|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Cytat:
witam kochane wybaczcie, że nie odnoszę się do każdej, córcia wstała na pierwsza pobudke a ja stęskniona was nadrabiam ![]() u nas w porządku, podróż przebiegła bardzo dobrze, ale ostatnie 3-4 godz to byla mordega niesamowita.. wysiadla nam klima, mala się tak umeczyla, że aż mieliśmy wyrzuty płakała jak po szczepieniu niekiedy a ja już razem z nią, kilka razy wyciagalam ja w czasie jazdy i poilam, bo nie było blisko postojów ciąglo się strasznie ten koniec, liczyłam każda minute dosłownie, już nawet z mężem nie rozmawialiśmy i nie cieszyło nas ze dom blisko. oczywiście robiliśmy przerwy, ale to kropla w morzu. najlepsze, że mala po wyjściu z samochodu po przyjeździe zaczęła się śmiac w głos, jakby że szczęścia że już koniec bardzo się boję powrotu.. w Polsce mala jest przeszczesliwa, wszystko nowe, tak ja cieszy, uśmiecha się dokoła, śmieje w głos, śpi pieknie. aż czuć że inne powietrze tu i w ogóle, bardzo ciężko będzie nam wrócić niestety.. a żeby nie było tak kolorowo to oczywiście mala jest noszona na okrągło, ale zwracamy uwagę żeby tego nie robili. teść mimo, że to 7 wnuczka oszalal całkowicie, jak mała zabierze tak niewiadomo gdzie go szukać, bo nie chce żeby ktoś ją zabierał mu wczoraj leżała w wózku, wziął na ręce a zaraz oglądam się i ich nie ma, okazało się, że sa na huśtawce na przodzie domu a mala z pampkiem mokrym siedzi cicho i pełen relaks ![]() widzę, że na tapecie temat odzieżowy ja również wybieram się dziś na zakupy po sukienke na wesele, które mamy w niedzielę oraz coś na chrzciny, ale nie mam pomysłu narazie na nic.. pozdrawiamy was goraco i dzieciaczki
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2016-05-31 o 04:37 |
|
|
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeyesblue Myślałam ostatnio o was
Dobrze ze podróż obyla sie bez większych awarii z wyjątkiem klimy Całe szczęście ze to było pod koniec podróży a nie na początku Z powrotem na pewno będzie lepiej bo wy już wiecie co i jakBędziecie naprawiać ta klime w pl? Dziadkowie to tacy już są Moi rodzice nie sa az tak wytrywni do noszenia ale i też nie komentuja ubioru Co innego tesciowie Tu zawsze jest a nie jest mu za zimno/a czapka itp Do noszenia też nie są chętni bo podejrzewam ze sie jeszcze obawiaja go wziąć na ręce Jak nie muszą to nie biorą ;-) a ja mam spokój ;-) To super ze mala taka zadowolona tutaj ![]() Powodzenia na zakupach czekam na zdjęcie sukienki ;-)
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fioletu tu chyba nie dostanę, ale wyślę wieczorem męża do apteki po cosDobrze, że dojechaliście szczęśliwie i klima pod koniec dopiero wysiadła Czemu nie chcecie żeby Małą nosili? Ja lecę za miesiąc do PL i już wiem, że noszona i rozdziadowywana będzie. Ale to tylko wakacje i każdy będzie się chciał nią nacieszyć przed powrotem tutaj. Swoją drogą będziemy też autem wracac i juz sie boje drogi ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- U nas znó pada, kolejny dzien A miałam na zakupy z córcią jechaći nie wiem kiedy pojade. Pasujemi w tym tyg, potem zaczyna się Euro to jużnie wyjade z nią nigdzie bo strach po CH chodzic wtedy. A tu ciagle deszcz zapowiadaja Córcia się właśnie obudziła i śmiechy do mnie strzela ![]() To taka moja chwila, której nikt mi nie zabierze, nawet będąc w PL
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Mouninit jak M w nocy?
---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Ale sie najadłam calą miske owsianki
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Jezu co za pogoda.. Moje dziecie odsypia poranne harce. Krolewna wstala o 4h20 wesola jak skowronek i obudzila mnie nie jeczeniem a okrzykami radosci. Nie wiem czego sie nawachala w nocy ale wszystko ja bawilo. Jak ja zabralam do salonu to piszczala ze szczescia do wszystkiego..do lampy firanek poduszek. Ubaw po pachy. Gorzej ze mna..siedze teraz z kawa i zastanawiam sie czym podeprzec powieki.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o pogodzie nawet nie mów, bo mnie trafia jak za okno zerkam
|
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje ze pytasz Nadal miała temperature i dwa razy ja przeczyscilo Dobrze ze ma kilka piżamek bo polowa brudna Ale juz koldra schnie na dworzu a posciel właśnie kończy się prac
Dalam jej w nocy ibum i zasnela spokojnie Jeszcze jest niewyrazna ale juz nieco z nią lepiej Jest trochę smutna bo ma zakaz bawienia sie z Szymonem Ale w sobotę impreza urodzinowa wiec wie ze musi teraz zdrowiec Cytat:
![]() Szymona też obudzil sie o 6 w doskonałym nastroju i uśmiechów było pełno Po 7 mi zasnal przed chwilą sie przebudzil ale jak tylko go przytulilam zasnal z powrotem Teraz spróbuję transferu bo juz głodna jestem ;-)
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Nina przed chwilą wstała.
to już drugi dzień pobudka ok.5 i później po 8.![]() Zapowiadają u nas deszcze przez najbliższe dni.:P w końcu można odetchnąć.
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Moonunit zdrowka dla M..
A widok malutkiej z taka glupawka naprawde wynagradza kazda nieprzespana godzine. Swoja droga to niesamowite ze taki trzymiesieczny(prawie) czlowieczek tak ekspresyjnie wyraza emocje..smieje sie buzia oczami, calym cialkiem.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka-trochę z przerażeniem przeczytałam, że całujesz dziecko w usta. Tym bardziej z aftą starałabym się nie dotykać dziecka ustami.
Moonunit-oby ze zdrowiem córki było coraz lepiej. Eeyesblue-dobrze, że dojechaliście szczęśliwie. Dla małego dziecka taka podróż to też udręka niestety. Długo macie zamiar być w Polsce? Dlaczego nie pozwalasz, by dziecko było noszone? Z obawy o jego kręgosłup, że się przyzwyczai czy z zazdrości? ![]() Jakie macie zabawki teraz dla dzieci? My mamy karuzelę,bujaczek i matę oraz jakieś grzechotki. Zastanawiam się nad kupnem czegoś edukacyjnego na ten wiek, ale nie mam pomysłu. |
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam te zabawki z lamanze. Igor je uwielbia.
Wazy 5900 wszystko ok
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Miałyśmy iść na spacer do południa, ale zadzwoniła pielęgniarka środowiskowa i do 12 do nas przyjdzie.:P
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu tak Cię przeraża całowanie w usta dziecka? Co w tym dziwnego?
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Trochę nas nie było ![]() U nas już upał, w pokoju 26 stopni po południu za to przechodzą burze co dzień.. Nie nadrabiałam was przyznam szczerze.. Liwka w nocy śpi strasznie niespokojnie tzn.rzuca się po całym łóżeczku a dzisiaj jak wzięłam ją na kolana żeby ją nakarmić to zaczęła tak dziwnie drgać, trząść się - nie wiem jak to opisać.. Przeraziło mnie to strasznie szukam neurologa ale dziecięcy to jedynie Kraków muszę i tak ją skontrolować bo miałyśmy takie zalecenie ze szpitala i jeszcze ta dzisiejsza noc..Szczepienia czy którejś dziecko też ma już sporo tygodni i jeszcze nie było szczepione? O ile można te szczepienia odraczać? Miałyśmy iść w piątek, przesunęli nam na ten czwartek ale chciałabym wcześniej pokazać ją neurologowi i zastanawiam się czy nie przesunąć jeszcze o tydzień? Liwka ma 15 tygodni już.. Jak myślicie? Poradźcie coś..
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
Mira dzięki
Później będzie jeszcze ciekawiej To ogroma przyjemność patrzeć jak dziecko coraz bardziej świadomie oglada świat, uczy się nowych rzeczy ![]() Milenjudka dzięki. Ja też caluje w usta moja M ale to taki leciutki calus I rzadko się zdarza ;-) Tez polecam lamaze i mamy fajna szeleszczaca książeczke z babydream ;-) Misia Moniccs Ładnie wam chłopcy rosną ;-) Polly My mieliśmy ostatnia wizyte jakies 3.tyg temu ;-) ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Słoneczko ja bym najpierw poszła do neurologa Tym bardziej ze mialas takie zalecenia i jeszcze coś Ciebie niepokoi Lepiej to sprawdzić i odsunąć szczepienie
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to normalne, tak samo jak oblizanie smoczka, który spadł na ziemię, a nie mam wody żeby umyć czy jedzenie wspólnego lizaka czy czegoś innego. Może za to zostanę zjechana, ale trudno.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie oblizuje smoka jak mam wode. Ale lepsze moje zarazki niz bloto 😂 |
|
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja między paluszkami wiecznie 'skarby' zbiera i takie łapki pcha do buzi. Nie mam zamiaru jej myć czy zabawek jej ciągle wymywać, bo nie chcę żeby żyła w sterylnym świecieu, bo pójdzie do szkoły i moment chorób nałapie. A całus od mamy czy taty, którzy żyją w tych samych warunkach co dzieciątko dla mnie niczym złym nie jest. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() Albo w nocy jak jej wypadnie z łóżeczk ai nie chce mi się do łazienki iść myć ![]() Zawsze mam 2 smoki, drugi na wymianę, ale czasem tak go włożę, że nie umiem znaleźć
|
|
#2933 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka-nie chcę naskakiwać. Widzę, że sporo z Was całuje te małe usteczka. Mnie przerażają właśnie zarazki
z drugiej strony to są takie małe czułości co daje wiele radości. Może sama się do tego przekonam, choć nie wiem. Póki co omijałam usta. Jedyna pewna rzecz to taka, że nie pozwolę komuś innemu całować dziecka w usta.Moonunit-mamy tę książeczkę z babydream, ale póki co jeszcze małej nie dałam do zabawy. Może faktycznie już czas. Sloneczko-ja bym poszła najpierw do neurologa. Z resztą tak długo czekaliście ze szczepieniem, więc tydzień w tą czy w tą nie robi różnicy. |
|
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2935 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymyśliłam prezent dla męża na dzień ojca.
Zakupiłam stojącą ramkę na3 zdjęcia. W środku jest prostokątna ramka,w której będzie zdjęcie taty i córeczki. Po bokach są ramki w kształcie serca i w środek zrobię masę solną i będzie odcisk w jednej ramce rączki,a w drugiej stópki. Nie mogę się doczekać efektu końcowego ![]() Na razie czekam za przesyłką. |
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Ej moja tez się tak trzęsie, macha nóżkami i rączkami jak szalona.. Do tego w łóżeczku jak mnie nie ma na widoku to odchyla głowę do tylu i się odpycha nóżkami i zmienia pozycję np w poprzek łóżeczka. I rzuca się przy tym jak ryba bez wody.. Myślałam że to normalne? Chociaż nie powiem ze tez mnie to trochę niepokoi
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam dzisiaj pomysłu na dzień. Tz pojechał do roboty, będzie dopiero kolo 20.. A ja nie wiem co mam ze sobą i mała zrobić :-?
|
#2939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do niej wstaje w nocy to leży w poprzek łóżeczka ale słyszałam, że to normalne 😏
26-03-2016 Natalia Edytowane przez eweokr Czas edycji: 2016-05-31 o 10:10 |
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu najbardziej chodzi o prochnice ktora można zarazic dziecko jak będzie miało zęby Cytat:
M ma biegunke To pewnie jakas jelitowka bo temperature też ma Dalam jej probiotyk i pije dużo wody Coś jeszcze moge jej dać? Chcę jej później ryż ugotować ale nie wiem czy nie za wcześnie Kurcze pierwszy raz ma tak od czasu pieluch :-(
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

płakała jak po szczepieniu niekiedy a ja już razem z nią, kilka razy wyciagalam ja w czasie jazdy i poilam, bo nie było blisko postojów 
ja również wybieram się dziś na zakupy po sukienke na wesele, które mamy w niedzielę oraz coś na chrzciny, ale nie mam pomysłu narazie na nic.. 

po południu za to przechodzą burze co dzień..
a dzisiaj jak wzięłam ją na kolana żeby ją nakarmić to zaczęła tak dziwnie drgać, trząść się - nie wiem jak to opisać.. Przeraziło mnie to strasznie
szukam neurologa ale dziecięcy to jedynie Kraków