![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Podejrzana sprawa ale ja mam jedno "ale". Wedlug mnie ta sprawa jest niczym w porownaniu ze sprawa Idiaminki. Kkknnn dostala bana od razu. Idiaminka nie ma go do dzisiaj. DLaczego? Bo wszyscy czekaja az idiamineczka laskawie dokonczy wymiany. A czy ktos pomyslal o tym, ze kkknnn tez ma na swoim koncie niedokonczone wymianki? I ze przydaloby sie jakies wyjasnienie, jakis kontakt?
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Dla mnie sprawa kkknnn nie jest powazna. Ona nikogo powaznie nie oszukala. Nikomu nie wyrzadzila krzywdy. Uwazam ze jest baaardzo mila dziewczyna i mam do niej wielkie zaufanie. Ten ban nie ma sensu. Forum jest wirtualne. Co z tego ze ona pisze sama do siebie? To jej problem. Jak ktos chce to czytac to znaczy, ze nie ma problemu. Niedawno sie z nia wymienialam i wszystko przebieglo idealnie. Jedna z moich lepszych wymian. Ale wiem ze sa dziewczyny ktore chcialyby dokonczyc wymiane a nie maja mozliwosci.
![]() |
#2942 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Regulamin wizazu jest jasny: mozesz miec jedno konto i tyle. Przeczytalam watek kkknnn i jestem w szoku. Padaja tam imiona Diana i Ania. Ja wymienialam sie z kkknnn na targowisku. Podala ona imie "Agata" i na takie imie wyslalam paczke. Szczeka mi po prostu opadla. Kkknnn rzeczywiscie byla bardzo mila. Jednakze dialogi samej z soba i pisanie sobie komlepemtow nie wrozy dobrze. Nie rozumiem argumentu, ze forum jest wirtualne. Nie widzimy sie piszac do siebie, nie znaczy to jednak, ze forum jes oderwane od rzeczywistosci. Tworzenie tutaj trzeciego wymiaru gdzie kazdy pisze ze soba nie ma wielkiego sensu. Wyobrazasz sobie watek, gdzie wymieniasz sie na targowisku i po chwli piszesz sama do siebie chwalac piekny kramik i pytajac "znajdziesz cos u mnie"? Ja takiej sytuacji sobie nie wyobrazam. Pomijajac, ze wprowadza to wizazanki w blad to - co jest waznym argumentem - tworzy balagan w systemie. Wizaz.pl wydaje ciezkie pieniedze na utrzymanie serwisu w "czystosci" i porzadku. Klony wcale pracy nie ulatwiaja. Co do Idiaminki uwazam, ze masz racje. Wydaje mi sie, ze dobrze wiesz dlaczego nie odstala bana. Napisane Virtual jakiegos wytluamczenia i kontakt z AgaZ robia zrobily swoje. Autorytet szefowej. Moim zdaniem nie mozna wina obarczac ani Virtual ani AgiZ. ZAufanie i wiara w czlowieka moze i byc druga natura. Pierwsza moim zdaniem powinno byc trzezwe spojrzenie na sprawe. Badzmy Asiu szczerze: trzy negatywny=ban. DLaczego zawiedzione wizazanki nie wystawily przekupek? Dlaczego nie dbaja o wlasne bezpieczenstwo? Dla mnie to niedorzeczne. Same moglyby ta sprawe rozwiazac i pozegnac raz na zawsze Idiaminke z wizazem. A tak sie nie stalo. Nie warto wiec pytac dlaczego Idiaminka jest uprzywilejowana, ale dlaczego wizazanki tak poblazliwe traktuja Idiaminke. Pozdrawiam Cie serdecznie ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2009-12-18 o 02:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() edit: przeczytałam ten wątek i strach.. ![]() Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2009-12-18 o 07:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;15923428]Regulamin wizazu jest jasny: mozesz miec jedno konto i tyle. [/QUOTE]
Gwoli ścisłości - nie ma zakazu posiadania większej ilości kont na ogólnym forum. Tylko regulamin Targowiska zakłada, że nie można się wymieniać pod więcej niż jednym kontem. Co do dyskutowanej sprawy kkknnn- zapytajcie raczej, dlaczego dostała bana w 2007 roku? Teraz sądzę, że zbanowano ją w konsekwencji tamtego bana (w końcu to ban stały) i nie ma sensu rozpatrywać tego w kontekście Idiaminki.
![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
ta cała sprawa z tym wątkiem na makijażach, to ja myślę dziewczyny, że to urojenia wielkościowe. to choroba, to nie ma co wnikać w intencje. właściwie to mi się przykro zrobiło, jak to przeczytałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... no wlasnie np. ja ![]() Edytowane przez thelila Czas edycji: 2009-12-18 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
a skoro kkknnn "wpadła" przez klony - czy ktoś z modów sprawdzał, czy Idiaminka miała też inne konta? Może też później się logowała, żeby sprawdzić, co się dzieje?
(ech, wiem, że to mało prawdopodobne, w końcu można zajrzeć tu bez zalogowania, ale mimo wszystko - pytam.)
![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
A co zrobila w 2007 roku? Mi sie ta sprawa nie wydaje powazna. Niektorzy maja troche pomieszane w glowie i pisza sami do siebie, mi to nie przeszkadza, samej siebie tez sobie nie wyobrazam w takiej sytuacji. Mimo to uwazam, ze to nie jest powod przez ktory mozna kogos zbanowac. Kilka kont to tez nie powod. Jedynym powodem moga byc wczesniejsze problemy.
![]() |
#2950 |
czyli Endżi
Przekupka: 75 pkt / 100% pozyt.
|
Jeśli chodzi o kkknnn to sprawa jest strasznie dziwna. Najlepiej by było gdyby to któraś moderatorka wyjaśniła o co chodzi.
Wszystko sprowadza się do tego, że Ania zakładała mnóstwo kont, z których na przemian komplementowała samą siebie i sobie ubliżała. Dla prowokacji. Ban stały z 2007 został wlepiony na Perfumach za przeholowanie w obrażaniu użytkowniczki. Jak się później okazało - w rezultacie dla jednej i tej samej osoby. Obrażającej i obrażanej. A klon dziedziczy bana, tak więc oto skutek. Samo multiplikowanie kont nie jest karalne. Modka wiedziała, że Ania ma wówczas kilka kont, ale nie było do czego się przyczepić. Dopiero tamto przegięcie miało swój skutek. Inna sprawa to manipulowanie uczuciami dziewczyn, których sympatię pozyskała. Czyli między innymi dopraszanie się własnej obrony w zasymulowanym przedstawieniu - i to niedorzeczną ilość razy, przez lata według tego samego schematu. Żeby obserwować spektakl jak bardzo jest piękna i przez wszystkich kochana. Cherrik już pytała mnie czy mam jakieś realne namiary na dziewczynę żeby pomóc Wam w finalizacji wymianek. Bardzo chętnie bym pomogła, ale nie wiem czy na coś się przydam. Jak zauważyłyście posługuje się ona kilkoma imionami, nazwiskami i adresami więc nie można dojść prawdy. Według mnie to Ania z Warszawy (dane sprzed dwóch lat, sprzed bana), chociaż teraz do wymianki (tak jak Jamestown) dostałam dane na Agatę z Wołomina. Gdzieś powinnam mieć jeszcze kopertę z tamtym adresem. Ale to tak naprawdę chyba nic nie daje. Dziewczyny, na jakim etapie macie tamte wymianki? Nie wiem jak będzie z uczciwością Ani w tej sytuacji. Jeśli chodzi o wymiany na wizażu to w stosunku do mnie zawsze była słowna. Ale kiedy przypadkiem trafiłam na nią na Allegro to dostałam perfumy o pojemności o wiele mniejszej niż na zdjęciu w aukcji.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-12-18 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
ja to się boję wariatów
![]() Mariola, co ja mam powiedzieć.. pewnie za późna była reakcja, pewnie za bardzo broniłyśmy na początku Idiaminki, pewnie nawet do końca każdy ma jakąś tam nadzieję. Tutaj w mojej ocenie, sprawa jest bardziej jednoznaczna i nie bardzo widzę porównanie nawet. ale naprawdę już nie chcę komentować tamtej sprawy. wszyscy się pomylili pewnie. nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
za co zbanowano Cherrika?
jesteśmy w trakcie wymianki i jak ja mam się dowiedzieć, co się stało z moimi kosmetykami, czy ona wysłała już swoje? Rozumiem, że złamała regulamin i jeśli zasługiwała na bana, to jest to zrozumiałe ALE co z Wizażankami, które się z nią wymieniały?
![]() |
#2953 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
O to samo miałam spytać
![]() Popatrzcie na górze tej strony - cherrik się pyta,za co zbanowano kkknnn ![]() Co za czasy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
To jak plaga banów.
(Dobrze by było, gdyby np. w profilu moderatorzy umieszczali powód zbanowania)
![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba ma/mamy jakieś prawo dokończyć wymiany? Wysłałyśmy sobie drogie kosmetyki i jestem pewna, że obie chcemy wiedzieć jaki jest ich los. I znów się przypomina słynna sprawa Idi, bo ona mogła dokończyć wymiany. I nie to, że bronię czy robię nagonkę, tylko wskazuję bezczelnie paluchem, że to jest nie fair ![]()
![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Nie fair to malo powiedziane. Uwazam, ze to jest po prostu bezczelne, ze Idiaminka, ktora oszukala tyle osob nie ma bana a dziewczyny te bany dostaja od razu-bez wyjasnienia. Wiem, ze sa pewne reguly na wizazu i ze ktoras z nich mogla je zlamac ale w porownaniu z sytuacja Idiaminki to jest po prostu smieszne! To byly bardzo mile dziewczyny-nie widze powodu dla ktorego musimy sie ich pozbywac z wizazu!
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
strasznie jestem ciekawa, czemu zbanowano cherrik, widziałam, że dzisiaj o 11.30 była jeszcze aktywna, przejrzałam ostatnie posty, nic obraźliwego nie było. ew. przychodzi mi do głowy jakiś klon.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to napewno cos smiesznie glupiego i niewartego bana. Przy sprawie z Idiaminka wszystko takie jest.
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Conieco my tam pisali na pw, ale Króliki nie posłuchały. a najgorsze, że nie mogę wymyślić, co takiego było przyczyną bana i drga mi oko.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, wciąż czuję się poszkodowana, bo zostaje mi czekanie, a wysłałam kosmetyki warte 400 zł. A co jak ja dostanę a Cherrik nie? To kto jej to zareklamuje? Strasznie nie lubię takich sytuacji ![]()
![]() |
![]() |
#2962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że Virtual napisze, o co poszło, bo ja tu zdycham z ciekawości. nie ma jak natura histrionika ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() my to raz z Magsch wysłałyśmy sobie kosmetyki warte 1000 zł, to by było, jakby któraś została wtedy zbanowana. ktoś miałby zawał napewno. ![]() ![]() nie martw się, pozostaje mieć nadzieję, że cherrik znajdzie jakieś wyjście z sytuacji, żeby się z Tobą skontaktować. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Nie, no ludzie, to jakieś kpiny
![]() My też byłyśmy w trakcie dogadywania wymianki no i ![]() Jeżeli Cherrik była klonem jakiegos tam użytkownika, to powinno to być juz dawno odkryte skoro Cherrik była z nami od marca ![]() Jak widać na forum są rowni i równiejsi ![]() Virtual, czy możemy wiedzieć dlaczego została zbanowana Cherrik i co w związku z tym z wymianami,które już zostały zaklepane i paczki poszły?
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Kici kici miau miau
|
Uwazam ze nalezą sie nam tutaj pewne wyjasnienia - nie wolno, bo to nieuczciwe i bezczelne banowac osoby bez powiedzenia co jest grane, a jednym puszczac wszystko płazem.
Ludzie co jest grane? Wizaz schodzi na psy... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ranko ![]()
![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli jest ban stały bez żadnej informacji, to nawet nie wiadomo, jakiego typu przewinienia skutkują takimi sankcjami to raz, a dwa, że jednak Banujący nie zadbał o dobro pozostałych uczestników transakcji. uważam, że ban powinien zostać czasowo odbanowany dla zakończenia transakcji, bo w ten sposób jest zamieszanie i nie można już nikomu ufać. Cała ta wizja wesołych, opartych na wzajemnym zaufaniu wymianach niestety ale legła w gruzach i dobrze by było jednak zachować pewne zasady, czy przedsięwziąć pewne działania, żeby jednak dziewczyny się rozliczyły ze sobą wzajemnie. Bo wskazać należy, że także jeżeli Cherrik wysłała, a ktoś z nas - Wizażanek nie wyśle przesyłek, to w istocie pozostanie bezkarny, bo Cherrik jest bez prawa głosu. No i tak to.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze kilka dni temu cherrik pisala do mnie na PW bo maiala podobna sytuacje. Kkknnn zostala zbanowana a Cherrik nie dokonczyla z nia wymiany. Niestety nie mogla nigdzie znalezc kkknnn (nasza kl itd). Takze Ona napewno zdaje sobie sprawe, ze teraz przechodzicie przez to samo i napewno probuje znalezc jakis kontakt z wami. Uwazam, ze naleza sie nam wyjasnienia. Watpie zeby cherrik zrobila cos strasznego typu oszustwo, kradziez...ona miala juz kiedys ostrzezenia i bana tymczasowego. Wydaje mi sie, ze jesli teraz zrobila jakas drobnostke to nie dostaje sie juz ostrzezen i banow tymczasowych tylko od razu stalego. I to jest do D***. Nikt juz nie patrzy co sie zrobilo. A wiecie co jest najsmieszniejsze? ze pierwszego bana na 2 tygodnie dostala za...edytowanie posta!!! I wystarczy, ze zrobila cos takiego 2 raz i juz ma stalego! A Idiamineczka? Okradla wiele dziewczyn i do dzisiaj moze sobie siedziec na wizazu jak swieta krowa za przeproszeniem. Przepraszam jesli mnie ponioslo ale nikt nie powinien sie dziwic! Gdzie tu jest sprawiedliwosc do jasnej cholery?! To sa jakies jaja! Uwazam, ze jesli okaze sie, ze cherrik zostala zbanowana za jakas glupote to powinnysmy walczyc w jej imieniu. Powinnysmy uzbierac jakies glosy w tej sprawie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.