![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Karen czekam na wypis i wtedy sie dowiem
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
ZUKEN, do pewnego wieku dziecko niestety będzie rozwojowo do tyłu czy nam się to podoba czy nie... bo porównują przecież dzieci Z tego samego rocznika
#2913 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ktorej wizytujesz? ![]() Na kolacje wybralismy mala wloska knajpke ![]() ![]() Cytat:
Zgadzam sie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Wczoraj nie mogłam zasnąć a teraz nie mogę się obudzić :/ I na dodatek boli mnie glowa od momentu jak otworzyłam oczy. ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() Jerzyczka super ze ciąża donoszona Casaa fajnie ze wychodzisz, nieźle Cie mały wystarczył; ) To chyba Ty zamawialas zabawki na aliexpress? Długo czekalas na przesyłkę? Ja z jednej strony mam już dość tej ciąży i nie mogę się już doczekać rozwiązania i tego kiedy malutka przytule itp a z drugiej mega się boję ![]() ![]()
#2916 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
Film o dzieciach i świętach - KLIK
![]() Wczoraj pisałyście o skurczach na ktg - mnie się zapisywały co kilka minut dosyć mocne, tak 8/10 skali, wtedy też małemu zwiększało się tętno (najprawdopodobniej było to wtedy kiedy czułam ruchy). Skurczy jako takich nie czułam, ale z drugiej strony nie wiem jak one są wyczuwalne. Tż jak to usłyszał to chyba się trochę przestraszył, później jeszcze na wieczór dostałam kopa energii i wzięłam się za sprzątnie (ograniczała mnie jedynie godzina... 23 była ![]() ![]() ![]() A, no i wiadomości z frontu zatrzymywaczy wody - mam stopy jak baloniki. Gdzie podziały się moje kostki ja się pytam? ![]()
#2918 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wloskie jedzonko jest najlepsze ![]() Dziewczyny dajcie spokój z tym grudniem i zacofaniem lub jego brakiem bo temat był sto razy wałkowany i oprócz takiej oczywistości jak prawie roczna różnica miedzy dzieckiem ze stycznia 2015 a grudnia 2015, która w pewnym momencie i tak się zaciera to nic nowego już się napisać nie da ![]()
![]() |
#2920 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladnie, nie ma co debatowac ![]() ![]() To ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() Mały miał czkawkę wczoraj wieczorem, w nocy i teraz ma znowu. Mój mąż też ma wolne od wtorku do 07.01. ![]() Nie wychodziłam z domu od soboty ![]() ![]() Gratuluje nowych tygodni i udanych wizyt ![]() Cassa super ze wychodzisz i jest wszystko okej ![]() Co do tycia to ja już mam 15kg+ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
small łączę się w bólu, mnie też coś dziś głowa łupie od rana
![]() Jerzyczka uwielbiam włoskie jedzenie! Szczególnie w dobrych włoskich knajpkach ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale przecież nic nie zrobisz, jak się dziecko na świat pcha w grudniu ![]() ![]()
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry :-*
Jerzyczko, gratuluję 39tc! Co za news ![]() ![]() Casaa cieszę się że wracasz do domu. Wczoraj pisałyście o wadze. Ja pzytylam 2kg w ciagu ostatniego miesiąca, co daje w sumie 9kg. Prawie 10 bo nie mam pewności czy startowałam z 53 czy 54. Ale każda wizyta teraz to dla mnie konfrontacja z wagą i wcale mi się to nie podoba...:| Mąż wczoraj też dostał info ze 24.12-04.01 wolne. Potem możliwe że Home Office będzie. Coś czuję że spędzimy ten czas na planszówkach i grach komputerowych ![]() Moja sis wyleciała do Pekinu na pare dni. Ciekawe jak tam grudzień wygląda.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
lune to jutro Ciebie Tż na spacerek wyprowadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piszecie, że tak strasznie przytylyscie a większość z was 10-15kg jedynie zyskała. Nie marudzić!!! Swietnie wyglądacie na zdjeciach i szybko bedziecie wyglądać jak wczesniej.
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- My w niedziele zostawiamy córkę babci i mkniemy na gwiezdne wojny do kina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | ||||
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach, wracać proszę z samymi dobrymi wieściami.
Cytat:
![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
Ale długie wolne, to się nacieszycie sobą ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-18 o 09:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja córka jest z grudnia i jeśli chodzi o szkołę czy przedszkole to z tym nie było nigdy problemu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
Lune, Nebula zazdroszczę Wam że Wasi tż będą meli tyle wolnego... Mój tylko przez dni ustawowo wolne, resztę musi być w pracy
![]()
#2930 |
Zakorzenienie
|
Ale Ci zazdroszczę tego spania. Nie wiem jak to jest tyle spać, pewnie bym wstała zmęczone z przespania.
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Co do urodzonych w grudniu się nie wypowiadam bo nie ma sensu. Jestem z grudnia i jestem z tego dumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zadomowienie
|
Dokładnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Rozeznanie
|
Gratulacje nowych tygodni
Casa gratulacje wypisu Ale jestem nieogarnięta ![]() Dziewczyny fajny macie pomysł z tymi randkami. Idziemy na 14:30 do kina a potem może pojedziemy na dobry obiad.... ostatnio wkręcił mi się góralski klimat - kolacja przy kominku i muzyce góralskiej.
#2933 |
Zakorzenienie
|
Też zdarzyło mi się spać do 10 nie powiem, że nie. Jak usnęłam po 6 to wstałam o 10
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() najwięcej przytyłam w drugim trymestrze, w trzecim z powodu diety już ani grama, Mały rośnie a ja chudnę Cytat:
![]() choćbym nie wiem jak chciała to nie mam po prostu siły żeby coś dodatkowo w domu zrobić, o wyjściu na spacer czy po zakupy to już nawet nie mówię. Teraz siedzę przy biurku i już mi słabo, chyba sie muszę położyć .... Chciałabym jeszcze przed porodem pójść gdzieś z mężem, może na jakąś kolację tak jak niektóre z Was planują, albo chociaż na rynek zobaczyć jak świątecznie wygląda ale nie mam siły ![]() Cytat:
![]() ja miałam tyyle czasu na przyzwyczajanie się do tej myśli że będziemy we 3 że teraz nie czuję nic oprócz ekscytacji (i strachu żeby poród poszedł bezproblemowo ![]() pierwszy raz? ![]() no to nieźle ![]() ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() i gratuluję nowych tygodni ![]() Ja zapomniałam się pochwalić ze od wczoraj mam wg usg (u mnie termin bardziej obowiązujący i prawdopodobny) zaczęłam 39 tydzień, czyli ciąża donoszona i już naprawdę mogę rodzić (tylko synek nie chce ![]() Dziś ciężka nocka, do 3 nie spałam bo mnie bolało brzuch jak na @ i jakieś niesprecyzowane skurcze się pojawiały oraz miałam turbo zgagę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
ewusia też chciałam iść się przejść po rynku na jarmark zobaczyć i mówię ostatnio do męża, że byśmy może poszli, a on do mnie "a pozwolił ci lekarz?"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jakieś upierdliwe bóle, coś jakby skurcze - nie skurcze, i zgaga także przysypiałam między tymi bólami z rennie w paszczy. Teraz też mnie coś pobolewa, niech już przejdzie :banghead: Ja stwierdzam, że pewnie nie wiem o czym mówię i może odszczekam, ale raczej będę się cieszyła jak się mała urodzi i znów będę panować nad swoim ciałem. Już mówiłam nawet mężowi że nie pamiętam jak to jest nie być w ciąży. I bardzo się cieszę że mąż ma urlop już od wtorku do końca roku, bo serio coraz bardziej wymagam pomocy.
![]() |
#2937 |
Rozeznanie
|
U nas na jarmarku jest bezalkoholowy grzaniec
![]() ![]() ![]()
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Co do grudniowych i styczniowych dzieciaczków to mi się jakoś mimo wszystko ten grudzień bardziej podoba
![]() Umówiłam się na KTG w środę na 13:00. Ciekawa jestem co mi tam wyjdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() I współczuję takiej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie jakby się chciało poród "wywołać" to można spróbować zaryzykować spacer ![]() ![]() A co do nocki to ja i tak dobrze śpię w porównaniu do Was więc nie narzekam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() mnie właściwie ostatnio boli cały czas tak, ale jakoś tak wyjątkowo upierdliwie mnie wczoraj bolało, że nie mogłam zasnąć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabieram się za robienie śledzi na święta. Otwieram paczkę ze sklepu a tu się okazuje, że zamiast solonych dostałam w occie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.