Wymarzony Pierścionek cz. XIII :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 09:31   #2941
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co to za kod podpisie Hani jakaś e-torebka
To 5 % kod rabatowy przy zakupie torebki na www.etorebka.pl

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Hania i jak z wizytą u teściów było, byłaś twarda i nie poszłaś ?
W koncu pojechałam...po przeprowadzeniu z TZ rozmowy w samochodzie.
Stwierdziłam ze skoro juz sie z nimi umowil nie będe cyrków robiła i pojadę na ta herbatę...ale ostatni raz w takiej sytuacji.
Chyba zrozumiał że takie rzeczy trzeba ustalać i ja nie mam zamiaru na każde zawolanie tresciow do nich pędzić, bo moge mieć inne plany.
Poza tym miał zaznaczone że wchodzą w grę tylko godzinne odwiedziny..i ma szczęscie bo po rownej godzine powiedzial "to co kochanie jedziemy?" No i pojechalismy.

A przez tą godzinę mnie skręcało bo przyszla torba dla mamy z etorebki i buty dla siostry z butyku.
Wszystko piękne oczywiście....uzależnilam już siostrę od BU i butyku

No i masakra bo moj mąż ugotował taką zupę ze się rozplynęlam....jednak mnie do konca udobruchał
Cóz przez zoladek do serca

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-02-12 o 09:41
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 09:32   #2942
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
yhy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 09:41   #2943
czeremchowa
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy!
Na brzuchu i wysoko na udzie zrobiły mi sie takie jakby plamy/krosty. Jedną największą mam już ok 3tyg ale ani mnie nie swędziała ani nic więc jakoś to olałam tym bardziej że mam cerę trądzikową więc już nic mnie nie zdziwi. W tym tyg doszły mi nowe. Razem jest już 6. Pierwsza zmieniła całkowicie postać, z czerwonej plamki zrobiło się jakby 2 cm poparzenie, dookoła suche. Umówiłam się dziś do lekarza ogólnego bo do dermatologa dopiero za 2 tyg. Nie wiem co to jest a jadę dziś do koleżanki i tam będzie miesięczne dziecko więc wolę się w razie czego wycofać z wyjazdu. POMOCY!
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 09:50   #2944
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!
Na brzuchu i wysoko na udzie zrobiły mi sie takie jakby plamy/krosty. Jedną największą mam już ok 3tyg ale ani mnie nie swędziała ani nic więc jakoś to olałam tym bardziej że mam cerę trądzikową więc już nic mnie nie zdziwi. W tym tyg doszły mi nowe. Razem jest już 6. Pierwsza zmieniła całkowicie postać, z czerwonej plamki zrobiło się jakby 2 cm poparzenie, dookoła suche. Umówiłam się dziś do lekarza ogólnego bo do dermatologa dopiero za 2 tyg. Nie wiem co to jest a jadę dziś do koleżanki i tam będzie miesięczne dziecko więc wolę się w razie czego wycofać z wyjazdu. POMOCY!
My Ci chyba nie pomożemy...lekarki wśród nas nie ma.

2 tygodnie musisz czekać na wizytę u dermatologa..paranoj a.

Mi jakiś czas temu pojawiły się plamy...na początku pod okiem czerwona przesuszona, która nie swędziła..ale tez nie zmieniała swej postaci.
Za jakiś czas pojawily sie na brzuchu i plecach...do dermatologa poszłam z marszu.

Diagnoza: łagodna forma lupierzu...dostałam maść i mi przeszlo po tygodniu.

Niestety pojawił się znowu na plecach, a ja masc wyrzucilam....i martwię sie teraz ze może to nie lagodna forma, skoro znowu wylazł.
Stary 2009-02-12, 09:53   #2945
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
My Ci chyba nie pomożemy...lekarki wśród nas nie ma.

2 tygodnie musisz czekać na wizytę u dermatologa..paranoj a.

Mi jakiś czas temu pojawiły się plamy...na początku pod okiem czerwona przesuszona, która nie swędziła..ale tez nie zmieniała swej postaci.
Za jakiś czas pojawily sie na brzuchu i plecach...do dermatologa poszłam z marszu.

Diagnoza: łagodna forma lupierzu...dostałam maść i mi przeszlo po tygodniu.

Niestety pojawił się znowu na plecach, a ja masc wyrzucilam....i martwię sie teraz ze może to nie lagodna forma, skoro znowu wylazł.
2 tyg bo dr do której zawsze chodzę z cerą na urlopie Kurde ale się zestresowałam W każdym bądź razie dzięki Hania.
Stary 2009-02-12, 10:06   #2946
Poemi
Zakorzenienie

Spoko loko dziewczyny, z tamtym drugim na pewno coś będzie. Ale szczerze mówiąc trochę mi przeszło.

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Witajcie, dzis nie mam czasu na pisanie bo musze wracac do pracy

Mam tylko jedno pytanko;

Chce wziac jako bagaz podreczny taka torbe jak na fitness/ wymiary mieszcza sie w odpowiednim przedziale/
Czy moge do niej wlozyc ubrania? Czyli dwie bluzki i bluze dresowa oprocz paszportu i biletow oczywiscie.

Dzieki za odpowiedz, pa
Możesz

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Możesz.Też mieliśmy ubrania w bagażu podręcznym, bo jak wylatywaliśmy z Egiptu w październiku, to było gorąco,a w Polsce zimno, więc w samolocie trzebabyło się ubrać
Też tak robiłam. Gdy wylatywałam do to byłam w szoku, że ja w płaszczu, a jakaś panienka maszeruje w szortach i wszystko olewa. Po powrocie stwierdziłam, że taż tak mogłam zrobić i następnym razem na pewno nie będę się bawać w żadne płaszcze.
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:08   #2947
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

W koncu pojechałam...po przeprowadzeniu z TZ rozmowy w samochodzie.
Stwierdziłam ze skoro juz sie z nimi umowil nie będe cyrków robiła i pojadę na ta herbatę...ale ostatni raz w takiej sytuacji.
Chyba zrozumiał że takie rzeczy trzeba ustalać i ja nie mam zamiaru na każde zawolanie tresciow do nich pędzić, bo moge mieć inne plany.
Poza tym miał zaznaczone że wchodzą w grę tylko godzinne odwiedziny..i ma szczęscie bo po rownej godzine powiedzial "to co kochanie jedziemy?" No i pojechalismy.

A przez tą godzinę mnie skręcało bo przyszla torba dla mamy z etorebki i buty dla siostry z butyku.
Wszystko piękne oczywiście....uzależnilam już siostrę od BU i butyku

No i masakra bo moj mąż ugotował taką zupę ze się rozplynęlam....jednak mnie do konca udobruchał
Cóz przez zoladek do serca
No i dobrze zrobiłaś, w końcu to tylko godzina a po co później mąż miałby słuchac ewentualnych komentarzy, że masz np. teściową gdzieś....Tak hipotetycznie oczywiście, ale wiem, że to częsta przypadłość teściowych

Mąż zdolniacha, mójk tylko jejecznicę umie, tosty i parówki

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
Nie mam pojęcia co to jest, ale profilaktycznie wzięłabym wapno- od razu po dwie tabletki do rozpuszczenia i tak 3 X dziennie, kupiłabym jeszcze Allertec albo coś pochodnego- ja najbardziej lubię ten specyfik z owadem na pudełku (a ptece będą wiedzieć jaki to)- bo nie usypia I powiem szczerze, że wiele razy mnie to uchroniło przed wizytą u dermatologa...
Pamiętacie moją plamę na policzku, która się powiększała i wyglądała mega groźnie - po specyfiku z owadem zeszła To są naprawdę dobre i skuteczne specyfiki, więc warto je mieć pod ręką
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:12   #2948
pollynema
Zadomowienie

Dziewczyny, wiecie o tej promocji w H&M do 13 lutego? Można sobie wydrukować samemu kupon, który daje zniżkę 20% na dowolną rzecz - nie licząc przecenionych.

http://www.hm.com/filearea/corporate...3663182656.pdf
Stary 2009-02-12, 10:15   #2949
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No i dobrze zrobiłaś, w końcu to tylko godzina a po co później mąż miałby słuchac ewentualnych komentarzy, że masz np. teściową gdzieś....Tak hipotetycznie oczywiście, ale wiem, że to częsta przypadłość teściowych

Dlatego też pojechałam

Na ile zdolniacha, a na ile dobry przepis znalazł to nie wiem...i nie wnikam.
Ważne że zupa miód w gębie.

A przepis dośc pracochłonny wynalazł, także jestem pod wrażeniem.

A co ważniejsze..porządek po sobie zostawił..no ideał
Stary 2009-02-12, 10:16   #2950
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:

Nie mam pojęcia co to jest, ale profilaktycznie wzięłabym wapno- od razu po dwie tabletki do rozpuszczenia i tak 3 X dziennie, kupiłabym jeszcze Allertec albo coś pochodnego- ja najbardziej lubię ten specyfik z owadem na pudełku (a ptece będą wiedzieć jaki to)- bo nie usypia I powiem szczerze, że wiele razy mnie to uchroniło przed wizytą u dermatologa...
Pamiętacie moją plamę na policzku, która się powiększała i wyglądała mega groźnie - po specyfiku z owadem zeszła To są naprawdę dobre i skuteczne specyfiki, więc warto je mieć pod ręką
To ja umiem zrobić do jedzenia tyle co Twój mąż Niestety.

Dobra idę wypić wapno. Dziwne to jest bo nic nie swędzi ani sie z tym nic nie dzieje. A ten lek z owadem co coś właśnie a'la alertec?

A i doszły Malwy z Allegro Już raz używałam.
Dzięki za pomoc!

Edytowane przez czeremchowa
Czas edycji: 2009-02-12 o 10:22
Stary 2009-02-12, 10:26   #2951
ANITKA79
Zadomowienie

Dzieki Wam wszystkim O tych zabronionych rzeczach wiem typu pilnik i jedzenie itd..
Tylko wlasnie wzielam Tztowi jakies wedlinki i cos tam jeszcze i zeby sie zmiescilo musialam przelozyc bluzki do podrecznego. A ta podusia to prezent na walentynki taki skromniutki

Zaro gratuluje podwyzki Tztowi i ze swietowanie udane

Haniu mam nadzieje ze dzis juz lepszy humorek?

Gosia zycze lepszego samopoczucia

Czeremchowa najlepiej jak pojdziesz do demrmatologa, moze to tlyko jakies uczulenie ale dostaniesz odpowiednia recepte i zniknie
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 10:30   #2952
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie o tej promocji w H&M do 13 lutego? Można sobie wydrukować samemu kupon, który daje zniżkę 20% na dowolną rzecz - nie licząc przecenionych.

Ja nie wiedziałam nic, ostatnio nie chodzę po sklepach w ogóle...może dopiero pojawię się w marcu A jest obecnie w H&M coś ciekawego ?

Cytat:
Dlatego też pojechałam

Na ile zdolniacha, a na ile dobry przepis znalazł to nie wiem...i nie wnikam.
Ważne że zupa miód w gębie.

A przepis dośc pracochłonny wynalazł, także jestem pod wrażeniem.

A co ważniejsze..porządek po sobie zostawił..no ideał
Ideał, ideał pozazdrościć tylko

Cytat:

Dobra idę wypić wapno. Dziwne to jest bo nic nie swędzi ani sie z tym nic nie dzieje. A ten lek z owadem co coś właśnie a'la alertec?

A i doszły Malawy z Allegro Już raz używałam.
Dzięki za pomoc!
Tak a'la allertec tyle, że ma mniej tej substancji uspypiającej

I jak ta Gloria ? Ja zaczytałam się na KWC i chyba zakupię jeszcze Loreala Absolut Intensive Repair- bo moim włosom muszę zaproponowac coż extra, a Glorię już znają
Stary 2009-02-12, 10:32   #2953
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Patrząc na poczynania mojego męża śmiem twierdzić że każdy umie
On tez niby nie umie..ale jak ma chęci i przepis...nagle wyczarowuje cudo nie zupę

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość

Haniu mam nadzieje ze dzis juz lepszy humorek?
Humor mam świetny od urodzenia non stop.... czasem tylko się złoszczę
Stary 2009-02-12, 10:35   #2954
Madlen__18
Zakorzenienie

Dziewczyny, pytanie do was: moja mama ma..rożyczke...dzisiaj sie dowiedziala, myslała, ze to grypa.
I w zwiążku z tym jeśli ja przypuszczam, że byłam szczepiona..to się nie mam możliwości zarazić? Czy mogę ale bede ja lekko przechodzic?

*bez polskich znakow dzis, malzonek zalal woda mineralna klawiature...
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:40   #2955
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość

Zbuduj mi H&M to chętnie wykorzystam ten bon rabatowy.

Madlen nic nie wiem na temat różyczki
Stary 2009-02-12, 10:41   #2956
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!

A to moja kochana może byc łupiez różowy. Do dermatologa marsz. Miałam coś identycznego - Łupież różowy Gilberta. Złapałam na basenie.

i jeśli to jest to co mówię, to wapno niewiele pomoże. trzeba wykupić specjalną maśc. Nie pytaj o nazwe, bo nie pamiętam

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2009-02-12 o 10:42
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:45   #2957
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Zbuduj mi H&M to chętnie wykorzystam ten bon rabatowy.
A mi właśnie budują . Na początku marca będzie
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:45   #2958
czeremchowa
Zadomowienie

Anitka no pójdę pójdę. Dzisiaj tylko do ogólnego a po weekendzie zapiszę się do innego dermatologa. A Ty baw się dobrze z TŻem

Dorinka
włosy są takie miękkie. I ładnie się wyprostowały Szkoda że ta maska pachnie tak średnio Ale skoro ma pomóc to będę stosować A słyszałaś o czym takim jak: LOREAL SZAMPON DENSITY ADVANCED? Jest to szampon wzmacniający, przeznaczony dla włosów wypadających i przerzedzonych. Chyba to kupię

Hania może jest to kwestia lenistwa Postaram się zmotywować bo zrobienia czegoś w kuchni

Nema wczoraj korzystałam z 20% rabatu w H&M na bluzę dla dzidziusia miesięcznego
Stary 2009-02-12, 10:50   #2959
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
A to moja kochana może byc łupiez różowy. Do dermatologa marsz. Miałam coś identycznego - Łupież różowy Gilberta. Złapałam na basenie.

i jeśli to jest to co mówię, to wapno niewiele pomoże. trzeba wykupić specjalną maśc. Nie pytaj o nazwe, bo nie pamiętam
Wpisałam to w google i kurna to może być to. Tylko skąd to się u mnie wzięło jak ja basenów nie lubię i omijam szerokim łukiem Wypiłam jedno wapno więc zaszkodzić nie zaszkodzi. Idę do ogólnego i po weekendzie do dermatologa. Dzięki wielkie
Stary 2009-02-12, 10:51   #2960
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Anitka no pójdę pójdę. Dzisiaj tylko do ogólnego a po weekendzie zapiszę się do innego dermatologa. A Ty baw się dobrze z TŻem

Dorinka włosy są takie miękkie. I ładnie się wyprostowały Szkoda że ta maska pachnie tak średnio Ale skoro ma pomóc to będę stosować A słyszałaś o czym takim jak: LOREAL SZAMPON DENSITY ADVANCED? Jest to szampon wzmacniający, przeznaczony dla włosów wypadających i przerzedzonych. Chyba to kupię
No niestety ta odzywka nie pachnie różami , ale za tę cenę nie wymagajny cudów, ja nie czuję za bardzo, bo zakładam na nią czepek i tak trzymam ile mogę
Nie słyszałam o tym Advenced, ale mi nie wypadają włosy w ogóle (tfu, tfu), może dzięki tabletkom, które biorę w każdym razie chcę tylko odżywić włosy zmasakrowane przez zabiegi farbiarskie Ogólnie trzymają się i tak dobrze, ale chcę dać im zastrzyk energii zanim będą oznaki zniszczenia
Stary 2009-02-12, 10:55   #2961
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Wpisałam to w google i kurna to może być to. Tylko skąd to się u mnie wzięło jak ja basenów nie lubię i omijam szerokim łukiem Wypiłam jedno wapno więc zaszkodzić nie zaszkodzi. Idę do ogólnego i po weekendzie do dermatologa. Dzięki wielkie

A widzisz jak Cię doktor L_V zdiagnozowała
Stary 2009-02-12, 10:57   #2962
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Madlen, zachorować na różyczkę nie powinnaś, ale zorientu się czy nie ma jakiejs choroby pochodnej..bo np. ktos chorował na ospę, ale poprzez kontakt z chorym na ospę może zachorowac bodajże na półpasiec.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:58   #2963
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety ta odzywka nie pachnie różami , ale za tę cenę nie wymagajny cudów,
O jakiej odżywce piszecie???
Ja też chcę...
Cytat:
A widzisz jak Cię doktor L_V zdiagnozowała
A ja głupia wyskoczyłam z tekstem że lekarza na wątku nie mamy

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-02-12 o 11:00
Stary 2009-02-12, 10:59   #2964
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
No niestety ta odzywka nie pachnie różami , ale za tę cenę nie wymagajny cudów, ja nie czuję za bardzo, bo zakładam na nią czepek i tak trzymam ile mogę
Nie słyszałam o tym Advenced, ale mi nie wypadają włosy w ogóle (tfu, tfu), może dzięki tabletkom, które biorę w każdym razie chcę tylko odżywić włosy zmasakrowane przez zabiegi farbiarskie Ogólnie trzymają się i tak dobrze, ale chcę dać im zastrzyk energii zanim będą oznaki zniszczenia
hehe no za 4,5zł to wiadomo Ooo faktycznie można nałożyć czepek i łazić A ja dziś tylko 10min trzymałam w trakcie brania prysznica W niedzielę sobie dłużej potrzymam Mnie niestety strasznie wypadają włosy

L_V właśnie doczytałam że może to być spowodowane spadkiem odporności a w końcu tydzień byłam chora i nawet zrobiła mi się zwykła opryszczka na ustach. A myślisz że Physiogelem można to natłuszczać?
Stary 2009-02-12, 11:03   #2965
Madlen__18
Zakorzenienie

o, hm, jak to znaleźć?
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:12   #2966
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
O
No ba!

Cytat:
Napisane przez czeremchowa;10942745

[B
L_V[/B] właśnie doczytałam że może to być spowodowane spadkiem odporności a w końcu tydzień byłam chora i nawet zrobiła mi się zwykła opryszczka na ustach. A myślisz że Physiogelem można to natłuszczać?
MNoże, może, fakt!

Spróbuj physiogelem, ale skoro plamki zaczęly się rozsiewać, to wizyta u lekarza jest konieczna. łupiez różowy ma to do siebie, że się rozsiewa i plamki moga wyjść aż do granicy szyja/ żuchwa.
Stary 2009-02-12, 11:17   #2967
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
O jakiej odżywce piszecie???
Ja też chcę...

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html

Haniu ta z linka, tania i moim zdaniem całkiem niezła Tylko kupić ją trudno, jest w Auchan na pewno a jeśli nie to tylko allegro

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 11:22   #2968
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html

Haniu ta z linka, tania i moim zdaniem całkiem niezła Tylko kupić ją trudno, jest w Auchan na pewno a jeśli nie to tylko allegro
Czyli w moim przypadku tylko allegro.
Stary 2009-02-12, 11:27   #2969
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć

moi sąsiedzi przeszli dziś samych siebie o 3:54 odkręcili na full radio Wawa i zrobili całej klatce pobudkę... już miałam w pidżamach na górę się gramolić z awanturą kiedy wyłączyli.... co za ludzie. 3 dni temu nie dali mi spać do 1:30 bo też głośna muzyka była....

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Ja mam w jednej części i miałam Ci zaproponować właśnie napiproject. Kurczę, film jest piękny, może ściągnijcie od nowa inna wersję? Mogę Ci wysłać na PW linka
Już wczoraj zaczęłam ściągać nową wersję

Cytat:
Ja zaczytałam się na KWC i chyba zakupię jeszcze Loreala Absolut Intensive Repair- bo moim włosom muszę zaproponowac coż extra, a Glorię już znają
Ja używam do włosów praktycznie tylko Loreal Professionnel i jestem mega zadowolona. Stan włosów wyraźnie się poprawił dzięki tym kosmetykom.
Stary 2009-02-12, 11:28   #2970
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
No ba!

MNoże, może, fakt!

Spróbuj physiogelem, ale skoro plamki zaczęly się rozsiewać, to wizyta u lekarza jest konieczna. łupiez różowy ma to do siebie, że się rozsiewa i plamki moga wyjść aż do granicy szyja/ żuchwa.
Boże teraz mam wrażenie że mam to na dekoldzie zwariuję! Mam nadzieję że to to to, najwyżej zasugeruję to lekarce Dzięki cudowna Pani Doktor
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości