|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Cytat:
koniecznie daj znac jak dziala na Ciebie ten nowy szampon ![]() tak naprawde nie wiem czy olej z korzenia lopianu ma jakis dziekkczynny wplyw na mnie, ale zmywa sie nisismem bez problemu ![]() Truskawkowawiosno, TU uzywasz samego szamponu nisim, i co dziala? bo zastanawiam sie co ja zrobie z szamponem bez odzywki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Człowiek tyle pieniędzy wydaje na przeróżne specyfiki, które i tak nie działają, a nie wpadnie na to, żeby pójść i kupić sobie jajka... truskawkowawiosno tak zachęcająco to opisałaś, że gdyby nie późna pora to natychmiast pobiegłabym na zakupy, zwłaszcza że wyobraziłam już sobie te kiełki rosnące przy oknie ![]() Wstąpiła we mnie nowa nadzieja, że jeszcze zaczną mi te włosy szybciej rosnąć. I już wiem co wyląduje jutro w moim koszyku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do oleju z łopianu- ja mam inny niz Ty ![]() myslalam, ze bedą sie zachowywac podobnie, widocznie kupilam rosyjski bubel ![]() ![]() a co do Nisim: ja przez 2-3 tygodnie uzywalam go wraz z odzywka, potem odstawialam ją, bo mnie podrazniala, wiec sama rozumiesz, ciezko ocenic a rozcienczasz szampon? zwykle powinno sie tak robic przed nalozeniem na skore, ale w przypadku Nisim zmiejszanie stezenia aminokwasow mogloby moze wplynac na slabszy efekt, juz sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() a moze dorzuc te nieszczesne kiełki, soję, tauryne, cynk i zacznij popijac zielona herbate? nie zaszkodzi, a moze cos da ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedziec o jajkach
![]() ![]() Wiecie co? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na miekko, na twardo, jako jajecznica, ostatnio pokochalam placuszki jajeczko-owsiano-serowe ![]() kaloryczne, ale jestem bardzo szczupla i sie na razie tym nie przejmuje ![]() kiełki są pyszne, lubie na ciemna buleczke posmarowana maslem rzucic garsc kielkow. sa swietnym urozmaiceniem, jezeli ktos ma jednostajna diete polecam ![]() Cytat:
![]() ![]() zawsze napiszesz pierwsza to, co mi po glowie chodzi. ja u mnie tez sie zaczela na nowo szajba na dlugie wlosy. podobno niezle wygladam w krotkich, ale tesknie za dlugimi i non stop sobie wyobrazam jak to bedzie jak odrosna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To zawsze tak jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem jaki olej masz, ale wyczytalalm tu na forum ze jest on popularnym sposobem w Rsoji na porost. nie rozcienczamm nisimu. powinno sie unikac ryb z puszki i wedzonych, nie sa za zdrowe, ale raz w czase nie powinno byc przeciwskazan. Ja robie jajecznice z kielkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam wam napisac
![]() Moja kolezanka ta co mam moj nisim trzyma go w cieplym miejscu ![]() I jak macie swiezo farbowane to uwazajcie bo matowieja czy jak sie to tam nazywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2952 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi rosną 0,5 cm na 2 miesiące ![]() Cytat:
![]() Są rozjaśniane, ale niewiele- używam spray Joanny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...lex-blond.html wydaje mi się, że to najmniej szkodliwy sposób. Naturalny kolor mam jakiś taki bez wyrazu, śliczny był jeszcze jak miałam 11 lat, w wieku 15 zaczęły mi ciemnieć i nabierać szarawego koloru (Mein Gott, to już 3 lata jak farbuję włosy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do rybek-mysle, ze sa bardziej niezdrowe pokarmy i nie bede z nich rezygnowac. z reszta specjalistki z Dietetyki same tak twierdza i wcinaja tunczyka pare razy w tygodniu Cytat:
![]() wlos jest martwy- nie musimy go dotleniac, on nie oddycha. przypomniala mi sie dziewczyna, ktora bronila sie przed ciemnymi lakierami do paznokci "bo paznokcie pomalowane na ciemno nie oddychaja", myslalam, ze padne ![]() a moze Nisim by cos dal? kusic nie chce, ale nie mam juz innych pomyslow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Rozeznanie
|
Ojjj ja zawsze jak zapuszcze troche, to obcinam, i potem zaluje, i tak w kolko... i tym sposobem nie mialam nigdy wlosow dluzszych niz do lopatek :P Ale teraz sie CHYBA zawzielam....
![]() Stosuje juz Nisim ponad 3 tygodnie (w srode mina 4). Wszystko ok, wlosy przyspieszyly, ale jak wypadaly tak wypadaja, jesli nie bardziej... myslicie, ze odstawic calkiem, i wcierac Seboradin? Czy stosowac jeszcze troche? Czy uzywac jedno i drugie? ![]() A co do diety, to nawet nie wiedzialam, ale chyba jem tak jak nalezy aby miec zdrowe wlosy ![]() ![]()
![]() |
#2956 |
Raczkowanie
|
Tulipanno, Oh prosze Cie nie strasz, że po 3-4 miesiącach;o..u mnie będzie inaczej,bo muszą odrosnąć zeby nadać kształt końcówkom..
![]()
#2957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() krotkie krecone wlosy wygladaja lepiej, niz dluga ruina, ale to taki romantyczno-wioskowy typ dla mnie, kwiatki i te sprawy ![]() ![]() moj brat teraz zawsze jak mnie zobaczy to mowi 'czesc bobek'...a grr! ![]() i tak samo tracac dlugie krecone wlosy(chociaz niedawno stosunkowo to odkrylam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam identyczne spostzrezenie co do sylwetki. Ja mam 162cm i pociagla twarz, niby krotkie wlosy sa dla mnie stworzone...sratatata ![]() Znak rozpoznawczy - mam to samo. No po prostu - dluzsze wlosy to cala ja, osobowosc, charakter, sposob bycia. To az smieszne, ale niestety tak wlasnie czuje. I tym do bolu realistycznym akcentem koncze OT ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiednik Nizoralu- ale wg mnie jest delikatniejszy dla wlosow zainspirowal mnie ten wątek http://www.laboratoriumurody.pl/foru...lem,t1181.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szampon kupilam glownie na problemy z ŁZS, jezeli dodatkowo przyspieszy porost to bede sie cieszyc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Czytałam sporo o pokrzywie, ale nie mogłam znaleść nic o tym, czy ma ona jakis wpływ na szybszy porost włosów? B. mi na tym zależy, bo wczoraj obcięłam włosy i wyglądam OKROPNIE :/
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Raczkowanie
|
witajcie. naczytałam się sporo, w szczególności właśnie na wizażu, na wiadomy temat. teraz chcialabym jednak dołączyć do bieżącej dyskusji. moja sytuacja wygląda następująco. najdłuższe włosy mialam niecały rok temu. dokł. 58,5 cm. nic specjalnego, ale naprawdę się do nich prtzyzwyczaiłam, były fajne. tak bardzo chciałam żeby były coraz dłuższe (a rosną baaardzo wolno), że zaniedbałąm je. nie podcinalam, spałam z mokrymi (fajnie się falowały), allbo suszyłam suszarką. kiedy w końcu zauważyłąm w jakim stanie są moje ' końcówki', udałam się do fryzjerki. ona zapewniła, że 5 cm to minimum, że moje włosy już nie odżyją. jak to bywa u większości fryzjerek, odmierzyła te swoje 5 cm chyba palcem i w rezultacie wyszlam z dużo krótszymi włosami. źle się z tym czułam. bardzo źle. ponadto, kiedy udawałam sie co 2 miesiące by je podciąć (nie chciałąm dopuścić do tego co wcześniej), one wracały do punktu wyjścia, bo jak wspominałam rosną okrutnie wolno. i wtedy zaczęłam pożerać wręcz informacje o naturalnych sposobach na porost. w tym momencie myję włosy tylko szamponem z tej serii co seboradin tylko z rzen-szeniem (nie smierdzi ; p) i wcieram z tejże samej serii balsam. na skórę głowy nakładam seboradin lotion niger z olejkiem rycynowym, robię płukanki z pokrzywy i 2 razy w tyg. maseczkę z żółtja, gdzie dorzucam różne specyfiki typu oliwa z oliwek, nafta, olejek ryc. etc. nei chodzę do fryzjerki. co jakieś dwa tygodnie sama podcinam zniszczone koncówki minimalnie. nie suszę włosów, ale też nie sypiam z mokrymi.
nie powiem że moje włosy rosną błyskawiczne. że trochę szybciej, napewno. ale wiecie co jest najważniejsze? że ich kondycja poprawiła sie niesamowicie. są zdrowe, lśniące i naprawdę wolę je takie, chociażby krótsze. mimo to oczywiście bardzo chciałabym zeby jak najszybciej urosły, dlatego mam nadzieję, że jeszcze zcegoś się tutj dowiem. jeśli chodzi o tabletki, trochę się ich boję. np taki vitapil, czy skrzypovita. niektórzy piszą o niesamowitych efektach, inni o wypadających włosach. biorę tylko belissę, ale ona nie ma pomagaćna porost, tylko ogólnie na wzmocnienie. przepraszam was, że tak się rozpisałam, jak już mówiłam mam nadzieję na nowe cenne informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale jak były takie zniszczone to chyba trzeba było... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.