|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Z resztą to nie do końca jest tak, że od rana wstaję i jem słodycze. W ciągu dnia jest to albo ciastko, pasek czekolady czy drożdżówka. Myślę, że nie można zwariować
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wygoda.
muszę sobie zamówić więcej. ![]() Jutro zaczynam 15 tydzień.
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
ja wciąż uwierzyć nie mogę, że u mnie już 16 się zacząl
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety to prawda że czas mam szybko leci i ani się obejrzymy będzie Gwiazdka i później już nasze dzieciaczki będą na świecie
![]() Niektóre będą już na Wielkanoc w domku. Odezwę się popołudniu, teraz idę robić porządki na balkonie, a później zrobić obiadek dla męża
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ale dzisiaj ciepło będzie.. Nie mam planów na dziś.. Hmm
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Szybko leci.
![]() Cytat:
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, melduje, że żyję
![]() Gości mamy do niedzieli a ja nerwowo odliczam dni do soboty.... I niecierpię tych ostatnich dni przed usg. Zawsze jestem poddenerwowana i zastanawiam się czy na pewno wszystko w porzadku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim Mamusiom
u mnie dzisiaj piękna pogoda ale potem mam gości więc kręcę się po domu ze szmatką miłego dnia wszystkim
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiedziałam, że tak ciepło.. Zabrałam psa i poszłam na długi spacer, po drodze zakupy i to w ciepłej bluzie. Myślałam, że do domu nie dojdę tak mi gorąco było i ciężko od siatek.
|
|
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja jutro mam dwie wizyty rano u mojego lekarza a o 18 genetyczne już sie nie moge doczekać. Świetnie sie czułam przez cały tydzień, aż sie martwiłam czy wszystko w porządku ale wczoraj wróciły wymioty, przywitały mnie też rano ![]() Mąż sie śmieję że jak wymiotuje to źle jak nie wymiotuje to też nie dobrze. Ja jem wszystko na co mam ochote wyszłam z założenia że organizm wie czego mu trzeba. Słodyczy jem mniej niż przed ciążą bo mam mniejszą ochote. Jem też znacznie mniej mięsa a za to chce mi sie mleka. Dowiedziałam się że dostane od kuzynki ciuszki po jej bliźniakach które sie urodziły w sierpniu, ma trzech chłopców i więcej nie planuję. Wszystko poprane, poprasowane więc się cieszę bo będzie więcej pieniędzy na pokoi dla dziecka, a będziemy na kredycie więc z kasą krucho. Mam jedne jeansy w których mi wygodnie mają bardzo niski stan wiec wogóle nie naciskaja brzucha, od tygodnia zbieram się za przejrzenie szafy i i nie moge sie zabrać. Rozwineło mi się lenistwo mam nadzieję ż zniknie jak sie maluch urodzi. |
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Witam was dziewczynki
u mnie też cieplutko. Powiem wam że mam dużo sprzątania a nie umie się jakoś za to zabrać w sumie mam do posprzątania tylko jeden pokój i łazienkę bo resztę na razie dzielimy z rodzicami ( niestety nie mamy swojego gniazdka) i już się zastanawiam jak się tutaj zmieścimy z dzidziusiem ale na pewno jakoś damy sobie rade może uda się nam coś swojego znaleźć ja też mam 15tc według lekarza i usg. brzuszek mam mały ale zaczynają mnie uciskać jeansy i na razie zakładam legginsy ale zwykłe nie ciążowe bo nawet nie mam takich ciuszków.. dziewczyny piszą że przytyły mi waga na dzień dzisiejszy spada więc nie wiem jak będzie później ale wszystko jest w porządku dzidziuś zdrowy;d mierzy 13 cm;d wyszło mi ułożenie pośladkowe i łożysko na tylnej ścianie i zastanawiam się czy to dobrze?? następna wizyta i usg 13 pażdziernika
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale takie uroki jesieni w Paryżu ![]() to fakt Cytat:
![]() wróciłam ze sklepu, a teraz zaraz za sprzątanie i naczynia się biorę
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
ułożenie pośladkowe to chyba nie jest takie super, nie wiem czy to nie jest jedno ze wskazan do cc ??
ale nie jestem pewna, tak słyszałam ale zielona jestem w sumie w tym temacie |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwoni do mnie facet z roboty, co robię na obiad.. Mówię, że nie wiem.. A on ze chce do maka jechać.. No chyba tam tylko sałatkę zjem..
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co dziecko się wierci i kręci, chyba kilka tyg. przed porodem powinno ułożyć się główką w dół, także myślę, że na teraz to nic złego
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet dużo, tylko wiem, że potem jakby było takie to chyba musi byc cc nie ??mam smaka na maka
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmmm big maca bym sobie strzeliła
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym wciągneła makczikena
moje najukochańsze danie z maka i do tego cola i ciastko sezonowe dziś musimy podjechać z TŻ na zakupy bo kurde lodówka zaczyna pustkami świecic :P za dużo jem chyba ![]() tak myśle, czy nie zaprosze w niedziele rodziców na obiad |
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu mam słodką dziewczynkę w brzuszku to muszę o nią zadbać
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio zjadłam 5 cukierków i trzy dni przeżywałam ze tyle zjadłam. Dzisiaj będę robić ciasto, bo od tygodnia mi tż wierci dziurę, że on nie ma nic do kawy.. Wrrr, znowu musze iść na zakupy!
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także możesz spokojnie coś zjeść
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie własnie po 1,5 godz drzemki. Od wczoraj jestem tak słaba i mecza mnie okropne mdłosci juz nie daje rady ;( ruszyc sie nie moge bo wymioty czuje w gardle.
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Laski nie zapominajcie, że nasza dieta nie ma aż tak dużego znaczenia jeśli chodzi o wagę w ciąży. Fakt, że są skrajne przypadki gdzie któraś się odchudza albo w drugą stronę je tłuste i słodkie jedzenie.. odrobina grzeszków w ciąży na pewno nie sprawi, że przytyjemy po 25kg, a jeśli już to będzie sprawa wody nagromadzonej w organizmie, a nie obżarstwa(kebab, frytki, pizza czy coś innego 2x w miesiącu)
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ja myślę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
aha no to zobaczymy może się jeszcze maleństwo obróci główką bo trochę się boje cc ale co ma być to będzie ma jeszcze dużo czasu;d
O tak !! taki mc chicken jak najbardziej by się zjadło albo jak tak myślę to może fryteczki do tego z TZ;d ja ogólnie jem mało słodyczy ale jak mam smak to czemu nie? |
|
|
|
#2938 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale szybko piszecie chwili mnie nie było,a musiałam Z trzy strony nadrobić
![]() Ja nadal walczę ze sprzątaniem kwiatków na balkonie, ale już powoli kończę. Zauważyłam, że znacznie szybciej się męczę. Czynności, które szły mi dotychczas w ekspresowym tempie teraz sprawiają trochę trudności. Idę robić dalej ![]() Co do maka sałatka jest ok, ale na burgera nie odważylabym się. Poza tym mam plan, że moje dziecko nie będzie pić coli ani jeść mają. Wiem wiem życie zweryfikuje hi hi. |
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje dziecko pewnie już wiele razy od czasu usg zmieniło pozycję!! Ma jeszcze bardzo dużo miejsca i swobodnie pływa sobie w wodach. Swoją drogą nie wiem po co lekarz powiedział Ci o ułożeniu dziecka, na tym etapie nie ma to żadnego znaczenia bo cały czas się to zmienia mojej koleżance synek obrócił się 3 tygodnie przed porodem..
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

muszę sobie zamówić więcej.

w sumie mam do posprzątania tylko jeden pokój i łazienkę bo resztę na razie dzielimy z rodzicami ( niestety nie mamy swojego gniazdka) i już się zastanawiam jak się tutaj zmieścimy z dzidziusiem ale na pewno jakoś damy sobie rade