Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 20:48   #2791
MallaMi
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

no na szczescie ta linia od tetna nie idzie ciągiem przy wartościach 170-180 tylko sobie skacze, wiec moze jakos za bardzo pobudzony byl wczoraj. chyba ze moze młody czuł że się troche denerwowałam co tam wyniknie z tego ktg i tak podziałało na niego..

dzięki dziewczyny za opinie napewno teraz bede wiecej lezec
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:54   #2792
Casaa
Zakorzenienie

No to i ja cos dorzuce odnosnie zapisu, dol wiadomo jest to czynnosc skurczowa, gora to wykres tetna, a te kreseczki i prostokaciki miedzy wykresami to zarejestrowane ruchy dziecka. Im wiecej skokow u dziecka tym lepszy zapis, oczywiscie skoki musza byc w granicach norm no u mnie mlody rano 20min badania przespal i tetno bylo 125-130.... Przy ruchach do 150 podskakiwalo

Kamilka, spoko, bede zagladala do skrzynki prywatnych

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:57   #2793
niezdara
Rozeznanie

Dziewczyny gin mi mowil ze kłucie moze być od napierania główką dziecka. I dlatego też sikam po cztery razy w nocy
A przez ostatnie dwa tygodnie przytyłyśmy tylko pół kg i trochę w szoku jestem bo mówili ze teraz najciężej będzie.
A przed ostatnim ktg wzięłam dwa łyki coca coli i wykresik piękny był

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:00   #2794
viki1988
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja już po wizycie - młoda waży 2100 g i ułożenie jest główkowe rozwarcia brak wszystkie pomiary ok

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Muszę powtórzyć HIV I HCV, bo są miesiąc ważne, a ja miałam na początku ciąży je robione i jeszcze morfologię i APTT muszę zrobić
Na co jest to APTT? Moja mi powiedziała żebym to zrobiła tylko po tym jak sie poskarżyłam na to że mnie mdli (bo miałam takie 2-3 dni) ale to też na zasadzie ze jeśli mi nie przejdzie, ale przesżło więc olałam....
Cytat:
Nie budyń tylko kalafior
U mnie kalafior w pełnym natarciu = był u mnie w mieście dziś pochód z okazji rocznicy grudnia '70 - zajarzyłam jak TŻ mi to po raz 4 zakomunikował autentycznie nie jestem w stanie przypomnieć pozostałych momentów w których mi o tym mówił
Stary 2015-12-17, 21:01   #2795
86ewula
Rozeznanie

Dziewczyny które mają wózki baby design właśnie odkryłam że gondole można składać na płasko jak już przejdziemy na spacerówkę to można schować do szafy czy łóżka. jupi ! Nawet nie wiedziałam wcześniej o tym.

Co do ktg to nie pomogę bo nigdy nie miałam.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:01   #2796
viki1988
Zakorzenienie

A i kazała mi liczyć ruchy - Wy liczycie?
Stary 2015-12-17, 21:02   #2797
baby montana
Zakorzenienie

o właśnie, a propos tycia? w jakim momencie ciąży najbardziej przytyłyście? i czy któraś przekroczyła już dychę tak jak ja?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:03   #2798
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Jestem jestem
Na wizycie wsio okej. Oluś waży tak 2800-2900 gram Łożysko w porządku, pępowina też no i co ważne nigdzie mu się tam nie plącze Wyniki GBS i HBS okej.
To już moja ostatnia wizyta u tej gin była. Teraz tylko czekać na poród. W przyszłym tygodniu jeszcze mam mieć ktg ale to już w Łodzi tam gdzie będę rodzić. Muszę jeszcze porobić te ostatnie badania, których sobie życzą w szpitalu i jestem gotowa
Po wizycie byliśmy w Urzędzie Stanu Cywilnego, żeby TŻ uznał Młodego, bo nie jesteśmy jeszcze małżeństwem. Dzięki temu będzie później mniej łatwienia przy rejestracji dziecka, no i już w szpitalu mogą wpisać nazwisko ojca np. w książeczce zdrowia itp. i nie trzeba będzie nic kreślić

Wszystkie choinki, stroiki i dekoracje boskie
Gratuluję udanej wizyty Fajnie, że pozałatwialiście sprawy urzędowe

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie ostatnio równo na 4 stycznia wymiary wyszły

Przyjechał 18:15
Piękne te rzeczy, a kolory Lamaze czad! Ten jeżyk do fotelika taki duży, myślałam, że to mniejsze jest ale czad, w końcu Kubuś będzie miał zabawki, kolorowe, a nie wszystko w bieli, szarym i brązie
Super Ja zamówiłam szopa no skradł moje serce

Kurcze chyba mi gdzieś cytaty uciekły Gratuluję pozostałych wizyt bo same dobre wiadomości dzisiaj widziałam Wszystkie choinki śliczne, aż się mojej doczekać nie mogę Ja znowu cały dzień na wysokich obrotach nie umiem się ogarnąć żeby zajrzeć tu wcześniej
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:03   #2799
86ewula
Rozeznanie

Viki skąd jesteś ?
Stary 2015-12-17, 21:05   #2800
niezdara
Rozeznanie

Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
o właśnie, a propos tycia? w jakim momencie ciąży najbardziej przytyłyście? i czy któraś przekroczyła już dychę tak jak ja?

Mi dycha właśnie dzis stuknęła ale nie ma co sie martwić, szybko zrzucimy
A najwięcej chyba w 6 miesiącu bo przez miesiąc trzy kilo przyszło :p

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/

Edytowane przez niezdara
Czas edycji: 2015-12-17 o 21:06
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:05   #2801
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raczej przekroczyłam tak ok.11 kg na + , z dobrą połowę z tego przytyłam przez ostatnie 1,5 - 2 miesiąca
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Viki skąd jesteś ?
Z Gdyni mam wpisane pod av
Stary 2015-12-17, 21:06   #2802
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Ja przytylam juz chyba z 14kg, teraz pod koniec najwiecej tyje, ale tez najwiecej jem i jem duzo slodkiego. Niestety

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:09   #2803
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja już po wizycie - młoda waży 2100 g i ułożenie jest główkowe rozwarcia brak wszystkie pomiary ok

Na co jest to APTT? Moja mi powiedziała żebym to zrobiła tylko po tym jak sie poskarżyłam na to że mnie mdli (bo miałam takie 2-3 dni) ale to też na zasadzie ze jeśli mi nie przejdzie, ale przesżło więc olałam....
Super też się chętnie dowiem co to APTT

Cytat:
Nie liczę ale ona się generalnie dużo rusza, więc i tak jest ponad normę. Jak się trochę dziecko uspokoi i mnie wystraszy dniem lenia to będę liczyć

Cytat:
Ja 11 kg najwięcej 6-7 miesiąc
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:10   #2804
86ewula
Rozeznanie

Ja Na telefonie to nie widzę.

Ja Też mam już 10 kg w nadbagażu ale ostatnio mało przybieram. Najwięcej chyba w połowie ciąży tyłam. Daje sobie max 13 kg do końca. Został mi miesiąc i ok 2,5 kg. Myślę że to książkowo i się tym nie zamartwiam bo z tyłu nie widać że jestem w ciąży.
Z przodu jak się zmruży oczy to tez nie
Stary 2015-12-17, 21:13   #2805
baby montana
Zakorzenienie

no właśnie po mnie z tyłu też nie, ale z boku i z przodu.... :/

i zastanawiam się kiedy przestanę tyć, bo staram się naprawdę mniej jeść (ale też bez przesady bo boję się o córkę), jeszcze 5 tygodni zostało a tu już tyle na plusie....zaczęłam z 74-75kg, dzisiaj zobaczyłam 86 (!!!!) u lekarza (na domowej wadze rano i na czczo 85, pocieszam się haha), jak tak dalej pójdzie to i 90 przekroczę, a obiecywałam sobie przed ciążą że schudnę do 70 żeby móc do 80 przytyć...ehe....

wyobraźcie sobie, koleżanka kupiła mieszkanie na sąsiedniej wyspie i zaprosiła mnie do siebie w styczniu, dwa tygodnie przed moim porodem już lecę

matko piszczy mi coś w uchu, myślałam że to ładowarka w kontakcie ale nie, to w uchu....

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:15   #2806
Casaa
Zakorzenienie

Mi 5 kg brakuje do wagi przed ciaza przytylam 3 kg :P

Jesli mnie pamiec nie myli to aptt to czynnik krzepniecia krwi

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:17   #2807
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja liczylam moze 2 razy jak maly mial dzien leniuszka, tak to jest bardzo ruchliwy, wiec nie mam potrzeby

Cytat:

Ja mam 10-11 kg w zaleznosci od tego co zjem na kolacje i pewnie juz tak zostanie skoro we wtorek cc takze jestem zadowolona najwiecej przytylam chyba w 8 miesiacu, bo tak to do polowy ciazy moja waga ani drgnela,a potem wolniutko przybieralam.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:18   #2808
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
dwa razy miałam wysokie, 130/90, a całą ciążę jak w zegarku 120/80 i raz niskie.
Dwa razy miałam wysokie i to się pokryło z moim stresem: pierwszy raz jak zaczęła mi się macica spinać i się bałam, że w 24 tygodniu urodzę, a drugi raz na poprzedniej wizycie jak się denerwowałam czy będzie ta cesarka czy nie zobaczcie jak to można wpłynąć głupim myśleniem na cały organizm.
no ale ja się niczym nie denerwowałam właśnie.. a nie fakt. już wiem - akcja z rana z Tż i tym że nie chcę żeby mnie oglądał. Już wiem

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Eee to ja zawsze mam niskie cisnienie, ale skuteczni tz mi je podnosi :p
widzisz jaki kochany dba o Ciebie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Dziewczyny gin mi mowil ze kłucie moze być od napierania główką dziecka. I dlatego też sikam po cztery razy w nocy
A przez ostatnie dwa tygodnie przytyłyśmy tylko pół kg i trochę w szoku jestem bo mówili ze teraz najciężej będzie.
A przed ostatnim ktg wzięłam dwa łyki coca coli i wykresik piękny był
O widzę jak u mnie przez 2 tyg - 0,5kg Oby tak tylko zostało nie

Cytat:

U mnie kalafior w pełnym natarciu = był u mnie w mieście dziś pochód z okazji rocznicy grudnia '70 - zajarzyłam jak TŻ mi to po raz 4 zakomunikował autentycznie nie jestem w stanie przypomnieć pozostałych momentów w których mi o tym mówił

Ja takiego kalafiora miałam do 4 msc - Tż myślał, że wyjdzie z siebie i stanie obok, bo ja normalnie jestem zapominalska, ale wtedy to po prostu wołało o pomstę do nieba Jednak później jakoś się to uspokoiło wraz z innymi objawami typu zawroty głowy czy wymioty
Ciebie chyba jeszcze nie było jak myślałam, że Tż ze mną się rozwiedzie przez ciążowego kalafiora Byliśmy u moich rodziców, siedziałam w kuchni, przyszedł Tż i dał mi moje prawko, dowód i kartę i dowód rejestracyjny auta. Pamiętam, że się tym bawiłam na stole, przekładałam sobie i w ogóle. Później poszłam do przyjaciółki (tylko z telefonem). Wróciłam i Tż przyszedł, żebym się zbierała, bo jedziemy - miał pić więc potrzebowałam wszystkich dokumentów. Byłam święcie przekonana, że mama mi schowała do szafki! Nie było ich w szafce. Nigdzie ich nie było.. Szukaliśmy półtorej godziny i Tż znalazł w końcu - a gdzie? - w kapeluszu Nie pamiętam nic z tego żebym wkładała do kapelusza, a nikt podobno mi nie ruszał dokumentów. Najlepsze, że szukałam tam gdzie leżał kapelusz, ale ja ich nie widziałam Tż był tak wściekły, że się do mnie nie odzywał przez 4 h później, a ja go grzecznie woziłam tam gdzie chciał

Cytat:
Ja nie liczę, ale dostałam od gina taką broszurkę z każdym tygodniem ciąży i dniami tygodnia i godzinami żeby zaznaczać. Jednak nie mam co liczyć - mały ma tak, że się rusza rano jak się budzę, po obiedzie i na wieczór jak się kładę i zawsze jak się nie rusza to wtedy robię wszystko, żeby się ruszył Czasem rano ma opóźnienie, ale to musi mieć aktywną noc wtedy

Ej wasze maluchy też tak boją się albo cieszą z prysznica? Zauważyłam od dłuższego czasu, że mogę sobie siedzieć spokojnie i mały śpi. Idę pod prysznic i jak tylko skieruję strumień na siebie to już się mały zaczyna prostować w brzuchu, a jak kieruję na brzuch to w ogóle mam bombardowanie i nie wiem czy on się czasem nie boi prysznica, bo to jest tak nagłe. A jak tylko zakręcam wodę to cisza znowu
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:19   #2809
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Nie liczę ale ona się generalnie dużo rusza, więc i tak jest ponad normę. Jak się trochę dziecko uspokoi i mnie wystraszy dniem lenia to będę liczyć :
No właśnie ja jakoś nie ogarniam tej kwestii nawet się jej spytałam jak to ma wyglądać i powiedziała że chodzi o takie jakby bloki ruchów i że w ciągu 12 h powinno być 10, no ale nie wiem kurde czy aż tyle mi wyjdzie mimo że imho się dużo rusza, ale też mam wrażenie że większość w nocy a nie w dzień...
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ja Też mam już 10 kg w nadbagażu ale ostatnio mało przybieram. Najwięcej chyba w połowie ciąży tyłam. Daje sobie max 13 kg do końca. Został mi miesiąc i ok 2,5 kg. Myślę że to książkowo i się tym nie zamartwiam bo z tyłu nie widać że jestem w ciąży.
Z przodu jak się zmruży oczy to tez nie
Cytat:
i zastanawiam się kiedy przestanę tyć, bo staram się naprawdę mniej jeść (ale też bez przesady bo boję się o córkę), jeszcze 5 tygodni zostało a tu już tyle na plusie....zaczęłam z 74-75kg, dzisiaj zobaczyłam 86 (!!!!) u lekarza (na domowej wadze rano i na czczo 85, pocieszam się haha), jak tak dalej pójdzie to i 90 przekroczę, a obiecywałam sobie przed ciążą że schudnę do 70 żeby móc do 80 przytyć...ehe....
U mnie podobnie - z tyłu raczej nie widzac, nawet jakieś tam wcięcie w talii pozostało baby, a co Ty byś chciała żeby z boku czy z przodu nie było widać? weź przestań w ciąży jesteś przecieź
Stary 2015-12-17, 21:19   #2810
kasia01987
Wtajemniczenie

ja 8-9 na plus. Ostatnie 2 miesiace to 3 kg ... ale już tylko 10 dni
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:22   #2811
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Magda, moj strasznie szaleje pod prysznicem
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:22   #2812
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

U mnie 12 kg... najwiecej to chyba 6-7 miesiac tylam, nie wiem od czego to zalezy bo apetyt caly czas ten sam

W poprzedniej ciazy przytylam 20
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:23   #2813
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczylam moze 2 razy jak maly mial dzien leniuszka, tak to jest bardzo ruchliwy, wiec nie mam potrzeby
A jak liczyłaś? każdy ruch czy właśnie takie "bloki"aktywności?

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja takiego kalafiora miałam do 4 msc - Tż myślał, że wyjdzie z siebie i stanie obok, bo ja normalnie jestem zapominalska, ale wtedy to po prostu wołało o pomstę do nieba Jednak później jakoś się to uspokoiło wraz z innymi objawami typu zawroty głowy czy wymioty
Ciebie chyba jeszcze nie było jak myślałam, że Tż ze mną się rozwiedzie przez ciążowego kalafiora Byliśmy u moich rodziców, siedziałam w kuchni, przyszedł Tż i dał mi moje prawko, dowód i kartę i dowód rejestracyjny auta. Pamiętam, że się tym bawiłam na stole, przekładałam sobie i w ogóle. Później poszłam do przyjaciółki (tylko z telefonem). Wróciłam i Tż przyszedł, żebym się zbierała, bo jedziemy - miał pić więc potrzebowałam wszystkich dokumentów. Byłam święcie przekonana, że mama mi schowała do szafki! Nie było ich w szafce. Nigdzie ich nie było.. Szukaliśmy półtorej godziny i Tż znalazł w końcu - a gdzie? - w kapeluszu Nie pamiętam nic z tego żebym wkładała do kapelusza, a nikt podobno mi nie ruszał dokumentów. Najlepsze, że szukałam tam gdzie leżał kapelusz, ale ja ich nie widziałam Tż był tak wściekły, że się do mnie nie odzywał przez 4 h później, a ja go grzecznie woziłam tam gdzie chciał

Ja nie liczę, ale dostałam od gina taką broszurkę z każdym tygodniem ciąży i dniami tygodnia i godzinami żeby zaznaczać. Jednak nie mam co liczyć - mały ma tak, że się rusza rano jak się budzę, po obiedzie i na wieczór jak się kładę i zawsze jak się nie rusza to wtedy robię wszystko, żeby się ruszył Czasem rano ma opóźnienie, ale to musi mieć aktywną noc wtedy

Ej wasze maluchy też tak boją się albo cieszą z prysznica? Zauważyłam od dłuższego czasu, że mogę sobie siedzieć spokojnie i mały śpi. Idę pod prysznic i jak tylko skieruję strumień na siebie to już się mały zaczyna prostować w brzuchu, a jak kieruję na brzuch to w ogóle mam bombardowanie i nie wiem czy on się czasem nie boi prysznica, bo to jest tak nagłe. A jak tylko zakręcam wodę to cisza znowu
Buahha historia z kalafiorem dobra u mnie się w II trymestrze najbardziej kalafior rozkręcił, teraz generalnie jest lekko lepiej ale jakiś kiepski dzień dziś miałam

Mi się wydaje że dzieciaki słyszą ten szum wody od prysznica, moja też czasem na to reaguje
Stary 2015-12-17, 21:23   #2814
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Widze tez ze troche mi sie wody zbiera, zawsze mialam problem zeby kupic kozaki bo w lydce mega szerokie a teraz jak kupil to ledwo sie dopinam
Stary 2015-12-17, 21:26   #2815
mojakaren
Zakorzenienie

Jerzyczka to od jutra zapodaje sobie Pokojówki dzieki za polecenie!

Baby ja u siebie nie mam sciagnietych żadnych filmów ani seriali ale gre o tron ogladalismy zawsze online

Niezdara mnie na dole kluje ciągnie i naciska a Mlody tam tyłeczek trzyma

Viki gratki za udaną wizyte i oczywiście zazdroszczę ulozenia glowkowego.

Ja na ostatniej wizycie mialam 7 na plusie, zobaczymy jak jutro, ale od kilku dni przystopowalam ze słodyczami wiec może tragedii nie bedzie

I uff ogarnelam sie przed wizyta ale co sie musialam nagimnastykowac z lusterkiem w każdym razie jestem zadowolona z rezultatu

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:28   #2816
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

(
Nie żeby coś, ale nie przestaniesz tyć do porodu Jedz zdrowo - nie pchaj słodyczy, bo jak zaczniesz się głodzić to małej głównie zaszkodzisz.
Ważysz 85 kg, możesz przekroczyć 90 jak mówisz, ale pod koniec w tej wadze masz tak:
sam maluszek: 3–4 kg
macica: 1 kg
łożysko: 0,5–1 kg
płyn owodniowy: 1–2 kg
piersi: do 2 kg
krew i inne płyny ustrojowe: 3 kg.
Więc sama z siebie przytyjesz maks 4-5 kg
Ja przytyłam 9,5 - i pocieszam się że mały waży 2 kg, a reszta z 4 kg więc ja przytyłam tylko 3 a co!
Stary 2015-12-17, 21:28   #2817
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja jeszcze musze sie ogarnac przed jutrem... a tak mi sie nieeee chceee brzuch caly twardy bo mala nosilam przez 40 minut jeszcze nie spi ale teraz maz ja przejal...
Stary 2015-12-17, 21:28   #2818
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Noo baaardzo, czasamo to mam ochote go
Magda moj spokojny jest pod prysznicem, chociaz dzisiaj tak szaleje, ze chyba mi wyskoczy przez skorem

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:30   #2819
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mi po zeszlym porodzie samo zeszlo 5 kg... corka wazyla 2,900
Stary 2015-12-17, 21:33   #2820
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A z tyłu też nie widać, że w ciąży jestem Jeszcze tyłek się jako tako trzyma więc jeszcze jest ze mnie trochę fajnej laski.. no ale z boku zwłaszcza w zimowym płaszczu to wieloryb... Także Baby ciesz się, ze nie musisz ubierać zimowych płaszczy, bo to jest masakra po prostu jak sie wygląda Jeszcze do tego kaczy krok
A z przodu w czarnej bluzce to przy dobrej wadzie wzroku to dalej mam 70cm w obwodzie a nie 105
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości