Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 20:28   #2941
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez HerbADKA Pokaż wiadomość
Pomarańcz bardzo ładnie wygląda z ciemną soczystą zielenią lub taką neonową.

Załącznik 3727335
Moim zdaniem takie połączenie wygląda bazarowo.Widziałam już kilka razy takie dekoracje.
Pomarańcz sam w sobie jest dość krzykliwym kolorem więc trzeba go czymś zrównoważyć. Taka zieleń to dolanie oliwy do ognia (dosłownie )
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:32   #2942
agusiaaa1989
Raczkowanie

dziękuję Wam za podpowiedzi zobaczymy co ta moja dekoratorka wymyśli a może jej podrzucę temat do myślenia że może jakiś fiolet albo zieleń jeśli nie zaproponuje nic interesującego... zobaczymy jak to będzie a dziś udało nam się załatwić chór do Kościoła teraz tylko musimy zapytać księdza czy się zgodzi kogoś wpuścić...bo słyszałam że to różnie jest także w najbliższym czasie znów się będzie trochę działo

Edytowane przez agusiaaa1989
Czas edycji: 2011-02-19 o 13:42
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:14   #2943
butterfly20
Zakorzenienie

Agusiaaa gratuluję chóru Świetna sprawa Mój Teściu śpiewa w chórze Kościelnym i siłą rzeczy też będziemy mieć taką oprawę. Dodatkowo kwartet smyczkowy,żeby zagrali mojego kochanego "Canona"
Stary 2011-02-07, 21:28   #2944
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexandra8909 Pokaż wiadomość
3. http://www.decorisus.pl/c/7/180/Zapr..._obwoluty.html
Ile przed ślubem zamawiacie zaproszenia i kiedy chcecie rozdawać?
W powyższym linku są takie fioletowe jakby koronkowe. To jest magiczna tapeta z Leroy Merlin która wyląduje też na naszych zaproszeniach (już się kurzy na półce czekając aż tasiemki przyjdą). Mamy zamiar do świąt Wielkanocnych się wyrobić z papierówką, a potem od razu na świętach zacząć rozdawanie
Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Też bardzo ładne. Myśleliśmy też nad czymś podobnym..

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nie będę mieć tej szarfy pod biustem i ogólnie na mnie ta suknia wygląda lepiej niż na modelce:P
Dodam,że NIGDY nie chciałam ramiączek,ale do takiego dekoltu te ramiączka są idealne. Do tego cieniutkie, calutkie obszyte koralikami No i ramiączka są jednak wygodne.
Przymierzałam kilka sukien w takim stylu,jak zawsze marzyłam-koronka od góry do dołu,z trenem,dekolt w serduszko i zero ramiączek. Suknie były okropnie ciężkie,bałam się,że będą mi się strasznie zsuwać.
Mam dziwne wrażenie, że gdzieś tą sukienkę widziałam. Bardzo ładna czasem mi szkoda, że nie wyglądam dobrze w takich bardzo kobiecych sukienkach. Zawsze takie bardziej dziewczęce wybieram. A dodatkowo ten fason musi porządnie wyciągać w górę, a ja jestem od Łosia ledwie 7 cm niższa. Troszkę większy obcas, i już go przerastam

Ja właśnie wracam z drugiego spotkania w poradni PM. Trochę lepiej niż ostatnio, ale i tak chyba nigdy nie polubię takich rozmów
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:38   #2945
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Dodam,że NIGDY nie chciałam ramiączek,ale do takiego dekoltu te ramiączka są idealne. Do tego cieniutkie, calutkie obszyte koralikami No i ramiączka są jednak wygodne.
Przymierzałam kilka sukien w takim stylu,jak zawsze marzyłam-koronka od góry do dołu,z trenem,dekolt w serduszko i zero ramiączek. Suknie były okropnie ciężkie,bałam się,że będą mi się strasznie zsuwać.
Bardzo ładna sukienka!
Haha, wiesz, marzyłam o sukni właśnie w takim stylu jak piszesz! i też mierzyłam, mierzyłam i doszłam do wniosku, że nie zamierzam cierpieć katuszy na własnym weselu w tak ciężkich i bardzo niewygodnych sukniach.... ech... marzenia pękły jak bańka mydlana
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:43   #2946
thea2
Zadomowienie

Cytat:
A ja się dzisiaj dowiedziałam,że zmienił się właściciel mojej sali. Wyobrażacie sobie to???!!!!

Thea to pokazuję zdjęcia katalogowe + jedno znalezione w necie z reala i to jest dokładnie kolor jaki ja będę mieć

Nie będę mieć tej szarfy pod biustem i ogólnie na mnie ta suknia wygląda lepiej niż na modelce:P

Zacznę może od Twojej sukienki Jest piękna !! Zawsze mi się takie bardzo podobały, już nawet byłam zdecydowana na całą koronkową przy ciele (choć była ciężka, tak jak mówisz), fajnie w niej wyglądałam, ale usłyszałam kilka opinii, że w niej ginę, że za skromna itd i w sumie cieszę się, że wybrałam te moje falbanki, bo lepiej do mnie pasują (do charakteru). Z resztą TŻ nie przepada za koronkami Ale sentyment do takich jak Twoja pozostał... cudna jest, bardzo ładny ma dół, trochę szerszy niż te, co przymierzałam i to jest na plus! Ramiączka też ładnie wyglądają, pasują do niej Będziesz piękną Panną Młodą
Aaaa zapomniałam zapytać o welon ? Będziesz mieć taki jak na zdjęciu/czy inny/ czy w ogóle ?
A co do właściciela sali to współczuję, ale myślę, że sala wynajęta komuś na wesele jest na tyle poważną sprawą, że nowy właściciel podejdzie do tego poważnie, mam taką nadzieję
W ogóle uwielbiam zmiany Nam się zmieniła pani śpiewająca w zespole (nie wspomnę już o tym, że właśnie ze względu na głos tej poprzedniej zdecydowaliśmy się na ten zespół....). I fotograf się zmienił... I samochód się odmówił na 8 miesięcy przed ślubem.... Ale to akurat dobrze, bo znaleźliśmy fajniejszy Tyle że 200 zł droższy

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
W powyższym linku są takie fioletowe jakby koronkowe. To jest magiczna tapeta z Leroy Merlin która wyląduje też na naszych zaproszeniach (już się kurzy na półce czekając aż tasiemki przyjdą). Mamy zamiar do świąt Wielkanocnych się wyrobić z papierówką, a potem od razu na świętach zacząć rozdawanie

Ja właśnie wracam z drugiego spotkania w poradni PM. Trochę lepiej niż ostatnio, ale i tak chyba nigdy nie polubię takich rozmów
Właśnie zawsze zastanawiałam się czy to tapeta czy może papier w tym wzorze Bo kawałek tej tapety w fiolecie mam przyjemność mieć w domu
Mnie wciąż przerażają te spotkania w poradni i jakoś się nie możemy z TŻ wybrać...

Przeglądałam dziś zaproszenia na all i spodobały mi się takie http://moda.allegro.pl/promocja-cudne-zaproszenia-slubne-sophia-i1430321965.html
wersja złoto i ecru, z tym, że zamówiłabym na papierze o fakturze "kratka", bo to mój ulubiony. I z przodu byłyby nasze imiona i data ślubu. Podoba mi się ta cieniutka wstążeczka, tylko nie wiem, czy te dziurki, przez które jest przewleczona nie są takie zbyt rzucające się w oczy? Mojemu TŻ o dziwo też się te same zaproszenia spodobały

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-07 o 21:55
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:50   #2947
lasoa
Zakorzenienie

Jestem tylko na chwilkę, my już mamy zaproszenia. 6 rozdanych, reszta w połowie wypisana. Będziemy rozdawać prawdopodobnie kwiecien/maj

Zdjęcia zrobie i Wam pokażę
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:52   #2948
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Jestem tylko na chwilkę, my już mamy zaproszenia. 6 rozdanych, reszta w połowie wypisana. Będziemy rozdawać prawdopodobnie kwiecien/maj

Zdjęcia zrobie i Wam pokażę
zaproszenia to temat, który najbardziej mnie aktualnie zajmuje, także z niecierpliwością czekam na fotki
Stary 2011-02-07, 22:01   #2949
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
zaproszenia to temat, który najbardziej mnie aktualnie zajmuje, także z niecierpliwością czekam na fotki
Jeżeli nie zapomnę, jutro zrobię i wrzucę fotki Kupiliśmy je w hurtowni, ponieważ jakoś wolimy zobaczyć na żywo, niż kupować przez internet

Ah, zapomniałam się pochwalić. Świadków mamy, ponieważ nasz wcześniej zaproszony świadek, odmówił z powodów takich, iż nie zgadza się z naszą wiarą mimo iż jest katolikiem Ale my to rozumiemy i na weselu będziemy się bawić razem

Świadkowa skakała pod sufit gdy się dowiedziała
Stary 2011-02-07, 22:09   #2950
aniak_1988
Raczkowanie

A propos świadków... Świadkową miała być siostra ale spodziewa się dzidziusia i termin jest bardzo bliski mojego ślubu... Myślicie, że kiedy najpóźniej powinnam zapytać się koleżankę czy zostanie świadkową? tzn. do kiedy najpóźniej wypada to zrobić? Jakoś ostatnio nie miałam czasu ani głowy..
aniak_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 22:14   #2951
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli nie zapomnę, jutro zrobię i wrzucę fotki Kupiliśmy je w hurtowni, ponieważ jakoś wolimy zobaczyć na żywo, niż kupować przez internet

Ah, zapomniałam się pochwalić. Świadków mamy, ponieważ nasz wcześniej zaproszony świadek, odmówił z powodów takich, iż nie zgadza się z naszą wiarą mimo iż jest katolikiem Ale my to rozumiemy i na weselu będziemy się bawić razem

Świadkowa skakała pod sufit gdy się dowiedziała
no to super )
moją świadkową będzie siostra (sama się mianowała, zanim ja zaczęłam o tym myśleć ale z pewnością i tak bym sama ją wybrała )
natomiast świadka dalej nie mamy...

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
A propos świadków... Świadkową miała być siostra ale spodziewa się dzidziusia i termin jest bardzo bliski mojego ślubu... Myślicie, że kiedy najpóźniej powinnam zapytać się koleżankę czy zostanie świadkową? tzn. do kiedy najpóźniej wypada to zrobić? Jakoś ostatnio nie miałam czasu ani głowy..
mnie, przyjaciółka zapytała jakoś 4-5 miesiące przed ślubem i uważam, że było to ok no ale od samego początku byłam wtajemniczona we wszytskie ślubne przygotowania z racji naszej przyjazni
Stary 2011-02-07, 22:30   #2952
paula54
Zakorzenienie

u nas jest o tyle dobrze, że Łoś ma brata, a ja siostrę. Co prawda wahaliśmy się, czy moja młoda (ledwie 18 lat na karku) podoła obowiązkom świadkowej, tym bardziej, że jeszcze do końca samej siebie chyba nie ogarnia. Ale teściowa mi poradziła, że to taki zaszczyt dla niej będzie i się zepnie jak trzeba będzie i da radę :P
Cytat:
Napisane przez thea2
Właśnie zawsze zastanawiałam się czy to tapeta czy może papier w tym wzorze Bo kawałek tej tapety w fiolecie mam przyjemność mieć w domu
To jest tapeta. Wyhaczyłam ją w leroy merlin, a później na targach w Krakowie zobaczyłam z nią zaproszenia. I mi się strasznie spodobały. Dlatego mamy bardzo podobne.
Co do motywu - wahaliśmy się między kratką a skórą. Stanęło na skórze, bo sie fajnie zgrywa z tymi "koronkami" na tapecie. A wersję próbną zaproszenia robiliśmy na obu typach tłoczenia.
Cytat:
Napisane przez lasoa
my już mamy zaproszenia.
pokaż, pokaż!!

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-02-07 o 22:33
Stary 2011-02-08, 06:50   #2953
barwineczek
Wtajemniczenie

Ponawiam pytanie. Czy jest tu może jakaś PM z płocka lub okolic?
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 07:56   #2954
thea2
Zadomowienie

PMki z 27.08, jeszcze tylko 200 dni do naszedgo Wielkiego Dnia

Cytat:
u nas jest o tyle dobrze, że Łoś ma brata, a ja siostrę. Co prawda wahaliśmy się, czy moja młoda (ledwie 18 lat na karku) podoła obowiązkom świadkowej, tym bardziej, że jeszcze do końca samej siebie chyba nie ogarnia. Ale teściowa mi poradziła, że to taki zaszczyt dla niej będzie i się zepnie jak trzeba będzie i da radę :P

To jest tapeta. Wyhaczyłam ją w leroy merlin, a później na targach w Krakowie zobaczyłam z nią zaproszenia. I mi się strasznie spodobały. Dlatego mamy bardzo podobne.
Co do motywu - wahaliśmy się między kratką a skórą. Stanęło na skórze, bo sie fajnie zgrywa z tymi "koronkami" na tapecie. A wersję próbną zaproszenia robiliśmy na obu typach tłoczenia.

pokaż, pokaż!!
Moja druhna też ma 18 lat, ale myślę, że da radę Z tą tapetą skóra na pewno lepiej się zgrywa niż kratka, chociażby ze względu na fakturę A pokazywałaś już swoje wersje próbne? Bo nie wiem, czy przegapiłam? Jeśli nie, to pokaż, pokaż

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie. Czy jest tu może jakaś PM z płocka lub okolic?
Jeśli jest, to na pewno się odezwie
Stary 2011-02-08, 08:34   #2955
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Też bardzo ładne. Myśleliśmy też nad czymś podobnym..

Mam dziwne wrażenie, że gdzieś tą sukienkę widziałam. Bardzo ładna czasem mi szkoda, że nie wyglądam dobrze w takich bardzo kobiecych sukienkach. Zawsze takie bardziej dziewczęce wybieram. A dodatkowo ten fason musi porządnie wyciągać w górę, a ja jestem od Łosia ledwie 7 cm niższa. Troszkę większy obcas, i już go przerastam

Faktycznie wyciąga.Ja mam 175 cm wzrostu i jestem jescze dłuższa Mój Narzet ma 190 z hakiem,więc spoko.Problem jest tylko z butami-podobają mi się takie z obcasem 10 cm,ale nie chcę być tylko 5 cm niższa od niego. A on mnie namawia,bo mówi,że tak jest seksi.Faceci...

A czemu Twój TŻ to Łoś?

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Bardzo ładna sukienka!
Haha, wiesz, marzyłam o sukni właśnie w takim stylu jak piszesz! i też mierzyłam, mierzyłam i doszłam do wniosku, że nie zamierzam cierpieć katuszy na własnym weselu w tak ciężkich i bardzo niewygodnych sukniach.... ech... marzenia pękły jak bańka mydlana
Tak to właśnie jest,że niekoniecznie to co fajne w necie może być fajne w rzeczywistości.
Ja wchodząc do salonu od razu mówiłam,że chcę koronkę,opiętą w biodrach i w fasonie A. Wszystkie mi pasowały,jednak te calutkie w koronce były naprawdę problematyczne.Zwłaszcza nowa kolekcja Pronovias,gdzie sukienki całe z koronki są dodatkowo bardzo szerokie dołem. Oj masakra.

Thea jeee 200 dni

Ja zawsze chciałam mieć koronkowy tren. Ta suknia nie jest cała z koronki na dole,ma naciapkane Ale przez to jest lżejsza. Natomiast trochę mi było szkoda,że nie mam tej koronki na krawędziach trenu, więc Pani przyniosła mi długi welon obszyty koronką. Coś takiego jak ma modelka,ale ja wolę jak ta koronka rozchodzi się tak przy twarzy
Przymierzyłam i byłam oczarowana Długość będzie pewnie 2,5 lub 3 m

A'propos zaproszeń to też miałam robić sama takie z obwolutami z tapety.Wychodzi to o wiele taniej.Moja koleżanka na swój ślub zrobiła identyczne jak te z Decoriosus (czy jak się ten sklep nazywa ). Potem jednak dostałam nową pracę i nie mam już czasu
Stary 2011-02-08, 10:09   #2956
anetka111
Raczkowanie

oooo zostalam dodana do kalendarza dzieki. ślub o 18:00 Grodzisk Maz.
anetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:16   #2957
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem takie połączenie wygląda bazarowo.Widziałam już kilka razy takie dekoracje.
Pomarańcz sam w sobie jest dość krzykliwym kolorem więc trzeba go czymś zrównoważyć. Taka zieleń to dolanie oliwy do ognia (dosłownie )
A mnie się wydaje, że zależy to od odcienia obu kolorów. Poza tym postawienie tylko na te 2 kolory byłoby kiepskie, do tego powinna dojść wanilia lub biel. Ale każdy ma swoje zdanie.

Na potwierdzenie moich słów, porady dekoratorki wnętrz:
Cytat:
  • Aby stworzyć udaną paletę kolorów w naszym domu przy użyciu pomarańczowych i zielonych barw należy użyć zdecydowanego odcienia jednego z tych kolorów, a drugi pozostawić bardziej spokojnym.
  • Jeśli marzysz o wyraziście pomarańczowej ścianie w salonie, umieść dodatki w kolorze naturalnej zieleni lub zdecydowanie jaśniejszej. Jeśli chcesz, aby to zieleń królowała w danym pokoju, dobierz do niej pomarańczowe akcesoria w jaśniejszych tonacjach.
  • Jeszcze inne rozwiązanie dla tej palety barw to użycie zarówno zdecydowanej pomarańczy i zieleni, ale na mniejszych częściach pokoju w towarzystwie czerni lub bieli.
  • Kolorystyka mebli jest także istotna. Jasno drewno przy nasyconej pomarańczy i zieleni bardzo zyskuje, ciemne natomiast potęguję efekt kolorystyczny.
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:18   #2958
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
oooo zostalam dodana do kalendarza dzieki. ślub o 18:00 Grodzisk Maz.
zaraz dopiszę do kalendarza

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:20   #2959
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Thea to pokazuję zdjęcia katalogowe + jedno znalezione w necie z reala i to jest dokładnie kolor jaki ja będę mieć

Dopiero na tym zdjeciu z 'reala' widac jaka suknia jest piekna Jak cudnie sie mieni. Poczatkowo myslalam, ze cala jest koronkowa, a tu widac ze jednak nie. Naprawde piekna. Juz wyobrazam sobie jak bedzie wygladala na Tobie

Cytat:
Mysle, ze im szybciej tym lepiej

Cytat:

Jutro juz 1 z przodu.
Chociaz ja wole odliczac w miesiacach. Jakos mniej mi sie wtedy wydaje
Stary 2011-02-08, 12:23   #2960
paula54
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez thea2
Moja druhna też ma 18 lat, ale myślę, że da radę
Mam nadzieję, że moja też sobie poradzi. Jak na razie to się bardzo przejęła i to mnie cieszy.

Cytat:
Napisane przez thea2
Z tą tapetą skóra na pewno lepiej się zgrywa niż kratka, chociażby ze względu na fakturę A pokazywałaś już swoje wersje próbne? Bo nie wiem, czy przegapiłam? Jeśli nie, to pokaż, pokaż
Racja, skóra lepiej wygląda.
Wersję próbną pokażę, jak tylko dorwę się aparatu. Może uda mi się dziś wieczór.

Cytat:
Faktycznie wyciąga.Ja mam 175 cm wzrostu i jestem jescze dłuższa Mój Narzet ma 190 z hakiem,więc spoko.Problem jest tylko z butami-podobają mi się takie z obcasem 10 cm,ale nie chcę być tylko 5 cm niższa od niego. A on mnie namawia,bo mówi,że tak jest seksi.Faceci...
Z obcasem to sprawdź, czy wygodnie Ci tak będzie, żebyś nie skończyła jak znajoma na swoim weselu na bosaka, bo nie dała rady w 10 cm chodzić.

Cytat:
Napisane przez butterfly20
A czemu Twój TŻ to Łoś?
A tak jakoś. Bo taki Łoś z niego. Zresztą on do mnie też "pieszczotliwie" "Małpo" mówi

Cytat:
Na potwierdzenie moich słów, porady dekoratorki wnętrz
Zgadzam się całkowicie z tymi słowami. Pytanie jak to się sprawdzi w bukiecie. Dobra kwiaciarka powinna zrobić jakieś małe cudeńko. Szkoda, że u mnie o dobrą kwiaciarkę ciężko...
Stary 2011-02-08, 12:49   #2961
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Z obcasem to sprawdź, czy wygodnie Ci tak będzie, żebyś nie skończyła jak znajoma na swoim weselu na bosaka, bo nie dała rady w 10 cm chodzić.

\...
Nie dziwię się, ja też bym nie wytrzymała w 10 cm szpilach całej nocy, katorga.
A co do świadków, to my mamy samych braci, więc będziemy mieć 2 świadków płci męskiej.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:32   #2962
thea2
Zadomowienie

Cytat:

Mam nadzieję, że moja też sobie poradzi. Jak na razie to się bardzo przejęła i to mnie cieszy.

Racja, skóra lepiej wygląda.
Wersję próbną pokażę, jak tylko dorwę się aparatu. Może uda mi się dziś wieczór.
Moja tak samo, bardzo przejęta Ale to akurat dobrze, bo wiem, że mogę na nią liczyć
czekam niecierpliwie na zdjęcie zaproszeń
A tymczasem pochwalę się moimi zawieszkami Zdaję sobie sprawę, że nie jestem może mistrzem w równym docinaniu i przyklejaniu kartoników, ale starałam się
Do moich zawieszek dołączę złotą tasiemkę satynową- cieniutką, 3mm. Już połowa za mną, zostało jeszcze niecałe 100 Ale wszystkie elementy już wycięte, wystarczy posklejać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11335.jpg (69,3 KB, 39 załadowań)
Stary 2011-02-08, 13:57   #2963
HerbADKA
Raczkowanie

Zazdroszczę Wam, że macie takie siostry. Ja mam jedną młodszą o rok, ale szkoda mówić o jej życiowym rozgarnięciu... Zresztą brat TŻta jest jeszcze lepszy bo nie wiadomo czego się po nim można spodziewać. Strach pomyśleć jaki byłby z niego świadek.
Ostatecznie wzięliśmy na świadków naszych przyjaciół. Rodzeństwo niestety ale nie podołałoby obowiązkom.
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:14   #2964
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
Moja tak samo, bardzo przejęta Ale to akurat dobrze, bo wiem, że mogę na nią liczyć
A tymczasem pochwalę się moimi zawieszkami Zdaję sobie sprawę, że nie jestem może mistrzem w równym docinaniu i przyklejaniu kartoników, ale starałam się
Do moich zawieszek dołączę złotą tasiemkę satynową- cieniutką, 3mm. Już połowa za mną, zostało jeszcze niecałe 100 Ale wszystkie elementy już wycięte, wystarczy posklejać.
to ile Ty tych zawieszek robisz;o jak tu jest już spora ilość a my bierzemy za świadków naszych przyjaciół już poproszeni i się przygotowują psychicznie do tej roli hihi

Edytowane przez agusiaaa1989
Czas edycji: 2011-02-19 o 14:05
Stary 2011-02-08, 15:11   #2965
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Tak to właśnie jest,że niekoniecznie to co fajne w necie może być fajne w rzeczywistości.
Ja wchodząc do salonu od razu mówiłam,że chcę koronkę,opiętą w biodrach i w fasonie A. Wszystkie mi pasowały,jednak te calutkie w koronce były naprawdę problematyczne.Zwłaszcza nowa kolekcja Pronovias,gdzie sukienki całe z koronki są dodatkowo bardzo szerokie dołem. Oj masakra.

Ja zawsze chciałam mieć koronkowy tren. Ta suknia nie jest cała z koronki na dole,ma naciapkane Ale przez to jest lżejsza. Natomiast trochę mi było szkoda,że nie mam tej koronki na krawędziach trenu, więc Pani przyniosła mi długi welon obszyty koronką. Coś takiego jak ma modelka,ale ja wolę jak ta koronka rozchodzi się tak przy twarzy
Przymierzyłam i byłam oczarowana Długość będzie pewnie 2,5 lub 3 m
ja byłam oczarowana koronkowymi sukniami z Srebrnej kolekcji Agnes...
a w rezultacie koronki na mojej sukni niewiele na gorsecie i tren deliktanie obszyty koroneczką

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Jutro juz 1 z przodu.
Chociaz ja wole odliczac w miesiacach. Jakos mniej mi sie wtedy wydaje
ja chyb wolę w dnia :P bo pół roku czy 6 misięcy to jakoś dłuuugo

Cytat:
Piękne te zawieszki!!
Też muszę się za to zabrać... ale to po sesji, bo narazie nie mam czasu wybrać się na zakupy papiernicze :P

Cytat:
Zazdroszczę Wam, że macie takie siostry. Ja mam jedną młodszą o rok, ale szkoda mówić o jej życiowym rozgarnięciu... Zresztą brat TŻta jest jeszcze lepszy bo nie wiadomo czego się po nim można spodziewać. Strach pomyśleć jaki byłby z niego świadek.
Ostatecznie wzięliśmy na świadków naszych przyjaciół. Rodzeństwo niestety ale nie podołałoby obowiązkom.
a my mamy mały problem ze świadkiem, TŻ i ja też chcielibyśmy żeby świadkował jego brat, ale nie ma on jeszcze 18 lat i w dniu ślubu też jeszcze nie będzie miał... i zastanawiamy się nad takim czymś, żeby kto inny się podpisał (w sensie jakaś osoba, która się na to zgodzi, ponoć może być to np tato, jako świadek na papierach z urzędu) a w Kościele siedział za nami Brat TŻ, wg proboszcza z parafii TŻ można tak zrobić, ale ślub będzie u mnie, a z moim proboszczem jeszcze nie rozmawialismy o tym:P

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

pisałam już kiedyś, że moja przyjciołka chodzi na kurs wizażu, i dziś mają zajęcie z makijażu ślubnego więc wybieram się tam jako modelka ciekawe co mi upaćka na buźce
Stary 2011-02-08, 15:24   #2966
Goyya
Raczkowanie

koniecznie pokaż fotki z tym makijazem!!
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:30   #2967
lasoa
Zakorzenienie

Wklejam moje zaproszenia

Dzisiaj byłam w pasmanterii i kupiłam kilka rzeczy aby probowac moje wymyslone zawieszki na alkohol
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09553.jpg (101,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09555.jpg (88,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09561.jpg (67,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaprosz2.jpg (62,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (55,3 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-02-08, 16:07   #2968
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy, czego się oczekuje od świadków. Mój brat też ma 18 lat, ale nie sądzę, żeby przerosły go obowiązki świadka

Cytat:
Wklejam moje zaproszenia

Dzisiaj byłam w pasmanterii i kupiłam kilka rzeczy aby probowac moje wymyslone zawieszki na alkohol
Ładne

Thea, śliczne te Twoje zawieszki, masz cierpliwość
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:22   #2969
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
Wklejam moje zaproszenia

<brawo> śliczne sama robiłaś? jestem naprawdę pod wrażeniem też chciałam robić sama, bo teraz cały luty mam wolny, piszę sobie pracę licencjacką no i mówię czymś się jeszcze zajmę no ale mój Tż zaprotestował że jemu się podobają tamte które zamówiliśmy i tak zostało:P za to będę robiła sama krawaty i podwiązki na butelki tylko czekam na tą wódkę
Stary 2011-02-08, 17:13   #2970
akazqa
Raczkowanie

Cytat:

Ja bym powiedziała ze są mistrzowskie
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości