|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
no na szczescie ta linia od tetna nie idzie ciągiem przy wartościach 170-180 tylko sobie skacze, wiec moze jakos za bardzo pobudzony byl wczoraj. chyba ze moze młody czuł że się troche denerwowałam co tam wyniknie z tego ktg i tak podziałało na niego..
dzięki dziewczyny za opinie
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja cos dorzuce odnosnie zapisu, dol wiadomo jest to czynnosc skurczowa, gora to wykres tetna, a te kreseczki i prostokaciki miedzy wykresami to zarejestrowane ruchy dziecka. Im wiecej skokow u dziecka tym lepszy zapis, oczywiscie skoki musza byc w granicach norm
no u mnie mlody rano 20min badania przespal i tetno bylo 125-130.... Przy ruchach do 150 podskakiwalo ![]() Kamilka, spoko, bede zagladala do skrzynki prywatnych ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gin mi mowil ze kłucie moze być od napierania główką dziecka. I dlatego też sikam po cztery razy w nocy
A przez ostatnie dwa tygodnie przytyłyśmy tylko pół kg i trochę w szoku jestem bo mówili ze teraz najciężej będzie. A przed ostatnim ktg wzięłam dwa łyki coca coli i wykresik piękny był
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ja już po wizycie - młoda waży 2100 g i ułożenie jest główkowe
rozwarcia brak wszystkie pomiary ok ![]() Cytat:
U mnie kalafior w pełnym natarciu = był u mnie w mieście dziś pochód z okazji rocznicy grudnia '70 - zajarzyłam jak TŻ mi to po raz 4 zakomunikował
|
|
#2795 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny które mają wózki baby design właśnie odkryłam że gondole można składać na płasko jak już przejdziemy na spacerówkę to można schować do szafy czy łóżka.
jupi ! Nawet nie wiedziałam wcześniej o tym. ![]() Co do ktg to nie pomogę bo nigdy nie miałam. |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
A i kazała mi liczyć ruchy - Wy liczycie?
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie, a propos tycia? w jakim momencie ciąży najbardziej przytyłyście? i czy któraś przekroczyła już dychę tak jak ja?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2798 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że pozałatwialiście sprawy urzędowe Cytat:
Ja zamówiłam szopa no skradł moje serce ![]() Kurcze chyba mi gdzieś cytaty uciekły Gratuluję pozostałych wizyt bo same dobre wiadomości dzisiaj widziałam ![]() Wszystkie choinki śliczne, aż się mojej doczekać nie mogę Ja znowu cały dzień na wysokich obrotach nie umiem się ogarnąć żeby zajrzeć tu wcześniej
|
||
|
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
Viki skąd jesteś ?
|
|
|
|
#2800 | |
|
Rozeznanie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
Mi dycha właśnie dzis stuknęła ale nie ma co sie martwić, szybko zrzucimy ![]() A najwięcej chyba w 6 miesiącu bo przez miesiąc trzy kilo przyszło :p
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-12-17 o 21:06 |
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Gdyni mam wpisane pod av
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też się chętnie dowiem co to APTT ![]() Nie liczę ![]() Cytat:
najwięcej 6-7 miesiąc
|
||
|
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
Ja Na telefonie to nie widzę.
![]() Ja Też mam już 10 kg w nadbagażu ale ostatnio mało przybieram. Najwięcej chyba w połowie ciąży tyłam. Daje sobie max 13 kg do końca. Został mi miesiąc i ok 2,5 kg. Myślę że to książkowo i się tym nie zamartwiam bo z tyłu nie widać że jestem w ciąży. Z przodu jak się zmruży oczy to tez nie
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie po mnie z tyłu też nie, ale z boku i z przodu.... :/
i zastanawiam się kiedy przestanę tyć, bo staram się naprawdę mniej jeść (ale też bez przesady bo boję się o córkę), jeszcze 5 tygodni zostało a tu już tyle na plusie....zaczęłam z 74-75kg, dzisiaj zobaczyłam 86 (!!!!) u lekarza (na domowej wadze rano i na czczo 85, pocieszam się haha), jak tak dalej pójdzie to i 90 przekroczę, a obiecywałam sobie przed ciążą że schudnę do 70 żeby móc do 80 przytyć...ehe.... wyobraźcie sobie, koleżanka kupiła mieszkanie na sąsiedniej wyspie i zaprosiła mnie do siebie w styczniu, dwa tygodnie przed moim porodem już lecę ![]() matko piszczy mi coś w uchu, myślałam że to ładowarka w kontakcie ale nie, to w uchu....
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Mi 5 kg brakuje do wagi przed ciaza
przytylam 3 kg :PJesli mnie pamiec nie myli to aptt to czynnik krzepniecia krwi ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja liczylam moze 2 razy jak maly mial dzien leniuszka, tak to jest bardzo ruchliwy, wiec nie mam potrzeby
![]() Cytat:
Ja mam 10-11 kg w zaleznosci od tego co zjem na kolacje i pewnie juz tak zostanie skoro we wtorek cc takze jestem zadowolona najwiecej przytylam chyba w 8 miesiacu, bo tak to do polowy ciazy moja waga ani drgnela,a potem wolniutko przybieralam.
|
|
|
|
|
#2808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby tak tylko zostało nie Cytat:
![]() Ja takiego kalafiora miałam do 4 msc - Tż myślał, że wyjdzie z siebie i stanie obok, bo ja normalnie jestem zapominalska, ale wtedy to po prostu wołało o pomstę do nieba Jednak później jakoś się to uspokoiło wraz z innymi objawami typu zawroty głowy czy wymioty ![]() Ciebie chyba jeszcze nie było jak myślałam, że Tż ze mną się rozwiedzie przez ciążowego kalafiora Nie pamiętam nic z tego żebym wkładała do kapelusza, a nikt podobno mi nie ruszał dokumentów. Najlepsze, że szukałam tam gdzie leżał kapelusz, ale ja ich nie widziałam Ja nie liczę, ale dostałam od gina taką broszurkę z każdym tygodniem ciąży i dniami tygodnia i godzinami żeby zaznaczać. Jednak nie mam co liczyć - mały ma tak, że się rusza rano jak się budzę, po obiedzie i na wieczór jak się kładę i zawsze jak się nie rusza to wtedy robię wszystko, żeby się ruszył Czasem rano ma opóźnienie, ale to musi mieć aktywną noc wtedy Ej wasze maluchy też tak boją się albo cieszą z prysznica? Zauważyłam od dłuższego czasu, że mogę sobie siedzieć spokojnie i mały śpi. Idę pod prysznic i jak tylko skieruję strumień na siebie to już się mały zaczyna prostować w brzuchu, a jak kieruję na brzuch to w ogóle mam bombardowanie |
||||
|
|
|
#2809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet się jej spytałam jak to ma wyglądać i powiedziała że chodzi o takie jakby bloki ruchów i że w ciągu 12 h powinno być 10, no ale nie wiem kurde czy aż tyle mi wyjdzie Cytat:
Cytat:
baby, a co Ty byś chciała żeby z boku czy z przodu nie było widać? weź przestań w ciąży jesteś przecieź
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
ja 8-9 na plus. Ostatnie 2 miesiace to 3 kg ... ale już tylko 10 dni
|
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda, moj strasznie szaleje pod prysznicem
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 12 kg... najwiecej to chyba 6-7 miesiac tylam, nie wiem od czego to zalezy bo apetyt caly czas ten sam
![]() W poprzedniej ciazy przytylam 20
|
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się wydaje że dzieciaki słyszą ten szum wody od prysznica, moja też czasem na to reaguje
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Widze tez ze troche mi sie wody zbiera, zawsze mialam problem zeby kupic kozaki bo w lydce mega szerokie a teraz jak kupil to ledwo sie dopinam
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka to od jutra zapodaje sobie Pokojówki
dzieki za polecenie!Baby ja u siebie nie mam sciagnietych żadnych filmów ani seriali ale gre o tron ogladalismy zawsze online Niezdara mnie na dole kluje ciągnie i naciska a Mlody tam tyłeczek trzyma ![]() Viki gratki za udaną wizyte i oczywiście zazdroszczę ulozenia glowkowego.Ja na ostatniej wizycie mialam 7 na plusie, zobaczymy jak jutro, ale od kilku dni przystopowalam ze słodyczami wiec może tragedii nie bedzie ![]() I uff ogarnelam sie przed wizyta ale co sie musialam nagimnastykowac z lusterkiem w każdym razie jestem zadowolona z rezultatu ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedz zdrowo - nie pchaj słodyczy, bo jak zaczniesz się głodzić to małej głównie zaszkodzisz. Ważysz 85 kg, możesz przekroczyć 90 jak mówisz, ale pod koniec w tej wadze masz tak: sam maluszek: 3–4 kg macica: 1 kg łożysko: 0,5–1 kg płyn owodniowy: 1–2 kg piersi: do 2 kg krew i inne płyny ustrojowe: 3 kg. Więc sama z siebie przytyjesz maks 4-5 kg Ja przytyłam 9,5 - i pocieszam się że mały waży 2 kg, a reszta z 4 kg więc ja przytyłam tylko 3 a co!
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze musze sie ogarnac przed jutrem... a tak mi sie nieeee chceee
brzuch caly twardy bo mala nosilam przez 40 minut |
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Noo baaardzo, czasamo to mam ochote go
Magda moj spokojny jest pod prysznicem, chociaz dzisiaj tak szaleje, ze chyba mi wyskoczy przez skorem
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po zeszlym porodzie samo zeszlo 5 kg... corka wazyla 2,900
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
A z tyłu też nie widać, że w ciąży jestem
Jeszcze do tego kaczy krok A z przodu w czarnej bluzce to przy dobrej wadzie wzroku to dalej mam 70cm w obwodzie a nie 105 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

rozwarcia brak 
21.06.2014r.

Gratuluję pozostałych wizyt bo same dobre wiadomości dzisiaj widziałam 

najwięcej 6-7 miesiąc
Nie pamiętam nic z tego żebym wkładała do kapelusza, a nikt podobno mi nie ruszał dokumentów. Najlepsze, że szukałam tam gdzie leżał kapelusz, ale ja ich nie widziałam