![]() |
#2941 |
Przyczajenie
|
Dot.: Opinie o internetowych galeriach rękodzieła artystycznego
Nie ważne ile jest galerii tylko ile mają kupujących. Czas pokaże ile utrzyma się bo konkurencja b.duża.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
witajcie
![]() ![]()
#2943 |
Zadomowienie
|
U mnie działa normalnie
#2944 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Mam pytanie jako do doświadczonych twórców ![]() Co sądzicie o galerii artpasja.pl? Nawiązałam niedawno z nimi współpracę i zastanawiam się jaki mają ruch? Z tego co widzę, to zaledwie kiku osobom udało się sprzedać po 1/2 pracach. Czy to jest jakiś nowy serwis (niestety wcześniej nie miałam w tym temacie rozeznania) czy po prostu jest jeszcze mało znany i niewiele ludzi tam zagląda? Podobne pytanie mam odnośnie kiosque.pl. Niebawem ruszam tam ze swoimi kolekcjami- jak oceniacie sprzedaż tam? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Unikalni.pl, Aale cuda.pl, Kufer vintage, Galeria Kokon, Haloart, Arsneo.pl, Aleladne.pl, Galeria fiufiu, Brocante.pl, Galeria Olissima, Ellefant, Decotrendy, Galeria Inartis, Digart, chyba zupełnie nowe: Walizaart, Artstacja. Przy takiej ilości - w każdej jest coraz mniej klientów. Powtarzają się ci sami artyści (choć zgodnie z regulaminem - nie powinni) a przez to prace nie są już tak niepowtarzalne i unikatowe. Ruch w galeriach zależy m.in. od reklamy, na którą trzeba wydać wielkie pieniądze (pozycjonowanie, wyszukiwarki, programy partnerskie itd.). Dlatego - Drogi Twórco! Życzę Ci dużo cierpliwości i szczęścia. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Artpasja - nowa galeria. Ciekawa witryna i grafika, choć mnie osobiście denerwują "skaczące obrazki", wolno ukazujące się olbrzymie zdjęcia, niepotrzebne zakładki (przy koszyku ciągle ukazuje się błąd). Trafiają się błędy (literówki). Chyba nie zawitam tu jako klientka. goszam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Rozeznanie
|
Hm, a czemu to artysta nie może być w kilku galeriach? Czy o czymś nie wiem? Z tego co wiem to tylko nie można mieć jednej pracy w kilku galeriach..
![]() |
#2948 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie? Gdzie jest zapis w regulaminie, że nie może?
![]() Digart chyba nie jest galerią? ![]() I zupełnie nie rozumiem- piszesz jako zgorzkniały twórca, czy nie zadowolony klient?
#2949 |
Zakorzenienie
|
O ile dobrze pamietam to goszam planowala otworzyc swoja wlasna galerie
![]() Czyzby planowala u siebie wpis o tym, ze nie mozna bedzie wspolpracowac z innymi galeriami?
#2950 |
Zadomowienie
|
Masz dobra pamięć! Pierwszy post na forum...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
www.dulcedo.pl
|
Ale wy jesteście kule szpiegule
![]() Ja uważam, że jestem wstanie policzyć na palcach tylko jednej ręki dobre galerie warte uwagi, jedne ze względu na sukces marketingowy inne ze względu na sukces utrzymania swojej klasy. Ale nie będzie ich więcej niż 5 sztuk. Więc nadal uważam, że jest spore miejsce w internecie na takowe przedsięwzięcia ![]()
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że Goszam coś pokręciła. W niektórych galeriach jest zapis,że nie można mieć takiej samej rzeczy u nich i u kogoś innego.
Swoją drogą, jeśli ma być zapis,że artysta może być tylko w tej jednej galerii, a w innej już nie może, to raczej będzie mało chętnych ;] Co ja się będę rozpisywać - dla mnie to jest śmieszny pomysł. Chyba,że galeria zapewni mi stałą pensję ;] Tak jak normalny pracodawca to mogłabym się zastanowić ![]() Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-08-15 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś tu się faktycznie chyba pomylił, bo żadna galeria nie zabrania wystawiania w innej, co najwyżej może narzucić (i ja to rozumiem, choć wygodne dla mnie nie jest) zakaz wystawiania tego samego produktu w innej. I żeby nie było, nie wszystkie galerie tego bezwzględnie przestrzegają, nawet, jeśli mają taki zapis w regulaminie, bo akurat jeśli o ten podpunkt chodzi, to zawsze pertraktuję z galerią ![]() Cytat:
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-08-15 o 14:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zadomowienie
|
mam pytanie gdzie jeszcze oprocz panelu artysty widac komentarze w pakamerze? ktorys raz szukam i nie widze, a tym razem chcialabym wiedziec bo dostalam pierwszy za to dosc paskudny negatyw i nie wiem czy zawracac sobie tym glowe czy dac sobie spokoj...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Wtajemniczenie
|
Lookrecya na dole strony są opinie klientów podzielone na towary, ale nie ma ani zdjęcia ani wykonawcy towaru... chyba, że po zalogowaniu jest coś takiego widoczne, a jakiego towaru to się tyczyło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę czy Wy też macie problemy z pieniędzmi z Wylęgarni.
Nosz, jest już 17.08 a nadal nie mam pieniędzy na koncie, mimo, że maila o tym, że się rozliczyli dostałam 9.08. ![]() W zeszłym miesiącu było to samo, dopiero jak się upomniałam to je dostałam. Tak się cieszyłam, że dostałam się do tej galerii ale trochę mnie to niepokoi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
och, dziękuję, poszperam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem, czy pojawiło sie to pytanie czy nie, ale zadam, je zaryzykuję. Kiedy mozna skłądać zgłoszenia do galerii? Chodzi mi o to ,ze chciaąłbym sprzedać swoje prace, na Allegro jak każdy wie cieżko sptrzedać cokolwiek, pracuję narazie a posrebrzakach. Nie wiem, czy moje prace się do tego nadają czy nie. Jeśli mogłybyście ocenić to i podpowedzieć mi, do jakiej galerii mogłabym , jeśli w ogóle, starać się o przyjecie to byłoby mi niezmiernie miło.
#2960 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeśli już było w wątku to przepraszam, ale nie potrafilam znaleźć - jak długo praca moze byc sprzedana i nieopłacona w Modnej. Mnie wisi już 2 tygodnie, forum nadal nie chodzi, choc od wczoraj miało chodzić, wiec genearlnie chwilowo zero informacji...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałabym na forum modnej już dawno, ale się jakoś nie da ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Mnie wisiały prawie 20 dni. Potem "się same" przywróciły.
#2964 |
Zadomowienie
|
Czy współpracowała któras z Was z Fabryką Kolczyka? Jak wrażenia? Jak jest zz apłatą i czy mają znośmy ruch?
#2965 |
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam - ile z Was otrzymuje newsletter z Paki...
Ja już po raz kolejny otrzymuję reklamę Delamo, a że zapisując się na newsletter nie wyrażałam zgody na otrzymywanie reklamy postanowiłam do nich napisać. Niezamowiona tresc reklamowa jest spamem i tak sa przeze mnie traktowane te wiadomosci z Delamo (bo fajnie, ze sie Conceptia rozrasta, ale gdybym chciala wiedziec co na Delamo to bym tam sie na newsletter wpisala). Poza tym malym druczkiem istnieje mozliwosc dowiedzienia sie o reklame, wiec pozostaje tylko kwestia czasu kiedy bede otrzymywac inne.... Mam tylko nadzieje, ze inne galerie nie beda podlaczac reklam ani tym bardziej udawac, ze sa one newsletterem
#2966 |
Przyczajenie
|
Witam jestem tu nowa ale mam pytanko, ile można czekać na odpowiedz z decobazaaru? 2 miesiące temu wysłałam zgłoszenie i nic... niby napisali że zgloszenie przyjęte i odpowiadają na wszystkie maile , no ale coś długo to trwa.
z góry dzięki ![]() Edytowane przez alunia87 Czas edycji: 2010-08-31 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Od pewnego czasu przegladam rózne galerie internetowe, ponieważ chciałabym zacząć sprzedawać gdzieś swoją biżuterię. Trafiłam między innymi do galerii Unikatownia. Na początku zdziwiły mnie tek niskie ceny wystawionych produktów, ale potem natknęłam się w regulaminie na takie zdanie: "Unikatownia do ceny podanej przez artystę nie dolicza żadnej marży. Cena widoczna na stronie jest ceną ostateczną artykułu. Artysta w rozliczeniu otrzyma deklarowaną przez siebie kwotę za sprzedane artykuły. " Czy to znaczy ze marża naprawdę tam nie istnieje? Przyznam się, że trochę mi to śmierdzi jakimś przekrętem ![]()
#2968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jaką galerię polecacie na początek? Wiem - trzeba samemu się rozglądać, ale chciałabym, żeby bardziej doświadczone kolezanki się wypowiedzieły, żebym wiedziała mniej więcej na które galerie poświęcić więcej uwagi. Z góry dzięki.
#2970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłałam właśnie zgłoszenie do Pakamery. Ciekawe czy i kiedy mi odpowiedzą. To maja pierwsza próba dostania się do galerii internetowej, wiec jestem bardzo ciekawa efektów ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.