziewczyny udanego weekendu Kochane! |
|
|
|
#2917 |
|
Wtajemniczenie
|
Na deser robimy dzis pierwszy przepis
poached peaches with cinnamon & honey ricotta - dam znac jak wyjdzie i jak chcecie dam przepis
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Brzmi smakowicie Lucy.
Wysłane z tel. |
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Za pierwszym razem jechaliśmy na sesję, ale w drodze dostaliśmy telefon, że teść zmarł i od razu wracaliśmy. Chorował, z tego też powodu przyspieszaliśmy ślub z czerwca na kwiecień, żeby był z nami. Zmarł 3 tygodnie po naszym ślubie.
![]() Za drugim razem sesja miała być w niedzielę, od czwartku lało niemiłosiernie. Nawet gdyby w niedzielę było ładnie to tonęlibyśmy w błocie. Odwołaliśmy - w niedzielę i tak lało. Na wczoraj zapowiadali deszcze i burze od tygodnia. Do końca liczyłam na ładną pogodę - rano musieliśmy odwołać sesję, pogoda się sprawdziła. Ja mam dzisiaj ambitny plan wysprzątania mieszkania, ogarnięcia prania, może okna jeszcze umyję. Na razie zaliczyłam zakupy spożywcze, papiernicze, wydrukowałam kilka zdjęć ze ślubu dla pierwszych gości. |
|
|
|
#2920 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha, kashmirka, nie zdazylam
deser zniknal blyskawicznie. Ale wyszlo PYSZNIE. Nie za slodko, w sam raz. Juz daje przepis: 40g cukru 2 laski cynamonu 4 brzoskwinie (takie z dobrze odchodzaca pestka) - my uzylismy 5, bo bylo dosc male 125g ricotty (low-fat) 2 lyzeczki miodu 1/4 lyzeczki cynamonu Litr wody z laskami cynamonu zagotowac na malym ogniu az cukier sie rozpusci. Wlozyc brzoskwinie i gotowac na malym ogniu przez 5 min (ja trzymalam ok 7). W tym czasie wymieszac ricotte z miodem i cynamonem. Wyjac brzoskwinie i obrac ze skorki (schodza latwo). W przepisie jest, zeby zredukowac syrop do 1/3 ale ja tego nie zrobilam - chcielismy zjec deser na cieplo Najlepiej wlozyc po 2 brzoskwinie do miseczki z lyzka ricotty i polac dwoma lyzkami syropu. Smaczniego Jak dla mnie bomba deser ![]() (a ten syrop jest przepyszny, zastanawiam sie jakgo zutylizowac - delikatnie pachnie cynamonem i nie jest za slodki) Cytat:
Pogoda moze bardzo popsuc szyki. Mam nadzieje, ze sie w koncu uda i wyjda piekne zdjecia tez trzeba trafic na ich dobry humor i chec wspolpracy
|
|
|
|
|
#2922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sałatka z kurczakiem jest bomba, ale nie do gilla. U nas najlepiej sprawdzają się pomidory z jogurtem na słono- ostro, sałatka a'la grecka, z fetą albo ziemniaczana (ziemniaki, ogórek kiszony, koperek, sos jogo-czosnkowy i trochę żółtego startego sera). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę koniecznie wypróbować. Ale miniony tydzień zleciał. ![]() Był mocno intensywny, na tyle, że wczoraj to wręcz musieliśmy się ładować. ![]() Dzisiaj od rana działamy: chatka w miarę ogarnięta - jeśli można to zrobić w czasie remontu. Pranie się pierze. Zaraz w planach odsuwanie szafek w kuchni i zdejmowanie podłogi oraz drewna ze ściany. Będzie się działo. ![]() Na późne popołudnie jesteśmy wstępnie umówieni na gilla z ludzmi z mojej pracy, ale pogoda kaprysi - popaduje i jest chłodno (15 stopni) jak do siedzenia na zewnątrz, wiec nie wiem co z tego wyjdzie. Szczerze nie obraziłabym się gdybyśmy to przełożyli, zwłaszcza, że mamy co robić z TŻ w domu i chcielibyśmy w ten weekend sporo zadziałać.
|
|
|
#2923 |
|
only smart shopping
|
Też mam dzisiaj pracowity dzień - jutro córcia wyjeżdża na kolonie, więc poszły dwa prania, a potem wyprasowałam stertę ciuchów, które zabiera. Na obiad zrobiłam brązowy ryż z kurczakiem w sosie kurkowym i ... chyba baterie mi padły.
|
|
|
|
#2924 |
|
Konto usunięte
|
Lucy brzmi pysznie ten deser, na pewno wypróbuję!
ja właśnie skończyłam robić sernik z sucharkowo-nutellowym spodem i musem malinowym ale będzie dobry dopiero jutro posprzątałam chatkę, zrobiłam pranie i biorę się za obiad- Tż idzie wieczorem z chłopakami w miasto na mecz więc robię konkret: kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera cheddar i płatków kukurydzianych, ziemniaczki z koperkiem i gotowana młodą kapustkę a dla mnie jeszcze dodatkowo będzie mizeria miałam mieć dziś wieczór typu me, myself & I, domowe spa, dobra książka i lampka wina ale z racji że pogoda super to jadę na balkonowe ploty do przyjaciółki (nie nagadałyśmy się wczoraj ![]() Ijaa serio macie tylko 15 stopni? to niezły przeskok! dobrze, że za tydzień widzimy się w Poznaniu, piękną pogodę nam zaklepałam
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2014-07-12 o 15:36 |
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zrezygnowaliśmy z grilla, a za to ostro działamy. Nasza kuchnia nie przypomina kuchni, więc dzisiaj na obiad chińczyk z knajpki na dole, albo zamawiana pizza.
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzmi pysznie ![]() Byliśmy z TŻ na spacerze po różnych galeriach, szukaliśmy mu butów i były fajne z kroju Vansy w TK Maxxx ale we wzór panterki - jedyne 47 na sklepie Stwierdziliśmy że kupimy mu w sklepie internetowym jakieś gładkie Ja kupiłam delikatny wisiorek za 7 zł i marynarkę (pudrowy róż) w Reserved - są fajne przeceny Potem byliśmy jeszcze na lodach i w lumpeksie a potem wzięliśmy do domu sushi i zjedliśmy na obiad. Na zoo już nie mieliśmy sił Jutro do rodziców zagramy w kupionego przedwczoraj badmintona |
|
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Dziś przenosimy się na tydzień do domu rodziców pilnować mojego brata I chwalę się - zobaczcie nasze maleństwo
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo, ja za 1,5 h do domu wracam. Jeszcze jutro i urlop zaczynam
wczoraj w rosmannie bylismy robic szybkie zakupy.
|
|
|
|
#2930 |
|
zawsze mam racje
|
Jecie moze len? woda o jakiej temp trzeba zalac? Bo nie chcialam za goraca, zeby nie poniszczyc wszystkiego co w tym dobre i wyszedl mi napoj zamiast takiego kisielu
Ale w smaku dobre Dzisiaj zdychalam, oj szybko sie nie napije Zwykle nic mi za bardzo nie jest, no moze nieco odwodnienia mimo nawadaniania sie. Ale to na tyle. Nie wiem co sie stalo. Zastanawialam sie czy to nie przez to, ze przed wodka napilam sie cydru. Albo to po prostu brak treningu bo rzadko pije, w tym roku to moze ze 4/5 razy ![]() Musze sie w koncu agaru dorobic, zeby robic serniki na zimno itd. Stacjonarnie nie widzialam za bardzo, a zamowic przez neta mi sie nie chcialo.
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Len że siemie lniane ? To właśnie należy wrzątkiem zalewać bo po zalaniu zimną substancje w nim zawarte zamieniają się w cyjanek. Można ten kisiel dodawać do jogurtu z owocami - fajnie reguluje trawienie a "kisiel" łagodzi podrażniony żołądek
|
|
|
|
#2932 |
|
Rozeznanie
|
Ją mam mnóstwo przepisów na desery ale tz w ogole nie je słodyczy a ją powinnam się odchudzac
dziś na kolację zapiekanka z ziemniaków,cebuli,kiełbas y i żółtego sera . Sprzątać nic nie sprzatałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2933 |
|
only smart shopping
|
|
|
|
|
#2934 |
|
zawsze mam racje
|
ilsa: takie cos kupilam: http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...iowy-150g.html
Zalalam woda, ktora miala ok 70 stopni. Bo pisalo, ze goraca a nie wrzaca.
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
Ja siemie zalewam wrzatkiem aż robią się takie smarki dolewam mleka i pije na włosy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2938 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zamień się, w stolicy leje od piątku Cytat:
kupił new balance i jest zadowolony.Cytat:
u nas bardzo zalatana sobota - oglądaliśmy rzeczy do mieszkania, mamy już farbę, listwy, panele i trochę dupereli. nawet zakupy na westwingu zrobiłam, chociaż go nie znoszę z pewnych przyczyn osobistych jutro będę piekła ciasta na urodziny TŻta do pracy, o takie:![]() ![]() Dziś zabieramy się za robienie lampy DIY do domu, ogólnie to już przebieram nogami, za dwa tygodnie będę już mieszkała w swoim własnym mieszkanku |
|||
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
ale macie zwierzaczki cudneee!
![]() ja bym chciała pieska no ale jeszcze nie teraz.. |
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja wstawię mojego szatana
![]() Wysłane z mojego miniusia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Szczegolnie dobra jest ksiazka z deserami - naprawde fajne lekkie przepisy. Jak cos zrobimy ciekawego to dam Wam przepis
obudziłam się z bólem głowy
ale wczorajszy wieczór mega udany, udało nam się spotkać w 6, to nie lada wyczyn bo zazwyczaj którejś nie pasuje a wczoraj był komplet
a później na zakupy i będę robić sernik na zimno 

Zawsze z powodu pogody? Wkurzajace
(tak, tak oglądałam Twoje portfolio 

Pranie się pierze.
posprzątałam chatkę, zrobiłam pranie i biorę się za obiad- Tż idzie wieczorem z chłopakami w miasto na mecz więc robię konkret: kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera cheddar i płatków kukurydzianych, ziemniaczki z koperkiem i gotowana młodą kapustkę a dla mnie jeszcze dodatkowo będzie mizeria
to niezły przeskok! dobrze, że za tydzień widzimy się w Poznaniu, piękną pogodę nam zaklepałam
13.03.2008