zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-13, 10:07   #2941
Ollliwka
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ollliwka hmm zależy skąd ten wyjazd jako au-pair, bo często au-pair to tylko za jedzenie, spanie, naukę języka i drobne kieszonkowe.

Nie rozumiem za bardzo tego zdania bardziej mi chodziło o relacje z tego typu pracy , może któraś z Was była kiedyś albo zna kogoś kto był i może mi poopowiadać jak to jest jadąc do takiej rodziny. Czytałam w necie tylko jak do tej pory ,wyjazd wakacyjny na 2-3 miesiące mnie interesuje ,wyzywienie,pokój zapewnia rodzina goszcząca a w zamian opiekuję się dziecmi po 6 godzin dziennie 5-6 razy w tygodniu. Dostaję kieszonkowe co tydzień. Dużo kasy z tego typu pracy nie ma ale jak już pisałam nie o kase tylko się rozbija innego pomysłu na wyjazd nie mam , ze znajomych nikt nie wyjezdza a sama jechac w ciemno?nie bardzo. Jedynie jako au pair można z biura sobie załatwić wyjazd. Bo chce wyjechac , zarobic troszke pieniazkow , zdobyc doświadczenie i odpoczac od Polski.
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 10:23   #2942
karolca
Zakorzenienie

oliwka
moja kuzynka była jako au pair kilka lat (u jednej rodziny). Opiekowała się dzieckiem w wieku szkolnym, mieszkała z tą rodziną. Miała swój poój, jedzenie i inne pierdoły wliczone oczywiście w koszta, więc ciebie najczęściej to nie kosztuje, ale to zależy do jakich ludzi się trafi. Czasem trafia się na głupków...
To nie jest tak, że opiekujesz się dzieckiem od-do. Jesteś tam 24 h/ dobe i zawsze jak zajdzie potrzeba - jestes zwarta i gotowa. Owszem, masz czas wolny i robisz wtedy co chcesz. Oprocz tego, ze masz szanse poznac kraj, jezyk dostajesz tylko drobne kieszonkowe na swoje przyjemności. To nie jest sposób aby zarobić trochę większych pieniędzy, niestety.
Bardzo często, oprócz zajmowania się dzieckiem musisz także zająć się domem - pranie, sprzątanie, gotowanie... Jak dziecko jest starsze - zaprowadzić do przedszkola luz szkoły, odebrać je... Jesteś taką nianią i gosposią w jednym.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 12:14   #2943
Ollliwka
Zakorzenienie

karolca no to jak widzę praca niezbyt łatwa no i zależy rzeczywiście jaka rodzina się trafi , jak jakaś zamożna to chyba lepiej... chociaż też niekoniecznie. A ile miała lat jak wyjechała?i czy dobrze znała język? i gdzie była?

poleczko wszystkiego naj
Stary 2008-12-13, 12:35   #2944
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem za bardzo tego zdania bardziej mi chodziło o relacje z tego typu pracy , może któraś z Was była kiedyś albo zna kogoś kto był i może mi poopowiadać jak to jest jadąc do takiej rodziny. Czytałam w necie tylko jak do tej pory ,wyjazd wakacyjny na 2-3 miesiące mnie interesuje ,wyzywienie,pokój zapewnia rodzina goszcząca a w zamian opiekuję się dziecmi po 6 godzin dziennie 5-6 razy w tygodniu. Dostaję kieszonkowe co tydzień. Dużo kasy z tego typu pracy nie ma ale jak już pisałam nie o kase tylko się rozbija innego pomysłu na wyjazd nie mam , ze znajomych nikt nie wyjezdza a sama jechac w ciemno?nie bardzo. Jedynie jako au pair można z biura sobie załatwić wyjazd. Bo chce wyjechac , zarobic troszke pieniazkow , zdobyc doświadczenie i odpoczac od Polski.
Wlaśnie chodziło mi o to co napisalaś, że Ty wyjeżdzając jako au-pair opiekujesz się dzieckiem/dziećmi, a w zamian masz drobne kieszonkowe, jedzenie i spanie. Bardzo rzadko pracuje się 6-8 godzin.
Jako au-pair za dużego "doświadczenia" nie zdobędziesz, tyle, co bawienie dzieci, czasem sprzątanie.
Zależy też do jakiej rodziny się trafi. Niektórym się wydaje, że za parę groszy mają niewolnika, który cały dzień, a czasem i nocami opiekuje się dziećmi, do tego sprzata, gotuje, robi zakupy, czyli prowadzi dom. Mówisz, ze nie tylko pieniądze Cię interesują, ok! Ale one też są dużym wyznacznikiem! Jeśli miałabym jechac i zmywać gary i zarobić, albo jechać i opiekować się 3 rozwydrzonych bachorów i dostać "kieszonkowe", które często nie przekracza 300 zł, to wolalabym myć te gary.
Rzadko też są organizowane takie wyjazdy na 2-3 miesiące, bo dzieci się przyzwyczajają szybko i rzadko która rodzina chce co 2-3 miesiące mieć w domu nową obcą osobę. Najczęściej są to wyjazdy roczne i takie wyjazdy, jako au-pair są najlepsze dla studentów, którzy chcą podszkolic język. Twoim obowiązkiem, jako osoby wyjeżdżającej jest takze nauka języka w szkole tamtejszej razem z innymi au-pair'kami. 2-3 razy w tygodniu masz 2-3 godz. nauki języka.
Teraz są też biura, które niby organizują takei wyjazdy równeiż dla innych osób, bo do niedawna, jako au-pair można było wyjechać tylko w wieku 18-26 lat. Do tego trzeba mieć prawo jazdy i znać przynajmniej podstawy języka.

Innym sposobem, ktjest znalezienie rodziny samemu, nie przez biuro, chociaż wtedy nie masz gwarancji, ze w razie, jak coś będzie Ci niepasowało, to zmienisz pracę. Koleżanka sama znalazła rodzinę, któa się ogłaszała, ze potrzebuje do pracy opiekunkę, ustaliła z nimi stawki, zakres obowiązków, oni stwierdzili, ze jej warukni im odpowiadają i w taki sposób została opiekunką ich dzieci. Zarabia około 1200 zł, ale ma wyżywienie i swój pokój. Pracuje faktycznie, tylko wtedy, gdy rodzice dzieci są w pracy. Za dodatkwoe obowiązki ma placone osobno. Pojechała by nauczyc się języka, rodzina do której trafiła to dzieci polsich emigrantów, więc conieco po polsku umieli

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-12-13 o 12:38
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 13:33   #2945
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
karolca no to jak widzę praca niezbyt łatwa no i zależy rzeczywiście jaka rodzina się trafi , jak jakaś zamożna to chyba lepiej... chociaż też niekoniecznie. A ile miała lat jak wyjechała?i czy dobrze znała język? i gdzie była?
Wyjechała zaraz po skończeniu liceum, więc jakieś 19. Znajomość języka? Poziom mniej niż zero Bo szkoła za wiele jej niestety nie dała. Teraz po niemiecku gada lepiej niż po polsku. Na obczyźnie jest już 10 lat i świetnie jej idzie
Au pair to rozwiązanie dla kogoś, kto nie ma w ogole nic do robienia w kraju, chce się nauczyć języka nie ponosząc dużych kosztów. Wpadasz do głębokiej wody, bo tam nikt nie mówi takim językiem, jakiego uczymy się w szkołach. Nawet certyfikaty wiele nie dają...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 21:42   #2946
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Siemka

Wypisana zostałam , zrobili badania , ale zabiegu wykonać nie mogli z pewnych względów , jest przełożony na przyszły rok - styczeń czy luty teraz muszę podleczyć się i dopiero wtedy

Dziewczyny czy któraś z Was lub z Waszych znajomych była jako au pair za granicą ? bo zapatruje się na taki wyjazd w wakacje , póki jeszcze nie mam dziecka , męża to chce próbować a poniekąd sytuacja mnie do tego zmusza pisałam Wam ,że mój TŻ nie ma pracy i łapie z tego powodu okropne stany.Chce coś zmienić w życiu na chwilę chociaż, kokosów nie ma na takim wyjezdzie ale zawsze coś tak czy siak na suknię ślubną kase uzbieram
Mój TŻ nie chce słyszeć o żadnym wyjezdzie kiedykolwiek za granice dlatego nie mam co liczyc na to ,ze pojedzie tam ze mną i musze sie odwazyc na to sama. A poza tym poznam kraj, język, nowych ludzi i ogólnie przemyśle wszystko.
Co myślicie w ogóle o takich wyjazdach ?
już pisałam tu na tym wątku o tym generalnie ja też się przymierzam myśle, że jeśli chcesz poznać język i c
zegoś się nauczyć to super sprawa. kokosów tam nie zarobisz... ale doświadczenie ogromne

ja dziś usłyszałam od TŻta: Kiedy weźmiemy ślub? Po moich studiach? padłam i muszę iść spać bo się zeskiam ...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 10:01   #2947
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
już pisałam tu na tym wątku o tym generalnie ja też się przymierzam myśle, że jeśli chcesz poznać język i c
zegoś się nauczyć to super sprawa. kokosów tam nie zarobisz... ale doświadczenie ogromne

ja dziś usłyszałam od TŻta: Kiedy weźmiemy ślub? Po moich studiach? padłam i muszę iść spać bo się zeskiam ...
Po emotikonkach wnioskuję, żw to chyba dobrze A kiedy kończy?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 10:59   #2948
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Po emotikonkach wnioskuję, żw to chyba dobrze A kiedy kończy?
bardzo się ucieszyłam teraz jest na 4 roku czyli ten do konca i jeszcze 5 rok jakieś 2 lata. tylko jak u wszystkich chodzi o pieniążki, a że jesteśmy oboje wierzący to chcemy mieć najpierw jakieś mieszkanie a jak się nie da to u rodziców. planujemy jechać do pracy w wakacje na jakies 4 miesiące ale narazie nic nie widać jakiś ciekawych ofert...
Stary 2008-12-14, 12:44   #2949
luffka
Zakorzenienie

Kurcze, dlaczego mój TZ nic nie mówi na temat ślubu/ zaręczyn? Wogóle temat omija szerokim łukiem, a ja tak bym chciała chociaż usłyszeć : "chciałbym żebyś była moją żoną, może za jakieś 3 lata weźmiemy ślub"... Nie wymagam teraz nic więcej, nie musi prosić mnie o rękę, wystarczyłoby takie coś
Stary 2008-12-14, 12:53   #2950
Claris
Zakorzenienie

luffka a moze Ty mu powiedz, że chciałabyś zeby był Twoim mężem? Ciekawe co na to powie
Stary 2008-12-14, 13:09   #2951
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
luffka a moze Ty mu powiedz, że chciałabyś zeby był Twoim mężem? Ciekawe co na to powie
nooo to bardzo dobry pomysł jest! powiedz koniecznie jeśli chcesz a nie mówiłaś. ja też nie chcę zaraz ślubu ale jak już się wie, że się chce być razem to można się zaręczyć i poczekać ze ślubem na odpowiedni moment sprzyjający

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 16:24   #2952
88Camelia88
Raczkowanie

Ten wątek jest magiczny Oświadczył mi się wczoraj Jestem taka szczęśliwa a i jestem pod nowym nickiem (wcz. nikuuus), coś stało się z moim starym kontem..
88Camelia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 16:45   #2953
chilanes
Zakorzenienie

cieszę się, opowiadaj co i jak
Stary 2008-12-14, 16:47   #2954
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Camelia88 Pokaż wiadomość
Ten wątek jest magiczny Oświadczył mi się wczoraj Jestem taka szczęśliwa a i jestem pod nowym nickiem (wcz. nikuuus), coś stało się z moim starym kontem..

Gratuluje nikuuus, pamietam Cie doskonale

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 17:51   #2955
jeannique
Raczkowanie

Gratuluję! Rzeczywiście cos jest w tym wątku, wszystkie dziewczyny po kolei się zaręczają Może i mnie to niedługo spotka (pomarzyć można... ) Wczoraj rozmawialam z TZ i juz nie pamiętam o co za bardzo chodziło, ogólnie miałam koszmarny dzień i wszystkidgo się czepiałam. Nie zaczynałam żadndego tematu z kategorii "ślub", "zaręczyny" czy "pierścionek" ale strasznie zaczęłąm narzekać na odległość, że chciałabym żeby między nami było jeszcze lepiej niż jest, powinniśmy się starać itp, sam przyznał że 2 lata to juz kawał czasu a na moje dalsze narzekania (nie na niego oczywiście, jak mówiłam miałam naprawdę zły dzień) odpowiedział żebym się uspokoiła i pewnych tematów nie drążyła za bardzo bo chyba nie chcę mu zepsuć niespodzianki Nie wiem co to miało znaczyć ale możecie się domyślić o jakiej niespodziance pomyślałam Podziałało natychmiast i zły humor zniknął W sobote juz przylatuje do Polski i teraz tym bardziej nie mogę się doczekać
jeannique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 18:02   #2956
Soy Marisol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Camelia88 Pokaż wiadomość
Hihi, suuuper Opowiadaj, opowiadaj jak było

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
Kurcze, dlaczego mój TZ nic nie mówi na temat ślubu/ zaręczyn? Wogóle temat omija szerokim łukiem, a ja tak bym chciała chociaż usłyszeć : "chciałbym żebyś była moją żoną, może za jakieś 3 lata weźmiemy ślub"... Nie wymagam teraz nic więcej, nie musi prosić mnie o rękę, wystarczyłoby takie coś
Luffka, przytul się do swojego Kocurka, pomrucz mu do uszka, połaś się, wytul i rzuć miłym głosikiem "Kochanieeee? a chciałbyś mieć taką żonkę jak jaaaa?" Wspaniały wstęp do rozmowy
Soy Marisol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 18:02   #2957
Claris
Zakorzenienie

Gratuluję!! i oczywiscie zazdroszczę hehe Ja czekam, czekam, każdego kolejnego dnia, kiedy np. gdzieś wychodzimy do knajpy czy gdziekolwiek, to mam nadzieję że to a nuż może będzie ten dzień, a tu ciągle wielkie NIC....
A dzisiaj moja prababcia mnie niesamowicie podbudowała. Nie widziałysmy się prawie rok i pyta się mnie czy nie biorę slubu (ja: nie babciu). A ona, że mając 22 lata to jeszcze nie, ale w wieku 23 lat to już bede stara panną :P I co z tym fantem zrobić

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2008-12-14 o 18:05
Stary 2008-12-14, 18:33   #2958
jeannique
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję!! i oczywiscie zazdroszczę hehe Ja czekam, czekam, każdego kolejnego dnia, kiedy np. gdzieś wychodzimy do knajpy czy gdziekolwiek, to mam nadzieję że to a nuż może będzie ten dzień, a tu ciągle wielkie NIC....
A dzisiaj moja prababcia mnie niesamowicie podbudowała. Nie widziałysmy się prawie rok i pyta się mnie czy nie biorę slubu (ja: nie babciu). A ona, że mając 22 lata to jeszcze nie, ale w wieku 23 lat to już bede stara panną :P I co z tym fantem zrobić

Nie przejmuj się, w wieku 23 lat wcale nie będziesz starą panną (w ten sposób za pół roku i ja bym była ) ehh babcie czasem mają takie podejście

Wiesz, moja kolezanaka opowiadała mi że też przez dłuższy miała nadzieję na oświadczyny bo często jej chłopak zapraszał ją do kanjp, na kolację itp a TO pytanie wciąż nie padało. W końcu za którymś razem się doczekała a później przyznał się jej że wiele razy wcześniej się z tym czaił ale nie miał odwagi Więc głowa do góry!
jeannique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 18:50   #2959
Claris
Zakorzenienie

Hehe ale ja się wcale nie dołuję Przezwyczaiłam się do tego wieloletniego zastoju, tylko brakuje mi Go na codzień i to boli
Stary 2008-12-14, 20:38   #2960
88Camelia88
Raczkowanie

Wiecie jak było? była to najcudowniejsza chwila w moim zyciu TZ pojechał rano do lekarza na badania. Ja wstałam troche wkurzona że taki bałagan w domu, więc wziełam się za porządki i to takie spore... A że włączyłam sobie muzyke to nie słyszałam telefonu. Tak sobie sprzątam... Dodam że włosy rozczochrane, w dresach spiewam sobie, odwracam się a tu TŻ tak niespostrzeżenie wszedł. Patrze on z wielkim bukietem (pomyślałam sobie znów na broił i próbuje się zrehabilitowac. Za chwilke klęka i drżacymi rękami wręcza mi kwiaty, potem wbiło mnie w ziemie jak wyjął piękne pudełeczko W między czasie zdjęłam rękawice kuchenne... Już nie pamiętam co mówił, byłam w strasznym szoku Oświadczył mi się Chce abym została jego żoną Jestem taka szczęśliwa Nie zamieniłabym tej chwili na żadna inna, żadną kolacje przy świecach czy jakiejś innej romantycznej chwili bo takich wspomnień mamy wiele i jeszcze pewnie dużo przed nami Po prostu nie wiem jak to opisać, jaką radość czuje się w sercu Warto czekać i pielegnować związek Mówić o swoich uczuciach i planach Jeśli się czegoś bardzo pragnie... wszystko jest możliwe Kochane także 3mam za was kciuki Jesteście cudowne i ten wątek również ponieważ to m.in dzięki wam zrozumiałam wiele rzeczy, to wy mnie podtrzymywałyście w trudnych chwilach, dziękuje wam

Tak na koniec to była taka "zwyczajna" pora, dzień, nie spodziewałam się niczego... myślałam że może w święta... ale teraz jest to dla mnie najpiękniejszy dzień w moim życiu Nigdy go nie zapomne

A pierścionek jest śliczny Cały czas się na niego gapie
Stary 2008-12-14, 20:45   #2961
polka746
Raczkowanie

Arrow Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

.
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-26 o 10:44
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 21:09   #2962
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Gratuluje serdecznie
Stary 2008-12-14, 21:25   #2963
malinka612
Raczkowanie

Gratulacje
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 21:44   #2964
tofilla
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam kiedyś au pair w Niemczech i mówiąc szczerze nie polecam. U mnie było tak jak piszą dziewczyny, jesteś gosposią, niańką i wszystkim innym. Ja i tak nie miałam najgorzej, bo dziewczyna, która była przede mną, musiała zimą rąbać drzewo. Swoją drogą nie rozumiem dlaczego dawała się tak wykorzystywać. Wracając do tematu to nie polecam, trzeba mieć duże szczęście, żeby trafić na normalnych ludzi. A kasy i tak z tego nie ma, więc jeśli chcesz zarobić to może w inny sposób, odpocząć raczej też sie nie da

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, bałam się dołączyć do wątku, bo jeszcze otworze moja pocztę przy moim TZ, a tu dostane meila o nowych postach w tym watku i moj TZ umrze na zawał U mnie jest podobnie. Moj TZ na jakąkolwiek wzmiankę o naszych planach, nie wspominając o zaręczynach i o ślubie, jakoś tak dziwnie się spina, a na twarzy pojawia mu się taki okropny grymas i oczywiście udaje, że niczego nie słyszy albo mówi do mnie: "kochanie, o co ci chodzi???". A mnie szlag trafia i osobiście boje się juz poruszać tego tego tematu. Dodam jeszcze, że jesteśmy ze sobą 4 lata i zaczynam wątić, że on kiedykolwiek zacznie o nas poważnie myśleć.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-16 o 10:14 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
tofilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 22:36   #2965
Aelitka
Wtajemniczenie

dzień dobry, dobry wieczór i do widzenia

ja tylko wpadłam powitać nowe, pogratulować tym co z wątku wypadają i pozazdrościć
u mnie fajny weekend, od jutra znów sama bez TŻta, smutno mi będzie, ale co zrobić w tym roku po razy pierwszy odkąd się znamy - no będą to już chyba 7 święta - spędzimy boże narodzenie w jednym mieście.. i właśnie się zastanawiam, jak to zostanie rozegrane, ahhhh, już się denerwuje na ewentualne jakieś obiadki czy coś

hmmm i dzisiaj na moje stwierdzenie, że jak nagadał tak mojej kuzynce (na imprezie) o zaręczynach oświadczynach itp to teraz w domu nie będę mieć życia, bo mama pierwsza przyleci co to ma znaczyć i chyba umrę, powiedział żebym dała spokój bo może do tego czasu(kuzynka na święta wpada ) już będę mieć pierścionek! ale, oczywiście, wszystko na żarty i prócz tego że ja wyłapuję takie teksty to nic więcej to nie znaczy ;P

tofilla, można wyłączyć opcję powiadamiana na maila

buziaki, papa
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 07:49   #2966
malgosiab
Raczkowanie

Dzień dobry i od razu zaczne od gratulacji dla kolejnej zareczonej pokaz pierscionek
Stary 2008-12-15, 07:59   #2967
Ollliwka
Zakorzenienie

poleczko i jak urodziny spędziłaś? na pewno miło a ten wymarzony prezent tylko czeka

tofilla no ja właśnie jestem na etapie niejechania chciałam do Hiszpanii , moje marzenie... ale jak czytam niektóre opowieści to nie chce mi się jechać i zarabiać grosze mając full obowiązków wyjechałabym do pracy ale niepojade sama przecież... a to była jedyna praca poprzez biuro i to praca sprawdzona bo wiele osób jako au-pair już było..
Stary 2008-12-15, 08:59   #2968
88Camelia88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Gratuluje nikuuus, pamietam Cie doskonale

Cytat:
Napisane przez jeannique Pokaż wiadomość
Gratuluję! Rzeczywiście cos jest w tym wątku, wszystkie dziewczyny po kolei się zaręczają

Napewno coś jest Doczekacie się i wy

Cytat:
Cytat:

Dziękuje za gratulacje i powiem ci, że babcie coś też przeczuwają... Moja ostatnio jak ją widziałam to stwierdziła, że pewnie TŻ niedługo mi się oświadczy

Cytat:
Napisane przez polka746 Pokaż wiadomość
Gratulacje kolejna szczęściara!!!!! Super ah no i zazdroszcze oczywiscie
Cytat:
Napisane przez polka746 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Gratuluje serdecznie

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Aelitka Pokaż wiadomość
ja tylko wpadłam powitać nowe, pogratulować tym co z wątku wypadają i pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez malgosiab Pokaż wiadomość
Dzień dobry i od razu zaczne od gratulacji dla kolejnej zareczonej pokaz pierscionek

Dziękuje wszystkim za gratulacje mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam Mój pierścionek jest bardzo podobny do tego z obrazka, też z KRUKA ale środek jest inny brylant jest osadzony jakby na sześciu ramionach, taka gwiazdeczka Jesteśmy ze sobą 6 lat JAk będe miała dobry aparat to wrzuce orginalne zdjęcie A teraz lece bo ciężki tydzień na uczelni przede mną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg x%20wr%20pb+34b.jpg (15,3 KB, 70 załadowań)
Stary 2008-12-15, 09:32   #2969
polka746
Raczkowanie

Arrow Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
poleczko i jak urodziny spędziłaś? na pewno miło a ten wymarzony prezent tylko czeka
Tak bardzo miły dzionek a potem wieczór i popijaliśmy szampana, leciała nastrojowa muzyka, w sam raz na....
ale bede musiała jeszcze tu posiedzieć na forum
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 12:07   #2970
Aelitka
Wtajemniczenie

spooooko, mi się podobała opcja z rękawicami kuchennymi, tak bym nawet chciała

tż pojechał do domu, buuuu
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości