|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Dzień dobry
Piszę, bo mam pytanie do mamuś które mieszkają w niemczech i pracowały w ciąży przez jakiś czas Czy są tu takie ?
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie nic sie nie stresuj, najważniejsze, ze jestes wsród osob, na ktore mozesz liczyć I powiem szczerze - głupoty ludzie mówią tak jakby cesarka była przyjemnością... Co z tego, ze chwilowo nie czujesz... Jest to operacja, rozcięcie całego brzucha... Ehhh. Ja gdyby nie ciśnienie i ten mega strach, który mógłby mnie chyba sparaliżować z obawy przed kolejnymi komplikacjami to robiłabym wszystko, zeby urodzić SN... A czemu nie mozesz sie zając dzidziusiem po cc ? Ja bede miała cc z rana, wtedy w dzien sie zajmie nim po cześciej wraz ze mna mój TŻ no a pozniej juz po pionizacji bede to juz w ogole nie wyobrażam sobie maleńkiej oddać Mimo wszysko trzymam za Ciebie kciuki niezależnie od decyzji jaka bedzie trzeba podjąć, bedzie ok !
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie u nas nie może w przypadku cc będzie musiał czekać w pokoju, gdzie będą badać Maluszka i tam może go zamiast mnie kangurować, bo jeśli ja nie dostanę Małego od razu do przytulenia (a przy cc nie dostanę) i zdrowie Małego na to pozwoli, to będzie kangurował mąż
|
|
#2915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No sie zobaczy, tez na to liczę chociaz coraz cześciej sie zastanawiam czy jesli byłoby ok to nie próbować walczyć o jeszcze kilka dni, zeby malutka była w pełni gotowa i nie okazało sie, ze bedzie musiała byc naświetlana a nie wiem, staram sie nie myślec o tym ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
U mnie w szpitalu TŻ przy cc nie moze byc, przynajmniej tak pisze na stronce...
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli jak się wody sączą to nie ma co panikowac i jechać bo mi też powiedziały,że dziś nie urodzę ale jak już o 7 przyszedł lekarz to wylecial mi czop i gin powiedział,że mogę urodzić alboi nie.. skurcze zaczeły się co 10 minno i w sumie urodziłam w ten sam dzien o 20 To sie tak działo spontanicznie,że teraz w sumie nie wiem kiedy mam wyjechać do szpitala? jak będą co 5 min czy jak?
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic, czekam do jutra, zobaczę co mi powie gin... No ale do tp zostało mi 8 tyg, a do ewentualnego cc pewnie z 6, więc może mi jutro powie konkretnie czy cc, czy sn. Siostra już w 7 mies wiedziała, że będzie miała cc, bo gin (ta sama do której ja chodzę) od razu jej powiedziała, że Mały się nie przekręci... I miała rację... Ja na twoim miejscu (mam na myśli nadciśnienie) nawet bym się nie zastanawiała nad tym, żeby ryzykować sn... Tylko ja się za bardzo nastawiłam na sn, dlatego teraz czuję takie rozczarowanie... z tego wszystkiego zapomniałam skoczyć do sklepu po materiały na literki
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-06-02 o 12:10 |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Nie. Ja na SN sie nie zdecyduje i to nawet nie ze względu na ciśnienie ale najbardziej z tego powodu, ze panicznie bym sie bała ewentualnych powikłań przy porodzie itd. A juz nie wyobrażam sobie, zeby mi miały w domu wody odejść... Umarłabym !! /gdyby przy pierwszym porodzie wody mi odeszły w domu a nie tak jak sie udało - w szpitalu i ta pępowina by wypadła w domu to juniora by na świecie nie było/ wiec dziekuje ![]() Po CC nie czarujmy sie, jest cieżko... Ale o ile po normalnej operacji człowiek czasami pozwala sobie na regeneracje tak tutaj te malenstwo jest motorkiem napędowym i człowiek nie ma nawet czasu pomysleć o sobie... Zaciskasz zęby i funkcjonujesz w miarę normalnie. Daj znac co sie jutro dowiesz
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
kasperka
![]() ![]() niezłe zwieńczenie ciązy prawda![]()
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Kochana jak tam? przyzwyczajona juz do myśli o byciu mamą synka ![]()
|
#2922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Ambi no ja pewnie zadzwonię do szpitala jak będę miała co 10 minut skurcze a pojadę jak będą co 5 bo to drugi poród a pierwszy był szybki i nie mam co zwlekać.
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
Juz znow sie przestawilam... Chyba ;-) ciuszki dla dziewczynki spakowalam w worek i schowalam gleboko do szfy ;-) nie wiem jeszcze co z nimi zrobie, zobaczymy czy sprzedam czy ciotce oddam bo ostatnio urodzila coreczke... Jestem szczesliwa, teraz najwazniejsze by byl zdrowy i zebym ja dala rade dotrwac do konca i go wydac na swiat, bo ta pogoda mnie dobija... :-/
|
|
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Ech dziewczyny wy juz prawie na rozpakowaniu a ja jeszcze 11 tyg :p
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie paciorkowcem, wyleczysz i bedzie ok Zastanawia mnie tylko dlaczego niektorzy lekarza podaja antybiotyk wczesniej, inni znowu twierdza, ze infekcja powraca i najskuteczniejsze jest podanie leku tuż przed porodem ![]() A pozycja Małego się nie przejmuj, do czasu porodu moze sie jeszcze kilka razy obrócić
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Lobuz mały zasnął, czas na relaks
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Korzystaj, korzystaj ![]() Jeszczę troszkę i dwójeczkę będziesz miala ![]()
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-02 o 12:34 Powód: Blad |
|
|
|
#2928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trochę jestem w szoku,że Ciebie wypuścili do domu ale kazali wrócić jutro- trochę nie kumam![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
może nawet gorzej byłoby sie przestawić w drugą stronę
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-06-02 o 12:41 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem w raju;d Poszłam do polskiego sklepu a tam śliczna botwinka. Całą reklamówkę wziełąm, zostawiłam jeden pęczek;d A później już przy kasie patrzę i ogórki małosolne. Też wzięłam i teraz siedzę i zajadam. Są przepyszne, takie jak lubię świeżutkie. Ach tak niewiele mi do szczęścia potrzeba
![]() Cytat:
Cytat:
W niedziele prawdopodobnie jedziemy na usg do Polskiej ginekolog. Muszę się upewnić, że mój Fifi nie będzie ważył 5 kg przy porodzie. Poza tym chcę na spokojnie Go popodglądać i trochę pytań mam. A co do metod na przyspieszenie porodu to słyszałam, że nie mycie okien a wieszanie firanek dużo daje. Ta pozycja z rękoma do góry mocno. Seks, podrażnianie brodawek, wypicie olejku rycynowego, zjedzenie ananasa świeżego oraz picie herbaty z liści malin. Myślę, że od 38tc zacznę wszystko po kolei testować ;d
|
||
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przyszlym tyg.zapytam moja lekarke dlaczego ona nie podaje leku wczesniej ![]() A moze podaje tez, a ja nie slyszalam jak mowila
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabelka właśnie pytałam wtedy położnej czy to normalne i bezpieczne i czy dziecko ma w czym pływać to ta ze spoko luz, dużo ma jeszcze wód i mam się nie martwić. Mojej mamie w ciąży z moim bratem tez tak się sączyly
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
ja już rozmawialam z lekarką, TZ może być przy cc. Odciąć pępowinę nawet by mógł jesli nie będzie komplikacji ani nic... Ale po kilku rozmowach TZ i zastanowieniu sie ja nie chce żeby on był przy porodzie. Może czekać w sali obok tam gdzie dziecko ważą itd...
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że każdy lekarz ma swój sposób prowadzenia ciąży i skoro obie gin - i moja i Twoja mają za sobą lata praktyki, to nie ma się co przejmować trzeba wierzyć, że jesteśmy w dobrych rękach
|
|
#2936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czytalam o tej herbacie z lisci malin nawet ja zakupilam ;-) ona ma wlasciwosci wzmacniajace miesnie wiec skurcze przy porodzie podobno sa bardziej intensywne ale i skuteczniejsze, a po porodzie szybciej sie dochodzi do siebie, szybciej sie obkurcza macica i szybciej oczyszcza sie organizm wiec krocej sie krwawi, to wszystko wyczytalam ;-) a ja mozna pic 1szkl dziennie, wieksza ilosc wlasnie po 38tc. No i ja zamierzam jej wyprobowac ale zaczne ja pic jak bede po przeprowadzce ;-) zeby w trakcie nic sie nie zadzialo ;-) |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie tyle ,że przyspiesza poród a własnie wzmacnia mięśnie macicy i szybszy przebieg porodu ja chyba zacznę pić w od 34 tyg.Mirabelka olejek rycynowy no nie wiem czy bym się zdecydowąła, to jednak olejek na zaparcia.. więc jak Cie popędzi na kibelek a to nie wiem co gorsze... pewnie też skurcze jelit dojdą po tym itp więc uważnie z tym
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam w sumie powiem inaczej... Przy porodzie naturalnym wiem ze byłby bo sama bym go do tego zmusiła haha (zartuje. Ale wiem, ze byłby i byłoby spoko)... Natomiast cc sama nie wiem czy ja bym sie zdecydowała będąc na jego miejscu. Jest to jednak operacja, gdzies tam katem oka zauważy ten brzuch rozcięty i beda mi go ratować a nie mna sie zajmowac sama ta otoczka - sala operacyjna itd to tak juz samo w sobie działa na moja wyobraźnie. Nie trwa to wiecznie, nie jest tak samo w sobie emocjonujące jak SN wiec spoko. Chociaz jak miałam cc przy juniorze robiona to biedak stał jak ten kot ze shreka pod drzwiami bo mu obiecali, ze przyniosą strój i bedzie mogl byc... Bo chciał byc... Ale było takie niebezpieczeństwo, ze o nim zapomnieli w rezultacie. Wiec on pewnie chciałby byc...
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wnikałam. Tz bardzo chciał być przy porodzie. Ale ja już tego nie chcę. Moj mąż byl przy porodzie Mai. Bo rodziłam najpierw naturalnie. Pomagał, stal i patrzył na wody płodowe które odeszły na łóżku, na położną, która latala przy mnie i wymieniała podkłady, jak się pokupkałam też widział ... Bóle parte przeżywał razem ze mną. Później i tak miałam cc więc jedynie czego nie przeżył to wychodzenia dzidziusia przez kanał rodny i tego widoku. Myślałam, że wszystko jest ok. Ale nie było. Miał mega uraz psychiczny po tym wszystkim, a niby taki twardy facet, którego nic lub mało co złamie. Tzn polegało to na tym, że miał problem z patrzeniem potem jak na kobietę, patrzył jak na mamę swojego dziecka. Po połogu bal się ze mną kochać, bał się że zrobi mi krzywdę, w ogole mógł sex nie istnieć... Ja ja odwrotnie, patrzyłam jak na mężczyznę, który dał mi takie cudo jak by tylko to on umiał dziecko zrobić jedyny na świecie. Ja tez przechodziłam coś w stylu depresji poporodowej choć chyba z o bardzo małym nasileniu ,jednak bardzo szybko sama poleciałam do psychoterapeuty i mąż chodził ze mną. On opowiadał swoje, ja swoje... szybko uporaliśmy się z naszymi ,,problemami,, dzięki tej lekarce na szczęście...Teraz wolałabym uniknąć tego jak TZ patrzy na to wszystko. Fakt faktem nie namęczę się przy cc. Ale po co ma gdzieś dojrzeć rozcięty brzuch i tak dalej... ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- nie uwierzycie co właśnie robi moje dziecko ... wzięłam biegiem miskę i z balkonu bez składania wrzuciłam pranie bo burza nie wiadomo skąd przyszła. Postawiłam obok kanapy stwierdzając że potem się tym zajmę... Siadłam przed laptopem a Maja ciup tą michę wywaliła na kanapę i składa.... muszę jakoś cichaczem wyjść z pokoju hehe co by jej się nie znudziło to składanie ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- faktycznie jakoś tu pusto, gdzie wy się podziewacie? My wcinamy obiadek.
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
O tej godzinie tu zawsze pusto, akurat kiedy dziecko moje śpi i mam dużo czasu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

wszyscy mi mówią, że głupia jestem, że nie chcę cc, że nie wiem jak boli sn... Nie wiem, ale chciałabym to przeżyć... a tak... po cc zabiorą mi Małego i nie wiem kiedy go zobacze
dobrze ze to poniedziałek, może w śr nas wypuszczą
a nie wiem, staram sie nie myślec o tym
Czyli jak się wody sączą to nie ma co panikowac i jechać bo mi też powiedziały,że dziś nie urodzę

muszę jakoś cichaczem wyjść z pokoju hehe co by jej się nie znudziło to składanie