|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj wieczorem bylo 11 stopni, wiec ubrana byla w rajstopki, polspiochy, miala body na krotki rekaw, koszulke na dlugi, sweterek i na to taki cieki kobinezonik polarkowy ![]() ![]() ![]() A dzis jest 17 stopni, wiec rajstopki, spodenki, buciki, na gorze ma koszulke na krotki rekaw, cienki sweterek i jakas bluze polarkowa grubsza i czapke ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
kurcze dziewczyny moj maly jest na cos uczulony albo ma skazę...
![]() ![]()
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super, że dzieciaczek tak dzielnie zniósł szczepienia ![]() A te umiejętności świetnie rozpisane! Mój potrafi to co powinien, to co prawdopodobnie powinien, niektóre rzeczy co może umieć, i kilka z tych co nawet może umieć a dwa miesiące ma jeszcze nie skończone, więc się może jeszcze czegoś nauczyć ![]() ![]() Czyli generalnie wszystko jest okej i żadna wizyta u neurologa nie jest nam koniecznie potrzebna. Jaka to książka? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane,
Dzisiaj rano Julia znowu usnęła sama w łożeczku,to cieszy. Nawet bardzo. Oby tak częściej. Teraz miała trochę okresu aktywności, poszła kupa,idziemy się przebrać,będziemy jeść i może pójdzie spać. LINKA24 co do internetu w telefonie. Wiesz wcześniej jak wchodziłam przez internet to też nie mogłam pisać,tylko czytać. Do czasu aż zainstalowałam sobie przeglądarkę mini opera w telefonie. Od tego czasu mogę i na wizazu pisać,i na blogu,nie ma żadnego problemu. DO MATEK KARMIĄCYCH PIERSIĄ Kupiłam wczoraj te granulki o których wcześniej pisałam,na laktacje. Cena u mnie w aptece 9,5zł. I wczoraj wzięłam dwie dawki po 5granulek. Ogólnie się bierze trzy razy na dobę. Pokarm od razu się może nie pojawia. Za to dziś rano normalnie mnie zalało. Jak teraz Julia puściła pierś to aż tryska ze mnie. I piersi takie fajne,pełne, nie twarde a ładne,bo ostatnio jak byłam wypompowana to mi się takie brzydkie zrobiły,nijakie. Dziś wezmę tylka jedną dawkę granulek,zobaczymy co i jak. Ale dzisiaj pogoda do bani. Lucje zabrali teście,bo byli babci zakupy przywieźć,ja muszę pomyśleć co na obiad,no i chciałabym do ciuchlandu jeszcze skoczyć teraz,jeśli Julia uśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem w szoku
![]() tak jak moje dziecko zanim usnęło to się nakwękało, nastękało, napłakało i krzczyczało.. tak po pobudce o 10:00 dałam mleczko.. podczas jedzenia zwalił kupacha takiego, że cały do przebrania ![]() ![]() Cieszę się, choć zdaję sobie sprawę, że to raczej jednorazowy wybryk ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Rozeznanie
|
Basienka - fajnie, ze mala tak Ci usypia w lozeczku.
Pytanie do mamus karmiacych piersia: czy mozna jesc mieso pieczone z rekawa. Moja mala znow nie zrobila kupki przez caly wczorajszy dzien i dzis tez jeszcze nie ma. Biedulka. Wiem, ze dziecko karmione piersia moze nawet pare dni nie robic, ale ona biedna tak probuje i cisnie a tu nic.
#2947 |
Zakorzenienie
|
SIALA wiem jak to cieszy. Choć moja ze smokiem nie usypia,ani pieluchy nie trzeba,to najczęściej przy cycku,albo przy odbiciu...a wczoraj pierwszy raz sama od po prostu,tak samo dziś rano. Więc wiem ile radości to sprawia. Choć mi się też zdaje że to takie jednorazowe mimo wszystko
ALUTKA ja jadłam kurczaka z rękawa. I Julii nic nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A skoro Twoja córcia sama zasnęła już kolejny raz to może akurat jej spasować ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
witam
u nas wieje i niezbyt cieplo ![]() basienka, Siala super ze maluszki zaczynaja zasypiac same ![]() ![]() karolka fajne spiochy ![]() Alutka ja bym zjadla ![]() ola twoj synus jest uroczy ![]() ![]() a ja pije maslanke, na sniadanie wcinam otreby, pije kawe, activie i czekam na efekty ![]() ![]() wczoraj przedpoludniem bylam z dziecmi w kinie, bylysmy w 4 osoby na sali ![]()
#2950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a podaj nazwe tych granulek! koniecznie musze spróbowac skoro działaja!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ej ej moja mała też nei saśnie inaczej jak ze smokiem i pielucha na głowie, a ostatnio ( za radą basi) z nosem wbitym w mój stanik ![]() ostatnio uwage mojej mamy i moja zwróciła parę spraw i podejrzewamy u Any wzmozone napięcie. Albo jestem przewrażliwona.. czy Wasze dzieciaki sie prężą, wyginają często leżąc na boku do tyłu, na wznak odchylaja główkę czasem do tyłu, zaciskają piąstki ( nie aż tak fest ale często) no i poza ttym... Przy piersi Ana czasem potrafi wpadać w jakiś szał, zaczyna sie wiercić, puszczać pierś, szukać, machac rękami, nogami, wkurzac sie ostro, płakać, krzyczeć i tak wkoło macieja.... ORAZ jak zasypia, śpi śpi i nagle wybudzaja ja jej machające ręce i nogi... no i płacz, krzyk... Generalnei to jest spokojne dziecko, nie płacze dużo, nie marudzi wybitnie, tylko czasami tak sie zachowuje ( np. wczoraj wieczorem, albo innego dnia po południu albo rano). Chociaz rękami i nogami to macha zawsze... Chociaż zaczyna sie u nas 5 tydzień.... aż się boję... no to tyle.... postaram sie coś nadrobić...
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg ![]() www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-08-28 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() miska strasznie dzis meczy refluks. plakal juz przy jedzeniu i od 20 minut trzymamy go w pionie bo inaczej od razu mu sie cofa i jest ryk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Raczkowanie
|
aa i mała zasnęła pierwszy raz na brzuszku i śpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Siala - to super
![]() Moja Nastka zawsze zasypia sama ![]() ![]() Nasz dzień wygląda tak: 1. Pobudka 7:30, jedzonko ![]() 2. aktywność 8 - 9 3. Drzemka od 9 - 10 ![]() 4. Jedzonko 10:30 5. Spanie od 11 - 15 6. Jedzenie 15:00 7. Aktywność 16-17 8. Drzemka 17-18 9. Jedzonko 18:00 9. Kąpiel 20.00 10. Jedzenie okolo 20:30 12. Spanie do 4-5 rano ![]() Morgana - moja czasem na boku jak zle ja uloze to sie krzywi, ale po chwili przestaje, glowe czasem na boku odchyla do tylu, a jak je i sie denerwuje to wiem ze musze ja wziasc by sie jej odbilo i pozniiej ladnie dokancza. Moim zdaniem trzeba poswiczyc z dzieckiem i lekarz kazal krecic glowa nawet czasem na sile ze tak powiem, nozkami i raczkami ![]() ![]() ![]() Cieszy sie na widok grzechotki, mruzy oczka na niektore dzwieki, patrzy na rozne kolorowe rzeczy...wiec mysle ze jest oki, po co sie stresowac dalej...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-28 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. jak sie przey zeby zrobic kupke 3. przy piersi jest spokojna 4. nie wybudza sie ale te sytuacje moga swiadczyc poprostu o problemach z gazami u was. a jesli chodzi o pkt 1 to moze odwraca sie do czegos ciekawego? Aniu biedny Michas, to sie nameczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- karolcia ladny plan ![]() u nas mniej wiecej tak 1. Pobudka 8-9, jedzonko 2. Aktywność do 10-11, jedzenie 3. Spanie do 14, jedzenie 4. Aktywnosc do 15.30, jedzenie 5. Spanie do 18, jedzenie 6. Aktywność do 19.30 7. Kąpiel 8. Jedzenie o 20 9. Spanie do 2, jedzenie, spanie do 6-7, jedzenie, spanie do 8-9 to jak siedzimy w domu ![]()
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() wiolek na podgrzewacz jeszcze czekam bo kupiłam na all za 50 zł używany ale ponoć w bardzo dobrym stanie ![]() super ze badania małego ok karolcia slicznie ![]() belunia wspólczuje oby to nie skaza ![]() siala super ze maly tak zasnal i moze juz mu tak zostanie ![]() moj na poczatku tylko przy cycku zasypial potem u taty na rekach rowniez , potem szpital nam nieco rozregulowal a juz drugi dzien około 12:00 zasypia mi przy odbiciu na rekach i na brzuszku go kładziemy ![]() morgana moj jak tak ma to o pierdki chodzi a Basia chyba jeszcze kiedys pisala ze czasami dziecko w ten sposob tez wyraza potrzebe odbicia .... alguien po prostu przepięknie ![]() ania oby miskowi szybko przeszło , linka slicznie ![]() sylviasol dzieki za nazwe masci ale contratubex juz mam od szwagierki a to jakis wypadek mialas jak dobrze kojarze co ? cos na rozstepy skutecznego mi jeszcze trzeba ..... ![]() ![]() caprica ![]() ![]() ![]() zabka u nas w szpitalu po urodzeniu kazdemu noworodkowi wykonuje sie badanie sluchu , usg glowki i bioderka.. a te reszta badan ktora wymienilam wykonali mu kompleksowo w klinice gdy lezal po operacji... Super ze po badaniach ok ![]() kardia ![]() eleono mam nadzieje ze to nie skaza anuszka slicznie ![]() olakola Kubuś przystojniak misiulka daj znac za jakis czas jak po tych tabsach Cytat:
znalazlam o TAKIE które mi się podobaja Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-08-28 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
itakaska - Ja wychodze przewaznie po jedzeniu o 10:30, wtedy najdluzej spi i moge spokojnie isc na zakupy czy dluzszy spacer
![]() O wlasnie jak robi kupke to sie prezy ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do granulek: RICINUS COMMUNIS 5CH Cytat:
Co do zachowań dzieci... to u Nas jest tak nieraz przy piersi jak piszesz. I nie wiem przez co to i dlaczego. Zauważyłam natomiast, że Julcia tak najczęściej się zachowuje gdy mam ją na rękach, jak leżymy i się karmimy to jest większy spokój... choć czasem też się zdarzy szaleństwo ![]() I to co jedna z dziewczyn pisała... że jak zaczyna się wiercić, to biorę do odbicia... przewaznie skutkuje! No to super, gratuluje... myśmy przedwczoraj miały pierwszy raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
hej papi, jak tam nasz forumowy smieszek?
![]() karolka Zosia spi 3-4h wiec nie spedzam tyle w sklepie ![]() ![]() ![]()
#2960 |
Zakorzenienie
|
Przeglądam sobie teraz aukcje na allegro...
ale fajne bajery wymyślają teraz dla dzieci ![]() na jednej aukcji np znalazłam rajstopy ze spódniczką... na jednej gumce wszyte |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zliczam ile spi bo przewaznie nie zasypia głęboko tylko tak sobie drzemie i jak smoczek wypada to jest płacz... a wypada czesto ![]() Nocki przesypia ładnie, rano zazwyczaj ok6,7 sie budzi juz tak na stałe ![]() ![]() nieraz zasnie zaraz przed kolejnym posiłkiem i doopa, plan sie sypie ![]() Mój se wscieka przy jedzeniu bo gazy mecza, kupa idzie albo smoczek sie zatka ![]() to co opisujesz to wg mnie zupełnie normalne i zdrowe dziecko. Przecież nie może byc sztywne, to normalne ze sie coraz więcej rusza. Jak se obawiasz to poczytaj na ten temat wiecej niz wyrywkowy art z neta, im więcej takich samych informacji tym większe prawdopodobieństwo ich prawdziwości. https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie_artykul,5946.html ten art jest fajny... http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/51/...ecie-miesniowe ten sensowny https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie...ykul,3618.html http://dziecko24.pl/news/195/30/Prob...ym-u-niemowlat
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-28 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to ja jak jest 17 stopni to body na krótki rekaw, półśpiochy, i cienka koszulka na długi rękaw. żadnych czapeczek rajstopek i innych ewentualnie delikatnie kocykiem przykryje ale też nie zawsze ale ja to wyrodna matka jestem ![]() ale po poczatkowym przegrzewaniu wole żeby było chłodniej niż przegrzać ale chyba jest mu ok bo kark ciepły ![]() bassienkaw super, że Julcia sama usnęła oby tak częsciej ![]() Siala u ciebie też gratki dla Sebcia ![]() mój to chyba jest jednak aniołkiem bo on jak śpiący to zawsze sam usypia jak się go wsadzi a jak nie śpiący to też potrafi sam w łóżeczku godzine przeleżeć Cytat:
![]() a do mnie zaraz przychodzi fryzjerka bo wczoraj była i robiła mi kolor ale na odroście wyszła mi marchewka :/ więc dzisiaj będzie naprawiać a jak się nie uda to będę musiała na ciemno się zafarbować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | ||
Raczkowanie
|
No musialam sie przyjsc po chwalic
![]() ![]() Pilam od rana mase wody i zupke,nakarmilam malego i chyba pomoglo. A i pokazywalam malemu jak robic "eee" no i mowie "teraz ty" i tak biedy sie napinal,nadymal .. i tak z 5-6 razy.. dobra mowie moze sprawdze pieluche moze cos dalo ,a tu kupa taka ,ze hoho ![]() ![]() "Pierwszy rok zycia dziecka" H.Murkoff,A. Eisenberg,Hathaway Moge opisywac te umiejetnosci co miesiac jezeli komus sie to przyda. Cytat:
A co do zasypiania. Super ,ze zasypia sama. Ja odkad pozwolilam mojemu synkowi byc bardziej samodzielnym (czyt. zasypiac samodzielnie) to o wiele wiecej spi (wczesniej tylko 3 godz. dziennie). A jak zobaczylam ostatnio jak moj M. "usypia" mialego ,to ja dziekuje takie usypianie.. troche mu sie pomylilo usypianie z zabawianiem ![]() Cytat:
Co do tego szalu przy piersi to Szymkowi zaczelo sie to automatycznie jak skonczyl 3 tyg. (czyli poczatek problemow z brzuszkiem) za rada Basi84 za kazdym razem takiego napadu nosilam go do odbicia. Pomoglo. Teraz juz go nawet nie nosze tak czesto do odbicia,a czasami nawet i wcale, teraz tylko jak widze ,ze sie denerwuje to daje mu druga piers ,u nas pomaga. Ogolnie mysle ,ze to bardziej problem z brzuszkiem,chyba ze te sposoby nie pomoga no to zdecydowanie radze isc do neurologa. Zreszta juz z tym samym jej wyginaniem radze Ci isc i skonsultowac.
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Wiolek ja ubieram podobnie przy takiej temperaturze... jedynie ubieram jeszcze czapuche, bo ostatnio u nas wiatry nie małe... i jakoś tak mimo wszystko się obawiam... ostatnio mała szła w body na dlugi rękaw i śpiochach... a wczoraj body krótki rękaw, śpiochy i na to bluzeczka cienka na długi rękaw...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
wiolek
z tym ubieraniem to roznie jest. Zoska to straszny zmarźlak. kupilam jej spiworek do spania. pierwszej nocy obudzila sie duzo szybciej niz zwykle i byla cala zimna. wiec mimo spiworka musze ja przykrywac. i widac ze ogolnie jest cieplolubna ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- karolka i wszystko jasne ![]() dziewczyny przyznam sie wam ze mam raj na ziemi z Zosia. jest najgrzeczniejsza z calej trojki, najciezej bylo z Marysia. wiadomo, pierwsze dziecko, stres, wszysko nowe itp. i martwie sie jak rozwiazac to zaprowadzanie i przyprowadzanie ze szkoly z Zoski spaniem. juz myslalam zeby wynajac jakiegos sasiada ![]() ![]()
#2967 |
Raczkowanie
|
Morgana le Fay moze tak jak mowia dziewczyny twoje dziecko ma tylko problem z meczacymi gazami i brzuszkiem .Mnie nie sluchaj bo ja bym wszystko badala u Szymka . Ale u nas problemy z brzuszkiem minely (nie mowie o zaparciach bo to ostatnio sie przyczepilo) ,a wyginanie sie niestety nie. Powalcz z tymi problemami brzuszkowymi i moze wtedy to wiginanie tez minie.
itakasia a jak ubrana wkladasz ja do tego spiworka? A co do tej pomocy sasiadow ,mysle ,ze to dobry pomysl. Ja tez bym potrzebowala kogos takiego kto by tylko zerknal na malego jak spi,a ja moglabym skoczyc z psem.
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-08-28 o 13:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
zabka
w bawelnianym pajacu. mam rozterke z ta szkola. ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-08-28 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
No wlasnie wpadlam na "genialny" pomysl i dokarmialam malego modyfikownym (1 butla Nan 1 przed snem) bo myslalam ,ze sobie przedluze sen bo niby mleko modyfikowane dziecko trawi 5 godz. ,a on nie dosc ,ze dluzej nie spal to nabawil sie zaparc. Wczoraj juz mu mleka mod. nie podawalam. Herbatek nie podaje. A i wode pilam ciepla ,moze to tez mialo znaczenie albo moze to odstawienie mleka mod. tak podzialalo ,no naprawde nie wiem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.