Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-31, 10:18   #2941
karoolaaa
Zakorzenienie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

a ja zaczelam w tym tygodniu pic pokrzywe .Zauwazylam,ze skora na udach i pupie robi sie gladsza ...
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 10:46   #2942
Aaliyah1981
Zadomowienie

dziewczyny nie poddawajcie sie musze wam powiedziec ,ze o ile pamietam nawet jak spadly mi kg to cellulit nadal yl dopero pozniej w trakcie cwoczenudalo mi sie go pozbyc i naprawde bez rzadnych mazazy ani cud kremow da sie .Odpowiednia dieta (wcale nie mowie tutaj o glodzeniu bo np teraz to pochlaniam wrecz bardzo duze porcje jedzenia poniewaz tak udalo mi sie podkrecic metabolizm jak za mlodych lat ,tylko o dobrze zbilanoswanych posilkach ), i jeszcze raz podkresle ,ze duzo pomaga czerowna , biala ,zeiolna herbata .Oecnie na cwiczenia poswiecam ok 20 minut dzienie
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 12:01   #2943
guniaaa
Wtajemniczenie

Mi na przyklad czerwona herbata nie służy...baaardzo nie służy Źle sie po niej czuję,jakaś wzdęta,bolą mnie jelita i w ogóle mam obstrukcje
Stary 2010-01-31, 12:09   #2944
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guniaaa Pokaż wiadomość
Mi na przyklad czerwona herbata nie służy...baaardzo nie służy Źle sie po niej czuję,jakaś wzdęta,bolą mnie jelita i w ogóle mam obstrukcje
ojej to dziwne no ale moze tak byc a probowals bialej lub zielonej ????

moze powiem cos o swojej poczatkowej diecie wiec zaczelam stosowac na poczatku diete wysoko bialkowa , przestalam smarzyc zywnosc na gleokim tluszczu jak do tej pory to robilam tylko przezucilam sie na patelnie teflonowa i wszystko co robilam robilam bez oleju .W zamian do saletek dodawalm oliwe z oliwek , jem duzo orzechow, wszelakich pestek np ogromne ilosci slonecznika (jako przekaska np do filmu), cytrusow (grejpfrutow, mandarynek ) ,jagody, ananasow,jagod ,truskawek itd

dziewczyny polecam wam tez avokado ,ryby-dostarczają one dobre kwasy tłuszczowe, przede wszystkim omega-3. Kwas ten przyspiesza metabolizm komórkowy, ułatwia spalanie tłuszczu, a także zapobiega jego magazynowaniu. Sporo omega-3 zawierają także orzechy, pestki dyni, olej rzepakowy i oliwa z oliwek , biala herbate jako jeden z najlepszych antyoxydantow nawet zielona nie ma takiego dzialania.
Warto pamiętać, by dostarczać organizmowi protein, niekoniecznie z mięsem, zawiera je również nabiał, gdyż "zamieniają" one tłuszcz w mięśnie podczas ćwiczeń.
Organizmowi walczącemu z cellulitem należy dostarczyć również potas i jod. Ten pierwszy zawierają pomidory, truskawki, banany, ziemniaki, suszone morele i śliwki, groch, soja. Bardzo dużo potasu ma również ananas, który dodatkowo zawiera bromelinę. Jest to enzym, który w bardzo szybkim czasie likwiduje białka. Źródłem jodu są przede wszystkim ryby i owoce morza. Poprawia on krążenie krwi i znacznie przyspiesza metabolizm komórkowy. Z innych produktów zawierających jod należy wymienić gruszki. Aby dieta była skuteczna dostarczyć należy przede wszystkim błonnik, który reguluje trawienie, zapobiega magazynowaniu produktów przemiany materii i toksyn. Zawierają go liczne owoce, a także pełnoziarniste pieczywo. Sporo błonnika jest też w grochu, fasoli, soi, natce pietruszki, brązowych makaronach i ryżu, grubych kaszach. Aby jeść dużo produktów bogatych w błonnik, nie można mieć problemów z jelitami.

Jednak pamiętać należy również o produktach, które mają negatywny wpływ na organizm. Do takich zaliczyć trzeba przede wszystkim biały ryż, makaron, no i oczywiście słodycze. Powodują one znaczny wzrost cukru w we krwi, czego następstwem jest uwalniane insuliny. Nadmierna ilość glukozy jest zamieniana na tłuszcz, który jest magazynowany w komórkach. Duże ilości cukru zawierają również białe pieczywo, kasza, soki, płatki śniadaniowe, a także alkohol. Ten ostatni ma również dodatkową szkodliwość, nie licząc tej dotyczącej zdrowia. Otóż alkohol powoduje nadprodukcję estrogenu, czyli właśnie hormonu odpowiedzialnego za powstawanie cellulitu. Wskazane jest znaczne ograniczenie wypijanych ilości alkoholu, gdyż następstwem nadmiaru estrogenu w organizmie będzie zatrzymanie wody w organizmie. Zatrzymanie wody w organizmie jest głównym problemem osób chcących pozbyć się "pomarańczowej skórki". W codziennej diecie należy ograniczyć, a najlepiej w miarę możliwości zupełnie wyeliminować sól, która w nadmiarze bardzo skutecznie wiąże wodę w tkankach. Podobne działanie ma kawa i czarna herbata, ze względu na zawartość kofeiny. Warto więc zamienić mała czarną, na jej bezkofeinowy odpowiednik.
By skuteczność diety wzrosła, należy również zrezygnować z gotowych potraw. Zawarte w nich konserwanty, syntetyczne barwniki, choć nie są szkodliwe dla zdrowia, zawierają bardzo mało składników odżywczych, dużo natomiast tłuszczu i sody. Właśnie one powodują, że cellulit się nasila.

Edytowane przez Aaliyah1981
Czas edycji: 2010-01-31 o 12:19
Stary 2010-01-31, 12:44   #2945
avOniasta
Raczkowanie

klask i:
proszę nam wysłać zdj swojej bezcellulitowej dupki
avOniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 13:26   #2946
guniaaa
Wtajemniczenie

No zieloną piłam,ale ma taki charakterystyczny smak,że muszę ją słodzić słodzikiem przynajmniej,a to juz powoduje znikome działanie herbaty. Białej szczerze nie próbowałam
Stary 2010-01-31, 14:03   #2947
venealin
Raczkowanie

Babeczki drogie.
Męczę uda i pupę bańkami od 1,5 tygodnia, co drugi dzień. Masuję się też syreną.
I zdecydowanie polecam !!
Niewielkie koszty, a rezultaty rewelacyjne.
Oczywiście nie będę wam opowiadać bajek, że zlikwidowałam cellulit w tym czasie ale widać zmiany.
Rzeczywiście początek to dramat. Po pierwszym użyciu na jednej nodze malutkie kropeczki - za mocno się przyssałam , no i C. jakby wylazł jeszcze bardziej, ale "im głębiej w las " tym lepiej. Skóra ładnie się ujędrnia, a wgłębienie, które miałam na prawym udzie - wielkości fasoli - ewidentnie się pomniejszyło (a dodam, że nie zadziałała na nie nawet ta...jak jej tam...ta bieżnia w podciśnieniu - testowałam w tamtym roku = LIPA ).
Aaa właśnie. Nie wiem jak wy, ale ja miałam też problem z taką jakby gęsią skórką na pośladkach w miejscu gdzie zaczynają się uda - po tym nie ma już śladu.

W życiu nic mnie bardziej nie zmotywowało do walki niż to co widzę po stosowaniu baniek.
Walczę dalej!!
Tego dziada można pokonać!!
Trzymam za was i za siebie kciuki i będę meldowała dalej jak idą postępy.
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 14:26   #2948
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

to sper bo jutro mi pewnie przyjd BANIECZKI ZAMÓWIONE na allegro i mam nadzieje ze u mnie tez stan skóry bardzo sie poprawi widze juz poprawe ale musze si ego pozbyc całkowicie NIE CHCE CHAMA NA OCZY WIDZIEĆ!!! haha
Stary 2010-01-31, 14:35   #2949
guniaaa
Wtajemniczenie

Ale kusicie! Jaracie mnie tymi bańkami!
Stary 2010-01-31, 18:59   #2950
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guniaaa Pokaż wiadomość
No zieloną piłam,ale ma taki charakterystyczny smak,że muszę ją słodzić słodzikiem przynajmniej,a to juz powoduje znikome działanie herbaty. Białej szczerze nie próbowałam
no tak do tyc herbat nie powinno dodawac sie niczego ani cytryny ani cukru , wiesz wiem ,ze ten smak nie jest wysmienity ale mozna przywyknac , biala jest jak na moj gust najbardziej delikatna w smaku moze przetestuj ja

Stary 2010-01-31, 20:05   #2951
twizzy
Zadomowienie

dla mnie zielona na poczatku była obrzydliwa,teraz już sie przyzwyczaiłam i pije j~ą od ponad dwoch tygodnii ,codziennie ok.1 litra i jest lepiej
twizzy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 21:05   #2952
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twizzy Pokaż wiadomość
dla mnie zielona na poczatku była obrzydliwa,teraz już sie przyzwyczaiłam i pije j~ą od ponad dwoch tygodnii ,codziennie ok.1 litra i jest lepiej
da sie wytrzymac dziewczyny ja pije czerwona i biala razem jakies 2 litry bedzie bo do kazdego posilku sobie robie , teraz tak mi weszlo w krew picie erbaty ,ze jak mi zabraknie to dziwnie sie czuje czegos mi brakuje
jesli tolerujecie czerwona to polecam wam bardziej niz zielona no a biala to tak dla urody naprawde swietny antyoxydant

Stary 2010-01-31, 21:14   #2953
madziasNS
Raczkowanie

Aaliyah1981 dziekuje bardzo za wyczerpującą odpowiedz Do wiekszosci zasad sie stosowalam ale nie do wszystkich...co do herbatek to je bardzo polubiłam i teraz czarna mi nie smakuje ...skusiłam sie nawet na te banki ale mam problem z naczynkami i po uzyciu ich miałam cale uda sine i po tym jak zeszlo to sine niestety zobaczylam ze popekanych naczynek mi przybylo i po miesiacu stosowania ich musialam je odstawic...ale racja skora jest po nich rewelacyjna...wiec teraz pozostala mi tylko syrenka
Stary 2010-01-31, 21:52   #2954
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziasNS Pokaż wiadomość
Aaliyah1981 dziekuje bardzo za wyczerpującą odpowiedz Do wiekszosci zasad sie stosowalam ale nie do wszystkich...co do herbatek to je bardzo polubiłam i teraz czarna mi nie smakuje ...skusiłam sie nawet na te banki ale mam problem z naczynkami i po uzyciu ich miałam cale uda sine i po tym jak zeszlo to sine niestety zobaczylam ze popekanych naczynek mi przybylo i po miesiacu stosowania ich musialam je odstawic...ale racja skora jest po nich rewelacyjna...wiec teraz pozostala mi tylko syrenka
nie ma za co no ja niestety tez nie za bardzo moge tak traktowac skory bo tez by mi naczynka popekaly wiec wole nie ryzykowac .Wiesz mozesz tez robic pellingi ciala sola gruboziarnista np klodawska taka nieoczyszczona z dodatkiem oliwy z oliwek nakladasz na cale cialo masujesz dlugo energicznie np 2minuty(skora robi sie mega czerwona czasami moze gdzies zapiec ale to dobrze krazenie sie poprawia i splukujesz( takiej skory jak po tym pellingu to chyba po niczym nie mialam)- (jak pupcia niemowlaka) .
Teraz wiem ,ze odpowiednie odzywianie plus cwiczenia to podstawa ,naprawde cellulit nie ma szans troche to trwalo ale jak teraz patrze w lustro to az uwierzyc nie moge jak sie cialo coraz bardziej zmienia na plus i jak staje sie coraz jedrniejsze

Stary 2010-02-01, 09:29   #2955
madziasNS
Raczkowanie

Do lata jeszcze troche zostało wiec moze do tego czasu uda mi sie chociaz troche go zlikwidowac bo na dzien dzisiejszy to stroju kapielowego nie załozyłabym ;/ ooo to musze zrobic sobie ten pelling z soli , robie najczesciej kawowy i uwielbiam po nim skore ale skoro mowisz ze po tym z soli jest najlepsza to dzis bede działała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 09:41   #2956
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziasNS Pokaż wiadomość
Do lata jeszcze troche zostało wiec moze do tego czasu uda mi sie chociaz troche go zlikwidowac bo na dzien dzisiejszy to stroju kapielowego nie załozyłabym ;/ ooo to musze zrobic sobie ten pelling z soli , robie najczesciej kawowy i uwielbiam po nim skore ale skoro mowisz ze po tym z soli jest najlepsza to dzis bede działała
tylko nakladaj tak cojnie i dlugo masuj a sama zobaczysz jaka skora jest po nim

Stary 2010-02-01, 09:43   #2957
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Po ilu zastosowaniach baniek zauwazyłyście różnicę??
i po ile mint wykonywac masaż bo juz sie w tym zgbiłam wiem ze co drugi dzień trzeba sie masować ale nic więcej
Stary 2010-02-01, 19:08   #2958
venealin
Raczkowanie

Ja tam nie patrzę na zegarek...jak zrobi mi się mocno ciepło i czerwono w "strefie walki" to masuję jeszcze chwilkę - tak żeby nie było, że za krótko - i przestaję
Jakieś efekty są, więc chyba za dużego błędu z tym moim postępowaniu nie ma
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 20:40   #2959
twizzy
Zadomowienie

odnośnie naszej zielonej herbaty-zastanawiam się czy to dzięki niej i oczyszczaniu organizmu z toksyn zaczęło mnie odrzucać od dymu papierosowego na kilometr

nigdy nie przepadałam za tym zapachem,ale teraz to wręcz czuję ,ze się duszę w towarzystwie osoby palącej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 09:03   #2960
avOniasta
Raczkowanie

Cytat:
odnośnie naszej zielonej herbaty-zastanawiam się czy to dzięki niej i oczyszczaniu organizmu z toksyn zaczęło mnie odrzucać od dymu papierosowego na kilometr

nigdy nie przepadałam za tym zapachem,ale teraz to wręcz czuję ,ze się duszę w towarzystwie osoby palącej
może jesteś w ciąży?

a co do zielonej herbaty to kupiłam wczoraj i pije,ale jest okropna..
Można ją słodzić? troszke? czy NIE i koniec?
Stary 2010-02-02, 09:39   #2961
twizzy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez avOniasta Pokaż wiadomość
może jesteś w ciąży?

avOniasta,myslałam,że padnę na zawał jak to przeczytałam

zielonej nie słodzimy i koniec,taka jest zasada.
Stary 2010-02-02, 09:48   #2962
karoolaaa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

dzisiaj doszly do mnie sproszkowane algi tylko niebardzo wiem jak przyrzadzic te miksture Moze ktoras z Was robila sobie takie zabiegi i podzieli sie wiedza i efektami
Stary 2010-02-02, 10:03   #2963
Call girl
Raczkowanie

Witam waleczne celulitorianki
Bańki stosuje już od 1,5 tygodnia co drugi dzień, masuję tak jak wszyscy czyli aż się zrobi czerwona i rozgrzana noga. Z naczynkami mam problem, ale jem rutinoskorbin i smaruje się potem czymś na naczynka ( eveline 3d zielona) . Z tego co widzę to:
a) nogi są bardziej jędrne i fajniejsze w dotyku
b) na prawej nodze mam takie wgłębienie w jednym miejscu ( na samej gorze uda po prawej) jak podnoszę nogę wyprostowaną trochę nad ziemą wtedy to wgłębienie się pojawia. I tu widzę poprawę, że spłyca się w tym miejscu ten cholerny celulit. I to spłyca się tak, że powiedziałabym że o jakieś 30% ( naprawdę widzę dużą różnicę- sprawdzałam w różnych miejscach w domu przy różnym oświetleniu- żeby nie było.

Reszta powierzchni nóg oprócz tego, że się ujędrniła to ciężko mi powiedzieć o ile się poprawił stan celulitu bo nie pamiętam każdej grudki, ale widzę że jest lepiej ( o jakieś 10%).
Brzuch też męczę bańkami i widzę że ta fałdka tłuszczu się zmniejszyła i celulit z niego również powoli schodzi.

Piję od kilku dni zieloną herbatę ( liściastą bo te z saszetek nie wierzę), no i od dziś włączam jeszcze stepper, brzuszki + drugi masażer
Muszę zabrać się za wykluczenie soli z mojego organizmu ( bo wcinam cały czas słoneczkik solony po 2 paczki) i smażonych potraw. Poza tym odżywiam się dobrze.

Jeśli chodzi o masażery to bański są naprawdę super, sama regulujesz sobie jak mocno chcesz zassasć skórę, masz różne rozmiary, przez co możesz ujędrnić każdą partię ciała. Bańka się nie rozstrzelnia tak jak skomplikowane masażery także polecam je z czystym sumieniem.

http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html

Edytowane przez Call girl
Czas edycji: 2010-02-02 o 10:05
Call girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 13:55   #2964
emza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
dzisiaj doszly do mnie sproszkowane algi tylko niebardzo wiem jak przyrzadzic te miksture Moze ktoras z Was robila sobie takie zabiegi i podzieli sie wiedza i efektami
na opakowaniu powinien byc opis przyzadzenia. najczesciej 2.5 miarki alg na 2 miarki wody i energicznie mieszac, bo szybko teżeja
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 15:54   #2965
aguna
Rozeznanie

Cytat:

ale czemu jej nie słodzimy, bo ja nie mam pojęcia :p prosze o fachowe wytlumaczenie jeśli to mozliwe... zostalo to jakos potwierdzone, ze zmniejsza to skutecznosc owej herbaty?
aguna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 18:13   #2966
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
na opakowaniu powinien byc opis przyzadzenia. najczesciej 2.5 miarki alg na 2 miarki wody i energicznie mieszac, bo szybko teżeja

no wlasnie nie ma albo nie zauwazylam . Znalazlam tylko "przepis" algi,jajko kurze,cynamon i jakies olejki.
Stary 2010-02-02, 20:21   #2967
animka007
Raczkowanie

GG do animka007

Cytat:

cholera ja pije tylko zieloną wsumie .. ale nie potrafię jej nie słodzić! no cholera no może to przez to nie działa na mnie jak jakaś herbata cud, tylko jak każda inna, czyli nic nie robi nie wiem nie moge bez cukru, choć słyszałam że wtedy te cudowne skłądniki działają toksycznie czy coś takiego, nie pamiętamjak to dokładnie szło, bo to było kawałek czasu temu. no ale że bez cukru ... no nie wiem ja sie przełamać nie moge

...

Edytowane przez animka007
Czas edycji: 2010-02-03 o 13:59
animka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:59   #2968
avOniasta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aguna Pokaż wiadomość
ale czemu jej nie słodzimy, bo ja nie mam pojęcia :p prosze o fachowe wytlumaczenie jeśli to mozliwe... zostalo to jakos potwierdzone, ze zmniejsza to skutecznosc owej herbaty?
Cytat:
Napisane przez animka007 Pokaż wiadomość
cholera ja nie pije tylko zieloną wsumie .. ale nie potrafię jej nie słodzić! no cholera no może to przez to nie działa na mnie jak jakaś herbata cud, tylko jak każda inna, czyli nic nie robi nie wiem nie moge bez cukru, choć słyszałam że wtedy te cudowne skłądniki działają toksycznie czy coś takiego, nie pamiętamjak to dokładnie szło, bo to było kawałek czasu temu. no ale że bez cukru ... no nie wiem ja sie przełamać nie moge
właśnie od paru dni pije zielona i nie słodziłam i była tak okropna że już nie mogłam wytrzymać i sypnęłam jedna łyżeczkę dziś i okazała się smaczniejsza
a powiedzcie mi ta herbatka działa tylko odchudzająco? czy ma jakieś działanie antycellulitowe? bo ja nie chcę schudnąć.. mam 163cm wz i waże 50 - 52 kg zalezy ile zjem tylko chce się pozbyć Pana C

Call girl też mam taka zwałkę ,tylko że na lewej nodze pod tyłkiem.. dziwnie to wygląda, mój chłop jej nie widzi,ale ja za to bardzo dobrze.. tak jak każdą grudkę
Stary 2010-02-02, 22:08   #2969
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
może jesteś w ciąży?

no nie slodzimy a tym bardziej bez cytryny bo tez sa ludzie ,kotrzy dodaja

przyzwyczaisz sie ja teraz jakos tak przywyklam ,ze jak sie nie napije trzy razy dziennie czerwonej ,zielonej i bialej herbaty to czegos mi brakuje

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
właśnie od paru dni pije zielona i nie słodziłam i była tak okropna że już nie mogłam wytrzymać i sypnęłam jedna łyżeczkę dziś i okazała się smaczniejsza
a powiedzcie mi ta herbatka działa tylko odchudzająco? czy ma jakieś działanie antycellulitowe? bo ja nie chcę schudnąć.. mam 163cm wz i waże 50 - 52 kg zalezy ile zjem tylko chce się pozbyć Pana C

Call girl też mam taka zwałkę ,tylko że na lewej nodze pod tyłkiem.. dziwnie to wygląda, mój chłop jej nie widzi,ale ja za to bardzo dobrze.. tak jak każdą grudkę
najlepiej jest pic czerwona herbate pu erh tak naprawde ona najlepiej podkreca metabolizm (bardziej niz czerwona) , biala herbata zas ma najwiecej antyoxydantow o niebo wiecej niz zielona

tutaj zebyscie poczytaly

biala herbata http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat/biala

czerwona herbata

http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat/czerwona##

http://www.zielona-herbata.com/

zielona herbata

Stary 2010-02-03, 06:52   #2970
karoolaaa
Zakorzenienie

no tak jak mowilam ... na moich algach nie ma przepisu jak je przygotowac i zrobilam tak jak radzilyscie - dodalam wody .
Śmierdziało strasznie Mam nadzieje,ze po jakims czasie zobacze efekty.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości