Mamy marzec 2016. Część II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-17, 08:00   #2881
gosza82
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Ktoregos_dnia u mnie 2kg do przodu ( to chyba przez wczorajsze pistacje)

Dlatego Malinka lecę do pracy (całe szczęście tylko 3 lekcje) i wracam biegiem do domu wskakuję do łóżeczka i drzemka

Darolka jak pobolewa Cię tak brzuch to uważaj staraj się dużo odpoczywać

Mira udanych wakacji!!!

Polly nic się nie bój do odważnych świat należy

Dla tych które już wstały i dla tych co zaraz wstaną miłego spokojnego dnia życzę!!!
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:03   #2882
fjolek
Zadomowienie

Emma gratulacje dziewczynki
imię Hania też super
ja sie dzisiaj musze zaczac troche pakowac do wroclawia na 3 dni to troche trza gratow wziasc
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:04   #2883
_emma
Zakorzenienie

Dzień dobry, zapowiada się dziś dobry dzień, u mnie piękna pogoda, słoneczko zagląda do mieszkania dziękuję za gratulacje, bardzo mi miło!!!! Niestety Agatka miła kontakt z kotami i odezwała się astma, troszkę się dusiła w nocy i nie poszła dziś do przedszkola bo ma dziwny kaszel..
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Emma gratuluje drugiej córeczki, idziemy równo, ją mam 13t 5d,też drugacoreczka i też będzie Hania
Dzięki może urodzimy nasze Hanie jednego dnia
Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore juz znacie płec kalendarz sie u was sprawdza? Ja traktuje to z dystansem bo przeciez niby płec dla sie zaplanowac planujac stosunek w konkretnym dniu
W moim przypadku się sprawdziło i tak się zastanawiam i zarazem pytanie to dziewczyn, którym kalendarz się nie sprawdził czy na pewno wpisałyście dobry miesiąc zapłodnienia? Dochodzi do niego ok 6 dni przed miesiączką.. nie uważam, że kalendarz jest bardzo wiarygodny ale ciekawi mnie ilu z nas się sprawdzi
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja nawet nie czuję specjalnie, ale niestety 800 gramów na plusie bardzo chciałabym nie przybrać za bardzo. Wczoraj położna stwierdziła, że przy moim wzroście to maksymalnie 12kg do końca ciąży. Tak więc tego będę pilnować
Zobaczysz, uda Ci się. Chodziaż w III trymestrze ciężko będzie panować nad wagą..
Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
powiem szczerze, że przerażają mnie te USG 3d
Jam zobaczysz w 3d własne dzieciątko to będzie dla Ciebie najpiękniejsze na świecie!!
Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaję ,że dzisiaj lekko dobijemy do 100 strony
Stawiam na 110 stron
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
W poniedziałek dzwonilam w poniedziałek zapisać sie na 3d, pani mowila ze najlepiej wykonać je w 21-22 tygodniu
Ja zapisywałam się na zwykłe usg ale dr przez jakiś czas pokazywał w 3d w okolicach 20t też się do niego wybiorę
Stary 2015-09-17, 08:08   #2884
Bonku
Wtajemniczenie

a i w tym kalendarzu chinskim są miesiace kalendarzowe czyli trwające 28dni jesli dochodzi do zapłodnienia na poczatku miesiąca dla nas czerwiec a dla nich to jeszcze maj i wazne tez jest sprawdzenie wieku matki - skończone lata, nie rocznikowo

ja mialam iśc ale przeczytałam artykuł zw usg 3d jest szkodliwe dla dziecka przez fale ultradzwiękowe i teraz mam banie a 2 razy to już w ogóle bym się bała.. eh internety http://www.radiozet.pl/Rozrywka/O-ty...iecka-00001787
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:13   #2885
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Ja dzis wpadlam tu tylko na chwile zeby sie przywitac i powiedziec ze nie bedzie zapewne do srody. Krotkie wakacje . Sciskam wszystkie i mam nadzieje ze po powrocie przeczytam same dobre wiesci!
Trzymam kciuki za kolejne wizyty.
Pa pa

Naładuj baterie i baw się dobrze!

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Jam zobaczysz w 3d własne dzieciątko to będzie dla Ciebie najpiękniejsze na świecie!!

Ja zapisywałam się na zwykłe usg ale dr przez jakiś czas pokazywał w 3d w okolicach 20t też się do niego wybiorę

Ja też w trakcie przełączył na 3D i coś sprawdzał czy dzidzia ma porządny domek no i wtedy też fotkę maluchowi pstryknął. Także mam zwykłe zdjęcia i dwa 3D.
Stary 2015-09-17, 08:14   #2886
fjolek
Zadomowienie

ja za moje 3d 4d dalam 250 zl ale drugi raz nie bede robic chyba w tej przychodni chociaz lekarz byl super, na stronce przychodni pisalo ze daja pytke ale zadnej plytki niedostalam i jakos glupio mi sie bylo upomniec no i myslalam ze zdjec dostane ciut wiecej ,dostalam 12scie moze dlatego ze dzidzia taka mala to niebylo jeszcze co fotografowac, jedyne z czego bylam zadowolona to ze tez lekarz stwerdzil ze dziewczynka bo widac wargi sromowe i pecherz jak u kobitki bo u chlopcow idzie jakos inaczej troche

jak dostane skierowanie na usg polowkowe od mojej ginekolog to tam doplace 50 zl i mi zrobia 3d 4d od razu wiec sie bardziej oplaca
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:24   #2887
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Emma gratuluje coreczki!!

Dziewczyny wszystkim wam gratuluje udanych wizyt. Ja do swojej odliczam i odliczam, a tu ten 5 pazdziernik jeszcze tak daleko. Jutro zaczynam 16 tydzien. Zaczynam sie bardzo niepokoic. Trudny czas dla mnie, byle do 20.
Dziękuję! Czy nie możesz iść gdzieś na prywatne usg żeby się uspokoić? To na pewno trudny czas dla Ciebie ale moja czarodziejska kula mówi mi, że urodzisz w marcu i tyle w tym temacie!!!
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Mój D się śmieje ze to na pewno dziewczyna bo kto inny może sie pierwszego dnia wipsny urodzic? :-P
Ja też mam termin na pierwszy dzień wiosny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-17, 08:28   #2888
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski, fajnie ze Asze wizyty odbywaja sie pomyslnie i ze wszystkie dzidziuchy zdrowe.
Ja dzis wpadlam tu tylko na chwile zeby sie przywitac i powiedziec ze nie bedzie zapewne do srody. Krotkie wakacje . Sciskam wszystkie i mam nadzieje ze po powrocie przeczytam same dobre wiesci!
Trzymam kciuki za kolejne wizyty.
Pa pa

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
odpocznij i naładuj baterie w Polsce

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Ktoregos_dnia u mnie 2kg do przodu ( to chyba przez wczorajsze pistacje)

Dlatego Malinka lecę do pracy (całe szczęście tylko 3 lekcje) i wracam biegiem do domu wskakuję do łóżeczka i drzemka

Darolka jak pobolewa Cię tak brzuch to uważaj staraj się dużo odpoczywać

Mira udanych wakacji!!!

Dla tych które już wstały i dla tych co zaraz wstaną miłego spokojnego dnia życzę!!!
czego uczysz w szkole?

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Dzień dobry, zapowiada się dziś dobry dzień, u mnie piękna pogoda, słoneczko zagląda do mieszkania dziękuję za gratulacje, bardzo mi miło!!!! Niestety Agatka miła kontakt z kotami i odezwała się astma, troszkę się dusiła w nocy i nie poszła dziś do przedszkola bo ma dziwny kaszel..

Dzięki może urodzimy nasze Hanie jednego dnia

W moim przypadku się sprawdziło i tak się zastanawiam i zarazem pytanie to dziewczyn, którym kalendarz się nie sprawdził czy na pewno wpisałyście dobry miesiąc zapłodnienia? Dochodzi do niego ok 6 dni przed miesiączką.. nie uważam, że kalendarz jest bardzo wiarygodny ale ciekawi mnie ilu z nas się sprawdzi

Zobaczysz, uda Ci się. Chodziaż w III trymestrze ciężko będzie panować nad wagą..

Stawiam na 110 stron

ja chyba w ogóle nie będę robić tego 3d
Stary 2015-09-17, 08:30   #2889
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam iśc ale przeczytałam artykuł zw usg 3d jest szkodliwe dla dziecka przez fale ultradzwiękowe i teraz mam banie a 2 razy to już w ogóle bym się bała.. eh internety http://www.radiozet.pl/Rozrywka/O-ty...iecka-00001787
http://mozgi.pl/czy-badanie-usg-w-cz...lub-matce-8DB7
dla równowagi przeczytaj sobie ten artykuł
Stary 2015-09-17, 08:30   #2890
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość

U mnie też 2 kg na plusie. I do tego mieszcze się już tylko w jedną parę
spodni dziś pierwszy raz naciągnęłam na dupsko legginsy ciążowe.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:32   #2891
magda16262
Zadomowienie

Ja tez na 3d sie nie wybieram zainwestuje ta kase dla rzeczy dla malucha. I tak co miesiac chodze prywatnie w sumie wiz 70 zl ale 3djuz duzo drozej i w innym miescie.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-17, 08:34   #2892
Smerfetka1990
Raczkowanie

Dziewczyny cieszę się że komplet wizyt się udał. Ja mam 2 października ale niestety bez usg

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Smerfetko, a ja uważam, że powinnyśmy być tu ze sobą szczere.
Szczere jak najbardziej. Zgadzam się z tobą Ale tak ważnych "decyzji"/"osądów" nie powinno się pisać na podstawie wiedzy o kilku sytuacjach z forum. Przecież nie znamy dobrze siebie nawzajem ani naszych partnerów. Po co dodatkowo stresować dziewczynę takim pisaniem?

Cytat:
W poniedziałek dzwonilam w poniedziałek zapisać sie na 3d, pani mowila ze najlepiej wykonać je w 21-22 tygodniu
Moja gin też mi tak powiedziała. Mówiła że wtedy dzidziuś jest już super rozwinięty i wszystko ładnie będzie widać.
Ale nie wiem czy wytrzymam to tego terminu

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Emma gratuluje drugiej córeczki, idziemy równo, ją mam 13t 5d,też drugacoreczka i też będzie Hania
Gratulacje
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:49   #2893
milenujdka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, wczoraj bacznie obserwowałam, co nowego u Was słychać. Gratuluję udanych wizyt u lekarzy.
Zastanawiam się nad tym dlaczego nie macie na każdej wizycie usg.
Ja nie mogę doczekać się kolejnej wizyty u lekarza, ale jeszcze dużo czasu przede mną. Póki co czuję się dobrze, jednak stresuję się tym, co dzieje się w brzuszku. Czy oby tam jest wszystko ok.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:58   #2894
zombiga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Zombiga opiernicz swojego mężczyznę co zrobił źle bo może on w chmurach lata i nawet nie będzie świadomy dlaczego jesteś zła. Tylko zrób to jak najbardziej rzeczowo i zwięźle by był w stanie przyjąć to do swojego umysłu Taka moja skromna rada z której oczywiście nie musisz korzystać.

PS: Kochane nie piszcie dziewczynie takich rzeczy jak np to, że byście na jej miejscu się zastanowiły nad sensem związku... Sens jest, skoro są ze sobą. Ludzie muszą się docierać. Trzeba nad sobą i nad drugą osobą pracować a nie oddawać związek walkowerem jak coś jest nie tak. Tym bardziej że dziecko jest w drodze a po ulicach raczej mało chodzi ideałów do wzięcia.
Dzięki, w końcu usłyszałam coś konkretnego czego potrzebowałam

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ibis7 Pokaż wiadomość
Na usg lekarz nie zauważył niczego niepokojącego- brak widocznego krwawienia. Nie wiadomo więc co było przyczyną... Teraz leżę, rozmyślam i martwię się czy będzie dobrze... ten szpital działa na mnie przygnębiająco...
Biedna. Moja ciocia miała problem z donoszeniem ciąży i leżała w szpitalu od 4 miesiąca aż do końca. Nikomu tego nie życzę, można zwariować.
zombiga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:05   #2895
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
U mnie też 2 kg na plusie. I do tego mieszcze się już tylko w jedną parę
spodni dziś pierwszy raz naciągnęłam na dupsko legginsy ciążowe.
Ja też mam +2kg. Nie ma to jak legginsy ciążowe co nie
Stary 2015-09-17, 09:08   #2896
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja będę bronić się rękami i nogami przed tymi ciążowymi legendami, spodniami z szeroką gumą. Na razie mieszczę się we wszystkie ubrania, jednak częściej zakładam już sukienki czy tuniki
Stary 2015-09-17, 09:11   #2897
magda16262
Zadomowienie

Ja rowniez w swoich spodniach i spodnicach brzuszka prawie nie widac a w sobote zaczynamy 16 tydz
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:20   #2898
malinka9191
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/TheMotheris...69314/?fref=nf
Stary 2015-09-17, 09:21   #2899
kallina_2014
Wtajemniczenie

Z kalendarza chińskiego wychodziła mi dziewczynka a jest chłopiec także u mnie się nie sprawdził. I na pewno dobrze wpisałam datę zapłodnienia, bo miałam w tym cyklu monitoring.
Także uważam, że to loteria. Jak się komuś sprawdziło to przez przypadek a jest aż 50% szans, że się sprawdzi, wiec dużo

Usg 3d/4d nie będę robiła.
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:25   #2900
trzydziescidwa
Zakorzenienie

a ja pod koniec sierpnia już zaczęłam nosić ciążowe, dla wygody po prostu czułam, że mnie zwykłe spodnie uciskają w brzuch,może to tak bardziej psychicznie działa, a tak mam luzik
Stary 2015-09-17, 09:26   #2901
misia880
Zakorzenienie

Ja mam usg 3d/4d na kazdej wizycie. w cenie normalnej wizyty.

Dziewczyny tu nie chodzi o osadzanie faceta zombigi. Ale zachowal sie jak.. tłumok. Na blagam was serio w tych czasach nie da sie zadzwonic od kolegi do swojej ciezarnej kobiety? Tylko fundowac jej takie cos? Ja bym umarla ze strachu!

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:29   #2902
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
O matko, ale się spłakałam
Stary 2015-09-17, 09:32   #2903
milenujdka
Wtajemniczenie

No w sumie najważniejsze żeby samemu dobrze się czuć. Pewnie spodnie z wyższym stanem są wygodne, ale trudno będzie mi się do nich przekonać. Gdy będą mi za ciasne obecne ubrania postawię na rajstopki i sukienki.

malinka9191 śmieszny ten filmik
Stary 2015-09-17, 09:35   #2904
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
a ja pod koniec sierpnia już zaczęłam nosić ciążowe, dla wygody po prostu czułam, że mnie zwykłe spodnie uciskają w brzuch,może to tak bardziej psychicznie działa, a tak mam luzik
ja od wakacji chodzę tylko w leginsach i materiałowych spwodniach na gumce, po domu w dresach. Może z 2 razy miałam jeansy na sobie, bo mnie cisną jakoś chociaż brzuszka jeszcze nie mam za bardzo
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

Dziewczyny tu nie chodzi o osadzanie faceta zombigi. Ale zachowal sie jak.. tłumok. Na blagam was serio w tych czasach nie da sie zadzwonic od kolegi do swojej ciezarnej kobiety? Tylko fundowac jej takie cos? Ja bym umarla ze strachu!
popieram
Stary 2015-09-17, 09:37   #2905
milenujdka
Wtajemniczenie

A podjadacie sobie słodkości? Czekoladki, wafelki, placuszki?
Ja codziennie mam coś słodkiego, ale nie wiem czy tak można jeść.
Stary 2015-09-17, 09:41   #2906
Bonku
Wtajemniczenie

To są faceci ja kiedys jak mi sie Tel rozladowal a umówiliśmy się na miescie zaczepilam obca osobę i poprosiłam o jednego sms, dla facetów nie raz rozładowany telefon to koniec no jak mialem zadzwonic??
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:42   #2907
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Musisz sprawdzać cukier Na pewno słodycze nie wnoszą nic dobrego do Twojej diety.
Ja na szczęście nie mam za bardzo ochoty na słodkości
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:44   #2908
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
To są faceci ja kiedys jak mi sie Tel rozladowal a umówiliśmy się na miescie zaczepilam obca osobę i poprosiłam o jednego sms, dla facetów nie raz rozładowany telefon to koniec no jak mialem zadzwonic??
To ciesze sie ze moj maz jest inny
Ja nie staram sie tlumaczyc facetow, bo tez sa dorosli i biora za cos odpowiedzialnosc.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 09:46   #2909
milenujdka
Wtajemniczenie

Kalina_2014 no właśnie też tak myślałam, że wiele słodkości to nic dobrego. Postaram się trochę to ograniczyć. Z wizyty na wizytę lekarz zaleca mi badanie m.in. glukozy.
Stary 2015-09-17, 09:46   #2910
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
na pewno tak do końca zdrowe słodycze nie są. Ale też nie możemy z nich całkiem zrezygnować.
Ja wczoraj sobie pofolgowałam i teraz nad tym ubolewam.
A tak to czasem tylko coś zjem, ale mało i rzadko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości