|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
slyszalyscie o tej lekarce co prokuratura ja zgarnela bo cc przeprowadzila po pijaku i w dodatku raniła noworodka ? na watku mamus majowo - czerwcowych jest dziewczyna która dowiedziała sie ze to jej lekarka a we wtorek miala isc do niej na wizyte ..malo tego ta dziewczyna jest juz po terminie ...wspolczuje jej ..kazdy w jakis sposob ufa swojemu lekarzowi a tu takie cos ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Ja wlasnie tez juz zapomnialam jak bardzo mi bylo niedobrze i sie jak sie meczylam bo bylam zmulona caly dzien i mna mieszalo jakbym byla na okrecie a zwrocic nic nie moglam. Dzis juz wiem co to so bolesne kopniecia pod zebra co prawda dostalam jeden raz, ale az podskoczylam z bolu, matko koszmar wspolczuje Ci, ze masz tak czesto ja po tym jednym razie caly dzien czekalam na nastpne na szczescie sie nie powtorzyly, ale sila i bol jaki temu towarzyszyl to tragedia :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
a tak sobie pomyślałam, czy jak tż nie jest mężem to nie będzie żadnych problemów przy porodzie rodzinnym?
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- ja jeszcze nie mam kopniec po zebrach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w moim szpitalu porodowka tez jest po remoncie, wszystkie sale porodowe sa pojedyncze, no i za nic nie ma oplat ani za sale ani za porod rodzinny ani za znieczulenie. gorzej z polozniczym bo tam remontu jeszcze nie bylo no ale licze ze nie bedzie tak zle. wazne ze damian praktycznie caly czas bedzie mogl byc z nami na sali po porodzie. nie bede musiala wychodzic do jakiegos pokoju odwiedzin zeby sie z nim zobaczyc, a tak jest w innych szpitalach. a w jednym to wogole przez szybe sie tylko mozna zobaczyc z mezem czy rodzina ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
itakasia, ania, niezawsze, marta, anoxa, dzięki
![]() niezawsze w takich warunkach to nastawienie psychiczne od razu lepsze ![]() ![]() wiolek co do zdjec szpitala moj TZ jak byl ze mna co mialam akcje w listopadzie...to stwierdzil ze sala (tam gdzie gin mnie musial zbadac i zrobic usg) niczym z filmu "Piła " ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- a TU artykuł o tej babie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
aniaa przez szybę?? masakra!! Tak było 30-20 lat temu
![]() U mnie też za nic się nie płaci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anuszka odpukac abys tak do konca lekko miala Papeteria no to niezle z ta baba. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
o tej lekarce właśnie czytałam na tamtym wątku przed chwilą ;/ poprostu się w głowie nie mieści !!!
kurcze zła jestem bo oglądam ciąże z zaskoczenia na discovery travel i powtarzają odcinki kiedyś juz ten oglądałam ;/ i się nuuudze spać dopiero gdzieś za godzine, tż spi, w tv nic nie ma, wy tak mało piszecie i co tu robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
wiolek
ja tez jakas wypoczeta ![]() ![]()
#2891 |
Zadomowienie
|
no ja nie mam alekino bo mam kablówke zwykłą ;/
ja codziennie chodze spać 23.30 - 00.00 i wstaje 8.30 - 9.00 więc nie zasnęłabym naweet teraz ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
Byliśmy w Auchan, Smyku, C&A i H&M na zakupach a potem w SR
![]() W Auchan kupiliśmy trochę drobiazgów takich jak smoczki, butelki, szczoteczka do włosków a Smyku dokupiliśmy resztę - nożyczki, termometr i jeszcze 6-pak niebieskich pieluszek tetrowych. Chciałm jakies ubranko wybrać i się wkurzyłam, bo nic kompletnie nie było - tylko body a dla dziewczynek to trzy regały ![]() Potem poszliśmy do H&M ale tam od 3 msc nic się nie zmienilo i nie kupilismy nic. Dopiero w C&A wybrałam 2 pary spioszków z kaftanikami i jednego pajacyka. Na SR byla mowa o porodzie i ZZO. Położna radziła aby na sam poród mieć koszulę jakąś starą z domu lub jak kupić, to najtańszą, bo i tak idzie potem do wyrzucenia (dziecko bezp. po porodzie kładzione jest na klatce piersiowej matki). Dlatego wzięłam od mamy taką bawełnianą koszulę na sam poród. W życiu normalnie bym jej nie założyła, bo jest totalnie aseksowna ale i tak pójdzie do wyrzucenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |||
Zadomowienie
|
Teraz idę Was nadrabiać
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() anoxa trzymam kciuki!!! ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Skończylam nadrabiać idę spać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, u mnie dzis szaro buro, TZ pojechal do pracy, dzis wyplata i musze po 2 czesc z TZ pojechac
![]() Ostanio ukruszyli mi sie 2 zabki, to pewnie przez ciaze, 16 mam wizyte u dentysty to pewnie mi cos zrobi z tym. Co do szpitali moj jest po remoncie i jedyny w poblizu 60km, mozna tu rodzic w wodzie itd. Maj nawet jakis masazer do znieczulenia bolu ![]() Od jutra zaczynamy 33tc...co raz blizej, wczoraj tak jakos dziwnie bolal mnie brzuszek, ale jak polozylam sie na pleckach to mi przeszlo,w środe SR, w pitek wyniki, glukoza itd. a za tydzien wizyta ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki1 Ja dziś ostatni dzień do pracy. Troszke mi smutno, bo uwielbiam swoja prace i pewnie będzie mi jej brakowało. Ale czas odpocząć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja niedawno wstałam, pogoda dziś brzydka, a chciałam jechać do tej biedrony, bo akurat dziś mam Matki Boskiej Pieniężnej
![]() ![]() Idę sobie teraz wypić kawę ![]() ![]() ![]() siala, niezawsze dzięki za odp. odnośnie porodu rodzinnego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- marta czas najwyższy odpocząć! ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() a co do zębów to ja łykam wapń, bo podobno teraz aż 200mg odkłada się w kościach dziecka, a ja nie jem aż tak dużo nabiału i wolę mieć całe zęby ![]() Ja na wizytę idę jutro, a dziś muszę odebrać wyniki moczu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
Ja dzis tez ide do mojego miejsca pracy
![]() ![]() karolcia ![]() ![]() ola prosimy fotki zakupow ![]() marta po jakim czasie po porodzie planujesz powrot do pracy? Milego Dnia Mamusie ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-31 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
Młoda ze mnie mama bo mój gin powiedział, że jak nie teraz to wcale i udało Nam się po 2 miesiącach starań o Zuzę ![]() Ciążę znoszę kiepsko, już od 3 miesiąca dopadło mnie nadciśnienie, bywa, że po 4 tabletkach nadal mam 190/100 ale dbam o siebie i łykam te proszki bo najważniejsze żeby malutka była zdrowa ![]() Teraz mam całkowity zakaz chodzenia, nadmiernego wysiłku i stresów do końca ciąży i nudzę się strasznie dlatego postanowiłam do Was dołączyć ![]() Kochane, mam też malutkie pytanie. Z racji tego, że ja nie mogę, mój tż jedzie dziś po resztę brakujących Nam rzeczy i tu mam problem. Czy termometr do kąpieli to rzecz niezbędna czy idzie sobie bez niego poradzić ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysle, że wrócę po macierzyńskim, ale nie wiem jeszcze. Ja mam dość ruchomy czas pracy, nie jest to 8 godzin, mogę przychodzić kiedy chcę. Zobaczymy jak to sie nam ułoży. A Ty kochana kiedy planujesz powrót? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie moge zostac w domu, a mala rodzice mi pomoge, moze jaks niania, zlobek zobaczymy ja pracuje 8h, moge przychodzic na 7 do 15 wiec spoko ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
My rozważamy nianię, albo jakoś tak dogramy swoje godziny pracy, że się uda. Żłobek nie wchodzi w grę.
Ale ja tak na prawdę nie planuję jeszcze kiedy wróce, to wszystko zależny od maluszka. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie termometr to nie jest najistotniejsza rzecz, mozna sobie bez niej spokojnie poradzic. Moj pisze np 28 i tyle ;/ nie wchodzi w szczegoly ![]() marta ja wracam do nauki i pracy w pazdzierniku czyli 1,5 miesiaca po porodzie, zakladajac ten optymistyczny wariant, ze gin zrobi mi cesarke wczesniej niz moj om termin czyli 24 sierpnia a wracajac do ubran, juz nie moge zniesc moich spodni ciazowych.. wszystko mnie cisnie i uwiera ;/ a w legginsach przeciez nie wyskocze ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-31 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja termometru do kąpieli nie kupuję. Będę sprawdzała jak moja mama radzi łokciem czy woda nie parzy ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() Dzwonił kurier, że między 11 a 12 przywiezie łóżeczko a dziś wysyłają też pościel więc w najbliższych dniach będzie już stało i pachniało ![]() Mały ostatnio się tak rusza, że szok ![]() Miałam dziś iść na glukozę, morfologię i mocz ale jak wstałam o 7 i zrobiłam siku to byłam zaspana i zapomnialam nabrać moczu. Czy do glukozy trzymałyście specjalną diete? vette zdjęcia wstawię w takim razie jak wstane z łóżka, bo na razie się lenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie mnie olśniło .... Wogóle to dzień dobry gwiazdy ![]() zaraz ide zrobić inkę i zjem serniczek z brzoskwiniami od mami , bom głodna a w lodówce światło(rozmrażałam wiec totalne pustki mam, jak TŻ wstanie to wyslę go na zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nio ja musze isc po jaks bulke lub rogala ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zadomowienie
|
ja też po pieczywo muszę iść ale na razie wróciłam do łóżka i leniuchuję
![]() TŻ wyprawiłam do pracy - zjadł śniadanie, dostał "wałówkę do pracy" i buziaka i poszedł ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- zaczynam 31tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.