U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 12:45   #2941
kumkura
Rozeznanie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

HEj
U nas burzliwa nocka/ guzik się wyspałam.. Agu chyba za dużo śpi w dzień i a w nocy nie ma ochoty. Dziś zamierzam ją przetrzymać od późnego popołudnia i zobaczymy. I okres leżenia i niemarudzenia też już za nami. Mała już ochoczo nas wyczekuje i nie lubi tak po prostu leżeć Się zaczęło Czy któraś z Was karmi mieszanie? tzn i cyc i mm? Jeśli tak, to czy przepajacie dzieci? Bo chyba powinnam..Aga robi kupkę raz na 3,4 dni odkąd wprowadziliśmy mm, co prawda nie jest ona twarda, ale ewidentnie ją męczy i jak już ją zrobi po tych kilku dniach, jest taka wyluzowana Na samej piersi kupka była przynajmniej raz dziennie, do kilku
Co do "pierwszego razu", już mam to za sobą I powiem Wam- nie taki diabeł straszny
Stary 2012-03-29, 12:52   #2942
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

kumkura ale czasu minelo od porodu?? cc czy sn?
Stary 2012-03-29, 13:02   #2943
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Hihi oj tam przyda Ci sie mikrofala

Czesc dziewczyny ja nadal bez kompa wiec podgladam Was i pisze z telefonu!

Wczoraj bylismy u lekarza na pierwszej wizycie i wyglada na to ze jest ok! Przy wyjsviu ze szpirala Tymonek wazyl 3150gr. A wczoraj 3870gr czyli przez dwa tyg przybral ponad 700gr Jedyne co to siedzi jeszcze pepek a juz ponad 3 tyg! Maly ma bialy nalot na jezyczku i kazal lekarz smarowac te niby plesniawki Aftinem a ja myslalam ze to od pokarmu...nie wiem czy bezpieczny i konieczny ten Aftin?

No i ma jeszcze resztke zoltaczki i lekaz mowil zeby wyplukiwac i podawac glukoze do picia...nie jestem przekonana...nie chce mu mieszac w brzuszku, chyba wolalabym podawac czesciej cyca lub herbatke koperkowa to przynajmniej na cos dziala...
co wy mi poradzicie...podpowiecie?

A co do szczepien to wlasnie nie wiem co brac...czy 6w1 czy moze 5w1...no iczy brac dodatkowe...te pneumokoki...rotawirusy.. .itp?? Na prawde nie wiem i nie chodzi o koszt ( choc jest b duzy ) tylko w ogole o to czy tym szczepic???
Ja mam obrzydliwy sposób na nie. Ale skutkuje. Proszę mnie nie linczować za niego,ja nie każę tego robić tylko się dzielę tym co wiem... Ten sposób to pędzlowanie buzi moczem dzidziusia. Zbieram go na pieluchę tetrową i potem nią pomyziam parę razy w ustach i tak co 2dni. U mnie w rodzinie tak robimy już od dawna i skutkuje i skutków ubocznych nigdy nie było. A taki pomysł podrzucił mojej babci zaufany stary pediatra. On w ogóle niekonwencjonale metody lubi

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:13   #2944
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
HEj
U nas burzliwa nocka/ guzik się wyspałam.. Agu chyba za dużo śpi w dzień i a w nocy nie ma ochoty. Dziś zamierzam ją przetrzymać od późnego popołudnia i zobaczymy. I okres leżenia i niemarudzenia też już za nami. Mała już ochoczo nas wyczekuje i nie lubi tak po prostu leżeć Się zaczęło Czy któraś z Was karmi mieszanie? tzn i cyc i mm? Jeśli tak, to czy przepajacie dzieci? Bo chyba powinnam..Aga robi kupkę raz na 3,4 dni odkąd wprowadziliśmy mm, co prawda nie jest ona twarda, ale ewidentnie ją męczy i jak już ją zrobi po tych kilku dniach, jest taka wyluzowana Na samej piersi kupka była przynajmniej raz dziennie, do kilku
Co do "pierwszego razu", już mam to za sobą I powiem Wam- nie taki diabeł straszny
witaj Agatka już duza dziewczynka! a powiedz ile razy karmisz mm,a ile razy cycem? Ja rozwazam, aby wprowadzic jedno karmienie w nocy z butli(ale nadal swoim mlekiem).

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam że pojawił się jakiś delikatnie podbarwiony na brązowo śluz, trudno to nawet opisac..
Ciekawe czy to czop, czy to jakieś coś po wzorjaszym badaniu?
o rany..
oo Lenka szykuj sie...a sprawa z tą polozna hmm..u Nas byla raz, ale dlatego,ze wiecej nie chcielismy. Nie bylo potrzeby. Mowila jednak,ze jest do mojej dyspozycji do konca pologu 6 tyg i ze mam dzwonić w razie potrzeby. Zreszta Ona pozbawila Robsona kikuta teraz juz ma sliczny zarosniety pępol.
Twoja Dziewczynka juz tuz tuz...lada moment bedzie w ramionach mamuni
I paciorkiem się nie przejmuj, dostaje się antybiotyk. Ja tez miałam i zadnych zlych konsekwencji potem nie było. Oczywiscie badali Roberta po urodzeniu- nie złapał tego w pakiecie.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no właśnie ja miałam chyba ten przypadek ,że się zaraziło, ale to jak mój gin twierdzi już na 100 % wiedzieć nie będziemy, o tym że duże to zakazenie było i ze musiało być z brzucha mowiła pediatra wtedy w szpitalu i ten co mnie ciął....zakażenie w brzuchu się zdarzają, pewnie bardzo bardzo rzadko , ale bada się kobiety po poronieniach na obecność m.in. tych bakterii , czy czasem płodu nie zabiły, więc raczej tam dotrzeć potrafią bakterie, ale jeszcze raz powtarzam,że to są przypadki jedne na ileś tam setek tysięcy pewnie , więc proszę mi się nie martwić

Hormony chyba ostatnie już wychodzą, chyba własnie miałam taki dzień,że pewnie się skumulowały na pożegnanie, Kaja ma też ten trądzik od hormonów to chyba znak że połog się kończy, poza tym wczoraj mnie łepetyna bolała trochę i taka jakaś byłam czepliwa Kajula też jakaś była niespokojna , mało spała, Nina jakaś była płaczliwa, całe trio miało zły dzień

A na wizycie ok bardzo,pogadałam , pośmiałam się , u mnie wszystko pięknie po cc zagojone i od zewnątrz i od wewnątrz , usg piersi miałam, przy tym też było dużo śmiechu ...bo szłam na ten fotel i tak je podtrzymywałam śmiesznie gin kiedyś nie robił usg w czasie karmienia, ale teraz robi , bo mu po karmieniu pacjentki nie przychodzą, a ma teraz tyle młodych kobiet z guzkami ,że jest przewrażliwiony ....
Pobrał mi znów wymaz z tej nogi ( znów mi wrzód wylazł) i mam z wynikami iść do dermatologa w jego klinice, 6 kwietnia na NFZ

O Kai nerce też pogadaliśmy , idziemy do urologa i chirurga dziecięcego , profesora mi gin odradził, no chyba że mamy już linię kredytową otwartą
czyli juz |zly czas' za Tobą. To tj mi ostatnio pisalas ..czasem miarka sie przebiera i człowiek musi się "oczyscic". Najwazniejsze, ze potem jest lzej i jakoś optymizm powraca. Zreszta spojrzy sie na swoje Dzieci i od razu usmiech na facjacie się pojawia- ot taka magia!

Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
No i wygrałam konkurs na Idiotkę Roku, dziewczyny!!!!!

Kupiłam sterylizator, szkoda, ze do mikrofalówki, której nie mam. No więc do wyprawki muszę dokupić mikrofalówkę. która z Was mnie przebije????

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy szczepicie Maluszki szczepionkami skojarzonymi?
My bierzemy 6w1 i pneumokoki(ktore mamy za free ze wzgledu na niską wage urodzeniowa Roberta...wiec się "udalo" uniknac tego kosztu)

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny ile razy odwiedzała Was położna po porodzie?
raz była, ale w sumie nic nie powiedziała czego bym nie wiedziała
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Jestem mama slicznej corci od 16.00 urodzilam sn, mala jest malutka, ma 50cm, 2620g. Jestesmy przeszczesliwi, przezycie i emocje niesamowite. Probuje usnac bo padam. Dzieki za kciuki!
gratulacje!!!!!!!!! Malenstwo takie się urodziło ale najwazniejsze,ze zdrowe.

karolca zebys jak najszybciej Malutką już miała przy sobie !

Czy ktoras z mam karmi opcją w dzien piers w nocy butla(z odciągnietym pokarmem). Chciałabym sprobować wprowadzić jedno karmienie w nocy z butli,ale nie bardzo wiem kiedy mam odciagac(i po ile) aby sobie nie rozkrecic laktacji za bardzo. Teraz jedno karmienie=jedna piers...Dzis pomiedzy karmieniami odciagnelam z tej z ktorej ostatnio nie jadl i udoilam..120ml. Kolejne karmienie zrobilam w zwiazku z tym znowu z tej z ktorej jadl ostatnio..Nie wiem czy to robie dobrze.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:19   #2945
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
HEj
jesli tak rzadko robi kupki to ja bym ja przepajala jednak - chocby sama woda przegotowana, ale mozesz tez herbatka z kopru wloskiego czy rumianku (ja robie bardzo slabe herbatki, takie ledwo zamoczone )

moja jest tylko na mm a kupki wali jedna na dobe w sumie ..

mowisz ze nie taki ten diabel straszny? bo ja sie bojkam jak Cie nie moge

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Ja mam obrzydliwy sposób na nie. Ale skutkuje. Proszę mnie nie linczować za niego,ja nie każę tego robić tylko się dzielę tym co wiem... Ten sposób to pędzlowanie buzi moczem dzidziusia. Zbieram go na pieluchę tetrową i potem nią pomyziam parę razy w ustach i tak co 2dni. U mnie w rodzinie tak robimy już od dawna i skutkuje i skutków ubocznych nigdy nie było. A taki pomysł podrzucił mojej babci zaufany stary pediatra. On w ogóle niekonwencjonale metody lubi
moja mama mi opowiadala o tym sposobie babciny, ale ponoc dziala cuda

Mala, moja niunia tez ma taki nalot, ale to zadne plesniawki - moim zdaniem to od ulewania .. ja przemywam gazikiem namoczonym przegotowana woda (owijam palec gazikiem i przemywam jame ustna) i tego nalotu jest prawie ze wcale - moze sprobuj najpierw tak? A jak dalej bedzie duzy nalot to wtedy albo tym moczem albo lekiem probowac? Mozna tez zamiast sama woda to rumiankiem - ja rumianek na wszystko polecam hehe
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:20   #2946
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dziewczyny po co chcecie wprowadzac mm w nocy a w dzien cyc?
Stary 2012-03-29, 13:26   #2947
lena_mi
Zakorzenienie

Info od Karo89

"Ja znów pod ktg, rozwarcie powoli postępuje, skurcze co 4 minuty, bolesne, ale znośne, jestem już mega śpiąca a jeszcze bardzoej głodna. Dam znac pewnie jak będzie po wszystkim"
Pytała jeszcze czy którąs jeszcze rodzi

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Mi z OM wychodzi ten 20.04 z USG chyba w 24tc wyszło 7.04 a z ostatniego 31.03
ooo to niezła różnica!!!

Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
No i wygrałam konkurs na Idiotkę Roku, dziewczyny!!!!!

Kupiłam sterylizator, szkoda, ze do mikrofalówki, której nie mam. No więc do wyprawki muszę dokupić mikrofalówkę. która z Was mnie przebije????
dobre!
Stary 2012-03-29, 13:33   #2948
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny po co chcecie wprowadzac mm w nocy a w dzien cyc?
nie wiem,czy to do mnie pytanei tez bylo ,bo jesli tak to ja chce wprowadzic butle na jedno karmienie ,ale z moim mlekiem, nie mm.
Wtedy T.bedzie mogl w nocy nakarmic, a ja bede mogla raz pospac dluzej niz 2h i podobnie w sytuacjach kiedy bede musiala byc poza domem dluzej niz 2h-a czasem sie tak zdarzy..

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Info od Karo89

"Ja znów pod ktg, rozwarcie powoli postępuje, skurcze co 4 minuty, bolesne, ale znośne, jestem już mega śpiąca a jeszcze bardzoej głodna. Dam znac pewnie jak będzie po wszystkim"
kciuki za Karo!! zeby szybko poszlo!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2012-03-29, 13:36   #2949
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

oo Lenka szykuj sie...a sprawa z tą polozna hmm..u Nas byla raz, ale dlatego,ze wiecej nie chcielismy. Nie bylo potrzeby. Mowila jednak,ze jest do mojej dyspozycji do konca pologu 6 tyg i ze mam dzwonić w razie potrzeby. Zreszta Ona pozbawila Robsona kikuta teraz juz ma sliczny zarosniety pępol.
Twoja Dziewczynka juz tuz tuz...lada moment bedzie w ramionach mamuni
I paciorkiem się nie przejmuj, dostaje się antybiotyk. Ja tez miałam i zadnych zlych konsekwencji potem nie było. Oczywiscie badali Roberta po urodzeniu- nie złapał tego w pakiecie.
.
a ta położna to z przychodni do której zapisałaś Roberta?
Bo mi jeszcze powiedzieli coś takiego w przychodni do ktróej należę, że mi też jakaś przysługuje (to w sumie pamiętam jak wypełniałam deklarację) tylko nie wiem czy chodzi też o wizytę w domu.

a tak w ogóle to dziś po tych obserwacjach śluzu jakoś dotarło do mnie że to już tak niedługo! nawet jakbym miała urodzic w terminie, czy po, to w sumie około miesiąca starego dawnego życia mi zostało, a potem wszytsko do góry nogami się wywróci , wow
Stary 2012-03-29, 13:42   #2950
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mi jeszcze powiedzieli coś takiego w przychodni do ktróej należę, że mi też jakaś przysługuje (to w sumie pamiętam jak wypełniałam deklarację) tylko nie wiem czy chodzi też o wizytę w domu.

a tak w ogóle to dziś po tych obserwacjach śluzu jakoś dotarło do mnie że to już tak niedługo! nawet jakbym miała urodzic w terminie, czy po, to w sumie około miesiąca starego dawnego życia mi zostało, a potem wszytsko do góry nogami się wywróci , wow
i nic juz nie bedzie takie samo
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:42   #2951
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka tak ogolnie pytam bo ktoras z was pisala o wprowadzeniu mm chyba ze cos pomieszlam a z wprowadzeniem butelki na noc to niezly pomysl musze to przemyslec i sprawdzic czy moj laktator bedzie dobrze sciagal pokarm bo go nie testowalam jeszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 13:43   #2952
Roksape
Zadomowienie

Biały nalot to nie od razu pleśniawki ( bo te mogą wyskoczyć nie tylko na języku a nawet na buzi w okolicy ust) I Aftin jest dobry i skuteczny, a Balbinki sposób również jest bardzo dobry bo tak się kiedyś robiło i wcale to dziecku nie zaszkodziło.
Pytałam się położnej jeszcze w szpitalu o to i mówiła, że biały nalot na języku to serek po karmieniu i zazwyczaj dzidziuś sobie brodawką go ściera ( karmię piersią) i jak mama utrzymuje higienę piersi to nic nie powinno być, a jak się bardzo ktoś tym martwi to mówiła, żeby zetrzeć ten serek choćby jałowym gazikiem od czasu do czasu.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:44   #2953
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Info od Karo89

kciuki

A ja tak myślę, że ja chyba dużo będę odciągać i podawać z butli chociaż sama nie wiem zobaczymy jak to będzie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:47   #2954
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
kciuki

A ja tak myślę, że ja chyba dużo będę odciągać i podawać z butli chociaż sama nie wiem zobaczymy jak to będzie.
tez tak myslalam a z butli podaje tylko herbatke
Stary 2012-03-29, 13:56   #2955
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

tak dokladnie z przychodni do której zapisalismy Małego. Wybralismy najblizsza domu i Pani dala Nam namiary na polozna- zadzwonilam. Przyszła tego samego dnia..bardzo sympatyczna i konkretna.. Ona ma obowiązek przyjechac do domu. Ogolnie jestesmy zapisani na Chełmską i poki co zlego slowa powiedziec nie moge. Sympatyczne Panie na recepcji,bardzo pomocne ...wcisnely nas w termin.Pani dr.tez ok.

Potem Lenka nowe zycie, nowy Człowiek na swiecie , nowe emocje bedzie cudnie!

Cytat:
Mravka tak ogolnie pytam bo ktoras z was pisala o wprowadzeniu mm chyba ze cos pomieszlam a z wprowadzeniem butelki na noc to niezly pomysl musze to przemyslec i sprawdzic czy moj laktator bedzie dobrze sciagal pokarm bo go nie testowalam jeszcze
no wlasnie zawsze to 4h snu...na wage złota . Ja się oddajałam juz kilka razy i w sumie zajmuje mi to jakies15min i stówka sciągnieta. Zastanawiam się tylko ile Mu powinnam tego dac , bo sila rzeczy cięzko mi stwierdzic ile wydoi jak sam ssie.

Dziewczyny dzis jakis dzien spiocha, Mlody sie tylko budzi na jedzenie, potem zmieniamy pieluche i spowrotem w kime . Normalnie az nie wiem co mam zrobic ze soba. nadmiar czasu wolnego
Stary 2012-03-29, 14:03   #2956
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie zawsze to 4h snu...na wage złota . Ja się oddajałam juz kilka razy i w sumie zajmuje mi to jakies15min i stówka sciągnieta. Zastanawiam się tylko ile Mu powinnam tego dac , bo sila rzeczy cięzko mi stwierdzic ile wydoi jak sam ssie.

Dziewczyny dzis jakis dzien spiocha, Mlody sie tylko budzi na jedzenie, potem zmieniamy pieluche i spowrotem w kime . Normalnie az nie wiem co mam zrobic ze soba. nadmiar czasu wolnego
ahh jak ja bym chciala 4h ciurkiem przespac
z tym odciaganiem to wlasnie tez nie wiem ile mu podac z butki ale mysle ze jak sie juz naje to sam smoka wypluje jak piers
Stary 2012-03-29, 14:08   #2957
natkulec
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
My juz po pierwszej wizycie u pediatry. Madzia waży 4220g czyli przybrała 700g w 3 tyg i lekarka powiedziała, że bardzo ładnie dała skierowanie na USG bioderek, ale powiedziała że się ładnie rozchodzą i nie widzi problemu z nimi więc możemy zrobić później niż w 4-6tyg
Na trądzik niemowlęcy którego mamy troszkę poleciła przemywać nadmanganianem potasu.
Jeśli chodzi o szczepionki to weźmiemy 5w1 bo nie mają w sobie rtęci, a nad rotawirusami się zastanawiamy.
Ogólnie jestem zadowolona z przychodni bo miłe pielęgniarki i pani dr też. Ważne jest też to że w razie czego przyjeżdża do domu na wizytę

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2012-03-29 o 14:11
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:18   #2958
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ahh jak ja bym chciala 4h ciurkiem przespac
z tym odciaganiem to wlasnie tez nie wiem ile mu podac z butki ale mysle ze jak sie juz naje to sam smoka wypluje jak piers
to Jula jest dla mnie laskawa ... bo na przyklad wczoraj bylo tak ze zjadla o 21.00 butle, obudzila sie o 2 na papu i pozniej o 6 jak o 6 zaczela plakac (zawsze marudzi troche, co mnie wybudza, a dzisiaj uslyszalam juz tylko glosny placz) to maz przylecial z sypialni taki wystraszony co sie dzieje bo ja jak mala sie pierwszy raz w nocy budzi to wychodze z sypialni i potem juz zostaje w salonie spac
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
My juz po pierwszej wizycie u pediatry. Madzia waży 4220g czyli przybrała 700g w 3 tyg i lekarka powiedziała, że bardzo ładnie dała skierowanie na USG bioderek, ale powiedziała że się ładnie rozchodzą i nie widzi problemu z nimi więc możemy zrobić później niż w 4-6tyg
Na trądzik niemowlęcy którego mamy troszkę poleciła przemywać nadmanganianem potasu.
Jeśli chodzi o szczepionki to weźmiemy 5w1 bo nie mają w sobie rtęci, a nad rotawirusami się zastanawiamy.
Ogólnie jestem zadowolona z przychodni bo miłe pielęgniarki i pani dr też. Ważne jest też to że w razie czego przyjeżdża do domu na wizytę
super
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:27   #2959
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A ja właśnie jem ostry obiadek aż mnie pali z deczka

na później mam ananasa

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-29, 14:40   #2960
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
super, że u Madzi wszystko ok i że tak pięknie rośnie
o jakąs fotkę poprosimy!
Stary 2012-03-29, 14:40   #2961
desia888
Wtajemniczenie

Wiadomosci od Tynki :

"Meldujemy sie juz chyba po raz ostatni ze szpitala, bo jak wszystko bedzie ok to jutro wyjdziemy. Wczoraj i dzis karmi nam sie lepiej, pokarm jest, mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej.
Maly dziabong najchetniej ssalby non stop, dlatego w nocy jak popije to daje mu smoczka . Od wczoraj przybral 70 g . Ja sie czuje fizycznie rewelacyjnie . Czekamy teraz na tatusia, a Mateuszek to mala kopia mojego meza. Pozdrawiamy wszystkie ciotki "

To sms z godziny 10.49, niestety nie bylo mnie w domku wiec dopiero teraz przekazuje i ide nadrabiac!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:42   #2962
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Karo89

ooo to niezła różnica!!!

dobre!
za Karo

No różnica niezła Zobaczymy jaką datę sobie Oskar wybierze pewnie całkiem inną
Stary 2012-03-29, 14:46   #2963
rybka13
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny.
Chcialam dac o sobie znac. My ze szpitala wyszlysmy zaraz w poniedzialek, ale niestety w nocy wrocilysmy do niego mala nadal jest pod obserwacja, prawdopodobnie nic jej nie jest, ale w pn w nocy nas zaniepokoil a ze jest takaka malutka no to nas trzymaja , badaja i obserwuja. Mam problem z karmieniem, mala strasznie mi poranila sutki, uzywam nakladek, laktatora ale bol jest przeokropny. Wczoraj wysadzilo mi cycki od czestego przystawiania i odciagania, ale nie wiem jak bedzie z tym karmieniem. Poza tym strasznie spuchly mi nogi, troche boli krocze... Ale za to prawie nie krwawie. Nie wiem czy tak moze byc bo sie nie widuje z polozna. Ogolnie czuje sie slabo, wczoraj mialam kryzys, dzis troche lepiej. Mala w nocy nam placze, prawie nie spimy. Na szczescie maz jest caly czas ze mna. Nie wiem kiedy stad wyjdziemy bo caly czas zmieniaja zdanie. Jak mi sie uda to wysle zdjecia na maila.
Gratuluje nowym mamom, trzymam kciuki za rodzace i wszystkie was pozdrawiam.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:03   #2964
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Chcialam dac o sobie znac. My ze szpitala wyszlysmy zaraz w poniedzialek, ale niestety w nocy wrocilysmy do niego mala nadal jest pod obserwacja, prawdopodobnie nic jej nie jest, ale w pn w nocy nas zaniepokoil a ze jest takaka malutka no to nas trzymaja , badaja i obserwuja. Mam problem z karmieniem, mala strasznie mi poranila sutki, uzywam nakladek, laktatora ale bol jest przeokropny. Wczoraj wysadzilo mi cycki od czestego przystawiania i odciagania, ale nie wiem jak bedzie z tym karmieniem. Poza tym strasznie spuchly mi nogi, troche boli krocze... Ale za to prawie nie krwawie. Nie wiem czy tak moze byc bo sie nie widuje z polozna. Ogolnie czuje sie slabo, wczoraj mialam kryzys, dzis troche lepiej. Mala w nocy nam placze, prawie nie spimy. Na szczescie maz jest caly czas ze mna. Nie wiem kiedy stad wyjdziemy bo caly czas zmieniaja zdanie. Jak mi sie uda to wysle zdjecia na maila.
trzymaj się ciepło Rybka na pewno będzie dobrze

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:03   #2965
tikki85
Zakorzenienie

Rybka , żebyście szybko wróciły do domu!

Tynka na prawdę jest stworzona do rodzenia dzieci widać że i do karmienia też .
Stary 2012-03-29, 15:09   #2966
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
super, że u Madzi wszystko ok i że tak pięknie rośnie
o jakąs fotkę poprosimy!
wysłałam na maila kilka fotek z ostatnich dni ))
Stary 2012-03-29, 15:19   #2967
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

no to jestem po...
tak jak czułam od rana

niewiele się dzieje... lekarz powiedział, że do świąt raczej nie urodzę
mam się umówić na ktg między 11-13.04... zobaczymy zapis i zrobimy usg.
Wtedy też umówimy się na CC...
Gdyby się coś działo jesteśmy pod telefonem (nic na pewno dziać się nie będzie IMO ) a tak to widzimy się za 2 tygodnie...

myślę, że do 3 tygodni mały będzie z nami...
tak więc dzisiaj mocno się psychicznie przygotowuje na jeszcze 3 tygodnie "cierpienia" ale zawsze to już lepiej wiedzieć coś konkretnego...

pytałam o czop śluzowy...
powiedział, że czop śluzowy przed porodem jest zabarwiony krwią i to raczej czop nie był
z drugiej strony WY miałyście takie rzeczy przed porodami...
tak więc dziewczyny dalej niewiele wiemy...
Ja już nie wmawiam sobie nic... tak mam się po prostu do dupy czuć na tej końcówce... zacznę reagować jak pojawi się krew albo skurcze zaczną zginać mnie w pół... poza tym mam wszystko gdzieś...

jutro chyba wybywam na miasto...
dzisiaj cyknę sobie fotkę z 36 tc... a później przed CC - ostatnią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 15:29   #2968
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

natkulec super, że wszystko ok a córeczka śliczna

tynka super, że tak dobrze się układa

rybka oby wszystko było dobrze i żebyście jak najszybciej wrócili do domku

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-29, 15:33   #2969
tikki85
Zakorzenienie

Natkulec śliczna Madziulka

Asika masz ślicznego Małego myśliciela

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Boli mnie głowa i zasypiam na siedząco
Stary 2012-03-29, 15:53   #2970
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
U nas te szczepionki czy było warto to się sprawdzą jak Nina pojdzie do przedszkola, bo teraz to kontakt z dziećmi ma mniejszy, ja mialam kłopoty z zapaleniem płuc jako dziecko, z zumem ,Mamusie dbała o higienę itd., ale ja to pewnie to odporność mam od dziecka słabą, więc jak mają to po mnie to je chce zabezpieczyć

A ten tradzik i uczulenia to się zaogniają od ciepła, więc ja już czasem nie wiem czy to potówka czy co jak się zgrzeje Mała przy karmieniu np.? ogólna powiem jedno , że te wysypki to na 100% nie stwierdzi chyba nikt czy to to czy tamto

u nas pobudki tak samo, 2 i 6 i parę łyków i spanko, ale odsypiała dzień , więc z tego była taka śnięta
Wg mnie te dodatkowe szczepienia to tylko niezly biznes.
Nasze pokolenie nie bylo szczepione na rotawirusy, pneumokoki czy meningokoki i nie bylo wcale wiecej zachorowan na zapalenia pluc czy ostre biegunki. A szczepionka wcale nie daje 100% odpornosci, ze nie zachorujesz a jesli zachorujesz, tez nie daje pewnosci, ze przejdziesz chorobe lagodnie.
Przeciez my tez chodzilysmy do przedszkola, cale nasze pokolenie i nie slyszalam, zeby jakies dziecko z mojego otoczenia mialo jakies ciezkie zapalenie pluc czy ostra biegunke zakazna. Wiem, ze zdarzaly sie takie przypadki ale nie czesto. A nie bylysmy przeciez szczepione.
Jesli chodzi o zapalenia pluc to u dzieci dochodzi szybko do zapalenia oskrzeli czy pluc bo maja krotkie drogi oddechowe i domyslam sie, ze Twoja mama dbala o higiene itd ale akurat w przypadku zapalenia pluc czesto nie mamy wplywu chocbysmy sie nie wiem jak starali, by nie dopuscic do rozwoju choroby. Mowiac o higienie mialam bardziej na mysli biegunki.
Ale oczywiscie kazdy moze miec odmienne zdanie na temat szczepien
Co do tradziku czy wysypki, tez zauwazylam, ze bardziej jest widoczna gdy jest mu za cieplo, na dworze przyjmuje ona kolor skory, szczegolnie ja widac po karmieniu czy kapieli, czy po placzu.
Filip pamietam tez mial taki tradzik i on samoistnie zniknal
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

mozesz przemywac tez rumiankiem- nam bardzo pomogl
polozna tez mowila mi o rumianku, ale niektore dzieci uczula.
Ale moze sprobuje.
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
H
Wczoraj bylismy u lekarza na pierwszej wizycie i wyglada na to ze jest ok! Przy wyjsviu ze szpirala Tymonek wazyl 3150gr. A wczoraj 3870gr czyli przez dwa tyg przybral ponad 700gr Jedyne co to siedzi jeszcze pepek a juz ponad 3 tyg! Maly ma bialy nalot na jezyczku i kazal lekarz smarowac te niby plesniawki Aftinem a ja myslalam ze to od pokarmu...nie wiem czy bezpieczny i konieczny ten Aftin?

No i ma jeszcze resztke zoltaczki i lekaz mowil zeby wyplukiwac i podawac glukoze do picia...nie jestem przekonana...nie chce mu mieszac w brzuszku, chyba wolalabym podawac czesciej cyca lub herbatke koperkowa to przynajmniej na cos dziala...
co wy mi poradzicie...podpowiecie?
Wiesz jesli lekarz stwierdzil plesniawki, to Aftin jest bardzo dobry.
Co do glukozy do picia, to na pewno zmniejszy ona apetyt u małego wiec ja bym sie zastanowila..No ale moze posluchaj lekarza?
Cytat:
Czy ktoras z mam karmi opcją w dzien piers w nocy butla(z odciągnietym pokarmem). Chciałabym sprobować wprowadzić jedno karmienie w nocy z butli,ale nie bardzo wiem kiedy mam odciagac(i po ile) aby sobie nie rozkrecic laktacji za bardzo. Teraz jedno karmienie=jedna piers...Dzis pomiedzy karmieniami odciagnelam z tej z ktorej ostatnio nie jadl i udoilam..120ml. Kolejne karmienie zrobilam w zwiazku z tym znowu z tej z ktorej jadl ostatnio..Nie wiem czy to robie dobrze.
Podpinam sie pod pytanie, bo myslalam, zeby zrobic to samo
I tez wlasnie zastanawialam sie kiedy najlepiej to mleczko odciagnac, zeby potem nie tworzylo sie w nadmiarze.

Cytat:
Info od Karo89

Trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
oj wspolczuje Na pewno bedzie lepiej, zycze duzo zdrowia dla Ciebie i małej
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości