|
|
#2911 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
dla mnie też się za nisko zaczyna, dlatego ją podnoszę na stanie, tak, żeby się zaczynała jak standardowa princeska (do tego wycięcie z przodu w V, a z tyłu gorset sznurowany z gołymi plecami, ale to już moje wymysły )Cytat:
Nie mam jak chwilowo zrobić zdjęcia, ale to są takie klasyczne 2 cm łezki svarowskiego na krótkich biglach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A za tobą lawina przysięg ![]() Cytat:
Ja też nie ![]() Alexandra8909 - witaj!!! Goya - czyżby z kolekcji Bielaka? Tam widziałam obrączki, na które można było nanieść swój rytm EKG nasze są miej więcej takie: http://www.jubiler.jaracz.pl/wp-cont...51-399x400.jpg i też matowione. Ale za to plusem matu jest to, że jak się nam znudzi, można go spolerować na błyszcząco, spiaskować, zmłotkować... Szerokie pole możliwości
|
||||||
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
nie,to nie od niego
nie stac mnie na to hehe. A nasze kosztowaly niecale 500zl ze swojego zlota ale wszyscy wlasnie tak mysla,ze to od niego.
|
|
|
|
#2913 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A i faktycznie że dzis jest 6, coś mi się pomyliło, że to jutro! Tak więc Kochane za pół roku o tej porze pomalutku będziemy szykowały się do oczepin, nogi nas będą bolały od tańca no i przede wszystkim - będziemy już ŻONAMI |
|
|
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
właśnie mnie się żadne pomarańcze, łososie ani ecru nie podobają
marzyłam o jakimś niebieskim z bielą albo fiolecie... a tu dupa, bo jeśli nie będzie pasowało to nie będę miała wyjścia
|
|
|
|
#2915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi strasznie podoba się połączenie pomarańczy ze śliwkowym fioletem.Można to też rozjaśnić niewielkim akcentem kremowego. Moja sala jest zielono-żółta (pastelowe odcienie), są freski,gzymsy,a sufit jest pomalowany w niebo i są piękne żyrandole Zawsze uważała,że 2 kolory to za mało,a 4 to już za dużo. 3 kolory w odpowiednich proporcjach-to jest to![]() Cytat:
Ja mam pokrowce na siedzenia,jakieś tam obrusy i podstawowe dekroacje wliczone w cenę.Tyle,że ja nie chcę podstawowych dekroacji tylko piękne bukiety,wazony,świeczniki Cytat:
Najgorszy jest ten bukiet/wieniec na stół prezydialny-u mnie około 250 zł. |
|||
|
|
|
#2916 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kościół standardowo będzie na biało :P Zależy jeszcze jaki ten pomarańcz na ścianach, ale może bordo? takie wpadające w purpurę
|
|||||
|
|
|
#2917 |
|
Raczkowanie
|
no ten mój pomarańcz na sali to jest taki dość mocny... tzn mamy w remizie
i do połowy jest boazeria a od połowy do sufitu taki właśnie mocny pomarańcz... i mam problem nic mnie się nie podoba nie wiem co to będzie... czy dekoratorka coś na to poradzi??![]() jak rzuci na to swoich fachowym okiem...ech:P jak już suknia zamówiona to teraz będę myśleć nad wystrojem sali
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderek no problem w tym,że w KEA załatwia się wszystko dużo później. A za to w Krk mówili nam,że mamy kiedyś tam przyjechać i napisać podanie o dyspensę Biskupa.Ale w sumie nie wiem jak to wszystko ma wyglądać.Tak myślałam,że wybiorę się końcem lutego pomęczyć obu Księży
![]() Agusiaaaa to ja do takiej pomarańczy nie widzę innego rozwiązania niż ciemny fiolet,purpura.Pewnie,że możesz zrobić z samym tylko białym lub kremowym,ale jak dla mnie nie wygląda to fajnie... |
|
|
|
#2919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Raczkowanie
|
Popieram propozycję butterfly20. Podoba mi się połączenie pomarańczu z fioletem lub ewentualnie z ciemnym różem (amarantem) lub turkusem. Dla przykładu kilka bukietów w tych kolorach.
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
agusiaaa1989 - ja też mam salę pomarańczową (i też w remizie :P) i uparłam się na fiolet do tego. Po konsultacji z moją dekoratorką wybrałam biało-ecru-pomarańczowe szmatki na sufit i ciemnofioletowe dodatki na stołach. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie. Zaproszenia mamy fioletowe (też takie ciemne) i na tle serduszka nasze inicjały takie intensywnie pomarańczowe. Jak dopadnę aparatu zrobię zdjęcia i wrzucę.
Zresztą popatrz na layout Wizażu. Ładnie to się razem zgrywa
|
|
|
|
#2922 | |||||
|
Zadomowienie
|
niunia32, jusztyska Dziękuję ![]() Cytat:
Bardzo szybko to zleci, jestem pewna ![]() Cytat:
Ja raczej nie wprowadzałabym już nowego koloru, bo są już trzy. Więc może ta wanilia albo ewentualnie jakaś zieleń lub czerwień Cytat:
Choć my zdecydujemy się pewno na klasyczne z żółtego złota ![]() Cytat:
Ja byłam zmuszona robić sobie zawieszki, bo nigdzie nie mogłam znaleźć takich, jakie by mi odpowiadały, bo jestem wybredna A jeśli znalazłam coś zbliżonego do tego, co bym chciała to cena była wysoka (jak na takie kartoniki). Ale teraz za to mam idealne, takie jak chciałam, na pięknym papierze i jestem bardzo zadowolona, a to najwazniejsze ![]() Cytat:
Mój brat miał kilka lat temu wesele w remizie i salę dekorowaliśmy dużą ilością materiału przyczepioną do sufitu, takimi szerokimi szarfami i bardzo fajnie to wyglądało ![]() Moje kolory przewodnie to złoto i ecru
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-06 o 23:12 |
|||||
|
|
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do dekoracji sali, to u nas jest w cenie, wybieramy tylko kolory. Ale o tym to dopiero na miesiąc przed ślubem będziemy myśleć i się dogadywać. Zawieszek żadnych nie planujemy mieć. |
||
|
|
|
#2924 |
|
Przyczajenie
|
Ja chyba kupię (lub zrobię - moja znajoma robiła sama wyszło ślicznie i tanio) na wszystkie butelki, potem w trakcie ktoś może zapomnieć o przewieszaniu
|
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
a my zaproszenia zamówiliśmy bordowe
ale bordo to już w ogóle nie chcę mieć na sali więc to nie będzie nasz kolor przewodni raczej:P zresztą faktycznie zobaczymy jak to wyjdzie w praniu najpierw konsultacja z dekoratorką i dopiero będziemy myśleć miłego dnia dziewczęta
|
|
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny
Pokażcie te zawieszki i zaproszenia
|
|
|
|
#2927 |
|
Przyczajenie
|
Ja wybiorę któreś z zaproszeń z tych kolekcji:
1. http://www.decorisus.pl/c/7/226/Zapr...o%20black.html 2. http://www.decorisus.pl/c/7/181/Zapr..._koniak-0.html 3. http://www.decorisus.pl/c/7/180/Zapr..._obwoluty.html 4. http://www.decorisus.pl/c/7/169/Zapr...ne_whisky.html Co Wy na to moje drogie? Ile przed ślubem zamawiacie zaproszenia i kiedy chcecie rozdawać? |
|
|
|
#2928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Później z Tż'em doszliśmy do wniosku, że na all też można znaleźć ładne i dużo tańsze, bo jednak 5zł a 1,7zł jak dla mnie robi niestety różnicę my chyba będziemy mieli takie: http://allegro.pl/zaproszenia-zawiad...444106014.html |
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
My też kupimy na All za 1, ileś już są bardzo ładne , jak pisała aniak_1988 , a rozdawać zamierzamy jakoś na przełomie maja/czerwca.
|
|
|
|
#2930 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kwietniu mam przymiarke, wtedy obcykam Co do nazwiska, to wciaz sie nie zdecydowalam. Po prostu szkoda mi rozstac sie z moim, dlatego myslalam o podwojnym. Tylko tak jak mowisz, boje sie, ze pozniej duzo z tym zamieszania- a ja jeszcze mieszkam w Anglii, maja problem z jednym nazwiskiem, a co dopiero z dwoma Cytat:
![]() Planuje dorobic ramiaczka do sukni, zeby troszke to zamaskowac. Co do sukni, to tak wlasnie mysle, przypominam sobie ze w dniu wyboru bylam pewna, ze chce wlasnie taka. Po prostu zawsze podobaly mi sie takie obszerne ksiezniczki Mysle, zeby zalozyc wieksze kolo do swojej i efekt powinien byc podobny. Cytat:
Za chwile luty sie skonczy i bedziemy mialy juz tylko 5 z kawalkiemCytat:
![]() Cytat:
Cena tez niezla...My juz zaproszenia w Anglii rozdalismy, a reszte rozeslemy i rozdamy w Pl na koniec kwietnia.
|
|
|
#2931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my musimy zamówić ok 90 zaproszeń:/ więc szukamy czegoś tańszego na All ![]() My rozdawać będziemy przełom maja i czerwca ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2932 | |||
|
Zadomowienie
|
Jak tylko zrobię zdjęcie to się pochwalę naszymi zawieszkami
Cytat:
Cytat:
Jednak my potrzebujemy wielu zaproszeń, dlatego zdecydujemy się na pewno na tańsze, tak jak Almariel, na all też są bardzo ładne, mam już kilka wzorów na oku Na pewno chciałabym ecru-złote, z wstążeczką na perłowym papierze Nie wiem jeszcze, kiedy będziemy zamawiać, ale pewno jakoś na przełomie marca i kwietnia. A rozdawać planujemy tak mniej-więcej od czerwca. Cytat:
|
|
#2933 |
|
Raczkowanie
|
ale sie ciesze, ze komus sie w ogole te obraczki podobaja
juz myslalam ze jestem dziwna a nawet wiele pozytywnych opini... |
|
|
|
#2934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zaproszenia już mamy, kupiliśmy na all za 1,10 za szt. z kopertą, rozdawać będziemy podczas świąt wielkanocnych rodzince, a przyjaciołom w czerwcu pewnie ![]() Cytat:
jupiCytat:
|
|||
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
zaproszenia śliczne
no ale ceny też choć my swoje zamówiliśmy za... uwaga!!! 7zł z sztukę z wkładką z wierszykiem... 70 sztuk, więc trochę nas wyniosły...kolor bordowo-perłowy, papier perłowy, format jak kartka do drukarki, przewiązane wstążką... mieliśmy zamówić po pierwsze mniejsze=tańsze ale niestety nie zmieściła się sentencja Antoine de Saint Exupery, więc musieliśmy wziąć większe... a po drugie miały być perłowo-różowe ale w środku zaproszenia mamy taką czerwoną ozdobę i babeczka do nas dzwoniła, że nie będzie pasowało... więc musieliśmy wziąć bordowe teraz na nie czekamy ech... kiedy one wreszcie przyjdą!!![]() ![]() a rozdawanie rozpoczynamy w maju![]() ![]() http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...412219800.html |
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Raczkowanie
|
tak to te
tylko będą w kolorze bordowym i w większym formacie tak jak napisałam choć na początku miał być ten róż:P mnie się strasznie podobał i nawet mój Tż się zgodził![]() no ale wyszło inaczej... mam nadzieję, że też będą ok... aha i umówiliśmy się na czwartek z dekoratorką jedziemy na salę i zobaczymy co wymyślimy![]()
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-07 o 19:33 |
|
|
|
#2938 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was serdecznie, bzy są tu może dziewczyny z płocka??
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Alexandra śliczne zaproszenia
Ale faktycznie sporo kosztują. Ogólnie to patrząc na koszty całego wesela takie zaproszenia to pikuś i pewnie kupiłabym droższe,gdyby nie to,że udało mi się znaleźć tanie zaproszenia w kolorystyce sali:wszystkie dodatki typu zawieszki,plan stołu,numerki na stół będą też robione w tym wzorze. Więc jestem zadowolona.I tak wiem,że 80% osób ledwo zerka na te zaproszenia i odkłada w kąt.Cała reszta kolekcjonuje tak jak ja ![]() Głównie fiolet,trochę mniej kremu,a najmniej pomarańczowego (skoro ściany są pomarańczowe). A ja się dzisiaj dowiedziałam,że zmienił się właściciel mojej sali. Wyobrażacie sobie to???!!!! Thea to pokazuję zdjęcia katalogowe + jedno znalezione w necie z reala i to jest dokładnie kolor jaki ja będę mieć ![]() Nie będę mieć tej szarfy pod biustem i ogólnie na mnie ta suknia wygląda lepiej niż na modelce:P Dodam,że NIGDY nie chciałam ramiączek,ale do takiego dekoltu te ramiączka są idealne. Do tego cieniutkie, calutkie obszyte koralikami No i ramiączka są jednak wygodne.Przymierzałam kilka sukien w takim stylu,jak zawsze marzyłam-koronka od góry do dołu,z trenem,dekolt w serduszko i zero ramiączek. Suknie były okropnie ciężkie,bałam się,że będą mi się strasznie zsuwać. Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-02-07 o 20:14 |
|
|
|
#2940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zielonekule.jpg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

tylko dól odrobinę za nisko na biodrach się zaczyna jak na mój gust
Ale figurkę masz super
dla mnie też się za nisko zaczyna, dlatego ją podnoszę na stanie, tak, żeby się zaczynała jak standardowa princeska (do tego wycięcie z przodu w V, a z tyłu gorset sznurowany z gołymi plecami, ale to już moje wymysły
)
? Doradzimy czy pasuje
marzyłam o jakimś niebieskim z bielą
takie wpadające w purpurę

A jeśli znalazłam coś zbliżonego do tego, co bym chciała to cena była wysoka (jak na takie kartoniki). Ale teraz za to mam idealne, takie jak chciałam, na pięknym papierze i jestem bardzo zadowolona, a to najwazniejsze