|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() ![]() Szukam zajecia poniewaz najzwyczajniej w swiecie sie nudze, nudzą mnie moje "obowiazki" , ciagle jest mi za malo, za czymś tesknie. chcialabym to "coś" wkońcu znaleźć i zaczac być zadowolona z życia!~Do wolontariatu się zapisałam, ale to nie jest tak że on zajmuje mi cały czas ,dlatego szukam dalej, przeglądałam internet w poszukiwaniu darmowych kursów nic nie znalazłam. Co do życia studenckiego- studiuje zaocznie także niema go prawie wcale i towarzystwo jakies takie powazne ![]() Może ktoś miałby jakieś pomysły jeszcze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
seriously? no.
|
Cytat:
wszystko zależy od tego co lubisz robić, jakie są Twoje zainteresowania. jednych pasjonuje gotowanie, innych czytanie książek, nauka języków czy podróże. musisz zapytać siebie co chciałabyś robić, co czujesz, że Ci się podoba i rozwijać się w tym kierunku (bo ja tak rozumiem rozwój - jako doskonalenie się w dziedzinie, która mnie interesuje). sama mam/miałam(?) problem ze znalezieniem "tego czegoś". i przypomniałam sobie o swoich marzeniach z dzieciństwa, poszłam tym tropem i myślę, że trochę się rozjaśniło. może Ty też spróbuj przypomnieć sobie o czym marzyłaś jako mała dziewczynka? ![]() ![]() inną kwestią są Twoje zdolności czy talent do "czegoś". jedni mają smykałkę do języków, inni potrafią ciekawie opowiadać, pisać opowiadania albo jedynie grac na nerwach ![]() ![]() inna sprawa to to, czy i jakie masz fundusze. bo wiadomo, że jeśli się je ma to jest jakby z górki (choćby jeśli chodzi o kursy, podróże etc). przy ich braku jest trochę trudniej, ale i satysfakcja jest o niebo większa ![]() także zapytaj siebie co w głębi serca Cię pociąga, do czego masz smykałkę i będzie z górki. aby tylko wiedzieć, w którym kierunku iść a reszta przyjdzie sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
słucham tego i sobie myślę - kurcze, ja też zawsze marzyłam o tym, aby podróżować, bywać, poznawać.. a potem łapię się, że spełniam oczekiwania innych osób niż realizuje swoje marzenia.. ale kończę studia, związek też się skończył - chyba pora wreszcie zacząć realizować swoje i mieć w czterech literach to, co myślą i mówią inni... przeczytałam dziś świetny artykuł w "Sensie" o takich właśnie ludziach, który śmiało spełniają swoje cele i nie patrzą na innych.. i choć są uważani za takich "wariatów" to są uparci i dążą do wytyczonego celu.. tak mnie "nastroił" pozytywnie ten artykuł... w końcu to moje życie! ![]() Cytat:
usiądź wygodnie na sofie, fotelu, puść spokojną, miłą dla ucha muzykę.. i wyobraź sobie swoje życie za jakiś czas - nie wiem rok,dwa,pięć lat.. co robisz, kim jesteś, co masz... tak totalnie puść wodze fantazji.. może grasz w tenisa? może zwiedzasz Rzym? może tłumaczysz tekst piosenki po francusku? może zaprosiłaś przyjaciół poznanych na kursie jogi na kolację? to Ty musisz widzieć co Ci sprawia przyjemność a co nie.. co Cię cieszy... nikt z Nas tu tego nie zrobi za Ciebie i nie odpowie na pytanie - co Ty lubisz robić? i jak sprawić, aby Twoje życie było ciekawsze?
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Osobiście nie przeszkadza mi,że ktoś pisze o schudnięciu czy dbaniu o siebie
![]() -skończyć art,żeby móc go przetłumaczyć na angielski ![]() -przygotować notatki na poniedziałek -wrócić do nauki języków->opracować jakiś sensowny plan i się go trzymać -nie narzekać,że pracuję i jestem tym zmęczona,nauczyć się korzystać z życia mimo niewyspania i wielu rzeczy do zrobienia -opracować plan przeprowadzki. Oczywiście nie wszystko na raz ![]() I-zacząć regularnie ćwiczyć,co powtarzam sobie od lutego.To też mnie irytuje-że nie jestem tu słowna i systematyczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
seriously? no.
|
Cytat:
kiedy opracujesz już jakiś plan działania to koniecznie się nim podziel ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pewien pomysł już,ale wiem,że do poniedziałku nie skupię się na niczym konkretnym (mam otwarcie przewodu doktorskiego,stres co najmniej jakbym już się bronić miała...)-ale na pewno napiszę.Przynajmniej będę miała motywację do planowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Raczkowanie
|
Co do nauki języków- też chętnie pożyczę jakiś plan działania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() zawsze marzyłam o motocyklach. postanowiłam zrobić jakiś krok w tym kierunku i zapisałam się na prawo jazdy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do blokady...wydaje mi się,że ma to związek z tym,jak nas inni oceniają-chcemy być oceniani pozytywnie,a nie jak "odmieńcy",nawet w tym lepszym znaczeniu ![]() Życzę nam odwagi do działania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2951 |
Zadomowienie
|
hej
![]()
#2952 |
Raczkowanie
|
wy dziewczyny ambitnie o nauce języków, a ja się męczę z sesją i na nic nie mam czasu
![]()
#2953 |
Rozeznanie
|
Cześć, krtek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Rozeznanie
|
Mogę prosić o jakieś szczegóły tego kursu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | ||
seriously? no.
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o prawo jazdy to rób w następnym roku koniecznie, bo później wchodzą jakieś zmiany, będzie dużo drożej i w ogóle beznadziejnie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do motoru - jeśli uda mi się z wyjazdem, to, jak tylko wrócę od razu robię ![]() ![]() ![]() a Ty też fanka ścigaczów ?? ![]()
Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola.. Edytowane przez niquolle Czas edycji: 2011-06-12 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
seriously? no.
|
Cytat:
ooo myślałam, że tylko na wakacje gdzieś wybywasz a tu na rok aż ![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o ścigacze to taaaak! strasznie kręci mnie szybkosc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Rozeznanie
|
Agatusia88, tutaj masz link
![]() http://www.eurokobieta.pl/szkolenie-informatyczne W skrócie: ten kurs jest darmowy, finansowany przez UE, mogą w nim uczestniczyć wszystkie chętne panie. Czas - trzy miesiące, w tym czasie trzeba przerobić obowiązkowo Worda, Excela i Powerpointa oraz dwa z 11 przedmiotów (do wyboru). Można przerobić więcej, a nawet wszystkie 11, ale wiadomo, to zajmie trochę czasu ![]() Po ukończeniu szkolenia otrzymuje się certyfikat ![]() Zamierzam zabrać się do tego w wakacje ![]() Aha, można zapisywać się do końca września. Założyłam motywacyjnego bloga, ale jakoś nie chce mi się pisać na nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Konto usunięte
|
czy któraś z Was korzystała z LifeArchitect projektu Michała Pasterskiego? Trochę drogi produkt, ale mnie kusi i zastanawia
i jeszcze jedno pytanko ![]() jakie efektywne blogi polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Otworzyłam przewód doktorski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi też zaproponowano zrobienie doktoratu.. ale niestety mnie to nie kręci.. mam trochę inne plany na przyszłość ![]()
![]() |
#2962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście Blogową Grupę Samorozwoju ![]() http://akcja-realizacja.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No fakt,w przypadku pracy naukowej trzeba to lubić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() właśnie miałam Cię dzisiaj zapytywać o Twój system, gdyż ponieważ obiecałaś go na pon ![]() ![]() dzisiaj mam jakiś dziwny dzień. wstałam rano, przeczytałam "przydział" książki na dziś, zrobiłam angielski, poczytałam trochę na egzamin, poszłam na konie, wracając wstąpiłam do empiku po książkę i jeszcze jestem do życia ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo ja też zrobię ten certyfikat w wakacje ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a jaka dziedzina, jeśli można wiedzieć ?? ![]() ja się pochwalę, że zalogowałam się na stronę au pair i póki co mam odzew od dwóch rodzin.. jedna z Turynu (mój kochany Juventus ![]() kurcze, a to dopiero początek.. ale już jestem taka podjarana, że ohhhh... ![]()
![]() |
#2967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziedzina-filozofia średniowieczna: XIIIwieczna włoska myśl polityczna (walka cesarza z papieżem o władzę)-ale to na doktorat, a ogólnie całe średniowiecze.Dużym plusem jest to,że na swoim wydziale filozofii jestem jedyną osobą,która zajmuje się tą tematyką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bardzo ciekawy temat.. kurcze, jak napiszesz to mam nadzieję, że wydadzą Twoją pracę, bo z miłą chęcią bym ją przeczytała ![]()
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
dziewczyny dziewczyny !! od dziś mam oficjalnie ..... WAKACJE !!
![]() za 2 tygodnie się dowiem czy spełniłam swój cel - czyli zaliczenie roku bez żadnej poprawki ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.