|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zadomowienie
|
poniedzialek czyli wczoraj
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zadomowienie
|
tylko dlatego ze to byl ten tydzien przerwy dla bezpieczenstwa pierwszy raz zapomnialam o tablletce
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- zazwyczaj nie używamy prezerwatw jak są tabletki ale teraz akurat użyliśmy |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Przyczajenie
|
Skoro użyliście prezerwatywy a ona nie pękła to nie widzę powodu do paniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Przyczajenie
|
kochane dziewczyny mam maly problem. W poprzedni poneidzialek zazylam moja pierwszza tabletke antykoncepcyjna (yasminelle) w pierwszy dzien okresu. NIestety okres do tej pory sie nei zakonczyl!! czy to normalne przy pierwszym opakowaniu?? Czy powinnam moze przestac brac te tabletki?? Miala tak jakas?? moze wie czy w nastepnych miesiacach bede miala tak samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plamienie/delikatne krwawienie w trakcie blistra może trwać do 3ego opakowania jeśli jednak jest to obfite krwawienie i utrzymuje się cały czas - warto odwiedzić gina coby się nie wykrwawić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Przyczajenie
|
tzn to jest takie ze rano nie mam, popołudniu mam, wieczorem znowu nie mam, i tak przez ostatnie 3 dni.. mój ginekolog dopeiro jest w piątek i nie wiem co robic!!
![]() * wiem ze napewno pisalyscie ale tyle jest tych wpisów ze chyba bym tu rok siedziala zanim bym je przeczyatla;P |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np plamiłam do połowy pierwszego opakowania a później już spokój są osoby co w ogóle nie mają plamień, a są też takie które męczą się z nimi przez cale opakowanie - co organizm to inna reakcja gdyby to było silne, obfite krwawienie non stop - wtedy można się martwić i lecieć do gina w Twoim przypadku myślę, że to chyba niepotrzebne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Przyczajenie
|
Dziekuje troche mnie uspokoiłaś;p
jakos przeboleje... byle do sierpnia wszytsko sie ustatkowalobo jade na wakacje a tam zbytnio nie chce takich przypadków... Massakra z tymi tabletkami |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zadomowienie
|
Byłaś jeszcze zabezpieczona. W tygodniu z odstawienia jesteś bezpieczna 7 dni.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
wiecie co, moze to glupie pytanie, ale stres zwiazany z sesja chyba robi swoje... wzielam tabletke po 20, a wlasnie wypilam kawe i dopadly mnie tzw. "schizy" ze cos moze sie stac nie tak... ehhh...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
od kawy chyba nie zmniejsza sie dzialanie tabletek?
Chyba ze o czyms nie wiem... ![]()
#2954 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
raczej jakby mialo jedno z drugim cos wspolnego a nie bylo o tym w ulotce to prawdopodobienstwo ciazy zwiekszylo by się znacznie
![]() Skoro można pic alkohol to czemu nie kawe?
#2956 |
Zakorzenienie
|
kawa nie ma wpływu na skuteczność ani na wchłonięcie tabletki, no stres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
ale się nakręciłaś ![]() wsumie racja, nie polecaja pic kawy przy tabletkach, bo obie te rzeczy wyplukuja magnez ![]() ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę pomóżcie
![]()
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój okres też zaczynał się od plamień, ale branie rozpoczęłam dopiero gdy się rozkręcił i pojawiła się że tak powiem, świeża, obfita krew :P jeśli Twój okres pojawi się/rozkręci w nocy to masz 24godziny na przyjęcie pierwszej tabletki - więc spokojnie mogłabyś zacząć jutro pod wieczór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Do wdowa_po_leninie:
Gdzieś na forum napisałaś że tabletki yasminelle mogą dla niektórych być za słabe. Co to znaczy? Ze nie zabezpieczą przed ciążą? Byłam u ginekologa w poniedziałek. Przepisała mi je w sumie na regulację okresu, trądzik, nie mówiłam ze planuje współżycie. Ale skoro to tabletki anty to przed ciąża powinny zabezpieczyć, mam rację? ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Poczytałam trochę więcej i tak się zastanawiam. Bo ta lekarka nie robiła mi żadnych badań, dała mi te tabletki na podstawie wywiadu... To tak powinno wyglądać? Powiedziała też ze plamieniami i innymi obawami mam się nie przejmować, natomiast jeśli wystąpi straszny ból głowy to znaczy że nie mogę ich przyjmować. Prawda li to? |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zabezpieczają, jeśli są prawidłowo brane - jednak warto je zmienić bo jest to uciążliwe i mija się z celem (krwawienie ma być w trakcie przerwy) ![]() często to tak wygląda niestety.. lekarze rzadko robią badania.. przez pierwsze 3 miesiące mogą występować nasilone skutki uboczne - w tym ból głowy, plamienia itp - jeśli ból głowy będzie jednak doprowadzał do omdleń czy coś i tabletki przeciwbólowe nie pomogą - lepiej odstawić coby sobie nie zaszkodzić po 3ech miesiąc powinno się wszystko mniej-więcej unormować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Idę jutro do lekarza i tak się zastanawiam czy nie zapytać o Yasmin zamiast Yasminelle - może będzie miała jakieś silniejsze działanie i w końcu zrobi coś z tym łojotokiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zadomowienie
|
dziewczyny
jutro ide 1 raz po tabletki do gina i czy mozecie mi doradzic ktore z nich najlepiej zwalczą pryszcze? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Przyczajenie
|
Nie ma czegoś takiego. To jak działają i na co to rzecz indywidualna.
Np.tabletki yasminelle. Sporej części kobiet po nich pryszcze znikną ale też takiej samej części kobiet tych pryszczy może wyskoczyć jeszcze więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
u mnie to samo- jak było tak zostało
z wagą w sumie podobnie, w prawdzie przytyłam ale z własnej winy ![]() Pytałam ginekologa czy trzeba robić sobie przerwy w przyjmowaniu tabletek (bo tak słyszałam) a on na to że "gdzie słyszałam" i że "wcale nie trzeba bo przecież przez kilka dni w miesiącu mam tą przerwę co daje 3 miesiące w skali roku". Trochę sie zdziwiłam no ale skoro lekarz tak mówi...Jakie Wy macie informacje? Ja bym wcale nie chciała odstawiać, bez tego mam wykańczające, bolesne miesiączki ![]()
#2969 |
Zadomowienie
|
dzieki za odpowiedzi
w sumie tak sobie myślę, że moje "zmiany skórne" są bardziej alergiczne niż hormonalne. zauważyłam ,że po podkładzie w formie musu mam okropne mikroskopijne krostki na całej twarzy ![]() ![]() narka |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny... Masakra.
Trzy dni temu wzielam tabletke o 20, a przed polnoca poczulam sie mega zle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.