|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
normalnie Saharyjski upał u mnie ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-21 o 10:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
/czesc dziewczyny
![]() Ale mam dzisiaj nerwy to normalnie ![]() syf w domu, nie mogę się przemęczac a juz normalnie nie mogę patrzec na to wszystko. Nie moge się tz o nic dzisiaj doprosic, normalnie mam ochote go zatluc. ide sprzątac. musze dzisiaj posciele poprac, mam nadzieje ze chociaz mi powynosi na balkon i poodkurza dywany. a jak nie to sama poodkurzam, nie bede się prosic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ciekawe czy u nas w Mielcu jest gdzieś Netto.... musze obadać ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Ostrożnie i lepiej za cięższe zajęcia się nie bierz kochana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
no ja po ostatnim sprzątaniu płakałam ze strachu, że do szpitala pojadę, dostałam skurczy które promieniowały w dół, gdzies w okolicy krzyża, mega napór na szyjkę - ogólnie strasznie nieprzyjemne uczucie
dopiero po nospie przeszło, ale wystraszyłam sie porządnie
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A odciągałaś swój pokarm i karmiłaś butelką, czy zupełnie Ci to nie bło potrzebne? Beatka ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się zrobiłam, jestem dżaga ![]() ![]() Jadę w miasto i do mamusi ![]() Nie wiem czy dzisiaj jeszcze będę ![]() MIŁEJ SOBOTY! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
nie odciągałam, nie miałam takiej potrzeby, byłam z młodym cały czas, gdybym musiała wyjść i zostawić mu mleko pewnie bym odciągnęła, ale nie musiałam więc nie robiłam tego
#2947 |
Zakorzenienie
|
Boshe Was nadrobić. Czytam od dwóch godzin
![]() Nauczcie mnie wielocytować, bo nie kumam, klikam tą ikonkę wielocytuj i nic...Witam nowe mamusie, fajnie że dołączyłyście ![]() Gratuluję udanych wizyt, Oliweczka, Brunetka, (przepraszam jak kogos nie wymieniłam)- dobre to było ze sweet ![]() ![]() Brtessa nie maluj włosów, szkoda niszczyć, a kolor masz ładny naturalny. Ale to moje zdanie, zrobisz jak zechcesz oczywiście ![]() Beata twój tort to pewnie mistrzostwo świata, ja dzisiaj zrobię sernik na zimno - z torebki ![]() ![]() A u mnie po wizycie? ogólnie w porządku. główka dość nisko, ale przy tej długości szyjki jest ok. Mam już odstawić luteinę i za 2 tyg nospę( ja już i tak nospy nie biorę regularnie, tylko jak jest potrzeba, ale już nic je nie mówiłam) Ciśnienie ok, pogadałyśmy trochę o porodzie. Na nast wizycie ma mi pobrać wymaz do badania. Ponad 5 godzin spędziłam u promotorki robiąc te badani do pracy. ![]() ![]() Pan wczoraj na płatnym parkingu nie chciał ode mnie kasy powiedział " ee pani w stanie błogosławionym" ale mi się miło zrobiło. W la vantil jest przecena biustonoszy, wszystkie -40%, zakupiłam jeden do karmienia, dużego wyboru nie było.Zaopatrzyłam się też w koszulę do karmienia i szlafrok, ale to już na targu. Wiecie jaki ze mnie inteligent? kupiłam krem na odparzenia nivea, i 5 godzin kisł w aucie na słońcu ![]() Wczoraj zaczęłam 33 tydzień ![]() zanetaa przyszła mi pościel, w paczce brakuje ochraniacza. pewnie zapomnieli...napisałam maila, zobaczymy. spadam sprzątać bo nic nie zrobiłam jeszcze przez Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zadomowienie
|
dzień dobry ciężarówki!
u mnie dzień zaczął się leniwie od bólu pleców, na wysokości nerek. czy to norma????????? nie mogę leżec ani siedziec, moze spacer pomoże? |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Wtajemniczenie
|
Zaneta mignelo mi kiedys pytanie jak dlugo dziecko je z piersi... generalnie tak jak dziewczyny juz pisaly, to zalezy od dziecka, Wiki np. od samego urodzenia jadla tylko 5 min, jad dociagla do 10 to bylo swieto. I ja nie dawalam z dwoch piersi na jeden posilek, tylko z jednej. Na pocztaku mnie to strasznie stresowalo, ze tak krotko je, ale o dziwo najadala sie i ladnie przybierala na wadze.
Zuzia jadla dluzej, ale jak juz sie wprawila, to ok 10 - 15 minut, tez tylko jedna piers. Oby dwie cos innego niz piers dostaly w 6 miesiacu. Zdarzalo mi sie, ze odciagalam pokarm i ktos dawal z butelki, zwykle jak gdzies wychodzilam. Ale generalnie zauwazylam, ze do 3 mieciaca bylo im wszystko jedno, czy jedza z cyca, czy z butli, a potem jakby zapomnialy jak sie je z butli i nie mozna je bylo do niej przekonac, wiec skonczylo sie odciaganie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() My zaraz jedziemy na działkę. ALe nie za bardzo odpoczywać, tylko wieszać takie wieszaki garażowe na opony, żeby umieścc na nich zdjęte zimówki i żeby wreszcie był porządek. I jeszcze antenę na dachu montować ![]() ![]() Aaaa, byłabym zapomniała - dziś zaczynam 28 tydz, czyli 7 miesiąc czyli 3 trymestr!!! ![]() Wreszcie!!! ![]()
#2951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyjka jest u mnie pozamykana i przyzwoita na długość,gin mówiła że luteina przy dłuższym stosowaniu wywołuje pieczenie i podrażnienia. Zazdroszczę Wam tych wyjazdów na działki...ja cały dzień sama w domu, ogarnę dom i nos w notatki... U mnie z cycków nic nie leci helllołłłł nawet jak naduszę...to coś nie tak? boję się że sobie krzywdę robię bo mam takie biustonosze do dupy, ze tylko mnie duszą i szwy się odciaskają Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-21 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Rozeznanie
|
Padnieta jestem, zrobilam ciasto z rabarbarem , pizze - piecze sie ,no I wypralam posciel - jeszcze ten krochmal mnie wykonczyl.teraz leze , a dzidzia kopie.
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Patik87 u mnie tez nic nie leci , mam nadzieje ze bede miala pokarm , ale sie tym nie przejmuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- a jaki mialam? ![]() kmat jest jeszcze z tamtego wątku - wiec sa nas trzy ![]() NOWE LASKI - a skad jestescie? bo ja bym chciala tez kogos z moich terenów...[/QUOTE] Ja jestem z Torunia. Cześć dziewczyny! Ale miałam nockę....przez tą nocną burzę czułam się jak gwiazda na czerwonym dywanie w blasku fleszy aparatów ![]() ![]() W takie upały nie nadaję się już na żadne wojaże po marketach. W kolejce w Obi myślałam, że zemdleje a jeszcze wcześniej rozpłynę. Teraz czekam u teściówki na obiadek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
Lisek230. Zazdroszcze ze siedzis I czekasz na obiadek , ja niestety musze sama robic;( , Tz w pracy a ja sama a tu cisza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja już idę na łatwiznę, od praktycznie majówki jestem sama w domku (tż w delegacji) i już brakuje mi koncepcji na gotowanie tylko dla siebie. A co tam niech teściowa się wykaże czasami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() ![]() Co do mam, które martwią się przyjmowaniem antybiotyku, to powiem tylko, że ja również mam ogromną nadzieję, że nie powinny mieć one znaczenia. Ja pierwszy raz przyjmowałam antybiotyk w 9 tygodniu ciąży. Leżałam w szpitalu i karmili mnie kroplówką i antybiotykiem. ![]() ![]() Ale to takie moje smutaski z niedalekiej przeszłości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które biorą magnez przepisany przez lekarza-ile tabletek bierzecie dziennie i ile mg mają te tabletki? Tak się zastanawiam, czy nie biorę za mało
![]() Moja teściowa w szpitalu, szwagier dzwonił, podobno ma wodę w płucach. Skąd się to cholerstwo tam bierze? |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze.... duzo zdrowia dla tesciowej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a do nas się zbliża buuuuurza ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Raczkowanie
|
Ja biorę 3x1 tabl. I 1 tabletka ma 500 mg. Ale też nie wiem, czy to nie mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Rozeznanie
|
A ja jestem dzis padnieta , ale kurde jakas nakrecona , nie moge usiedziec na dupe , nie wiem dlaczego taki niepokoj we mnie dzis siedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
agunia a co takiego się działo że 2 razy w szpitalu leżałaś?
Beatka widzę że mamy takie same podejście. Mnie też krew zalewa na bałagan, a jak tzt ubrania rzuca nawet na podłogę to mam ochotę go ![]() Teściowa mi ciśnienie podniosła, chyba wogólę przestanę do niej na dół chodzić, chociaż i tak ostatnio rzadko to robię. Ale trochę ja zaczynam języka używać i ona stopuje.....oby moja przemiana w kierunku rozmów z nią w dobrą stronę poszła i przyniosła efekty. W✂✂✂✂ia mnie jej zainteresowania sąsiadami, i wypytuje mnie co tam u nich się na podwórku dzieje( bo u mnie z okna w kuchni na górze widać) bo biedna nie widzi od siebie, to jej powiedziałam nie interesuje mnie to! Więcej może nie będzie na nich do mnie gadać i pytać. I druga sprawa związana z moją mamą: tesciówka nie lubi jej i raczej z wzajemnością, moja mama jest 8 lat młodsza od niej i nie siedzi ciągle w domu i nie nadskakuje wszystkim, tylko wyjdzie tu i tam, i na wycieczkę pojedzie, ta się zwiedziała ze moja mam jedzie i jakieś aluzje strzela. Noż kur ![]() ![]() Dakaro i zdrowia dla twojej teściowej, jak to dobra kobieta jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że szybko z tego wyjdzie. Ogólnie teściowa charakterna osóbka, wszędzie jej pełno. Lubimy się, choć podejrzewam, że gdybyśmy mieszkali bliżej to zaczęły by się problemy - ja sobie na głowę wejść nie pozwolę. Ale nie wtrąca się do nas, nie radzi głupio, a to najważniejsze. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Twoja teściowa widzę, że jest zupełnie jak moja babcia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
ja brałam jakiś magnez z b6 gdzie magnezu w jednej tabletce było tylko 51 mg, a brałam dwie na noc hahahah i się głupia dziwię że mam mega skurcze w nocy
ale te tabletki kupiłam jakoś przed ciążą jeszcze i je wypadało skończyć teraz kupię coś lepszego, bo normalnie jak z synkiem w ciąży skurczy zero tak teraz stopą krzywo rusze i mnie już skurcz gdzieś np. w palcu chwyci, stanę na palcach żeby do szafki dosięgnać i to samo a rozciągnąć w nocy nie mogę i boję się, ale czasem nieświadomie się przeciągam... więc wiadomo jak to się kończ- mega skurcz łydki i prawie płaczę z bólu, potem aż mięsień boli cały dzień
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.