Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-08, 23:36   #2941
G-a
Przyczajenie

Dot.: Opinie o internetowych galeriach rękodzieła artystycznego

Nie ważne ile jest galerii tylko ile mają kupujących. Czas pokaże ile utrzyma się bo konkurencja b.duża.
G-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:31   #2942
gapcio22
Raczkowanie

GG do gapcio22
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

witajcie czy jeszcze u kogoś nie działa AN? u mnie wczoraj przestało
Stary 2010-08-11, 10:26   #2943
ravenart
Zadomowienie

GG do ravenart

Cytat:
Napisane przez gapcio22 Pokaż wiadomość
witajcie czy jeszcze u kogoś nie działa AN? u mnie wczoraj przestało
U mnie działa normalnie
ravenart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:23   #2944
veia
Przyczajenie

Cześć!
Mam pytanie jako do doświadczonych twórców
Co sądzicie o galerii artpasja.pl? Nawiązałam niedawno z nimi współpracę i zastanawiam się jaki mają ruch? Z tego co widzę, to zaledwie kiku osobom udało się sprzedać po 1/2 pracach. Czy to jest jakiś nowy serwis (niestety wcześniej nie miałam w tym temacie rozeznania) czy po prostu jest jeszcze mało znany i niewiele ludzi tam zagląda?

Podobne pytanie mam odnośnie kiosque.pl. Niebawem ruszam tam ze swoimi kolekcjami- jak oceniacie sprzedaż tam?

Pozdrawiam!
veia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:30   #2945
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Cytat:
Napisane przez veia Pokaż wiadomość
Cześć!
Mam pytanie jako do doświadczonych twórców
Co sądzicie o galerii artpasja.pl? Nawiązałam niedawno z nimi współpracę i zastanawiam się jaki mają ruch? Z tego co widzę, to zaledwie kiku osobom udało się sprzedać po 1/2 pracach. Czy to jest jakiś nowy serwis (niestety wcześniej nie miałam w tym temacie rozeznania) czy po prostu jest jeszcze mało znany i niewiele ludzi tam zagląda?

Podobne pytanie mam odnośnie kiosque.pl. Niebawem ruszam tam ze swoimi kolekcjami- jak oceniacie sprzedaż tam?

Pozdrawiam!
Odnośnie Kiosque - współpracowałam z nimi jakiś czas temu, ale ruch był marny, więc zrezygnowałam. Ostatnio jak tam zaglądałam, to widziałam, że w tym względzie niewiele się zmieniło.
Stary 2010-08-14, 15:31   #2946
goszam
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justys_ka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobrze robię, ale poniżej wklejam skopiowany pierwszy post z pierwszej części tego wątku i dodam, że w ostatnich dniach do poniższych galerii dołączyła galeria arsneo.pl

---------------------------------------------------
---------------------------------------------------
od Moderatora:

Od czasu powstania tego wątku wiele zmieniło się jeśli chodzi o galerie internetowe i możliwość sprzedaży swoich prac. Poniżej prezentowane jest krótkie podsumowanie wraz z listą galerii obecnie istniejących na rynku.

Uwaga wątek służy wyłącznie wymianie doświadczeń.Namawianie artystów do współpracy z galerią jest zabronione.

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 http://www.wizaz.pl/forum/images/buttons_n/viewpost.gif
Gdzie sprzedajmy nasze wyroby: (trochę poszerzona zawartośc posta - o pozostałych galeriach na prawdę wiem niewiele i nijak mi się na ich temat wypowiadać )

Trendymania.pl - http://trendymania.pl/ - chyba się nie pomylę, jesli powiem że eksluzywna galeria do której nie tak łatwo się dostać. Marża 20%
Żeby się dotać - trzeba przede wszystkim mieć prace w srebrze, ewentualnie miedzi. Elementy posrebrzane, pozłacane i plastiki odpadają. Do tego prace trzeba mieć dobrze obfotografowane i technicznie dobrze wykonane. Prezentacja obejmuje też stwierdzenie,że trzeba dawać przynajmniej jedno zdjęcie kolczyków w pozycji wiszącej, oraz bransoletek i naszyjników pokazanych na czymś co imituje szyję/nadgarstek. Galeria w której sprzedają się rzeczy kosztujące nawet kilkaset złotych. Na start ok 5 par. Potem ogromnym plusem jest to,że można dodawać po 1 pracy. Bezpośredni kontakt z klientem poprzez wiadomości prywatne. Ceny przesyłek każdy sobie ustala indywidualnie.
Pakamera.pl - http://www.pakamera.pl/ - popularna i bardzo dobra galeria - do której dostanie się to niezły wyczyn z tego powodu że mają problemy z dochodzeniem wiadomości. Marża 30%
Żeby się dostać zazwyczaj trzeba wysyłać po kilka meili aż w końcu dostanie się odpowiedź. Sprzedają się tam wyroby zarówno za kilkanaście - kilkadziesiąt złotych, jak i kosztujące 200 -300 zł. Dla wielu nadal numer 1 na liście Polskich galerii. Na początek wystawia się 5 prac - co nie jest aż tak trudne do skompletowania. Istnieje opcja "zamów podobne" co ułatwia klientowi kontakt z artystą. Duży plus.

Wylęgarnia.pl - http://wylegarnia.pl/ - hm.... ostatnio są problemy z przelewami. Czasem coś się sprzeda czasem nie. Marża 50% dla nowo przyjętych.
Żeby się dostać trzeba mieć w miarę dobre prace Jest tam biżuteria różna - bardziej lub mniej staranna. Moim zdaniem - po prostu trzeba mieć szczęście. Z tego co zauważyłam biżuteria po wyżej 100 zł sprzedaje się ciężko. Bywają przestoje. Duże opóźnienia w przelewach, brak kontaktu z klientem - jeśli sobie życzy bransoletę do kolczyków dowiemy się o tym tylko wtedy jeśli wystawi nam komentarz. Wtedy możemy zrobić ,ale czy klient zajrzy i sprawdzi czy wykonaliśmy coś dla niego?? trudno stwierdzić. Pisanie meili w jakiejś sprawie - raczej nie ma sensu - nie odpisują.. informacje o wyjeździe, braku przelewu - cisza ze strony administracji. Panel administracyjny ( zwłaszcza jeśli chodzi o wysyłki) nowym czasem sprawia problemy. Na początek trzeba mieć do wystawienie 8 -9 sztuk biżuterii skompletowanej tematycznie co nie jest takie proste. Potem minimum po 5 sztuk.
Modna.pl - http://modna.pl/ - przyjemna galeria. Sprzedające tam raczej nie narzekają. Marża 30%
Zeby się dostać nalezy mieć prace wykonane bardzo dobrze pod względem technicznym oraz dobrze obfotografowane. Nie wiem jak z ruchem - ale co ileś postów można czytać jak dziewczyny się cieszą,że się coś sprzedało. Kontakt z prowadzącą galerię bardzo fajny, tym bardziej,że jest na bierząco bo jest aktywna na tym forum.
Prototyp.pl - http://prototyp.pl/ - taka sobie ( moim zdaniem, choć są osoby które nie narzekają) - łatwo się tam dostać. Plus taki,że masz bezpośredni kontakt z klientem. Marża 20%
Żeby się dostać - trzeba wysłać zgłoszenie - raczej nie spotkałam się z tym,żeby kogoś nie przyjęli. Prace na różnym poziome. Ogromnym plusem jest to,że pieniądze od razu wędrują na nasze konto i nie musimy na nie czekać. To my raz w miesiącu rozliczamy się z galerią wysyłając jej należną prowizję. Dodaje się dowolną ilość prac- nie ma określonego minimum.

hf-boutiqe.pl marzą 30% - szata graficzna bardzo ładna i przyciągająca, jednak jak ktoś kiedyś stwierdził i niektóre prace mogłyby być bardziej "eksluzif" pasujące do pięknej szaty graficznej. Sprzedaż raczej(?) niewielka.

Rekodzielnia.pl marzą 30% na dzień dzisiejszy mają napisane,że nie podejmują współpracy z nowymi artystami. Szata graficzna jak i prace - mogłoby być lepiej. Spro kiepskich zdjęć i nie najlepszych prac ( na pierwszy rzut oka - nie chcę nikogo urazić) . Nie przyglądałam się dokładnie - ale znajdą się tam też na prawdę ładne rzeczy.

Oprócz tego - decobazar.pl ( marża 40% ), impresse.pl ( marża 30% ) , kuferart.pl ( marża 30% ), , sytologia.pl, niezwykłości.pl ,

Nie wiem, pewnie pominęłam jakieś galerie - nie znam wszystkich. w 3 ostatnich nie chciało mi się już szukać jak wysoka jest marża - jak jesteś zainteresowana - regulamin i tam znajdziesz.

Oprócz tego sprzedajemy na swoich blogach i własnych sklepach/ stronkach internetowych.

Mam nadzieję,że to Ci wystarczy. Jeśli chcesz więcej informacji na temat wybranej galerii - polecam przejrzeć / pobieżnie przeczytać ten właśnie wątek. Specjalnie dla Ciebie go przejrzałam i znalazłam te galerie - do niektórych musiałam zajrzeć i przeczytać regulamin,żeby wyczytać jakie są marże. Jakoś żyję - Ty też przeżyjesz - tym bardziej,że interesuje to Ciebie i wszystko jest tu napisane.

Cytat:
Napisane przez ggagatka

kiosque.pl
antypodymody.pl
art-fashion.pl
unikatownia.pl
rekodziejnia.pl
niezlazemnieartystka.com. pl

część jest nowa i może ruch niewielki, ale na przyszłość można sobie poobserwować czy nie będą się rozwijać.

Inne galerie:
Unikalni.pl, Aale cuda.pl, Kufer vintage, Galeria Kokon, Haloart, Arsneo.pl,
Aleladne.pl, Galeria fiufiu, Brocante.pl, Galeria Olissima, Ellefant, Decotrendy,
Galeria Inartis, Digart, chyba zupełnie nowe: Walizaart, Artstacja.

Przy takiej ilości - w każdej jest coraz mniej klientów.
Powtarzają się ci sami artyści (choć zgodnie z regulaminem - nie powinni) a przez to prace nie są już tak niepowtarzalne i unikatowe.

Ruch w galeriach zależy m.in. od reklamy, na którą trzeba wydać wielkie pieniądze (pozycjonowanie, wyszukiwarki, programy partnerskie itd.).
Dlatego -
Drogi Twórco! Życzę Ci dużo cierpliwości i szczęścia.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Artpasja - nowa galeria. Ciekawa witryna i grafika, choć mnie osobiście denerwują
"skaczące obrazki", wolno ukazujące się olbrzymie zdjęcia, niepotrzebne zakładki (przy koszyku ciągle ukazuje się błąd). Trafiają się błędy (literówki).
Chyba nie zawitam tu jako klientka.
goszam
goszam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:25   #2947
tyska04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goszam Pokaż wiadomość
Powtarzają się ci sami artyści (choć zgodnie z regulaminem - nie powinni) a przez to prace nie są już tak niepowtarzalne i unikatowe.
Hm, a czemu to artysta nie może być w kilku galeriach? Czy o czymś nie wiem? Z tego co wiem to tylko nie można mieć jednej pracy w kilku galeriach..
tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być "
tyska04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:33   #2948
heurek
Wtajemniczenie

No właśnie? Gdzie jest zapis w regulaminie, że nie może?
Digart chyba nie jest galerią?
I zupełnie nie rozumiem- piszesz jako zgorzkniały twórca, czy nie zadowolony klient?

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 18:34   #2949
substytut
Zakorzenienie

O ile dobrze pamietam to goszam planowala otworzyc swoja wlasna galerie
Czyzby planowala u siebie wpis o tym, ze nie mozna bedzie wspolpracowac z innymi galeriami?
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 19:20   #2950
lunamin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez substytut Pokaż wiadomość
O ile dobrze pamietam to goszam planowala otworzyc swoja wlasna galerie
Czyzby planowala u siebie wpis o tym, ze nie mozna bedzie wspolpracowac z innymi galeriami?
Masz dobra pamięć! Pierwszy post na forum...
Stary 2010-08-14, 19:35   #2951
lubomirka
www.dulcedo.pl

Ale wy jesteście kule szpiegule . Swoją drogą ciekawa jestem co chcesz wyrazić swoją opinią goszam??
Ja uważam, że jestem wstanie policzyć na palcach tylko jednej ręki dobre galerie warte uwagi, jedne ze względu na sukces marketingowy inne ze względu na sukces utrzymania swojej klasy. Ale nie będzie ich więcej niż 5 sztuk. Więc nadal uważam, że jest spore miejsce w internecie na takowe przedsięwzięcia .
Stary 2010-08-15, 09:47   #2952
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Ja myślę, że Goszam coś pokręciła. W niektórych galeriach jest zapis,że nie można mieć takiej samej rzeczy u nich i u kogoś innego.

Swoją drogą, jeśli ma być zapis,że artysta może być tylko w tej jednej galerii, a w innej już nie może, to raczej będzie mało chętnych ;] Co ja się będę rozpisywać - dla mnie to jest śmieszny pomysł. Chyba,że galeria zapewni mi stałą pensję ;] Tak jak normalny pracodawca to mogłabym się zastanowić

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2010-08-15 o 09:49
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 14:20   #2953
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Swoją drogą, jeśli ma być zapis,że artysta może być tylko w tej jednej galerii, a w innej już nie może, to raczej będzie mało chętnych ;] Co ja się będę rozpisywać - dla mnie to jest śmieszny pomysł. Chyba,że galeria zapewni mi stałą pensję ;] Tak jak normalny pracodawca to mogłabym się zastanowić
No.. na stałą pensyjkę, czyli zatrudnienie legalne z odprowadzaniem wszystkich składek przez pracodawcę, to i ja bym się skusiła, mogłabym wtedy przemyśleć swoje wystawianie w innych galeriach, jeśli by mi się to kalkulowało Ale na innych warunkach, czyli bez pensji - raczej tylko bym się uśmiechnęła, nikt sobie sznura na własną szyję sam nie założy, jeśli są inne galerie, które nie dają takiego ograniczenia.

Ktoś tu się faktycznie chyba pomylił, bo żadna galeria nie zabrania wystawiania w innej, co najwyżej może narzucić (i ja to rozumiem, choć wygodne dla mnie nie jest) zakaz wystawiania tego samego produktu w innej.
I żeby nie było, nie wszystkie galerie tego bezwzględnie przestrzegają, nawet, jeśli mają taki zapis w regulaminie, bo akurat jeśli o ten podpunkt chodzi, to zawsze pertraktuję z galerią Dlatego to, że ktoś wystawia mnogo w kilku galeriach i nawet w tych z w/w zapisem - nie znaczy, że robi to bez porozumienia z galeriami (choć pewnie część - tak).

Cytat:
Ale to niczego nie zmienia, prócz tego, że jest większa oglądalność i większa szansa na sprzedaż. Ja np tworzę w jednym egzemplarzu, więc jak sprzeda się w jednym miejscu, to z innych automatycznie zdejmuję. A jeśli ktoś tworzy w większej ilości egzemplarzy to sprzedaż "gdziekolwiek" wiele mnie zmienia, bo i tak zostanie wykonane ponownie.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-08-15 o 14:54
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:22   #2954
lookrecya
Zadomowienie

GG do lookrecya

mam pytanie gdzie jeszcze oprocz panelu artysty widac komentarze w pakamerze? ktorys raz szukam i nie widze, a tym razem chcialabym wiedziec bo dostalam pierwszy za to dosc paskudny negatyw i nie wiem czy zawracac sobie tym glowe czy dac sobie spokoj...
lookrecya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 10:35   #2955
lwica83
Wtajemniczenie

Lookrecya na dole strony są opinie klientów podzielone na towary, ale nie ma ani zdjęcia ani wykonawcy towaru... chyba, że po zalogowaniu jest coś takiego widoczne, a jakiego towaru to się tyczyło?
lwica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 11:27   #2956
Madia
Zakorzenienie

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę czy Wy też macie problemy z pieniędzmi z Wylęgarni.
Nosz, jest już 17.08 a nadal nie mam pieniędzy na koncie, mimo, że maila o tym, że się rozliczyli dostałam 9.08.
W zeszłym miesiącu było to samo, dopiero jak się upomniałam to je dostałam.
Tak się cieszyłam, że dostałam się do tej galerii ale trochę mnie to niepokoi.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:54   #2957
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę czy Wy też macie problemy z pieniędzmi z Wylęgarni.
Nosz, jest już 17.08 a nadal nie mam pieniędzy na koncie, mimo, że maila o tym, że się rozliczyli dostałam 9.08.
W zeszłym miesiącu było to samo, dopiero jak się upomniałam to je dostałam.
Tak się cieszyłam, że dostałam się do tej galerii ale trochę mnie to niepokoi.
Jest cały wątek o wylęgarni ;] Poszukaj. Przez długi, długi czas mieli problemy z płatnościami i potrafili zalegać miesiąc albo i więcej. Potem była poprawa, ale kto wie.... może znowu się zaczyna....
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:06   #2958
Madia
Zakorzenienie

och, dziękuję, poszperam

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 10:24   #2959
wilczex
Zadomowienie

Dziewczyny nie wiem, czy pojawiło sie to pytanie czy nie, ale zadam, je zaryzykuję. Kiedy mozna skłądać zgłoszenia do galerii? Chodzi mi o to ,ze chciaąłbym sprzedać swoje prace, na Allegro jak każdy wie cieżko sptrzedać cokolwiek, pracuję narazie a posrebrzakach. Nie wiem, czy moje prace się do tego nadają czy nie. Jeśli mogłybyście ocenić to i podpowedzieć mi, do jakiej galerii mogłabym , jeśli w ogóle, starać się o przyjecie to byłoby mi niezmiernie miło.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 16:10   #2960
piechotka
Zadomowienie

GG do piechotka

Dziewczyny, jeśli już było w wątku to przepraszam, ale nie potrafilam znaleźć - jak długo praca moze byc sprzedana i nieopłacona w Modnej. Mnie wisi już 2 tygodnie, forum nadal nie chodzi, choc od wczoraj miało chodzić, wiec genearlnie chwilowo zero informacji...
piechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 19:04   #2961
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piechotka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli już było w wątku to przepraszam, ale nie potrafilam znaleźć - jak długo praca moze byc sprzedana i nieopłacona w Modnej. Mnie wisi już 2 tygodnie, forum nadal nie chodzi, choc od wczoraj miało chodzić, wiec genearlnie chwilowo zero informacji...
Prace od pewnego czasu same wracają do sprzedaży, więc się nie martw Jeżeli klient wybrał wpłatę na poczcie, to wychodzi nawet ciut ponad 2 tygodnie czasami - Maciej to rozpisywał na forum Modnej, poszukaj jak włączą.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 19:13   #2962
piechotka
Zadomowienie

GG do piechotka

Cytat:
Napisane przez clementinne Pokaż wiadomość
Prace od pewnego czasu same wracają do sprzedaży, więc się nie martw Jeżeli klient wybrał wpłatę na poczcie, to wychodzi nawet ciut ponad 2 tygodnie czasami - Maciej to rozpisywał na forum Modnej, poszukaj jak włączą.
Dziękuję

Przeczytałabym na forum modnej już dawno, ale się jakoś nie da ;-)
piechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 20:20   #2963
nagaLy
Zakorzenienie

Mnie wisiały prawie 20 dni. Potem "się same" przywróciły.

nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 21:50   #2964
wilczex
Zadomowienie

Czy współpracowała któras z Was z Fabryką Kolczyka? Jak wrażenia? Jak jest zz apłatą i czy mają znośmy ruch?

Stary 2010-08-30, 08:51   #2965
substytut
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam - ile z Was otrzymuje newsletter z Paki...
Ja już po raz kolejny otrzymuję reklamę Delamo, a że zapisując się na newsletter nie wyrażałam zgody na otrzymywanie reklamy postanowiłam do nich napisać.
Niezamowiona tresc reklamowa jest spamem i tak sa przeze mnie traktowane te wiadomosci z Delamo (bo fajnie, ze sie Conceptia rozrasta, ale gdybym chciala wiedziec co na Delamo to bym tam sie na newsletter wpisala). Poza tym malym druczkiem istnieje mozliwosc dowiedzienia sie o reklame, wiec pozostaje tylko kwestia czasu kiedy bede otrzymywac inne....
Mam tylko nadzieje, ze inne galerie nie beda podlaczac reklam ani tym bardziej udawac, ze sa one newsletterem
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 13:34   #2966
alunia87
Przyczajenie

GG do alunia87

Witam jestem tu nowa ale mam pytanko, ile można czekać na odpowiedz z decobazaaru? 2 miesiące temu wysłałam zgłoszenie i nic... niby napisali że zgloszenie przyjęte i odpowiadają na wszystkie maile , no ale coś długo to trwa.
z góry dzięki

Edytowane przez alunia87
Czas edycji: 2010-08-31 o 13:51
alunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 16:19   #2967
czarna kawa
Wtajemniczenie

Witam
Od pewnego czasu przegladam rózne galerie internetowe, ponieważ chciałabym zacząć sprzedawać gdzieś swoją biżuterię. Trafiłam między innymi do galerii Unikatownia. Na początku zdziwiły mnie tek niskie ceny wystawionych produktów, ale potem natknęłam się w regulaminie na takie zdanie: "Unikatownia do ceny podanej przez artystę nie dolicza żadnej marży. Cena widoczna na stronie jest ceną ostateczną artykułu. Artysta w rozliczeniu otrzyma deklarowaną przez siebie kwotę za sprzedane artykuły. "
Czy to znaczy ze marża naprawdę tam nie istnieje? Przyznam się, że trochę mi to śmierdzi jakimś przekrętem Może wy, jako bardziej doświadczone w tej kwestii się wypowiecie. Poza tym byłabym bardzo wdzięczna za jakieś opinie o tej galerii. Może któraś z was z nimi współpracowała?
Stary 2010-08-31, 17:57   #2968
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna kawa Pokaż wiadomość
Witam
Od pewnego czasu przegladam rózne galerie internetowe, ponieważ chciałabym zacząć sprzedawać gdzieś swoją biżuterię. Trafiłam między innymi do galerii Unikatownia. Na początku zdziwiły mnie tek niskie ceny wystawionych produktów, ale potem natknęłam się w regulaminie na takie zdanie: "Unikatownia do ceny podanej przez artystę nie dolicza żadnej marży. Cena widoczna na stronie jest ceną ostateczną artykułu. Artysta w rozliczeniu otrzyma deklarowaną przez siebie kwotę za sprzedane artykuły. "
Czy to znaczy ze marża naprawdę tam nie istnieje? Przyznam się, że trochę mi to śmierdzi jakimś przekrętem Może wy, jako bardziej doświadczone w tej kwestii się wypowiecie. Poza tym byłabym bardzo wdzięczna za jakieś opinie o tej galerii. Może któraś z was z nimi współpracowała?
Hmmm...najprawdopodobniej galeria chce do siebie ściągnąć projektantów tą zerową marżą, potem muszą jakąś pobierać, bo przecież nikt nie będzie reklamował strony za własne pieniądze charytatywnie
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 18:40   #2969
wilczex
Zadomowienie

Dziewczyny, jaką galerię polecacie na początek? Wiem - trzeba samemu się rozglądać, ale chciałabym, żeby bardziej doświadczone kolezanki się wypowiedzieły, żebym wiedziała mniej więcej na które galerie poświęcić więcej uwagi. Z góry dzięki.

Stary 2010-09-01, 13:10   #2970
czarna kawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clementinne Pokaż wiadomość
Hmmm...najprawdopodobniej galeria chce do siebie ściągnąć projektantów tą zerową marżą, potem muszą jakąś pobierać, bo przecież nikt nie będzie reklamował strony za własne pieniądze charytatywnie
Taż tak mi się wydawało. Tylko ze w regulaminie nie ma o tym żadnej wzmianki. Dziwne...

Wysłałam właśnie zgłoszenie do Pakamery. Ciekawe czy i kiedy mi odpowiedzą. To maja pierwsza próba dostania się do galerii internetowej, wiec jestem bardzo ciekawa efektów

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości