|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
Tak samo jak trzymanie telefonu koło brzucha, albo używanie mikrofalówki.. Tż jak widzi że telefon jest koło brzucha to zabiera mi go i daje jak najdalej ode mnie No ale i tak, jak to mówi moja lekarka- będzie co ma być, jak dziecko ma się urodzić chore to takie się urodzi i nie zawsze można na to coś poradzić bo to może być wina genów itp..Oj ale mi się w głowie kręci ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Dobranoc |
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio myślałam, że brzuch mi się obniżył.. a już miałam nadzieje..a tu wsio, znów jest wysoko. Ja też sie zaraz kładę, więc dobranoc
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh a ja jutro bede miala ciezki dzien. Najpierw przyjdzie babka zwazyc mala, pozniej musze isc do lekarza a pozniej tez pewnie cos wypadnie i znowu dzien zleci
|
|
|
|
#2946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- A miałyśmy wszystkie spać ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Wspólnie z Filipkiem zaczynamy dziś 32 tydzień ciąży ![]() |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze troszeczkę i już będzie z nami ^^ ![]() a ja, pospane. ;< cały czas mnie ktoś stuka, puka i jak nic dziś nie usnę. eh.
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- Ja też dziś za wiele nie pośpię, umówiłam się z tż na gadu o 6 żebyśmy sobie troszeczkę popisali, no a potem chciałam iść do tej szkoły dowiedzieć się wszystkiego. Dopadły mnie teraz dziwne wizje i lęki, bo nie jestem osobą towarzyską, tylko raczej nieśmiałą, a tż zupełnie na odwrót, i jak to będzie wyglądać jak będziemy mijać się na korytarzu a on będzie szedł otoczony towarzystwem a ja sama ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Haha tak patrzyłam teraz na poczekalnię i tylko my tam jesteśmy online |
|
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
heh, bywa.
no ja mam nadzieje że wyjdzie między 22-28. ;x ale zobaczymy.. w sumie ja i moja siostra urodziłyśmy się 2tyg przed więc miejmy nadzieje że i moja dzidzia wyjdzie wcześniej. Masakra, to już tak niedługo.. o.O
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Patisia taki wymaz z pochwy robi się chyba na obecność gronkowca żeby dziecko nie zaraziło się nim podczas porodu, to od jakiegoś czasu w Polsce rutynowe badanie i wynik musisz mieć ze sobą jak pojedziesz na porodówkę
Pobranie wymazu nie boli, to coś w deseń cytologi (tej starej jak patyczkiem była pobierana) Co do Miłka to za 5 dni skończy 10 miesięcy, raczkuje w tempie sprintera, gada jak najęty, zaczyna chodzić i z dnia na dzień jest coraz to kochańszy Karo mój mąż od początku mówił, że spłodził syna i od początku praktycznie był Miłoszem dla niego Kiedy na usg zobaczył siusiaka i jajka to miał łzy w oczach a po wyjściu z przychodni skakał ze szczęścia i zaciągnął mnie na zakupy dla małego. Potem byliśmy szybko u teściów i moich rodziców i pokazaliśmy niebieskie ciuszki dla Miłka aguuoo teraz monitory nie szkodzą na wzrok ale jeśli chodzi o promieniowanie w przypadku ciąży to tak jak Patisia mówi, należy unikać telefonów przy brzuchu, dłużej niż 4h przy komputerze itd ![]() Tyle piszecie, że nadrobić nie idzie
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-08-09 o 08:05 |
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Juz?
ale to leci, gratulacjeA tak w ogole to dzien dobry
|
|
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to pięknie ![]() Ja dopiero jutro 16, a może już... ? Hehe
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska juz
niedlugo zaczna sie kopniaki u mnie zaczely sie w 17 tc, ale to nadpobudliwiec, bo niby w pierwszej ciazy czuje sie pozniej.
|
|
|
|
#2954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
on chce jedynie, żeby było zdrowe Tak więc zostaje nam czekać do Usg na którym wyjdzie co najprawdopodobniej będzie Ja jestem niecierpliwa i chyba do porodu bym nie wytrzymała dzień dobry ![]() poranny sposób na mdłości w formie przekąski przed wstawaniem muszę uznać jako zaliczony Obyło się nawet bez mdłości i większego wstrętu do przyjmowania pokarmów ![]() dzisiaj czeka mnie trochę pracy więc trochę po unikam tego komputera. Muszę posprzątać u nas w pokoju bo ciężko się ostatnio tutaj ruszyć, do tego czeka mnie wielka sterta prasowania
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja takie malutkie bulgotki czułam już tydzien temu, takie delikatne , możliwe, że po prostu mi w brzuszku coś sie przestawiało
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
zosia mozliwe, ze i to, przed 17tc tez czulam takie przelewania, moja plozna okreslila to jako ''ruchy przeplywowe''
no to juz niedlugo i kopniaki porzadne beda![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Karo oby tak dalej mdlosci cie omijaly
|
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
No to super
![]() ![]() Męczy mnie tylko fakt , ze tak mi te rozstępy wyszły, na połowie piersi juz są:/ z dnia na dzien co raz większe, juz przestałam się smarować, bo stwierdziłam, że to i tak bez sensu |
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
oby oby
![]() Ja się smaruję oliwką w żelu dla dzieci, uważam, że jak będą miały mi wyjść to i tak wyjdą, a smarowanie różnymi specyfikami nic nie da. ja już mam rozstępy, więc pewnie w moim przypadku ich uniknięcie nie jest możliwe.:/ chociaż mam cichą nadzieję, że mnie ominą
|
#2959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupię jakis krem czy oliwkę ale by sie smarować na brzuchu, udach i pośladkach, a piersi? Nosz trudno, nie bede z nimi walczyc :P |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Cytat:
|
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po plaży w stroju lata dość wyciętym i się tym nie przejmuje Ja smaruje oliwką biust, brzuch z "boczkami", pośladki i nogi do kolan, tak porządnie daję tej oliwki, a reszta tak normalnie, nie przesadzam Na razie jakoś nie planuję zakupu jakiś specyfików, które rzekomo działają na to, że te rozstępy nie wychodzą. Staram się porządnie tą skórę nawilżyć, a co z tego wyjdzie to się okaże później ![]() idę gotować zupę, bo zaczynam być głodna będę później
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Zosiu, co do piersi nic na to nie poradzisz, ja bym musiała się załamać bo mam je już od dawna ale powiem Ci że to w niczym nie przeszkadza stają się one tak blade że nawet ich nie zauważam.. więc o piersi się nie martw.
Smaruj sobie brzuch to może uda Ci się uniknąć. Chyba Martynka mówiła że wyszły jej pod koniec.. no i u mnie też pojawiło się ostatnio kilka kresek ale jak na ciąże to nie ma co narzekać, gdybym nie miała wcześniej rozstępów na brzuchu to bym się tymi co mi w ciąży wyszły w ogóle nie przejęła. ![]() Martita, no to masz wesoło w domu jak mały zaczyna chodzić.. a dobiera Ci się do szafek? Nie wiem ale takie małe dzieci kojarzą mi się z wyrzucaniem wszystkiego z szafek. ![]() Łe, ja miałam ciężką noc poszłam spać o 5 jak tak dalej pójdzie to się wkurzę.
|
#2964 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie rację zbledną i nawet nie będę zwracała uwagi na nie
Poza tym nikomu prócz mojemu facetowi pokazywać sie nie będę :P, na plaże dobiorę odpowiedni strój. Oby tylko nie pojawiły sie na reszcie ciała |
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka - Grzegorz Turnau?
![]() my chyba znow pojedziemy na mazury :P tylko teraz wezme spakowana torbe hehe na wszelki wypadek
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mnie ochota na pizze wzięła
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie na te Mazury? Ciekawska jestem, bo to moje strony
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
uwielbiam Grzegorza T.
niedawno by jego koncert w Praniu o ile sie nie myle ![]() Mazury to Pisz a dokladnie Stare Guty bo tam tata ma dzialke jezioro Roś itp...a wczesniej za dzieciaka to Ruciane Nida i te okolice
|
|
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko
Też bym sobie zjadła.. Wróciłam właśnie ze sklepu ale z czymś zupełnie odwrotnym- czekoladą i ciasteczkami ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Karla a lekarz nie będzie miał nic przeciwko? Bo kobieta w ciąży może podróżować do 37 tc o ile się nie mylę
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę gasić Twojego pragnienia, ale mnie to ostatnio po pizzy zrobiło się nie zbyt dobrze :P hehe
![]() Dziewczyny rozbolała mnie znów ósemka, która jeszcze nie wyszła :/ masakra :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

dobranoc

Tak samo jak trzymanie telefonu koło brzucha, albo używanie mikrofalówki.. Tż jak widzi że telefon jest koło brzucha to zabiera mi go i daje jak najdalej ode mnie
No ale i tak, jak to mówi moja lekarka- będzie co ma być, jak dziecko ma się urodzić chore to takie się urodzi i nie zawsze można na to coś poradzić bo to może być wina genów itp..

ale to leci, gratulacje

Też bym sobie zjadła.. Wróciłam właśnie ze sklepu ale z czymś zupełnie odwrotnym- czekoladą i ciasteczkami