|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
agravka bardzo ładne łóżeczko, a co do pościeli to niestety nie pomogę, bo moja jest właśnie ze stelażem i baldachimem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
nyiloveu To szybciutko Ci sie udalo zajsc w ciaze, a z jakich wzgledow Ci gin powiedzial, ze jak nie teraz to nigdy?
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Papeteria znajdziesz cos na pewno po tej szkole kosmetycznej, podszkolisz sie zapracujesz na prestiz i otworzysz wlasny gabinet kosmetyczny tak wlasnie to widze ![]() Muminek dasz rade z maluszkami no i fajny ten socjal zwiazany narodzinami malego ![]() Bleeeeeeeeeeeee, ffffffffffuj wrocilam z tej glukozy dreszcze mam na sama mysl o tym paskudztwie na szczescie czas szybko zlecial i klucie nic nie bolalo jutro wyniki po 16 modle sie aby dobre wyszly ja nie chce do szpitala!!!!! i nie chce byc na diecie!!!!!!!!!! i nie chce kluc sie jeszcze glukometrem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
siala mój tż tez by mi raczej tego nie zrobił
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- niezawsze trzymam kciuki, zeby glukoza wyszla ok, bo te zastrzyki i glukometr biedaczko, bys byla cala pokłuta... |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też uważam, że to nic złego. Nam połozna mówiła, że zdarza się czasem, że kobieta wypuści stolec w trakcie porodu. I żeby się nie bać w szpitalu powiedzieć o tym, że się dawno nie załatwiało, bo to normalna rzecz i lepiej zrobić lewatywę niż potem każdemu ma być nieprzyjemnie... Ja się z tym zgadzam. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Dziewczyny dzięki za rady odnośnie glukozy ![]() Łózeczko przyjechało!!! Jupi!!! Zastanawiam się czy iść do tej Biedronki ale tak pada.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |||
Zadomowienie
|
marta_d1 zdecydowanie czas odpocząć
![]() mój jak jest 32t2d to pisze 32 i tyle ![]() nyiloveu co do termometru na pewno nie jest to strraaasznie potrzebne ale ja jednak mam bo nie ufam swojemu łokciowi a kosztował 5 zł więc nie majątek i nie będzie mi w niczym przeszkadzac jak będzie sobie pływac przy napuszczaniu wody ![]() a co do wkładki nie kupuj tych gąbkowych bo bakterie się gromadza i powinno się ją wtedy po każdej kąpieli prać a łatwiej zwykłą tetre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() miałam rodzić w mieście wojewódzkim w szpitalu to jest 35 km więc nie daleko ale po 1 bałam się, że mnie odeślą do innego ( tam są 3 a tylko 1 mi odpowiadał bo w pozostałych godząc się na przyjęcie godze się róznocześnie na studentów przy porodzie a ja dziękuje bardzo za widownie) a po 2 tam jest strasznie dużo porodów i potem nikt ci nie pomaga i nie uczy karmić bo położne nie mają zwyczajnie czasu a u mnie w szpitalu jest jednak bardzo mało i żadko się zdarza zeby były 2 porody równocześnie i potem się ładnie tobą zajmują i pomagają i tż może w każdym momencie przyjść bo mamy na nogach do tego szpitala 7 minut a tam by musiał autobusem jezdzić ( nie mamy auta ani prawka) i wogóle spasował mi lakarz do którego tu chodze ( bo początkowo jezdziąłm właśnie do tego miasta do lekarza prywatnie a teraz chodze tu u mnie na fundusz i lekarz jest jeszcze lepszy niz tamten ) i stwierdziłam, że przeważają inne plusy i jakoś przeżyję to, że szpital jest stary i brzydki ![]() ale sie rozpisałam ![]() Cytat:
![]() mam go od tygodnia - nie było normalnego opakowania ale był z kremem pod oczy za 15 zł jakby miniaturka 10 ml i na początku się go bałam bo jakby taka bogata konsystencja prawie półtłusta ale jest świetny odkąd go uzywam to na mojej trądzikowej skórze nie ma ani 1 pryszcza ![]() ![]() ![]() muminek no ale dobrze, że chociaż ten miesiac będzie tż z tobą. dasz radę na pewno ![]() anuszka kupuje się w aptece taki jakiś specjalny płyn to jest woda z czyms tam i to ma miękką butelke i taką koncuwke i sie wlewa samemu ![]() lazurowa trzymam kciuki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zadomowienie
|
agravka - śliczne lóżeczko
![]() muminek - ![]() ola_k11 - ![]() lazurowa nie daj się im ![]()
#2947 | ||
Zakorzenienie
|
no ty to jestes doswiadczona mama wiec sie nie dziwie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2948 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() masakra ![]() takie gadzety z Kubusiem Puchatkiem, zobacz na stronce maja w ulotce je ![]() jak cos kupie wkleje wieczorem fotke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kiedys mialam zupelnie inne zdanie na ten temat, ale zmienilam po tym jak widzialam jak zmienil sie moj siostrzeniec po zlobku nie to dziecko! bardzo sie rozwinął, z dnia na dzien więcej mowił, stal sie bardziej odwazny, samodzielny - po prostu szok, nie spodziewalam się że tylu pozytywnych zmian i to na prawde z dnia na dzien! no i bzdura jesli chodzi o to, ze dziecko w zlobku czesciej choruje - nasz Mlody jest w zlobku juz ponad rok i w tym czasie byl przeziebniony 2 razy - fakt, ze panie tam bardzo pilnuja i jesli rodzic chce zostawic zakatarzone dziecko to nie przyjmują, albo dzwonią w ciagu dnia że dziecko ma katar/kaszle i rodzice muszą odebrać a o swojej opiekunce Mlody mowi: "moja Ania" i wszystkie nowe zabawki nosi do zlobka zeby jej pokazac ![]() a zlobek panstwowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do lewatywy tez jestem za i przed naturalnym i przed cesarką! nam polozna powiedziala, ze dziewczyny ktore maja puste jelita po cesarce duzo szybciej dochodza do siebie i mniej je brzucho boli wiec tak czy siak warto zrobic moim zdaniem ![]() ja tez dzis zle spalam ![]() ![]() mloda kopala i jakos pozycji sobie nie umialam znalezc... tak, kupujesz a aptece najmniejsza lewatywe i robisz w domku przed wyjazdem do szpitala ![]() nie wydaje mi sie, ze to jakis dramat, skoro ma mi to polepszyc samopoczucie potem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() polozna powiedziala ze maja takie standardy ghhh i jesli dziecko wazy 2 kilo i 5 to kazda nacinaja ![]() ja zaraz zmykam na USG i potem do Biedronki i do Ikeii ![]() zdam relacje z zakupów wieczorkiem hehe buziaki! ![]()
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
aniaa
u mnie zawsze maz kąpie ![]() ![]()
#2950 | |||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za wizyte i zeby udalo sie zalozyc krazek! niezawsze mam nadzieje ze glukoza bedzie ok! ja noc mialam do bani nie dosc ze nie moglam zasnac to krotko po tym jak mi sie udalo dostalam silniejszych skurczy i sie obudzilam dali mi dodatkowo kroplowke i zastrzyk i po jakims czasie skurcze zmalaly a mi udalo sie zasnac a rano pobudka o 6 rano skurczy prawie nie bylo za to teraz od nowa sa polozna powiedziala ze to moze przez to ze ponad godzine bylam odlaczona od kroplowki bo bylam na usg jedyne co wiem to tylko to ze nie mam rozwarcia teraz klade sie spowrotem bo jak siedze to brzuch mi deba staje trzymajcie sie mamuski do pozniej
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie czytalam ze jak sie peknie to sie lepiej goi niz po nacieciu ale jak to w necie. wszedzie pisza co innego i nie wiadomo w co wierzyc. ja mojej gin nie pytalam jeszcze jak jest w moim szpitalu z nacieciem. musze zapytac jak bede na wizycie
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
no i najbardziej ubolewam ze nie kupie mojemu synkowi tych slicznych skarpeteczek w rossmannie i kubusiowych pier.dulek w biedronce
![]()
#2953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a termometr z canpola ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
ja wczoraj kupilam skarpetusie. byly cale 3 pary. biale z zabkami. wiec wzielam jedne bo po co mi kilka takich samych. kupilam tez w rossmannie krem ochronny od slonca ten rossmannowski i teraz sie zastanawiam czy nie lepiej bylo np nivea ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez chce byc pewna ze nic mi tam nie wycieknie bo tak jak mowisz sam komfort psychiczny duuuuuzo daje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
ja też mam termometr z canpola...
a co do nacinania i pekania... powiem Wam, że wolę byc nacięta niz pęknąć. Podobno nacięcie nie boli, tak mówiła moja mama i siostra, a peknięcie...no cóż, pewnie zalezy w jakim stopniu się pęknie, moja bratowa pękła po sam tyłek i mówiła, że to było najgorsze co ja spotkało w zyciu, zresztą cały szpital ją słyszał... |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zjadlam cala miche salatki, ale nadal jestem glodna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
właśnie przyszedł mój krem na rozstepy palmers, posmarowałam się i taka gorąca skóra mi sie w tym miejscu zrobiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do lewatywy to moze sie myle ale o ile mi wiadomo to ona oczyszcza tylko odbytnice a nie jelita juz doczytalam. jelito grube
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-31 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czytałam, że lewatywa jest do "irygacji jelit" więc chyba jednak działa głębiej jak tylko typowo odbytniczo.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie sobie jem śniadanko i czytam was a tu ten uroczy temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Wtajemniczenie
|
nie mam pomyslu na obiad i chyba skonczy sie na kluskach z truskawkami
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- sniadanko o tej porze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi tez jakby cos lepiej ... Cytat:
![]() az 30 dni? myslalam, ze 14 Cytat:
A najciemniej zazwyczaj pod latarnia jest ![]() ...ale nie chce mi sie nawet o tym pisac... ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-31 o 11:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | ||
Zakorzenienie
|
anuszka ja tez skurcze mialam dosc czesto ale przed ciaza a w ciazy do teraz byl spokoj...w nocy nieraz sypłam wiązanką
![]() to też nieźly zakręt z ciebie ![]() siala bez obaw z ta wizyta ![]() misiulka ![]() ![]() dzięki ![]() lazurowa ![]() agravka fajne łózeczko niezawsze no takich fantazji nawet nie mam odnośnie pracy , ale było by super ![]() Moj TZ na kapieli noworodka spisal sie na medal i ponoc na dziecku jest latwiej niz na lali ![]() ![]() ![]() wiolek dobrze wiedziec z tym kremem , bedzie nastepny jaki kupie ![]() chociaz moja cera tez sie ostatnio polepszyla i dekold nawet , tylko teraz ,musze powalczyc z przebarwieniami.... ![]() pilotka ![]() anoxa to bardzo dobrze ze jestes pod stala opieka ![]() ania babydream maja fajny sklad i to dobra firma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis na obiad mam krokiety od mamy. A Tż wlasnie poszedl na zakupy..w związku że zamrażarka pusta dałam mu misje wymyślenia menu obiadowego na cały tydzień ![]() wypisalam mu kartke co ma kupic i dopisalam jeszcze" cos na obiady w tygodniu ???? "i tak ma ułatwione bo dziś kroki a jutro już wiem że będzie ogorkowa ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-31 o 12:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby jak najszybciej skurcze przeszly abys mogla wrocic do domku. Vette u nas tak, ale Muminek w de mieszka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zadomowienie
|
oczywiście
![]() Zastanawiam się właśnie nad laktatorem... Zakładam, że będę miała pokarm i będę normalnie karmić. Na początku nie chciałam go kupować, bo uważałam w moim przypadku za zbędny wydatek ale mama powiedziala, że najtańszy w zapasie dobrze mieć przy pierwszej ciąży, bo mogą się zatory robić itp. No tylko, że najtańsze to koszt rzędu 30-40 zł bezmarkowe i tak myślę czy nie lepiej kupić najtańszy markowy (w tym przypadku akurat TT za 70zł), bo gdyby nie byl potrzebny to łatwiej go sprzedać. Z drugiej strony ja nie będę miała butelek TT, tylko kupiłam NUKa, bo chyba jako jedyni mają kauczukowe smoczki (siostra mówiła, że podobno są miętsze i lepsze). No i myślę myślę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.