Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-23, 18:01   #2941
-Finezja-
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Mój dzisiejszy jadłospis. Przepraszam że posiłków jest mniej ale nie miałam kiedy zjeść

Redukcja

Ś: jajko na miękko, grahamka, dwa plastry szynki

Półtorej godziny po śniadaniu wypiłam herbatę bez cukru, ale wiem że to nie zastąpi drugiego śniadania.

O (zdjęcia): pierś z kurczaka bez panierki, na ostro w przyprawach, 1 papryczka curry, ziemniaki, pół pomidora, pierś smażona na niepełnej łyżce stołowej oliwy z oliwek, potem powstał z tego pyyszny sos i polałam nim ziemniaki (czy tak można?)

K: serek wiejski z kromką chleba razowego, kilka liści sałaty i 3 rzodkiewki

Jestem szczęśliwa. Mam kilka rzeczy które nadają życiu sens

-Finezja- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:33   #2942
Black-lulu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black-lulu Pokaż wiadomość
Hej, nie wiedzialam w jakim watku to umiescic wiec zapytam tutaj. Juz od dawna nurtuje mnie pytanie czy 2000 kcal nadaje sie na U? Kiedy licze zapotrzebowanie wychodzi mi masakrycznie malo nawet jak mnoze przez wspolczynnik aktywnosci. Dodam ze mam 15 lat i 166 cm wzrostu a waze 51 kg. Z gory dziekuje za odpowiedz,
Podbijam, bo bardzo zalezy mi na odpowiedzi.

http://airellejab.pinger.pl/ Uzewnętrzniam się

https://twitter.com/#!/AirelleJab Tweet Tweet
Black-lulu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:34   #2943
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie. Zobaczysz, z czasem apetyt zrobi się lepszy.

To ja też napiszę moje P naprędce i mykam do nauki.

Śniadanie:
1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, jogurt Jogobella bananowy, banan, jabłuszko, orzechy, Granola, Cheeriosy

II śniadanie:
Dwie kanapki z masłem, polędwicą, sałatą i pomidorem
Kawałek babki rumowej
Szklanka kefiru zmiksowanego z truskawkami

III śniadanie:
Wieśniak Piątnicy z ananasem

Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem
Kotlet schabowy
Ziemniaki puree z masłem i śmietaną
Mizeria

Deser:
Kawałek babki j/w

w planach

Podwieczorek:
Truskawki z lodami, bitą śmietaną
Kawa z mlekiem

Kolacja:
Uova in purgatorio - jajka w sosie pomidorowym, z żółtym serkiem
Chlebek

fajnie a ile chlebka na kolację?? babka rumowa musiała być boska

Cytat:
Napisane przez -Finezja- Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy jadłospis. Przepraszam że posiłków jest mniej ale nie miałam kiedy zjeść vnie musisz przepraszać

Redukcja

Ś: jajko na miękko, grahamka, dwa plastry szynki jajko najlepiej bez żółtka, brak warzyw

Półtorej godziny po śniadaniu wypiłam herbatę bez cukru, ale wiem że to nie zastąpi drugiego śniadania. no niestety nie

O (zdjęcia): pierś z kurczaka bez panierki, na ostro w przyprawach, 1 papryczka curry, ziemniaki, pół pomidora, pierś smażona na niepełnej łyżce stołowej oliwy z oliwek, potem powstał z tego pyyszny sos i polałam nim ziemniaki (czy tak można?) hmmmm... to była tylko stołowa łyżka? z sosami trzeba uważać, żeby nie łączyć tłuszczy (oliwa) z węglami (ziemniaki) ale łyżka to dopuszczalne połączenie

podwieczorek?

K: serek wiejski z kromką chleba razowego, kilka liści sałaty i 3 rzodkiewki ok
malutko dziś... bardzo mało nnkt, mogłabyś jeść więcej warzyw. no i te pięć posiłków

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:36   #2944
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Black-lulu Pokaż wiadomość
Podbijam, bo bardzo zalezy mi na odpowiedzi.
no oczywiście, że tak. kalkulatorów nie można traktować jak wyroczni, są ludzie, którzy jedzą dużo ponad swoje obliczone zapotrzebowanie i nie tyją. trzeba obserwować siebie, a nie slepo wierzyć kalkulatorom, które zresztą nie wszystkie są poprawne

Stary 2008-06-23, 18:48   #2945
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
no wiec po raz pierwszy pisze swoj jadlospis mam nadziene ze mi powiecie co robie zle.
R
śn-2 lyzki mussli bananowego z 5 lyzkami mleka 3,1%[tylko takie bylo w domu neistety]i 2 lyzkami wody do teg jeszcze niecale 350g jogurtu pitnego grejfrut z zielona herbata
ob-golabek,duzo bobu,nalesnik z dzemem
pod-kilka czeresni i truskawek,3 nalesniki na zimno,kawalek jablecznika,kilka paluszkow
k-bulka sojowa z wiesniakiem light+szczypiorek i 2 filety ze sledzia w sosie smietankowym
przez caly dzien wypilam 2 duze kubki soku marchwiowego,herbate z pokrzywy,2 szklanki wody...a teraz na wieczor bede pila jej wiecej
bardzo prosze o pomoc bo ja jeste, troche niezorietowana
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:51   #2946
-Finezja-
Rozeznanie

NNKT to np. oleje roślinne tak? Kiedyś usłyszałam że dziennie najlepiej jest jeść nie więcej jak 2 łyżki stołowe tłuszczy (oliwy, oleju, margaryny itp) wiec myślałam że jest OK. Rano grahamke smaruje cieniutko np. Ramą Idea, na obiad ta oliwa z oliwek. jak mam do jadłospisu dodać więcej NNKT ?

Dziękuję za poprawienie !

Jestem szczęśliwa. Mam kilka rzeczy które nadają życiu sens

-Finezja- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:51   #2947
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

P: ehh lepiej nie mówie co mnie trapi

Śn. grahamka grubo posmarowana linessą wiśniową, waniliowy homo rolmlecz, kaszka truskawkowa dla dziecie(25g proszku), śliwak susz, mango susz, daktyl susz, melon softies kawałek, 5g orzechów w wasabi,5g w miodzie, 5g mieszanki studenckiej, KBW, jagody

@śn. 4 placuszko racuszki, 1 buchteńka, wafel ryżowy,danio z orzechami, 50g joguru nat, 2 łyżeczki homo owoce leśne

4km spaceru

PB> filet z morszczuka w otrębach, 2 ogromne ziemniaki, 3 łychy kukurydzy z groszkiem, warzywa na patelnie z 150-200g

D: drożdżówka własnej robotty(z mąki razowej orkiszowej) z serem, kawałek ciasta jogurtowego

P: 2 placuszko-racuszki, miehów truskawkowy z garścią BF, odrobine gratki mleczno-jogurtowej z garsteczką ciniminis, łyżeczką zarodków, jabłko

K: sprecelek, sucharek sezamowy, 2xkromka żytniego ze śliwką, kromka orkiszowego <--- te 3 z serkiem waniliowym i otrębami ze śliwką, okrągła kromeczka pumpernikla z wędliną sojową i kawałkiem cukini, serek homo naturalny (180g) z łyżeczką miodu, jabłko

Finezja na 1 stronie tego wątku masz napisane w czym znajduje się NNKT
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 18:59   #2948
schism_
Zadomowienie

Przygody z P (albo i U) ciąg dalszy

I. 4 pierogi z mięskiem drobiowym,curry, 10g orzeszków ziemnych, garść Cheetos'ów, zupka pomidorowa 'Moc Warzyw' :P

II. Sphinx'owa Lasagne *_*
III. Panga zapiekana w folii z musztardą, kromka białego,chrupiącego chlebka z Almette ziołowym, duszona marchewka i szparagi

IV.miseczka truskawek ,lód Romero,sernik, Cappuccino Milka

V.200g homo naturalnego z truskawkami,Danio waniliowym,łyżką Nutelli,Fitellą bananowo-czekoladową
VI. będzie...
twarożek domowy z pomidorem,szczypiorkiem, pistacjami, Moc Warzyw brokułowa,chrupki zapewne

lol dobiłam do 3000
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 19:12   #2949
Inesis
Rozeznanie

IZUŚ DZIĘKUJE
Stary 2008-06-23, 19:49   #2950
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
no wiec po raz pierwszy pisze swoj jadlospis mam nadziene ze mi powiecie co robie zle.
R
śn-2 lyzki mussli bananowego z 5 lyzkami mleka 3,1%[tylko takie bylo w domu neistety]i 2 lyzkami wody do teg jeszcze niecale 350g jogurtu pitnego grejfrut z zielona herbata jakby dużo, ale mało konkretnie. Lepsza by była owsianka, chlebek razowy, mnie takie płynee konsystencje komplenie nie syca, więc przeciwnie. Węgle złozone sa tez potrzebne
ob-golabek,duzo bobu,nalesnik z dzemem - tu tez niedobrze, albo nalesnik, albo gołąbek, a raczej polecąłabym gołąbka z większa ilościa warzywek i jakąs oliwa
pod-kilka czeresni i truskawek,3 nalesniki na zimno,kawalek jablecznika,kilka paluszkow tu troszkę duzo, ciasto nie za bardzo na R, paluszki podobnie
k-bulka sojowa z wiesniakiem light+szczypiorek i 2 filety ze sledzia w sosie smietankowym - filety w sosie sa dosyc kaloryczne, lepsze by były z zalewy, łączysz węgle z tłuszczami
przez caly dzien wypilam 2 duze kubki soku marchwiowego,herbate z pokrzywy,2 szklanki wody...a teraz na wieczor bede pila jej wiecej
Postarałam sie pomóc w miare możliwości i doświadczenia

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
R:

Śniadanie: serek wiejski lekki, 3łyżki płatków owsianych, 1łyżka otrębów pszennych, jabłko;

IIśniadanie: puszka tuńczyka wsw, 50g ryżu brązowego, pomidor;

Obiad: pojedyncza pierś z kurczaka, miska brokułów, 3orzechy włoskie;

Podwieczorek: 1jajko, 1białko, 50g chudego twarogu, 7orzechów laskowych, pomidor, 4różyczki brokuła, szczypior;

Będzie:

Kolacja: 125g chudego twarogu, cynamon.
Aaale malusko jesz

Cytat:
Mój dzisiejszy jadłospis. Przepraszam że posiłków jest mniej ale nie miałam kiedy zjeść

Redukcja

Ś: jajko na miękko, grahamka, dwa plastry szynki

Półtorej godziny po śniadaniu wypiłam herbatę bez cukru, ale wiem że to nie zastąpi drugiego śniadania.

O (zdjęcia): pierś z kurczaka bez panierki, na ostro w przyprawach, 1 papryczka curry, ziemniaki, pół pomidora, pierś smażona na niepełnej łyżce stołowej oliwy z oliwek, potem powstał z tego pyyszny sos i polałam nim ziemniaki (czy tak można?)

K: serek wiejski z kromką chleba razowego, kilka liści sałaty i 3 rzodkiewki
Poproszę o przepis na te pierś. Wygląda przepysznie
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 19:50   #2951
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
NNKT to np. oleje roślinne tak? Kiedyś usłyszałam że dziennie najlepiej jest jeść nie więcej jak 2 łyżki stołowe tłuszczy (oliwy, oleju, margaryny itp) wiec myślałam że jest OK. Rano grahamke smaruje cieniutko np. Ramą Idea, na obiad ta oliwa z oliwek. jak mam do jadłospisu dodać więcej NNKT ?

Dziękuję za poprawienie !
niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe czyli m.in. orzechy, wszelkie pestki słonecznika, dyni itp., oliwki, oliwa z oliwek. Rama idea to nie najlepsze źródło albo inaczej - nie najzdrowsze. Poza tym tłuszczy nie możesz łączyć z węglami (grahamka).

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

Śn. grahamka grubo posmarowana linessą wiśniową, waniliowy homo rolmlecz, kaszka truskawkowa dla dziecie(25g proszku), śliwak susz, mango susz, daktyl susz, melon softies kawałek, 5g orzechów w wasabi,5g w miodzie, 5g mieszanki studenckiej, KBW, jagody ładnie

@śn. 4 placuszko racuszki, 1 buchteńka, wafel ryżowy,danio z orzechami, 50g joguru nat, 2 łyżeczki homo owoce leśne ok

4km spaceru

PB> filet z morszczuka w otrębach, 2 ogromne ziemniaki, 3 łychy kukurydzy z groszkiem, warzywa na patelnie z 150-200g ok, ale dwa ziemniaki to mało

D: drożdżówka własnej robotty(z mąki razowej orkiszowej) z serem, kawałek ciasta jogurtowego ok

P: 2 placuszko-racuszki, miehów truskawkowy z garścią BF, odrobine gratki mleczno-jogurtowej z garsteczką ciniminis, łyżeczką zarodków, jabłko ok

K: sprecelek, sucharek sezamowy, 2xkromka żytniego ze śliwką, kromka orkiszowego <--- te 3 z serkiem waniliowym i otrębami ze śliwką, okrągła kromeczka pumpernikla z wędliną sojową i kawałkiem cukini, serek homo naturalny (180g) z łyżeczką miodu, jabłko ok

dziś ładnie ile kcal wyszło?

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

I. 4 pierogi z mięskiem drobiowym,curry, 10g orzeszków ziemnych, garść Cheetos'ów, zupka pomidorowa 'Moc Warzyw' :P ok

II. Sphinx'owa Lasagne *_* uwielbiam sphinxa
III. Panga zapiekana w folii z musztardą, kromka białego,chrupiącego chlebka z Almette ziołowym, duszona marchewka i szparagi ok, choć w sumie mogłaś zjeść jakieś ziemniaki czy też ryż

IV.miseczka truskawek ,lód Romero,sernik, Cappuccino Milka mmm, pychaa

V.200g homo naturalnego z truskawkami,Danio waniliowym,łyżką Nutelli,Fitellą bananowo-czekoladową ok
VI. będzie...
twarożek domowy z pomidorem,szczypiorkiem, pistacjami, Moc Warzyw brokułowa,chrupki zapewne ok, mam nadzieję, że nie boisz się węgli na kolację

lol dobiłam do 3000
musiało być pyszne

edit: nie boisz się - chrupki są

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 20:12   #2952
zielonamorelka
Zakorzenienie

toffie dzieki wielkie za rady.wiem dzisiaj to bardziej jest na P niz R ale obiecuje ze o ile jutro znowu nie pekne to sie bardziej postaram i zanim cos zjem pomysle o tych polaczeniach
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 20:15   #2953
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Jasne że rozumiem te początki są bardzo ładne moje wiesz były gorsze A co do tej mieszanki to dobrze że są orzeszki. No zobaczysz za niedługo będziesz jeść jak ja czy Monochrome

Mnie się podoba ale mam pytanko nie znudził ci się schabowy?
Nieee, schabowy moja miłość. xD W sumie nie jem go aż tak często, może tak wygląda, bo nie wklejam regularnie jadłospisów, akurat w dany dzień strzelę wypasioną rybę.

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
fajnie a ile chlebka na kolację?? babka rumowa musiała być boska

malutko dziś... bardzo mało nnkt, mogłabyś jeść więcej warzyw. no i te pięć posiłków
Noo babeczka bdb! Zjadłam sobie jeszcze na deser pokolacyjny... Chlebka trzy kromeczki z masłem (komedia była, bo rodzina uważa że ja za mało sobie smaruję - prawda, ale ja nigdy nie dawałam dużo masła, nawet przed ED - ale dziś jedną kromkę posmarowała mi mama, drugą tata, trzecią sostra to było naprawdę słodkie i miłe z ich strony, tj. tłuste xD).

Cytat:

Śn. grahamka grubo posmarowana linessą wiśniową, waniliowy homo rolmlecz, kaszka truskawkowa dla dziecie(25g proszku), śliwak susz, mango susz, daktyl susz, melon softies kawałek, 5g orzechów w wasabi,5g w miodzie, 5g mieszanki studenckiej, KBW, jagody

@śn. 4 placuszko racuszki, 1 buchteńka, wafel ryżowy,danio z orzechami, 50g joguru nat, 2 łyżeczki homo owoce leśne

4km spaceru

PB> filet z morszczuka w otrębach, 2 ogromne ziemniaki, 3 łychy kukurydzy z groszkiem, warzywa na patelnie z 150-200g

D: drożdżówka własnej robotty(z mąki razowej orkiszowej) z serem, kawałek ciasta jogurtowego

P: 2 placuszko-racuszki, miehów truskawkowy z garścią BF, odrobine gratki mleczno-jogurtowej z garsteczką ciniminis, łyżeczką zarodków, jabłko

K: sprecelek, sucharek sezamowy, 2xkromka żytniego ze śliwką, kromka orkiszowego <--- te 3 z serkiem waniliowym i otrębami ze śliwką, okrągła kromeczka pumpernikla z wędliną sojową i kawałkiem cukini, serek homo naturalny (180g) z łyżeczką miodu, jabłko

Mniam, mniam. Właśnie też chodzi za mną zrobienie dróżdżówki. Ciasto jogurtowe w sumie też dobry pomysł. Ale my się fajnie mamy na tym P. Chociaż jak będę na U, to też nie będę sobie ciasta żałować.

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

I. 4 pierogi z mięskiem drobiowym,curry, 10g orzeszków ziemnych, garść Cheetos'ów, zupka pomidorowa 'Moc Warzyw' :P

II. Sphinx'owa Lasagne *_*
III. Panga zapiekana w folii z musztardą, kromka białego,chrupiącego chlebka z Almette ziołowym, duszona marchewka i szparagi

IV.miseczka truskawek ,lód Romero,sernik, Cappuccino Milka

V.200g homo naturalnego z truskawkami,Danio waniliowym,łyżką Nutelli,Fitellą bananowo-czekoladową
VI. będzie...
twarożek domowy z pomidorem,szczypiorkiem, pistacjami, Moc Warzyw brokułowa,chrupki zapewne

lol dobiłam do 3000
Schism, buziaki i pozdrowienia dla Ciebie, czytałam dużo Twoich postów i jesteś niesamowicie dzielną osobą.
A jadłospis przepyszny. W Sphinksie nigdy nie jadłam lasagne, zawsze kończy się na shoarmie. By the way (najpierw napisałam BTW, ale na dietetyce nie jest to jednoznaczny skót xD), dziewczyny, czy Gruzińskie Chaczapuri jest tylko w Krakowie, czy w Waszych miastach też? Jest to knajpka w stylu Sphinxa, tylko że jest tam taniej.
Stary 2008-06-23, 20:38   #2954
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Nieee, schabowy moja miłość. xD W sumie nie jem go aż tak często, może tak wygląda, bo nie wklejam regularnie jadłospisów, akurat w dany dzień strzelę wypasioną rybę. Jak tak to ok

Noo babeczka bdb! Zjadłam sobie jeszcze na deser pokolacyjny... Chlebka trzy kromeczki z masłem (komedia była, bo rodzina uważa że ja za mało sobie smaruję - prawda, ale ja nigdy nie dawałam dużo masła, nawet przed ED - ale dziś jedną kromkę posmarowała mi mama, drugą tata, trzecią sostra to było naprawdę słodkie i miłe z ich strony, tj. tłuste xD).Oj jak słodko i tucząco

Mniam, mniam. Właśnie też chodzi za mną zrobienie dróżdżówki. Ciasto jogurtowe w sumie też dobry pomysł. Ale my się fajnie mamy na tym P. Chociaż jak będę na U, to też nie będę sobie ciasta żałować. Ja chyba też nie zamierzam

Schism, buziaki i pozdrowienia dla Ciebie, czytałam dużo Twoich postów i jesteś niesamowicie dzielną osobą.
A jadłospis przepyszny. W Sphinksie nigdy nie jadłam lasagne, zawsze kończy się na shoarmie. By the way (najpierw napisałam BTW, ale na dietetyce nie jest to jednoznaczny skót xD), dziewczyny, czy Gruzińskie Chaczapuri jest tylko w Krakowie, czy w Waszych miastach też? Jest to knajpka w stylu Sphinxa, tylko że jest tam taniej.
No
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-23, 20:40   #2955
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
No
jakie chyba?! a propos nie zalowania sobie ciast :P ja jestem na u i sobie nie żałuję!

Stary 2008-06-23, 21:28   #2956
Djapira
Zadomowienie

Toffie mało? Pierwszy raz to słysze na tym wątku, a wpisuje już 3tygodnie swoje jadłospisy.. Co mogłabym dodać? Niestety ostatnio mam napady słodkiego i myślę, żeby dodać coś do sniadania i np, czesciej na obiady jakies wegle..

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 22:54   #2957
folfiimirabelka
Raczkowanie

GG do folfiimirabelka

ok to dokończe moja Wasę i zastąpię ją chlebkiem pełnoziarnistym
dziękuję za podpowiedzi...
ten serek z Tartare używam tylko do posmarowania kanapek... to też nie dobrze ??
kurcze jeszcze wiele się muszę nauczyć ale jestem pojętna wiec powinno mi się udać
dziękuję za rady i prosiła bym o dalsze poprawianie jadłospisów

71-70-69,5-69-68-.......-55

początek 18.06.2008
folfiimirabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 07:33   #2958
closer
Przyczajenie

jestem poczatkujaca.. moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z tymi waszymi skrótami? U, R, P? chce zaczac zdrowo sie odzywiac...
closer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 07:45   #2959
monisia02
Zadomowienie

GG do monisia02

U - utrzumanie
R - redukcja
P - przytycie
monisia02 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 08:04   #2960
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Toffie mało? Pierwszy raz to słysze na tym wątku, a wpisuje już 3tygodnie swoje jadłospisy.. Co mogłabym dodać? Niestety ostatnio mam napady słodkiego i myślę, żeby dodać coś do sniadania i np, czesciej na obiady jakies wegle..
Koniecznie dodaj cos moze do sniadanka, obiadu, ja bym wszędzie dodała, ale skoro to R, to może faktycznie nie do każdego posiłku. Oczywiście, apady na słodkie rzeczy biora sie własnie ze zbyt drastycznej diety. Proponuję może więcej warzywek, więcje łyżeczek płatków owsianych
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 08:09   #2961
Carmel Choco
Rozeznanie

U

1) serek wiejski + duża szklanka truskawek + 50 ml mleka krowiego
kawa z mlekiem 0,5%
prawie pół pojemniczka malin
ok. 15 czereśni

2) makaron biały z truskawkami i 330g jogurtu naturalnego bez cukru

3)grahamka z benecolem, plastrem chudej szynki + miseczka skrojonego świeżego ogórka
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 08:42   #2962
szumasima
Raczkowanie

cos ei stanie jesli na sniadanie zje sie ok. 70 g białka...? na Rl
poltora kefiru piatnicy - 800 ml (na 100 ml 3,2 g bialka) + 250 g twarogu piatnicy (18,5 g bialka na 100 g) Jednorazowo. Nie wiem jak ja to tam zmiescilam.

szumasima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 08:51   #2963
principita
Raczkowanie

Moja dzisiejsza planowana R.

1. wiejski lekki. dwie miseczki truskawek
2. 50g twarogu chudego + pomidor
3. kalafior z cebulą + serek homo nat. i 3 łyżki kefiru 0%
4. serek homo nat + 10 oliwek.
5. tuńczyk wsw.

mam nadzieję, że lepiej niż wczoraj.
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

Edytowane przez principita
Czas edycji: 2008-06-24 o 09:15
principita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 10:00   #2964
folfiimirabelka
Raczkowanie

GG do folfiimirabelka

R

Śniadanko: 4 kromeczki chlebka Wasa z cieńką warstwa Bielucha szczypiorkowego i na to pomidor

Obiad: prawdopodobnie omlet z 3 białek i do tego jakies warzyko np.kukurydza z puszki i do tego herbatka pu-erh

podwieczorek: rogalik z herbatką pu-erh

kolacja:3 kromeczki Wasy wielozbożowej z pomidorkiem mmm... uwielbiam to
folfiimirabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 10:48   #2965
szonja
BAN stały

Ja dziś rano zjadłam dwie kromki razowego chleba, popiłam szklanką aquarel i czuję się najedzona, chyba dzięki błonnikowi zawartemu w chlebku. Na obiad zamierzam zjeść gołąbka też z kromką tego chleba no i woda. Potem zobaczymy ile wytrzymam, bo błonnik popity wodą jest bardzo sycący.
szonja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 11:01   #2966
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Zaś nie wiem czy dobrze oceniam
Cytat:
Napisane przez principita Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza planowana R.

1. wiejski lekki. dwie miseczki truskawek hmm chyba ok, a owoce to chyba węgle proste więc przydałyby się jakieś złożone
2. 50g twarogu chudego + pomidor mało
3. kalafior z cebulą + serek homo nat. i 3 łyżki kefiru 0% hmm ok ale przydałyby się węgle złożone
4. serek homo nat + 10 oliwek. ok
5. tuńczyk wsw. hmm warzywko?

mam nadzieję, że lepiej niż wczoraj.
Jesteś na SB? i nie wiem czy 10 oliwek zaspokaja NNKT.
Cytat:
Napisane przez folfiimirabelka Pokaż wiadomość
R

Śniadanko: 4 kromeczki chlebka Wasa z cieńką warstwa Bielucha szczypiorkowego i na to pomidor od wasy jest lepszy razowy/żytni chlebek, bieluch to chyba za tłusty ale skoro cienitko, hmnm troche mało białka

Obiad: prawdopodobnie omlet z 3 białek i do tego jakies warzyko np.kukurydza z puszki kukurydza nie jest polecana na r, jakieś węgle?
i do tego herbatka pu-erh

podwieczorek: rogalik rogaliki to też raczej nie na r z herbatką pu-erh

kolacja:3 kromeczki Wasy wielozbożowej z pomidorkiem mmm... uwielbiam to kolacja powinna być węglowo białkowa(z prezewagą białka) na 2-3 godz przed snem lub na 1 godz białeczko
Oprócz tego obiadu to niewiele białka jest w twoim jadłospisie i brak NNKT
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-24, 12:36   #2967
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Koniecznie dodaj cos moze do sniadanka, obiadu, ja bym wszędzie dodała, ale skoro to R, to może faktycznie nie do każdego posiłku. Oczywiście, apady na słodkie rzeczy biora sie własnie ze zbyt drastycznej diety. Proponuję może więcej warzywek, więcje łyżeczek płatków owsianych
Może inaczej, moja dieta nie jest drastyczna. Jem co 3h, pije dużo wody, jem białko, zdrowe tłuszcze(na posilek ok 15g), warzywa, a ww tylko po silowych i na sniadania, czyli jem wedlug 10PŻ. Kcal wychodzi mi koło 1400-1500. Wiadomo, że nie zawsze jest idealnie, najczesciej tak wychodzi z warzywami, ale nie chodze codziennie do sklepu i jak nie ma wiecej, a nie mam szansy kupic to nic nie poradze.
Nie chodzi o głód przy tych napadach, ale chyba o to, że człowiek jest przyzwyczajony do dobrych smaków, przynajmniej ja, mysle, ze chodzi tez o monotonnosc, bo jesc od ponad miesiaca głownie jaja, ryby, piers to troche nudno, no ale na tym polega redukcja.

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 13:01   #2968
NiejakaBeznadziejna
Rozeznanie

R

1. Owsianka na mleku 0,5 % (3 łyżki płatków owsianych zwykłych, 1 górskich, otręby pszenne), jabłko

2. Homo naturalny, kromka chleba graham z wędliną, sałatą i pomidorem.

3. Ryż brązowy 50g z jogurtem naturalnym i truskawkami.

4. Wieśniak z kilkoma nerkowcami.

Proszę o ocenę.

Edytowane przez NiejakaBeznadziejna
Czas edycji: 2008-06-24 o 14:23
NiejakaBeznadziejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 13:04   #2969
noname12345TPa
Gość

Drugi dzień wielkiego P:
I śn: owsianka (op (140g) serka homo wanilia jogobella, pół szklanki śmietany 30%, garść płatków owsianych, garść otrębów owsianych, garść siemienia lnianego, garść wiórków kokosowych, kilka migdałów, kilka orzechów laskowych, trochę rodzynek), garść czereśni, herbata
II śn: sałatka: puszka tuńczyka (170g) wymieszane z pomidorkiem + kromka chleba z masłem, herbata, garść migdałów
Ob: kotlet z karkówki wieprzowej smażony (kupiony gotowy w Lidlu) + ziemniaki gotowane, surówka z sałaty z śmietaną (duży talerz)
D: op serka homo wanilia danio (240 g) wymieszane z garścią otrębów owsianych, garścią wiórków kokosowych, kilkoma migdałami i orzechami laskowymi
P: op serka homo wanilia danio (240 g) wymieszane z garścią otrębów owsianych, garścią wiórków kokosowych, kilkoma migdałami i orzechami laskowymi
Kolacja: puszka tuńczyka w oleju (170g) wymieszana z pomidorkiem + chleb z masłem, garść migdałów, herbata
Serkowy dzień nr. 2
Do oceny - i ile to kalorii?
Stary 2008-06-24, 13:31   #2970
Bbasiulka
Raczkowanie

Okej Wecia a może tak konkretniej bo ja też moge napisać że chleb ... a zjem pół kromki ;/ ...

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości