|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Żanetko, ja ostatnio do swojego powiedziałam, że mogłby się dzieckiem trochę zająć i ponosić brzuszek :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Przez tą dyskusję o spaniu, karmieniu etc zaczęłam się znowu bać i myśleć co to będzie
![]() Tz mi gada ze już nie może patrzeć na małą w brzuchu, chce już żeby tutaj była. Próbuję mu tłumaczyć o kryzysach laktacyjnych, i innych dołach, ale dla niego to jakaś abstrakcja, nie wyobraża sobie ze mogą być jakieś problemy, mówi ze wymyślam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Ania możesz pizze jeść? jak wogóle Twoja dieta w czasie karmienia? mały dobrze toleruje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym mojego męża słyszała ![]() mówię mu że nie zdawałam sobie sprawy, że z karmieniem mogą być takie problemy, że jak jest już tragicznie pierś nacinają. To był w szoku ! Mówi że nie zdawał sobie sprawy, że takie coś może być, ale chyba się nie zraził, choć wiem że się boi tej nowej roli, ale cieszy mnie to że się angażuje i nie neguje tego co mówię, że nie mówi że ktoś ma rację tylko wspiera słowami. Poprosiłam go o zakupienie sab simplex w De to poszedł i kupił, ale powiedział że znajdzie jeszcze tańsze i w razie czego będzie wiedział co gdzie i jak, znalazł mi w internecie tłumaczenie ulotki na polski, jak podawać itp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
zaneta - dobrze ze masz takie pozytywne nastawienie. to duzo daje bo ja wlasnie z tych pesymistycznie nastawionych i mi latwo ni bylo. tylko jedno mi utkwilo w pamieci - nie traktuj zmiany nastawienia (np. z niespie z dzieckiem na spie z dzieckiem) jako porazki (napisalas: wiem ze mogę polec - to brzmi jak jakas walka
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-26 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
83monia Ja zauważyłam, że od jakiegoś czasu właśnie ta moja pozytywna energia się bardzo zwiększa. Zawsze mój mąż był takim , który dawał mi kopniaki i Ja szłam do przodu, a teraz gdy on ma pracę która uwielbia, brakuje mu czegoś ( pewnie mnie
![]() Sam się przyznał nawet do tego, że jego power do życia u Niego zanikł, ale nie ma to jak dostać "kopniaka" od żony ![]() MUSI BYĆ DOBRZE - moje motto! Posłuchaj tego POZYTYWNE MYŚLENIE "Wystarczy o-drobina nadziei , pozytywne myślenie WSZYSTKO odmieni" " Nie pozwól by problemy mogłyby zniszczyć Cię " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Zanetko szkoda chtnie podzieliłabym sie karmieniem z M.
on za to pierze teraz zasrane tetrówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Raczkowanie
|
Witajcie brzuchatki i rozpakowane
![]() poleciałam wczoraj na tego grilla i nocne oglądanie filmów na ogródku nocą... i chyba się przeziębiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Papelki to takie nadymane policzki ![]() Lilkaa82 Karolinka śliczna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() margaret82gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My dziś też zaczynamy 34 tydzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
rozumiem z kontekstu, moze ktoras z was lepiej kuma ten język
Siedzi se syneczek przi kałuża i pije ta woda. Na to przichodzi tako stareczka we plyjdzie i pado mu: - Synek, nie pij tyj wody, bo je sam maras, puć sam ino do mie dom ci szolka tyju. - Co pani mówi? - A nic, nic. Pij już, pij... |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojemu jak tylko mówię, że pampersiki będzie zmieniał z taką fajna kupka to już ma odchyły wymiotne ![]() ![]() ![]() Dusia ojj może wskakuj pod kołderkę witaminki C + owoce i kuracja ! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- O i jeszcze jedno mam pytanie do naszych rozpakowanych, jakie macie zużycie pieluch, ile na dobę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
A co? Każda okazja jest dobra do przyjemnego flirciku
![]() ![]() Crazy - obstawiam, że 8-10 dziennie ![]()
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam co to znaczyło "szolka tyju" Siedzi sobie syneczek przy kałuży ( chyba te przi tzn przy) i piję tę wodę. No to przychodzi ta babcia w szlafroku (chyba) i mówi: - Synek nie pij tej wody, bo jest brudna, choć tu do mnie dam Ci ( i własnie nie wiem co) itd.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dołączę się do pytania - sama bym chciała wiedzieć ile na miesiąc kupić by nie jeździć po sklepach, przynajmniej na początku?? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 | |
Raczkowanie
|
Brumek myślisz że to wystarczy?
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały znosi nieźle, jedynie od 3-4 dni wieczorami troszkę męczą go gazy, brzuszek boli, ale nie ma to związku z jedzeniem - bo męczy go mniej więcej o stałej porze, niezależnie o której jadł. Wczoraj robiłam dzień super-restrykcyjny żeby sprawdzić czy będzie lepiej, ale było tak samo, więc chyba Sab-Simplex pójdą w ruch. Natomiast ja w szpitalu już jadłam pomidory, jogurty, słabą kawę, i nic mu wtedy nie było. Teraz z kolei uważam tylko z wątpliwymi rzeczami - np. zjem rano pomarańcz i obserwuję czy nic mu się potem nie dzieje. Pizzę też zjadłam, ale wybierałam taką bez ciężkostrawnych rzeczy - jak np. grzyby. Unikam tylko tego czego sama nie lubię albo źle bym się po tym czuła. Cytat:
![]() ![]() Crazy, u nas zuzycie wychodzi koło 8-9 na dobę, choć zdarzy się że przy przewijaniu jakaś dodatkowa zostanie zapaskudzona zanim zdążę ją założyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio czytaliśmy co się dzieje w 36 tyg ciąży i pisało coś takiego :"Dziecko połyka zrzucony meszek i martwe komórki. To właśnie one osadzą się w jelitach i zostaną wydalone w postaci smółki" to się mnie pyta czy mała już kupy robi w brzuchu ![]() ![]() Uwielbiam jak nie raz jest taki nieświadomy co i jak, taki niewinny ![]() Dusia do łóżeczka sio! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
zaneta - heh, ale rzeczywiscie moze walnac kupsko jeszcze w tobie... wlasnie od tego są zielone wody płodowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Idę spać - kolacja zjedzona herbatka z cytrynką wypita i znikam w łóżeczku, oby mała dała mi pospać... Dobranoc wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Smółka jest ekstra
![]() ![]() *********** Zrobiliśmy w końcu przemeblowanie w sypialni i zamontowaliśmy znowu przewijak na komodzie z Ikei, brakuje mi jeszcze ochraniacza na łóżeczko i Lilka ma już gdzie spać ![]() Muszę jeszcze tylko kupić komodę bo w dalszym ciągu nie mam gdzie jej ubranek włożyć - leżą w koszu niepoprasowane....:brzyda l: Jutro rano jade do labka na pobranie i do szpitala na pobranie posiewu na paciorka ![]()
#2963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ach, dzisiaj zateskniłam za mężem. W sumie ostatnio się widzieliśmy 9 czerwca, co prawda dzwoni codziennie, nawet po 2 razy, ale dzisiaj zaczęłam czuć rozłąkę. Na szczęście widzimy się już w sobotę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
dobry wieczrór
"przeleciałam Was" na szybko i napiszę tylko najważniejsze ![]() MARGARET- GRATULACJE WIELKIE CHYBA MIAŁAŚ ŹLE OBLICZNY TP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę miłego wieczoru |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zadomowienie
|
MAM NETA
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Rozeznanie
|
blondynkapoznan ja idę na polną, raz już mnie tam cieli i chyba tak z sentymentu
![]() A mi nerwy puszczają, popstrykałam się z tż przez to byłam nie miła dla synka a teraz chciałabym sobie w łóżku poczytać i nie mogę bo komuś światło przeszkadza.... kurr... a mnie tak żebra bolą że na siedząco to do toalety mogę iść... przepraszam za wyrażenia ale mnie coś trafia |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupy mojej cory przez pierwsze 3 miesiace W OGOLE nie mialy zadnego zapachu, dopiero jak zaczelam wprowadzac inne pokarmy niz wlasne mleko to od razu "zasmierdzialy":brzyd al: ale to tez w ogole nie przeszkadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A my wróciliśmy z imprezki i nie powiem było całkiem fajnie - pyszne jedzenie, ale na sam koniec mnie ciotka tak wkurzyła że normalnie aż mi się w domu jeszcze ryczeć ze złości chciało ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Hehe ale wtedy jest dwóch na P. ![]() ![]()
![]() |
#2969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Marinko- trzymaj się kochana i żeby baby blues Cię ominął ![]() Zanka- ![]() wszystkie zdjęcia dzieciaczków przesłodkie ![]() Margaret- wielkie gratulacje ![]() dziewczyny, pytanie odnośnie chust: wiem, że temat był poruszany po stokroć a ja do tej pory nie byłam tym zainteresowana i nie zamierzałam chustować małego ale mąż ostatnio widział w CH młodego ojca z dzieckiem w chuście i uznał, że on też tak mógłby nosić np. na zakupach ![]() ![]() i pytanie odnośnie pluszaków: chcieliśmy kupić małemu misia, żeby miał taką swoją przytulankę od 1 d.ż. i tu zonk, bo większość zabawek pluszowych jest od +3 r.ż! Istnieją w ogóle jakieś misie dla takich niemowlaczków? ![]()
![]() |
#2970 |
Rozeznanie
|
A zapomniałam Was podpytać mi gin mówił że wszedł jakiś nowy przepis i naprzyjęciu do porodu powinno się mieć wynik badań na obecność HIV. słyszałyście coś na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.