|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Ja od 13 tygodnia biorę Feminatal 400 Metafolin. Tam jest zmniejszona dawka kwasu foliowego. Piszą, żeby to brać aż do karmienia piersią.
|
#2942 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
|
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
Ja kwas foliowy bralam gdzies do 3 miesiaca a potem gin przepisał mi jakis kompleks- Prenatal i samego kwasu juz nie łykam
|
|
#2944 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja, o ile będę się czuła względnie dobrze, mam zamiar pracować praktycznie do końca ciąży. Mimo, że muszę dojeżdżać w jedną stronę jakieś 20 km (w jedną stronę samochód z TŻ a potem kolejka, w drugą stronę - zwykle kolejka +autobus) Cytat:
Zresztą uważam, że skoro pracodawca jest wobec mnie w porządku, to mam zamiar też tak się zachowywać, a nie przynieść mu tylko L4, bo zwyczajnie nie chce mi się pracowaćI wkurza mnie takie podejście niektórych moich znajomych, że praktycznie od początku ciąży idą na L4, mimo, że czują się dobrze, z ciążą nie ma żadnych problemów a praca jest względnie lekka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() przynajmniej do końca 1-go trymestru. Niektórzy lekarze uważają, że dłużej- nawet do końca ciąży. Ja brałam tak gdzieś do 19tc, bo na tyle akurat starczyło mi tabletek
|
|||||
|
|
|
#2945 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nerwy na darmo, ale jaka wielka ulga Cytat:
Ja tez ogolnie mam nieogar, hihi, ale podobnie jak ty mam kolezanki w ciazy (jedna juz wlasnie urodzila mala Kamilke! ![]() Cytat:
) wyladowalam w szpitalu z poronieniem zagrazajacym, to w pracy podejrzewali teorie spiskowa i ze niby zrobilam to z premedytacja ![]() Wyobrazacie to sobie??? Eh, i siedze na zwolnieniu, nawet bylam taka glupia, ze chcialam pracowac z domu, ale dyrektor sie nie zgodzil (choc chyba mieknie ostatnio). Jesli chodzi o wyniki, to ja bralam zelazo i dalej mam anemie- hematokryt-32 hemoglobina-11,5 krwinki-3,6 a do tego zapalenie pecherza. Dzisiaj wizyta u rodzinnego, nie ma co czekac! Dzien Dobry!
|
|||
|
|
|
#2946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Łatwo się przyzwyczaiłam do pobytu w domu. Nie wiem, jak można się nudzić siedząc w domu? Ja czasami nudziłam się w pracy! A w domu robię to, na co mam ochotę, w swoim tempie, żeby się nie przemęczać... Nadrabiam zaległości w czytaniu książek i starych gazet, oglądaniu filmów, a nazbierało się tego wszystkiego przez moje studia mgr, a potem pracę, z której wracałam znużona... Poza tym sprawdzam się kulinarnie, a najlepiej wychodzi mi to, gdy jestem sama Cytat:
I postaraj się spojrzeć na świat łaskawszym okiem Pamiętaj, że negatywne emocje szkodzą Tobie i maluszkowi.ja też mam dziś wizytę - USG połówkowe Cytat:
Miłego dnia ![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny brzusio a mamusia jeszcze śliczniejsza-dzidziuś będzie uroczy
Weronisia-wspaniale,że wszystko się wyjaśniło.Byłam przekonana,że to jakaś pomyłka,a dzidziolek zdrowiutki.Suuuuper Któraś z was pytała o kwas foliowy.Ja brałam do końca I trymestru.Potem lekarz kazał odstawić.Tak jest zazwyczaj.Teraz biorę Feminatal N i inne.
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
teoretycznie sam kwas foliowy do końca 1 trymestru (ja brałam do końca 4 mca).
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesli chodzi o stanie w kolejkach to stoje... nie czuje sie zle wiec nie ma potrzeby.. ale jak bede miala juz wielkii brzuchol to bede korzystac z kas pierszenstwa i bede mowic ze mam taki prawo.. i tyle nie pyta tylko jak ray radzi poprostu pokazac i isc... raz teraz mi sie zdazylo ze sama ekspedientka widzac mnie w kolejce powiedziaal ze mam podejsc bo z takim brzuchem nie wypada stac
milo mi sie zrobilo![]() a jak bylam na glukozie to wlasnie chcialam zapytac grzecznie czy moge ale widzac te chrzakajace babcie i uwagi ze kolejka tam ze tam mam isc itd.. to twardo stalam,.. jak wyszla pielegniarka to jje powiedzialam z ejestem na glukoze a ona ze bez kolejki.. chrzakanie bylo ogromneee ale coz.. jakby one szly na glukoze to tez by byly bez kolejki... najsmieszniejsze jest to ze one sa wlansie takie slabe biedne a jak na promocj iw sklepie czy "bieg" w autobusie na wolne miejsce to potrafia.. a jesli chodzi o pracowanie nie pracowanie to ja bardzo chcialam.. ale plamienia - wiec 2 tygodnie lezenia plackiem... po czym jak bylo dobrze wrocilam do pracy ale plamienie dalej zaczelo sie pojawiac wiec spowrotem lezalam... no i juz pozniej lekarz nie pozwolil mi wrocic.. a teraz jak go zminilam to mi nowy powiedzial ze przez to ze pracuje jako nauczyciel w przedszkolu powinnam caly czas byc na l4 i on podtrzymuje decyzje kolegi i bedzie dalej wypisywal bo choroby wieku dziecego sa na tyle nie fajne ze nie wolno... na pocztaku lezalam wiec dostawalam na glowe a teraz czytam pisze mgra gotuje.. ide na spacer... zawsze cos sie znajdzie a do tego wizazzz pomaga ![]() cudownie ![]() BRAWOOOOOOOO sliczna mamuska pieknie wygladasz ![]() snil mi sie porod... nie zle...
|
|
#2951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy mi to nie preszkadząło, mam też dwa dermale nisko na brzuchu, na równi z linią spodni i też nikt nigdy nie czepiał się w szpitalu ![]() mnie lakarka kazała odstawić pod koniec 12 tygodnia i tak zrobiłam, |
|
|
|
|
#2952 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry dziewczynki i dzidziolki
![]() Siedzę sobie na 2 tyg. urlopiku No i muszę się na usg w końcu umówić , zaraz zadzwonię ![]() Witam Wszystkie nowe mamuśki i mój brzusio w 21 tyg.
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-05-11 o 09:29 |
|
|
|
#2953 |
|
Raczkowanie
|
ślicznie i promiennie wyglądasz, Martynko
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
ale usmiechnieta
pieknie
|
|
#2955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja rytmicznie się ruszała, nawet jak nie byłam w ciąży
|
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też właśnie zaczęła mnie przerażać ta ilość Julek wokół więc zostaje Kinia ![]() A na uczelni jacyś niedomyślni normalnie, aż w końcu się wkurzyłam i ubrałam bluzkę która bardzo eksponuje brzuch i wreszcie jedna z koleżanek zauważyła i się zapytała czy nie jestem w ciąży bo już sę bałam, że na obrinie będzie za mało widać ![]() A brzusio masz śliczny Cytat:
promieniejesz Pomi wstawię mojego psiaka jutro jak będę w domku. Po stracie poprzedniego psiaka cała rodzinka zwariowała na punkcie tej małej czarnej kuleczki i ma już chyba więcej zdjęć niż ja przelaliśmy całą swoją miłość do mojego wcześniejszego piesia na nowego członka rodziny Fajnie masz z tą szkołą rodzenia, muszę się też rozejrzeć czy gdzieś nie ma czegoś ciekawego i niedrogiego Z jeśli chodzi o kwas foliowy to chyba do końca się bierze, bo we wszystkich zestawach witaminowych też jest. Ja dopóki mam dobre wyniki będę brać tylko kwas foliowy |
||
|
|
|
#2957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje kobietki za miłe słowa
, mi może moja dziewczynka urody nie odebrała ale dołożyła kilka kilogramów ( nie tylko w okolicach brzucha) zauwazylam ze przytylam cala, no nie ma tragedii ale musze mniej lodów jeść i słodyczy bo to one królują w moim menu i pic wiecej wody niegazowanej, bo od poczatku ciazy zaczelam pic soki owocowe, a jak wiadomo zawierają ogromne ilości cukru, no nic bede się martwiła w październiku..a pryszcze zdążyły zniknąć bo w pierwszych tygodniach zsypało mi brodę ![]() aha często ssacie Rennie na zgage, bo do tej pory nie miałam problemów ze zgagą a teraz coś mi zaczyna doskwierac i średnio co drugi dzień wieczorem ssie pół tabletki dobrze ze ja obronę mam już za sobą, jestem już roczna Panią mgr trzymam kciuki za tegoroczne broniące się!!! to dziewczyny nic strasznego, ja bylam w szoku ale na mojej obronie mialam wrazenie ze na jednym pytaniu komisja słuchała co ja mówie a na dwóch kolejnych pytaniach gadali miedzy sobą a ja powtarzałam cały czas to samo zeby tylko cos mówić
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
elenka, mi kiedyś położna mówiła, że soki owocowe często powodują zgagę. Żeby je rozrzedzać wodą niegazowaną. U mnie się to sprawdziło też. Im więcej soków, tym częstsza zgaga.
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
uwagaaaaaaaa zapisalam sie na szkole rodzenia hahaha
![]() mkialam do wyboru albo czerwic albo lipiec ale lipiec to troche juz pozno (bo termin na 10-13 sierpien) wiec... bede chodzic z mezem w czerwcu - 4 spotkania 8, 15, 22 i 29 czerwca do kliniki tam gdzie bede rodzic 300 zl, na godizne 17 http://www.narodziny.com.pl/index.php?page=szkola
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Waniliaania, u nas do szkoły rodzenia można zacząć chodzić od 20tc, zajęcia trwają ok. 8 tygodni (może zdarzyć się więcej jak są jakieś prezentacje). Ja jestem w 24tc i właśnie wczoraj zaczęłam ![]() Kliwia, pewnie, że nasz wątek przyjazny Każdy na szczęście potrafi wyrazić swoje zdanie w ładny i kulturalny sposób.Cytat:
Powodzenia na połówkowym, zdaj relację po powrocie!Martucha, a co ci się śniło z tym porodem? Chociaż bezbolesny był czy realistyczny? ![]() Martynka, miłego urlopu Gabisun, dobrze, ze się pokazałaś na uczelni z brzuszkiem ![]() Piszecie o kwasie foliowym - ja biorę ciagle Feminatal N i mi lekarz nie kazał z niego rezygnować Następną wizytę mam 27 maja, to się spytam co i jak.A ja wczoraj miałam bardzo nieprzyjemną sytuację z sąsiadem - napadł na mnie niesamowicie, wyprowadził z równowagi, przez pół nocy nie mogłam się uspokoić. Ludzie są dziwni...
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
hej chwila na sniadanko w pracy
mnie dzis od rana kluje miedzy piersiami, kupili mi melise ale czytam ze w ciazy nie jest zalecane.wrrr ja sie wykoncze ostatnio stale czlek nerwowy chce remontu u mamy gdzie mam pokoj to znow sie cos nie podoba, eh jak tak dalej pojdzie to stwierdzam ze wole po porodzie byc u mnie na malym ciasnym a nizeli u mamy, gdzie jeszcze moze siora swe madrosci bedzie prawic, bo niby ze mam sie uczyc na lalce jak z dzieckiem sie obchodzic, jery czy ja jestem jakas nienormalna?? |
|
|
|
#2963 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niestety, Mpiczku to nie Maleństwo ja się prawie pokłóciłam z moim ginem kilka tygodni temu (już o tym pisałam). Czuję tak od dawna na brzuszku, ale to niemożliwe, żeby to była DZidzia.Ale wyobrażam sobie, że to On
|
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w 26 tyg wiec zaczyna sie ciasno z terminami robic a czerwiec to akurat bedzie przelom 7i8 miesaca wiec ostatni dzownek na przelomie 8i9 bym sie niedecydowala ![]() a co z porodem juz mowie ![]() ostatnio urodzila moja kolezanka, a do tego wczoraj cyztalam piekny opis porodu nie drastyczny bo takich wogole nie czytam tylko spokojny co pokolei itd zeby nie panikowac itd.. no i snilo mi sie ze pojechalam do spitala i ta kumpela co urodzila mowila mi dokladnie to co przeczytalam.. o masazu plecow woda bo to ukaja, o oddychaniu o niedenerwowaniu sie bo przeciez i tak trzeba to przejsc o sluchaniu poloznej itd,, no i poklepala mnie po plecach i powiedziala dasz rade idz.. i nagle jakas polzona zaczela mnie wolac ze niby moja kolej (ale nie miaalm nic zadnych skorczow) no ikazal mi sie polozyc zbadala mnie i powiedzial ze "poszedl czop idzie glowka ale to troche potrwa" no i bylam mocno zdziwniona bo nic nie czulam nic sie niedzialo... wiesz no takie dziwne polaczenie tego oczym sie mysli hahahah
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Pomi, a co tam narozrabialas, ze Cie sasiad dopadł?
|
|
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj od lekarza dostalam ksiazeczke z plyta (reklama firmy PAMPERS wraz z pieluszka). Plyta naprawde fajna, nawet pokazane jak kapac dziecko.
A dzis zasnanawiam sie ile ubranek kupowac. Np ile body, ile pajacykow i co wogole potrzeba. Czy macie jakas fajna liste potrzebnych rzeczy na te piersze miesiace malenstwa? |
|
|
|
#2967 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No cóż. Jeśli dzięki temu mam mieć śliczne dziecko to idę na to ![]() Cytat:
Ja mam akurat zjazd na uczelni ale trudno - dzidziuś ważniejszy ![]() Cytat:
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|||
|
|
|
#2968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ostatnio takie były kolejki w auchan, że już naprawdę chciałam iść, ale przypadkowo mnie pani przede mną przepusciła, bo jej mąż nie zdążył przyjść z resztą zakupów Ale jak już bedę miała pokaźny brzuszek to na pewno będę chodziła do oznaczonej kasy, ale np w kolejce po wędliny czy cos, gdzie nie ma info o ciężarnych to stoje i będe stała jak inni.Weronisia to Tobie miałam wczoraj odpisać. Wiedziałam, ze bedzie dobrze, szkoda, ze się tak zamartwiałaś Cytat:
Wiecie co? Chyba dopadły mnie hemoroidy Piszę chyba, bo w sumie nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale coś przy odbycie, czasem piecze, to musi być to. No i muszę chociaż jakąś maść sobie kupić.
|
|
#2969 |
|
BAN stały
|
Kasia mam to samo :O
Zawsze byłam aktywna, wszędzie było mnie pełno. W pracy tysz Odkąd jestem w domu, nie wyobrażam sobie powrotu... Zawsze się odgrażałam, że jak zajdę, to pójdę na L4 bo nie mam zamiaru narażać dzidzi, a jak się faktycznie tak stało, to było mi głupio, że ktoś musi wykonywać moje obowiązki. Ale co tam, ja przez kilkanaście lat często pracowałam za kogoś... Jakiś rok temu moja naczelniczka straciła dzidzię, druga kumpela też. U nas jest tak nerwowa atmosfera, że chyba gdyby wszystko było ok, to też bym za długo nie pracowała. Co do budowy, to chcieliśmy się w czerwcu wprowadzać, ale póki co, daleka droga. Z resztą nie martwi mnie to, bo wolę rodzić w Poznaniu niż jechać 30km do szpitala.Mój mężuś wszystko sam robi, na ekipę nas już nie stać, a na czyjąkolwiek pomoc nie możemy liczyć. Samopoczucie lepsze, mam 3 pęczki szparagów w lodówie i arbuza, więc chce się żyć :p elenka, czarna, malwina super brzusie Weronisia, ogromnie się cieszę Ray ekstra ciuszki, zwłaszcza ta kurteczka fajnie wyszła (to ta, co ją do krawcowej dawałaś?) taka bolerkowata ![]() Właśnie szwankuje mi komp, więc pewnie więcej nie dopiszę...ale próbuję ![]() Zuziczka wesele w Białymstoku to niezapomniane przeżycie, już Ci zazdroszczę zwłaszcza sękacza elenka ja też na słodkie mam megaapetyt, na wodę nie mogę patrzeć. Przed ciążą codziennie wypijałam przynajmniej półtora litra... |
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia, spokojnie, melisę możesz wypić. Nie wolno jej pić w nadmiernych ilościach, ale przecież jedna ci nie zaszkodzi, a uspokoi. Moja przyjaciółka przez całą ciąże musiała pić melisę
Martucha, śliczny ten sen musiał być A co do SR to ja skończę koło 32-33 tc, więc uważam, ze tak akurat, bo nie będzie mi za gorąco, żeby ćwiczenia robić Monika, ja też słyszałam, ze to moje tętno, ale tak fajnie pomyśleć, że mogłoby być to tętno maleństwa ![]() Myłam naczynia po 22 Facet nigdy nie wspomniał nawet, że rury głośno chodzą i czy możemy po 22 nie myć naczyń, bo on spać idzie i mu to przeszkadza. Wystarczyłoby kulturalne poproszenie. Ale on wczoraj wieczorem wtargnął do nas (widziałam go pierwszy raz w życiu) i wymachując paluchem wydarł się na mnie, wyzwał mnie i nie poprosił, tylko postraszył nas spółdzielnią. Jakby spółdzielnia mogła zakazać mi myć naczynia Gdyby zachował się kulturalnie to bym pewnie poszła mu na rękę, bo to nie jest duży problem, ale w takim wypadku... Mój mąż za zamiar dziś do niego pójść. Jak facet nie przeprosi mnie za swoje zachowanie, to będę bardzo złośliwa Mogę zbierać naczynia cały dzień i myć wieczorem Ciekawe co powie na to, że nad jego sypialnią będzie pokój dziecięcy A moje maleństwo dziś jakby na pocieszenie kopie niesamowicie i odpukuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Zresztą uważam, że skoro pracodawca jest wobec mnie w porządku, to mam zamiar też tak się zachowywać, a nie przynieść mu tylko L4, bo zwyczajnie nie chce mi się pracować

więc zostaje Kinia
cała rodzinka zwariowała na punkcie tej małej czarnej kuleczki i ma już chyba więcej zdjęć niż ja

A ogółem nie uważam się za brzydalstwo..Życie jest niesprawiedliwe