|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
Rodzicom mamy zamiar zrobić paczki: ulubiona kawa, czekoladki i może jakąś pierdółkę typu mydełko, krzyżówki dla taty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadek nie zastanawiając się zbyt wiele, włożył każdemu pod talerz trochę kasy w kopercie. Wiecie, jakie było zdziwienie, jak przyszedł czas prezentów i on zapowiedział, żeby każdy zajrzał pod talerz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w tym roku tez nic nie kupię. Dostał już narty, spodnie, kurtkę, buty narciarskie...3 tysie już na niego wydaliśmy..wystarczy ![]() No może symbolicznie rękawiczki albo czapkę dostanie..oczywiście też narciarskie ![]()
![]() |
#2944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos kasy, ostatnio mój tata powiedział, że da nam kasę na sylwestra (1000 zł). Odmówiłam ![]() Cytat:
![]() Podobno moje kozaczki są prezentem pod choinkę ![]() TŻ chciałby koszulę dostać albo czapkę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
ja rodzicom już wiem, co.
Tacie kupiłam już oddychające ciuchy sportowe - akurat mi się udało trafić na wyprzedaży fajną koszulkę i spodenki. W naszej rodzinie się namiętnie kajakuje, więc mu się to przyda a często też jeździ rowerem z kolegą, wraca zawsze cały mokry, więc myslę, że będzie zadowolony. Mamie kupiłam jedną bluzkę - na szczęście wiedziałam jaką. Mierzyła, ale jej nie wzięła, bo za drogo. Potem dzwoniła do mnie, żebym jej jednak kupiła, ale okłamałam ją, że już nie było i kupiłam ![]() brat za to zażyczył sobie ciuchów do pracy, bo ubierał się raczej w innym stylu a zaczął teraz pracę w biurze i musi koniecznie siedzieć w polówce, kołnierzyku czy sweterku, więc mam ogólnie problem z głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj mąż uważa że dajemy sobie co chwila tyle prezentów że na prawdę nie musimy do tego kupować gadżetów na specjalne okazje. I ja uważam ze ma rację i mi to pasuje ![]() Nie kupujemy sobie prezentow na urodziny, imieniny, walentynki, mikołajki, choinki itp itd. Za to np. 3 grudnia w Douglasie mąż nagle wyskakuje z tekstem zebym sobie jakiś prezent wybrała ![]() ![]()
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Asiuk z tym projektowaniem wnętrz to jest moim zdaniem prosta sprawa, mówię na przykładzie naszego świetnego architekta. Zapoznał się z mieszkaniem, metrażem, spytał jakie oczekiwania, po czym podał dwie wyceny- zjedna szczegółowa ze wszystkim- cena za metr ....a druga zaprojektowanie ogólne- czyli też wszystko ale bez pomocy przy doborze sztućców czy zasłonek(ale włącznie z instalacjami wszystkimi)- wybrałam pierwszą opcję -tańszą. Rozliczalismy się transzami z nim- na zasadzie postępu prac. I efekt jest taki, że teraz projekty mamy już gotowe a utknęliśmy finansowo z robotą, ale mniejsza o to ![]() Nasz architekt przy stawianiu antresoli (bo dwupoziomowe mamy) miał nadzór nad ekipą, bo to w sumie ważna sprawa i odpowiedzialna, żeby nie zapadło nam się na łeb po roku ![]() Asiuk na pewno masz znajomych w branży to wiesz jakie stawki obowiązują, ogłoś się na darmowym portalu i czekaj na odzew. Moim zdaniem to świetny pomysł ![]() ![]() Się rozpisałam Byłam na zakupach, mam wszystko i dzisiaj będzie ryba po grecku ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-12-04 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z domem póki co cisza, więc pewnie kupię jakąś klitkę w blokowisku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
pewnie się przyzwyczaję
Chociaż nie lubię blokowisk i nie lubię małych przestrzeni. Całe życie mieszkałam w domach, był ogródek, było miejsce. Nie liczę stancji w czasie wynajmowania, ale zawsze traktowałam te miejsca przejściowo. Na dom mnie oczywiście nie stać, więc polubię mały metraż i blokowisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak naprawdę to nie jest jakieś wielkie halo, jak sobie wyobrażasz, to mieszkanie w kamienicy 3 pietrowej, my mamy na górze dlatego można było zrobić 2 poziomy. Cytat:
![]() ![]() No nie lubię i już, faktem jest że ogród latem to coś pięknego ale dla tych kilku miesięcy przyjemności miałabym sie męczyć to nie, dziękuję ![]() Jesli już to szeregowiec na osiedlu, taki właśnie typowy z małym wybiegiem dla psa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też sobie kupujemy różne rzeczy bez okazji, szczególnie ciuchowe, ale jakoś tak fajnie dostać coś na święta czy urodziny, choćby słodycze ![]() Cytat:
![]() Dorinko, czy masz możliwość przesłania mi tej wyceny (tylko w celach informacyjnych, bez podawania nazwisk projektanta itp.)? Dorwałam właśnie u mnie w biurze pogniecioną wycenę mojego projektu, z tym że to jest architektura, a nie wnętrza. Poszukam jeszcze w necie, od znajomych się nie dowiem, bo nie znam osobiście nikogo, kto robi coś takiego (o dziwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My sylwestra chyba u sąsiadów w nowym domu spędzimy ![]() ![]() Co do prezentów pewnie kupimy coś sobie symbolicznie, sama nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wracając od znajomych z 400m2 domu o wiele lepiej się czuję w naszych 40m2. Przytulnie i ciepło ![]() ![]() Moim marzeniem jest 100 m2 mieszkanie. Ale ostatnio stwierdziłam ze takie 70 m2 w zupełności by mi wystarczyło. ![]()
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwa za nic w świecie nie zostałabym sama w takim domu (szczególnie teraz mam traumę bo mój brat i mąż w poniedziałek gonili złodzieja który plądrował dom znajomych i to nie ważne że dom ma najnowocześniejsze alarmy, bramy, kody, żaluzje antywłamaniowe itp itd). Po trzecie nie wyobrażam sobie żeby jakaś obca baba sprzątała mi dom ![]() ![]() W ogole największą paranoją jest dla mnie posiadanie 20m 2 łazienki w ktorej jest tylko wanna, umywalka i jedna szafka ![]() Po czwarte nienawidzę prac w ziemi. W domu mam 3 kwiatki które żyja tylko dzięki temu że mąż je podlewa i nawet czasm kompie w wannie ![]() Po piąte już widzę jak na starość kombinuję żeby zdobyc kasę na rachunki za ogrzewanie. Po siódme..ponad wszystko cenię to że o 23 w sobotę mogę pójść na piwo i nie muszę się marwić gdzie będę spała ![]() ![]()
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój Tżet też ma identyczne podejście do życia, jak sam powiedział my wolimy razem spędzac czas i jesteśmy zbyt wygodni aby mieć dom. Bo dom jest i luksusem i więzieniem jednoczesnie, jak go masz to nie ma że boli- musisz ciągle coś robić, porządkować, sadzić w ogrodzie, kosić trawę itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jako że w dobrym małżeństwie trzeba iść na kompromisy..to OK- ja mogę miec dom, ale w centrum miasta 100 m2. Jest to raczej nierealne do zrealizowania, także mam problem z głowy ![]()
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gram w Lotka a ostatnio mam przeczucie, że tarfię tą 6-kę i zrealizuję marzenia ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-12-04 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
eeeee przesadzacie z tym więzieniem. Ja do wielu rzeczy, o których pisałyście, mam inne podejście.
Myślę o domu na skraju miasta raczej a nie na wsi gdzieś daleko od cywilizacji. Sama też lubię wyjść na piwo czy się z kimś spotkać. Od czego jest np. tż - takie przejazdy i odbieranie kogoś to pikuś, da się dogadać w tej kwestii. Z tym sprzątaniem, nie jest tak źle, że trzeba non stop dygać a panie do sprzątania wcale nie są takie drogie, jak się wydaje - takie 50zł tygodniowo to nie majątek a w takim czasie dziewczyna robi całą chałupę dwa piętra. Mówię o ogólnym sprzątaniu oczywiście bez zaglądania w zakamarki. Ja się nie boję siedzieć sama w dużym domu, nawet na skraju lasu i bez sąsiadów obok ![]() co do ogródka - jeśli są krzaki czy drzewka czy iglaste i tylko trawa - nie trzeba grzebać w ziemi, wystarczy koszenie trawy - raz na tydzień albo dwa, co jest dobrą opcją spaceru czy pobycia na świeżym powietrzu. Ja za to doceniam ogródek, to że mogę sobie w spokoju posiedzieć na tarasie, nawet w piżamie albo i bez, jak mi się chce. nikt mi nie przeszkadza i głowy nie zawraca i nikt mnie nie ogląda. Przyznam się wam, że jak jest ciepło - uwielbiam spać na dworze ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- lecę, miłego weekendu |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłego weekendu, ja jeszcze kibluję półtotej godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość uważa że gdyby budowali jeszcze raz to na pewno połowę mniejsze a już na 100% bez piętra..bo na gorę i tak sie łazić nie chce, co się kończy tym że całe życie i tak odbywa się w salonie. Panią do sprzątania można wynająć i owszem..ale ja bym tego zdecydowanie nie chciała. Poza tym....w dużym domu, z dziećmi raz na tydziń nie wystarczy. Mój kolega z pracy nic latem nie robi tylko narzeka, że znowu musi trawe kosić, że deszcz pada a on trawy skosic nie może, że nie ma co ze skoszoną trawa zrobić, że krety pod tujami kopią, że tuje nie rosną, że to, że tamto. Znajomi wiecznie się kłóca o to kto ma być na imprezie abstynentem. U mnie w domu jest przechowalnia pijaków weekendowych, bo żona przyjechac nie może (z małym dzieckiem raczej odpada ![]() Także wiesz, mogłybyśmy tak godzinami pisać o ZA i PRZECIW. ![]() Tobie to wszystko nie przeszkadza natomiast mi, wygodnickiej babie i miastowym stworze przeszkadzałoby totlanie ![]()
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Ja już tylko o rybie greckiej marzę
![]() ![]() Tylko zastanawiam się co do tej rybki, bo rybka lubi pływać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
Totalnie się dziś wbić nie mogę w rozmowy...
z tymi domami, to tak jak Hania pisze, jest mnóstwo plusów i mnóstwo minusów... Szczerze, jakbym miała wybierać, to chciałabym mieszkać w bloku...ale może dlatego, że nie mieszkałam nigdy ![]() A w domu...jak przychodzi rachunek za gaz w zimie, to nic tylko się zastrzelić... Haniu, Twój kolega ma chyba jakąś obsesję na punkcie tej trawy, to nie aż taki dramat jest-poza tym to całkiem przyjemne....chyba, że on ma działkę 12000 m2 ![]() krety pod tujami-niezłe ![]() ![]() Co do żarełka i Dori wyznań o rybie po grecku, ja na obiad robię zawijany schab nadziewany kapustą kiszoną. Znalazłam przepis na necie i szalenie mnie zainteresował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
iDĘ wreszcie, miłego weekendu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Wzajemnie, paaaa... i udanej ryby po grecku
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam prośbę, ma któraś może zniżkę na zakupy w Reserved (newsletter)- 20 % na kolekcję zimową do jutra ???
Bardzo potrzebuję aby ktoś mi przesłał kupom mailem poprzez polecenie, miałam kupon i wykasowałam, a mam dwie sztuki do kupienia, odłożone zresztą więc jeśli ktoś dysponuje proszę o kontakt, podam maila domowego na przesłanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.